Äntligen!
avatar

Det utropet hör vi i kör från samtliga feminister och genusförespråkare! Varför då kan man undra? Jo, deras våta dröm, deras stora idol, han som de dyrkar är äntligen tillbaka från sin semester! Han är tillgänglig bara för ER efter helgen verkar det som!

Vem då undrar ni? Jo, er Messias, Polischefen, återvänder för att ena er i kampen efter fittstimsdebaclet!

lindberg

Nu är det slut på alla interna stridigheter och påhopp på andra feminister som inte håller med exakt vad någon annan säger! Den enande kraften!

Äntligen får ni stöd av en riktig man som håller med er precis i allt! En äkta feminist återvänder, han har de rätta värderingarna och den rätta manssynen som delas av alla framträdande feminister i Sverige.

lindberg1

Äntligen kan feminismen återgå till sitt viktiga arbete när man återigen får stöd av riktig feminist med riktiga feministiska värderingar! Den feministiska rörelsen ropar ”Välkommen tillbaka”!

MVH

MiT

Kommentarer

Äntligen! — 93 kommentarer

 1. Eftersom en person som tycker samma som er vad gäller feminism – Erik Almqvist – har sagt till SvP (ett nazistiskt och rasistiskt parti som vill kolla folks stamtavlor innan de beslutar vem som får stanna) att ”[SD] respekterar dig och ditt engagemang” så har jag beslutat att alla feministkritiker och ni andra i Ljusets Fiender ska klä skott för detta beröm till ett nazistiskt parti!

  Alla kritiker av feminist gillar Almqvist och SvP från och med nu!

  Jag är skicklig satiriker! Det ser en på mina utropstecken!

 2. Det som gör kapten klänning så intessant är på vilket sätt han är ett empiriskt bevis mot feministernas teser. Här är alltså en man som är medveten om precis allt beträffande patriarkatets existens, kvinnors förtryck och feminismens giltighet.

  Trots de heltäckande kunskaperna kunde han alltså inte avhålla sig från att vara ett svin. Feministisk upplysning är alltså helt värdelös. Den hjälper inte ett skvatt. Frågan man måste ställa sig då är varför den behövs och jag tror det är i ljuset av det man ska se inlägget ovan.

 3. Kapten Klänning blev ju av feministerna själva sedd som en ledargestalt. Det handlar alltså inte om någon slumpmässig samstämmighet i åsikter mellan honom och det feministiska kollektivet. I mångas ögon är Kapten Klänning faktiskt en rätt typisk feministman.

 4. @Axel Edgren: Alla kritiker av feminist gillar Almqvist och SvP från och med nu!

  Ska jag se det som någon form av befordran? Tidigare var vi ju alla Breivik och detta måste väl vara bättre?

  Och: Ni andra i Ljusets Fiender? Det måste ju vara de som omnämns, vilka är dina åsiktsfränder. Du behöver arbeta lite på dina satiriska talanger, tror jag.

 5. @Axel Edgren:
  Inget nytt under solen vi som kritiserat feminismen har länge fått höra att vi är just vad du skriver vilket är mer eller mindre mainstream att tycka inom feminismen,varför börja med något du redan gör.

 6. Det är en smula obehagligt att det nuförtiden i just jämställdhetsdebatter så påfallande ofta är just den som kallar sig ”feminist” som i realiteten visar sig vara den verklighetsförnekande fullblodspsykopaten, alternativt den verklighetsförnekande, patologiska narcissisten i sammanhanget.

 7. OBS: Detta inlägg är INTE en ”uthängning”… En viss välkänd TV-kanal har med ämnet på sin hemsida. Ha gärna åsikter om MiT:s kommentar på nyheten men påstå inte att GD ”hänger” ut människor genom att ge egna kommentarer på de stora TV-kanalernas nyhetsrapportering.

  För övrigt om man självsäkert häver ur sig dynga som han gjorde i sin intervju och sedan springer bakom ryggen på folk för att göra precis tvärtom – ja då får man räkna med att folk påpekar hycklerierna. Vill man inte följa regler så skall man inte förespråka dem för andra heller.

  För att ta ett exempel: Jag vill helt enkelt inte få propaganda mot sprit från människor som själva super i smyg. Sedan borde det säga sig själv att om inte all elitutbildning som Klänning fått för att kunna skryta internationellt fick honom att avstå från att vålda mot kvinnor så kan man slänga all hans utbildning i soptunnan. Det funkar inte helt enkelt!

  Whatever the reason Chief Lindberg may have been driving along with whips and handcuffs on his way to meet a teenage girl, the one certainty is that it was not because he lacked the appropriate training.

  http://www.theguardian.com/world/2010/aug/01/goran-lindberg-sweden-crime-palme

 8. @Rick: ”Kapten Klänning blev ju av feministerna själva sedd som en ledargestalt.”

  Därför att det inte fanns några indikationer på brottsliga tendenser.

  ”Det handlar alltså inte om någon slumpmässig samstämmighet i åsikter mellan honom och det feministiska kollektivet.”

  Alltså är det ingen slump att det enda partiet som inte är feministiskt är homofobt, anti-sekulärt, transfobiskt och tidigare var ett nazistiskt parti.

  ”I mångas ögon är Kapten Klänning faktiskt en rätt typisk feministman.”

  Aha, då är det OK att utpeka alla män som pedofiler och kvinnohatare baserade på ett exempel. Alltså skulle Ström hatas sönder och hotas för att det dök upp kvinnohatare i hans kommentarsfält. Kanske dags att fortsätta jakten när han rättfärdigar prostitution för att vissa hopplösa män är för fina för att onanera.

 9. Risken för återfall är stor…
  Men om risken för återfall är lika stor efter fullt avtjänat straff, hur skall man då förhålla sig? Fast det är klart, efter fullt avtjänat straff så är det ju inte på samhällets ansvar längre… precis som i fallet med Sture Bergwall?

 10. Faktum är att om hans agerande är indikativt för feministiska män trots att det finns minst lika många icke-feministiska män som betett sig lika illa… Hmmm, det känns som den röda tråden här är att manlighet korrelerar starkt med ondska. VILKEN tur att kvinnor ratar bort fler mäns genetik och domstolarna gör det rätta och håller fäder borta från barnen. Inte konstigt att vi gör det rätta och låter fler pojkar fallera i skolan och samhället -d et vore ju kört ändå eftersom de få männen (jämlikhetsivrare eller ej) som gjort onda saker är representativa för alla män.

  I mångas ögon är ju ”Kapten Klänning” (ett transfobiskt epitet, BTW, men vad förväntade jag mig av er) faktiskt en rätt typisk man. Dags att trappa upp fördömandet av män.

 11. Jubel… denna frimodiga kille har jag glæmt bort.

  — Ruter 10 Major Klänning
  — Feminist handlæggare på RPS
  –”Framtidens man” av Uppsala Kommun?

  —I vår kortlek øver de Misandrister vilka startade och aktivt stødjer Kønskriget , motverkar en utvecklad jæmstælldhet på bekostnad av mænnens rættigheter , identifierar vi …

  1-Nazifeministerna de despotiska politiska femnisterna… Spader
  2-Mediafeminsterna de føraktfulla deminiserande… kløver
  3-Offentliga karriær feminister de nyttiga idioterna… Hjærter
  4-Mannliga feminister inom genusvældet och deras NGO,s… Ruter
  …………………..allt før att kænna igjen typiska meningsmotståndare.

  Bla har vi……. .

  Journalisten Sveland Kriminalisera politisk kritik… Kløver Ess

  Roks Ireen Wachenfeldt… Mænn ær djur… Ruter knekt

  .
  Per Hagman.
  .

 12. @Axel Edgren:

  ”Aha, då är det OK att utpeka alla män som pedofiler och kvinnohatare baserade på ett exempel.”

  Nej, däremot okej att såga organisationer för att de väljer psykfall som ledare (nazismen får skit fär Hitler, kommunismen får skit för Stalin etc) och såga metoder som används i kurser när kursledarnas personliga liv går stick i stäv med vad som påstås läras ut.

  ”Alltså skulle Ström hatas sönder och hotas för att det dök upp kvinnohatare i hans kommentarsfält.”

  Uppenbarligen är kommentarsfältets innehåll inte på något sätt Ströms ansvar (enda undantaget för detta är när brott begås där).- Vem som helst kan skriva där så att säga det är Pär Ströms fel är som att säga det är statsministern fel att någon klottrar elakheter på väggen i en gångtunnel.

  ”Kanske dags att fortsätta jakten när han rättfärdigar prostitution för att vissa hopplösa män är för fina för att onanera.”

  Du menar på samma sätt som hopplösa kvinnor är för fina för att onanera och därför måste göra en massa aborter?`Nej just ja, om vi hade pratat kvinnor hade ingen sagt nåt så idiotiskt som att vi kan förbjuda aborter för kvinnorna kan ju onansera istället för ha sex.

  Det är bara om manlig sexualitet man skulle säga nåt så dumt.

 13. @Butter:

  ”Fast det är klart, efter fullt avtjänat straff så är det ju inte på samhällets ansvar längre… precis som i fallet med Sture Bergwall?”

  Du menar bortsett att Lindberg plockades genom en spaningsinsats kallad ”operation värdegrund” medan Sture Bergwall redan var inlåst när de började valla runt honom i skogen så han kunde ta på mig mord som någon annan begått (så de riktiga mördarna kunde gå fria)?

 14. @Axel Edgren:
  ”men vad förväntade jag mig av er”

  ”Er”? Du är ju man, alltså ska du skriva ”oss”.

  Du har förresten fortfarande inte svarat på när och varför du slutade våldta kvinnor, så jag påminner dig igen om att du är mig svaret skyldig.

 15. Känslig fråga den där om Kapten Klänning, inte sant, Axel? Befarar du kanske att han inte är den ende av sitt slag, att fler hemligheter om feministmännen ska komma i dagen? Smile

 16. @MiT:
  Att hänga ut folk för att de avtjänat sina straff är smaklöst.
  Visst finns det politiska poänger med Kn Klänning, men han är inte längre någon offentlig person och det finns ingen anledning att använda någon offentlig kanal för att straffa honom extra genom förtal.

  Det kanske mest intressanta med Kn Klänning är ju att han fälldes mot sitt nekande med samma beviskrav som han själv förespråkade. Att han tyckte om märkligt sex med mycket unga tjejer och att han betalade för det är det ingen tvekan om. Men våldtäktsanklagelserna finns det ingen substans i (tvärtom finns det en massa motsägelser och otroliga inslag i dem).
  Det näst mest intressanta är det här med latent pedofili. De som ser pedofiler överallt och som hetsar mest om pedofili är ofta personer med en sexuell dragning till barn.

 17. @ MJ

  För att vara exakt så har Kapten Klänning inte avtjänat sitt straff, han slipper dock att avtjänsa resten av straffet in fängelse. Det är en annan sak.

  OK, så Kapten Klänning är oskyldig till våldtäkt, skriver du. Kunde du vara mer specifik (jag ironiserar inte nu). Det här kan ju bli riktigt intressant.

 18. @Rick: ”Befarar du kanske att han inte är den ende av sitt slag, att fler hemligheter om feministmännen ska komma i dagen?”

  För varje feministman som visar sig vara elak får vi ett till bevis för att män är sämre som fäder och dessutom är mycket mer sannolika att begå partnermisshandel istf att drabbas av det! Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

 19. @Erik:

  Jag drog mest till med Bergwall eftersom han fortsättningsvis sitter insäprrad pga. hög risk för återfall. Skulle dock vara intressant vad man syftar på, är det de gamla synderna eller är farhågan att han skall börja erkänna brott han inte begått om han släpps fri?

  Back to topic, skall bli intressant att se om Lindbeg skall få en andra chans eller om han är totalrökt i feministleden nu.

 20. @MJ: Men har du klickat på länken i inlägget? Den går till SVT och där kan du se på en ca 3 min lång film med honom. Bilderna är för övrigt klipp från filmen så inget jag har hittat på (texten i den andra bilden finns alltså med i filmen). Det är alltså SVT som du ska klaga på. Eller Expressen. Eller Aftonbladet. Eller dumheter24. Eller Aktuellt. Eller Rapport. Jag har bara kommenterat utifrån hans intresse, tidigare jobb och lierade.

  Han kunde för övrigt hålla på så länge som han kunde tack vare sin rustning bestående av feminister som försvarade honom.

 21. @Erik: ”Nej just ja, om vi hade pratat kvinnor hade ingen sagt nåt så idiotiskt som att vi kan förbjuda aborter för kvinnorna kan ju onansera istället för ha sex.”

  Fast aborter drabbar ju ingen annan och leder aldrig till att en annan person utnyttjas eller ger upp sin kroppsliga integritet till förmån för MGTOWs pga pengabrist. Aborter före vecka 20 är moraliskt neutrala händelser som drabbar en person, prostitution innefattar alltid två personer.

  Vad har jag sagt om analogier? Vad har jag sagt?

 22. @MiT: ”Han kunde för övrigt hålla på så länge som han kunde tack vare sin rustning bestående av feminister som försvarade honom.”

  Källa? Bryr sig poliser och sedlighetsroteln/anti-pedofiligrupperna inom polisen om vad feminister tycker om män? Fanns det några indikationer på hans beteende som var på väg att leda till undersökning men feministerna lyckades på något sätt ropa ned undersökningen?

  För i sådant fall finns det poliser som skulle åkt ut på öronen.

 23. @MiT:
  Var och en tar ansvar för sitt.
  Jag har inte väntat mig något annat från slaskmedia än att de hänger ut alla de kan hänga ut. Jag hade förväntat mig annat från GD.

  Nja. Hade inte poliserna stört sig på honom så skulle han fortfarande hålla på. De andra som avslöjades i samma utredning håller på fortfarande eftersom de inte hade retat upp några poliser med en massa genuspålagor. Det var bara Kn Klänning man var ute efter.

 24. @Rick:
  Ja han har kvar det villkorliga straffet. Men att bli förtalad är ingen del av straffet i någon civiliserad stat eller i några civiliserade sammanhang.

  Nej precis. De delarna som rör våldtäkt är strunt. Jag orkar inte gå in i detalj och jag har heller inte satt mig in i det i detalj (eftersom jag skiter i honom, han är delvis skyldig och ett kräk i övrigt också). Men t.ex. så är det ju så med tjejen ”Nora” som glider runt på en räkmacka och förstör sitt eget liv med stöd av sin utsatthet för Kn klänning att hon kunde redogöra för vad Kn Klänning gjorde i rummet och hur han såg ut trots att hon skulle haft ögonbindel på sig samtidigt och inte kunnat se något. Sådana grejer finns det flera.

 25. @MJ: ”Men t.ex. så är det ju så med tjejen ”Nora” som glider runt på en räkmacka och förstör sitt eget liv med stöd av sin utsatthet för Kn klänning att hon kunde redogöra för vad Kn Klänning gjorde i rummet och hur han såg ut trots att hon skulle haft ögonbindel på sig samtidigt och inte kunnat se något. Sådana grejer finns det flera.”

  Jag tycker att eftersom Nora var en mycket ung person vid tillfället och eftersom jag inte tycker om förflyttande av skuld och ansvar i sådana här mål bör du länka till texter av utbildade jurister o dyl. när du vill diskutera vad som skedde eller inte.

 26. @Axel Edgren:
  Jag förstår inte ens vad du menar. Varför skulle jag länka till texter av utbildade jurister på grund av de skälen?
  Att hon var ung försvarar inte att man låter henne slänga bort sitt liv bara för att påstådda våldtäktsoffer ska få allt som de vill. Jag tycker tvärtom att hennes ungdom och utsatthet medför att hon saknar skuld till det som hände.

 27. @Axel Edgren:

  ”Fast aborter drabbar ju ingen annan och leder aldrig till att en annan person utnyttjas eller ger upp sin kroppsliga integritet till förmån för MGTOWs pga pengabrist.”

  På sätt och vis en helt korrekt beskrivning av det feministiska perspektivet. Aborter drabbar både det blivande barnet och pappan men ”ingen alls” är en bra beskrivning på hur feminismen ser på den saken.

  Å andra sidan finns det ett till argument man kan använda när man står inför gynocentriska sexister. Nämligen att aborter faktiskt kan drabba kvinnan själv.

 28. Men innan vecka 18 går det ju knappt att skilja på ett människo- foster och ett gris- foster. Och de senare äter vi när de är fullväxta. Så så jäkla farligt kan det inte vara att abortera innan vecka 18. Alltså ett människo- foster. Grisar vill vi ju äta, trots att de är nästan lika intelligenta som delfiner. Eller som en icke för sönderavlad sällskapshund.

  Och snart kommer p-piller för män och då kan män bestämma över sina kroppar så som kvinnor kan. Och skyddar de sig inte då, though shit, då händer det att man blir gravid.

 29. ”Och skyddar de sig inte då, though shit, då händer det att man blir gravid.”

  Varför ska en graviditet vara en bestraffning? Vad är det för syn? Självklart bör juridisk abort införas även om manligt preventivmedel blir tillgängligt. ”Tough shit”? Det handlar om barnet också, dess rätt att få en god uppväxt med föräldrar som investerar emotionellt och ekonomiskt. Men givetvis har du endast ett kvinnligt (och ett synnerligen själviskt sådant) perspektiv i åtanke. Vad skrev Erik om gynocentrism några kommentarer upp igen?

 30. @Jenny:

  ”Och skyddar de sig inte då, though shit, då händer det att man blir gravid.”

  Varför ska en graviditet vara en bestraffning? Vad är det för syn? Självklart bör juridisk abort införas även om manligt preventivmedel blir tillgängligt. ”Tough shit”? Det handlar om barnet också, dess rätt att få en god uppväxt med föräldrar som investerar emotionellt och ekonomiskt. Men givetvis har du endast ett kvinnligt (och ett synnerligen själviskt sådant) perspektiv i åtanke. Vad skrev Erik om gynocentrism några kommentarer upp igen?

 31. @ Jenny

  Det där med att jämföra människo- och grisfoster är, mend förlov sagt, stolligt. Du kan tycka att de till utseendet påminner om varandra medan den som studerar den genetiska uppsättningen ser genast att det är två helt skilda arter, dvs. det finns ett oöverbryggbart gap mellan dessa foster. Grisen kan aldrig bli människa.

  Sedan kan du förstås ha vilken åsikt som helst om abort, men argumentera då med pragmatiska argument. Drar du in biologi eller moral förlorar du, i det första fallet med säkerhet, i det senare med stor sannolikhet.

 32. @Jenny:
  ”Grisar vill vi ju äta, trots att de är nästan lika intelligenta som delfiner. ”

  Skulle grisar vara nästan lika intelligent som delfiner? Källa på det tack.

 33. @Erik:

  Aborter drabbar både det blivande barnet och pappan men ”ingen alls” är en bra beskrivning på hur feminismen ser på den saken.

  Men den där ”ingen alls” har betalningsskyldighet om rollerna är omvända.

  Det är en ruggigt osmaklig syn på män att reducera deras känslor och perspektiv till ”ingen alls”.

  @Jenny:

  Och snart kommer p-piller för män och då kan män bestämma över sina kroppar så som kvinnor kan.

  Det där ”snart” har man sagt hur länge helst, så vi får helt enkelt se. P-piller för män är inte en lätt sak, rent medicinskt, att få till.

  Och de senare äter vi när de är fullväxta. Så så jäkla farligt kan det inte vara att abortera innan vecka 18.

  Det beror helt på hur man ser på liv och död. Det finns gott om människor som inte äter kött för att man anser det är fel att döda djur. Abort är ingen självklarhet, det innehåller moraliska dilemma där man kan ha olika åsikter.

  Själv är jag för abort (och juridisk abort), men jag är tveksam till till tidsgränsen för jag tycker fostrets utveckling gått så långt att det är ett moraliskt dilemma. Normalt upptäcker man graviditeten vid nästa mens, alltså graviditetsvecka 4-5. Behöver man verkligen ha tre månader på sig?

 34. @Jenny:

  ” Och skyddar de sig inte då, though shit, då händer det att man blir gravid.”

  Vad menar du?
  Att ingen ska få abortera, eftersom man inte skyddat sig?

  Eller är det ett (bevisbart) kvinnligt privilegium?

 35. Ja det är intressant med dessa feministiska veganer ena dagen demonstrerar dom mot dödandet av djur i alla former och allas rätt till liv,och nästa dag demonstrerar dom för alla kvinnors rätt att döda mänskliga foster dvs inte allas rätt till liv.

 36. @Erik:

  På sätt och vis en helt korrekt beskrivning av det feministiska perspektivet. Aborter drabbar både det blivande barnet och pappan men ”ingen alls” är en bra beskrivning på hur feminismen ser på den saken.

  Vi kanske kan generalisera ett slags ”Lex Hillary”:

  Women are always the primary victims of wareverything!

 37. @Jenny:

  Men innan vecka 18 går det ju knappt att skilja på ett människo- foster och ett gris- foster.

  Eller hur? Här ett foster i åttonde veckan (länk):

 38. @Daniel:

  Jag kommer inte hinna dra fram källor idag, antagligen inte på hela helgen. Om inte tråden är död efter helgen ska jag göra det då.

 39. @michael: @Rick: @Ulf T: @Ninni: @Erik:

  Och det är så intressant med alla dessa människor som är emot abort och som anser att livet är bland det heligaste som finns. Att allas liv är lika mycket värda och att livet på något sätt är, som sagt, heligt, man får inte leka Gud och så vidare.

  Och ändå sitter de kvar i sina soffor, hemma i tryggheten. De åker inte till exempelvis Kongo, som är den längsta och blodigaste konflikten på senare tid för att göra allt i sin makt för att hjälpa människorna där. ”Allas liv är lika mycket värda”. ”Livet är heligt”.

  Men en ny mobiltelefon är nice, gärna en ny i halvåret.

  Det är så lätt att sitta och säga att livet är heligt när man inte riskerar något. Det finns tusentals barn som redan är födda, som känner, tänker och älskar. Mer än ett foster i åttonde veckan, till och med mer än ett foster i artonde veckan. Och som lider, som riskerar att dö. Det är väl dem vi ska kämpa för i första hand.

  Och kom nu inte med: ”jamen jag skänker ditten och datten dit och dit”.

  Ett foster i åttonde veckan, visst är det ett liv, men livet är hårt. Alla överlever inte. Så är det att vara människa. Hade jag varit er hade jag riktat min energi åt dem som verkligen behöver det.

  Livet är säkert en gåva för vissa, för andra är det en förbannelse. Aborterade foster får en värdigare och skonsammare död än många många andra människor.

 40. För mig har frågan heller aldrig varit om abort ska vara tillåtet eller inte eftersom kvinnor i alla tider ”utfört” abort om det varit lagligt eller inte. Med blandade resultat, en del har dött andra har drabbats av infektioner.

  Bättre då att använda tekniken som finns för att utföra det så säkert som möjligt.

 41. @Jenny:

  Ett foster i åttonde veckan, visst är det ett liv, men livet är hårt. Alla överlever inte. Så är det att vara människa. Hade jag varit er hade jag riktat min energi åt dem som verkligen behöver det.

  Jag tycker bara att du skall försöka få ordning på dina argument. Det var du som menade att ett foster i 18:e veckan inte kan skiljas från ett grisfoster. Det är uppenbart trams, och jag visade det med en bild på ett foster i 8:e veckan. Det hederliga är då att erkänna att man hade fel, inte att kontra med en massa halmgubbar.

 42. @ Jenny

  Ingenstans har jag sagt att abort inte borde vara tillåtet. Ingestans. Ändå tillstår du dig att vända dig mot mig och andra med denna djupt förljugna insinuering. Det enda jag sagt – och jag säger det nu igen med större eftertryck – är att din argumentation har varit svag. Nu skärper jag budskapet: Din argumentation är undermålig, usel och under all kritik. Gick det hem nu?

  Det här påståendet har ingeting, absolut ingeting att göra med frågan om aborträtten. Din pekoral om Kongo är totalt värdelös och vittnar väl mest om hur du drar upp andra människors lidande för att backa upp dig, bara dig och ingen annan.

  Och läs än en gång din patetiska formulering:

  ”Ett foster i åttonde veckan, visst är det ett liv, men livet är hårt. Alla överlever inte. Så är det att vara människa. Hade jag varit er hade jag riktat min energi åt dem som verkligen behöver det.”

  Hur sjutton klämmer man ur sig sådant här? Något med impulskontrollen måste det vara. Den går till all lycka att öva upp.

 43. @Ulf T:

  ”Jag tycker bara att du skall försöka få ordning på dina argument. Det var du som menade att ett foster i 18:e veckan inte kan skiljas från ett grisfoster. Det är uppenbart trams, och jag visade det med en bild på ett foster i 8:e veckan. Det hederliga är då att erkänna att man hade fel, inte att kontra med en massa halmgubbar.”

  Vad spelar det för roll vilken vecka? Det är fortfarande en människa i ett visst stadie av sitt liv. För blivande mamman blir denna människa inte till först vid födseln, utan är ett liv redan från befruktningen och ett liv att förhålla sig till så fort en blir medveten om graviditeten.

  Jag är inte mot möjligheten att göra abort, hellre det än att forsumma barnet, men att berättiga det med att man blir en människa först vid den och den månaden är strunt.

 44. @Matias:

  Vad spelar det för roll vilken vecka? Det är fortfarande en människa i ett visst stadie av sitt liv.

  Jag har inte någonstans i denna tråd argumenterat att det spelar någon roll vilken vecka det är. Det jag gjorde var att presentera bildbevis på att Jennys påstående om fosters utveckling är felaktigt.

  För en nyanserad och insatt diskussion om abort, där författaren för all del landar i att abort bör förbjudas, kan man läsa Ron Pauls Challenge to Liberty. Han tar upp frågan om vilka argument som egentligen ligger bakom gränsen för när abort är frivilligt och när särskilda motiv krävs. Sedan går han in på vilka särskilda motiv som kan anses giltiga vid sen abort. Slutligen tar han upp det absurda att det skulle kunna vara motiverat att abortera ett foster ända fram till födseln, men mord att göra det några minuter efteråt.

  På ett ställe skriver han:

  In my discussion with my [Chief of Obstretics and Gynecology], he strongly argued for abortion to eliminate the fetus diagnosed with serious disease or handicaps. I pointed out to him that some diseases can’t be diagnosed until late pregnancy, or at the time of birth. He agreed and consistently argued that late abortion should thus be permitted. He even went on to say that if a 24-hour observation revealed serious abnormalities, infanticide made sense to him.

  Pursuing this line of thinking, I asked about an even later diagnosis of six months or a year and, again, he consistently argued that infanticide up to one year made sense to him. He thought that one year, though, was ample time to evaluate the infant. After one year if he, or some committee, a government regulation, or whoever, approved, the infant would gain its inalienable right to life. His arguments were consistent. Anyone who favors abortion and does not agree with him is ducking the issue.

  Det har iofs förekommit från feministiskt håll argument i stil med att fostret inte alls är att betrakta som en människa förrän efter födseln, och att abort därför enbart handlar om vad kvinnan vill. Denna sorts argumentation borde då enligt Ron Paul, i konsekvensens namn, utökas till att gälla även barnets första år, eftersom det kan tillstöta komplikationer som ju kan påverka konsekvenserna av kvinnans fria val.

  Vill man vara lite extrem kan man förstås dra gränsen ännu längre bort, speciellt kanske om barnet är en pojke. En flicka måste ju förr eller senare få sin egen offerstatus och rätt att slippa bli utsatt för andras godtycke – även sina mödrars.

  Hur man än resonerar uppstår en gränsdragningsproblematik, och frågan om vilka principer man skall basera sitt ställningstagande på. Det kommer också att uppstå lägen då man måste försöka kompromissa. För Ron Paul har det till exempel varit när en kvinna blivit våldtagen, då han tycker att det är rimligt att läkaren ger henne en östrogenspruta för att motverka en eventuell graviditet. Här blir den logiska gränsdragningen att det är acceptabelt att undvika en graviditet, även om man beslutar sig för att en påbörjad sådan skall fullgöras.

  Personligen accepterar jag den svenska lagstiftningen och respekterar resonemanget bakom den (där gränsdragningen för frivillig abort baseras på fostrets chans att kunna överleva utanför livmodern, och särskilda skäl efter det huvudsakligen handlar om hälsorisker för modern, men hur som helst behöver avgöras av en kommitte. Det känns som en rimlig och någorlunda human kompromiss.

 45. @Jenny:

  För mig har frågan heller aldrig varit om abort ska vara tillåtet eller inte eftersom kvinnor i alla tider ”utfört” abort om det varit lagligt eller inte. Med blandade resultat, en del har dött andra har drabbats av infektioner.

  ”I alla tider” var det förenat med en mycket stor skam, för så väl kvinna som barn, att få barn utom äktenskap. Så är det inte i vår tid och kultur, tack och lov.
  Det är alltså inte nödvändigtvis så att kvinnor skulle ta sådana risker när kulturen är tillåtande.

  Jag är för abort, liksom juridisk abort, av en enda orsak. Jag anser föräldraskap är ett stort och viktigt beslut och förändrar ens liv på ett omfattande sätt. Därav menar jag att det är något man ska ha möjlighet att avstå om man råkat bli gravid och inte vill det. Växa upp i ett hem med en mamma/pappa som inte vill, hur bra är det för barnet?

 46. @Jenny:

  Du skrev inte ordagrant att det är en bestraffning. Däremot beskrev du en ovälkommen graviditet som ”tough shit”. Ska det vara ”tough shit” för kvinnor också om de blir oplanerat gravida? Tough shit, men du får inte välja själv om du ska bli förälder eller inte? Varför inte jämställdhet= Varför ska inte båda kön kunna bestämma över sina liv lika mycket?

 47. Men Jenny?

  Du skriver ju själv:

  ”Och skyddar de sig inte då, though shit, då händer det att man blir gravid.”

  Kan jag ju bara tolka som att DU är den som inte vill tillåtna abort.

 48. @Jenny: Det här inlägget är väl inte ett argument varken för eller mot abort, utan snarare ett kort konstaterande om livets allmäna jävlighet? Amen syster.

 49. @Matias: Grundproblemet ligger i det Dawkins kallar ”The terror of the discontinuous mind” eller vår inneboende tendens att dela in saker i diskreta kategorier. Det är faktiskt så att det finns ”halva” människor, och ”tiondelsmänniskor”, etc. Det är bara att försöka vänja sig vid tanken.

 50. @Erik: ”Å andra sidan finns det ett till argument man kan använda när man står inför gynocentriska sexister. Nämligen att aborter faktiskt kan drabba kvinnan själv.”

  BUUUUHUUUUUU VISSA KVINNOR ÄR LEDSNA EFTER AN ABORT Frown Frown Frown

  Ja, för livet är ju annars en lång sträcka av glädjeparoxysmer.

 51. @Ulf T:
  Bra inlägg Ulf.

  ”Personligen accepterar jag den svenska lagstiftningen och respekterar resonemanget bakom den”. Jag parkerar mig här också.

  Anledningen som SD har framfört för att flytta ner abortgränsen till v 12 är den danska lagstiftningen. Abort i Dk är fri till v 12 och föräldrarna får inte reda på sitt barns kön innan dess, om de frågar. Efter v 12 måste man få tillstånd för att genomföra abort, och ”fel kön” är inte ett skäl.
  De blivande föräldrarna har då åkt till Malmö och gjort en abort – alltid av flickfoster enligt MAS egen utredning.

 52. Jag kan iofs inte förstå varför kön skulle vara en otillåten anledning till abort. Trots allt är det tillåtet att göra abort därför att ”Jag tycker inte om barn”, eller ”Jag behöver mina pengar till sprit”, eller ”Jag vill inte ha barn med X”, eller ”sannolikheten för att barnet blir en Vattuman är stor, därför vill jag göra abort”. Jag kan inte se att något av ovanstående skulle vara varken bättre eller sämre än kön som urvalskriterier.

  Möjligen kan jag se ett förbud som vettigt om aborter annars skulle kraftigt snedfördela könen i verkligheten, eftersom en sådan snedfördelning sannolikt skulle ha en destabiliserande verkan. Men så stort tror jag inte problemet är.

 53. @Magnus:
  ”gjort en abort – alltid av flickfoster”, vände du det inte fel där? Om jag fattat det hela rätt är det i kina de aborterar flickor, här aborterar de pojkar … eller?

 54. @Ulf T:

  Jag skrev INNAN vecka 18. Ta på dig läsglasögonen gamle man, låt inte synen skymmas av en massa inbillade halmgubbar.

  Tyvärr hittar jag inte bilden jag en gång såg där de hade jämfört grisfoster med ett mänskligt foster. Men jag ska fortsätta leta sen när jag har tillgång till min egen dator igen.

 55. @Rick:

  Förlåt Rick jag har sårat (?) dig, det ska inte hända igen. Och du har rätt jag har dålig impulskontroll något annat kan det inte vara.

 56. @Ninni:

  Jag tror kvinnor gör abort av ungefär samma anledningar nu som då. Man vill inte ha fler barn, man klarar det inte ekonomiskt, och så vidare. Inte bara att det skedde utanför äktenskapet.

  Håller med om resten.

 57. @Johan:

  Hela blogginlägget är ironi så jag tänkte jag kunde få skriva lite vad jag själv ville. Du vet yttrandefrihet och så. Jag menar blogginlägget var ju inte allvarligt menat ändå.

  Salam aleikum bro.

 58. @Jenny:

  Jag skrev INNAN vecka 18. Ta på dig läsglasögonen gamle man, låt inte synen skymmas av en massa inbillade halmgubbar.

  Glasögonen är på, och var på när jag svarade dig. Det gick lite fort i den efterföljande repliken bara, där jag skrev ”i” i stället för ”innan”. Det påverkade iofs inte argumentet.

  Grisfoster, vecka 6.5 (framgrävt av Ninni):

  Tydligen börjar ett grisfoster likna en gris redan då. Så vad var din poäng med att använda detta kriterium för att motivera abort före vecka 18?

  Man kan tänka sig andra måttstockar. I 13:e veckan kan man börja avläsa elektrisk aktivitet i hjärnstammen. Eftersom man betraktar en person som kliniskt död när hjärnaktiviteten upphör, skulle man kunna betrakta ett foster som kliniskt levande när den uppkommer.

 59. @Jenny: Ett visst mått av ödmjukhet är nog inte fel när det visar sig att man hävdat något som inte är sant. Alla kan göra misstag, men det är hur man agerar efter att misstaget uppdagats som avgör vilken typ av människa man är. Nu har två bilder publicerats, båda långt, långt före vecka 18. Jag har inga som helst problem att se vilken bild som visar gris och vilken som visar människa.

  Kanske ska du ta till dig informationen istället för att förolämpa Ulf T? Bara ett förslag, dina argument blir trots allt starkare om du justerar dem efter en faktisk verklighet.

 60. @Matias: Jag är inte säker på vad, om något, du invänder mot. Min kommentar var riktad mot försöket att hävda att man blir människa vid en viss punkt. Så är det inte, naturen består av gråskalor.

  Vi var inte människor om man går tillräckligt många generationer bakåt i tiden. I devonperioden var vår gemensamma förfader en fisk. Inte hellar blev vi människor vid en specifik punkt efter befruktningen. Snarare blev vi ”mer och mer” människor allt eftersom tiden gick, helt utan klara skiljelinjer.

 61. @Ulf T:

  Jag menade det inte så, @:ade dig för att du också skrev om saken. Ska kolla upp den där Ron Paul.

  @Johan:

  ”Grundproblemet ligger i det Dawkins kallar ”The terror of the discontinuous mind” eller vår inneboende tendens att dela in saker i diskreta kategorier. Det är faktiskt så att det finns ”halva” människor, och ”tiondelsmänniskor”, etc. Det är bara att försöka vänja sig vid tanken.”

  Vem, eller rättare sagt; vad, bestämmer att grundproblemet ligger där? Faktiskt enligt vad, och varför ska vi tänka så om saken? Men istället för ”att bara vänja mig” vid tanken så tänker jag lite mera.

  Menar Dawkins att genetiskt sett är de 1/10 av en genetiskt sett komplett människa? Detta skulle ju vara något faktiskt, men hur följer av detta att man inte ser dom som människor i ett visst stadie av sitt liv? Kan du hänvisa till något faktiskt? Att motivera det med att de genetiskt sätt är 1/10 är ett cirkelresonemang. Vad utanför det det genetiska tänkandet berättigar dess tillämpning i detta fall? Dess inre koherens kan inte själv utgöra detta berättigande?

 62. @Ulf T:

  Man kan tänka sig andra måttstockar. I 13:e veckan kan man börja avläsa elektrisk aktivitet i hjärnstammen.

  Detta är precis vad jag åsyftade med kommentaren här där jag skrev:

  Själv är jag för abort (och juridisk abort), men jag är tveksam till till tidsgränsen för jag tycker fostrets utveckling gått så långt att det är ett moraliskt dilemma. Normalt upptäcker man graviditeten vid nästa mens, alltså graviditetsvecka 4-5. Behöver man verkligen ha tre månader på sig?

  Jag har ingen fast åsikt, för det finns många frågeställningar som idag är svåra att begrunda pga att debatten stryps med härskartekniken ”kvinnohat”.

  Jag tycker den här locket-på mentaliteten är ett svek mot kvinnor. Och detta locket-på sker inte minst från feministiskt håll. För jag tänker så här: Om jag hade genomgått en abort i tron av att det var sant att ”innan vecka 18 går det ju knappt att skilja på ett människo- foster och ett gris- foster” och sen fått veta hur det faktiskt förhåller sig… Jag hade blivit känslomässigt krossad. Jag hade känt mig lurad och sviken av mitt samhälle.

  Jag tycker kvinnor som står i en så svår situation har rätt att ha sanningen och grunda sitt beslut utifrån den.

 63. @Matias: Jag är inte säker på vad du invänder mot och vet därför inte hur jag ska besvara din post. Dawkins menar att det är vanligt att vissa människor försöker definiera diskreta förpackningar i en kontinuerlig gråskala och att detta ofelbart leder till problem.

  Abort är ett sådant exempel. De flesta skulle tycka att infanticid, eller avlivandet av ett nyfött spädbarn vore moraliskt förkastligt. De flesta skulle likaså anse att destrueringen av en cell med fungerande cellkärna inte är förkastligt. Detta trots att en enskild cell har potentialen att bli en vuxen människa. Inte ens befruktning är nödvändig med klonteknik.

  Alltså finns det en punkt någonstans mellan dessa ytterligheter där det övergår från att vara icke-förkastligt till att bli förkastligt. Jag och (antar jag, jag har inte frågat honom) Dawkins menar att ingen sådan punkt föreligger. Snarare blir det mer och mer fel ju närmare det nyfödda spädbarnet man kommer, men det går inte att definiera en enskild tidpunkt före vilken det inte är förkastligt och efter vilken det är det.

 64. @johan:

  ”Alltså finns det en punkt någonstans mellan dessa ytterligheter där det övergår från att vara icke-förkastligt till att bli förkastligt. Jag och (antar jag, jag har inte frågat honom) Dawkins menar att ingen sådan punkt föreligger. Snarare blir det mer och mer fel ju närmare det nyfödda spädbarnet man kommer, men det går inte att definiera en enskild tidpunkt före vilken det inte är förkastligt och efter vilken det är det.”

  Tack för klargörandet. Håller med honom om att ingen sådan punkt föreligger men också att abort är problematiskt hela vägen, inte först efter en viss tidpunkt – abort är alltid en tragedi och aldrig något oproblematiskt. Men i ett fungerande samhälle måste abort vara möjligt men också lagstadgat hur sent det kan genomföras.

  Vad jag reagerar mot, inte specifikt hos dig eller Dawkins, är människobilden där mänskligheten avgörs av genetik och hjärnaktivitet. Sådant måste nog beaktas för att möjliggöra abort, men är inte måttet på värdet av ett liv. Det är alltså detta bestämmande av värdet/liv genom vetenskap som jag finner obegripligt. Som om en själv inte skulle ha personligt ansvar i frågan. Som om en själv inte skulle välja/förhålla och detta val/förhållningsätt bestämma en hurdan männsika man är.

  Men vi depersonaliserar oss själva och flyr vårt personliga genom att vi outsourcar vårt ansvar, av vad vi håller på att göra, till vetenskapen och låter vetenskapen bestämma meningen av det, istället för att ta vårt personliga ansvar och förhålla personligt till vad som håller på att ske.

  Saken blir ju lättare att avfärda med motiveringen att vetenskapen berättigar det, än att man skulle acceptera att en sådan människa är jag och så kan jag göra.

  Det är svårt att hitta ord för att säga såna saker men hoppas det blev klarare

 65. @Matias: Även ”Liv” är ett exempel på en gråskala. Det finns ingen kvalitativ skillnad mellan ”Liv” och ”Icke-liv”, det är bara ännu en gråskala.

  Abort är förvisso ”problematiskt hela vägen”, det är bara det att problemet är extremt litet längst till vänster och extremt stort längst till höger.

 66. @Johan:

  Både vänsterns och högerns förhållningsätt är mycket problematiska. Vänsterns leder till en dehumanisering och neutralisering av abort och högerns ovilkorlighet till ett stort mänskligt lidande.
  Det kan vara mänskligare att att aldrig låta barnet födas än att försumma barnet och lämna barnet åt sitt öde.

 67. @Jenny:

  ”Och det är så intressant med alla dessa människor som är emot abort och som anser att livet är bland det heligaste som finns. Att allas liv är lika mycket värda och att livet på något sätt är, som sagt, heligt, man får inte leka Gud och så vidare.”

  Det är ännu mer intressant med dem som förväxlar saker som går att göra med rena fantasier.

  ”Och ändå sitter de kvar i sina soffor, hmma i tryggheten. De åker inte till exempelvis Kongo, som är den längsta och blodigaste konflikten på senare tid för att göra allt i sin makt för att hjälpa människorna där. ”Allas liv är lika mycket värda”. ”Livet är heligt”.”

  Hjälpa människorna där göra VAD egentligen? Låt säga du åker till Kongo. Det bor 60-70 miljoner människor där utspridda på en yta som skulle täcka Sverige sex gånger om.

  Vad består din hjälp av? Pengar? Förnödenheter? Du kan räkna med att allt du ger befolkningen där kommer att stjälas av beväpnade trupper som dessutom kommer att börja trakassera folket för att pressa dem att be dig om mer som de också kan stjäla.

  Vet du vad den bästa hjälp du kan ge Kongo är? Exakt samma saker som var den bästa hjälp Sverige kunde få men vet du det sticker rätt ordentligt i ögonen på fashionabla postmoderna akademiker att det är den vita heterosexuella mannen (som de hatar så djupt om inte av andra orsaker än att de lärt sig normen alltid skall hatas) som faktiskt vet mer om Kongo än de själva någonsin kommer att lära sig när de ägnar sig åt den låtasvetenskapliga kvalitativa metod som sanna Boasianer förespråkar.

 68. @Erik:

  Låt säga att du är abortmotståndare. Låt säga att du rent bokstavligt hindrar en kvinna från att göra abort. Du kanske rent av hindrar många många kvinnor från att göra abort. Hur ska du då kunna hjälpa de här människorna till ett drägligt liv? Vad exakt ska din hjälp bestå av? Låt säga 30 000 barn. Så många aborter görs det i Sverige, ungefär.

 69. @Ulf T:

  Jag ber hemskt mycket om ursäkt. Jag kan också ha blandat ihop det med att grisfoster och mänskliga foster utvecklas väldigt lika och att genuppsättningen är väldigt lika, i alla fall långt in i graviditeten. Jag ska kolla upp. Men jag ska gå och måla nu så jag hinner inte.

 70. Ulf t

  Jag kommer i alla fall ihåg att min reaktion var stark. Jag tänkte: Shit vad vi är lika grisar.

  Ok jag ska gå nu.

 71. @Jenny:

  Och ändå sitter de kvar i sina soffor, hemma i tryggheten. De åker inte till exempelvis Kongo, som är den längsta och blodigaste konflikten på senare tid för att göra allt i sin makt för att hjälpa människorna där. ”Allas liv är lika mycket värda”. ”Livet är heligt”.

  Det är vad jag kallar fulargument. (Hade jag varit feminist hade jag sagt ”härskarteknik”). Vad än en person gör av övertygelse för att göra världen bättre (vare sig det nu verkar förnuftigt eller inte för en annan) så kan man ifrågasätta det genom att peka på något som är ”värdigare”. Med samma resonemang kan man säga till dem som t.ex. skänker pengar till hjärt- och lungfonden eller cancerforskning att ”varför skänker du inte pengar för att hjälpa barn i tredje världen istället”. Den som arbetar ideellt på något vis (frälsningsarméns soppkök): ”Varför hjälper ni inte de verkligt utsatta svältoffren i Afrika istället” Osv.
  Jag har råkat ut för min beskärda del av det där tramset i mina dar. En korrekt respons vore ”Vad gör du själv din jävla sopa?” Fast jag är tyvärr alldeles för social i de flesta sammanhang för att svara på det viset.

 72. @Jenny:

  ”Låt säga att du är abortmotståndare.”

  Låt hypotetiskt säga det för detta exempel med passusen att jag absolut inte är det.

  ”Låt säga att du rent bokstavligt hindrar en kvinna från att göra abort.”

  Jag skulle inte behöva hindra en kvinna från att göra abort. Det skulle räcka med att ta politiskt beslut att staten inte skall hjälpa till med det så är det bara två grupper som kan göra abort. 1. De rikaste (privat läkare eller utomland) 2. De mest desperata (svart läkare med stora risker, utomlands men helt andra länder).

  ”Du kanske rent av hindrar många många kvinnor från att göra abort. Hur ska du då kunna hjälpa de här människorna till ett drägligt liv?Vad exakt ska din hjälp bestå av? Låt säga 30 000 barn. Så många aborter görs det i Sverige, ungefär.”

  Märklig fråga. År 2012 beviljade Sverige ca 111.000 uppehållstillstånd. Vad exakt skall vår hjälp bestå av till dessa över 100.000 människor? Om vi kan hjälpa över 15.000 människor (varav många med psykiska problem) från högriskområdet Syrien och som inte ens kan språket här så är det ju rena larvet att hävda 30.000 barn födda i Sverige överstiger vår förmåga.

  Den som på allvar hävdar vi inte klarar av de barnen måste av nöd anse vi tar in många fler invandrare än vi har råd med. Observera också att till skillnad från SD:s ide att minska invandring med 90% så vore det en barnlek för Sverige att minska den med de 10 max 15% som skulle krävas för att gå ekonomiskt plus minus noll på abortfrågan.

  På tal om ingenting, en betydande del av invandringen tilL Sverige kan med rätta kallas import av abortmotståndare. Så de här attackerna på vita män ju inte det mest intelligenta den som vill ha kvar aborträtten kan syssla med. Frågan är om de vet om det.

 73. @Jenny:

  Jag kommer i alla fall ihåg att min reaktion var stark. Jag tänkte: Shit vad vi är lika grisar.

  Det kan jag hålla med om.

 74. @Ninni: ”Om jag hade genomgått en abort i tron av att det var sant att ”innan vecka 18 går det ju knappt att skilja på ett människo- foster och ett gris- foster” och sen fått veta hur det faktiskt förhåller sig… Jag hade blivit känslomässigt krossad. Jag hade känt mig lurad och sviken av mitt samhälle”

  Om du gör en abort baserat på det ointelligenta kriteriet får du skylla dig själv. I helskotta att vi ska släppa fram fascister och fundamentalister i debatten bara för att vissa kvinnor inte orkar läsa på innan de gör abort. Fan vad du sträcker dig för att kunna fördöma vårt land.

 75. @Axel Edgren:
  ”Fan vad du sträcker dig för att kunna fördöma vårt land.”

  Det är feminister som är Sverigehatare, inte Ninni & co här!

 76. Det är mitt fel att debatten gick in på abortspåret, men det ångrar jag inte.

  Det är ett utmärkt exempel på att feminister har ett axiomatiskt sätt att tänka. Alla feministiska åsikter är rätt bara för att de är feministiska. När man ändå befinner sig i en situation där man måste argumentera så sliter man bara fram argument, när argumenten inte håller eller man inte ens själv håller med om dem så hittar man på nya. Att ompröva sina åsikter föresvävar dem aldrig.

  Vi kan titta på Jennys argument t.ex:
  1. Foster som får aborteras ser ut som grisar.
  – Det här är inte sant. Ompröva sina åsikter? Nej hoppa till nya argument.

  2. Grisar är intelligentare än foster och man får döda grisar.
  – Beror människovärde på intelligens? En människa som levt några år och fortfarande är mindre intelligent än en medelmåttig gris, får man döda den människan precis som man får döda en gris? (Nej, hoppa till nya argument)

  3. Snart kommer det p-piller för män och då kan inte män påstå att graviditeter kom till av misstag längre.
  – Väldigt märkligt. För det första finns det ju redan p-piller för kvinnor och de blir ändå gravida av misstag, för det andra så kan ju inte män besluta om aborter. (Hoppa till nya argument)

  4. Den som tycker att alla är lika mycket värda borde enbart ägna sig åt de värsta situationerna i världen. Tycker man det så måste man också åka till platsen och göra något handgripligen.
  – Så vad gör du här i Sverige Jenny? Åk ner till Kongo och gå med i den gerillagrupp du föredrar. (Hoppa till nya argument)

  5. Barn känner mer än foster.
  – Äldre barn känner mer än spädbarn. Får man döda spädbarn? Människor som känner mindre, får man döda dem? (Hoppa vidare)

  6. Livet är hårt alla överlever inte.
  – Så då får man döda vem man vill till och med?

  7. Aborterade foster får ett värdigare slut än många andra.
  – Precis så resonerade snubben som sprang in på ett äldreboende och försökte knivhugga de äldre i sömnen. De skulle få värdigare slut på livet. Han borde få medalj snarare än straff (han fick nog psykvård)?

  Ni ser på den kedjan av argument en väldigt typisk upptrappning där man till slut är framme på att det inte är fel att döda människor alls. Det typiska är också att när personen kommit så här långt så hoppar den av debatten, eller om det är en irl-debatt så blir de arga och börjar skrika osv.
  (OBS att detta inte bara gäller feminism, det gäller alla mittfåreåsikter i Sverige som behandlas axiomatiskt. T.ex. diskussion om demokrati utvecklas nästan alltid på samma sätt.)

 77. @Axel Edgren:

  Om du gör en abort baserat på det ointelligenta kriteriet får du skylla dig själv. I helskotta att vi ska släppa fram fascister och fundamentalister i debatten bara för att vissa kvinnor inte orkar läsa på innan de gör abort.

  Jag skulle naturligtvis läsa på i en sådan situation. Men till skillnad från dig så bryr jag mig om mina medmänniskors väl, även de svaga i samhället. Alla människor har inte mitt läshuvud, alla har inte förmåga att på egen hand ta sig förbi alla feminismens lögner och myter. Även dessa människor räknas för mig.

 78. @MJ:
  För att inga missförstånd ska uppstå så får jag också påpeka att jag INTE är abortmotståndare.

 79. @Ninni: ”Alla människor har inte mitt läshuvud, alla har inte förmåga att på egen hand ta sig förbi alla feminismens lögner och myter.”

  Högtravande pekoral – det är INTE feministers fel att vissa kvinnor är så pantade att de baserar sina etiska spörsmål om abort på hur gulliga fostrena är.