Gott Nytt År!
avatar

Gott nytt

Någonstans, som jag inte hittar nu, så såg jag att misandrin i media tycks ha minskat under året som gått. (Jag har slutat att läsa media, för jag mår dåligt av misandrin.) Det var en av de bästa nyheter jag fått i år. Det är värt att skåla för! Det är min nyårsönskan, att den trenden fortsätter under nästa år.

Heart Rose Låt oss hoppas! Rose Heart

Kommentarer

Gott Nytt År! — 31 kommentarer

 1. Gott Nytt År till er alla.

  Vi hoppas på ett år där upplysningen om riktig jämställdhet står i fokus.

 2. Årets pris för galna fyrverkerier går sannolikt till Dubai. Världens högsta byggnad som ni aldrig sett den. Det hela är en del i ett försök att slå Guinessrekord i antal fyrverkerier. Tidigare rekord av Kuwait från förra året var på 80.000 pjäser. Kuwaits nya rekord (om det blir godkänt av Guiness) är på över 500.000 pjäser.

 3. Må 2014 föra med sig ett allmånt uppvaknande mot feminismens fördummande effekt på det mänskliga släktet och ett stärkt självförtroende hos varje enskild individ att våga framföra de ofta uppenbara orden till närmaste feminist
  ” -Nej, det där stämmer inte, du har fel!”

  Gott nytt år och god fortsättning!

 4. Jag har inte hittat lika många artiklar under fjärde kvartalet åtminstone. Men det kan förstås bero på att jag blivit lat eller luttrad.

  Den vanligaste formen av misandri är nog dock ”osynliggörande” och den har inte minskat, men den är så vanlig att man inte orkar bry sig längre. Jag har slutat ta med dom på min lista, vilket jag gjorde i början. Såna där artiklar som gör kvinnofrågor av problem som drabbar båda könen, t.ex. näthat, partnervåld, psykisk ohälsa eller arbetsmiljö.

 5. Kommentar, del 1:

  Ninni och @Ekvalist, angående en eventuellt minskad misandri i media:

  Jag upplever det lite på samma sätt, men kanske kan det bero på tillfälligheter. Pär Ström och Pelle Billing är inte längre närvarande i debatten och rör upp känslorna lika intensivt hos ”vår motpart” , men vi har också sluppit sådana saker som Turteaterns SCUM-föreställning och liknande, vilket kanske också bidrar till en känsla av att det lugnat mer sig lite för ”oss”.

  Detta år, 2014, är dock ett valår, vilket tillsammans med konferensen ”Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights” torde kunna resultera i ett rejält höjt tonläge, polarisering och antagligen ett antal överdrifter och klavertramp, kanske från ”båda” sidor. Min gissning är att uppladdningen inför detta evenemang kommer att dra igång ganska snart, och åtminstone till den 8:e mars, den internationella kvinnodagen.

  http://nf2014.org/

  I nedanstående pdf-dokument kan man läsa mera om arrangemanget, och om att kostnaderna för detsamma uppskattas till ca 40 miljoner kronor (dokumentet daterat ”04.10.2012”):

  http://nf2014.org/wp-content/uploads/2013/02/Nordiskt-Forum-PM.pdf

  I det här perspektivet ligger ju vi jämställdister, eller mansrättsaktivister, eller vad man nu vill kalla sig, rätt långt efter, men hoppingivande är i alla fall A Voice for Men:s internationella konferens i Detroit, Michigan, USA, som går av stapeln bara ett par veckor efter ”Nordiskt Forum Malmö 2014”:

  http://www.avoiceformen.com/mens-rights/avfm-is-hosting-international-conference-on-mens-issues/

  Sammantaget verkar alltså 2014 kunna bli ett viktigt år globalt, för det här med köns-, genus- och jämställdhetsfrågor, både här i norden och globalt.

 6. Kommentar, del 2:

  En glädjande nyhet i år, är ju också det program, de kurser i ”Male Studies”, som University of South Australia erbjuder från och med i år:

  http://202.74.67.49/docs/publications/1132_MaleStudies_Eoi.pdf

  Kurserna kostar en slant, …”just $900 per course or $1800 for the full Professional Certificate”, men man kan söka stipendier etc, för att få hjälp med ekonomin. Lite info:

  ”The courses will be offered as Professional Certificates each comprising two courses which consist of three or four modules each. Courses will be offered over 12 weeks and will be delivered fully on-line. The average workload for students enrolling in the full program is 10-12 hours per week, including lectures, tutorials, discussion forums, research, reading, reflection and assessment activities.”

  Vi kommer nog antagligen alltså att få se en hel del, både positivt och negativt under det kommande året, eftersom frågorna är ”heta” så att säga. Så det lär finnas mycket att göra för en sida som Genusdebatten, och ämnen att skriva om kommer inte att vara en bristvara, men det är ju också en fråga om resurser, tid och ork… På min önskelista står lite mera av organisering och struktur (ja!), vad gäller Genusdebattens sida, men också att lokala initiativ kan få växa fram. Kimhza Bremer skriver om det, i sitt sista inlägg på Bodegan:

  ”Jag hoppas att alla kan mobilisera och organisera. På lokal nivå till att börja med. Jag har gjort just det och i någon mening är det den enda vettiga vägen framåt. Jag fick hjälp och lite skjuts framåt av en läsare av min blogg som sedan blev en uppskattad vän och som visade mig vägen till ett sammanhang där många olika tankar kunde knytas ihop. Jag hoppas ni andra kan starta grupper och mötas och lägga ut strategier, om det så handlar om motstånd, opinionsbildning, avkodning (av lögner), informationsspridning eller allmän upplysning. Eller bara att dricka kaffe tillsammans och känna samhörighet.”

  Hur som helst – god fortsättning på det nya året, 2014!

 7. @John Nilsson:

  Detta år, 2014, är dock ett valår, vilket tillsammans med konferensen ”Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights” torde kunna resultera i ett rejält höjt tonläge, polarisering och antagligen ett antal överdrifter och klavertramp, kanske från ”båda” sidor.

  Tror också 2014 blir ett ”genusår” av dessa orsaker.

  En glädjande nyhet i år, är ju också det program, de kurser i ”Male Studies”, som University of South Australia erbjuder från och med i år:

  http://202.74.67.49/docs/publications/1132_MaleStudies_Eoi.pdf

  Kurserna kostar en slant, …”just $900 per course or $1800 for the full Professional Certificate”, men man kan söka stipendier etc, för att få hjälp med ekonomin.

  Jag såg det och blev så upplyft, hämtade genast hem planeringen och så… ”Full Professional Certificate” hade helt klart varit en dröm, för mig. Får väl kolla upp möjligheten till stipendium…

  På min önskelista står lite mera av organisering och struktur (ja!), vad gäller Genusdebattens sida,

  Vi har lite tankar som kanske kan uppfylla den önskan, för din önskan står på min kravlista. Wink

 8. Jag begriper inte det här med Per Ström. För några år sedan brukade jag titta in på hans blogg. Inte tyckte då jag att det som framfördes där var särskilt kontroversiellt fast har man med folk som får talibaner att verka resonabla att göra så…

 9. För egen del hoppas man ju, även om sammolikheten är obefintlig, att ”valapparaten” tar sin Mats ur skolan när det kommer till ett fokus på feminism och genusperspektiv. Och varför i gärdsgårdsfrid skulle man göra det frågar man sig och det enkla svaret är, av självbevarelsedrift. Eftersom feminismen inte har åstadkommit något som helst konstruktivt som på något sätt ökat jämnställdheten så kanske de politiska partierna aktar sig för att gå till val med ”politisk korrekthet” som agenda. Min smala förhoppning är att 2013 var det året som många fick upp ögonen och insåg att feminism är en ideologi som är odemokratisk och inte har med jämnställdhet ett endaste dugg att göra. Det parti som fångar upp det segmentet medborgare, som tror på jämnställdhet utan att vara feministiska, har många röster att hämta.

 10. @ Ekvalist

  @John Nilsson och @Ninni

  Jag tror som ni att det är möjligt 2014 och av samma orsaker. Andelen osäkra väljare är stor och viktig och domineras av kvinnor.
  http://www.metro.se/nyheter/partierna-hoppas-pa-osakra-valjare/EVHmli!MEwTZDORZlfrc/

  Är dom osäkra väljarna kvinnor i majoritet?

  Politikerna kan lockas att tro att aggressiv könskrigsretorik, som de flesta partier behärskar, kommer att övertyga dessa väljare.

  Reinfeldt och Moderaterna har inte tidigare brytt sig nämnvärt om kvinnosaksfrågor, populist, som en sämre sorts bilförsäljare. Att Männen lämnar Moderaterna och Alliansens nyliberala feminister är en direkt konsekvens.
  Frågan är ifall SD och Socialdemokraterna är ett bättre alternativ?

  http://www.pellebilling.se/2011/12/reinfeldt-satsar-pa-kvinnliga-valjare/

 11. @Ekvalist:
  ”Politikerna kan lockas att tro att aggressiv könskrigsretorik, som de flesta partier behärskar, kommer att övertyga dessa väljare.”

  Ja, i Fredrik Reinfeldts jultal rådde det i alla fall ingen tvekan om vilket kön som han retoriskt har anammat som ”offer”, eller vilket kön han menar utgör ”förövare” eller ”problem”. Hans retorik är knappast vald av en slump, och torde ligga fast även framöver, så där kan vi väl sätta en ”bock”, tills vidare. Smile

  http://www.svt.se/nyheter/sverige/statsminister-fredrik-reinfeldts-jultal

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Bock

 12. John Nillsson

  Fredrik Reinfeldt är en hycklare som jag lurats att rösta på i två val.
  Jag grundar min uppfattning hans totala svek mot utbildningsväsendet där antalet platser minskats enormt och svekey mot sjuka och arbetslösa!
  Karln är ett j…. skämt som politiker och att han försöker mef feminism som sista desperata utväg mitt i all inkompetens är ett naturligt steg för honom!

 13. Känns som att polariseringen feminister/icke-feminister blir starkare hela tiden. Samtidigt som feminismen har förändrats från en sunt kritisk feminism till en osunt kritisk science fiction-feminism. Jag har egentligen inga större förhoppningar om att folk ska sansa sig igen…

 14. @JD

  Du skräder inte orden, JD, men jag tycker inte heller om honom, Reinfeldt alltså. Kommer också att tänka på följande ord av Paul Elam (på A Voice for Men), som jag antar stämmer in rätt väl på personen vi talar om:

  ”The political sell out that changed the world.

  Alpha males in government didn’t just collude with feminist ideologues in order to garner a sizable and dependable voting bloc. They had wives to contend with, many of whom were supporting feminism, which effectively reduced everything to the biological imperative. Alpha males are no less, and arguably even more disposed to take whatever measures are necessary to ensure sexual status. Faced with a perceived threat to that, they effectively ceded the alpha position and became beta enforcers for the feminist agenda. You won’t find better examples of that than Barak Obama or Joe Biden, or George Bush for that matter. These alphas became the beta muscle for a feminist Mafioso, maintaining rank and privilege through enforcing ideological imperatives on the defenseless masses beneath them.”…

  http://www.avoiceformen.com/men/the-plague-of-modern-masculinity/

 15. Varje år röstar journalister fram årets opinionsbildare på tidningen DSM vi jämställdister och feministkritiker får glädjas åt att Pär Ström innehar plats 75 och även åt att Ivar Arpi har plats 96 vilken brukar vara kritisk mot feminismen.
  Men tyvärr så är fortfarande feministanhängare kraftigt överrepresenterade på listan så det gäller för oss alla att kavla upp ärmarna under 2014 supervalåret med att stötta hjälpa och sprida den förnuftiga granskningen och kritiken av den urspårade feminismen så att desto fler vågar ansluta sig till oss och att fler kritiska röster kommer in på listan för jämställdhetens skull Smile

 16. Ytterligare en sak som kommmer under 2014, och som i alla fall planeras redan till den 31 januari, är mansutredningens betänkande, vars hemsida Bashflak tipsat om:

  http://www.mänochjämställdhet.se/

  http://bashflak.wordpress.com/2013/12/12/mansutredningens-hemsida-och-kallmaterial/

  Få av oss har väl några högre förväntningar på denna utredning, med tanke på dess sammansättning med flera personer som tidigare utmärkt sig på ett negativt sätt, ur ett jämställdistiskt perspektiv, men den kommer i alla fall att bli någon form av värdemätare på situationen för män i Sverige, och det blir något konkret att ta ställning till och spela emot.

 17. @John Nilsson Badflak mfl

  Det där är ingen utredning utan ett jävla beställningsjobb. Syftet med utredningen är att skapa bevis som stödjer gamla feministiska argument!

  Det flödar över på deras prrsentationssite av förutfattningen om att det handlar om strukturer och mäns bristande insikt i vad feminism kan innebära för deras livssituation.
  Att de ska ha skattepengar för att propaagera sima fördomar är ett akademiskt systemfel!
  Tex
  ”Vi vill tolka den som en man som bryter sig ur de hindrande och begränsande roller som en man traditionellt förväntas ha.”

 18. Sätt in en editerafunktion. Nya androiduppdateringen gör det svårt att kommentera och att få överblick.
  varför är den möjligheten borta???

 19. @JD

  Om det vore så, att de män och kvinnor som omfattar feminismen, verkligen ville se män ”som bryter sig ur de hindrande och begränsande roller som en man traditionellt förväntas ha”, borde de väl vara överlyckliga över sådana män och MGTOW-videobloggare som Barbarossaaa, Stardusk etc? Mitt intryck är dock att de inte är särskilt glada åt denna ”rörelse”, eller detta fenomen, och egentligen inte heller åt mansrättsaktivister som de i A Voice for Men, bland andra.

  Är inte det lite underligt? Gärna en manlig frigörelse, så att säga, men den ska banne mig hålla sig inom de ramar som feminismen erbjuder. Hur kan man tro att en manlig frigörelse ska kunna bli framgångsrik för männen själva, om den måste ske på kvinnors villkor och leda till de resultat som kvinnor vill att den ska ha?

 20. ”Hur kan man tro att en manlig frigörelse ska kunna bli framgångsrik för männen själva, om den måste ske på kvinnors villkor och leda till de resultat som kvinnor vill att den ska ha?”

  Manlig frigörelse handlar om att rasera de patriarkala strukturerna och att våga släppa fram kvinnorna.
  Där har vi utredningens redan på förhand givna slutsats.