Se videon som blockerades av Youtube i 28 olika länder efter ”Legal complaint”
avatar

Följande video har varit utsatt för en censurkampanj. Efter klagomål till Youtube plockades den bort i minst 28 olika länder och då mestadels länder inom den Europeiska Unionen. Youtube hänvisade till att de plockade bort videoklipp för att följa lokala lagar. Fundera lite över vilka ”lokala lagar” i länder som Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Italien eller Israel som videon skall ha påståtts bryta mot.

Blocked

Observera att Youtube påstår att videon ”efter review” befunnits bryta mot lagar. Detta betyder att en människa tittat igenom de strax över 2 minuter långa klippet och påstår sig ha konstaterat konflikt med lokala lagar i framför allt EU. Vilka lagar detta rör sig om specificeras inte någonstans. Vidare så fanns hinder även i andra länder. Den här skärmbilden togs i Holland.

Holland

Fundera också över logiken i att just det här videoklippet blockerades i 14% av världens länder när videoklippet är ett kort utdrag från en över 2 timmar lång intervju där hela intervjun inte blockerades på samma sätt. I den mån att påståënden här befunnits illegala så har man alltså INTE befunnit exakt samma påståenden illegala på originalkanalen, bara utdraget på Jordan Petersons kanal drabbades.

Sent omsider kom en kort kommentar på twitter där Youtube sade att det var fixat. vilket uppenbarligen hänvisade till att blocken hade hävts eller skulle hävas. Återstår då frågan ”vad hade hänt och vad hade fixats”?

Kommentarer

Se videon som blockerades av Youtube i 28 olika länder efter ”Legal complaint” — 7 kommentarer

 1. Anklagelser om vit överhöghet har vanligen judar som avsändare, ett hyperrasistiskt och hyperetnocentriskt folkslag. Långt värre än alla andra.

  De inbillar sig vara/bli härskarfolket och vi andra ska bli/vara deras slavar, precis som i socialismen, främst uttolkad i Sovjetunionen:

  Ett slavsamhälle med judiska bankirer i toppen, judiska fångvaktare i Gulag och resten som slavar.

  En liten hatisk minoritet, såsom judar i Ryssland, kunde inte i långa loppet hålla sin tyranni. Men välbeväpnade små hatgrupper kan hålla majoriteter i schack i årtionden om man inte stoppar dem tidigt. Tror det räcker med 1-2 % välbeväpnade och fåren mest bräker såsom vi gör…

  Håll alla semitiska hatgrupper korta. De tolkar med rätta annat som svaghet. Skicka hem dem! Inga av dem har här att göra och vi är inget dem skyldiga!

  Vad har det med kön att göra?

  Min förklaring till att vi inte gör motstånd som grupp (män), har lite/inget med roller att göra, som många här tror på, utan:

  Det fattas testosteron! Upprepar tydligare: TESTOSTERON!

 2. @OH:
  Även för konspirationsteoretiker så bör väl det inlägget betraktas som ganska skrattretande, det låter nästan som det författats på politism eller något liknande forum just i syfte att trolla.

 3. @Ulf T:

  Vad tycker du om immigrationsdebatten, nu när du har varit med i den en stund? Det är väl ett ganska uppskruvat tonläge i alla genusrelaterade frågor också, men mitt intryck är att det är hårdare i migrationsfrågor. Fast du kanske har andra synpunkter?

 4. Flera kommentarer här är ganska barnsliga ur min synpunkt, kanske från barnlösa och bryr sig därför inte om de arvtagare de inte har? Eller bara socialistiska hatare, som hatar oss!?

  Läste nyss en nybliven faders reflektion, något han inte tänkt innan?:

  Som far skulle man, utan att tveka, offra sitt liv för sin son eller dotter. Det är självklart, så självklart att man inte tänker på det. Jag föreslår att du gör det, tänker på det alltså. Kontemplera över detta, du kommer växa som människa och vinna nya insikter om dig själv. Insikter som jag menar också kan appliceras vidare. När tanken satt sig, att det faktiskt inte är hela världen att offra sig för det du älskar, kommer de världsliga och vardagliga bekymren att blekna bort.