Kort observation från kukförsedd gubbe
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke har tittat på tv

Kulturnyheterna är en oslagbar källa till dumheter. Jag har noterat på twitter att flera stycken redan har uppmärk­sammat dagens dumhet om ”hur påverkas vi av att alla kroppar vi ser i reklamen ofta ser likadana ut: vita, smala och utan funktionsnedsättningar”.

Men jag har blivit så avtrubbad av alltför ihärdigt följande av kulturnyheterna så just den grejen gick mig faktiskt helt förbi. Det jag reagerade på var i följande klipp.

Det är visserligen en ren petitess, men … jag bryr mig inte om att kommentera saken, jag tror det är uppenbart för alla vad jag syftar på:

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Publicerat i Dolf Märkt , , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kort observation från kukförsedd gubbe — 12 kommentarer

 1. Jaså, hon vill inte ”avsexualiseras”? Nä, då är ju ”kulturperson” mycket bättre! Det formligen ångar ju av sex.

 2. Hmm, fattar inte heller. Hade hon inte ett imponerande trippelt efternamn förut? Men det kan väl knappast vara det du syftar på.

 3. Kan förstå henne litegrann, tant är riktigt avsexualiserande.

  Sen borde hon inte dragit in fitta i det hela, blir förvirrande.

  Att hon motsäger sig själv skulle jag dock inte säga var fallet.

 4. Spekulerar, men som yngre har hon kanske protesterat mot sexualisering, nu som äldre mot avsexualisering. Undrar genom en hurdan insikt skiftet skedde?

 5. Det kanske inte var så uppenbart som jag trodde. Nu var det inte hon i sig själv, eller att jag skulle ha några direkta invändningar mot vad hon sa, utan jag noterade helt enkelt att hon menade på att ”tant” var nedlåtande. Jag menar, det skulle ju aldrig falla någon in att använda sig av ordet ”gubbe” i något offentligt sammanhang.

 6. Tant? Hon är en gumma!

  Brukar lite skämtsamt säga att man fyller tant/farbror vid 30 och gumma/gubbe vid 60. Ungefärlig medianålder, med stora individuella skillnader. Kan kallas ”officiella” åldrar när det normalt borde vara invändningsfritt att använda orden.

  Hon var groupie i ungdomen. Citat:

  – Jag låg mig igenom vänstervågen, har barn med Björn Afzelius och bodde ihop med Totta Näslund.”.

  Hon är kanske en av de många som vägrar bli vuxen, och därför inte vill kallas tant trots att hon är överårig i det avseendet och använder sig trotsigt av vulgära könsord i det offentliga?

 7. Dolf, jag tror att de som använder ordet gubbe mycket väl vet att det är nedsättande.

  Bättre är kommentaren om att feministiskt lagda tanter och gubbar brukar klaga på hur kvinnor sexualiseras, men att det nu är ett problem att avsexualiseras. Vet förstås inte om tanten i fråga har klagat båda hållen.

 8. @Grrblt:
  Jag ser varken ”gubbe”, ”gumma”, ”tant” eller ”farbror” som nedsättande. Det är hur de används som avgör om de är nedsättande eller inte. Och givetvis vet de som i tid och otid drar ”gubbe”-kortet i nedsättande syfte att de lägger in en negativ innebörd i ordet.

 9. Ok då är jag med. Annars har Marianne Lindberg De Geer verkligen stått upp för yttrandefrihetsfrågor och försvarat Vilks, Assange mfl (vilket hon fått oändligt med pisk för av sektfeminister inom vänsterkulturmaffian)