Kommentarer

GD-podden Avsnitt Fyra — 7 kommentarer

 1. Varför skall vi acceptera att dom försöker ta över det här ordet [feminism] och ha någon sorts tolkningsföreträde på det?

  Javisst, men eftersom inget motstånd bjöds, så är ju kidnappningen ett faktum!

  Jag vill nog mena att det som feminister i alla tider underskattat är kvinnors skyddsvärdhet, och kvinnors tendens att se sig själva som utsatta. Det de velat ”befrias” ifrån har i grunden inte varit så mycket ett förtryck som ett (möjligen emellanåt kvävande eller missriktat) beskydd.

  Det är när förutsättningarna förändras så pass att den etablerade formen av beskydd blir en tvångströja, som feminismen skördar framgångar. Inte minst när deras argument tangerar andra rörelsers – som t.ex. kampen om kvinnlig rösträtt sammanföll med liberalernas bredare krav på allmän rösträtt för såväl män som kvinnor. Det intressanta är ju hur feminismen ständigt finner nya former av förtryck, liksom Pascalidou kan känna sig förtryckt när alla objektiva mått indikerar att hon dominerat diskussionen. Dessutom finner man ju inte heller i början av 1900-talet några indikationer i feministisk retorik om att de redan då hade faktiskt privilegier jämfört med män.

  Hela tiden har det alltså funnits en underton av att feminister utgått ifrån en ensidig bild av verkligheten, där den kvinnliga utsattheten överdrivs och den manliga ignoreras.

 2. Jag nämner ju Tanjas föredrag på FreedomFest, För den som är intresserad kan det ses här:

  Rekommenderas.

 3. Ett riktigt bra poddradioinslag. Dock skulle jag vilja att programledaren presenterar sig själv och lite oftare nämna vilken av de övriga som talar.

  Jag har inte lärt känna igen era röster riktigt och det lär väl förhoppningsvis tillkomma nya lyssnare, som får samma problem som jag.

  Dessutom önskar jag en avslutningskommentar eller ljudsnutt som signalerar att det programmet är slut. Idag trodde jag att det blev något fel, då det bara bröts abrupt.

 4. @Tålis:
  Noterat, jag ska se vad jag kan göra åt saken. Vi är alla noviser på området just nu, men vill göra så gott vi kan. =)

 5. Har vi ett nytt absurditetsrekord?

  Genuscertifierade jihadistlägenheter verkar vara på gång i Stockholm!

  Det gäller Stockholms kommuns nya handlingsplan för sk jihadturister. Bland annat ska dessa ges jobb och gå före i bostadskön vid retur till Sverige. I rapporten (längst ner på sid 3) som ligger till grund skriver man:

  ”Professor Tore Björgo, vid polishögskolan i Oslo, identifierar i sin
  forskning fyra huvudtyper av våldsbejakande extremister (ideologiska,
  medlöparen, äventyraren och trasig social bakgrund). Oavsett
  bakomliggande anledning behöver arbetet för att motverka
  våldsbejakande extremism utvecklas strategiskt. Och det är viktigt att i detta arbete beakta ett genusperspektiv”

  http://cornucopia.cornubot.se/2015/05/ak-pa-jihad-eller-till-ukraina-ga-fore.html

 6. @Utlandssvensk:

  Ja, det har vi! Men tyvärr verkar de rekorden slås nästan varje dag!

  Bara för 3-4 årtionden sedan skulle sådana sitta/sättas på dårhus. Nu häckar de på Helgeandsholmen och i stora delar av den offantliga sektorn, men kanske främst i de döende PK-media, åtminstone de mest högljudda.

  PK-hororna vill fylla landet med islamistiska terrorister. Det är väl därför de släpper in alla därifrån utan ID-handlingar.

  Dock inget jag tycker ska diskuteras just här…

  Kolla tråden Tråden där vi kartlägger svensk islamism. Att det är tokfel i början (svensk) kan man ha överseende för.

  Det finns inget svenskt i det, utan det handlar om hur islamister använder Sveriges territorium och bidrag för att kämpa för den vidriga våldsideologin islam, värre än det mesta. Deras våta drömmar är som socialisternas: Global diktatur!

 7. Jag tycker att det är dags för ett klargörande om hur GD ställer sig till pedofili, pedofilkramande, Piratpartiet, liberalism, m.m.

  Hur ställer sig GD till sådana här nyheter:
  http://www.expressen.se/nyheter/val-2010/pp-man-avgar—efter-uttalande-om-pedofili/

  http://www.pkjonas.se/2010/09/09/piratpartiets-pedofilapologet-och-jag/?

  Tänks det vara en tillfällighet att personen ifråga är mellanstadielärare?

  Det är allmänt känt att personer, med pedofila tankar, etc, söker sig till yrken, där barn finns.

  Mot den bakgrunden ter sig Förbundet ”Allt åt alla”:s ”Operation Dicken” lite fyndig, eller hur?

  När det gäller Piratpartiet, så har det tidigare framkommit att några av dess medlemmar ligger bakom knarksajten ”Hemulen”.

  Så, GD: tar ni avstånd från pedofili, Piratpartiet och knark?

  Personligen anser jag att pedofiler och partipolitik förskjuter fokus från det viktiga ämnet, som er sajt väl handlar om: jämställdhet.