Jasså: En annan tid, ett annat liv
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke besöker sina rötter

Nej, det handlar inte om Leif GW Perssons bok. Jag tyckte bara att titeln var bra och passade att använda i inlägget.

Den senaste tiden har det varit en ständig ström om invandring i nyheterna, interfolierat med brinnande asylboenden och så morden i Trollhättan som grädde på moset. Jämställdhet och genus kommer av naturliga skäl då lite i skymundan.

Så, jag tänkte som en liten motvikt bjuda på en godbit som kom min väg via en annan blogg. Att jag inte nämner vilken är rätt och slätt för att jag glömt, inte för att jag vill vara ogin. Godbiten ifråga är jämngammal med mig själv, handlar om relationerna mellan könen och visar ganska tydligt på en annan tid, ett annat liv. Jag måste erkänna att jag känner en nostalgisk längtan tillbaka.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

 

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Jasså: En annan tid, ett annat liv — 4 kommentarer

 1. @utlandssvensk:

  ‘Kul’ video! Troligtvis gjord av en man. Kvinnor är inte tillräckligt självmedvetna och självkritiska för sådant. Många män är däremot medvetna om manlig idioti. Män gör sådana videon, både om sig själva och kvinnor. Kvinnor gör aldrig sådana videon om sig själva, endast korkade videon om män och kvinnor.

  Det vidrigaste jag vet, är en tjejgäng som är ute och festar, det är sällan festligt.

  ”Girls just wanna have fun”? Om det här skulle stämma, skulle världen vara en betydligt bättre plats. Guys just wanna have fun.

  SvaraSvara
   
 2. @straightmansburden:

  ”‘Kul’ video! ”

  Ja, jag tycker att den är nästan hysteriskt kul! Jag är ganska övertygad om att inget annat fungerande samhälle någonsin har tillåtit detta beteende.

  SvaraSvara
   
 3. Hej.

  Fiskmåsar brukade vi kalla såna gäng när jag jobbade som entrévärd. Antar att liknelsen talar för sig själv…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  SvaraSvara
   

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Klicka för att sätta in Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Subscribe without commenting