Kvinnor är bättre människor är män
avatar

Äntligen! Jämställdhetsfeministern har bjudits in för att representera klok, feministisk fakta på den här hatsajten. Gudrun Schyman bjöds först in, men tvingades tacka nej till medverkan, eftersom hon är upptagen i en våldsam tvekamp med Patriarkatet. Maria Sveland har just nu fullt upp med att arbeta på att montera ned de Osynliga Strukturerna, med hjälp av en ny sorts feministisk skiftnyckel.  Lady Dahmer var på väg hit men fastnade i en försåtlig kvinnofälla. Och Män för jämställdhet är fullt koncentrerade på att avhålla sig från att våldta. Så då blev det alltså jag, Jämställdhetsfeministern, som fick ta ansvaret.

Idag tänkte jag lära er jämställdister hur olika typer av människor ska rangordnas efter hur bra de är. Till min hjälp har jag två duktiga feministmän: politikern Per Garthon (MP) och statsvetarprofessor Ulf Bjereld (S).

Väldigt ofta ser vi hur jämställdister hävdar att alla människor – oavsett kön, hudfärg eller härkomst – är lika mycket värda. Idén om alla människors lika värde må vara starkt förankrad bland er jämställdister, men kloka feminister som Ulf Bjereld, Per Garthon och Jämställdhetsfeministern håller inte alls med er. Olika typer av människor är helt enkelt olika bra. Jag låter professor Ulf Bjereld förklara:

Kvinnor är bättre människor är män II

Ja  där har ni det svart på vitt. En viss typ av människor är bättre än andra – det vill säga kvinnor är bättre människor är män. Det har feministisk forskning tydligt visat. Och det är inte alls nödvändigt att vara professor, som Ulf Bjereld, för att förstå att en viss typ av människor är överlägsen. Till och med den mest korkade rasist förstår ju att Ulf Bjereld har rätt i det.  Frågan är bara när ni jämställdister ska förstå att det är så det är…

Men innan ni försöker er på att följa Ulf Bjerelds, Per Garthons och Jämställdhetsfeministerns exempel och ni på egen hand börjar rangordna människor efter vilken grupp de tillhör, så är det oerhört viktigt att ni kommer ihåg i vilken ordning människor ska rangordnas. Annars kan det bli väldigt fel. Säger ni t.ex. att vita i grunden är bättre människor än svarta, så är ni rasister. Och säger ni att män i grunden är bättre människor än kvinnor, då är ni kvinnohatande sexister. Men om ni rankar människor i precis samma ordning som Ulf Bjereld, så blir allt bra.

Ulf Bjereld

Professor Ulf Bjereld har djupa feministiska kunskaper i hur olika typer av människor ska rangordnas.

 

Kommentarer

Kvinnor är bättre människor är män — 25 kommentarer

 1. Ja det förstår ju alla egentligen och allra helst feminister som Ulf och Per att rangordna människor gör en till en bättre människa.

 2. ÄNTLIGEN en klok feminist som skall lära upp alla dödsknarkbreivikare som får breda ut sig hur som helst i kommentarsfältet!!!!11!!
  Ulf Bjereld verkar också vara väldigt klok och har dessutom ett rum på ett universitet så varför skulle man inte lita på honom?

 3. Jag har inte fastnat i någon kvinnofälla utan skulle gärna göra ett inlägg om det är ok för er?

 4. Att kvinnor är en bättre slags människor har jag som före detta heterosexuell man haft på känn länge. Numera kallar jag mig ”Lesbisk feminist fångad i en mans kropp”. Det blir så mycket lättare att leva då.

 5. ÄNTLIGEN någon som googlat patriarkatet och kan berätta för de lata drasutarna på Genusdebatten hur saker och ting verkligen förhåller sig! Starkt googlat jämställdhetsfeministern!

 6. Även jag har en tid arbetat med att förändra min grupptillhörighet i akt och mening att bli en bättre människa.
  Säkert har jag någon förfader som invandrat från något avlägset land även om det kan vara väldigt länge sedan. Icke desto mindre, poäng blir det!
  Emellanåt trivs jag med att klä mig transgender men framförallt beslöt jag nyligen att bli politisk bög.
  Så dra åt h-e Gahrton, Bjereld och alla andra cismän! Jag kan sparka på er alla!

 7. @Butter:
  Nu tycker jag att du förminskar Feministern genom att säga att hen bara har Googlat
  patriarkatet för att ha dom djupa feministiska kunskaperna som hen har.
  Hen har ju med detta inlägget visat på att hen vet hur intersektionaliteten fungerar t.ex. Det vet EN knappast utan djupare studier i genusvetenskap Smile.

  Självklart har ju de stora tänkarna Garthon och Bjereld rätt i att kvinnor är bättre än män. Det tragiska är ju bara att Bjereld inte tar konsekvensen av det resonemanget genom att säga upp sig och ge plats för en duktig kvinna.
  Nu är hen ju dessvärre inte ensam att göra detta fel . De vita gubbslemmen Jonas Sjöstedt, Johan Ehrenberg, Daniel Svedin, Anders Westgård mf.l har ju uttalat sig negativt om män och borde därmed veta bättre än att klamra sig fast vid sin maktposition.

  Avslutningsvis vill jag tacka Genusdebatten för att ni har lämnat utrymme för den duktiga Jämställdhetsfeministern som kan upplysa oss om den rätta vägen till det feministiska nirvana !

 8. @Linda
  ”Va, har inte du fullt upp med twitter och matorgier och vara hemmafru på heltid?”

  Jag står med laptopen bredvid spisen så jag hinner både ta hand om ungarna, gubben och mina nätbeundrare.

 9. @Daniel:

  @Lady Damher:
  Så härligt könsstereotypt, antar att det är gubben din som drar in stålarna också?

  Notera att den ’riktiga’ Lady Dahmer stavar efternamnet annorlunda. Jag har iofs inte något emot att man hittar på ett nick med hänsyftning till någon annan (vilket för all del också Lady Dahmer är), men tycker att det inte skall göras med avsikt att förleda folk att tro att det är en annan person som kommenterar.

 10. Jag såg skidor på OS idag. Tre norska kvinnor vann. Inte en man så långt ögat kunde se. Ett klart och tydligt bevis på att kvinnor är bättre än män, just så som Jämställdhetsfeministern redan upplyst oss om.

 11. @Butter: @Butter:

  Vi duktiga feminister säger bara Googla patriarkatet till alla vita,kränkta,svenska
  män för att förminska dom som kompensation för det 2000-åriga förtrycket som vi kvinnor har blivit utsatta för. I själva verket krävs det extrastarka genusglasögon,en blind tro på feminismens ledande företrädare som Gudrun S och ett flertal år av genusstudier för att du skall veta vad feminism innebär Wink.

 12. @John Nilsson: Ja när två kloka feminister, som Jämställdhetsfeministern och professor Ulf Bjereld, konverserar så resulterar det alltid i briljanta slutsatser.

 13. Låter lit 1884 om jæmstælldhetsfeministern nu.
  ”Olika typer av människor är helt enkelt olika bra.”
  Fast kvinnor er lit bættre på det mesta.
  .
  Vi ær alla lika , fast vi grisar er lit mer jæmstællda o kunniga.
  .

 14. Håller nog med Ulf Bjereld om att kvinnor är godare än män, men för rättvisans skull måste det tilläggas att män är nog intelligentare än kvinnor.

 15. @Ulf T:

  Jag tror att Lady Damher, a.k.a. Natascha Bergblom, har en hel del att tillföra, på samma sätt som Jämställdhetsfeministern Wink