Gästinlägg: #MeToo – Upplevelse och verklighet
avatar

Dagens jästpaket från Lars Cornell rör den högst aktuella #MeToo-debatten.

Om det händer en gång på 20 år att en man vill duscha naken med en 27-åring, men att han ger sig av när han blir tillsagd, då visar det på ett bagatellartat problem, ja inget problem alls.

En berättade att en naken man kröp ned i hennes säng. Det har jag också gjort och hon blev jätteglad, ”det här har jag väntat på länge” sa hon.

Var går gränsen mellan ett normalt försök som blev ett misstag som bör ursäktas, ett försök som inte bör ursäktas och ett försök som välkomnas? Om dessa män inte uppför sig så som ni kvinnor förväntar er är det ert fel. Det är er uppgift, och möjligen deras mödrars, att beskriva gränserna för dem. Beskriver ni inte just era gränser då får ni skylla er själva.

Jag misstror inte dessa 456 kvinnors upplevelse, men MeToo-kampanjen är så blint enkelriktad. Kvinnor har ordens och empatins makt och tvekar inte att använda det mot de män som misshagar dem. Blåmärken på kroppen kan visas upp, men de blåmärken män får av kvinnor är inte lika synliga.

I just sexuellt hänseende är män och kvinnor inte lika. Begär då inte att de skall uppföra sig lika. Alla har full rätt i världen att pröva sina chanser. Klandra dem möjligen för bristande lyhördhet och burdust uppträdande. Men klandra inte män för att de är just män.

Både kvinnor och män behöver en lärosträcka. Man lär av misstagen. Därför är ’övertramp’ en naturlig del av vår vardag, det måste finnas acceptans för det. Att tro på ett idealtillstånd är att tänka fel.

Jag hoppas att du förstår att jag med det sagda inte accepterar trakasserier och övergrepp. Men sexuellt utnyttjande är något naturligt som sker alltid och överallt och är ömsesidigt. Sannolikt utnyttjar kvinnor män mycket mer än det omvända. Hur många av dessa 456 kvinnor har ibland dragit upp kjolfållen, ökat urringningen och ibland även legat sig till filmroller och andra fördelar? Om det överlåter jag till andra att fortsätta forska.

– Lars Cornell

Kommentarer

Gästinlägg: #MeToo – Upplevelse och verklighet — 30 kommentarer

 1. Den här ”kampanjen” har, som väntat, urartat till misandri, lösa beskyllningar och löjeväckande gnäll. Tyvärr stjäl det uppmärksamheten från de riktiga övergreppen som borde få fokus och åtgärdas.

  I Sundsvalls Tidning i dag rapporteras om en 80-årig kvinna som polisanmält en 60-årig man för ofredande – för att han brukar säga ”hej” till henne när de möts ute på promenad. I ett sådant samhälle ser jag inget alternativ till MGTOW.

 2. Hej.

  #metoo har visat att om det rätt offer och rätt förövare enligt värdegrundens narrativ så gäller anklagelse som bevis.

  Annars inte.

  Kanske man skall applicera #metoo på andra kvinnors anklagelser också? För de kvinnor som anklagar pensionsräddare krävs det ju en rätt omfattande process för att överhuvudtaget få en tillstymmelse till upprättelse.

  #metoo – villainbrott, åldringsrån, åldersbedrägerier, och så vidare?

  #metoo har lyckats med två saker:

  Visa att de framgångsrika kvinnorna fullkomligt spottar sina könsfränder i ansiktet, och att klargöra att vi inte skall ha ett modernt rättssamhälle – istället skall vi ha häxprocesser och inkvisitionsdomstolar.

  Min rekommendation när ens påståenden ifrågasätts fortsättningsvis är att säga ’anmälningsbenägenheten’ samt #metoo – vad annars behövs?

  Dagens kvinnor kräver till och med segregerade stadsdelar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. Sverige är världens mest feministiska land,att metoo kampanjen skulle spåra ur här var ingen högoddsare.

 4. Desperat försök att förringa en kampanj som utsätter det högre kastet (vita män) för konsekvenser. En vacker dag blir det böter på att demonisera sådana här kampanjer.

  I stället för att notera hur teatersverige och domstolssverige skakas av vitt spridda beskrivingar av misogyni och brott (så många onda män är förstörda eller lever i skräck – njutning!) så väljer ni den gamla ”Det är bara hysteri och förresten så får man ju inte ens säga ’hej’ till brudar nuförti’n”-vinkeln som alla förväntar sig.

  Om det nu råkar vara så att män tror att visst beteende (som sagda män har NOLL elakt uppsåt med) upplevs som OK men inte gör det så är det utmärkt att de informeras att så inte är fallet.

 5. @Axel Edgren: Hej.

  Axel, be till gud eller Marx att du aldrig blir föremål för en häxjakt.

  Du vet inte vad du pratar om här – du förordar böter för åsikter, och hyllar en slags domstol som vi inte haft på många hundra år, där en persons skuld avgörs inte av bevis och laga process utan av social status mellan offer och anklagad, identitet, och vad menigheten på tinget (sociala medier idag) anser bör vara sant och sannolikt.

  Vill man åtgärda något man identifierar som ett problem är det första steget att samla kunskap – något Sveriges högsta kast (kultur, media och politiker) hårt motsätter sig. Varför kan man spekulera i.

  Man kan jämföra anmälningar, man kan undersöka hur bevisvärdering och beviskrav ser ut, man kan jämföra misstänkta och offer på olika sätt, och en hel massa annat för att skapa en så god bild som möjligt av hela problemställningen – men då måste man också våga se verkligheten även om den visar sig bryta mot värdegrunden.

  Klassaspekten av detta är synnerligen intressant: för kulturkvinnor, medieprofiler och jurister (samtliga på olika sätt tillhörande de högre samhällsklasserna) ger varandra enormt utrymme och tillmäter varandras berättelser fullständigt sanningsvärde utan någon rättslig prövning. Deras agerande mot sina medsystrar som utsätts för dokumenterade våldtäkter den ena vidrigare än den andra ges inte en tillstymmelse till samma utrymme; allra minst när det gäller identiteten hos förövare, för att inte tala om beviskraven.

  Är inte det misogyni och ett svek?

  På tal om kampanjer, hade du låtit likadant om en kampanj utförd på samma sätt med samma brist på beviskrav eller rättsprocess som pekar ut afrikaner och araber som de som står för nästan alla våldtäkter, zigenare som de som står för nästan alla brott mot gamlingar, och så vidare?

  Jag tillåter mig att tvivla. Jag tror att du hade krävt data, bevis, statistik och att du gjort allt du kunnat för att förringa och förminska en sådan kampanj.

  Är du verkligen säker på att folkdomstolar via sociala media är en bra idé?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 6. @Rikard:

  Klassaspekten av detta är synnerligen intressant: för kulturkvinnor, medieprofiler och jurister (samtliga på olika sätt tillhörande de högre samhällsklasserna) ger varandra enormt utrymme och tillmäter varandras berättelser fullständigt sanningsvärde utan någon rättslig prövning.

  Brendan O’Neill nämnde detta i någon paneldiskussion: Alla dessa förhållningsregler och förbud mot visst språkbruk på universitet – inte fan riktas de mot snälla medelklasspojkar? De har ju fått lära sig precis vad man får och inte får säga. Nej, det är de buffliga och burdusa arbetargrabbarna som skall lära sig veta hut.

  Som medelklassperson är jag tacksam för att det numera finns möjligheter även för oss som inte gått på internatskola. Är det dags att släppa in även arbetarna?

 7. @Kristian: Hej.

  Jadu, det vet inte jag.

  Av egen erfarenhet vill jag påstå att det är bra att inte gå direkt från grundskola till gymnasiet till universitet till ett medelklassigt skrivbordsjobb om det är inom samhällsvetenskap, humaniora eller ekonomi. Den som gör så blir en ren teoretiker, duktig på att abstrahera måhända men mindre van att hantera verkliga situationer som inte behagar agera efter mallen.

  Jag har länge lekt med tanken att en kortare grundskola (med allt fluff utrensat…) och med möjlighet för yrkesskola fr o m 15 (för att ta en siffra) vore bättre än dagens system. Akademiker kan man alltid bli sedan, om man vill och förmår.

  Själv började ja arbeta efter åk 9, och blev inte akademiker och lärare förrän i vuxen ålder, och då med praktisk erfarenhet av vitt skilda jobb och branscher samt samhällslager. Jag tror att det är där mycket av problemet för dagens övre medelklasskvinnor ligger: de har haft ett snyggt, rent och från obehagligheter sanerat liv i ungdomen och kan därför inte hantera ens den minsta motgång om denna krockar med hur de föreställer sig att ’det borde (normativt) vara’; istället vänds detta till en destruktiv bitterhet och projektion inte mot den som de faktiskt retat upp sig på med en konflikt (och därmed katharsis) som följd utan mot något amorft abstrakt som inte kan ge svar på tal då det egentligen inte finns annat än som en begreppsmässig konstruktion (patriarkatet, bourgeoisien, osv). Eftersom de då aldrig kommer till skott med den avspänning som en hanterad konflikt innebär jäser och växer denna bitterhet till en ink av känslomässig stress och trassel, särskilt om den ältas med andra med liknande personlighet.

  Snarare än att släppa in arbetarna vore det välgörande att släpa ut teoretikerna i arbete – till och med zigenaren vid snabbköpet gör mer produktiv nytta än en genusteoretiker. Det är gott och väl att tala om mansnorm och kvinnofrid och allt sådant där, men jag respekterar bara den feminist eller genustroende som i ett klassrum med ett dussin araber, afrikaner, afghaner, och så vidare kan få dem att sluta tilltala läraren som ’sharmuta’ och som kan göra detta enligt sina teorier. Hittills står räkneverket på ’noll’.

  Däremot har jag sett och hört en kollega, kvinna från Iran, sätta skräck i en elevgrupp med blandad MENA/Balkan-sammansättning, men hon använde gammal god fostran, skam & skuldkänslor istället.

  Fast jag kanske är för mycket OT nu?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 8. @Rikard:

  ”Jag har länge lekt med tanken att en kortare grundskola (med allt fluff utrensat…) och med möjlighet för yrkesskola fr o m 15 (för att ta en siffra) vore bättre än dagens system.”

  Det är ungefär så i Schweiz, för cirka 80%. Övriga 20% går teoretisk skola till 18 och sen universitet.

  ”Fast jag kanske är för mycket OT nu?”

  OT existerar inte här…..

 9. @Kristian:

  ”Som medelklassperson är jag tacksam för att det numera finns möjligheter även för oss som inte gått på internatskola. Är det dags att släppa in även arbetarna?”

  Jag upplevde att det var ett väldigt ”level playing field” när jag växte upp i Sverige. Alla hade hyggliga möjligheter att lyckas. Så tror jag inte att det har varit i UK och så är det knappast längre i Sverige.

  Schweiz är nog det land i Europa där en vanlig knegarunge har bäst chanser. Som vi har varit inne på tidigare, har privatskolorna förlorarstämpel här.

 10. @Rikard:
  Det vore nog bra att byta ut allt fluffet till praktiska moment som olika former av slöjd till exempel.
  Jag har ju tidigare hävdat (fast ser vissa problem med det utifrån förändringarna i demografi) att ”värnplikt” skulle vara på schemat redan från första klass. En stor del (särskilt i de lägre åldrarna) skulle handla om hur man överlever ute i naturen utan tillgång till ”civilisation”, senare på högstadiet kan man bygga på med mer renodlat militära moment som självförsvar, skytte osv.
  På det viset skulle de dels få en välbehövlig balans mellan att sitta i skolbänken och olika former av fysiska aktiviteter. Dels skulle de få lära sig att lösa praktiska problem. Dels skulle få lära sig att klara sig på egen hand, utan alla färdiggjorda lösningar som ”civilisationen” tillhandahåller.

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Hahahaha!

  Ungarna hade älskat det, om det införts gradvis från första början. Lära sig fiska, bär, svamp, nötter & rötter (nyskalad tistelrot…), enkla fällor, orientering och navigation och när det är kartan respektive terrängen som räknas, och att det inte går att sitta och böla i blåbärsriset – jajamensan. Komplett med slutövning och fem-mila-marsch vid pass arton års ålder; för klasskamrater med rörelsehinder kan man dessutom lära ut hur man hjälper någon med just förhinder och komma på sätt som de i sin tur kan bidra – eldvakt exempelvis.

  Hade jag varit kung av folkets vilja (tycker det låter bättre än ’hade jag varit diktator’) hade sådana moment ingått under hela skoltiden, komplett med körskola för elever med tillräckligt bra omdömen (särskilt i ordning & uppförande) och med möjlighet för träning på tyngre fordon och maskiner för de som siktar mot yrkesskola.

  Lärarkåren däremot, hade nog hellre sagt upp sig. På en skola hade vi vid ett tillfälle friskvårdsdag med löpning (snarare Nalle Puh-lunkande) i terräng följt av cross fit i utegym, dusch och middag. Den rektorn berättade i förtroende att h*n aldrig fått så mycket kritik för något förslag som för detta.

  Ironiskt, då kåren är marinerad i Rousseau-anskt tänkande – utom just den delen där läraren går runt i naturen och visar och berättar…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 12. @Rikard:

  Snarare än att släppa in arbetarna vore det välgörande att släpa ut teoretikerna i arbete

  Sannerligen!

  Det viktigaste jag lärt mig de senaste tjugo åren är att ibland bör man faktiskt lyssna på andra än de som är experter på enbart teori. ”Arbetare” är inte ädlare, snällare eller bättre än ”intellektuella,” men till skillnad från de senare har de inte råd att i all evighet ljuga för sig själva om sakernas faktiska tillstånd.

  Tangent: den bästa självförsvarskursen är (enligt min teori) en enda smäll på käften. Det förändrar (fortfarande teoretiskt, vet inget om praktiken) ens inställning så att man kan göra det fysiska jobb som krävt.

 13. @utlandssvensk: @utlandssvensk:
  Jodå, jag gjorde en jämförelse längre tillbaka och runt om i världen.

  (I Storbritannien finns det förvisso ett A- och ett B-lag inom utbildning. Det fåtal som gått A styr allt, det må vara politik, företag, universitet eller vänsterintellektuella lekstugor som Guardian. Såg en intervju med fem personer från BBCs flaggskepp ”Today”, och fyra av dem hade gått privat och ”Oxbridge”. Där kan man verkligen tala om en styrandeklass.)

 14. Var är en nutida Urban Hjärne?
  Han behövs nu !!
  Folk får kicken från jobb utan att ens vara dömda?
  Är det rätt eller?
  Drevet går……..
  Fler än jag som tycker att det börjar bli obehagligt?

 15. ”På tal om kampanjer, hade du låtit likadant om en kampanj utförd på samma sätt med samma brist på beviskrav eller rättsprocess som pekar ut afrikaner och araber som de som står för nästan alla våldtäkter, zigenare som de som står för nästan alla brott mot gamlingar, och så vidare?”

  Du menar det som redan görs?

 16. @Kristian: Hej.

  Argumentum ad Baculum tror jag det kallades, halvt skämtsamt, inom retoriken.

  Alltså ’argument med käppen’.

  Det närmaste jag kommer är att i en debatt påpeka att ”It doesn’t matter who’s rigth; only who’s left.” apropå bruket av våld i konfliktlösning.

  Moraliskt behöver man inte anse att den som vinner har rätt i kraft av segern, men man får inte glömma att det också är så rent konkret och praktiskt.

  Inte för att jag förordar skolaga – det är mindre våld i skolan vi skall ha, inte mer. Det finns andra sätt att leverera konkreta åskådningsexempel för elever som inte kan föra sig – och gärna medel som kommer föräldrarna till gagn att fostra barnet.

  Ang. #metoo: nästa steg i kampanjen är att framhålla MENA-samhällen som dygdemönster. Segregationen av män och kvinnor samt plaggen kommer att framhållas som något som skyddar kvinnorna från männens lustar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 17. @Axel Edgren: Hej.

  Jag känner inte till någon sådan.

  Finns det en sådan; kan du tala om vad den heter?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 18. ”Finns det en sådan; kan du tala om vad den heter?”

  Kampanjen har många olika namn, däribland ”Flashback”, ”Livets Hårda Skola”, ”Sverigevänner” och ”Göteborgsposten”.

  ”nästa steg i kampanjen är att framhålla MENA-samhällen som dygdemönster.”

  Det har redan den vita högern börjat med. Brit Hume har hyllat Mike Pence för att han aldrig är i samma rum som andra kvinnor om hans fru inte är där, och Eriks äckliga överstepräst Jordan Peterson har sagt att MeToo visar på att kvinnor får skylla sig själva som gjorde sex till något som inte bara sker inom giftermålets murar.

  Dessutom har de sedan länge beundrat Ryssland för dess LGBT-inställning och har nu på sistone börjat försvara sex med minderåriga (Milo, Roy Moore osv.). Västvärldens extremhöger börjar sakta men säkert transformeras till det de hatar mer än allt annat (vilket inte säger lite) – islamister.

 19. @Axel Edgren: Hej.

  Men Axel, vad heter kampanjen?

  Göteborgsposten är en social-liberal tidning.
  Flashback är ett forum för diskussion.

  Jag tror det är med som de där feministmännen du påstod dig kunna namnge men aldrig gjorde. Tur för dig egentligen – tänk om du nämnt Virtanen!

  Nå, nu har jag inte tid att leka med dig mer. Jag nöjer mig med att återigen inse att du aldrig törs ge ett rakt svar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 20. Jag har funderat lite på varför jag reagerar med taggarna utåt över denna metoo ”debatt”. Det går ju inte att slå på en nyhetssändning numera som inte börjar ungefär ”God afton, här är det senaste från sexualtrakasseringsnytt…”.

  Olika kvinnors historier har jag ju ingen större möjlighet att bedöma sanningshalten i. Till den del de är sanna (oavsett om andelen är tio eller hundra procent) är jag uppriktigt ledsen å offrens vägnar.

  Problemet för mig blir när det allt som oftast leder till en problemformulering som ungefärligen lyder ”dessa grova saker sker över allt och hela tiden, det är bara det att ingen har brytt sig”.

  Saken är den att detta inte motsvarar min livserfarenhet. Visst har jag bevittnat allt från oartigheter till rena våldsamheter men inte något som skulle ge täckning för denna sexualtrakasserande epidemi som beskrivs.

  För all del, jag är en tillbakadragen figur. Så jag undrar, hur är det med er andra?

 21. @Axel Edgren:

  ”Kampanjen har många olika namn, däribland ”Flashback”

  Flashback är ingen kampanj utan ett medium.

  ”Brit Hume har hyllat Mike Pence för att han aldrig är i samma rum som andra kvinnor om hans fru inte är där”

  Vilket han gjort av raka motsatsen till den du säger. Nämligen att han inte kan försvara sig mot anklagelser annars. Vilket är raka motsatsen till situationen i mellanöstern.

  ”Jordan Peterson har sagt att MeToo visar på att kvinnor får skylla sig själva som gjorde sex till något som inte bara sker inom giftermålets murar.”

  Det där är som de flesta andra anklagelser mot Jordan Peterson nonsens.. Hade det där varit sant hade någon sagt exakt var i hans 100-tals filmade lektioner han sade det. Så har aldrig skett.

  ”Dessutom har de sedan länge beundrat Ryssland för dess LGBT-inställning”

  Är det någon som kan nämna ett tillfälle då Ryssland kastade bögar av hustak? Om man skall anklaga Ryssland för att visa likhet med samhällen som kastar bögar av hustak skall man allt ha minst ett exempel på det beteendet från Ryssland. På tal om ingenting intressant hur vänstern hatar sin skapelse Ryssland nu när de inte är en kommunistdiktatur.

  ”och har nu på sistone börjat försvara sex med minderåriga (Milo, Roy Moore osv.)”

  För det första så hade Milo inte sex med minderåriga, han var den som någon hade sex med. För det andra så är Roy Moore inte dömd för någonting – till skillnad från Anthony Wienever som är dömd i domstol. Så vad beträffar Roy Moore är det bara att vänta. För det tredje så har flera republikaner redan dragit tillbaka sitt stöd för Roy Moore så i den händelse anklagelserna är falska så har det redan fungerat och bekräftat Mike Pences inställning i frågan.

  ”Västvärldens extremhöger börjar sakta men säkert transformeras till det de hatar mer än allt annat (vilket inte säger lite) – islamister.”

  Den som tror det vet ingenting om islamister (vilket för övrigt verkar vara det normala hos personer som förespråkar mångkultur och intersektionell feminism. Det är ju bara att se hur vissa av dem försöker undervisa Maajid Nawaz i ämnet. Å andra sidan inget konstigt med deras okunskap. De brukade vara apologeter för kommunismen och många av dem vet än idag inget om kommunister heller och gnäller över att kommunismens 100 miljoner döda uppmärksammades mer i USA än nazismens betydligt färre offer.

 22. @Bamse:

  Jag har frågat kvinnori min omgivning och de känner inte igen sig. Samtidigt har jag en kollega vars dotter jobbar extra och städar på hotell och hon får sexuella inviter ofta, men jag tror inte att hon blivit utsatt för något fysiskt

  Själv har jag inte sett något men jag rör mig inte i de ”finare” kretsarna och jag springer inte på AFA-möten. Kort sagt, det handlar nog mycket om vilket umgänge man har.

  Går man på Aftonbladets personalfester kan man nog både få se och uppleva en del underliga saker.☺

 23. ”Är det någon som kan nämna ett tillfälle då Ryssland kastade bögar av hustak?”

  Måste det vara just hustak?

  ”På tal om ingenting intressant hur vänstern hatar sin skapelse Ryssland”

  Hm? Ryssland skapades inte av någon ideologi utan av några tusen år av historia. har alltid varit ett extremuselt land, och att det är en av världens uslaste samhällen även som kapitalistiskt visar bara på hur oturligt det var att det var just Ryssland som gjorde kommunistisk revolution.

  Det var aldrig vänstern som skapade eller uppehöll USSR, det var andra världskriget och det faktum att förekomsten av atombomber omöjliggjorde direkt krigföring.

  Att sedan västvärlden spred förtryck, rasism, anammade homofobi, påtvingade fascism, avsatte demokratiska ledare och bedrev krig mot fackföreningar och välfärdssamhällen under hela kalla kriget skapade såklart mer sympati med USSR som ett alternativ till ett allt mer sociopatisk, antidemokratiskt och hatiskt kapitaliskt alternativ.

  Lite som nu.

  ”Det där är som de flesta andra anklagelser mot Jordan Peterson nonsens.”

  Men nu är det så att han har sagt det, eftersom han hatar kvinnor.

  ’With all the accusations of sex assault emerging (eg Louis CK) we are going to soon remember why sex was traditionally enshrined in marriage’

  Så antingen så tror han att övergrepp inte kan ske inom äktenskapet eller så tror han att makar ska ha rätt att våldta sina fruar. Ingetdera skulle förvåna mig.

  ”För det första så hade Milo inte sex med minderåriga, ”

  Jag försökte fråga honom om han begått pedofili men kan inte hitta hans twitterkonto, kan du hjälpa mig?

  ”För det andra så är Roy Moore inte dömd för någonting”

  Inte Hillary Clinton heller men det har inte stoppat någon vit man. Men du vet lika bra som jag att Roy Moore försökt knulla barn.

  ”För det tredje så har flera republikaner redan dragit tillbaka sitt stöd för Roy Moore”

  Återvänd till mig när de sagt öppet att folk ska rösta på Doug Jones.

  ”Den som tror det vet ingenting om islamister”

  Tyvärr – psykologiskt, politiskt, kulturellt, politiskt och åsiktsmässigt så är det althögern som står islamisterna närmast. Det är inte islamisters politik eller åsikter som stör althögern utan deras husfärg och variant av abrahamitisk religion.

 24. @Axel Edgren:

  ”Tyvärr – psykologiskt, politiskt, kulturellt, politiskt och åsiktsmässigt så är det althögern som står islamisterna närmast.”

  Som sagt, du har obefintlig kunskap om islamism och du har även uppenbara problem med proportioner. Jag passar på att ta det exempel som nyligen togs upp av en kvinna på twitter.

  ”Maken och två söner anser att mamman visat sig för lättklädd på Facebook. Kräver att hon ska byta efternamn, misshandlar henne och hotar att halalslakta mamman och dottern/systern.”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-11-17/atal-soner-hotade-att-halal-slakta-sin-mamma-och-syster?utm_content=buffer5cb7a&utm_medium=sydsvenskan&utm_source=tw&utm_campaign=bfr

 25. @Gigas:
  Om man med sexuella trakasserier liksom feministerna räknar med sådant som ej upprepade sexuella, romantiska eller vänskapliga inviter, blickar, kortvariga beröringar på mindre känsliga platser som t.ex. händer och armar o.s.v. så är det givetvis vanligt förekommande. En del av dessa går dock även under beteckningen artighet och en stor majoritet ”drabbar” också män, även om de inte gråter ut i en twitterkanal eller polisanmäler. Med tillräckligt dålig urskiljningsförmåga (eller oförmåga till saklighet) så kan man påstå sig ha bevisat nästan vad som helst.

  Verkligheten är dock en annan, i alla fall så länge lagstiftarna kan avhålla sig från populistiska utspel och kan de inte det så tappar begreppen istället sin betydelse. Dvs svaret kan i framtiden bli ” – Jaha, så du har blivit sexuellt trakasserad idag, vad roligt!” istället för dagens avsky och förfäran.