Kultur, kön och fnökelcancer
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke är västerlänning

Ida Östensson: … poängen som vi måste säga innan vi går härifrån idag, det är att om vi börjar söka efter små grupper inom gruppen män som är problemet, då kommer vi aldrig att komma vidare.
Nyhetsankare: Du menar att man säger att det är en grupp män med utländsk bakgrund som är ansvariga?
Ida Östensson: Ja, alltså, det är rasistiskt, det är förminskande, det är förnedrande för oss som utsätts för det här varje dag och vet att det här handlar inte om socioekonomi, klass eller kön eller sexuali… jo, kön … sexuell läggning eller funktionsvariationer, religion eller vad det nu än är. Det handlar bara om kön. Det här är gruppen män som står för det hära.

Aktuellt 11 jan. 2016

Tycker det, med den freudianska felsägningen, fångar den ”korrekta” synen på sexuella övergrepp och mäns våld mot kvinnor ganska bra.

Programledare: Det är ju djäkligt känsligt det här med etnicitet och tafsande män, tycker du att det har med saken att göra, att dom här killarna inte var etniskt svenska?
Symphony (namn?): Det tycker jag inte, jag tycker att själva handlingen i sig är, ja, den är hemskt, det är hemskt, totalt. Så det är inte viktigt för mig. Det är mer irrelevant.

Opinion live, SVT 14 jan. 2016

Jag kan faktiskt förstå hennes perspektiv här. Har man blivit våldtagen, mördad, rånad, misshandlad eller lite mindre traumatiskt, åtminstone ur rent fysiskt hänseende, rätt och slätt ”sol och vårad” så spelar det nog egentligen inte så stor roll vem den skyldige var. Om någon har slagit ihäl mig med än yxa lär jag knappast göra en stor affär av att den som svingade yxan var en [passande identitet], jag lär snarare med en ihåligt fördömande röst från andra sidan graven lyfta fram faktumet att den skyldige faktiskt slog ihjäl mig och utkräva en gruvlig hämnd på honom som individ.

Men …
concrete pouring

Säg hypotetiskt att det hade handlat om trafikolyckor, och att 1 % av befolkningen totalt vore inblandad i trafikolyckor, 2 % av alla män vore inblandade i trafikolyckor, men av dessa 2 % var över 50 % män som ännu inte fyllt 25 år och som haft körkort mindre än 3 år. Skall man då satsa resurser på att minska olyckorna hos befolkningen i helhet, eller ska man satsa på lära män att köra, eller skall man först och främst satsa på att komma till rätta med vårdslösheten i trafiken hos unga män under 25?

Om 1 % av alla som bor i lägenheter dör av fnökelcancer, 5 % av alla byggnadsarbetare dör av fnökelcancer, men 25 % av cementarbetarna som lägger grunden i husbyggena dör av fnökelcancer, var bör man sätta in resurserna?
`

This poll is closed! Poll activity:
Start date 29-12-2014 00:44:36
End date 31-01-2016 23:59:59
Poll Results:
Hur skall man satsa resurserna i bekämpningen av fnökelcancer?

Har tänkt ta upp nedfallet från Köln lite mer grundligt, men måste nyktra till ordentligt innan dess, så får bli den här snabbisen så länge. Tipstack till Michael.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kultur, kön och fnökelcancer — 16 kommentarer

 1. ”Har tänkt ta upp nedfallet från Köln lite mer grundligt, men måste nyktra till ordentligt innan dess,”

  Ja, det skulle kunna bli en kul debatt!

  Man måste rimligen kunna skilja mellan individer som begår handlingar som inte är accepterade inom sin egna grupp och grupper som anser att samma handlingar är helt legitima.

 2. Hej.

  I den litania hon för om vad det inte handlar om, enligt henne, nämner hon funktionsvariationer. Något som är allt vanligare (min upplevelse) är att just handikapp och funktionshinder används som nedsättande uttryck, särskilt av vänsterns företrädare och då speciellt de av dem som har invandrarbakgrund från MENA/Afrika.

  Om det beror på kön, som hon säger, blir ju följdfrågan vad hos det könet det beror på. Är det sociala strukturer som format ens värdegrund och därmed skapat en kollektiv fallocentrisk tolkningsmall, så säger hon ju samma sak som vi andra; det beror på gärningspersonernas kulturella kapital.

  Beror det på biologi, mer specifikt hormoner och signalsubstanser, intelligens (beroende på mätmetod…) samt hjärnans uppbyggnad (miljögifter, moderns och mor/farmoderns kosthållning) så kan vi faktiskt mäta dessa skillnader mellan folkgrupper, även om en undersökning av en population inte säger något om en specifik individ.

  Jag undrar så vad hon menar, för om det beror på kön, som hon säger, så måste hon ju kunna säga vad hos könet det beror på. Dessutom kan man korskontrollera genom att jämföra med transpersoner och andra könsöverskridande uttryck. Både biologiskt och i kulturella jämförelser. hur ser man på transvestism i exempelvis Etiopien jämfört med Sverige, eller på närmare håll: Angered – Billdal?

  Vad är det med dagens vänster? Bara åsikter och religiös frenesi, men inga fakta, inga data och ingen empiri.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. För sådana som Östensson handlar det enbart om att smutskasta och
  kollektivt anklaga alla män för allt dåligt till varje pris.
  Hon är inte intresserad av att få fram om det är någon grupp som är
  överrepresenterad i kriminella sammanhang.
  Om hon inte kan fortsätta att kollektivt anklaga män för allt dåligt så har hon inget arbete längre och ingen inom media skulle ge henne utrymme.Hon ber väl till Gud run
  varje kväll att radikalfeminismen skall fortsätta vara statsreligionen i Sverige.

 4. ”What a wonderful mess…”
  Så mycket Freud i allt det här (se Flashback etc.). Jag älskade pappa i åtta år och hatade mamma.
  Nu hatar jag pappa och nu älskar jag mamma och tänker försvara henne med kulor och svärd mot MASSÖVERGREPP, slakt etc. begångna av 15-åriga fullvuxna icke-vita män.

  Intressant syntes eller snarare sörja som sagt, än så länge. Nästan incest! Äckligt värre. Var det ”vita män är djur” eller ”män är djur”?

  Nu ropar feminister efter ett Feministiskt Rättväsende (feministisk grundlag)!
  Haha! Varför blir man inte förvånad?
  Vad har vi haft hittills, förresten?

  Så varsågod och fortsätt urholka begreppen ytterligare och därigenom samhället med alla era massöverbegrepp… Allt måste bara bort innan ni själva snart är borta. Och ju äldre någon är, desto mer måste han/hon påskynda förfallet. Det kommer ändå aldrig bli som förr. Aldrig den lyckliges tid…. Lika lite som det blev ett ariskt Tyskland, som i stället för det tusenåriga riket tvingades köpa massvis med turkar för att återuppbygga eländet.

  Men inte har ni, Ninni, Erik… någon egen skuld i allt det här, inte! Ni mosade aldrig er egen ”välfärd” som ni nu suktar efter; aldrig öppnade dörren för småtiggare och billig arbetskraft genom att hylla det konkurrerande stortiggeriet med Thatcher som sin gudinna.

  Vem håller i trådarna nu, i vilka ni lika fast fortsätter hänga.

  Kanske skulle ni inte ha föraktat Freud, Marx mfl. bara för att ”vänstern” hade sålt sig till den alienation den hade till uppgift att bekämpa? Och inte har ni någonsin fattat att feminism var en högerrevolution. Varför hela tiden klaga på att ”vänstern” bytt klass mot kön när ni själva hela tiden har gjort precis det, och alltså arbetat för feminismen. Men är det verkligen värt att ödsla tid på analyser längre? Det är nästan pinsamt att behöva använda ett enda ord om samma saker så lång tid efter Plutarchos, mfl – en tid av ständig tävlan om vem som är den olyckligaste; denna västerlandets outrotbara ångest och dess otillfredsställelse.

  Så lite Kierkegaard då (som skrev även om vår egen feministiska tid):

  ”Som bekant skall det någonstans i England finnas en grav som inte utmärks av ett praktfullt monument eller en vemodig omgivning, utan av en liten inskrift: ”den olyckligaste”. Man lär ha öppnat graven men fann inga spår av ett lik. Vad förvånar mest: att man inte fann ett lik, eller att man öppnade graven? Det är verkligen märkligt att man tog sig tiden att se efter om någon låg där…

  Har han inte blivit funnen, låt oss då, …såsom korsriddarna anträda en vandring, inte till den heliga graven i det lyckliga österlandet, utan till denna sorgesamma grav i det olyckliga landet i väst. Vid den tomma graven skall vi söka honom, den olyckligaste, säkra på att finna honom, ty liksom de troende vänder sin längtan till den heliga graven, så dras de olyckliga västerut mot denna tomma grav, alla uppfyllda av tanken att den är avsedd för honom…
  Se hur de tränger sig fram i tallösa mängder, alla de olyckliga! Dock, många är de som tror sig kallade, få de utvalda. En åtskillnad skall befästas emellan dem – ett ord, och hopen försvinner; uteslutna, objudna gäster är nämligen alla de som menar att döden är den största olyckan, som blev olyckliga därför att de fruktar döden. Ty vi, kära, vi, liksom de romerska soldaterna, fruktar inte döden, vi känner en värre olycka, och först som sist och framför allt: detta att leva. Ja, om det fanns en människa som inte kunde dö, om det är sant som sagan berättar om den evige juden, skulle vi i så fall ens för ett ögonblick tveka att förklara honom för den olyckligaste? I så fall förklarar det varför graven var tom: för att beteckna att den olyckligaste var den som inte kunde dö, som inte kunde slippa undan i en grav…”

 5. Massövertafsandet var egentligen bara en parentes i inlägget.
  Poängen var att Freud, Kierkegaard, Hegel mfl alltid kommer tillbaka och vi får aldrig någon ro vare sig med eller utan dem.
  Ändå är de bara förmedlare av denna eviga sanning: när livet självt omvandlats till en dödsdrift finns det inte någon räddning längre – varken SD, eller feminism eller något annat hjälper längre. Vi alla längtar efter det trygga fosterstadiet som Freud säger.
  Kolla bara på alla de olyckliga själarna i Expressens nya ”rörmiginte”-serie. Den ena olyckligare än den andra. Man har ingen chans… Det är verkligen hård konkurrens i landet…

 6. @peter:

  …”massöverbegrepp”…

  Det var ett fyndigt ord! Några kandidater:

  ”islamofob”
  ”rasifieradd”
  ”patriarkal könsmaktsordning”
  ”hatsajt”

 7. @John Nilsson
  SD har blivit stora. Feminismen har nått en viss gräns. Ett känsligt läge; en märklig syntes – fast ändå inte: massvis med omvägar – aldrig genvägar! Men inte är alla dessa män som plötsligt ska försvara den svenska kvinnans heder, samtidigt som de hånar andras ”hederskultur”, mindre djur imorgon? eller mindre ”mindre djur”? Eller vad man nu ska säga – hur man nu ska förstå det hela för att lyckas bli den olyckligaste bland alla dessa olyckliga öden som Expressen mf.l. ständigt rapporterar om. Ingen chans…!

 8. Kommunistsvinen forsätter att förneka verkligheten, fortsätter att torgföra sitt blinda könshat och fortsätter med detta att kasta flickorna framför den importerade, kulturellt primitiva massövergreppsbussen.

 9. @ John Nilsson
  Okej. Det är nog försent med fredliga medelvägslösningar mellan kön, klass etc. Folk har blivit alltför döva och blinda i sin bitterhet och alltför stolta för skuldkänslor. Om en tidning hade skrivit ”massövergrepp”… Men när alla lanserar det mer eller mindre samtidigt och ihop med övrig media och politiska instanser …? (Glöm inte att Tyskland haft sina feminister som sysslat med ord, händelser, böcker etc. ”innan nyheten”). Och så det omedelbara ropet efter ett feministiskt rättsväsende etc. Slump? Inte bra alls. Hur analysera syntesen mellan två extremiteter som har varit varandras upphov och utveckling? Att förverkliga den där, innan SD har fått majoritet, ständiga feminismen? Inte bra med sådana förslag. Inte bra med extremiteter… Förmodligen redan dagarna efter ett valresultat börjas förberedelserna för nästa val. Tror du FI:s chanser inte har ökat i och med det här? Bra för SD? Bra för Löfven? Tror du Gullefjun är en feminist? T.o.m. ”kommunist”?

 10. @ Dolf,

  Om du fortfarande är inne på att ”ta upp nedfallet från Köln lite mer grundligt” kanske du kan hitta lite inspiration från denna tråd med MGTOW perspektiv på frågan. Ganska brutala ståndpunkter i många fall, men även tänkvärt:

  http://www.mgtowhq.com/viewtopic.php?f=2&t=12034

  I tråden hittade jag även en väldigt kul video:

  https://www.youtube.com/watch?v=ecJUqhm2g08

  Feministen där är nog ”Big red”, som ständigt återkommer i amerikansk debatt. Hennes verkliga namn är Chanty Binx och här är en video med henne:

 11. @utlandssvensk:
  Jodå, har fortfarande planer på det. Har bara lite svårt att komma till.
  Såg faktist ”Islamist/feminist”-videon för några dagar sedan, och Big ”Shut the fuck up” Red är det väl ingen som missat i de här kretsarna. Visste dock inte vad hon hette.

 12. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Såg faktist “Islamist/feminist”-videon för några dagar sedan”

  OK, har du någon uppfattning om budskapet i den? Jag anser att det ligger en hel del i den och det är verkligen något som är värt att fundera över och försöka att förstå hur det hänger ihop.

  ”och Big “Shut the fuck up” Red är det väl ingen som missat i de här kretsarna. ”

  Jag misstänkte väl att du kände till henne men tänkte att några kanske inte omedelbart skulle göra kopplingen om de såg den animerade videon. Det kanske var fel, men det är alltid värt att titta några gånger extra på Big Red! Väldigt kul att visa för kvinnor som kallar sig feminister.

  Det ska även komma ut en större dokumentärfilm snart där en ex feminist tittar på MRA och MGTOW och Big Red är med där.

 13. @Utlandssvensk:
  Ganska träffande satir som träffar målet.
  Antar dokumentärfilmen du syftar på är The Red Pill av Cassie Jaye. Feminister lyckades tydligen sabotera hennes finansiering av den, men gräsrotsinsamlingen som drogs igång för att få ihop medlen gick över förväntan. Ser fram emot att se den när den släpps.

 14. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Antar dokumentärfilmen du syftar på är The Red Pill av Cassie Jaye. ”

  Ja, så heter den! Jag såg en trailer och där verkade det som att Cassie hade gjort en länge intervju med Big Red.

 15. Pingback: F! fan, Gudrun Schyman har rätt: likadana män här som i Afghanistan | Genusdebatten

 16. Pingback: Jan Helin, swesocs svarta ryttare | Genusdebatten