Kriminalitet och svenskhet
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke är helyllesvensk

Det har varit en hel del tjafs om kriminella invandrare kontra kriminella svenskar. Jag vill erbjuda en liten kortfattad synpunkt på detta. Jag vill hävda att svenskar per definition inte är kriminella. Jag borde kanske förklara först och ge slutsatsen sen, innan folk får fullständigt spel och klassar mig som fullblodsracist och nazist, fast de som är benägna att sätta sådana etiketter på folk har nog redan, metaforiskt, tatuerat in den i pannan på mig så det är väl redan för sent).

Trots vad vår kära feministiska och antirasistiska talesperson Mona Stahlin har sagt så finns det något sådant som en svensk kultur. Jag skulle vilja påstå att ”kultur” i det närmaste är en grupps personlighet. Ungefär som en normal­fördelning är ett genomsnitt med en viss standard­avvikelse, och man då kan säga att det som är normalt är det som ligger inom ett visst intervall runt genomsnittet. Jag tittade t.ex. hastigt på hur längd och vikt varierar i inlägget ”Skillnader mellan män och kvinnor är socialt konstruerade”. Män är i genomsnitt 1.80 m långa med en standardavvikelse på 6.84 cm. Var går gränsen för vad som är normalt ifråga om längd? Det är ju lite en definitionsfråga, men det torde troligtvis vara rimligt att definiera normal längd som inom 2 standard­avvikelser. En man som är kortare än 166 cm eller längre än 194 cm betraktas förmodligen som avvikande med avseende på längd.

Utifrån det vill jag hävda att en person tillhör en kultur om den inte avviker alltför mycket från kulturens medelpunkt.

Min sambo är också helyllesvensk

Så vad är då en svensk? Rent juridiskt är det någon som har ett svenskt medborgarskap eller svenskt personnummer. Men i kulturell bemärkelse vill jag påstå att en svensk är en person som befinner sig tillräckligt nära det svenska genomsnittet för att inte avvika på ett sätt som anses vara onormalt. Det innebär förstås också att vad som är accepterat som svensk förändras med tid. Men jag vill påstå att en förutsättning för att man skall vara svensk är att man faktiskt fungerar smidigt i samhället utan konflikter eller behov av extraordinära åtgärder.

Därmed följer att kriminella inte är svenska. Oavsett hudfärg, födelseland eller språk. Och fängelse är en form av utvisning.

Och för att travestera Cato den äldre: För övrigt anser jag att radikalfeminister bör utvisas.

Domare med rött kort ståendes på gul och blå Sverigekarta.

Grovt brott, rött kort och utvisning – oavsett födelseort

©2017 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kriminalitet och svenskhet — 6 kommentarer

  1. Jo svenskar är kriminella men oftast är det småsaker som de stjäl. Sen finns det en vaneföreställning att folk från socialgrupp 1 och 2 inte kan vara kriminella för att de har god ekonomi. Folk är inte kriminella främst p.g.a. ekonomiska skäl, som många vänsterpolitiker framhärdar utan folk är det för att de kommer undan med det. Tillfället gör tjuven. Att utlänningar väljer att begå brott i Sverige beror mycket på att straffet om det skulle ertappas är väldigt lindrigt jämfört med var de kommer ifrån. Det är ganska lönsamt och nästan riskfritt att vara livsstilskriminell i Sverige.

  2. @Klimathotet:

    Jadu Klimathotet och merparten, begrunda noooga J.Gs, hehe, välvilliga rekommendation om att läsa det riktiga. Aktuell given läsning reglerar denne sedvanligt genom sin, bokbål.

  3. Stor var Lenin…: en massmördare och hans statskupp av Kjell Albin Abrahamson. Läs den, ni kanske lär er något?

  4. @Klimathotet:
    Okej, ett litet förtydligande, när jag talar om kriminella i inlägget så syftar jag inte på småskit som att man snattat godis när man gick i högstadiet (jupp, jag har själv en viss skuld där, dock preskriberat sedan länge) eller brutit mot hastighetsbestämmelser eller liknande trams utan jag syftar på regelrätt grov kriminalitet såsom våldtäkter (äkta sådana), stölder, bränna bilar, grov misshandel (inte bara lite fyllebråk), rån, mord, knarkhandel och liknande.