Könsskillnader i sexuell energi – Den taoistiska sexualiteten
avatar

*Lång artikel*

Detta är fortsättningen på Generella könsskillnader sexuellt – Den taoistiska sexualiteten som kom in på hur män tillhör yang och kvinnor yin.

Från boken  ”Vägen till orgasm” skriven av Mantak Chia, Maneewan Chia, Douglas Abrams och Rachel Carlton Abrams s.138:

”Upphetsning: kokande vatten och flammande eld

Yins och yangs effekter i kroppen kan också förklara varför män och kvinnor blir tända på olika sätt. Som akupunktören Felice Dunas påpekar i sin bok Passion Play rör sig yin nedåt som vatten och rinner sakta genom kvinnans kropp från huvudet till hjärtat och vidare till könsorganen. Det är därför, förklarar Dunas, som de flesta kvinnor måste öppna sitt sinne och sitt hjärta innan de kan öppna sig sexuellt. Det långsamma energiflödet genom kroppen är också anledningen till att kvinnan ofta behöver mer förspel och smek för att locka iväg energin från distraherande tankar och känslor och in i könsorganen.
Yang, å andra sidan rör sig uppåt som eld från mannens könsorgan till hans hjärta och huvud. Det är därför som det går så mycket snabbare för män att bli tända och därför som de behöver mindre förspel. De flesta män kan bli tända bara genom att bli smekta på könsorganen. För dem är det förspelet.
Vi säger att män är mer ”genitialt fokuserade”, vilket handlar om att deras sexuella energi har sitt ursprung i könsorganen. När den stiger och sprider sig genom kroppen under kärleksakten får mannen större förmåga at öppna sitt hjärta och ta emot kärleken från sin partner. Men om mannen snabbt får utlösning rinner all hans sexuella energi ut ur honom utan att stiga upp i kroppen. Energin når aldrig hjärtat och kärleksakten bli aldrig en riktig ”kärleks-akt” för honom.
När mannne lär sig att få helkroppsorgasmer och att cirkulera sin energi, stiger den upp till hans hjärta och hans hjärna så att kärleken till hans partner kan växa. Det är den verkliga hemligheten bakom att älska som en man.
Den här skillnaden i lust och upphetsning har orsakat missförstånd och sexuellt missnöje i sovrummet under flera generationer. Vi kan bara beklaga det, och upprepar att den säkraste vägen till ömsesidig tillfredsställelse är insikt och förståelse. […]

Förvärm din partner

 […] Det finns en gammal klyscha som säger att kvinnor vill ha romantik och män vill ha sex. Både män och kvinnor vill ha sex. Men kvinnor behöver ofta mer romantik för att väcka sin sexuella energi. Männen behöver också tända sin passion, men deras eldlika sexuella energi reagerar snabbare. Enligt Tao bör man inte sätta sig till doms över dessa skillnader. Tao strävar efter att förstå livet, inte efter att döma det. […]

Personligen, så upplever jag att jag generellt har mer yin som sexuell energi, men att det ibland kan bli mer yang? Det känns som att det varierar väldigt mycket emellanåt. Dock har jag inte märkt att det förändras i och med ägglossning och sånt utan det är mer slumpmässigt.

Texten ovan är från kapitel 4. I kapitel 3  s.105 kan man läsa följande:

”Din energi

Som vi nämnde i inledningen utvecklades Läkande kärlek, eller sexuell kung fu, inom den kinensiska medicinen. Denna är en av världens äldsta och det är därifrån vi har hämtat effektiva behandlingsformer som akupunktur, akupressur och qi gong. Den kinesiska läkekonsten har länge känt till att det förutom de fysiologiska strukturerna i kroppen också finns en bioelektrisk energi, chi, som ständigt cirkulerar genom varenda cell i vår kropp.  […]”

Bilder från s.114,118 & 119 som visar hur Chi rör sig, Kvinnans bild visar det ”inre leendet och orgastiskt energilyft”.

ChiOrgasmisktleende FöranerChi

Sidorna därefter handlar om hur man odlar sin egen energi. Hur könsorganen genererar energi och hjärnan transformerar och projicerar energi och organen lagrar energi. Samt mer om ”det inre leendet” som verkar handla om att flytta energin till buken och koppla lust till kärlek. Sen står det mycket om hur man flyttar sin chi i kroppen för att få multipla orgasmer, samt hur man sedan för över chi till och från varandra under ett samlag. Smile

Rekommenderar boken för dem som är intresserade av multipla orgasmer. Det finns mycket tips på hur man kan stimulera varandra också på olika sätt. Det är en bok som handlar mer om bara sex och om kärlek i relationen och för att få den att vara livet ut.

Kommentarer

Könsskillnader i sexuell energi – Den taoistiska sexualiteten — 11 kommentarer

 1. Pingback: Könsskillnader i sexuell energi – Den taoistiska sexualiteten | UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal

 2. ”Personligen, så upplever jag att jag generellt har mer yin som sexuell energi, men att det ibland kan bli mer yang? Det känns som att det varierar väldigt mycket emellanåt. Dock har jag inte märkt att det förändras i och med ägglossning och sånt utan det är mer slumpmässigt.”

  Kanskje det har med sampsillet med menn du er i relasjon til å gjøre? Noe hos dem gjør deg mere yin eller yang. Ellers kan det nok ha med biorytmer, kost, stress og alt mulig rart å gjøre.

  Generelt så opplever ofte svært feminine kvinner det som at de har lavere seksualdrift enn mere maskuline kvinner. Det henger nok sammen med testosteronnivå. Men, det bildet er slik jeg og gangske mange andre ser det feil. Kvinner som er mere yang er mere selvantennelige, de her generelt mere lyst på sex uavhengig av om de har en partner og selv i faser der forholdet ikke går så bra. Kvinner som er mere yin opplever mindre av dette. Men hvis de er sammen med en mann som er veldig yang vil det i seg selv antenne henne og lysten hennes kan i praksis være like stor. Men, det forutsetter at mannen spiller en klar maskulin rolle.

 3. Postade detta i förra tråden som svar på detta

  ”http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Svensker-har-mindre-sex-7210838.html

  Kanksje det er genuskampen som har skylden Smile

  men flyttar den hit där den hör mer hemma.

  @Cicero:

  … Men hur ofta ska man ha sex (enligt socialstyrelsen) för att det ska vara normalt? Att någon skulle bära skuld innebär ju att detta ses som ett problem. Men har man frågat om det är det och vad blir isf svaret? Har funderat på varför tidningar´är fulla med tips om hur man ökar lusten. ”Så gör du för att han… Så gör du för att hon… Så gör ni för att ni…”. Sex är lika naturligt som att äta heter det ju. Nja vi har ju inte sex lika ofta som vi äter, iaf inte majoriteten av oss Smile. Men samtidigt har jag inte ännu hört att vi är för trötta eller för stressad för att hinna/orka äta. Bör vi ha sex ofta(re) eller tror vi att vi bör det? Och finns det skillnader mellan könen? Och isf vilken könsnorm ska vara normen?

  Och denna från förra ’Taotråden’ Smile där det bl a står:

  ”…about 40% of women reported some sort of sexual problem — most commonly low sexual desire — but only 12% report feeling distressed about it.”

  http://www.webmd.com/sex/features/sex-drive-how-do-men-women-compare

 4. @Cicero: Ja jag tror att min sexuella energi är väldigt dynamisk. Den största skillnaden är väl hur jag tidigare i min tonårsperiod var mer yang och efter graviditeterna blivit mer yin.

  Men äver nu under min ”yin”-period så blir det liksom vågor av yang Smile

 5. @Mia.: Och sedan en fortsättning

  Aftonbladet: ”Aftonbladet/United Minds har gjort Sveriges mest omfattande sexvanestudie på 17 år.
  I en riksomfattande, statistiskt representativ studie har 3 000 svenskar svarat på frågor om sina sexvanor.
  Bara två befolkningsstudier om sexualvanor finns sedan tidigare: 1967 och 1996.
  Under sju dagar kommer vi att presentera de unika resultaten som avslöjar stora förändringar.
  Vi börjar med det allvarliga bottenrekordet: Aldrig tidigare har vi haft så lite sex och lust som nu.

  Aldrig har svenskarna haft sex med så många
  Aldrig har svenskarna haft så många sexpartners.
  Antalet har fördubblats i alla åldersgrupper och fyrdubblats bland de äldsta.
  Orsaker: sex och kärlek är frikoppplade – och arbetsmarknaden otrygg.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/sverigeligger/article16791667.ab

  Jag blir lite förvirrad av de här ” Aldrig tidigare har vi haft så lite sex och lust som nu.

  Aldrig har svenskarna haft sex med så många”

  Har vi mindre sex nu men med fler partners? Razz

 6. Kan tjejer inte flörta eller ragga på killar? Kan inte tjejer flörta ragga på killar då det ligger i spelets natur att killar förväntas/måste förföra tjejen i alla lägen?

 7. Det är flertalet flörttillfällen som säkerligen gått om intet de gånger killar blygat. Måste killar alltid inleda flört/ ta första kontakt/ iniativ för samtal med tjejer?

 8. @Man up:

  Det går utmärkt som tjej/kvinna att välja att avvika från det mönstret. Det är som med allt annat, typ. Som tjej kan man välja agerande. Men jag tror aldrig man kommer från att män inte kan välja pga att biologiska skillnader ger en ojämställd situation i dejtingen. Skrivit lite om det här, 2:a halvan av kommentaren.