Kors i taketflaggan!!!
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tänker framåt om nationalsymboler

Jag råkade se nämnas på en annan blogg att de 400 000 muslimerna i Schweiz skulle ha krävt att man tar bort korset ur landets flagga. Jag googlade lite kvickt, och det förekommer lite olika uppgifter om hur sant det här egentligen är.

Men oavsett om det stämmer eller inte, det är ju bara en tidsfråga tills det kommer krav på att vi skall ta korset ur den svenska flaggan. Det är ju uppenbart rasistiskt. Enligt satirsajten vindoga så har herr Frigolit redan varit inne på de linjerna.

herr-frigolit-och-flaggan

Enligt vindöga gäller då inte bara att vi får en ny flagga:

Hissandet av den Gamla Svenska flaggan kommer att resultera i tio dagsböter efter det att den nya flaggan lanseras.
[Herr Frigolit:]
– Det kommer anses som en klart rasistisk handling att hissa den Gamla Svenska flaggan. Den står för rasism och hat så vi kommer sätta en hel del polisiära resurser på att ta fast folk som hissar upp den i flaggstången.

Jag vill poängtera än en gång, innan någon börjar ropa efter herr Frigolits blod, att det alltså rör sig om satir.

Men det sagt, det är bara en tidsfråga tills herr Frigolit eller någon av hans partikamrater, eller någon i Fi, V eller liknande tokläger kommer att lägga fram ett sådant förslag på allvar. Så jag tänkte att det kunde vara lika så bra att lägga fram några nya alternativ på en gång:

Jag tror att den här kommer att bli en klar favorit:

svensk-flagga-alt-hammareskra-10840894

Men ser det inte heller som helt otroligt att det här blir vår nya flagga:

svensk-flagga-alt_is_isis_jihad_islam_muslimer-278x200

Jag måste dock erkänna att jag personligen inte är särskilt förtjust i någon av dem. Jag tycker själv att den mest passande, om vi skulle få för oss att byta, är den här:

svensk-flagga-alt-tre

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kors i taketflaggan!!! — 26 kommentarer

 1. På tal om Schweiz kors i flaggan så kan det vara väl värt att nämna att Migrationsverkets avgående Generaldirektör (2011-2016) Anders Danielssons nya jobb blir som Generalsekreterare hos Röda Korset

  På tal om kors. När jag var yngre ingick jag i en grupp människor som fick stå länge och väl i solen och vänta för att käbblande korshatare som inte närmare behöver beskrivas inte kunde ställa sig bakom organisationens symbol. Röda korset får inte kallas röda korset i vissa länder det måste kallas röda halvmånen och när röda halvmånens representanter besökte Sverige vägrade de att ingå i en demo för röda korset istället började de som vanligt bråka och sätta sig på tvären – de brukar ju all tid åtlydas när de gör så. Det förvånar mig inte det minsta om den här ideologiska gruppen nu behandlar Schweiz flagga med samma respekt som de uppvisar allt annat som de inte har total makt över.

  Utöver denna detalj så är det intressant att se att de nya arbetsuppgifterna för Röda Korsets nya höjdare Anders Danielsson (som innan han blev Generaldirektör för Migrationsverket var Generaldirektör för SÄPO 2007-2011) blir att be folk skänka pengar för att HJÄLPA PÅ PLATS utöver då att de även skall skänka pengar för att bekosta hans och andra höjdares löner för att ”representera” organisationen. Oklart varför för det faktum att han är chef där representerar i mina ögon minskad trovärdighet för Röda Korsets varumärke. Jag kan inte för mitt liv se vilken koppling man får till Röda Korsets arbete genom att ha haft chefstjänst på SÄPO

  Det är lika absurt som att Dan Eliasson är ”Generaldirektör” hos Rikspolisen (2011-nuv) efter att ha varit Generaldirektör på Migrationsverket före Anders Danilesson (2007-2011) På tal om det, Dan Eliasson har även han en kort tid varit chef för SÄPO (2006-2007)

 2. Från DN 2009:

  ”Hur väl representerar svenska flaggan den nuvarande befolkningen egentligen? Är det kanske dags för en revision? Några som har tänkt i de banorna är konsthantverksgruppen S-U-B som syr upp nya flaggförslag lagom till nationaldagen.

  – Vi tycker att det finns anledning att ifrågasätta varför vi håller fast vid en nationalikon som symboliserar kristendomen i form av ett kors, som flaggats i krig och erövringar och nu används flitigt som symbol av främlingsfientliga grupper. Hur bra passar det ihop med våra ideal om mångfald och religionsfrihet”

  http://www.dn.se/pa-stan/konst-museer/de-ger-forslag-till-ny-svensk-flagga-infor-sveriges-nationaldag/

 3. @Erik: Lite intressant att bägge Miggarna har varit hos SÄPO (fast Eliasson var enligt wikipedia ”tillförordnad biträdande chef vid Säkerhetspolisen, där han ansvarade för analys– och underrättelseverksamhet” så att säga att han var ”chef för Säpo” var väl att ta i lite).
  Anar man lite av det brittiska ”school”-syndromet?

 4. @Utlandssvensk:

  – Frågan är om det behövs en eller om man kan ha flera? Så länge vi har länder är det bra med en flagga som symbol och varumärke, och det är fint och festligt med stora tygsjok som fladdrar i vinden. Men flaggan kanske inte behöver vara konstant? Den kanske kan bytas ut ibland för att passa den nya befolkningen bättre?

  Det blir ju bra nationalikoner om man har flera stycken, eller håller på och byter. Dessutom torde det skapa en del praktiska problem i internationella sammanhang som EU, FN och konferenser när det t.ex. markeras vilka man representerar med en liten flagga vid platsen.

 5. @Grrblt:
  Ja, men med en additiv färgpalett (som RGB i skärmar och på tv) innehåller vitt alla färger. Det blir värre om vi vill använda en subtraktiv färgpalett (som CMYK i vanligt fyrfärgstryck) för alla färger tillsammans blir då svart. Men det sänder ju inte riktigt samma signaler till omvärlden. Det kan till och med, om det vill sig illa, uppfattas som att vi egentligen vill flagga med Jolly Roger.

 6. En liten sak i sammanhanget som faktiskt har en viss praktisk betydelse är att, helt oavsett religiös symbolik, så är en av de enklaste designerna för en flagga just att ha ett kors, man får enkelt en symmetrisk design med fyra fält som är snygg. Det enda som egentligen ger en snygg symmetri på ett enklare sätt är att man delar flaggan på diagonalen antingen med en sned linje (som ger två fält) eller med ett kors på diagonalen som ger fyra fält.
  Även om man bara delar med en linje horisontellt eller vertikalt så blir det lätt störande osymmetriskt. (Det problemet kvarstår med att den horisontella linjen skall vara centrerad när man har ett kors, men den vertikala linjen gör sig tvärtom bäst när den inte är centrerad. Förmodligen styrs dess placering av gyllene snittet, men det är inte så känsligt, så man kan ögonmåtta in den.)

 7. Finns krafter inom Liberalerna [sic!] som argumenterat för att ta bort korset från den svenska flaggan:

  http://www.liberaldebatt.se/2015/06/skrota-flaggan/

  Inom 20 år tror jag tyvärr att den åsikten kommer att vara ganska mainstream, och redan idag är det säkert en majoritet inom MP och V som vore beredda att ställa sig bakom den om de bara inte fruktade att det skulle gynna SD.

 8. Hej.

  Den svart-gula karantänsflaggan kanske?

  Flaggan är snart väck, med kända gamla argument och floskler. Detsamma gäller diverse landskapsflaggor, symboler och liknande som inte är förenligt med islam.

  Vad kan göras, och vad är en själv beredd att göra? En mycket farlig fråga.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 9. Här finns en hel del passande med förklarande text. Varför uppfinna hjulet på nytt när det rean finns passande flaggbetydelser.

  http://www.nationalflagg.se/signalflaggor-och-signalstall.html

  Personliga favoriter för Sverige:

  B = Jag lastar eller lossar explosiva varor.
  D = Håll undan från mig, jag manövrerar med svårighet.
  F = Jag är havererad: sätt er i kontakt med mig.
  G = Jag behöver lots.
  J = Jag har brand ombord och för farlig last. Håll väl undan.
  M = Mitt fartyg har stoppat och gör icke fart genom vattnet.
  R = Mitt fartyg gör ingen fart.
  S = Mina maskiner går full fart back.
  V = jag behöver hjälp.
  Y = Jag draggar.
  Z = Jag behöver en bogserbåt.

 10. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Ja Eliasson var tillförordnad biträdande chef vid Säpo. Anders Danielsson är å sin sida utöver allt annat även jurist och som sådan medlem i feministiska intresseföreningen ”Ruben” den manliga varianten av ”Hilda” som mer än halva domarnämnden är medlemmar i.

 11. @Magnus J.:
  En gissning är att korset ryker samtidigt som monarken. Kanske använder de korset på vampyrbashing-manér för att göra sig kvitt monarken.

 12. @Goran:
  Jag tycker ”X = Upphör med det ni håller på med, och ge akt på mina signaler” passar ganska bra, oavsett vilken sida man är på.

 13. @Erik:
  Jag blev nästan vithårig när jag läste inlägget på Ledarsidorna för någon vecka sedan. Visste om Hilda, men var helt omedveten om Ruben.

 14. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Den islamistiska flaggfärgen är grön.
  De svarta flaggorna som blivit poppis är krigsflaggor. Bakgrunden är att Muhammed hade en vit och en svart flagga i krig och vid splittringen mellan Shia och Sunni så bar kalifen Alis armé vita flaggor medan motståndarna hade svarta.

 15. @Erik:
  Är Ramberg med i Ruben? Jag trodde Ruben var mansmotsvarigheten till Hilda. Eller är Ramberg hermafrodit?

 16. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Lite OT det med, men jag såg en pride-flagga i bruna nyanser. Jag trodde att det var någon slags nazi-homo-organisation, men det visade sig vara en flagga som skulle synliggöra färgade (”rasifierade”) personers osynlighet i pride.