#Kaplan blir utan bacon för han är #muslim
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke slår ner som en hök

Ursäkta att jag raljerar med djurmetaforer; det är svårt med alla vargar, grisar och råttor i politiken. Dessutom har jag inte bara fröken Kanins demonstration i färskt minne, jag noterar också att alla verkar peka på elefanten i cirkusen men jag har hittills inte sett att någon ställt en avgörande fråga om dess art.

Titeln på inlägget är en anspelning på det engelska uttrycket ”Bringing home the bacon”, vilket väl närmast betyder att man arbetar för sin försörjning. Och Kaplan blev ju precis av med jobbet, så tyckte det passade att krydda det kokta fläsket med lite stekflott. På flera plan.

Hela affären är smått surrealistisk. Och då menar jag inte surrealistisk på det där viset som ledarsvinet Löfven vid maktens tråg menar när han han talar med utländsk press och påstår att:

But the more surreal thing is that all the numbers are going in the right direction, but the picture the public have is that the country is now going in the wrong direction. It’s not only a question about if they are afraid of the refugee crisis; it’s as if everything is going in the wrong direction.

Presskonferens

Presskonferens

Nä, jag menar surrealistisk på det där viset som när Alice Liddell följde efter herr Kanin (ej besläktad med fröken Kanin) ner i hålet och fick vara med om något som mer eller mindre för tankarna till ett LSD-rus. Skillnaden är att Alices absurda äventyr i Underlandet är ganska roliga, för att inte säga väldigt roliga. (Läsning rekommenderas varmt, oavsett ålder.) Det är däremot ganska lätt att hålla sig för skratt när det handlar om Löfvens minst sagt obegripliga öden och äventyr i landet Absurdistan.

Man kan ju kontrastera Kaplan-skandalen med ett par andra händelser. Det är inte mycket mer än ett år sedan man skrek ”varg” i högan sky för att den italienska terriern Birro råkade äta lunch med en ställföreträdande partiledare och en riksdagsledamot. Som han själv återger det:

Jag var en i sammanhanget obetydlig poet som åt lunch med folkvalda, samma folkvalda som andra personer (läs Soran Ismail) kunnat äta lunch med utan att någon enda människa brydde sig om det (med stor sannolikhet för att Soran I är en av de “goda” och “toleranta”, vilket betyder att han har samma åsikter om allting som majoriteten av journalisterna).

Expressen satte fyra reportrar och ett gäng flottiga papparazzi-fotografer och lyckades få min lunch med folkvalda politiker att förvandlas till “Birros hemliga möte med SD-toppen”.

Just ordet “hemliga” är lite rörande i sammanhanget eftersom vi satt vid ett fönsterbord på en välkänd restaurang i Gamla Stan,vid  en av Sveriges kanske minst hemliga gator överhuvudtaget.

Krogen är känd för att både journalister och politiker brukar gå dit för att äta lunch, Så den var på det sättet allting annat än just hemlig.
– – –
Jag blev jagad som om jag slagit ihjäl någon. Ännu till denna dag har jag svårt att förstå vad mitt brott bestod i.

Konsekvenserna lever jag fortfarande i. Exakt alla redaktioner stängde sina dörrar samma eftermiddag.

Mitt namn och mitt yrke skulle släpas i smutsen. Jag blev pestsmittad, en person det inte gick vistas i samma rum som. Jag förlorade alla minna jobb, blev mordhotad och uthängd på sociala medier, och det grävdes tusen gropar som de turads om att knuffa ner mig i.

Den politiskt ganska harmlösa terriern (vars gläfsande jag dock uppskattar) fick i princip genomlida en offentlig eutanasi.

Nästan exakt ett år senare gallskrek man återigen ”varg” då fröken Kanin demonstrerade därför att några av personerna hon demonstrerade med hade förflutet inom ett onämnbart riksdagsparti. Hon hade inte lärt sig av Birro. (Men det kanske har sin naturliga förklaring i att terriers ofta jagar kaniner, vilket inte direkt bäddar för något större förtroende från kaninernas sida.) Fröken Kanin var gymnasielärare, och heter Annelie Sjöberg (om nu någon missat det), hon fick schavottera i Live Opinion och fick sedan sparken (fast det officiellt heter att hon ”slutade”) från sin nästan tjugoåriga anställning som gymnasielärare.

Fröken Kanin utmålades i media felaktigt och grovt orrättvist som pestråttornas tillskyndare

Fröken Kanin utmålades i media felaktigt och grovt orrättvist som pestråttornas tillskyndare

Så kom då där den surrealistiska presskonferensen till sist:

Kaplan fockas

Hade jag varit en främling som sett denna presskonferens utan att kunna svenska hade jag trott att det var Löfven som avgick och Kaplan som var statsminister. Trots att chefsgalten Löfven under de dryga 6 minuter som han talar och besvarar frågor hänvisar till sin egen och Kaplans samlade bedömning 7½ gånger och vanliga (osamlade) bedömning 9 ½ gånger (de två ½ kommer sig av att han vid ett tillfälle hänvisar till en ”samlad bild … och bedömning”, jag vet inte hur den bör räknas) så är det i stort sett ett enda stort försvarstal av Kaplan och ett tillkännagivande att situationen blivit ohållbar. Kaplan själv slår fast att han inget fel gjort men lämnar sin ministerpost på grund av situationen.

Det hela blir smått tragikomiskt när Romson och Per Gahrton tävlar i Gomorron sverige i SVT om vem som kan göra bort sig värst. Man skulle nästan kunna tro att det handlade om en fixad läggmatch där det gäller att en gång för alla straffa ut miljöpartiet från det politiska livet.

Gharton plockar fram sista spiken ...

... och Romson hamrar in den i MP:s kista

Per Gahrton går ut hårt och ansluter sig till Margot Wallströms teorier om israeliskt fulspel. Kanske inte det smartaste att göra när det som blev spiken i kistan för Kaplan var just att han jämförde nazisternas judehantering med Israels hantering av palestinier. Tydligen blev det lite spik över från Kaplans kista, för Gahrton håller i sista (förhoppningsvis) spiken till miljöpartiets kista medan Romson drämmer till allt vad hon kan med sin slägga:

– Han har varit ordförande för unga muslimer i samband med svåra situationer som kring 11 september-olyckorna, sade Romson i SVT.

Ett uttalande som fick många att höja på ögonbrynen i sociala medier. 2 996 människor dödades i sammanlagt fyra attacker mot New York och Washington, utförda av al-Qaida.

”Syftade på situationen efter attackerna”

Senare på morgonen förklarade Romson sitt uttalande i Aftonbladets morgon-tv med att hon syftade på situationen för muslimer i Sverige efter 11 septemberattackerna.

– Olyckan är att vi fick en väldigt hård debatt kring integrationen och kring hur samhället växer med olika religioner sida vid sida och den diskriminering som kom, förklarade Romson …

Löfven, Romson och herr Frigolit står enade under sitt eget 11 september

Löfven, Romson och herr Frigolit står enade
under sitt eget 11 september

Det hela hade kunnat vara intrigen i en rolig fars. Löfven som stammar och hackar. Herr Frigolit och Romson som bedyrar vilken god människa Kaplan är. Frigolit gick ju ut redan i torsdags och deklarerade att han trodde mer på åsnan och feministen Kaplan än på gråa vargar. Att sedan Gahrton pekar finger på Israel i Nyhetsmorgon på TV 4 inte medan Romson konstaterar att Kaplan minsann inte är islamofob (stor överraskning) samtidigt som hon både försöker försvara honom och vara kritisk till hans relativisering av förintelsen ger en fascinerande inblick i miljö­partiets värld där terrordåd i New York är olyckor som bara råkar hända och kapsejsade båtar i Medelhavet är ondskan personfierad i The Holocaust 2.0, alltihop orkestrerat av Israel.

Bortsett från statsministern som väl aldrig lyckas pricka in ett enda rätt och miljöpartiet som envisas med att peka åt alla håll och kanter, inklusive Israel, så pekar alla andra på vad man ser som elefanten mitt i rummet. Men ändå tycker jag, trots att man vädrar blod likt svultna vampyrfladdermöss, att man på något vis missar det som verkligen är otäckt i historien.

Det är många som tycker det luktar skämd fisk och det är nog många hundar begravna bland ugglorna i mossen. En skarpsynt uv, Rebecca Weidmo Uvell, frågade redan i december 2014: Vad gör Mehmet Kaplan? och granskade hans förehavanden med örnblick (ja ja, mixade metaforer). Hon ställde alla de frågor som chefsgalt Löfven och Säpos blodhundar borde ha frågat (och kanske Säpo gjorde det, men det var för mycket bök och väsen vid tråget för att Löfven skulle höra). Uvells granskning är en bra början, och den som vill kan därefter med en enkel googling själv leta redan på hur mycket som helst om Kaplans kopplingar med både gråa vargar och turkiska hökar.

Det är fan i mig helt obegripligt att någon överhuvudtaget kan försvara att han varit minister, och till och med menar på att det är fel att han får avgå.

mole2Karln är ju för fan, med sina kopplingar till främmande makt en uttalad säkerhetsrisk.

Så det är inte mer än rätt att Kaplan blir utan bacon och skickas ut på grönbete, för frågan är om inte elefanten, likt stridshingsten Reinfeldt, till syvende och sist inte är något annat än en skickligt insmugglad mullvad.

Livet vid tråget är svårt om man är muslim

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

#Kaplan blir utan bacon för han är #muslim — 30 kommentarer

 1. Hur är det nu då?
  Är det rätt att avskeda folk för att de uppträtt tillsammans med folk med felaktiga åsikter eller är det fel?

 2. Hej.

  Själv föredrar jag rotmos med fläsklägg, porter, knäckebröd stekt i flottet, samt hemgjord senap. Kanske inlagda rödbetor till, eller ångkokt kålrabbi med skirat smör.

  Tänk så bra att Kaplan bara har ätit middag tillsammans med en fascistisk organisation och inte gjort något annat. Då hade vi kanske varit tvungna att diskutera en samlad bild av hans förehavanden istället för att lyfta fram just det exempel som passar vårt sätt att ställa frågor på. Ingen nämnd, ingen glömd.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Stycket ovan är en smula sarkasm över ett vanligt och ständigt lika tröttsamt debattknep. Ds

 3. @MJ: @MJ: Eh, Birro är inte minister i en regering, och SD (som jag inte gillar)är inte ett fascistiskt parti som står på Sergels torg och gastar ”död åt de armeniska hundarna!”

 4. @Alice i Underlandet:
  Ska det vara högre krav på privata arbetsgivare alltså?

  Det var inget parti som stod på Sergels torg. Och han som skrek hade ju inte sagt det där då han och Kaplan var i samma rum.

 5. Pingback: Vid en samlad bedömning av Bostadsminister Kaplans avgång | Genusdebatten

 6. @MJ:
  Det är fel att avskeda folk på grund av ”skuldsmitta”. Men det finns också sådana saker som ”security clearence”. Man låter till exempel inte vem som helst få tillgång till högkänslig information inom försvaret. Och att vara minister i regeringen (eller över huvud taget riksdagsledamot) borde innebära att man uppfyller kriterier för vissa säkerhetsklasser.
  Jag skiter fullständigt i vem Kaplan åt middag med fram till dess att det blir en säkerhetsfråga. Och ingenstans påstår jag att han skall avgå på grund av vilka som befann sig på middagen. Jag anser det fullt rimligt att man äter middag med precis vem som helst, det handlar inte om social stigma. Jag anser inte heller att han skall avgå på grund av jämförelsen med behandlingen av judar i Tyskland på 30-talet. Jag vet inte vad det var för kontext han fällde det uttalandet i, eller vad han avsåg med ”hur man behandlade”. Det blir lätt kortslutning i huvudet hos folk så fort man nämner judar och Tyskland för man börjar omedelbart tänka på industriell utrotning, massgravar och ugnar som går för fulla muggar. Men koncentrationslägren var egentligen från början bara en typ av fängelser och/eller arbetsläger (av samma typ som i Ryssland). Det industriella massmördandet hör 40-talet till. Inte 30-talet. Det kan mycket väl vara relevant att jämföra Israels behandling av palestinier idag med Tysklands behandling av judar på 30-talet i vissa avseenden. (Det jämförs kors och tvärs med Nazityskland i alla möjliga sammanhang, ibland helt obefogat, ibland mer befogat, så jag ser inte varför just Israel/Palestina skulle vara tabu.)
  Men, det handlar, åtminstone inte vad mig anbelangar, om dessa två smärre fadäser. Det handlar om hans upprepade intima kontakter med turkiska regeringen och diverse grupper som gör att han enligt mig aldrig skulle ha fått komma i närheten av en ministerpost. Han hör snarare hemma på Säpos lista över span. Läs Rebecca Weidmo Uvells granskning som jag länkade till. Varför i all världens värld far en svensk bostadsminister som en skottspole fram och tillbaka till Turkiet? Medan han är osynlig här, och det finns stora luckor som inte redovisas i hans förehavanden.
  I bästa fall har han varit korrupt och utnyttjat sin position för semester och andra privata ändamål. I värsta fall är han en ny Stig Bergling.

 7. @MJ (& @Rikard):
  Jag har förresten t.o.m. sett seriösa kommentatorer i mainstream media (fast kommer inte ihåg var just nu) föra fram i sina analyser att man gett Kaplan silkessnöret nu just för att man är rädd för vad som kan komma till ytan om man fortsätter gräva, och att just det är en anledning till att man inte skall låta sig nöja med Kaplans avgång utan bör gräva vidare. En helt rimlig inställning enligt min mening.

 8. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Så varför skulle just Kaplan vara en Bergling för våra allierade?
  Varför inte Carl Bildt som så gärna ville ha in oss i samma försvarsallians dom Turkiet?
  Varför inte Wetterstrand som åkte till Finland varje helg? (Som nu är förslagen efterträdare )

  Varenda jävel höger om V har ju intima kontakter med Turkiet. Innan man nu nyligen började snurra till det med antiturkisk propaganda så ville ju alla borgare ha in dem i EU.

 9. I klippet ovan säger Romson följande 1:32 in i det:

  ”Jag vet att Mehmet också är olycklig över att den liknelsen kan få många människor, med rätta , att känna att man relativiserar kring Nazitysklands fruktansvärda övergrepp mot judar och romer under andra världskriget, före, under och efter.”

  Efter andra världskriget? Min tolkning är att hon försöker ta avstånd sa kraftfullt hon kan och därför råkar säga så, eller har jag missat något?

 10. @Gigas:
  Dessutom så jämförde han ju bara med före andra världskriget.
  Alltså när nazityskland gjorde samma saker som Israel gör nu.

 11. Pingback: #Miljöpartistjavisst | WTF?

 12. @MJ:

  Kan du utveckla ditt resonemang om likheterna mellan Nazityskland och Israel och de reaktioner de fick av de grupper de utsatte/utsätter?

 13. @Gigas:
  Javisst:
  Beslagtagande av egendom baserat på härkomst/religion.
  Motiveringen att ett visst folk har rätt att ta livsrum från ett annat.
  Instängandet av människor utvalda genom härkomst/religion på vissa begränsade ytor som ges visst självbestämmande men där staten kontrollerar in- och utförsel samt gör razzior m.m. efter eget tycke.
  Olika straff beroende på offer och gärningspersons härkomst/religion
  Mördandet av oskyldiga för att hämnas gärningar begångna av personer med samam härkomst/religion.
  Utomrättsliga avrättningar
  Anklagelser om att den som klagar på övergreppen hatar härkomsten/religionen hos utföraren.

  Reaktionerna är ungefär de samma. Nazityskland utvecklade ju faktiskt sina anti-terrormetoder just mot judiska terrorister som motsatte sig nazisternas övergrepp. Dessa metoder adopterades sedan av jänkarna (operation paperclip) och Israel (vilket man måste säga vara märkligt, eftersom det ju var det som nazityskland var sämst på, och nu är det jänkarna och israel som är sämst på det).

 14. @MJ:
  Mycket av både Bildts och Wetterstrands karriärer är okänt för mig eftersom jag inte var bosatt i sverige och hade noll koll på svensk politik under den tiden.
  Men Bildt har i alla fall varit både statsminister och utrikesminister vilka bägge naturligt leder till kontakter med andra nationer. Jag känner inte till att han skulle ha specifika band med specifika nationer som på något vis är oegentliga. (Men jag utgår från att han är mer eller mindre korrupt eftersom han är politiker.)
  Wetterstrands pendlade väl till Finland för att hennes make är bosatt där, så resandet var rent funktionsmässigt bara vanligt veckopendlande.
  Men det är en giltig fråga, var skall man sätta gränsen för en politiker som är gift med en politiker i en annan nation. Och hennes kopplingar hade definitivt varit något att ifrågasätta om hon varit tilltänkt för en ministerpost.

 15. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Det blir nog svårt att hitta ministrar som lever upp till det där kravet, helt omöjligt med nuvarande adels-kader.
  Ta bara alla som sett mellan fingrarna med amerikanska u-båtskränkningar eller amerikanska intrång i svenskt luftrum. Samma personer som ingick avtal med NATO att de skulle få leka krig i Sverige och till och med ingripa mot Svenska medborgare i Sverige vid händelse av krig eller kris, att Sverige skulle ändra befällsordning, fasta anrop, ammunition m.m. så att det skulle passa NATO, osv osv i all oändlighet, för att inte nämna att delta i NATO:s krig mot Serbien, Afghanistan och Libyen.

  Det går inte att upprätthålla det kravet objektivt.

 16. @MJ:
  Tänkbart du har rätt. Jag brukar inte umgås med politiker, jag sänker mig inte hur lågt som helst, så jag vet inte. Men det borde väl gå att anamma samma kriterier för tillsättningar av ministrar som man tillämpar när man tillsätter tjänster inom känsliga delar av försvaret, MUS, Säpo osv.

 17. @MJ:
  Relevant i sammanhanget. Det vare precis ett inslag i TV4-nyheterna där någon säkerhetsexpert tydligen uttalat sig om att det var möjligt att MP infiltrerats av muslimska brödraskapet. Jag såg inte inslaget eftersom jag höll på med annat, råkade bara höra halvt om halvt, men det är ju åtminstone en indikator på att jag inte är helt fel ute när jag hävdar att Kaplan är en säkerhetsrisk.

 18. @MJ:

  Det hade kanske varit på plats med konkreta exempel och källor till exemplen för att ge lite tyngd åt argumentationen.

 19. @Gigas:
  Hur fick du in MJ i det här? Du tog upp att Romson talade om före, under och efter andra världskriget, och det var Romson ”hon” syftade på.
  (Jag utgår också fördomsfullt från att MJ är man.)

 20. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  De där terroristexperterna är en ständig källa till humor.

  Det är en annan rolig grej nu att de hävdar att Rabia-tecknet är en symbol för muslimska brödraskapet. Det verkar han låtsas att han tror på.

 21. @MJ:

  ”Det är en annan rolig grej nu att de hävdar att Rabia-tecknet är en symbol för muslimska brödraskapet.”

  Du menar precis som vissa andra experter hävdar att romersk hälsning är en symbol för nazister? Problemet är ju att experterna har rätt. Ave-ceasar är verkligen i våra dagar en Hitler-symbol. Det faktum att den teoretisk kan handla om något annat betyder inte att de som heilar MENAR något annat.

  Med Rabia-tecknet är det enklare. Rabia-tecknet symboliserar lojalitet med den ena de de två stridande sidorna i Egypten där den ena är någon for av modern stat medan den andra är det muslimska brödraskapets islamska stat (dvs de idéer som de facto skapade Al Qaida och nu följs av IS)

 22. Göbbels borde ha använt sig av islamistisk retorik.
  Då hade det låtit så här:
  Våra koncentrationsläger är till för att skydda den judiska befolkningen.
  Tyvärr blockerar Royal Navy Tysklands handel med neutrala länder vilket medför en katastrofal brist på livsmedel.
  Detta medför att vi vägrar att låta judarna svälta ihjäl utan istället erbjuder en mer humanitär lösning.
  Winston Churchill måste därför ses som en fruktansvärd massmördare då han vägrar det judiska folket en möjlighet att överleva.
  Precis så sjukt är det!

 23. @Erik:
  Rabia-tecknet symboliserar kritik mot massmordet mot sittstrejkare på Rabia-torget (egentligen ett längre namn på en kvinna som var fjärde barnet)

  Är militärdiktatur verkligen modernare än en folkligt vald president?

 24. @Egon:
  Det var ungefär så också. När britterna hindrade judar att flytta från Nazityskland till Palestina så behövde nazisterna någon annan stans att placera dem.

 25. Pingback: Egor Putilov och säkerheten | Genusdebatten