Jordan Petersons föresläsning på Western University ”Mayhem while we’re freezing and starving”
avatar

Helgen den 18-19 Mars så besökte Professor Jordan Peterson två universitet. Jag har redan bloggat om galenskaperna som utbröt vid McMaster University den 18 Mars. Vi har dock fått vänta på material från den betydligt större föreläsningen som hölls på Western University dagen efter. Vid McMaster hölls föreläsningen i en lektionssal där publiken som rymde cirka 120 personer. Vid Western däremot var publiken cirka 700 personer och föreläsningen hölls i en större sal i naturvetenskapsbyggnaden. Nu har äntligen videon därifrån dykt upp.

Kermit: Arent there differences between men and women?

Jordan Peterson: Yes Kermit there are.

Inledningsvis konstateras att trots att det är fler kvinnor än män på universiteten så är könsfördelningen i salen cirka 90% män och 10% kvinnor.

Universitetstidningen hade redan den första mars artikeln ”Jordan Peterson is coming and conversations are stirring”. När väl dagen för föreläsningen kom så överskuggades dock det mesta av diskussioner om protesterna på McMaster. Vidare fanns det då knappt något videomaterial så det enda som fanns att rapportera då var att Professor Peterson fick ett varm mottagande på Western och föreläsningen där hölls under betydligt mer välorganiserade former med inträde på 5 dollar vilket förmodligen filtrerade bort sabotörer. Nåväl för ungefär sju timmar sedan lades ovan video upp så nu kan vi se vad som sades där och vilka reaktioner det blev.

Eftersom en stor del av argumenten är samma som jag redan bloggar om från en fullständig filosofi på Ryerson University med Dr Oren Amitay så kommer jag att fokusera på att få min presentation av den föreläsningen klar innan jag går in på detaljerna i andra föreläsningar. När väl genomgången av Ryerson är klar så kan vi fokusera på de punkter som inte är likadana från andra föreläsningar. På tal om Ryerson-samtalet. Nu är det inte bara Jordan Peterson som kontroverserna gäller. Som ni kan se i videon ovan har även Dr Oren Amitay utsatts för påtryckningar från extrema socialkonstruktionister på forumet för OPA (Ontario Psychology Association). Yttrandefrihet är definitivt under attack nu.

Medan allt fler reagerar på hur yttrandefriheten avskaffas i smyg så blir allt fler attackerade. Företrädarna för politisk korrekthet är riktigt fula människor som skapat alla ursäkter i världen åt sig själva bete sig som svin medan de tycker sig vara goda och moraliskt rättrådiga människor. De drar sig därför inte för att utnyttja officiella positioner för att tvinga på andra sina subjektiva uppfattningar. De är fullt beredda att ljuga om kollegor i yrket för att få bort dem. Det här är människor som infiltrerat viktiga samhällsfunktioner och nu grovt missköter sina jobb eftersom de bara vill ha människor med samma ideologi som dem själva i närheten.

Har man bara läkare med extrema vänsteråsikter (som vissa OPA-folk nu försöker göra så det blir) så får man sämre läkarvård totalt, PUNKT! Se bara vad som hänt med journalism sedan de trängde bort alla som inte var långt till vänster. Nu är media knappast en tredje statsmakt som granskar makthavare längre. Media är numera i allt högre grad en del av första statsmakten som granskar allmänheten i makthavares tjänst. Nu senast såg vi hur SVT skickade ut reportrar för granska en anonym facebooksida, vem är då denna makthavare som SVT tycker det är i allmänhetens tjänst att spåra upp? Jo en undersköterska på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Och i vems intresse är det att veta vad en undersköterska gör på fritiden? Hur kommer det sig att statlig television tycker det är viktigt att rapportera? Kan det kanske ha varit i SVT:s eget intresse för att de inte gillade åsikterna som spreds av ”Rädda vården”? Nej, inte skulle väl SVT ha egenintresse? De är ju ”PUBLIC SERVICE”. Ja eller hur? Bortsett då från för de delar som inte har de åsikter som de själva har och som de sett till att omge sig med folk som tycker lika.

Kommentarer

Jordan Petersons föresläsning på Western University ”Mayhem while we’re freezing and starving” — 9 kommentarer

 1. Här är en video där 3 (!) kvinnliga poliser har enorma problem med att hålla fast en man. Dom klarade inte det. Han tog sig loss och knockar en av poliserna också. Jag som medborgare blir orolig över poliser som är tre stycken inte klarar av att hålla fast en man.

 2. @Tortensson:

  Poliserna har helt klart läst för lite genus.

  Det är kanske det här vänstern vill ha? En maktlös polis så att de kan härja som de vill.

 3. @Tortensson:

  Herrejösses, tre poliser och asylsökaren (för så här beter sig personer som flytt för sina liv och nu äntligen är i säkerhet?) kommer ändå loss varefter skattebetalarna tvingas bekosta en vandaliserad polisbil.

 4. @Gigas:

  ”Det är kanske det här vänstern vill ha? En maktlös polis så att de kan härja som de vill.”

  Du menar de vill ha så i fem sekunder tills de inser att sådan polis inte kan göra något åt högerhuliganer heller? För vänsterhuliganer springer ALLTID och gömmer sig bakom polisen och vill ha hjälp när högerhuliganer dyker upp. Se bara på de här pajasclownerna ”who dow yooo protect?” Kan nån förklara för mig hur anarkister tycker det går ihop med sin ideologi att gapa efter polisbeskydd?

 5. @Tortensson: Hej.

  Fel metod.

  Våldsam angripare – ta avstånd och skjut mitt i kroppen. Om möjligt först med bedövningsvapen, annars med skarpt vapen.

  Men så lärs inte till svensk polis ut effektiva metoder då perspektivet alltid är att angriparen är ett offer, och att man i en konfrontation är så god skytt att man kan träffa en viftande arm eller ett ben.

  Så länge angriparen i en konflikt ges högre skyddsvärde än något annat kommer problemen att bestå.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. Mötesdeltagare totalt ca 700, Western, och närvaro med endast 1/10-kvinnor.
  Vore intressant att veta blandningsförhållandet för de ca 120 deltagarna vid strax tidigare turbulenta mötet McMaster den 18/3-17.

 7. @DanTor:

  ”Vore intressant att veta blandningsförhållandet för de ca 120 deltagarna vid strax tidigare turbulenta mötet McMaster den 18/3-17.”

  Pga protesterna vid McMaster så vändes kamerorna upprepade gånger mot publiken så det kan faktiskt bedömas från denna video Exempelvis vid 13.10 finns en panorering över klassrummet. Det är mestadels män men långtifrån bara män. Uppskattningsvis kanske 20-25% kvinnor. Flera av dem såpass engagerade att de är på första raden.

 8. Dragning med fokus mot de tre sista styckena i Eriks text.

  SR-SVT vill jag mena, är och har under decennier varit själva centralen-navet för politiker samt gruppen av textförfattare på diverse papperstidningar.

  Det har sedan tid tillbax varit ovanligt matt aggressivitet vilket textförfattarna producerat i sina pappersalster, mot Svensk befolkning.
  Dessutom är det ovanligt glest med artister med flera taskspelare vilka i etern för fram, av SR-SVT regisserade tillrättalagda eller väl valda budskap.
  Kort å gott det börjar gå tungt att få till person vilket vill smutsa ned sig i SR-SVT-forum eller till dem kopplade papperstidningar.

  Det är med denna fond jag ser SR-SVTs högst eget steg in till podiet, angående aktuella Facebooksida, det börjar bli svårt att motivera och det är hög tid att visa att man backar sin väl valda, kanonmat.