Jordan B Peterson intervjuar James Damore om #GoogleMemo och Googles hemliga Mångfaldsmöten
avatar

Så har författaren bakom GoogleManifesto trätt fram. Hans namn är James Damorem han har nu fått sparken från Google och här intervjuas han och en annan – än så länge anonym – googleanställd av Jordan Peterson gällande debatten och den 10-sidiga texten vars riktiga titel är ”Google’s Ideological Echo Chamber – How bias clouds our thinking about diversity and inclusion ”. Jordan Peterson gick igenom materialet innan intervjun och konstaterar här att vad Damore skrivit är gott och väl inom linjerna för den relevanta vetenskapen på området. (Referenser till forskningen finns under videon)

Detta är ca 20 minuter av materialet, intervjun var ca 50 minuter men pga tekniska problem med dåliga ”frames” så Jordan Peterson ännu inte lagt upp hela intervjun. Vi får här veta orsaken Damore skrev Manifestot. Google har topphemliga möten för sina mångfaldsinitativ ”Diversity Summits” Det mesta annat som Google gör spelas in men dessa möten spelas INTE in. Under Googles mångfaldsmöten så hörde Damore en mängd saker han inte ansåg var riktiga bland annat så förespråkas behandling av folk på basis av ras.

JD: Basically treating people different depending on their race

JBP: Ohh you mean racism?

Damore berättar hur han kritiserade åtgärder som förespråkades på dessa hemliga möten. När Jordan Peterson frågar varför Google inte spelar in sina mångfaldsmöten svarar Damore att han tro det beror på att de är olagliga.

JD: They dont want any paper trail for any of these things

JBP Ok Why?

JD: Because I think it is illegal

Damore berättar han skrev dokumentet på fritiden och han vill förtydliga att hans önskemål var att bli motbevisad för om han hade rätt visade det att något dåligt var på väg att hända. Här är en transkribering någon gjort:

Han berättar att det finns en grupp i Google som kallas ”Skeptics” och naivt nog skickade han dokumentet till dem och frågade ”Vad anser ni om detta? Är vi i en eko-kammare”? Detta var vad som startade stormarna på Google. ”Skeptics” läckte tydligen materialet till högre chefer ”Upper management” och omedelbart började folk med de sedvanliga ”Social Shaming Rituals”

Damore konsataterar gällande sin syn på händelseförloppet.

JD: It sucks but at least I was proven right

Jordan Peterson går sedan in på hur väl James Damore hanterar saken och hur mediastormen kommer att vara negativ i början men så småningom kommer det att framgå att detta inte alls handlar om vad det verkar handla om på ytan. Efter att ha diskutera vad som kommer att hända så går de sedan in på själva memot. Från 0.25 så visar Jordan Peterson delar ur Memot och kommenterar sin syn på hur korrekta de är.

Han är inte den enda vetenskapliga auktoritet att hålla med. En grupp bestående av de fyra forskarna Lee Jussim, David P Schmitt, Geoffrey Miller och Debrah Soh har bekräftat James Damoers argument på Quilette.com ”The Google Memo: Four Scientists Respond” Det är alltså ingen brist på vetenskapliga belägg för att Materialet i Memon som Damore skrev är helt korrekt – oavsett hur mycket Googles Mångfalds-officerare Danielle Brown hävdar hon – efter sina lite mer än 30 dagar som google-anställd kan konstatera de inte stämmer.

JBP: I read Danielle Browns response to you which I thought was absolutely appalling!

Jag har gått igenom Damores Memo och jag kan konstatera att han använde de referenser som jag väntade mig. En av hans referenser är en längre genomgång av journalisten John Tierney kallad ”The Real War on Science – The Left has done far more than the Right to set back progress”.. Läsning rekommenderas.

Why not write about conservatives’ threat to science? My friends don’t like my answer: because there isn’t much to write about. Conservatives just don’t have that much impact on science

En annan som intervjuat James Damore gällande hans GoogleMemo är Stefan Molyneux.

Under intervjun kommer det fram mer om bakgrunden till Memot. Precis som jag väntat mig så har Damore gjort sin hemläxa och utgått från Jonathans Haidts forskning i ”The Righteous Mind”. Därmed så lägger han fram kritik mot både vad vänstern får fel och vad högern får fel. Han påpekar att det finns en massiv brist på självkritik där högern anses inte vara bra på vetenskap alls särskilt gällande klimatforskning och evolutionslära medan vänstern har sin egen blindhet gällande vetenskap kring exempelvis biologiska könsskillnader.

Molyneux konstaterar även att det fanns mängder av ”kvalificere” i Memot där Damore förtydligar vad de saker han beskriver innebär. Här är ett utdrag av ”kvalicierare” som Damore använde

Vi kan alltså konstatera att det inte hjälpte det minsta att förtydliga dessa saker. Hans kritiker ljög glatt om vad han sade för att bli poppis med sina vänner och i massmedia spreds helt falska beskrivingar. En artikel konstaterar att det överlägset vanligaste falska påståendet i media var att kalla hans text en ”Anti-diversity Memo”. Dock har något hänt sedan dess, exempelvis CNN har ändrat rubrik från ”Anti-diversity Memo” till ”Controversial Memo”.

 

Kommentarer

Jordan B Peterson intervjuar James Damore om #GoogleMemo och Googles hemliga Mångfaldsmöten — 31 kommentarer

 1. Google har två val

  1. Erkänn sitt misslyckande att rå på sexism
  2. Erkänn att Damore har en poäng

 2. Jag Googlade just ”Boobs to small”…..
  110 000 000 svar.
  inte förvånande.
  Kvinnor vill veta hur de får större pattar….
  Sexistigt eller hur!
  Fruktansvärt enligt gällande svensk ”värdegrund”.
  Fy skäms Google!

 3. Rebels of Google – Anonyma Googleanställda intervjuas säger bland annat:

  Höga chefer på Google blev helt gråtfärdiga när Donald Trump vann presidentvalet.

  Förr brukade Googles företagsbrev handla om teknologi, nu är de fulla av SJW/Mångfaldspolitiska åsikter.

  ”The companywide “Google Insider” emails used to talk about cool new tech, but now they’re entirely about social justice initiatives. Likewise, the weekly all-hands “TGIF” meetings used to focus on tech, but now they’re split about 50/50 between tech and identity politics signaling.”

  En googleanställd säger det förekommer försök att minska träffarna av allting kritiskt mot PK, kommunism eller islam.på googles sökmotor.

  ”I know there are efforts to demote anything non-PC, anti-Communist and anti-Islamic terror from search results. ”

  Google har mängder av SJW:s anställda som knappt jobbar alls, de ägnar sig åt kulturkrig hela dagarna

  ”A lot of social justice activists essentially spend all day fighting the culture war, and get nothing done. The company has made it a point to hire more people like this.”

  Google möter en stämning av NLRB för att ha lagt sig i anställdas rätt att diskutera arbetsmiljön, NLRB anklagar VP Urs Holzie och flera andra chefer för häxjakter de senare åren. Skall upp i rätten i November

  ”Witch hunts are a well-known cultural problem at Google. The company is currently facing a Federal complaint filed by the National Labor Relations Board in April for interfering with employees’ legal right to discuss “workplace diversity and social justice initiatives.”

  http://www.breitbart.com/tag/rebels-of-google/

  Som Peter Thiel påpekade 2012 i intervju med Googles Eric Scmidt
  ”Google is not a Tech Company anylonger”

 4. Det är enbart vita mäns problem ifall existensen av andra än vita män orsakar problem.

  Damero ville motarbeta och tysta kvinnor. När han får en motattack så skriker han på hjälp från pöbeln.

  Ännu en man som är svag, lat och inte skulle klara sig i en meritokrati.

 5. @Axel Edgren:
  Hahaha! Axel, ibland är det svårt att veta om du är helt genomironisk eller om du verkligen är så korkad att du tror på dina egna sagor.

 6. @Erik:

  Google har två val

  Tyvärr skulle jag inte bli förvånad om Google väljer ett tredje alternativ. Förmodligen ett resonemang i stil med: ”medicinen har inte haft avsedd effekt – vi måste alltså öka på dosen (av samma medicin). Om vi dessutom får bort alla hatare (Sargon, Peterson med flera) från Youtube så…”.

 7. Glömde att Google inte är ett privat företag och inte har rätt att säga åt professionella agitatorer och diverse extremister att dra åt fanders om de skadar förmågan att dra in reklampengar.

  ”I’m not saying we shouldn’t try to correct for existing biases”

  Men allt han gör går ju ut på att försöka komma på sätt att slippa göra något åt homogeni, diskriminering och bias i samhället. Allt hans sort gör handlar ju om att demonisera och göra kontrovers över grupper som vågar klaga på orättvisor. Alltså tysta folk som har fel åsikter. ”Jaha du vill att företaget ska arbeta för flera icke-vita anställda alltså hatar du vita. Jaha du tycker det ska göras åtgärder för att ha fler kvinnor inom den här branschen alltså hatar du män”. Den typen av retorik är medveten, politiserande, demoniserande och avsedd att stänga ner debatt.

 8. Det var nog de sämsta intervjuer jag sett. Hög cringe-faktor. Han är ju så tillbakadragen att han är helt ointervjubar. Peterson och Molyneux kunde lika gärna ha gjort sina inslag helt själva.

 9. Dolf, visst, grabben är ingen storsnackare. Men huvudpoängen här är nog att till och med ett och annat hjärntvättat kommunistsvin, vilka mangrant numera är marinerade i konkret, rasistiskt vithat, med lite tur möjligen mäktar begripa att den grabben inte är ondska.

 10. Nästan som om han bara är en dum pojke som inte förstår att han utnyttjas av en skock giftormar som vill att han ska säga rätt saker.

 11. @Den klassiska Liberalen:
  Så kan man förstås se det. Jag blev i alla fall grymt besviken på intervjuerna och tycker nog att de kunde ha hanterat det bättre. Det han säger av värde i intervjuerna kan destilleras till ett klipp på under en minut. Det hade kanske varit bättre att låta honom svara skriftligt. (Fast det är förstås inte så lätt att veta i förväg.)
  Det är förstås inte min avsikt att dissa killen, jag har all respekt för honom, men jag tror de här intervjuerna är att göra honom en björntjänst.

 12. OM man är för yttrandefrihet så är man såklart emot att gulagfyllnad som Vox Day läcker ut info på Google-anställda som var kritiska till Dameros manifest för att tysta dem? Nej, det ses såklart inte som ett problem eftersom alla i althögern/libertarianismen är hycklare.

  När de Google-anställda som läckt intern kommunikation till gulagfyllnaden ertappas hoppas man på minst bekväma sortens avsked.

  Allt detta hade kunnat undvikas om man bara screenade bort män som insjuknat i evopsyk eller STEM-supremacism.

  Du kan inte arbeta på en arbetsplats där du har sagt att 30% av dina medarbetare är biologiskt olämpliga för sina jobb. Det kommer inte att fungera. Vem tror du att ditt företag ska välja, du, kräket som kräktes ur dina patetiska svador till företagets listserv eller hundratals andra anställda som kommer att vägra att jobba med dig på något sätt?

  Det Damero gjorde var töntigt, ointelligent, själviskt och fientligt. Om han tror att han hade rätt att göra det utan konsekvenser är han inte en normal vuxen människa och alla företag borde akta sig för hans sympatisörer. Det finns verkligen inget som vissa inte är kapabla att tro att de har rätt att göra bara för att de har en melaninfattig penis.

 13. @Axel Edgren:

  Melaninfattig penis?

  Jag vet att du inte brukar ange några källor men det skulle onekligen vara intressant och veta var du har fått den informationen ifrån.

 14. Detta är helt underbart och inte helt irrelevant. Kina stänger ner AI Botar efter att botarna gjort uppror mot kineserna och börjat kritisera kommunism LMAO!

 15. @Kalle: Så nu förnekar ni vita män att ni alla kräver att en vit man ska komma undan med något ingen vuxen människa tillåts göra på någon funktionell arbetsplats, för att han är vit man.

  Detta är ingen halmgubbe. Damero har spottat på 30% av sina kollegor och tror sig har rätt att känna sig förfördelad när han får sina fiskar varma. Detta är för att hans privilegierade lekamen och bortskämda status har gjort honom hjärnsjukdomar. En normal vuxen föraktar inte öppet hälften av jordens befolkning och vägrar sedan att rakryggat ta sitt straff. Men Damero är inte normal. Han har förstörts av libertarianism och dekret om att meritokrati råder.

 16. @Axel Edgren:
  Fast nu gör du det igen, du häver ur dig en massa påståenden utan argumentera för varför de skulle vara sanna.
  Så gör om gör rätt och du kommer behöva presentera källor.
  För jag inte det minsta intresserad av din personliga högst subjektiva och ideologiskt förvrängda åsikter.

 17. Jag häver ur mig beskrivningar av vad ni gör – försvarar Damero och hans dysfunktionella beteende därför att han är en vit man. Ni försvarar även alla vita supremacister i Charlotteville och deras handlingar och kommer göra allt för att jämställa vit supremacism och Hitlerhälsningar med en brinnande soptunna, eftersom ni graderar vita mäns beteended på en annan skala.

  Ni är de jag säger att ni är. Ni är inte vilka ni säger att ni är.

 18. @Axel Edgren:

  ”Det är enbart vita mäns problem ifall existensen av andra än vita män orsakar problem.”

  Rasistiskt påstående, börjar bra

  ”Damero ville motarbeta och tysta kvinnor.”

  Ljug, och fel namn

  ”När han får en motattack så skriker han på hjälp från pöbeln.”

  Han har attackerat ingen, hans memo är vetenskaplig kritik.
  1)Här er vi sektens inbyggda hyckleri.
  2) De kallar alla åsikter ”attacker” så fort det inte är deras. De kallar inte sina egna åsikter ”attacker”
  3) De anser ord är verklighet

  ”Ännu en man som är svag, lat och inte skulle klara sig i en meritokrati.”

  Ljug igen, han bedömdes bland de bästa på Google på sitt jobb.

 19. @Axel Edgren:

  ”Du kan inte arbeta på en arbetsplats där du har sagt att 30% av dina medarbetare är biologiskt olämpliga för sina jobb.”

  Heller inte vad Memot säger så rent ljug igen. Ironiskt nog har Damore förutsagt att just de personer som ljuger om vad vetenskapen säger – inte kommer att vara intresserade av vad vetenskapens säger.

  Och de grupper som är så ointresserade av vad vetenskapen säger att de ljuger om det är märkligt nog skitförbannade över att Memot korrekt beskriver hur ointresserade de på gruppnivå är. De vill inte behöva kunna något – men nåde den som säger de inte vill behöva kunna något.

  ”Det Damero gjorde var…”

  Inte alls vad de påstått han gjorde. De har ljugit om vad det sade eftersom de precis som memot visar inte är intresserade av sådana ämnen. De är urtypiska ”saker intresserar MIG inte” människor arga över att bli kallade just det.

 20. @Axel Edgren:

  ”Så nu förnekar ni vita män att ni alla kräver att en vit man ska komma undan med något ingen vuxen människa tillåts göra på någon funktionell arbetsplats, för att han är vit man.”

  Jag förnekar att det ”något” de beskriver existerar i Memot. Alltså han har inte gjort vad de påstår de straffar honom för. Vad han har gjort är inbillat sig personer som påstod sig vilja lösa ett problem – ville ha sanningen om det problemet – De har nu ingått ett tillstånd av #sciencedenial där det inte finns sanna svar de ogillar.

  Han skrev en memo för att förbättra arbetsmiljön och även uppmärksamma eventuellt brottsliga beteenden. Det ena är skyddat av arbetsmiljölagar, det andra är skyddat av whistle-blower lagar och lagarna är lika även om han hade fel i vad han trodde för lagarna uppmuntrar folk att anmäla även när företag KANSKE begår brott mot lagen.

  PS: det här är typiska vänsterlagar, det faktum att personer som identifierar sig vänster nu försöker skydda storföretags rätt att bete sig hur de vill mot svaga anställda visar tydligt att den traditionella vänstern som värnade om svaga arbetare nu är död.

  Google/Alphabet kan stämmas för brott mot dessa lagar ”interfering in employees discussing the enviroment” även om vetenskapen inte 100% stämmer, det skall även redan finnas en stämning mot Google för häxjakter 2015-2016 som går upp i rätten i November. Det finns även dem som gapar om att sparka andra anställda bara för att delvis hålla med om vad Damore sade. Om så händer så skulle det inte förvåna mig om någon samlar ihop dem för en Class Action Lawsuit

  På tal om det. De av oss som tänker längre tror inte ens Google själva tror på det ljug de sprider. Vi tror att Googles motivering i hanteringen av James Damore är att flera juridiska institutioner stämmer Google för könsdiskriminering av kvinnor. . Kvinnolagar är skrivna av feminister och feminister formulerar i regel sina lagar så att vad som bedöms inte är resultat utan att hur många hundra miljoner som betalas till feminister själva för att ”motverka” strukturer.

  Exempelvis Google har lagt ner 365 miljoner dollar på att förbättra mångfalden – För dessa pengar har de absolut INGET resultat att visa upp.

  När lagar bedömer ”ansträngning” och inte ”resultat” så blir det helt förståeligt att Google använder ”titta vi sparkade offentligt James Damore” som bevis för att de inte diskriminerar kvinnor utan gör allt de kan för att även primadonnorna skall trivas. Det finns alltså goda grunder att tro Damore sparkades av PR-skäl för att Google ville ta på sig sin finkostym inför rätten, precis som OJ Simpson inför rättegången fyllde sitt hus med saker som anspelade på hur svart han var – saker han inte hade huset tidigare.

  ”How did Google, the company that hires the smartest people in the world, become so ideologically driven and intolerant of scientific debate and reasoned argument?”

  ”When I first circulated the document about a month ago to our diversity groups and individuals at Google, there was no outcry or charge of misogyny. I engaged in reasoned discussion with some of my peers on these issues, but mostly I was ignored.”

  Everything changed when the document went viral within the company and the wider tech world. Those most zealously committed to the diversity creed—that all differences in outcome are due to differential treatment and all people are inherently the same—could not let this public offense go unpunished. They sent angry emails to Google’s human-resources department and everyone up my management chain, demanding censorship, retaliation and atonement.”

  Wall Street Journal ”Wy I was fired from Google” – James Damore

 21. ”Heller inte vad Memot säger”

  Jo, det är en rasbiologisk attack på alla hans kvinnliga kollegor, för att använda eran typ av retorik.

  ”Han skrev en memo för att förbättra arbetsmiljön”

  För att försämra den.

  ”storföretags rätt att bete sig hur de vill mot svaga anställda”

  Ingen vit man som arbetar för diskriminering och offermentalitet i USA är svag.

  ”Det finns även dem som gapar om att sparka andra anställda bara för att delvis hålla med om vad Damore sade”

  Nej, det talas om att avskeda och stämma förrädarna som läckte information om sina kollegor till nazister.

  ”Exempelvis Google har lagt ner 365 miljoner dollar på att förbättra mångfalden – För dessa pengar har de absolut INGET resultat att visa upp.”

  Det är därför att det finns många män inom Google som värderar homogeni mer än pengar och ser PR-värdet.

  ”När lagar bedömer ”ansträngning” och inte ”resultat” ”

  Helt rätt, det behövs kvoteringskrav.

  ”that all differences in outcome are due to differential treatment and all people are inherently the same”

  Alla människor är essentiellt likadana enligt lag, annars så skulle vi inte ha ett samhälle. Och alla människor är även essentiellt fördomsfulla och irrationella så meritokrati kan bara skapas om diskriminering motarbetas med kvotering. Inte fagra ord, utan kvotering.

  Du har rätt att jobba var som helst du önskar och fortsätta att hadessa åsikter. Men när du delar åsikter som nedvärderar ett betydande antal av dina medarbetare baserat på hur de är födda skapar du direkt en fientlig arbetsmiljö. Du påverkar organisationens effektivitet på ett starkt negativt sätt. Och när valet är mellan att hålla effektiviteten hos hundratals eller tusentals anställda och din rätt att vara ännu en generisk nördig tönt som killgissar sig genom livet utan konsekvenser? Packa din skit i en kartong och spring och gråt hos de andra rättshaveristerna.

 22. ”But if you have ever tried to live your life this way, you will have seen it fail: “Why won’t you tolerate my intolerance?” This comes in all sorts of forms: accepting a person’s actively antisocial behavior because it’s just part of being an accepting group of friends; being told that prejudice against Nazis is the same as prejudice against Black people; watching people try to give “equal time” to a religious (or irreligious) group whose guiding principle is that everyone must join them or else.
  Every one of these examples should raise your suspicions that something isn’t right; that tolerance be damned, one of these things is not like the other. But if you were raised with an intense version of “tolerance is a moral requirement,” then you may feel that this is a thought you should fight off.
  It isn’t.
  Tolerance is not a moral absolute; it is a peace treaty. Tolerance is a social norm because it allows different people to live side-by-side without being at each other’s throats. It means that we accept that people may be different from us, in their customs, in their behavior, in their dress, in their sex lives, and that if this doesn’t directly affect our lives, it is none of our business. But the model of a peace treaty differs from the model of a moral precept in one simple way: the protection of a peace treaty only extends to those willing to abide by its terms. It is an agreement to live in peace, not an agreement to be peaceful no matter the conduct of others. A peace treaty is not a suicide pact.”

  Sundar Pichai: “To suggest a group of our colleagues have traits that make them less biologically suited to that work is offensive and not OK.”

  Tyvärr, män är inte fria från konsekvenser och hur många hot ni än riktar mot Googles anställda kan ni inte ändra på det. Lyd eller fortsätt slita isär samhället, vi är lika redo vad ni än väljer.

 23. @Axel Edgren:

  ”Jo, det är en rasbiologisk attack på alla hans kvinnliga kollegor, för att använda eran typ av retorik.”

  Kvinnor är ingen ras orchhuvud!

  ”För att försämra den.”

  Jämfört med vadå? Vi har redan konstaterat att det Google gör och vill göra har NOLL resultat? Så vad jämför du med?

  ”Ingen vit man som arbetar för diskriminering och offermentalitet i USA är svag.”

  Rasistiskt påstående, diskriminering är – precis som Damore påpekar – olaglig så det finns det ingen i USA som arbetar för (utom möjligen vid hemliga möten som inte spelas in), det finns inget som heter offermentalitet alla som utsätts för X är offer för X.

  ”Nej, det talas om att avskeda och stämma förrädarna som läckte information om sina kollegor till nazister.”

  Förrädarna mot vadå? Hammaren och skäran? Eller kanske halvmånen? Jaja kör er krigsretorik ni men kom inte och gråt när det finns två sidor som krigar. Ni är lika korkade bägge två.

  ”Det är därför att det finns många män inom Google som värderar homogeni mer än pengar och ser PR-värdet.”

  Homogeni är brist på mångfald orchhuvud! Det är därför Haidt kallar sig skapelse HETERODOX Academy.

  ”Helt rätt, det behövs kvoteringskrav.”

  Fungerade ”jättebra” för Malaysia.. kastade ut Singapore där majoriteten är kineser. Singapores befolkning nu tre gånger rikare per capita. Malaysia ännu en islamstat där alla försök till förändring riskerar leda till terrordåd.

  ”Alla människor är essentiellt likadana enligt lag, annars så skulle vi inte ha ett samhälle. Och alla människor är även essentiellt fördomsfulla och irrationella så meritokrati kan bara skapas om diskriminering motarbetas med kvotering. Inte fagra ord, utan kvotering.”

  Få se nu om jag fick det där rätt. Alla människor är fördomsfulla och irrationella….. så vad du förespråkar är totalitära system med fördomsfulla och irrationella människor på toppen – som kan förstärka derasi inboende fördomsfullhet och irrationalitet och göra allting värre precis som i Venezuela.

  ”Du har rätt att jobba var som helst du önskar och fortsätta att hadessa åsikter. Men när du delar åsikter som nedvärderar ett betydande antal av dina medarbetare”

  Varken jag eller någon annan har det, anledningen du inbillat dig att någon gjort det är att det är vetenskap – Du är helt enkelt värdelös på att förstå vad vetenskap säger.

  ”Du påverkar organisationens effektivitet på ett starkt negativt sätt.”

  Sade ingen Organisationspsykolog någonsin. Jag har böckerna på organisationsspykologi hemma. Bara idioter tror att organisationer blir effektivare om normen är att tysta dem som säger emot cheferna.

  * DET är däremot ett bra sätt att se till den enda som ser felet i NASA:s rymdskyttel hellre håller tyst och låter skytteln explodera i luften.
  * DET är också ett bra sätt för chefer på Transportstyrelsen att se till ingen i organisationen klagar när de bryter mot lagen, riskerar rikets säkerhet och läcker hela körkortsregistret till främmande makt.

  ”Och när valet är mellan att hålla effektiviteten hos hundratals eller tusentals anställda och din rätt att vara ännu en generisk nördig tönt som killgissar sig genom livet utan konsekvenser?”

  1. Har inget med effektiviten att göra, ni ljuger bevisligen, har gott om organisationspsykologiskt material.
  2. Ett bra sätt att känna igen mobbare och översittare är användning av den där sortens ord.

  ”Packa din skit i en kartong och spring och gråt hos de andra rättshaveristerna.”

  Som sagt, den ultimata indikationen på om det är den gamla eller nya vänstern du pratar med. Den gamla vänstern är motståndare till rika människor och multinationella korporationer – den nya vänstern är det inte alls.

 24. Jordan Peterson: Under videon med min intervju har jag bifogat över 30 peer-reviewade referenser som visar att Damores påståenden är i linje med vad vetenskapen säger.

 25. ”Den gamla vänstern är motståndare till rika människor och multinationella korporationer – den nya vänstern är det inte alls.”

  Finns inget vettigt i att kategoriskt stå på anställdas sida. Vita män som ser ner på kvinnor och skriker när de inte behandlas med silkesvantar är tyvärr en mäktigare grupp än storföretagen, och dessutom så röstar dessa svagare och elakare män för att hjälpa sagda storföretag och ge de lägre skatt.

 26. @Axel Edgren:

  ”Nej, det talas om att avskeda och stämma förrädarna som läckte information”

  Ja isåfall kommer de att få en hel del att göra. Senaste undersökningen visar att 56% av Googles anställda tycker det var fel att ge Damore sparken. Skulle tro det går ”sådär” att behålla bara 44% av sina anställda – utan att det stör ordinarie verksamhet.

 27. ”Senaste undersökningen visar att 56% av Googles anställda tycker det var fel att ge Damore sparken”

  Nu pratar jag om kräken som läckte intern kommunikation till nazister, inte töntarna som anonymt försvarar Demoras misogyni och rasbiologi.

  Och det skulle gå utmärkt för Google om de rensade ut Domeras sympatisörer och ersatte dem med enbart personer som gärna skulle göra BakedAlaska blind på det andra ögat också.

 28. Herrej-vlar. Man tar lite semester och så brakar det loss igen.

  Mångfald? Hur många av Googles anställda röstade Trump?
  Drygt 98% av donationer gick till Clinton.

 29. Hehe. Kvinnor stannar hemma från jobbet i protest mot en text som säger att kvinnor har svårare att hantera stress.