Intersektionell Alla hjärtans dag
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke har hjärtbehov

Det är visst den där dagen nu igen när man skall älska och ge blommor. Jag brukar pubba något då, har faktiskt till och med pubbat 2 inlägg ett par gånger. Men idag är det svårt. Jag kan bara konstatera att alla hjärtans dag är exkluderande och inte omfattar alla. Jag ser främst tre grupper som är uteslutna:

  1. De som saknar kära.
  2. De som är oälskade.
  3. De hjärtlösa.

Vad kan du göra för att ge dessa människor lite kärlek idag?

  1. Du kanske gillar någon som saknar kära. Ta första steget.
  2. Jag vet. Hopplöst fall. Eller gör som Reinfeldt och öppna ditt hjärta.
  3. Ta livet av dig och donera hjärtat.

De som ligger allra värst till i en intersektionell kärleksanalys är förstås de oälskade hjärtlösa som inte själva har någon att älska.

Så, nån liten gosig donna (eller famnbar amason) som, för att travestera Pippi Långstrump, har ett hjärta till övers för en hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker som försmäkta utan mus i denna öde tillvaro?

(@Ninni, Tror du det här funkar som en kontaktannons? Kan du kolla igenom och se om något behöver fixas och pubba. Men glöm inte att ta bort det här innan du pubbar.)

©2017 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Intersektionell Alla hjärtans dag — 11 kommentarer

  1. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

    Edersödmjuke, tag en titt på eminente O.Wilde diverse reflektioner finns samlat lite här och där och den klassiska eller mera nämnda är den ungefär någotsånt som att, – ”Det enda jag ej kan motstå är frestelsen”, kan devanått att pröva?

    Jo din undran om ”första eller andra -” den andra moste nog få utgå, no:3 är kanske att gå utan återvändo för nytt försök, eller missat nått?
    Om isåfall så din kompis katten behöver du ej ha fundering om ett rätt rationellt djur, som ett fruntimmer ungefär, går direkt dit där det serveras bättre omständigheter.

  2. Här har vi Marc Rudov som diskuterar nödvändigheten med alla hjärtans dag med två feminister som väldigt gärna tycker om chivalry (ridderlighet). Märk väl att det framgår i samtalet att den kvinnliga moderatorn sätter likhetstecken mellan chivalry och alla hjärtans dag och det är jättejättebra att män köper saker. Kvinnor blir vanligtvis väldigt arga på Marc varje gång han är i en studio och säger att män ska sluta köpa saker till kvinnor.

    Vi såg det ofta på genusnytts-tiden, hur kvinnliga nick blev jättearga när manliga nick satt och diskutera hur dåligt det är med chivalry.

    Kolla videon, den är kort och underhållande.

  3. @DanTor:
    Med ”första eller andra” undrade jag om Tommy checkade av de tre första punkterna i grupptillhörigheten, eller om han checkade av de tre andra punkterna i förslagen på lösningar.

  4. @Tommy:
    Hur bar du dig åt för att missa den andra listan som var lösningsförslag för den första?

    Vad kan du göra för att ge dessa människor lite kärlek idag?

    1. Du kanske gillar någon som saknar kära. Ta första steget.
    2. Jag vet. Hopplöst fall. Eller gör som Reinfeldt och öppna ditt hjärta.
    3. Ta livet av dig och donera hjärtat.

    Sen vete fasen varför den blev A-C i kommentaren här, jag ”html-numrerade” den så förväntade mig den skulle bli likadant numrerad som i inlägget, men … sambandet framgår väl ändå?

  5. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

    Den var inte uppenbar i min webbläsare. Jag ser en tecknad bild med siffrorna 1, 2 och 3 i vänsterkanten. Sen ligger texten till höger om bilden utan någon som helst koppling till siffrorna.

    Problemet är nog att du har ett element (bilden) med ”float:left” strax före en numrerad lista. Webbläsare kan nog bete sig på olika sätt när det gäller hur de renderar listmarkörer under sådana förhållanden. Vissa anser att listmarkören ska placeras i förhållande till de förkortade line-boxarna, medan andra placerar dem i förhållande till listans block-box. Om du satt t.ex. ”margin-right:320px” på listan hade det funkat även för mig. Wink

  6. @Tommy:
    Jaha, det kan ju vara bra att vara medveten om det för framtiden. Jag kunde ju ha lagt dem i varsin kolumn istället, eller helt enkelt gjort det enklaste tänkbara och helt enkelt handnumrerat. Enkelhet har sina positiva sidor.

  7. Pingback: Självmord som utpressningspolitik | Genusdebatten