Angry Harry
avatar

Dolfs ledsna logo

Eders Ödmjuke har en tråkig nyhet

Nu när alla andra har roligt åt folkpartiets nya logga och miljöpartiets patetiska presskonferenser med de två språk-horrören passar det väl att jag sticker emellan med lite smolk i glädjebägaren. Det har åter blivit dags för en nekrolog, och det här är den tredje nekrologen sedan årsskiftet. Jag hoppas att det inte är en trend som kommer att hålla i sig. Det finns roligare saker att göra en skriva nekrologer. Men den här gäller i alla fall en person som faktiskt är relevant för bloggen (till skillnad från de tidigare som bara varit relevanta för mig själv).

Angry Harry, en av de tongivande figurerna inom mansrättsrörelsen har gått ur tiden. Nyheten kom via amerikanska A Voice for Men redan förra söndagen, (och jag skäms för att jag dröjt så med inlägget) fast han avled tydligen redan den 24 februari.

Angry Harrys Complaints deptjpgDet hela tycks ha varit mycket oväntat – han var bara 64 – men han skall ha avlidit av naturliga orsaker.

Trots att Angry Harry måste anses vara en centralfigur inom mansrätts­rörelsen hittar jag på GD bara ett enda omnämnande av honom i en kommentar till ett gästinlägg. Kanske en del av förklaringen är att vi, liksom resten av världen, tycks ha en viss förkärlek till fruntimmer. Jag har ju själv ett flertal gånger t.ex. hänvisat till Janet ”Judgy Bitch” Blomfield. Kanske är en del att han inte var amerikan utan från Storbritannien. Det är synd att han inte uppmärksammats mer. Det jag sett från honom är högst intressant.

Hans webbplats finns kvar, och jag hoppas att den förblir kvar, den innehåller gott om material. Som undertitel har han ”Gender Equality Is Not Achievable – Ever”, och i ett inlägg där han jämför apelsiner och äpplen förklarar han:

Den politiskt korrekta målsättningen om ”jämställdhet” mellan ”män” och ”kvinnor” går inte att uppnå.

Det är fullständigt omöjligt.

Det kommer aldrig att finnas. Det kommer aldrig att uppnås. Det kommer aldrig att ske.

Faktum är att själva kampen för ”jämställdhet” mellan ”män” och ”kvinnor” ger bränsle till ett ändlöst krig mellan ”män” och ”kvinnor”.
– – –
Om man vill att ”män” och ”kvinnor” skall bli lyckliga med varande måste man – bland annat – göra sitt allra bästa för att slå ut krafterna som söker uppnå ”jämställdhet”.

På YouTube finns en ”film” i form av en serie på 93 kortare klipp (5–15 minuter styck) kallad ”Man, Woman & Myth”. En av de som intervjuas flitigt i filmen är just Angry Harry; jag valde helt enkelt att ta det allra första inslaget med honom:

Jag trodde faktiskt felaktigt länge att det var han som hade gjort filmen, men det är en anonym filmskapare. Angry Harry var dock tydligen väldigt pådrivande och stöttade filmskaparen, så utan Angry Harrys inverkan hade det förmodligen aldrig blivit något av och jag misstänker att han bidragit med en hel del material. Det förekommer bland annat ett par inslag om våldtäkter och våld mot kvinnor som jag länge har tänkt ta upp i inlägg här på GD – jag får ge det högre prioritet – och som jag tror baserar sig på material från Angry Harry där han för väldigt liknande resonemang.

Av naturliga skäl vet jag inte så särskilt mycket om Angry Harry som person, så jag avslutar denna lilla nekrolog med att överlämna ordet till Paul Elam:

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Angry Harry — 3 kommentarer

 1. Hej.

  Tangentiellt med begreppet och resonemanget om jämställdhet mellan män och kvinnor kan man fundera hur det är ställt med jämställdheten mellan män och män, eller kvinnor och kvinnor. Dessutom verkar diskussioner om jämlikhet ha blivit synonyma med jämställdhet?

  Det verkar som att när klassisk klassanalys tvättades bort från feminism infann sig istället ett outtalat antagande att den lägste av män står över den högsta av kvinnor (om vi rangordnar enligt allmänna kriterier på framgång istället för individuellt välbefinnande). Det skulle väl kunna vara orsaken till alltför många media-feministers offerkomplex, särskilt de av dem som är män, som lyckas kombinera detta med självspäkning.

  Jag är inte bekant med ’Angry Harrys’ arbete, eller vad han framförde för åsikter, så tyvärr har jag inget vettigt att tillföra där.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. @Rikard:
  Det du tar upp där är en av anledningarna till att jag motsätter mig alla programförklaringar och liknande som talar om ”jämställdhet mellan könen”, ”likabehandling oavsett kön” osv. (Och var också till stor del orsaken bakom att jag inte var med på GD från första början.) Jag anser att ”könen” är helt irrelevant för den formella jämställdheten. Har man ”Likhet inför lagen” behövs inte ”likhet inför lagen oavsett kön”, det kommer så att säga på köpet.

  Gör dig gärna bekant med Angry Harry, du har länkar i inlägget till hans webbplats, och det är bara att söka på YouTube.