Donations-möjligheter
avatar

Nu har jag ordnat en efterfrågad donationsknapp i menyn på sidan.

Jag har dock inte begåvats med förmågan att skriva välformulerade förklaringar på det jag skulle vilja göra. Bloggens syfte, vad doneringarna ska gå till och sånt är sådant jag har svårt att förklara på ett bra sätt (som just jag är nöjd med menar jag).

Men om jag ändå ska ge mig på ett försök så skulle det väl vara något i den här stilen:

 

Genusdebatten är en samlingsplats där flera skribenter bjuder in till dialog om jämställdhet och könsfrågor. Vi som skriver finns presenterade här, om läsarna kan man bl.a läsa om på ”Kartläggningen”. Somliga av oss kallar sig  för jämställdister, och några är antifeminister, men de flesta är något annat. Men än så länge är ingen av oss feminist vilket gör att de flesta utomstående säkert undrar vad vi har emot feminismen? Det är en fråga vi svarar på i denna blogg med jämna mellanrum. Vi vill också svara på vad vi önskar se istället, och försöka komma fram till strategier för att det ska bli så.

Donationerna ska gå till att stödja vårt arbete för att skapa ett mer jämställdistiskt Sverige.

Som ni märker så blir det kanske inte så ”klockrent” och specificerat. Skriv gärna en kommentar om vad ni tänker om detta. Var möjligheten att donera positiv? Hur skulle man kunna beskriva bloggens syfte istället? Vad vill man helst se att donationerna går till?

Jag tycker om feedback, och jag vill gärna att vi gör det här lite ”tillsammans”. Smile

[Författare Mariel med ett par tillägg från Erik]

 

CREWGenusdebatten

Kommentarer

Donations-möjligheter — 23 kommentarer

  1. Har skickat en slant till dig Mariel, kände mig litet medskyldig till det vansinniga påhittet att du slippa jobba helt gratis.

  2. @barfota: Tack barfota!

    Hur tänker ni kring redovisning av vad pengarna går till?

    Hur tänker ni kring att öronmärka pengar till specifika saker, ska man kunna göra det eller är det tokerier?

  3. Att öronmärka pengar kan vara en god idé. Det kanske bli enklast om att man skriver en lista på alla de saker pengar kan gå till och bestämmer att donationer inte får gå till saker som inte är på listan.

  4. Som jag skrivit förut tycker jag det skulle vara bra med donationer för t.ex annonser i media vi har ett valår nästa år jag skulle gärna se genusdebatten ställa kritiska frågor om feminism i dessa till partier och politiker.

  5. @Mariel:
    Egentligen så är det din blogg och du som bestämmer men kanske ni som dragit igång Genusdebatten också är bäst på att avgöra vad pengarna skall användas till.

    @michael:
    Jag är nog inne på din linje, har inte tänkt igenom det riktigt än.

  6. @Mariel:
    Kom att tänka på en sak. Ni som är skribenter och som jobbar så hårt skulle kunna använda pengarna för att kunna träffas IRL bjuda in motdebattörer och lägga ut ”debatten” på YouTube eller liknande, det tycker jag hade varit riktigt intressant. Sedan beror det naturligtvis mycket på hur många donationer ni får in. Bara en tanke i all hast.

  7. @barfota: Det var bra förslag!

    Att träffas, och att använda sig mer av youtube har jag också varit inne på i mina funderingar. Att bjuda in motdebattörer för pengarna var en ny idé och ja varför inte? Någon som är riktig tuff nöt men ändå självtänkande.

    Sen har ju jag varit inne på att ha en enkel och liten webshop på sidan med t-shirts och sånt, och om bidragen plus pengarna som kommer till webshopen blir en del, så kanske upprättandet av ett företag vore enkelt att använda i och med större flöde av pengar Razz (jag är en optimist). Ett företag kostar ju några kronor att starta. Och jag har alltid velat starta företag Grin

  8. Avdelningen detaljer (stavfel – ett ”r” saknas):
    …”och försöka komma fram till st-r-ategier för att det ska bli så.”

  9. Några yviga idéer och förslag:

    1. Förbättra layout på Genusdebatten såsom Rubrik,brödtext,text, styckeindelning osv. Som det är nu är det jobbigt att läsa när man tittar in på sidan för att föja intressanta ämnen och diskussioner. Det är för tok för långa stycken och textmassor. Få en mer redaktionell editering, utforma mall för gästskribenter att utforma och följa. Som det är nu är innehållet fantastiskt men det hela faller på formen och kommunikationen av det som skrivs och debatteras. Det är enkelt ordnat för ännu bättre blogg ,ambitionen är grymt bra!

    2. Har påpekat tidigare på Aktivarum blogg men gör det även här, alltför många bloggar har enbart fastnat i att kritisera feminism och statsfeminism. Vilket är helt rätt men någon, några måste ta steget vidare och komma med egna förslag te x förvalta och praktisera jämställdhet 2.0
    Inför neutral mansforskning som forksar på mansfrågor.
    Den direkta övergripande frågan hur jämställdhetsfrågor mansfrågor operativt ska drivas mansfrågor med början på i opinion och bland folk. Mansfrågor riktiga jämställdhetsfrågor är sjukt eftersatta. Dessa frågor kommer frigöra analyser av situationer i vårt land och utlandet som har betydligt allvarligare problem. Mångt och mycket hänger allt ihop med hur massarbetslöshet, splittring av familjer,hemlöshet,kriminalitet,rättegångar=samhällskostnader i samhället, vilseförande av allmänhet vid strategiska konflikter, för att styra opinion bort från fritt ocensurerat nyhetsflöde och verklighet som inte generar kortsiktig vinster osv. Att feminism är en bricka i ett storpolitiskt spel råder ingen tvekan om, där män och kvinnor blir drabbade och vänds emot varandra är helt uppenbart. Enligt Erin Pizzey fanns inte feminism när kvinnofrågor diskuterades på 70-talet. Kärlek och vetenskapliga argument förenas och motverkar cynism,hat, våld, terror, krig, maktmissbruk och girighet.

    3. Nästa steg blir att fortsätta organisera jämställdhetsträffar och jämställdhetsmingel på flera orter och/-eller irl. Ta tillfället i akt att bjuda in sund vänster nu i samband med att vänstern offenligt tar avstånd från våldsvänstern och våldsfeminister. Se uttalanden från vänsterpartiet och inlägg på flamman. Argumentation mot våldsvänstern vädrar förnuft om vänstern överhuvudtaget ska erhålla någon trovärdighet alls i att bekämpa all slags våld. Vänstern granskar sig själva är ett konstruktivt tecken. Se täppas fogelberg, janne josefsson publicistklubben om näthat.

    forts. ordna interaktiva jämställdhetsträffar,debatter,föreläsningar på högskola/universitet,bibliotek,studieförbund. Ifall geografiska avstånd är för stora så startas paneldiskussioner och föreläsningar via videolänk, skype och youtube. En Ypperlig start borde vara att knyta kontakt och varje vecka bjuda in person som te x Girls write what, helene bergman,erin pizzey mfl via direktsänding, eller via youtube postad replik,-skype detsamma med representanter ur te x manwomanmyth,norge,danmark,ryssland och a voice for men mfl. dvs Knyt band med fler jämställdhetsbloggare internationellt och utbyt idéer och förslag via interaktiv teknik via bloggar.

    4. Någon nämnde granska partier, instämmer! Återigen här behövs teknik för att samordna genusdebattörer och jämställdhetsintresserade att bege sig ut och intervjua politiker och myndighetspersoner och posta upp via bambuser eller liknande för att ställa obekväma frågor och kräva svar.

    5. Börja redan nu starta ett kampanjarbete för vilket parti som är minst feministiskt däremot driver riktig jämställdhet. Ungdomsförbunden brukar alltid vara mer radikala än partiledningarna. Dock ska partiledningarna
    och partipolitiken granskas 24/7 då det idag är en enda sammansvärjning och röra av hyckleri och dubbelmoral.

    6. Sammanfattning gå från att använda kritiken till något konstruktivt,fler exempel: bjud in, knyt band och starta interaktiv redaktionell plattform som fångar upp läsare och kommentatorers engagemang. För dialog med läsarna och starta röstningar. Inspireras av knappnytt innovativa satiriska publiceringar.

    7. Starta prenumerationer att vissa inlägg endast går att läsa av prenumeranter och på det sättet sök press stöd vid x tusen läsare.

    8. Genus Nytt Pelle Billing har tidigare varit engagerade att få igång
    demokratiska och fredliga diskussioner ömsom föreläsningar, paneldebatter, ordnat träffar internationella mansdag och släppt böcker. Se till att använd och styr upp
    allt vetenskapligt material(sammanställ länkar för läsare). Se potensial i oändliga engagerade läsare,kommentatorer och följare som elektroniskt bidrar med information och analyser vid granskning av partiet och formulerar kritiska medborgarjournalistiska frågor till politiker redan nu inför 2014. Se till på ett konstruktivt och organiserat sätt ANVÄNDa allt engagemang genom denna plattform med tekniker och tillgängliga tekniska lösningar. Det kan inte poängteras nog att Intervjua politiker och granska politiker genom Genusdebatten tv och fler bloggar. Ut med egna videointervjuer Istället för att vänta på att media ska göra något.
    Det är något media aldrig kommer göra och se vad som händer dn ab svd skär ner pga folk läser inte vad de skriver. så medborgarjournalistik i denna form är direkt förslag att granska makthavare och politiker när traditionell partipolitik flippat ur och inte vågar stå för eget politiskt innehåll som tjänar folket och väljarnas intressen. Det är en ny tid, ny teknik, att vänstern och socialdemokrater mot allas vildaste fantasi är infiltrerade och utnyttjade i ett spel av överheten råder som sagt ingen tvekan om. Sakfrågor är inte vad de en gång var men kan utvecklas att bli det genom engagemang. Är övertygad att kvinnorfrågor och mansfrågor ryms brevid varandra och kommer hjälpa kvinnor,män och familjer i nöd och konflikter.

  10. @Man up: 1. Angåenge layout och form. Jag tycker det är helt okej som det är. Och att bara somliga inlägg är för långa för min smak, men för någon annan kanske det passar. Men… på dig verkade som att det var i princip alla inlägg som inte hade bra layout. Stämmer det? Håller ni andra med? Ge gärna exempel på vad som är önskvärt och exempel på vad som var mindre bra.

    2. Att försöka fokusera alltmer på de Viktiga frågorna var en väldigt bra poäng. Det ska vi göra. Att inte bara klaga på hur feminismen har hanterat jämställdhetsfrågor utan istället visa HUR det ska göras.

    3. Ska vi ha en jämställdist-träff i stockholm i sommar kanske? Någon som är på?

    Ang. föreläsningar. Vem av oss kan föreläsa om tex. vadå?

    4. Ja helt klart en bra idé! Och det behöver ju inte vara nån av oss egentligen, det kan ju vara vem som helst. Som sen publicerar det här.

    5. Vad jag hört ska det vara SD… Men vill inte göra kampanj för dem.

    6. Kan nån länka nått bra knappnytt gjort? Jag hittar inte.

    7. Vad innebär press stöd? Vad får man då?

    8. Mer användning av genusdebattens youtubekanal kanske … hmm…

    Tack för tipsen! Gillar! Yes

  11. @Man up:
    Ja det var ju gediget och ambitiöst.
    @Mariel:
    Jag tycker du/ni/vi skall granska partierna och sätta upp dem i en tabell från 0-9 där 0 representerar inte feministiskt alls och 9 mycket feministiskt.
    Genusdebatten bör nog hålla sig ifrån att rekommendera något speciellt parti.

  12. @barfota: Ja kanske det. Jag funderar på om det inte vore bra också (eller istället) om man rangordnade dem i hur jämställdistiskt partierna är.

    Vi skulle kunna bilda eget parti och rekommendera oss själva annars.

  13. @Mariel:
    Det går inte att rangordna dem efter hur ”jämställdistiska” de är för det existerar inget jämställdistiskt tänkande i något parti.

  14. @ Mariel

    1. Ja, det är lite lite besvärligt att läsa. det ni skriver är spännande och har betydelse, många läser endast utan att kommentara. Kom på nu vad som kunde underlätta och förbättras. Rubriken borde fetmarkeras och särskiljas från underrubrik och brödtext än mer. Rubriken borde vara större och underrubriken samt brödtexten mindre så inte allt flyter ihop. Förhoppningsvis går fetmarkering och textstorlek att ställa in i befintlig bloggverktyg Smile Färgval på text kan också ha betydelse?

    Bara ett exempel. Rubrik är fetmarkerad i textstorlek 24 bara som exempel This time roman eller likande. Underrubrik fetmarkerad i time eller ariel i textstorlek 12 eller 14 och brödtext i storlek 12 utan fetmarkering. Den lilla skillnaden med typsnitt,storlek och fetmarkeringar skulle underlätta läsning. Sedan kan radavstånden var lite större för att inte också bidra till att allt flyter ihop. Detta underlättar då man flera gånger per dag tittar in på genusdebatten för att kolla uppdateringar och vad som händerSmile Det är rubrikerna man kollar efter, om det är något intressant för att klicka för vidare läsning. Alltså borde rubrik och liten undertext stå på första sidan och om man klickar på detta inlägg så kommer hela inlägget med kommentarsfunktion i slutet. Som det är nu står rubrik underrubrik och hela text/blogginlägg i ett på första sidan. Som sagt bara konstruktiv feedback till att förbättra läsning av en nytänkande blogg.

    2. Som journalisten och författaren Helene Bergman sa sluta vara ”offer”
    och ta tag i sakerna själva. Starta nättidningar, bloggar, föreningar, skapa agenda, skriv och driv motioner, ut och demonstrera, ordna föreläsningar,framför ett budskap i samhället och ställ kritiska frågor till politiker, skapa namninsamlingar och påverka demokratiska beslut, delta i demokratiska processer genom begära omröstningar. Det är ingen annan som kommer göra det åt en. Pelle Billing med Jämställdhet 2.0 och Genus Nytts sista inlägg om programförklaring lämnade över till förändringsarbetet och förslags fasen. Jag har inget emot fortsatt kritik av statsfeminism sålänge det kopplas ihop till någon framåtrörelse för jämställdhetsfrågor och mansfrågor. Tiden är nu för Jämställdhetsfrågor och Mansfrågors nästa steg i praktisk handling där pojkar, män och pappor vågar kliva ur garderoben och anonymiteten som homosexuella gjorde på 80-talet.

    Helene Bergman Smile en betydelsefull författare och debattör att bjuda in att intervjua och publicera Helenes texter på genusdebatten
    https://www.youtube.com/watch?v=BaNoRaAsH9w

    https://www.youtube.com/watch?v=JCZJW47V8SY

    3. Jämställdhetsträff i Stockholm i sommar absolut,är säker på att det finns önskemål om träff på fler orter, något som kan diskuteras här på genusdebatten. Förslag i Stockholm skulle kunna vara Rålambshovsparken vilket även är praktiskt om man önskar ta med sina barn och socialisera diskutera. Ta med filt och picknick korg vid vackert väder.

  15. @Man up: 1. Okej ja du kan ha rätt att rubrikerna kan vara större och separeras mer från övriga texten. Det andra du pratar om, menar du sånna där blogginlägg där man bara ser första raderna på varje inlägg? För att läsa inläggen vill du att man alltid ska klicka på ”fortsätt läs” typ?

    2. Yes.. Mer framåt! Got it Smile

    3. Jepp… något sånt får det säkert bli då jag bara är i sthlm en gång per år. Ja det vore kul! Smile

  16. barfota

    @Mariel:
    Kom att tänka på en sak. Ni som är skribenter och som jobbar så hårt skulle kunna använda pengarna för att kunna träffas IRL bjuda in motdebattörer och lägga ut ”debatten” på YouTube eller liknande, det tycker jag hade varit riktigt intressant. Sedan beror det naturligtvis mycket på hur många donationer ni får in. Bara en tanke i all hast.

    Instämmer ja me. Varför gå och vänta att något ska hända. När istället vi kan Skapa våra egna förutsättningar och möjliggöra genusdebatt och konfrontera makthavare på plats med kritiska frågor. Gammelmedias dagar är räknade och de vet alla. Det beror sannolikt på redaktörer,publicister och journalistkårens förbrukat sitt förtroende kapital att granska ALL slag maktmissbruk,förtryck och diskriminering. De är inte fria och oberoende.

    Tekniken för genusdebatten kommer möjliggöra kommunikation med likasinnade i Norge,Danmark,Sydamerika, Spanien,Canada,Usa och Australien som kan lära lilla Sverige vad jämställdhet och yttrandefrihet innebär. Lära diplomatiska sverige jämställdhet utan att förlora kontakten med själ,hjärta samt manlig och kvinnliga egenskaper. Lära Sverige hur män och kvinnors ska återfå sin naturliga manlighet efter radikalfeminismens 30åriga förtryck. Först ut borde vara att redan nu ta upp videokontakt och börja en gång i veckan alternera med att videoblogga/intervju/publicera youtube korrespondens

    – Girls Write What
    – Helene Bergman
    – Erin Pizzey
    – A voice for men
    – Manwomanmyth

    Ovanpå det möjliggöra publiceringar av inskickade intervjuer på stan, intervjuer av politiska ungdomsförbund, ansvariga ministrar och övriga politiska partiers innehåll för jämställdhet. Intressanta partier är De fria och Piratpartiet, vad de har för jämställdhetspolitik.
    Det är att maximera genusdebattens läsare och jämställdhetsivrare engagemang som sedan genusdebatten kan redigera och publicera. Även kallat medborgarjournalistik och att skapa debatt i det offentliga rummet bortom korrumperad och politiskt styrd gammelmedia.

  17. @Man up:
    Visserligen är jag inte skribent här men jag håller med dig. Möjligheterna är enorma och vad som begränsar är väl snarare tid, lust och ork.
    Kanske kan vi sätta litet hopp till den här unge mannen Eddie!

  18. @Man up: Bra att du tog upp det där för jag har redan tänkt många av dem. Det fattas bara att jag skriver ett blogginlägg om det… och hittar en metod för att vi ska ha en träff utan att några andra kommer och saboterar. Typ mail-inbjudan eller nått.

    Mycket bra förslag och idéer som inte kommer att glömmas bort. Det kommer att genomföras.

    Så länge vi gör detta tillsammans, genusdebatten och genusdebattens läsare. Jämställdister och Andra.

    Kram på er

  19. Pingback: Stöd gärna genusdebatten! | Genusdebatten