De behövs på McDonalds
avatar

Sekretariatet för genusforskning kristallhealing sprutar ur sig grejer. Det tar aldrig slut, enda sättet att få det att sluta är att stänga kranen av skattepengar.

I slutet står det så här

”– Genusforskare behövs inom det här fältet, säger Cecilia Åsberg och förklarar att både genusforskare och posthumanistiska forskare måste kunna leva med paradoxer.
– Det är genusforskare bra på. Vi kartlägger ojämställdheten mellan kvinnor och män samtidigt som vi ifrågasätter indelningen i de två kategorierna. På samma sätt måste vi kunna ifrågasätta vad det innebär att vara människa och samtidigt praktiskt till exempel värna mänskliga rättigheter.”

44895266

Det enda genusforskare är bra på är att leta fel på och hacka på män/manlighet och enda stället som de behövs på är på McDonalds.

MVH

MiT

Kommentarer

De behövs på McDonalds — 20 kommentarer

 1. Vad har Mcdonalds gjort för ont för att förtjäna att en massa verklighetfrånvända människor skall ”jobba” hos dom Smile Tänk dig kaoset när dom skall dekonstruera hamburgaren,normkritiskt granska varför hamburgaren skall kombineras med pommes fritt
  och fundera på strukturerna som håller ihop hamburgaren,salladen,dressingen och brödet Smile. sedan måste dom problematisera varför den bruna hamburgaren är ihopklämd mellan det vita brödet.

 2. ”Vi kartlägger ojämställdheten mellan kvinnor och män samtidigt som vi ifrågasätter indelningen i de två kategorierna.”

  Vad svårt människor gör det för sig när de tvingar sig själva att tänka dualistiskt hela tiden.

 3. De skulle bli alldeles bestörta om de började jobba på mcdolnalds. Det är väl alltid så att det står mestadels tjejer vid kassorna och killar vid stekbordet pga könsmaktsordningen. Tjejerna förtrycks till kassorna och killarna lyfts upp genom glasstaket till stekborden. Tänk på det nästa gång, ingenstans är det patriarkala förtrycket så tydligt!

  Vaddå tror ni man måste ha kuk för att steka hamurgare eller?

  Kvotera nu mcdonalspersonalen så vi slipper känna oss kränkta varje gång man går på mcdonalds…

  Wink

 4. Ja man ska komma ihåg att allt män tycker om är fel enligt feminister svårare än så är det inte.

 5. @Petter:

  Men du glömde det väsentligaste, om personalen genusutbildas så kan de medverka till att kvinnorna köper fler Big Mac så de kan äta ikapp för all mat männen stulit från dem sedan de var foster…

 6. .
  En gigantisk komet ær på kollisonskurs med jorden.
  Nedslag om två dagar.
  Hela mænskligheten kommer utraders vid kometnedslaget.
  Kvinnor kommer att drabbas ..værst.
  .
  Per Hagman.
  .

 7. @Per Hagman:

  ”Hela mænskligheten kommer utraders vid kometnedslaget.
  Kvinnor kommer att drabbas ..værst.”

  Om kvinnorna utgör 50,3% av befolkningen och männen 49,7% så är ditt antagande helt korrekt eftersom dödligheten hos kvinnorna då kommer att uppgå till hela 100% när den hos männen är endast ynka 100%…

 8. De skulle ju kunna göra underverk där. Hela McDonalds franchisingkoncept är ju patriarkalt fallocentriskt – hör bara deuppenbara sexistiska budskapn i ”Big Mac” och ”Big Tasty”!
  ..och mitt emellan bröna skall de ligga de hela tiden!

  På dem – klipp k..n av Ronald nu innan det är försent!

 9. .
  I kvæll på svt rapport ( riksnyheter ) kan vi lyssna till en Kvinnlig vetrinær vilken har blivit ….MORD..hotad av en ældre dement kvinna , eftersom hon tog kvinnans katt i beslag… pga vanvård.
  .
  Hur djupt kan svt sjunka før att producera en… feministisk rapport.
  .
  Per Hagman.
  .

 10. Genusforskare är bra på att leva med paradoxer = Genusforskare behöver inte bry sig om grundläggande logik eller det faktum att deras teorier motsäger sig själva.

 11. Charlie Olofsson:
  ”Människokroppen består till 90 procent av andra levande varelser. Vi har omkring tre kilo bakterier i vårt tarmsytem och utan dem skulle vi inte kunna leva.”

  http://genus.gu.se/meromgenus/teman/teoribyggarna/humaniora-som-gar-over-gransen/

  Det där med bakterierna förstår jag, men att människokroppen skulle bestå av ”90 procent av andra levande varelser”? Vad menar han? Nog för att man kan känna sig splittrad ibland, men…

  Det läskiga är att man knappt reagerar längre, man förväntar sig liksom ingen rimlighet eller några vettiga förklaringar från det här ”vetenskaps”fältet längre.

 12. John Nilsson.
  Det är faktiskt ca 90% av alla celler vi bär omkring som inte är kroppsegna. Bakterier är små. Inte 90% av kroppen, det här med biologi är svårt för vissa.

 13. ”genusforskare och posthumanistiska forskare måste kunna leva med paradoxer.”

  Öhh, vart har jag hamnat egentligen? På Venus känner jag massor av personer som jag förstår ganska mycket iaf.
  Hur gör man för att sluta betala skatt?
  Hur gör man för att sluta betala TV avgift?
  Vad har jag glömt?

 14. @Anders:
  Alltså antalet bakterier kontra antalet ”kroppsegna” celler? Snarare än ”procent av massan” så att säga?

  Såg själv något program, där man menade att en andel (ganska stor om jag inte minns fel) av människans DNA, faktiskt kom från virus av olika slag. Sen har vi ju det här med mitokondrierna, som finns i de flesta av kroppens celler (alla?), som antas vara ”en självständig prokaryot cell (en bakterie), som sedan upptagits i en större eukaryot cell, och under årmiljonerna utvecklats till våra dagars mitokondrier”:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mitokondrie

  Så kan det alltså vara, att vi samevolverats med andra organismer och fortfarande är beroende av till exempel vår ”tarmflora”. Men vad står ”posthumanism” för egentligen? Ingår det någon slags relativisering av människovärdet i detta, en upplösning av individens, personligheten, eller rentav en önskan om en ”avhumanisering”, en slags Fromm:sk ”flykt från friheten”, en frihet som kanske visar sig alltför tung att bära?

  ”En populärvetenskaplig genombrottsbok blev Flykten från friheten, 1945. I denna diskuterade han [Erich Fromm] de psykologiska orsakerna till de auktoritära, odemokratiska massrörelserna – som nazismen – som hotar en demokratisk utveckling. Fromms tes var att människan historiskt sett – ända sedan medeltiden – successivt lösgjort sig från tidigare auktoriteter. Det har inneburit ett framsteg. Men upplevelsen av att vara en individ – med ansvar för sitt eget liv – har samtidigt gjort människan osäker och rädd för denna nya frihet. Därför finns det en jordmån för auktoritära massrörelser som ger människor en (falsk) trygghetskänsla, menade han. För att möta detta bör det demokratiska samhället inte retirera utan istället vara offensivt för att lära människan att bära hennes nyvunna frihet.”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Erich_Fromm

  Ett par citat ur boken finns här:
  http://martinsblogg.wordpress.com/2007/07/08/flykten-fran-friheten/

 15. ”Det tar aldrig slut, enda sättet att få det att sluta är att stänga kranen av skattepengar.”

  Det som är så ruttet är att skattepengar används till tomtekollektivet.
  Det finn tusentals behov som är angelägnare än att ordna terapiplatser åt leksaksakademiker för Södertörns Särhögskola.