Uppföljare: Bland tomtar och troll
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke skiljer agnarna från halmstråna

Det här är en snabb uppföljare till inläggt om trolljägare Arsleberg i förrgår.

Tisdagen den 24 februari presenterar tv3 ett journalistiskt vidrigt hopkok med ärkesvinet (årets underdrift) Arsleberg. Läst det länkade inlägget ovan om du inte vet vad jag menar.

Igår den 25 februari visades då Uppdrag Granskning om Jesper som stulit en annan persons identitet, använt sig av utpressning för att få unga flickor att ta bilder på sig själva när de utför sexuella handlingar. Och liknande stuff. Jesper hade också haft sexuell samvaro IRL med två flickor.

Jesper ställdes inför rätta för nästan ett hundratal brott mot över 50 flickor. Han erkände dessutom de flesta av brotten. Fallet verkar vara ganska solklart.

Skillnaden mellan Trolljägarna och Uppdrag granskning är som mellan natt och dag.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Först och främst så hängs ingen ut i Uppdrag granskning. Och då talar vi ändå om en skyldig och dömd person.

Jag håller rent allmänt med Lou Reed: Journalister är den lägsta formen av liv, men precis som det finns grader i helvetet finns det också grader av de ljusskygga varelser som smyger omkring i mediernas mardrömsmarker.

Jag köper inte alls UG rakt av, men att jämföra UG med Trolljägarna känns som att jämföra Lucia med Gollum.

Och på tal om grader i helvetet, jag önskar av hela mitt hjärta att Minos slår nio varv med svansen när det är dags för Arsleberg.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer inaktiverade.