3,3 miljoner till behövs för jämställd omskärning
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke kräver jämställd kirurgi på könsorgan

Lemlästning bör inte vara privilegium enbart förbehållet män.

Detta borde vara en självklarhet i ett fritt och mångkulturellt sverige som i alla sammanhang värnar om jämställdheten mellan män, kvinnor, hermafroditer och könlösa. Jag syftar nu inte bara på det i dag allmänt accepterade faktumet att även många kvinnor har manslem, utan på att lemlästning borde vara en lika rättighet även för de manslemslösa. Idealet borde vara fri omskärelse för alla, precis som med fri abort.

Men så är inte fallet. Tvärtom, utvecklingen går bakåt. Jag blir väldigt upprörd över den bristande genusanalysen (läs ”ingen genusanalys alls”) när SVT nyheter Skåne låter meddela att Skåne satsar på fler omskärelser:

Male circumcisionI Skåne står 400 pojkar i kö för att bli omskurna. Därför beslutar regionstyrelsen att satsa 3,3 miljoner kronor på att korta kön.

– Alternativet är att en stor del av omskärelserna utförs illegalt, säger regionstyrelseordförande Henrik Fritzon (S), till Sydsvenskan.

Sedan tidigare finns ett avtal med vårdbolaget Capio om cirka 500 ickemedicinska omskärelser per år till en maximal kostnad av 3,3 miljoner kronor. Att nu kostnaden fördubblas protesterar både Moderaterna och Sverigedemokraterna mot. Övriga borgerliga partier har lagt ner sina röster.

Inte helt oväntat är de hemska gaskammarpropagandisterna i sverigedemokraterna mot detta förslag, ivrigt påhejade av moderata smygrasister och kvinnohatare.

Det är en skandal att man i dagens sverige ensidgt satsar 3,3 miljoner kronor på pojkar. Jag kräver att ytterligare 3,3 miljoner kronor anslås för icke-medicinsk omskärelse av kvinnor!

i jämställdhetens namn!!!

Campaign_road_sign_against_female_genital_mutilation_(cropped)_2 circumcision

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

3,3 miljoner till behövs för jämställd omskärning — 6 kommentarer

 1. Hej.

  Att stympa hundvalpar av estetiska och rasbiologiska skäl är förbjudet.

  Men inte pojkar.

  Hm.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 2. @Rikard:
  men man får väl fortfarande kastrera dem?
  (hundvalparna alltså, tror inte det blivit tillåtet med människovalpar ännu)

 3. Då: Tvångssteriliseringar.
  Nu: Omskärelse av omyndiga spädbarn och pojkar.

  Alla läkare och övriga ”amatörkirurger” borde bli personligt skadeståndsansvariga inför dem de omskär som omyndiga. Nu får alla via skatten betala för dessa övergrepp, och en dag, kanske, för skadestånd för desamma, via staten. Låt de som skär, få skriva på en försäkran om att de personligen ska stå för skadeståndet, till den drabbade som så begär. Ingrepp som inte är medicinskt motiverade, borde knappast omfattas av läkareden. Det borde till och med vara möjligt för läkare att vägra att utföra omskärelser, med hänvisning till just läkareden, tänker jag.

 4. @John Nilsson:
  Jag undrar om det gäller samma för läkare som för barnmorskor och aborter, att de skall vara skyldiga att genomföra omskärningar, annars förlorar de sin anställning.

 5. @John Nilsson:

  Samvetsfrihet månne?

  En abort kan väl inte vara medicinskt motiverat om fostret är välskapt?
  Att retroaktivt bli skyldig för förteelser man gör nu är en farlig väg att gå.

 6. @Rp: Njae, jag antar en abort kan vara medicinskt motiverad pga hälsorisker för modern, även om fostret är välskapt.