Bra att media slutar pixla utlandsfödda
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke undrar vad det är med kvinnor och Arboga

Det verkar som det finns en speciell koppling mellan Arboga och psykotiska kvinnor. Jo, jag vet, det var en tyska förra gången. Men likväl Arboga, likväl en kvinna.

Nu är nu, och såvitt jag vet är Arbogakvinnan i det här fallet en riktig Arbogakvinna. I vilket fall som helst är det Arboga. I vilket fall som helst är det en kvinna.

Det handlar alltså om kvinnan som vars tidigare make drunknade eller ”drunknade” och vars bägge föräldrar knivhöggs, fadern så illa att han avled.

Igår uppmärksammade Expressen kvinnan. Det var intressant läsning.

Arbogakvinnan misstänks ha mördat två män som stått henne nära – sin pappa och ex-man.

Till sin hjälp ska hon ha haft två andra män: En släkting och pojkvännen Mohammad Rajabi.

I en utredning berättar hon själv att hon alltid föraktat män och varit beräknande i sina förhållanden.

Hur många lik göms i den arbogianska idyllen?

Den 42 år gamla kvinnan var tidigare gift med Aki Paasila som drunknade under mystiska omständigheter. Det var en del lurt i det förhållandet. Innan de gifte sig skall kvinnan ha hotat att hänga Aki från ett träd. Han misstänkte också att hon förgiftat honom under en resa. Kvinnan tecknade en livförsäkring på 2.5 miljoner (maxbelopp) för honom efter att de separerat, men försäkringsbolaget vill inte betala ut den då misstanke om brott föreligger. Aki skall ha undertecknat skilsmässopapper, men de hann aldrig lämnas in innan han dog.

Jag måste säga att jag blir lite nyfiken på kvinnan. Hon föraktar män. Hon kan inte tänka sig att leva med män, men gör det ändå. Hon har varit ”beräknande i sina förhållanden”, vilket jag tolkar som att hon är en manipulativ bitch. Hon är utbildad socionom. Undrar om hon gick på Södertörn? Hon har alltid känt sig förtryckt, fadern styrde familjen med järnhand. Hon arbetade på socialtjänsten, men slutade där för att börja driva ett asylboende, vilket ledde till att hon träffade sin pojkvän. Ett av dessa ”förhållandena [som] redan från start varit uträknade”?

En helt normal radikalfeminist och antirasist med andra ord.

Hennes pojkvän Mohammad Rajabi har erkänt brotten och enligt ”Veckans brott” i SVT sagt att Arbogakvinnan skjutsade honom till mordplatsen.

Hon flyttade ihop med honom efter att de träffats på hennes asylboende och om deras förhållande säger Arbogakvinnan helt kort i samtalet med läkaren:

– Jag vill inte närmare kommentera relationen annan än att vi haft för avsikt att ingå äktenskap.

Det är trevligt att Expressen nu slutat mörka och att vi får veta att den utlandsfödde iraniern Mohammad Rajabi erkänner sin delaktighet i mordet. Det är lite oklart vad han kan komma att få för påföljd, då det råder en del frågetecken om vad han kan tänkas få för straff eftersom han uppgett att han är 19 år, vilket innebär att han inte kan få livstid. Å andra sidan har hans sambo hört att han är uppemot 26 år. Det måste vara en lättnad att han inte uppgav 14 år. Det hade kunnat bli pinsamt.

Jag undrar vad den 42-åriga Arbogakvinnan heter.

Arbogakvinnan och Mohammad Rajabi

Ni kan ju fundera på vad min poäng är.

©2017 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

ps. Jag misstänker att någon kommer att framhålla att Mohammad erkänt, hon inte. Låt mig påpeka att ingen av dem ännu är dömd. Så de är bägge i allt väsentligt ”bara” misstänkta.

Publicerat i Dolf Märkt , Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Bra att media slutar pixla utlandsfödda — 21 kommentarer

 1. Denna Arbogakvinna är dock egentligen från Eskilstuna. Är det nåt i Arbogaån kanske…?

 2. Alla dessa svaga dumma män som dras till ”bad guy” kvinnor. Ville de fixa/hjälpa henne kanske? Så enfaldigt och dumt. Deras eget fel att de uppmuntrade en psykopat.

 3. Bra att mördarna pixlas.
  Hur skulle det se ut om ”Svenne” blir förbannad?

  Inte kul för hazidierna och de Marockanska gatubarnen.
  De bryr sig svenska politiker mer om än medborgarna i Sverige.

  Håll käften svenne och foga dig i vår politik och värdegrund!
  Det har vår feministiska statsminister sagt.

 4. @Jenny:
  Jag vet inte hur det var med den första, men kan man misstänka att den andre såg möjligheter till PUT?

 5. @Egon:
  Ja, fast i det här fallet var det den svenska mördaren som blev pixlad medan den utländske hängdes ut. Inget är sig likt längre.

 6. Jag är uppväxt i Arboga (nåja, sedan 1990) och jag känner inte igen kvinnan. Hon är tio år äldre än mig dock, så kanske det spelar in? Arboga är en liten ort trots sina ”fornstora dar” och det är lite ett ”alla-känner-alla”-samhälle och jag får inte samma vibb av skvaller som när Arboga-tyskans mord slog till.

 7. Jag känner inte till kvinnorna i 40-årsåldern där jag bor, och då talar vi om ett samhälle med runt 150 invånare.

 8. @Jenny: Även om jag förstår din frustration, så nog sjutton är det vanligare att kvinnor tycker det är attraktivt med ”bad guys” än att män gör det?

  Det var nog något helt annat som gjorde att dessa män drogs till kvinnan, och givetvis får de skylla sig själva. Det är män det handlar om, och därför är alla överens om att de får skylla sig själva. Jag tycker dock det borde vara lika självklart när det handlar om kvinnor, men det är som bekant riktigt PK att säga att en kvinna får skylla sig själv.

 9. Familjetragedi och en invandrare inblandad.

  Det hela är givetvis illa och de två återstående är med stor sannolikhet dumma, på riktigt.
  En fråga som slår mig hur hade kvinna gått tillväga om aktuelle invandrare ej funnits att tillgå.
  Emellertid våld och grovt eller dödligt sådant, är numera trivialiserat endast att gilla läget och klokt välja sina steg och givetvis omgivning

  Trivialiserad brutalisering var det och kommer knappast någonsin att glömmas och Dan Eliasson i Teve och dennes reflektion angående invandraren som på sitt boende 2016 i Mölndal, vilken knivade till döds en ung kvinnlig anställd som vid tillfället arbetade på mördarens boende.

  Så det är egentligen icke mycket att orda om människor har nu idag ihjäl varandra mera lättvindigt och kan det kanske funderas om D.Eliassons teve-välsignelse gentemot mördare och händelsevis går ett sådant relativiserande att återvinna, nope.

 10. Och hon finns på Facebook. Fattar inte de som inte klickat bort henne som vän. Är folk så sjukt avtrubbade? Antal följare växer starkt hela tiden.
  Sjukt!

 11. @Anders:

  @Jenny: Även om jag förstår din frustration, så nog sjutton är det vanligare att kvinnor tycker det är attraktivt med ”bad guys” än att män gör det?

  Kvinnliga ”bad guys” är ju ofta av annan art, och är skickliga på att manipulera mäns beskyddarinstinkt och dröm om att bli beundrade av en vacker kvinnna.

  Warren Farrel har ju för övrigt påpekat hur detta mönster gör det svårt att säga något säkert om den sanna fördelningen av relationsvåld med dödlig utgång. Kvinnor som dödar närstående planerar det ofta så att det skall se ut som en olycka, och manipulerar inte sällan andra män att utföra dådet; män som dödar sina kvinnor gör det ofta i vredesmod, och tar inte sällan sitt eget liv efteråt.

 12. En norsk kjønnsforsker har i flere artikler prøvd å dempe folks bekymring for gutters problemer i skolen. Og hevder gutter ikke utsettes for diskriminering. Og hun hevder at når man tidligere fokuserte på jenters problemer forklarte man deres problemer på individnivå. Det var jentene selv som måtte endre seg, mens gutters problemer i dag forklares på system nivå. De blir diskriminert og systemet må endre seg. Jeg mener dette er feil. Og jeg mener å huske å ha lest om en studie som så på hvordan gutters problemer på skolen ble omtalt i den svenske riksdagen som fant at gutters problemer ble forklart på individnivå (de må skjerpe seg) mer enn systemnivå. Er det noen her som kjenner til denne studien? Eller som kjenner til forskning som dokumenterer diskriminering av gutter i skolen?

 13. @Dan: Skickar vidare din fråga om forskning till Ninni och UlfT de kan nog svara bättre på den saken.
  Annars håller jag på med ett långtidsprojekt där jag menar att visa ett statistiskt oomtvistligt bevis för att det råder en systematisk diskriminering av pojkar i skolan. Frågan är om jag någonsin blir klar med det. Men förhoppningsvis kan del 1 komma inom en inte alltför avlägsen framtid.

 14. Schyffert kommer att göra en film om Arbogamorden.
  Där kommer allt att förklaras.
  Det var Sveriges kolonier i VästIndien som låg bakom…
  Hade vi inte haft kolonierna så hade morden i Arboga aldrig ägt rum.
  Mordet begicks för att svenskarna är så brutalt rasistiska.
  Svensk strömming gjorde slavtransporterna möjliga.
  Det lärs ut på Södertörns universitet.
  Nu djävlar skall vi ha en Oscar i Hollywood!
  Får vi inte den så är de rasister också!

 15. @Egon:
  Vi behöver fan ingen Oscar, räcker med att vi har par i Henrik (Schyffert och Arnstad)