#Fittstim Del 2 – Vad feminismen står för – Teori och praktik
avatar

Här är länken till mitt inlägg om Fittstim Del 1. I torsdags visade SVT Fittstim – Min kamp Del 2 (SVTPlay) och gänget som vi kan kalla ”de sanna feministerna” har åter gått ut på Twitter för att ondgöra sig över att innehållet inte var tillräckligt partiskt, subjektivt eller i enlighet med radikalfeminismens dogmer. Men mest tycks nu den sanna feminismen handla om att ägna sig åt näthat mot Pär Ström.

Bloggen WTF? har under rubriken ”#Fittstim och Pär Ström” samlat drivor av exempel som ger en klar och tydlig bild av en rörelse vars målsättning inte är jämlikhet utan total dominans. Att förespråka samma rätt att styra och ställa över andra människor som tidigare hittades i Sovjetstater verkar nu kallas för ”Feminism”. Från diktatur för arbetarnas bästa till diktatur för kvinnornas bästa alltså.***

Reaktionerna på Fittstim kunde inte stämma bättre med Janice Flamengos svar på frågan vad som fick henne att bli feminismkritiker. Flamengo berättar hur hon fick total avsmak för ideologin när hon såg hur ”positiv särbehandling” fungerar i praktiken. Inte nog med att kvinnor gick före bättre kvalificerade män, inte sällan var det kvinnor som inte alls var särskilt kvalificerade. (10.00-12.00)

”To regognize that many of those feminists who are involved in implementing these hiring practises actually didnt care about men at all and didnt care about equaluty, were really only interested in power, seeing that was such a turn off that it led me to question everything else”

Om det är något man kan lära sig av den debatt som har uppstått efter att SVT visat Fittstim – Min kamp så är det att vad den moderna feminismen främst står för idag är evighetslånga diskussioner om huruvida ett visst beteende är mot ”reglerna” eller inte. Feminsimen av idag handlar om ganska precis raka motsatsen till frihetskamp och jämlikhet. Den handlar om att von oben människor vill styra uppifrån och ner.

Det är inte vad de säger rörelsen handlar om men det är helt uppenbart vad som dominerat den feministiska diskursen.

Belinda är vit det är mot reglerna, vita får inte prata hur som helst. Belinda är medelklass, det är mot reglerna, medelklassen skall bara hålla käften och låta de förtryckta tala. De feministiska omdömena haglar: Belinda är för gammal, programmet är för mycket av en medelålderskris, Belinda är fel ålder, fel hudfärg, fel samhällsklass. Tar upp fel ämnen och då har vi inte ens kommit in på hur fel det var att ha med män.

” I stället för löneskillnader, misshandelsstatistik och patriarkala våldtäktsdomar valde Olsson att lyfta fram kränkta män, Ulf Lundell och feministisk mobbning.”

Och för att riktigt visa hur missvisande detta var så behövs massor av feministisk mobbning? För ju mer de mobbar Belinda Olsson och Pär Ström ju tydligare skall det väl framgå att feminsimen inte alls handlar om mobbning av oliktänkande? Var det så de tänkt hade? Lägg till detta försöken att diskreditera programmet genom att detaljklaga över att hen-dagiset påstods ligga på Södermalm och inte i Gamla stan.

Det är knappt någon kommenterar programmets innehåll men så här i efterhand kan jag passa på att påpeka att Caroline Ek som världsmästarinna i kickboxing. knappast är representativ för kvinnliga brandmän i allmänhet. Jag kan även påpeka att Caroline Ek skippade att tävla på ”Battle of Lund” i oktober förra året på grund av att ha skadat höft och rygg i arbetet. Lägg även märke till följande replik:

Hur tror du att könsfördelningen ser ut i branschen om tio år?

– Jag hoppas att det inte går alltför fort, det är inte bra att stressa sig fram.

*** Avslutningsvis så kan det vara på sin plats att påpeka att arbetarna knappast fick det bättre tack vare  de tidigare nämnda diktaturerna. Även där ser det annorlunda ut i praktiken jämfört med hur teorin presenterades/Erik.

PS: Följ mig på twitter och hjälp oss på GD att sprida sunt förnuft till folket.

Kommentarer

#Fittstim Del 2 – Vad feminismen står för – Teori och praktik — 26 kommentarer

 1. Jag vet inte vad du har för policy för form-kommentarer, men jag ser en hel del slagfel och kommateringsfel som borde kunna upptäckas av ett ordbehandlingsprograms grammatik- och stavningskontroll.

 2. ”Snuten i Hollywood” är helt värdelös i svensk översättning. Den som blandar ihop Beverly Hills med Hollywood kan inget och bör för evigt hålla tyst. Obs:ironi.

 3. .
  Brandkvinnan ”….Caroline Ek … världsmästarinna i kixkboxing.”
  .
  — LOL..sen blev hon sjukskriven pg av før HÅRT JOBB….jag dør av skratt.
  Brandmænn dessa hjælemodiga medborgare som før de mesta trænar, spelar innebandy, tvættar o reparerar sine egna bilar å tjænstetid , sover , jobbar med privata føretag på arbetstid…jobbar før HÅRT.
  Stackarna.
  .
  – Sannolikt ær Ek befriad från vanliga arbetsuppgifter før att kunna træna optimalt.
  .
  Per Hagman.
  .

 4. 2014 året då den svenska feminismen inte längre brydde sig om att hålla masken framför sitt sanna ansikte,då vi alla kunde beskåda att den endast bestod av manshat och kvinnors rättigheter.Kanske bör tilläggas vissa kvinnors rättigheter dvs dom som anammat den feministiska doktrinen.

 5. .

  ”…tydlig bild av en rörelse vars målsättning inte är jämlikhet utan total dominans.”
  .
  — Med kommunister o socialister snakkar vi int om samarbete samexistens etc.
  Den tvingande delen i dess utøvande ær uppenbara.
  .
  Per Hagman.
  .

 6. ” Att förespråka samma rätt att styra och ställa över andra människor som tidigare hittades i Sovjetstater verkar nu kallas för ”Feminism”.”

  Bara så att du vet kommer jag hålla dig och dina likar ansvariga när en sjuk och rädd liten pojke skjuter ner eller kastar bomber mot en feministisk organisation. För det är en tidsfråga, tack vare ditt patetiska vänsterkomplex.

 7. ”Belinda är vit det är mot reglerna, vita får inte prata hur som helst”

  Synd dårå att de får göra massvis med program och roller i varje TV-kanal utan att de utsätts för mer än ett enstaka blogginlägg som undrar om representationen. Belinda attackeras för att hon gör anspråk på att ”våga” vara rättvis och nyanserad (typ som ni dönickar här på GD) och sedan gör ett program som är lika introvert, medelklassigt och ”pursvenskt” som Almedalsveckan.

  ”Belinda är fel ålder, fel hudfärg, fel samhällsklass”

  Ja. Tittar man på programmet ifråga och jämför dess högtravande, skenheliga och mästrande mission med programmets mediokra, narcissistiska och selektiva innehåll så är det uppenbarligen så att hon inte är förmögen att gå utanför sitt egos ramar.

  Men det är verkligen märkbart att kritiken mot Olssons dogmer har trampat på ömma tår och hotat att demaskera feministkritikerna för vilka de verkligen är, det märks ju på rasandet mot Olssons kritiker.

 8. @Axel Edgren:

  ”Synd dårå att de får göra massvis med program och roller i varje TV-kanal utan att de utsätts för mer än ett enstaka blogginlägg som undrar om representationen.”

  Nu beskrev jag feministers åsikt. Att Belinda får göra några program alls beror ju just på att feministers åsikt ännu inte har den absoluta makten i Sverige. Vad jag beskriver är vilka regler feminismen vill ha, inte vilka regler samhället har idag.

  ”Belinda attackeras för att hon gör anspråk på att ”våga” vara rättvis och nyanserad (typ som ni dönickar här på GD) och sedan gör ett program som är lika introvert, medelklassigt och ”pursvenskt” som Almedalsveckan.”

  De flesta feminister har tvärtom anklagat programmet för att vara för extrovert men du kanske inte riktigt har koll på förhållande mellan introvert och extrovert? Ett introvert program hade varit ett allvarligt program främst riktat mot redan insatta personer. Belinda gjorde lustig ofarlig trams-tv tänkt att ses av den stora massan människor dvs ytligt och extrovert och så givetvis kändisar från underhållningsbranchen (Björn Ranelid och Ulf Lundell)

  Feminister som hade väntat sig ett program riktat mot deras lilla klick är förbannade för att programmet riktas mot den stora (betalande) massan – eller som feministerna själva vill kalla det ”normen” Grin

  ”Ja. Tittar man på programmet ifråga och jämför dess högtravande, skenheliga och mästrande mission med programmets mediokra, narcissistiska och selektiva innehåll så är det uppenbarligen så att hon inte är förmögen att gå utanför sitt egos ramar.”

  Vilket inte heller var tanken med Belindas program. Så hon får inte kritik för att hon gjorde programmet fel. Hon får kritik för att hon gjorde vad som enligt feminismens stora bibel är fel program. Man får inte göra vilka program som helst enligt den stora befrielserörelsen feminism.

  ”Men det är verkligen märkbart att kritiken mot Olssons dogmer har trampat på ömma tår och hotat att demaskera feministkritikerna för vilka de verkligen är, det märks ju på rasandet mot Olssons kritiker.”

  Ja visst, de visar sig utöver att vara feminismkritiker påfallande ofta vara kritiska mot kommunismen. Alltså ungefär lika kontroversiellt som när Knappnytt förklarade varför V inte längre kallar sig VPK.

  Allt blir verkligen roligare med Benny-Hill musik.

 9. @Axel Edgren:

  ”Bara så att du vet kommer jag hålla dig och dina likar ansvariga när en sjuk och rädd liten pojke skjuter ner eller kastar bomber mot en feministisk organisation. För det är en tidsfråga, tack vare ditt patetiska vänsterkomplex.”

  För det första så är kommunister inte vänster. Vänstern i sverige är arbetarrörelsen och socialdemokraterna och vissa delar av vänsterpartiet. Högern i Sverige är på samma sätt inte Svenskarnas naziparti- högern i Sverige är Moderaterna och vissa delar av Kd. Kommunisterna förhåller sig till vänstern på samma sätt som svenskarnas parti förhåller sig till högern, dvs inte alls! De har absolut ingenting med vänster-höger att göra.

  Vpk själva har förkastat kommunismen som ideologi och plockat bort K från partibeteckningen. När jag säger att feminister är kommunister säger jag alltså inte att feminister är vänster eller ens att de nädvändigtvis är vänsterpartister. Som framgår i ljusets fiender är det ofta långt mer extrema partier än så som de här människorna sympatiserar med.

  För det andra så är det inte demokratiska aktivisters fel om antidemokratiska krafter brukar våld. Vill du skylla våldshandlingar på nån så skyll på AFA & co. det är deras sort som säger våld är okej bara det sker i det ”godas” tjänst. Vi säger att våld aldrig är okej. Det är de som försöker legitimera våldsanvändning i goda syften – inte vi. Vad du just gjorde är likvärdigt med att i bowling råka slänga in klotet på fel bana.

  Här hittar du dem som verkligen bär skulden om nån råkar illa ut

  ””Det spelade ingen roll hur mycket jag försökte förklara att den härskandes våld inte går att jämställa med den förtrycktas motvåld.” Athena Farrokhzad, Aftonbladet.”

  http://www.aftonbladet.se/kultur/article13952706.ab

 10. @Per Hagman:
  Man kan skada sig genom att halka i badrummet, det är lite trist att du förminskar en person som förmodligen är mer vältränad än oss ihop.
  Brandmän är som försäkringar, man vill helst inte använda dem, men man är jäkligt
  glad att de finns när man behöver dem.

 11. @Erik: ”Ett introvert program hade varit ett allvarligt program främst riktat mot redan insatta personer. Belinda gjorde lustig ofarlig trams-tv tänkt att ses av den stora massan människor dvs ytligt och extrovert”

  Nej, hon gjorde ett introvert, självburet program utifrån sin egen förståelse, nyfikenhet, kapacitet till ärlighet och nyans. Och därför blev det dumheter åt massan, eftersom hon innerst inne är lika medioker som SVTs tilltänkta publik (och SVTs chefer).

  ”Man får inte göra vilka program som helst enligt den stora befrielserörelsen feminism.”

  Intressant att en person som uppenbarligen läser en hel del böcker kan låta och uttryckas sig som någon som inte läser några alls.

  @Erik: ”För det andra så är det inte demokratiska aktivisters fel om antidemokratiska krafter brukar våld.”

  Jo – beskriver man feminismen som något som illasinnat och patologiskt leder till lidande, död, förstörelse, degenerering och civilisationens förstörelse ska man hållas ansvarig när något förr eller senare går på tok.

  Man ska även hållas ansvarig för att vifta bort kvinnors rädsla för fysiska skador och hot från män genom att jämföra med när kvinnor ”skadar” män och gör dem rädda genom att såra deras ”prestationsmakt” (eftersom den är lika viktig för män som ”skyddsmakten” är för kvinnor). Men sådan krystad ekvivalens och försök att vifta bort problemet med mäns våld hamnar ju på Aktivarum.

 12. @Erik: ””Det spelade ingen roll hur mycket jag försökte förklara att den härskandes våld inte går att jämställa med den förtrycktas motvåld.””

  Hon har helt rätt. När män upprör sig och piskar upp varandra över SCUM-manifestet är det för att de behöver lite spänning och episka politiska kamper i tillvaron. Vissa av dem är kanske dumma och paranoida nog att känn genuin rädsla men annars handlar det som vanligt om män som letar efter ursäkter att hata kvinnor, likt mozarellaklumpen Mats Dagerlind. Exempel:

  ”Samtalet slutade med att en historiker sa: ”Vill du ha våld kan vi ta det utanför.””

  Oj oj oj vilken civiliserad tuffing till man hon stötte på där. Hoppas han får prostatacancer.

  Eller rättshaveristen här: ””Våra söner får utstå väldigt mycket skit från rådande stats- och mediefeministisk ordning!””

  Fan, gubben, hade du ingen bredare och mer självömkande pensel?

  Det går så otroligt snabbt för till och med genomsnittliga män och ”familjefäder” att sänka sig till den absolut lägsta möjliga diskursnivå som en feminist någonsin lagt sig till med.

 13. @Axel Edgren:
  ”Hon har helt rätt. När män upprör sig och piskar upp varandra över SCUM-manifestet är det för att de behöver lite spänning och episka politiska kamper i tillvaron.”

  Förstår jag dig rätt nu, men säger du att fint politiskt våld är okej? Om så är fallet vem definierar vad som är fint politiskt våld?

 14. @Axel Edgren:

  ”Nej, hon gjorde ett introvert, självburet program utifrån sin egen förståelse, nyfikenhet, kapacitet till ärlighet och nyans. Och därför blev det dumheter åt massan, eftersom hon innerst inne är lika medioker som SVTs tilltänkta publik (och SVTs chefer).”

  Dumheter åt massan är just vad extrovert i allmänhet betyder.

  ”Intressant att en person som uppenbarligen läser en hel del böcker kan låta och uttryckas sig som någon som inte läser några alls.”

  Få se nu… På ena sidan folk som faktiskt LÄSER böcker. På andra sidan folk som bara LÅTER som om de läser böcker. Och ja så oerhört oväntat det fanns en regel för hur människor som läser böcker skall låta också – ni vet för att motbevisa mitt påstående att feminister är regelryttare – en till regel var vad vi behövde. Bara det att folk som faktiskt läst böcker vet att det är en personlighetsfråga hur folk uttrycker sig medan det i verkligheten är så att de flesta som låter belästa knappt läst en enda bok sedan de gick ut skolan.

  1/3 of high school graduates never read another book for the rest of their lives.
  42 percent of college graduates never read another book after college.
  80 percent of U.S. families did not buy or read a book last year.

  ”Jo – beskriver man feminismen som något som illasinnat och patologiskt leder till lidande, död, förstörelse, degenerering och civilisationens förstörelse ska man hållas ansvarig när något förr eller senare går på tok.”

  Verkligen? Du, med samma logik bär muslimer ansvaret för att personer som lyssnat på muslimer krockar flygplan in i höghus – finns inte en människa som håller med om det förutom möjligen Breivik.

  ”Man ska även hållas ansvarig för att vifta bort kvinnors rädsla för fysiska skador och hot från män genom att jämföra med när kvinnor ”skadar” män och gör dem rädda genom att såra deras ”prestationsmakt” (eftersom den är lika viktig för män som ”skyddsmakten” är för kvinnor).”

  Med samma logik skall man även hållas ansvarig för att vifta bort exorcisters rädsla för onda andar och demoner och liknade vidskeplig galenskap. Jag gratulerar din förmåga att upprepa postmoderna tänkares dumheter men du verkar ha missat att jag har sett precis hela kursen ”Science wars” Jag har den kunskap som amerikanerna hade och som svenskarna saknar – därav orsaken en svensk statsvetare i detta nu sitter och översätter Steophen Hicks till svenska.

  http://www.adlibris.com/se/bok/postmodernismens-forklaring-9789175669847

  ”Men sådan krystad ekvivalens och försök att vifta bort problemet med mäns våld hamnar ju på Aktivarum.”

  Det finns inget ”mäns våld”. Män är ingen separerad liten grupp. Män är halva mänskligheten ifall nån missat det, i ”män” ingår 50% av alla judar, romer, muslimer och somalier samt bortåt 100% av alla bögar. Det enda som är mer antivetenskapligt än att prata om mäns våld är att prata om mänsklighetens våld, det är förmodligen bara en tidsfråga förrän vi har genusvetare som i postmodern anda säger att människonormen kränker gröna gubbar från YR.

 15. @Fugen:
  Precis som att högern tycker att det är ok när högerns organisationer kastar sten mot polisen, t.ex. nu i Ukraina. Eller till och med om högerns organisationer begår folkmord.
  Det är bara om staten är höger som högern tycker att det är fel att angripa staten.

 16. @robjoh: ”Förstår jag dig rätt nu, men säger du att fint politiskt våld är okej?”

  Det handlar inte om fint eller fult utan mer eller mindre fult. Vi har binära lagar (olagligt/inte olagligt) för att vi ska kunna ha ett samhälle.

  Såhär: Jag vill att alla som begår politiskt våld ska fängslas. Men jag blir mycket mindre upprörd om jag hör talas om en hatisk homofob eller nasse som får stryk än vad jag blir när jag hör om att feminister får dödshot. Jag är säker på att de flesta håller med mig, men det är ju inte ”PK” så man kör på borgarnas ”kålsupar”svador.

  @Erik: ”Det finns inget ”mäns våld”.”

  Kalla det för ”exklusivt mansrelaterat” våld, då, om du plötsligt ska börja bli autistisk över huruvida vissa formuleringar inte är ”rättvisa”. OJ du menar ALLA män inte begår våld? OOOOJJJJJ *där* fick du mig allt jaaaaa ojj nu kan jag inte använda uttrycket ”mäns våld” längre nej fy fy på mig… Yipes.

  Hursomhelst – du är så inriktad vid könsessentialism att du vill jämföra hot och rädsla för *fysiskt våld* med… Rädslan för att kvinnor inte vill hjälpa ”sina män” att leva sig in i någon idiotisk mansroll och hjälpa deras egon hela tiden!

  ”Man sårar inte män på samma kvinnor på samma sätt som man sårar män.” – Att jämföra ord (eller det kanske är sexvägran eller någon annan form av djup tortyr du gnölar om där) med hot om eller utövande av slag och smärta…

 17. @Axel Edgren:

  ”Kalla det för ”exklusivt mansrelaterat” våld, då, om du plötsligt ska börja bli autistisk över huruvida vissa formuleringar inte är ”rättvisa”.”

  Rättvisa har ingenting med saken att göra. Det är rena felaktigheter. Och nej jag tänker inte kalla det ”mansrelaterat” inte mer än jag tänker babbla skit om ”invadnrarrelaterat” våld.

  ”OJ du menar ALLA män inte begår våld? OOOOJJJJJ *där* fick du mig allt”

  Nej jag menar att våldet som vissa män begår inte har någon som helst relation till andra män – den som påstår annat ljuger helt enkelt. Det är ungefär lika vettigt att tillskriva männen ”våld” som är det att tillskriva sjukhus ”dödsfall”. Påståendet är dynga från början till slut. Irrationell bullshit.

  ”jaaaaa ojj nu kan jag inte använda uttrycket ”mäns våld” längre nej fy fy på mig… Yipes.”

  Klart du kan använda uttrycket ”mäns våld” om du vill. Det är visserligen dumhet och bullshit men sedan när har det hindrat människor?

  ”Hursomhelst – du är så inriktad vid könsessentialism att du vill jämföra hot och rädsla för *fysiskt våld* med… Rädslan för att kvinnor inte vill hjälpa ”sina män” att leva sig in i någon idiotisk mansroll och hjälpa deras egon hela tiden!”

  Få se om jag förstår dig rätt. Du anklagar mig alltså för att jämföra den evolutionära adaptionen rädsla – med den evolutionnära adaptionen rädsla? Har jag förstått din invändningen rätt? Du försöker inbilla dig att du kan ta en rädsla som är tusentals år gammal och bestrida den med ideer som inte ens överlevt i 50 år och som dessutom kvinnor själva förkastar så fort det är dags för sexuell selektion?

  Om du verkligen tror det så ta den mycket grundare känslan ”gudsrädsla” och försök övertala människor från kulturer utanför västvärlden att gud är oviktig. Mannens ego sitter långt långt djupare eftersom mäns ego är mycket viktigare för människans överlevnad än någon av de överlevande religionerna.

  ”Man sårar inte män på samma kvinnor på samma sätt som man sårar män.” – Att jämföra ord (eller det kanske är sexvägran eller någon annan form av djup tortyr du gnölar om där) med hot om eller utövande av slag och smärta…”

  Slag och smärta är faktiskt empiriskt långt MINDRE farliga för människor att utsättas för. Du kan ju titta efter vad som oftast leder till självmord: bruten arm eller brustet hjärta.

  http://www.who.int/violence_injury_prevention/key_facts/VIP_key_fact_6.pdf?ua=1

 18. @Axel Edgren:

  ”Jag vill att alla som begår politiskt våld ska fängslas. Men jag blir mycket mindre upprörd om jag hör talas om en hatisk homofob eller nasse som får stryk än vad jag blir när jag hör om att feminister får dödshot. Jag är säker på att de flesta håller med mig, men det är ju inte ”PK” så man kör på borgarnas ”kålsupar”svador.”

  Då tycker du med andra ord att våld från vänstern är mera sympatiskt än våld
  från högern eftersom du inte ställer upp på vad du kallar kålsuparteorin.
  Stå upp för dom tankarna då och låtsas inte som om du tycker något annat.
  Vi andra tycker att våldet är lika illa oavsett vilken politisk gren den kommer ifrån.

  Sedan tycker jag att det är konstigt att du hänger på den här sidan och skriver hatiska kommentarer om dina motståndare och kallar oss för mindre vetande än den oerhört upplysta och överintelligenta Axel Edgren.
  Om vi nu är så hemska så kan du väl kommentera hos dina polare extremfeministerna.Där kan du få ge uttryck för ditt fina vänsterhat och extremfeminism och till och med bli gillad för det.Kan t.ex tipsa om Fanny Åströms fina blogg där hon öppet skriver om att hon hatar män precis som du gör Axel.
  Fast henne känner du naturligtvis till..

 19. @Axel Edgren:
  ”Jag vill att alla som begår politiskt våld ska fängslas. Men jag blir mycket mindre upprörd om jag hör talas om en hatisk homofob eller nasse som får stryk än vad jag blir när jag hör om att feminister får dödshot.”

  Så var ställer du dig om min homosexuella vän som vill bli far (vilket han och hans pojkvän vill bli) spöar skiten ut den ansvarige hos kvinnoförbundet för deras lobby för ett total förbud av surrogatmödraskap. En homosexuell ger sig på en feministisk homofob, måste vara svårt att bestämma hur man ska tycka då.

  Jag menar får kvinnoförbundet som de vill har min homosexuella vän inte ens möjligheten att hitta en frivillig kvinna som kan hjälpa honom och hans pojkvän. Så han som homosexuell måste väl få slå tillbaka som förtryckt.

  Eller så väljer vi att fördöma allt politiskt våld.

 20. @robjoh:

  ”En homosexuell ger sig på en feministisk homofob, måste vara svårt att bestämma hur man ska tycka då.”

  Det är liksom därför shiamuslimer haft ihjäl sunnimuslimer och katoliker haft ihjäl protestanter… det finns inga andra sätt än våld att avgöra vilken kvasireligion som har mest rätt i den sortens fråga.

  ”Eller så väljer vi att fördöma allt politiskt våld.”

  Vilket tvingar oss att ställa frågan vad det var för fel på lagen som Engelsmännen hade före 1998?

  http://aktivarum.wordpress.com/2014/01/21/oisin-cantwells-inkompetens-och-pk-ideologi-ar-ett-langt-allvarligare-problem/

 21. @MJ:
  Nu jämför du Ukrania med Sverige, i mina ögon är det en viss skillnad. Det verkar inte vara det för dig.
  I min värld, i Sverige, där jag verkar och bor, har vi en demokratiskt vald regering, den väljs vart fjärde år. Inga problem. Där är all politiskt våld förkastligt i mina ögon, oavsett om man är höger eller vänster.
  Blanda inte in andra länder, för det var inte det frågan gällde här.

 22. @Fugen:
  Vad är det för skillnad som gör att de inte kan jämföras i det här avseendet?
  Sen är det inte som du skriver. Regeringen väljs inte utan det är riksdagen som väljs, talmannen utser sedan en statsminister (regeringschef) och om inte en majoritet av riksdagen motsätter sig den statsministern som väljer statsministern sedan regeringen.

  I Ukraina är det mycket riktigt skillnad, valsystemet är mycket mer demokratiskt förankrat. Var femte år väljer folket regeringschef och regeringschefen utser regeringen, sedan röstar man OCKSÅ i parlamentsval. I parlamentsvalen så får partierna andelar av parlamentet efter hur många röster de fått (inte som i Sverige fördelat i respektive valdistrikt vilket ger olika personer olika valstyrka).

  Så om det nu var den demokratiska ordningen för valen som gjorde att politiskt våld (utfört av enskilda antar jag?) skulle vara förkastligt så skulle ju politiskt våld vara ÄNNU mer förkastligt i Ukraina.

 23. @MJ:
  Visst, riksdagen.
  Jag förstår bara inte varför du drar in Ukraina i det hela, när min fråga försökte ringa in AE:s defenation på ok våld från stenkastarvänstern.

 24. Jag har inte sett allt men av det jag sett var det jag mest reagerade mest på när Mian Lodalen (ca 12 minuter in) i andra avsnittet, sa ”vissa saker kan man tolka, sen finns det saker som är rena fakta och det går inte att prata bort det. Som att var tionde dag så dödas en kvinna av en man som hon har älskat, i sverige”

  vilket skulle innebära att ca 36 kvinnor mördas i Sverige varje år av sina män . Men när man tittar på statistiken från brå mördades totalt 21 kvinnor 2012. statistiken från tidigare år visar att ca 1/3 av alla mord begås av en partner, vilket i sin tur innebär att ca 7 kvinnor mördades av sina män. Ganska stor skillnad mot de 36 som Mian hävdar är fakta som inte kan diskuteras.

  Källor:

  http://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d21800059463/1364290398752/2013_Konstaterade_fall_av_d%C3%B6dligt_v%C3%A5ld_statistik_f%C3%B6r_2012.pdf

  http://www.bra.se/download/18.22a7170813a0d141d21800052645/1360329827791/02+D%C3%B6dligt+v%C3%A5ld.pdf