KlavKvalifikationskrav: flata
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke har läst jobbannonser

Kan du tänka dig en jobbannons där det ställs som krav att den som skall få tjänsten är heterosexuell?

Nä, tänkte väl det.

Jag är inte så där jättehemma på det juridiska, men jag är ganska säker på att någon som skulle vägra anställa en person på grund av att den är homosexuell skulle ligga rätt risigt till. Jag misstänker också att det inte skulle spela så stor roll hur många timmar per vecka det handlade om. Vägran att anställa någon på grund av sin sexualitet räknas nog som diskriminering även om det bara rör sig om 3 timmar per vecka.

Egentligen har jag inget problem med att en privat företagare ställer som krav på en som hon eller han vill anlita att denne är lesbisk, men om man nu skall kunna ställa ett krav på att en person har en viss sexualitet så borde man också kunna ställa krav på att en person inte har den specifika sexualiteten, eller att den har vilken som helst annan sexualitet, inklusive heterosexuell.

Anledningen till att jag tar upp detta är att den här dök upp idag på facebook:

Okej, jag vet, det är bara en facebook-status, men kan man hamna i rätten för att man klagar på att man väcks av en skriande magsjuk åsna så …

Power-Lesbian-White-300x222

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

KlavKvalifikationskrav: flata — 9 kommentarer

  1. Hon ställer ju inte bara krav på personens sexualitet utan även på personens kön. I princip tycker jag att det är upp till henne vad för sorts person hon vill anställa, men det är intressant hur tydlig dubbelmoralen är ibland.

  2. @JD:
    Aha, det var där det andliga kom in. Ganska underlig kombination, andlig med änglar och militant lesbianism. Världen blir underligare för var dag som går.

  3. Efterfrågar hon uttryckligen ärliga personer samtidigt som hon säljer ”healing”??

  4. @Pinjata: det behöver väl inte vara ömsesidigt uteslutande. Om inte annat finns ju placeboeffekten, och om hon själv tror på vad hon gör så är det knappast oärligt.