Avkraga Helle Klein
avatar

Dolfs arga logo

Eders Ödmjuke har öppnat sin Bibel

Jag vet inte om det finns något som heter avkraga egentligen, jag hittar det inte i någon ordbok och det står inte upptaget i SAOL (som märk väl inte är en ordbok, det är en ordlista). Men det verkar ha blivit ett etablerat uttryck på senare år, så det är nog bara en tidsfråga. Förmodligen är det en svengelsk konstruktion till defrock eller unfrock som bokstavligen då egentligen betyder ”av-skruda”, och helt enkelt innebär att man drar in en persons ”prästlicens”.

Om man baserat på denna information och titeln på detta inlägg drar slutsatsen att Helle Klein är präst, så är man inte helt fel ute. Jag vet inte om hon i någon egentlig mening arbetar som präst, men det är i alla en del av hur hon presenterar sig på twitter:

Journalist, debattör och präst. Filosoferar gärna i skärningspunkten mellan det existentiella o samhälleliga. Chefredaktör/VD för Dagens Arbete.

Efter denna inledning kanske det inte kommer som någon större överraskning att jag är rejält förbannat på Helle Klein. Och det med god anledning.

Helle Klein ägnar sig åt grovt förtal och personförföljelse. Minns Ett bittert piller 3: Fröken Kanin demonstrerar? Det är ett långt inlägg, men har man inte läst det kan det vara värt att göra det för att få bakgrunden till det här.

Den 23 september skrev hon i Dagens Arbete med anledning av Folkets Demonstration påföljande dag vid Raol Wallenbergs torg:

Bland huvudtalarna finns också Centerpartisten och före detta läraren Annelie Sjöberg. Sjöberg kandiderade till kommunfullmäktige i Söderköping vid senaste valet. När hon medverkade första gången i vintras blev hon tillrättavisad av Centerledningen men däremot fann den lokala centerkretsen i Söderköping att hon fortsatt hade deras förtroende. De såg det som en engångshändelse och enstaka dumhet.

Det visade sig dock att Sjöberg gärna vill vara en i gänget på Folkets demonstration. När hon än en gång skulle tala i detta högerextrema sammanhang så avsade hon sig sina politiska uppdrag i Söderköping. Däremot kvarstår hon som medlem i Centerpartiet och kan tänka sig att var förtroendevald även i framtiden, enligt en intervju med henne i Folkbladet. (Hon skriver också på sin facebook att hon är medlem i Centerpartiet)
– – –
I våras vid demonstrationen delade dessutom Annelie Sjöberg obekymrat ut tidningen Nya Tider och blev så ett fint alibi för chefredaktören Vavra Suk. Titta vilken ofarlig tidning, den delas ut av centerpartister!

Det är inga oskyldiga sammanhang som Sjöberg och Folkets demonstration kallar till. Vad säger Centerledaren Annie Lööf? Här agerar en lokal partimedlem som nyttig idiot för nazister och legitimerar den rasideologiska miljön. Därmed måste väl gränsen vara nådd för Centerledningen?

Helle Klein nöjde sig inte med det. Hon twittrade också ut:

Den polisanmälan var välförtjänt. Men nu är Klein igång igen:

bla bla

Jag håller på Fröken Kanin

Jag är inte så där jättepigg på att agera vit riddare, tycker inte den rollen passar mig något vidare. Men jag räknar Annelie Sjöberg som en vän och tycker det är skamligt att se hur man går åt henne. Att jag kallar henne Fröken Kanin är inte menat nedvärderande. Tvärtom tycker jag mycket om henne och det gör ont i mig att se hur man ger sig på henne gång på gång. Hon utsattes för ett drev våren 2014 efter att hon varit på en feministisk paneldebatt. I våras talade hon för första gången på Folkets Demonstration (just det tillfället som ligger till grund för Fröken Kanin demonstrerar) och förlorade efter det först jobbet, sen fick hon avsäga sig sina uppdrag inom centerpartiet, men är fortfarande medlem (fast frågan är väl om det blir så länge till).

Hon är mest verksam på Facebook men blir ofta utsatt för angrepp där och avstängd stup i kvarten, nästan som Milo Yiannopoulos och twitter. Och folk skriver till partiet och försöker få henne utesluten.

Jag tycker rätt och slätt att det är för jävligt. Och det blir extra för jävligt när en medial person som Helle Klein ägnar sig åt smutskastning som vore hon Mona Sahlins förtrogne lärjunge.

Helle Klein ljuger oförblommerat när hon drar nazistkopplingar till Annelie Sjöberg och Folkets Demonstration. Hennes tal den 24 september (alltså då hon deltog i en ”nazistisk demonstration”) finns återgivet som ett gästinlägg här på GD. Inte mycket nazism i det.

Men lögnerna slutar inte där. Att Annelie Sjöberg delade ut Nya Tider handlade helt enkelt om att Nya Tider hade ett helt uppslag ägnat åt att hon fick sparken från gymnasieskolan där hon arbetade. Det handlade alltså inte så mycket om att gå Nya Tiders vägar utan om att sprida just den artikel där hon själv var huvudperson. (Jag fick för övrigt också ett exemplar sänt till mig av Annelie.)

Annelie och Johan Widén är gäster hos Jan Sjunnesson

Det var ursprungligen inte heller Folkets demonstration som fick för sig att de skulle demonstrera på Raol Wallenbergs torg. Folkets demonstration hade sökt för att demonstrera på Norrmalms torg i maj, men det gick då inte på grund av vägarbete, så polisen frågade dem om de kunde tänka sig att demonstrera på Raol Wallenbergs torg istället, vilket de tackade ja till. Och de tyckte Raol Wallenbergs torg var så trevligt att de sedan bestämde sig för att söka demonstrationstillstånd där. Annelie visste inte själv om att det fanns en synagoga där. Det finns således ingen antisemitisk planering bakom det hela.

Det rapporterades om en del bråk i media, vad som dock inte framgår i den normala media­rapporteringen är att de som bråkade vid demonstrationen var motdemonstranter, varav flera stycken greps. Däribland den ökända tårtkvinnan.

Jag tycker ärligt talat att avkragning är alldeles för milt för Helle Klein. Jag skulle kunna ta till stora ord och fråga henne varför hon agerar torped åt Babylons sköka och peka varnande på eldsjön. Men brinnande svavel gör väl inget större intryck på en ”kristen” präst som ägnar sig åt personförföljelse. Så, jag låter istället den ledare och lärare hon utger sig för att följa tala till henne:

blondie_on_the_mountDömen icke, på det att I icke mån bliva dömda; ty med den dom varmed I dömen skolen I bliva dömda, och med det mått som I mäten med skall ock mätas åt eder. Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga? Eller huru kan du säga till din broder: ’Låt mig taga ut grandet ur ditt öga’, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du skrymtare, tag först ut bjälken ur ditt eget öga; därefter må du se till, att du kan taga ut grandet ur din broders öga.

Matteus 7:1–5

Ord och inga visor. Kunde nästan inte ha sagt det bättre själv.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Avkraga Helle Klein — 14 kommentarer

 1. Hej.

  Kan bara instämma.

  Jag hoppas Fröken Kanin är en sådan person som finner sin kraft i motståndet hon möts av och besitter den mentala judo som krävs för att vända angrepp till motattack.

  Har skrivit till Svenska Kyrkan med en enkel fråga om huruvida hon är präst eller ej. Får se om jag får svar. De har ett frågeformulär på sin hemsida, annars kan man skicka en fråga hit: [info@svenskakyrkan.se]

  I fall du känner att du börjar få upp farten på rännarbanan, alltså. Jag tycker inte du behöver känna dig som någon sorts vit riddare – den vän som hjälper en är den vars hjälp man värdesätter, om det sedan är Gawain, Galahad eller en odalman kan kvitta. (Med vilket jag på mitt styltiga sätt menar att uppmuntra och berömma, för tydlighets skull.)

  Helle Klein verkar ha gjort sitt val. Det fanns en tid när hon ibland visade tecken på fritt tänkande och förmåga att ifrågasätta även sina egna sanningar, men jag antar att det är varmare inne i pöbelhopen än på schavotten.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. Jag har lyssnat på Annelies tal vilka finns att tillgå på nätet,och det finns inte en tillstymmelse av rasism eller nazism i dessa utan snarare tvärtom.
  Man ska även komma ihåg att Helle Klein var högst delaktig och pådrivande när hatdrevet mot Marcus Birro pågick,jag ser inte Helle Klein som kristen snarare som en feministisk postmodernistisk farise.
  Det står i NT att det som är fel kommer stå mitt i kyrkan och predika som om det vore rätt,Helle Klein och hennes anhang inom svenska kyrkan är just detta som förespås.

 3. @Rikard: Jo, jag tror hon pallar trycket. Hon verkar ha både tjock päls och kraftig skinn på nosen. Jag blir bara obehagligt berörd av att hon skall behöva schavottera offentligt på detta sätt. Lite ironiskt i sammanhanget är att jag som är ganska stridslysten (och som frilans har jag inget jobb att förlora, och min kundkrets befinner sig nästan undantagslöst utanför sverige) och gärna hade tagit sådana här fighter går helt skottfri och lever i lugn trygghet.

 4. @michael.:
  Jag har under senare år gjort en del jobb åt en kristen grupp i USA och … tja, jag har fått stifta en del bekantskap med uppenbarelseboken. Dessutom läste jag för några år sedan Christ Clone Trilogy av James BeauSeigneur en före detta analyst inom den amerikanska säkerhetstjänsten (NSA och DIA). När jag läste den första gången trodde jag det handlade om ren science fiction, det gick inte upp för mig förrän en bit in på andra delen att boken faktiskt var en religiös skrift, och först i tredje delen stod det klart för mig vilken sida författaren stod på (för eller mot det kristna budskapet).
  Berättelsen, som är oerhört välskriven (och BeauSeigneur har jämförts med Tom Clancy), baserar sig på och följer Uppenbarelseboken, men är likt för förbaskat oförutsägbar.
  Jag är inte kristen (annat än i rent kulturell mening) men jag kan inte låta bli att se parallellerna mellan Uppenbarelseboken och vår tid. Helle Klein är en värdig lärjunge till Anti-Krist.

 5. Två av Sveriges enligt mig mest osympatiska personer, Klein och Gardell, är alltså bundisar. Så förvånad man blir. Kaka söker maka eller något sådant.

 6. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Det är antagligen en av anledningarna till att du går fri – du har inget inom slagvidd helt enkelt. Det gör också att om du skulle bli inblandad i en mer offentlig situation så kan du av motståndaren avfärdas just med att du inte har någon insats i landet. (Nu har du väl egentligen det, men som retoriskt angrepp kan det fungera.) Utlandssvenskar, dessutom ekonomiskt självständiga och med framgångsrika verksamheter är ju bland vänsterns största hatobjekt; särskilt de som har synpunkter på vad som sker med Sverige.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 7. @Maria:
  Är inte Gardellen också någon slags PR-kristen? Eller blandar jag ihop honom med någon annan? (Gardellen har väl ihop det med Mark Levengod som kör ”bonde söker fru”-programmet ”Tro, hopp och kärlek” där man man försöker hjälpa präster att ragga.)

 8. @Rikard:
  Att jag inte har något ”inom slagvidd”, om jag fattar det rätt, du menar alltså att jag inte finns inom deras slagvidd, dvs. jag har ingen öm punkt de kan komma åt?

 9. @Rikard: @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):

  ”Utlandssvenskar, dessutom ekonomiskt självständiga och med framgångsrika verksamheter är ju bland vänsterns största hatobjekt; särskilt de som har synpunkter på vad som sker med Sverige.”

  Jo, visst är det så. Men vi är inte direkt populära hos högern heller, om vi inte vill sjunga mångkulturens lov….

 10. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Exakt så. Vad jag förstår av din beskrivning är du frilans inom ditt fält, och gör affärer utanför landets gräns. Det gör att möjligheterna för en moralistisk sk*tstorm i princip uteblir, då den svenska nomenklatura som innehar den hegemona portvaktarfunktionen i det kommunicerande narrativet inte kan påverka något utanför sitt område.

  För att jämföra så har jag en kollega som inte längre jobbar inom skola & barnomsorg efter att ha framfört kritik mot den dubbelmoral som gäller re: invandrares värderingar och värdegrund samt likabehandlingsplan i sin kommun. Detta efter fjorton år i yrket – det var lättare än att ta strid mot diverse kulturberikares beteenden. Inga jobbansökningar på kommunala skolor besvaras överhuvudtaget, endast hos friskolor och privata kan så ske. Kollegan har också fått veta vid intervju att tidigare arbetsgivare avrått från anställning utan vidare detaljer. Det förtjänar att påpeka att fackförbundet i fråga här samarbetar fullt ut med arbetsgivaren.

  Som jag förstår är du inte i den sortens beroendeställning som den som arbetar inom stat och kommun är. Tyck rätt, eller bli arbetslös är ett faktum. Det gäller att lära sig älska storebror. Själv kommer jag nog aldrig att gå tillbaka till skolan som arbetsplats efter i år.

  @Utlandssvensk: ni är nog inte populära just då ni visar att det finns alternativ, inte bara vad gäller bosättning utan att ni dessutom (bl a genom att vara framgångsrika utomlands) visar högerpartiernas ’sosse-ifiering’, särskilt som du säger när ni påpekar invandrings- och mångkulturextremismen i Sverige.

  Det är mer än en (tillfällig) hemvändare jag träffat som frågat: ”Vad har ni gjort/har hänt med Sverige!?” Det perspektivet är ovärderligt för oss andra.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 11. Hej.

  Har fått svar från Svenska kyrkan. Klein är utbildad präst och prästvigd, men innehar ingen anställning eller tjänst inom organisationen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 12. @Rikard: Wikipedia berättar att HK arbetade som präst i Sofia församling 2010-2013.

  En annan präst som också borde ”avkragas” är Cecilia Wikström (L), framförallt efter sitt framträdande i Teskedsordens paneldebatt om Sverigedemokraterna där hon presenterade sig som en riktigt odemokratisk ”smutskastare” (läs: hatare).

 13. @PQ: Är det fanstyget också präst, jaha, svenska kyrkan verkar för ju närmast tankarna till ett termitanfrätt masonithus.