Läskiga Clowner
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke gör sin insats för Halloween

Det har ju varit mycket skriverier och inslag i nyheterna om clowner på sistone. Det har också förekommit spekulationer om att det hela skulle ha börjat som någon form av reklamföringsjippo för en ny filmversion av Steven Kings IT.

Clownerna lär ha sig en högtidsstund nu under Halloween, den amerikanska skräphögtiden som på senare år har importerats hit. Den riktiga Halloween är ikväll, den 31 oktober, men här i sverige fuskas det väl en del med datumet så man firar det på helgen före Allhelgonadagen eller på Allhelgonaafton (som lär skall vara den lördag som infaller mellan 31 oktober och 6 november). Jag antar att firandet här i absurdistan redan varit, men jag tänkte jag skulle dra mitt strå till stacken så här på den riktiga Halloween med mitt eget lilla clown-nummer.

Och har jag löst gåtan med de mystiska clownerna? Kanske. Och så har jag en ny fråga. Finns det läskiga clowner utan snopp?

Men här mitt Halloweenbidrag, varsågoda (Känsliga själar varnas):

Firar Insane Clown Posse Halloween???

Insane Clown Posse förnekar dock att de skall ha något att göra med de läskiga clownerna som stryker omkring och säger tvärtom:

Som vi i ICP har upptäckt under det gångna årtiondet så finns det en hel armé av läskiga, farliga och fruktansvärda clowner runt omkring i landet. De försöker ta ifrån tusentals människor rätten att utöva den mest grundläggande delen av frihetsförklaringen som garanterar oss rätten till ”liv, frihet och att söka lyckan”. Enda skillnaden är att dessa clowner inte känns igen på sitt teatersmink.

Mycket visa ord. Även här i sverige har vi 349 mardrömslika clowner i en helvetescirkus.

Men jag skall vara snäll nu. Jag gjorde mest det här som en kul grej. Tyckte det skulle vara kul att göra något med Insane Clown Posse, som är det enda av slaget hip-hop/rap jag verkligen gillar. De mixar ofta sin hip-hop/rap med rock på ett sätt som tilltalar mig, och så är de så ”far out” absurt vulgära, över alla anständighetens gränser att jag bara inte kan annat än älska dem. Och så behöver jag lära mig använda videoredigeringsprogrammet (inte alls otänkbart att jag kommer att använda det för framtida inlägg), så jag tyckte det var läge att slå alla flugor i en smäll och passa på nu till Halloween.

Ljudspåret i videon är först ”Intro” från ICP:s album Bizzar (skall ej förväxlas med deras album Bizaar, utgivet samma dag) med lite blandade bilder av lämpligt slag (en del av bilderna är skapade, dock inte av mig, med MIT:s Nigtmare Machine), sen en liten filmsnutt med clownen Pennywise från Stephen Kings It. När introt är över är det tre klipp från ICP:s Bowling Balls, en 22-minuter lång musikvideo av liknande typ som Michael Jacksons Thriller. Fast långt mer makaber. Om någon mot förmodan vill se hela så är den nedan:

Insane Clown Posse i den riktiga Bowling Balls-videon

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer inaktiverade.