Finns det inget vettigt alternativ till Facebook?
avatar

En vän till mig på Facebook delade min oroliga text rörande Metoo-kampanjen, som jag skrivit om här tidigare.  Den löd:

Jag blir mer och mer bekymrad över ”MeToo” kampanjen så som den utvecklar sig i medier och på sociala medier.  Som historiker, och efter att ha studerat flera häxjakter, ser jag uppenbara tecken på att denna kampanj kommer att dra igång en ny häxjakt på män.  Radikalfeministerna kommer naturligtvis att jubla över detta, men det kommer att skada samhället stort!  Inga samhällen vinner på krig, inte ens könskrig.  Folk som är lite sansade bör vara medvetna om att detta kommer att innebära att en mängd oskyldiga män kommer att hängas ut och stigmatiseras av kvinnor som någon gång känt sig förnärmade, avvisade eller orättvist behandlade (en vanlig anledning till falska våldsanklagelser och anklagelser mot fäder i vårdnadstvister).  Om några år riskerar vi att få nya fall av typen ”obducenterna”, ”Tomas Qvick”, ”Ulf”, ”Billy Butt”, m fl.  Och självklart kommer de som är kritiska att anklagas för att vara förövarnas försvarare, själva förövare och fiender till att kvinnor ska skyddas och få upprättelse.  Det är klassiskt i häxjakter att de som driver dem tar till sådana metoder och det har redan börjat.

Häxjakter lever på människors rädsla och indignation och sopar undan all sans och förnuft.  Vi är inne på den vägen nu!

Och det betyder inte att jag inte sympatiserar med verkliga offer.  Jag har själv i min ungdom blivit nedsparkad på stan, så jag vet hur traumatiskt våld är (det tog lång tid innan jag vågade gå ut utan kraftfull intellektuell övertalan till mig själv).  Men det innebär inte att jag rakt av köper att man ska bedriva häxjakt!

Någon anmälde texten till Facebook som tog bort den med motiveringen att texten inte överensstämmer med Facebooks regler om att inte utmåla vissa grupper.  Så fick den som delade texten en varning.  Det verkar som moralisterna och PK-folket på Facebook spårat ur fullständigt.  Vilken grupp är det som utmålas?  Radikalfeminister?  Kvinnor som känt sig förnärmade, avvisade eller orättvist behandlade?  Nu måste det vara fritt fram att anmäla alla som uttalar kritik mot någon grupp.  Hänvisa till mitt inlägg så kan ni motivera att det strider mot Facebooks regler att peka ut män som grupp som våldsmän och dylikt.

Som om inte detta var nog råkade jag komma åt översättningsknappen på en tråd av Laura Agustin.  Översättningen utesluter ordet ”sexindustrin”.  Se bifogad skärmdump.

Facebook spårar ur allt mer!

Kommentarer

Finns det inget vettigt alternativ till Facebook? — 20 kommentarer

 1. Använder Facebook enbart som tekniskt redskap. Typ logga in för identifiering inför inlägg och sånt.

  I övrigt är eländet ett rundningsmärke.

  Kretinerna på vänsterkanten kan få jönsa bäst fan de vill på Facebook, som mer och mer håller på att bli deras egen lilla säkra rymd och ekokammare.

  Till detta kan läggas ”tvitter/tjatter” och numera även svenska Wikipedia. Youtube ligger inte långt efter…

  Enda underhållningen är att dessa (a-)asociala nätverk utgör utmärkta fönster genom vilket man skådar postmodernisterna infantila nivå på tänk samt för att kunna notera hur vänstern nu sakta men säker håller på och förtära varandra i.o.m. att ”vi andra” allt mer sällan skriver vad vi egentligen tänker på ”skitplattformarna”.

  ”Naturen har sitt eget speciella sätt att reda ut skadliga företeelser”.

 2. Jodå, jag fick i går eller förrgår meddeladne om att den här hade tagits bort från mig för att den kunde uppfattas som etniskt kränkande:

  Man kan i det här sammanhanget också fundera lite över saker som amerikansk pk-terminologi i form av ”afro-american” och ”native american”. ”negro” blev fult så man ersatte det ”black”, så blev det fult, så man ersatte det ”afro-american”. Men det är en i hög grad förvirrande term. ”Afro” i ”afro-amerikan” anger ju ett afrikanskt ursprung. Men de flesta amerikanska afroamerikaner är födda i USA, Så hur skiljer man på en svart som är invandrad från afrika och en som är född i USA?
  I en sund värd så hade en svart som är född i USA varit en ”native american” precis som en infödd vit är en ”native american” och jag är en ”native swede”. Men ”native americans” är numer indianer.
  Eller om man vill precisera både ras och nationell tillhörighet ”black native american”.
  Om svarta som är födda i UISA kallas ”afro-americans”, vad skall man då kalla de som är födda i USA av vita föräldrar som invandrat från Sydafrika?
  Eller i sverige, vad betyder begrepp som ”svenskamerikan”, ”svenskafrikan”, ”amerikasvensk”, ”afrikasvensk” och ”ursprungssvensk”?
  Det politiskt korrekta språket där man inför en massa omskrivningar och förskönande begrepp (som att kalla ”städare” för ”lokalvårdare”) förvirrar och försämrar kommunikationsförmågan och är ett otyg.

  Eftesom det är en gammal kommentar som försvunnit i historiens dimmor så spelar det mindre roll att den tas bort från Facebook. Men de är fan dumma i huvudet

 3. Hej.

  Var glada så länge EU inte har genomfört sin motsvarighet till det kinesiska systemet.

  Det kommer och det dröjer inte länge heller.

  I gemenskapens, jämställdhetens och framstegens namn förstås.

  Ang. Dolfs text ovan vill jag inflika att termen ’afrofob’ alltid får mig att tänka på en person som blir livrädd av så kallad ’mikrofonfrissa’.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 4. Det kan inte sägas så mycket bättre än i ditt inledande citat tycker jag. Inte minst kombinationen av att det räcker med så lite för att ”kränka” folk (tack vare meetoo är ju precis allt sexuell kränkning dessutom) och den extremt auktoritära inställningen hos de självutnämnda åsiktspoliserna gör att man blir minst sagt illa till mods.

  Självmotsägelsen i att blåsa upp himmel och helvete för minsta lilla felsägning samtidigt som det verkar okej att totalt avhumanisera och krossa den man ”ertappat” är väl i övrigt nästan höjden av ironi.

 5. Till och med de ytterst barbariska, rentav djävulska, Moseböckerna, kräver TVÅ VITTNEN… (brottet måste dessutom vara dagsaktuellt; annars blir den anmälande själv skyldig…). ”Rättsväsendet” här börjar likna Vilda västerns… (angiveri, etc.). Men du då… ju mer du har svamlat om ”radikalfeminismen”, desto radikalare har Feminismen blivit… Bravo! Och då detta lika hopplöst fortsätter undgå din uppmärksamhet, vem behöver söndra dig, för att härska över dig? ”Historiker”, säger du… Kanhända… Men vem för övrigt är inte ”historiker” idag, sedan Wikipedia kom. METOD har du däremot ingen aning om. Bravo, även du, som varje gång feminismen gör det och det, fortsätter som en fanatisk idiot kalla den ”vänster”, så att den i fred kan få fortsätta härska över dig. Hela jobbet att söndra dig själv, gör du ju helt själv… Dessutom till högerns högsta glädje. Med ”könssplittring” konstant transformerad till politisk propaganda (för tionde året), för att förlama halva befolkningen med hjärndödhet… vad har nämligen varit fridfullare och dessutom mer stärkande för högern själv (läs: globalismen)? För det är inte så att det här med MeToo, etc. någonsin har varit ett anti-högermän-fenomen. Består dessutom inte minst hälften av högern själv av kvinnor? Menar du att de är dumma i huvudet utan en gnutta vinstintresse, trots att just vinstintresse är vad de fullt ut och på heltid politiskt representerar? Och har någon från den icke-kvinnliga högerledningen överhuvudtaget någonsin opponerat sig mot feminismen, trots att de dygnet runt slåss mot vänstern, som om det gällde liv och död? Och alltså:…? Kan du fylla i själv denna gång? Och hur tyckte du att feminismen skulle ”hålla sig kvar vid” den demokratiska höger- eller vänstermakten (utan alla festivalmassövergrepp då eller MeToo nu och Gud vet vad allt annat, före och från nu… som du dessutom tror på så fort det sammanfaller med dina egna intressen, dvs. högerns…)?

 6. Hej gott-folk

  Fragmentering av ordväxling i åvan nämnda medier var förutsägbart aktuella medier är uppbundna av tidens penga-jakt/handel ger tyvärr som alltid direkt/in-direkt tvångs-koppling till bank med sina, ägare.

  Det kommer givetvis ett nytt forum utanför EUs/USAs betong-mur.
  Vi får endast vänta viss tid, som alltid, att enfalden skruvar upp sina rädsla ytterligare ett par snäpp, sådant skruvande kvickar på den enskildes steg bort från rädslans, själv-rättfärdighet.

 7. @Grrblt: @Grrblt:

  En tidigare variant ofta använd av dåtidens Britter: -”our colony friends” nu snackar vi styggt, dock samma överhet då som nu och det bör då samtidigt påpekas och det är ej en hemlighet, Marx Lenin föraktade de försvagade eller av skäl svaga.

 8. @tintinula: Jag ber verkligen om ursäkt, men var i ditt förvirrade inlägg kan du få det till att jag pratar höger-vänster? Visst, radikalfeminismen nämner jag, men jag har aldrig bara påstått att den är vänster. Har t ex gjort inlägg om Birgitta Olsson.

 9. @tintinula: Hej.

  Snälla rara! Styckeindelning! (Med förbehåll för att det beror på vilken apparat du använder för att skriva.)

  Om du vill jämföra med något annat än Mose lagar så kan du titta på Gutelagen (eller heter det Gutalagen?) och vad den säger om våldtäkt.

  Dessutom, tillskriver du inte den här bloggen lite väl mycket makt?

  ”Men du då… ju mer du har svamlat om ”radikalfeminismen”, desto radikalare har Feminismen blivit… Bravo!”

  Det kan ju inte vara så att bloggar som den här är det som radikaliserar feminister till dagens inkvisitionsliknande pöbel?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 10. Ett alternativ till Facebook är VK. https://vk.com/join

  En variant från Ryssland som funnits över 10 år. Hur vettig vet jag inte, men förmodligen bättre och säkrare än slemproppens (Zuckerberg).

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  Lugn Dolf, totalitärarna i Sverige är nu nära sin vägs ände.
  Antingen ränner de vid vägens slut i en betongvägg, ”soppan” tar slut eller det slutar med en jävla smäll!

  Jag tror att det blir ”smällen”, eftersom kulturmarxisterna (i postmodernistiskt skrud) denna gång har lyckats få till ett redigt långkok av allsköns elände. Grytan i Sverige har stått på sedan nittonhundratrettiotalet med enbart giftmärkta och labila ingredienser. Och mer kastas in allt eftersom, utan att kocken har haft vett att smaka på sin egen brygd.

  Oavsett, kommer det att bli stökigt, högljudd och kladdigt när brygden smäller av.
  Så på med hjälm, skyddsglasögon och hörselskydd och ladda på rejält med bira, jordnötter och popcorn för att invänta den grandiosa kollapsen av det postmoderna samhällsbygget.

  Håll dock ett säkert avstånd…

 12. Här gäller det feministiska sammanhanget. Naturligtvis – att rikta sitt artilleri mot ”radikalfeminismen” är feminism, fortsatt feminism, produktion av feminism, etc.-, etc.-feminism. Och lika naturligtvis – att jämt och ständigt attackera vänstern är feminism, fortsatt feminism, produktion av feminism, etc.-, etc.-feminism. Allt det är ELEMENTÄRT! Något som redan Hobbes eller Machiavelli (som t.ex. när han säger: ”som kung Ferdinand sade gör människor ofta som små rovfåglar. Till följd av sin natur är dessa så ivriga att fånga sitt byte att de inte märker hur en annan och större rovfågel svävar över dem, beredd att döda dem”) eller Rousseau, m.fl. för så länge sedan visste, för att inte nämna Sun Zi, Plutarchos, mfl. Och naturligtvis – så länge maktens källa är massans DUMHET, har dumheten själv självklart lika stor makt över alla som försöker omdirigiera (den dumheten blir inte mindre pinsam av att, så som enskilda krigsbrottslingar brukar göra, påstå att ni är bara en droppe i ”cyberhavet”, så ni skulle inte kunna ha haft den sortens avgörande makt).

 13. Men okej då… Då ber jag om ursäkt. Jag har tydligen missförstått nästan alla här. Det är i själva verket radikalfeminismen ni vill bli av med. Men feminismen själv vill ni behålla. Ja men, då är det självklart tillåtet att uttrycka sig därefter och lika tillåtet att skriva så där frenetiskt även mot vänstern. Varför inte? Som ju är den som ställer andra klasser mot er miljonärer och miljardärer, kräver skatt av er för nationen, etc., etc., och tvingar er därför till ett evigt och hemskt heltidsbloggande, när ni ju i stället kunde njuta av alla era rikedomar. Världen är så orättvis.

  Det är väl bara Mr.X som tyckte annorlunda:

  ”Ja, jag vet att jag är obotligt korkad och mår piss och är fullständigt maktlös och lika obildad som alla de otaliga, som hoppar från forum till forum, för att dagligen spy ut exakt samma gamla skit, utan METOD, utan LOGIK, och precis som de, därför får skylla mig själv för att ha blivit av med både nation och kön… Jag ligger nu som jag bäddat. Men ingen annan jävel ska komma och påminna mig om min egen oändliga dumhet, för då blir jag arg och sur och tummar ner t.o.m. Kung Ferdinand…”

  Bra så…

 14. Radikalfeminism är ett extremt värdelöst ord eftersom de flesta i näthögern bestämt sig för att all feminism som inte är ”Kvinna äger egen städfirma som lever på RUT-pengar”-feminism är radikalfeminism som förstört den fina gamla hederliga feminismen.

 15. @Axel Edgren: Nu visar du precis vad du går för. Blockerar dig och vägrar ta in det som strider mot din närmast religiösa tro. Jag tvivlar på att någon kommer att bry sig om dina kommentarer efter detta. Jag kommer i alla fall inte att göra det, för du är inte trovärdig för fem öre i mina ögon, eftersom du kategoriskt avfärdar allt som står i strid med din tro. Precis som de religiösa ofta gör.

 16. Det låter som något som #jagärhär brukar hålla på med.
  I deras forum där man peppar varandra att K G eller A (anmäla), Ja inte mot de som utövar näthat utan de som kritiserar feminism, journalistisk media eller för fram åsikter som är för mycket åt höger. Dvs inte rasistiska eller extrema på något sätt men helt enkelt åsikter som inte är förenliga med vänster.
  De ”goda” som står över alla andra i samhället och som tycks ha rätt att trycka dit vem helst de vill som hotar den egna rörelsen.
  Kommer att bli ett stort demokratiproblem under valet!
  Hoppas personligen på att någon kommer kräva en lagändring där politiker och andra politiskt aktiva måste redovisa vilka ”hemliga” grupper de är ansluta till.
  Vi kommer historiskt att se tillbaka på detta fenomen med avsky!
  Rörelsen handlar om att stoppa eller dränka andras åsikter genom gräshoppsteknik. Helt sjukt!