SAP – ytterligare ett främlingsfientligt
parti i riksdagen
avatar

Under ytan bubblar skrattet.

Eders Ödmjuke granskar politisk rasism.

Den stora nyheten den här helgen har väl varit att socialdemokraterna bekänt färg som ett rasistiskt parti, och jag väntar nu ivrigt på att de övriga partierna skall vägra allt samarbete med sossarna och allra helst få dem utfrusna ur riksdagen och det politiska livet. Stefan Löfven satte ner foten (SR Nyheter) och den i partistyrelsen nytillsatte Omar Mustafa tvingdes av S-ledningen till att avgå (Metro). Det finns dock de som försvarar Omar Mustafa (DN) och stackars Omar Mustafa får faktiskt stöd från flera håll (Aftonbladet). Svenska Dagbladet varnar för att Ku Klux Klan kan bli nästa. Kul att det finns fler faror än Anders Behring Breivik. Cirkusen är med andra ord i full gång.

Det som fick mig att gå igång på det här var dels ett inlägg från Ann-Mari Maukonen (som jag också snott de flesta länkarna från, fast jag tror hon och jag ser lite olika på den här händelsen), dels ett inlägg i gårdagens Rapport.

Hur har då denna skandal uppstått? Aftonbladet är väl inte precis den mest trovärdiga källa man kan tänka sig, men de har en liten time-line över förloppet de senaste dagarna. Kort sagt tycks det hela handla om att Omar Mustafa som valdes in i den socialdemokratiska partiledningen också är ordförande i Islamiska förbundet. Han har där bjudit in muslimska gäster som talare och till debatter, trots att de förfäktar antisemitiska och homofoba åsikter. Vilket han själv då försvarar med: ”Syftet att bjuda in dessa talare var i linje med min övertygelse om dialog med väletablerade muslimska föreläsare världen över, utan att för den delen dela alla deras åsikter.” Vilket låter ganska okej I mina öron. Men nu handlar det ju om Sverige, och då måste förstås alla som debatterar ha samma åsikter så att inte Maria Sveland blir kritiserad av Breivik-anhängare. Eller hur det nu är man tänker.

Jag noterade i alla fall följande saker under gårdagens Rapport:

Inte en framtida
socialdemokratisk partiledare

  1. Carina Hägg, socialdemokratisk riskdagsledamot från Jönköping (Sveriges Jerusalem, lustigt nog) kräver att Mustafa avgår. Carina är tydligen representant för hbt-socialdemokraterna, vilket väl ger en tydlig fingervisning om vart det bär. Det spelar inte så stor roll att Mustafa har varit ett rekorderligt vitt socialdemokratiskt får och gjort en pudel (katakres, jag vet) där han förklarat att han tror på ett jämlikt samhälle, på rätten för homosexuella att gifta sig och att han beklagar att han och förbundet bjudit in talare som uttalat sig rasistiskt.

 

  1. Partiledare (S)tefan Lövfen sade under ett tal i Härnösand igår

   … att strävan mot jämställdheten skall genomsyra alla politiska förslag som socialdemokraterna lägger fram.

   Så vi har väl ganska klara signaler om vad vi kan vänta oss därifrån under den kommande framtiden. Jag misstänker att privatlivet och den fria viljan kommer att få mycket stryk framöver.

 

 1. Samme partiledare sade därefter i en intervju (min emfas):

  Omar själv, vad jag vet, aldrig har uttryckt själv de här uppfattningarna, men det han har gjort, det är han har lämnat utrymme för den här typen av uppfattningar, och det är illa nog, det är inte okej, det är inte vår uppgift att göra detta. … Och det är ingen som helst tvekan var partiet står för våra värderingar, människors lika värde, oavsett vem du är, var du kommer från, oavsett sexuell läggning, allt detta, måste vi vara oerhört tydliga med. Det finns inte en millimeter att ge på det här.”

  Som jag uppfattar det, total nolltolerans och partipiskan viner. Inget utrymme för någon åsiktsbredd där alltså.

Vad är det då för hemskheter och grymheter som Mustafa är involverad i som gett upphov till denna skandal. Också där hjälper Rapport oss. Enligt Rapport har många reagerat på den syn på kvinnor och familj som Mustafa och Islamiska förbundet företräder. Som exempel tar man då upp Islamiska förbundets familjestadgar där det sägs (fetstil Rapports emfas, kursivt min emfas):

Artikel(7)
Skillnaderna i speciella ansvarsområden

Skillnaden mellan mannen och kvinnan i deras karaktärer, talanger samt specifika fysiska och psykologiska förmågor ger ingen högre status än den andre. Denna skillnad är snarare krav för personens möjlighet att utföra specifika, vitala livsplikter som den andre inte kan utföra. Detta är den naturliga tendensen som Allah har bestämt för mänskligheten.

Kvinnor med deras känslor, mjukhet samt feminina sida är källan till stabilitet och social lugn [sic] för män och deras familjer. Med hennes naturliga instinkt och oändliga tålamod i graviditeten, födseln samt moderskap, ser hon efter barnen och omvårdar dem genom att amma och uppfostra dem samt delta i alla deras angelägenheter. Å andra sidan är mannen med hans styrka, kontinuerliga uthållighet samt möjligheten att utföra hårt arbete, ansvarig för uppehället, satisfiera familjens behov samt se efter och skydda dem.

Bortsett från meningen med Allah så är jag helt grön på hela detta stycke. Jag vet inte vad det står i övrigt i dessa familjestadgar (eller andra stadgar för den delen) som Islamiska förbundet har. Men jag kan bara konstatera att man så långt inte presenterat något som i alla fall upprör mig, eller som jag uppfattar som särskilt kontroversiellt. Rapport nämner att män och kvinnor i vissa situationer enligt Islamiska förbundets stadgar skall behandlas olika enligt lagen, men presenterar inga faktiska exempel, så jag kan inte ta ställning till dem. Jag vill dock poängera att detta sker redan idag, och i ett fåtal fall, såsom abortfrågor och föräldraskap, är det (i alla fall enligt mig) oundvikligt att inte behandla män och kvinnor lika.

Om jag fattar det hela rätt så är man alltså inte välkommen bland socialdemokraterna om man har en positiv syn på den traditionella kärnfamiljen.

SAP:s Anti-Sex League?

Hur långt skall vi gå i vår jämställdhet? När det har blivit kontroversiellt att säga att kvinnan är bättre som moder för att hon biologiskt försetts med utrustningen för en graviditet och amning, och att män bör utnyttja sin större styrka till försorg för fru och barn, då är det i alla fal enligt mitt sätt att se på det, för att parafrasera Hamlet, något ruttet i det jämställda samhället.

Karusellen snurrar vidare idag, Mats Knutsson gör sin analys i dagens Rapport: ”Grundproblemet är ju att socialdemokraterna är ett feministiskt parti.” Och på den punkten får jag väl ge honom rätt. Grundproblemet i det svenska samhället är väl alla de feminstiska partierna.

Socialdemokratisk valberedning?

Jag tar här inte på något vis här ställning vare sig för eller emot islam eller några religiösa värderingar. Jag tycker bara att det är jävligt roligt att se hur sossarna har hamnat i valet och kvalet. Men det är ju ganska tydligt att man inte kan ha muslimer i den socialdemokratiska ledningen, och enligt nutida svensk standard är väl det ett klart och tydligt utslag av rasism. Socialdemokraterna kanske borde inleda valsamverkan med Sverigedemokraterna?

Det här med jämställdhet är lurigt.

Lite fler länkar om saken för den intresserade: Omar Mustafa lämnar alla uppdrag (Expressen); Starka reaktioner efter Mustafas avgång (SR Nyheter); Starka reaktioner efter Omar Mustafas avgång: ”Besvikna” (Metro); ”Riktigt dålig hantering av Omar Mustafa-frågan” (TV4Play); Weiderud: Fel tvinga bort Mustafa (Dagen); Statsvetarprofessor varnar för ”varböld” (SvD); Löfven: Omar Mustafa måste välja (DN); Omar Mustafa lämnar sina poster inom S (Aftonbladet)

Publicerat i Dolf Märkt Permanent länk

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

SAP – ytterligare ett främlingsfientligt
parti i riksdagen
— 87 kommentarer

 1. Grattis Sveriges muslimer, säger jag!

  Ni anses härmed (efter gårdagens petning av Omar Mustafa från socialdemokraternas partistyrelse) vara fullt kapabla att ta individuellt ansvar för vad ni gör och bli bedömda utifrån era handlingar, uttryckta värderingar, jämte er individuella trovärdighet och framtoning. Ni betraktas och behandlas inte längre enbart nedlåtande, som ett skört offerkollektiv, som inte får ifrågasättas, kritiseras eller ställas till svars, utan som individuella kraftfulla människor, aktiva subjekt, som likt ”oss” andra (icke-muslimer) vackert får motivera oss, våra ståndpunkter och varför vi (i förekommande fall) skall anses vara lämpliga för och värdiga olika förtroendeuppdrag. Välkomna till Sverige och ett fullvärdigt medborgarskap!

  Sen håller jag inte alls med Dolf, angående ”Artikel(7) Skillnaderna i speciella ansvarsområden”, som citerats ovan, men det är en annan sak. De skillnader som finns mellan mäns och kvinnors levnadsvillkor, avseende de olika könens utmaningar inom reproduktionen, kommer visserligen för överskådlig framtid att skilja sig åt, vilket vore meningslöst att förneka. Men på samma sätt som lördagen den 13 april 2013 är en seger för alla Sveriges muslimer, liksom för alla Sveriges övriga invånare och för tanken om att människor har rätt att först och främst betraktas och behandlas som individer och inte som representanter för något särskilt kollektiv, tycker jag att detsamma bör praktisera gentemot enskilda män och kvinnor, utan krav på individers anpassning till särskilda ”kollektiva kvalitéer” eller ”karaktärer”, som någon slumpmässigt utvald uttolkare anser vara ”lämplig” eller ”naturlig” för ”gruppen män” eller ”gruppen kvinnor” (eller vilket kollektiv det nu råkar vara som kan stå mot individers rättigheter).

 2. Emin Narozi verkar hålla med mig om att detta är en seger för Sveriges muslimer, när han på Newsmill skriver om Stefan Löfvén:

  ”Han ska ha heder av att han tar både sitt eget parti och det Islamiska Förbundet på så stort allvar att han ser att ideologierna inte går att förena. Frågan är om moderaterna övervägde saken och kom fram till att partiet är tillräckligt konservativt för att rymma Islamiska Förbundets åsikter när de valde förbundets förra ordförande Abdiresak Waberi till riksdagsledamot eller om de helt enkelt sålde en riksdagsplats i hopp om att få muslimska röster.”

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/14/imam-ntligen-har-s-f-rst-tt-att-islamiska-f-rbundet-r-fundamentalister

  Bahareh Andersson, som benämner sig feminist och muslim, berömmer också Stefan Löfvén och utmanar Fredrik Reinfeldt på Newsmill, angående nämnde Waberi:

  ”Därför bör moderaterna fråga Abdirisak Waberi:

  1. Skall vi muslimer också ha kvinnliga imamer, här och nu, i den demokratiska Sverige, eller är den rättigheten bara förbehållen för kristna kvinnor?

  2. får våra muslimska flickor, liksom andra flickor, bestämma över sina kärleksrelationer oberoende av äktenskap, eller inte?

  3. får muslimska homosexuella också vigas liksom andra eller skall muslimer vara fortsatt diskriminerade?

  4. får en man ha fyra fruar, i Sverige eller varsomhelst i världen, eller inte?

  5. Waberi bör offentligt ta avstånd från Muslimska Brödraskapet som öppet krigar mot kvinnor och demokrati och kämpar för den medeltida tolkningen av religionen. (Waberi har haft samma typ av samröre med dessa ”bröder” som Omar).”

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/14/v-gar-reinfeldt-vara-lika-rakryggad-som-l-fven-mot-islamisterna

 3. ”Skillnaden mellan mannen och kvinnan i deras karaktärer, talanger samt specifika fysiska och psykologiska förmågor ger ingen högre status än den andre. Denna skillnad är snarare krav för personens möjlighet att utföra specifika, vitala livsplikter som den andre inte kan utföra. Detta är den naturliga tendensen som Allah har bestämt för mänskligheten.

  Kvinnor med deras känslor, mjukhet samt feminina sida är källan till stabilitet och social lugn [sic] för män och deras familjer. Med hennes naturliga instinkt och oändliga tålamod i graviditeten, födseln samt moderskap, ser hon efter barnen och omvårdar dem genom att amma och uppfostra dem samt delta i alla deras angelägenheter. Å andra sidan är mannen med hans styrka, kontinuerliga uthållighet samt möjligheten att utföra hårt arbete, ansvarig för uppehället, satisfiera familjens behov samt se efter och skydda dem.”

  Hur tvingande är detta i de muslimska länderna? Och hur tvingande ska det vara i ett av världens mest sekulariserade länder?

  Personligen får jag bara ångest av sådant svammel. ”Detta är den naturliga tendensen som Allah har bestämt för mänskligheten”…… Jag hade inte bara kunnat tro på detta för att kunna följa det. Jag hade velat veta med 100% säkerhet att den här Allah faktiskt finns så att jag inte går och lever mitt liv efter något som i slutändan ändå bara var påhittat. ”Jamen Gud/Allah finns överallt”…. brukar troende ibland svara när man framför sina tvivel. Det är så man får upp lite kräk i munnen.

 4. Alliansen och Moderaterna borde i så fall ha samma dilemma med riksdagsledamoten Abdirizak Waberi. Politisk korrekthet har hamnat i en återvändsgränd vilket även i allra högsta grad gäller bluffen det nya arbetarpartiet. Dagens fanatiska feminism skapades av radikala marxistiska grupper och antogs först av socialdemokratisk regering och sedan radikaliserades ytterligare av Alliansen. Vad som utmärker Sverige och feminism från resten av världen är redan känt i och med anklagelserna mot Assange. Slutsats och efterföljande diskussion kommer bl a handla om vad som kommer ersätta Sveriges extremfeminism.

  Det är Veronica Palm som bett(kickat) Omar Mustafa att avgå.

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/uppmandade-mustafa-att-avga?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-NyheterABC+%28svt.se+-+Nyheter+ABC%29

  ”Med feminism vinner vi valet 2014”

  http://debatt.svt.se/2011/03/08/veronica-palm-med-feminism-vinner-vi-valet-2014/

 5. Jag är muslim. Islam är inte en ras. Även om jag förstår tanken så slår jag ett slag för att tala tydligt. Det var inte rasistisk.

  Vad var det då? Det var Svenskt. Om Sverige är ett ras så var det jag precis sa rasistiskt.

  Men det jag skrev är icke desto mindre sant.

  När jag stöter på föräldrar som sätter stora hattar på ungarna för att de är rädda att solen skall skada ungen, och jag informerar dem om att ungarna behöver solen för att få Vitamin D, då blir föräldrarna förskräckta.

  Det här är vad de måste ha tänkt:

  ”Talar han till oss? OMFG, SA HAN EMOT DET DÄR VI FICK HÖRA PÅ NYHETERNA!!!???”

  I Sverige får man inte prata med folk. Och gör man det, så får man inte prata om något som spelar roll. Och gör man det får man inte säga emot nyheterna. Och gör man det får man absolut inte göra det i ett kontroversiellt sammanhang.

  Ingen kommer att fråga dig om dina åsikters grund, axiom och bakgrund. Ingen kommer att nyfiket ta in din världsbild för att utvärdera den i stillhet hemma.

  Min respons har i stort sett varit FUCK IT, FUCK YOU and FUCK YOU SENSIBILITIES.

  Det jag gjorde det första år jag seriöst kom igång med internetsurf var att söka mig till de mest islamfientliga och islamhatande sidorna jag kunde hitta. Jag ville höra vad de hade att säga, och för varje hatfyllt påstående, varje outragous claim, så gjorde jag en ny sökning och tog reda på vad de muslimska apologeterna hade att säga.

  Jag är fortfarande muslim, mer övertygad om det vettiga i att tro på Gud än någonsin tidigare.

  Och om en person inte kan förmå sig att göra detsamma så förtjänar han (feminist? läs:höna) att vara kvar i sin mörka ignorans.

  Det är så många frågor jag har fått omvärdera genom mitt liv, i så många ämnen har jag blivit tvungen att ta 180 graders vändningar när bevisningen blev överväldigande.

  Men inte i Sverige, inte bland Svenskar.

  http://y4ser.wordpress.com/2013/02/19/oxytocin-vs-testosteronbaserad-argumentationsteknik/

  Utan ute på internet, vilket är främst Amerikanskt.

  First Amendment to the United States Constitution

  http://en.wikipedia.org/wiki/First_Amendment_to_the_United_States_Constitution

  Vi avslutar med en blivande klassiker:

  http://www.youtube.com/watch?v=L1EOETs29Yo

  Men varför får jag inte hata dig? I tal?

  Seriöst?

 6. Ja vad skall man säga? Jag har aldrig förstått varför vi på 2000-talet skulle behålla religion som annat än spirituell, existensiell och personlig fråga (där det å andra sidan är helt ok, olika människor har olika behov och dem skall respekteras). Med andra ord, jag kan se inget som helst vettigt syfte med en organisation som ”islamiska rådet”

  Gudstro är av nödvändighet personlig och det finns ingen garanti vad islamiska rådet säger skulle stå närmare gud än vad någon annan säger… Låt säga att två olika personer anser sig höra guds röst men kommer fram till två olika åsikter…. på vilket sätt skulle ett råd ha talan gällande vilken åsikt som stämmer bäst med guds avsikter? Nej enligt mig kan det inte vara annat än en politisk organisation som har i avsikt att kontrollera muslimer.

 7. @Jenny:

  ”Hur tvingande är detta i de muslimska länderna? Och hur tvingande ska det vara i ett av världens mest sekulariserade länder?”

  Definiera ”tvingande”. Specificera ”detta”. Specificera muslimskt land.

  Generell svar: vad har nationella lagar att göra med ett teologisk och filosofisk ställningstagandes giltighet?

  ”Personligen får jag bara ångest av sådant svammel. ”Detta är den naturliga tendensen som Allah har bestämt för mänskligheten”…… Jag hade inte bara kunnat tro på detta för att kunna följa det.”

  Men du har inga problem med att tro på att livet saknar objektiv (läs:gudomligt) mening, och även leva efter den devisen?

  Tips till ateister: när ni läser en muslimsk text, ersätt ordet ”Allah” med ”Gud”, och när ni läser en religiös text, ersätt ordet ”Gud” med ”naturen”.

  ”Detta är den naturliga tendensen som naturen har bestämt för mänskligheten”

  Låter mycket rimligare nu, ur ett ateistisk perspektiv. Jag antar att ”Gud” kan ersättas med ”darwinism” vid rätt många tillfällen.

  ”Detta är den naturliga tendensen som darwinismen har bestämt för mänskligheten”

  Bättre?

  ”Jag hade velat veta med 100% säkerhet att den här Allah faktiskt finns så att jag inte går och lever mitt liv efter något som i slutändan ändå bara var påhittat.”

  Men Du har inga problem med att leva ett liv som kan leda Dig till oerhört långt tid i helvetet?

  Notera att jag inte förolämpar Ditt intellekt genom att antyda att Du lider av villfarelsen om att ateism skulle vara något annat än ett antagande.

  Det finns många olika argument man kan föra, men då jag inte känner till Din teologiska eller filosofiska bildningsnivå nöjer jag mig med ett enkelt argumentation som involverar sannolikhetslära och kostnad/vinst beräkningar.

  Så vi gör en vinst-förlust kalkyl. Om vi utgår ifrån att det saknas hård bevisning för vare sig teism eller ateism så har vi ett 50% / 50% scenario.

  Å ena sidan har vi en scenario som resulterar i ingenting. Å andra sidan har vi himlen eller helvetet.

  Som religiös behöver man hålla i en del handlingar som egentligen inte är särskilt betungande när man väl vant sig, och i de flesta fall är rent av välgörande i den bevisade världen.

  (även ur ett sociodarwinitisk perspektiv måste man erkänna att systemen inte hade vunnit spridning om de inte hade varit dugliga)

  Så det vi har är en samling av föga betungande och ofta välgörande handlingar som kan friköpa dig från helvetet och belöna dig med himlen i fall man hade valt fel scenario.

  Så vi har följande möjliga slutsatser:

  1) Ateistisk verklighet, personen lever som ateist:
  Personen blev inte betungad med religiösa övningar
  Personen slocknar efter döden och inga fler tankar genereras

  2) Ateistisk verklighet, personen lever som religiös:
  Personen blev föga betungad, fick en del vinster av sina handlingar medan han levde
  Personen slocknar efter döden och inga fler tankar genereras

  3) Religiös verklighet, personen lever som ateist:
  Personen blev inte betungad med religiösa övningar
  Personen blir oerhört bestraffad för sina handlingar

  4) Religiös verklighet, personen lever som religiös:
  Personen blev föga betungad, fick en del vinster av sina handlingar medan han levde
  Personen blir oerhört belönad för sina handlingar

  1 är neutral
  2 är positiv
  3 är oerhört negativt
  4 är oerhört positiv

  så det vi ser är att 1+3 är sämre alternativ än 2+4

  Nu, någon kanske tänker att vid alternativ 4 så kan de invända med att de inte blev given övertygande bevis för att följa 1+3 modellen: Men inte nog med att Gud kan hänvisa till det argument jag precis gav, utan:

  Då fanns ju Gud bevisligen, och då har Gud faktiskt sökt övertyga personen om 1+3 modellen, men av någon anledning har personen som valt 2+4 modellen valt att ignorera dessa kommunikationsförsök.

  ”Jamen Gud/Allah finns överallt”…. brukar troende ibland svara när man framför sina tvivel. Det är så man får upp lite kräk i munnen.

  Testa att fråga en intellektuellt muslim.

  Tips för nybörjare: undvik wahhabis/salafi om du är ute efter ett intellektuellt utbyte.

 8. @Erik:

  ”Ja vad skall man säga? Jag har aldrig förstått varför vi på 2000-talet skulle behålla religion som annat än spirituell, existensiell och personlig fråga (där det å andra sidan är helt ok, olika människor har olika behov och dem skall respekteras).”

  Vilket år som det nu råkar vara är irrelevant. Det relevanta är att vi saknar någon som kan på ett övertygande sätt identifieras som representant för Guds vilja.

  Då en sådan representant saknas så blir alla tolkningar subjektiva och ingen kan göra anspråk på gudomlig auktoritet över någon annan.

  ”Med andra ord, jag kan se inget som helst vettigt syfte med en organisation som ”islamiska rådet””

  Om du behandlar muslimer som vilken särintresse som helst så faller det sig naturligt att de vill organisera sig.

  Jag menar, inte nekar du vetenskapsfientliga grupper som feminister ett syfte bakom att organisera sig, så varför nekar du muslimer ett syfte?

  ”Gudstro är av nödvändighet personlig och det finns ingen garanti vad islamiska rådet säger skulle stå närmare gud än vad någon annan säger…”

  Sant enligt mig, då vi saknar en erkänd representant för Gud.

  ”Låt säga att två olika personer anser sig höra guds röst men kommer fram till två olika åsikter…. på vilket sätt skulle ett råd ha talan gällande vilken åsikt som stämmer bäst med guds avsikter?”

  Men en organisation är inte begränsad till att medla i sådana frågor. Kolla bara på RFSL och andra hemska organisationer.

  (not för nya läsare: min aversion för bögar är inte representativt för jämställdister, utan bottnar i min maskulinitet och muslimska identitet)

  ”Nej enligt mig kan det inte vara annat än en politisk organisation som har i avsikt att kontrollera muslimer.”

  Kontrollera, eller representera.

  De representerar inte mig. Jag är shi’a. Sveriges muslimska råd är en salafistisk organisation (såvida inte jag har fel!), även om de gärna vill framstå som representanter för alla muslimer.

  Men även salafis skall har rätt att organisera sig och presentera sig.

  Eller?

 9. @John Nilsson:
  Nu hajar jag inte riktigt hur du får detta till att muslimer nu kan ta individuellt ansvar. Enligt Löfvens uttalande (återgivet i inlägget): ”Omar själv, vad jag vet, aldrig har uttryckt själv de här uppfattningarna, men det han har gjort, det är han har lämnat utrymme för den här typen av uppfattningar …” Det låter tvärtom för mig. Han pådyvlas någon form av kollektivt ansvar, inte ett ansvar för sina egna handlingar.
  Sen begriper jag inte riktigt vad det är du inte håller med mig om när det gäller Artikel 7. Jag tycker inte den är särskilt kontroversiell, och att den helt enkelt bara speglar en ganska traditionell familjesyn, vilket jag inte ser något fel i. Vad är det som är fel i det?

 10. @Jenny:
  Som det står här är det ju inget tvingande i dem alls, det är snarare en observation eller slutsats man ger uttryck åt. Lät man människor leva som de ville och styra sina egna liv tror jag vi skulle få ett utfall som är i samklang med denna artikel.
  Börjar man lagftifsta (ungefär som man gör med föräldraförsäkringen idag, fast tvärtom) för att tvinga in människor i detta mönster, typ lagstiftad plikt för kvinnan att vara hemma under viss tid eller något sådant, då skulle jag definitivt vara emot det. Men något sådant finns inte utsagt här.
  Sen kan man, som Yaser också påpekar, byta ut Allah mot naturen eller något liknande. Känns det fortfarande lika svamligt då?

 11. @Yaser:
  Jag använde ”ras” och ”rasism” så som det normalt används i Sverige idag. Jag är annars helt med dig på den punkten, jag använder normalt själv inte termerna på det viset. Därför som jag säger ”enligt nutida svensk standard”

 12. Nu är jag inte religiös, men om jag vore det skulle jag definitivt tillhöra en religion som är emot homoäktenskap och kvinnliga präster och som har en konservativ syn på äktenskap, sexualmoral och mäns och kvinnors uppgifter. Motsatta åsikter finns det redan så gott om, så det finns ingen anledning att söka sig till en religion som har de åsikterna.

 13. @Dolf:
  Jag tycker nog att Omar Mustafa fått ta i högsta grad individuellt ansvar för hur han uttryckt sig och för sitt agerande, bland annat som ordförande i Islamiska förbundet. Det är inte för att han är muslim så där i största allmänhet, som han nu har fått gå från sossarnas partistyrelse, och det faktum att han är muslim har heller inte skyddat honom i detta fall. Jag tolkar det i alla fall som att det ytterst är hans agerande inom Islamiska förbundet och vad han och förbundet uttryckt som sina värderingar, tillsammans med ett antal snarast pliktskyldiga och mindre trovärdiga avståndstaganden från värderingar som går stick i stäv med socialdemokratin, som har lett till att han nu har fått gå från partistyrelsen.

  Om han hade kunnat visa upp ett annat agerande bakåt i tiden, och/eller kunnat göra trovärdigt att han först och främst står för ”socialdemokratiska värderingar”, snarare än tämligen konservativa muslimska dito, hade utgången antagligen blivit en annan. Imamen Emin Narozi skriver på Newsmill:

  ”Stockholms moskén drivs av det Islamiska Förbundet där Omar Mustafa är ordförande och står för en fundamentalistisk tolkning av Islam som inte delas av majoriteten av Sveriges muslimer.”

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/14/imam-ntligen-har-s-f-rst-tt-att-islamiska-f-rbundet-r-fundamentalister

  Någonstans har ju Omar Mustafa faktiskt själv valt att hålla fast vid Islamiska förbundet, snarare än vid socialdemokraterna, och det är väl detta individuella val som nu lett fram till detta som skett, tänker jag. Så ja, jag tycker han behandlats som en individ. Att han är muslim har varken varit orsaken i sig eller skyddat honom i detta fall.

 14. Sverige och svenskarna måste lära sig att skilja på muslimer och muslimer!
  .
  I tidningarna idag kan man läsa att statsvetare och ”experter” tror att detta med sossarnas Mustafa kan orsaka att sossarna tappar muslimska väljare.
  .
  ALLA muslimer jag pratat med tycker att SUM, muslimska förbundet och södermalmsmosken är dårar. (Typ islams motsvarighet till livets ord) ALLA muslimer jag pratat med tycker att det är bra att sossarna kickade Mustafa.
  .
  Om pk-etablissemanget nu är så jävla okunniga om den svenska muslimska befolkningen att de tror att de sympatiserar med dessa salafister – hur FAN kan man då vara så positiv till islam?!?
  .
  DET är den stora frågan.
  .
  Kanske kan sossarnas debakel med Mustafa och hans svenska gren av muslimska brödraskapet leda till att fler inser att den grupp muslimer som pk-etablissemanget av ren okunskap valt att visa tolerans och acceptans mot faktiskt inte är representativa för, eller ens företräder, den breda majoriteten av Sveriges muslimer.

 15. @Lavazza:
  Nu hänger jag inte riktigt med, möter inte de flesta västerländska religioner de kriterierna? Den svenska modellen med kvinnliga präster och kyrkliga homoäktenskap hör väl snarare till undantagen än regeln?
  Vad gäller homoäktenskap, hur man ska ställa sig till det i ett religiöst hänseende anser jag måste bedömas mot relgionens grundläggande värderingar och/eller axiom.
  Jag har till exempel väldigt svårt att förlika mig med att svenska kyrkan viger homosexuella, då jag uppfattar det kristna äktenskapet starkt kopplat till familjebildning och fortplantning. Homosexuell vigsel strider vad jag kan se mot det kristna äktenskapets grundläggande syfte.
  Däremot skulle jag inte ha några invändingar mot homo- eller multiäktenskap för en ny religion (eller någon annan icke-västerländsk religion) som enbart ser äktenskapet som ett uttryck för två (eller fler) människors kärlek till varandra och en självpåtagen förpliktelse att leva tillsammans.
  Det sekulära (borgerliga) äktenskapet är ett juridiskt kontrakt, och bör som sådant vara fri från alla moraliska och etiska inskränkningar pga sexuella normer.

 16. Men Du har inga problem med att leva ett liv som kan leda Dig till oerhört långt tid i helvetet?

  Pascals wager är en väldigt gammal och död häst att börja piska på.
  Vill du ha långa djupgående diskussioner med ateister kan du börja med TalkOrigin.org. Där finner du nog att alla brännpunkter du vill beröra redan är berörda, katalogiserade och med källhänvisningar.

  Lycka till.

 17. @John Nilsson:
  Det kan mycket väl finnas giltiga anledningar till att Mustafa bör avgå, det vet jag inte. Jag har inte gjort något djuplodande gräv här, och har inte heller några planer på att göra det.
  Men … det jag reagerade på var att det som presenterats och som jag sett bara är ytlig retorik. Gräver man antar jag att man antingen hittar en tom ballong, eller också hittar man något substantiellt.
  Det mest kontroversiella jag sett som faktiskt är substantiellt är att Mustafa lär ha sagt att man borde skicka svenska JAS-plan till Israel (som del av ett angrepp), vilket jag anser vara både ett synnerligen olämpligt och vidrigt påstående. Men det är enligt min mening inte värre än att skicka JAS-plan till Libyen eller svenska trupper Afghanistan. Så han visar sig bara vara lika god kålsupare som resten av skitstövlarna som drar in Sverige i krigföring på främmande mark.
  Vad talare han inbjudit står för är inte relevant, om han inte själv ställer sig bakom deras ståndpunkter. Vilket han ju då tydligen inte gjort.

  Vill dock poängtera att jag skrev inte inlägget för att försvara Mustafa, utan att det var menat som kritik mot socialdemokraternas inkonsekvens.

 18. @Nils:

  Sverige och svenskarna måste lära sig att skilja på muslimer och muslimer!

  Skriver jag under på helhjärtat.
  I övrigt är jag (till skillnad från de flesta andra har jag en känsla av) fullständigt medveten om att mina kunskaper om islam knappt ens kan kallas ytliga, och muslimer generellt kommer väl huvudsakligen från mellanöstern, vilket är en främmande kultur för mig. Så jag har ingen som helst lust att ge mig in på att värdera eller döma deras religion eller kultur. Så länge som muslimer som kommer hit tar skeden i vacker hand och anpassar sitt levene till det svenska samhället (dvs. i Sverige gäller svenska lagar osv.) så lägger jag mig inte i hur de lever sina liv. De får fira Rhamadan och fasta och gå i slöja och hela köret för mig. Vad mig anbelangar får de vara polygama också, så länge ingen tvingas in i ett polygamt förhållande utan eget medgivande.

 19. @Grodan Boll:
  Tack för den. Hade ingen aning om det kom från Pascal. Jag stötte på resonemanget första gången i en science fiction-berättelse. Tror det var av Arthur C. Clarke, men kan ha fel på den punkten.

 20. Som jag förstått saken, så är det texten där det sägs att könen ska ha olika status inför lagen, som väckt störst vrede hos kritikerna. Och det är ju en intressant markering från Socialdemokraterna, att de kickar ut en person som förespråkar olikhet inför lagen.

  Ett sånt tydligt ställningstagande för principen om könens likhet inför lagen, gör ju att Socialdemokratiska politiker från och med nu får väldigt svårt att motivera den nuvarande mansdiskriminerande lagstiftningen, närhelst en jämställdist konfronterar dem med frågan.

  Manuell pingback:

  http://bashflak.wordpress.com/2013/04/14/s-blir-ekvalister/

 21. Detta säger väl mest om dagens politik/politiker, och vilken taskig tilltro de har till sina väljare.
  I sin iver att få så många väljare som möjligt, påstår de en massa konstiga saker, och tar en massa konstiga beslut….

  De försöker framstå som både kommunister och kapitalister. ”I vårt parti finns plats åt alla”

  De försöker framstå som både feminister och maskulister, ”vårt parti finns plats åt alla!”

  kan man föra politik innefattande två motpoler i ett och samma parti?

  Vad bra då i så fall, då behöver vi ju bara ett parti….. (Ironi)

  Tror de att vi väljare är så jävla dumma att vi tror det är möjligt att föra både kommunistisk och kapitalistisk politik samtidigt?

  Det enda som händer är att de tappar väljarnas förtroende….

  Vad jag saknar inom politiken är ett parti med en tydlig politisk agenda, som står för vad de vill, utan att försöka lura en massa väljare att rösta på dem i okunskap.

  Är tex V mindre kommunister bara för att de tog bort K?

  Vilken politik de för, ser vi inte på vilka som sitter mer i styrelser hit eller dit, vilken politik de för ser vi i deras agerande i de olika sakfrågorna som behandlas.

  Detta spektakel med Omar är bara ytterligare ett bevis på hur korkade politiker försöker slå knut på sig själva i jakten på väljare, hur de medvetet agerar bedrägligt för att skaffa väljare genom att tillsätta galjonsfigurer som skall locka massorna att rösta på dem, oavsett vilken politik de sedan står för i själva verket. Demokrati?

 22. Först och främst, jag har inte följt ”turerna” så noga och har inte ”varit där”, sett och hört med egna ögon och öron så det är egentligen svårt att ha någon bestämd uppfattning. Givetvis skall man ha samma grundvärderingar som det parti man ansluter sig till, om inte bör man kanske välja ett annat parti.
  Vilka grundvärderingar Omar har eller inte har borde givetvis valberedningen ha klarlagt innan en nominering.

  Från Artikel(7)

  ”Detta är den naturliga tendensen som Allah har bestämt för mänskligheten.”

  som du svarar så här på

  ”Bortsett från meningen med Allah så är jag helt grön på hela detta stycke.”

  Hur kan du bortse från det som kanske är själva kärnproblemet, den religiösa indoktrineringen och en ren lögn? Ingen modern människa med sina sinnes fulla bruk kan väl på allvar tro att Allah har bestämt detta.

  @Yaser:

  ”Tips till ateister: när ni läser en muslimsk text, ersätt ordet ”Allah” med ”Gud”, och när ni läser en religiös text, ersätt ordet ”Gud” med ”naturen”.”

  Tips till troende… Skriv då naturen istället för Allah eller Gud, det skulle säkerligen ta bort många konflikter även mellan olika religioner.

  ”Om jag fattar det hela rätt så är man alltså inte välkommen bland socialdemokraterna om man har en positiv syn på den traditionella kärnfamiljen.”

  Så är det nog och ironiskt nog så är samtliga feministiska partier för en ökad invandring av människor som kommer från kulturer där kärnfamiljen är viktig.

  ”Socialdemokraterna kanske borde inleda valsamverkan med Sverigedemokraterna?”

  Ja varför inte? SD är ju ganska feministiska de också.

 23. ”Nu hänger jag inte riktigt med, möter inte de flesta västerländska religioner de kriterierna? Den svenska modellen med kvinnliga präster och kyrkliga homoäktenskap hör väl snarare till undantagen än regeln?”

  Min poäng var att om jag skulle vara religiös, så skulle jag tillhöra någon religion som är klart oberoende av vad som just för tillfället och i just det här samhället är comme-il-faut bland icke-religiösa och lite-religiösa.

  Uppenbarligen anser socialdemokratin att religionen är en alltför stark konkurrent om själarna, och att det är religionen som ska visa respekt för politiken men aldrig tvärtom. Allt tillhör kejsaren enligt socialdemokratin, som det verkar.

 24. Tror de att vi väljare är så jävla dumma att vi tror det är möjligt att föra både kommunistisk och kapitalistisk politik samtidigt?

  Det enda som händer är att de tappar väljarnas förtroende….

  .

  Ingen modern människa med sina sinnes fulla bruk kan väl på allvar tro att Allah har bestämt detta.

  Ni har väldig hög tilltro till era medmänniskor.

  Det jag sett och hört av folk tyder på att de väljer att inte sätta sig in i saker djupare än Aftonbladets löpsedlar låter dem. Att ge dem mer data att förhålla sig till gör bara saken ”jobbigare”.

 25. Barfota

  Jag blandar mig inte i någon muslimsk fråga. Av en så pass rationell man som jag faktiskt är kommer det nu ett märkligt påstående. Jag trodde tex att spöken och andar var ett hittepå. Men jag känner isåfall två personer som ljuger. Min farmor, hon har varit en ärlig människa i hela sitt liv. Hennes hund(som nu är död). Båda dessa såg något helt otroligt utanför ett slott i Skåne på 80- talet. Något som fick hunden att slita sig och pysa hem i panik. Min farmor tittade då länge upp mot vägen och fick se mycket tydligt andar som kom emot henne . Där vände hon om och sprang i samma riktning som hunden. Nu till saken, jag vet att hon talar sanning, inte ur ett vetenskapligt perspektiv kanske , men du vet vad jag menar.

  Sen har jag själv varit med om att bli antastad i naturen av något mycket märkligt väsen. Så jag påstår, åtminstone för mig själv, att det finns saker som vi ännu inte kan förklara. Eller så är jag och min farmor samt hennes hund på något sätt utsatta för någon psykisk åkomma.

  Något finns där ute.

 26. Jag tror faktiskt att allt det här är medvetet iscensatt av ledande Socialdemokrater för att:
  a) Markera att (S) är ett feministiskt parti som aktivt tar avstånd från åsikter som diskriminerar kvinnor.
  b) (S) vill vinna tillbaka de röster som man har tappat till Sverigedemokraterna genom att man nu går på Sverigedemokraternas linje då det gäller Islam.

  Är det bara jag som tror att det ligger till så här?

 27. @Barfota

  ”Givetvis skall man ha samma grundvärderingar som det parti man ansluter sig till, om inte bör man kanske välja ett annat parti.”

  Precis!
  Håller med dig där, men om partierna inte har några grundvärderingar då?

  Problemet är att inga partier idag redovisar några tydliga grundvärderingar….
  (De har givetvis en agenda, grundvärderingar, men de är riktigt usla på att redovisa den….)

  Varav sossarna nog är värst i sin iver att fiska röster…..

 28. JD

  jag tror inte sossarna är så smarta. Det var väl först avpixlat som drog igång ”drevet”. Sossarna som jag uppfattat det skulle nog inte våga krocka med islam. Veronika Palm vågade inte ens möta pressen efteråt och det är märkligt att en politiker inte gör det hon är tillsatt för. Att öppet deklarera var hon står i politiska frågor så att väljarna vet vad dom ska rösta på. Hon bör faktiskt avgå eller svara på journalisternas frågor. Fega politiker är vi vana vid, men jag menar att hon arbetsvägrat inför svenska folket genom att inte svara på frågor kring det som nu oundvikligen kommit att ske. Feminismen har för första gången krockat ordentligt med islam i Sverige.

 29. @Torstensson:

  ”Jag blandar mig inte i någon muslimsk fråga”

  Det gör jag i allra högsta grad i de fall som t.ex. man i min son förskola tagit bort svensk husmanskost (fläskkött) till förmån för muslimsk pågående Islamisering och urholkning av svensk kultur, seder och bruk, det är allt annat än OK.

  ”Sen har jag själv varit med om att bli antastad i naturen av något mycket märkligt väsen. Så jag påstår, åtminstone för mig själv, att det finns saker som vi ännu inte kan förklara. Eller så är jag och min farmor samt hennes hund på något sätt utsatta för någon psykisk åkomma.”

  Jag tror på varenda ord du skriver, varje sig din farmor, hunden eller du ljuger och det finns saker som vi inte kan förklara men jag menar att bara för att vi inte kan förklara det så behöver det inte betyda att någon Allah eller Gud är inblandad. Jag skulle tro att det snarare är en kombination av psyket, tro, religion, fysiska lagar, magnetfält, kvantfysik etc. som spelar in, det är helt enkelt komplext.

  ”Något finns där ute.”

  Japp, allt som någonsin har funnits här finns troligen där om än i annan form och kan vara kommunicerbart under vissa omständigheter.

 30. @Anders Senior:

  ”Problemet är att inga partier idag redovisar några tydliga grundvärderingar….”

  Sant, hur skulle man kunna göra det om man vill vara populär på alla fronter samtidigt. Svensk politik är feg, platt och undfallande. Pannkakspolitik som jag brukar säga… en platt sak med ett minimum av smaklösa ingredienser som knappast gör någon mätt. De politiska partierna behöver profilera sig tydligare så man faktiskt vet vad man lägger sin röst på. T.ex. vill jag vara 100% säker på att Sossarna (om de vinner valet) INTE alierar sig med manshatarpartiet (MP). En röst på Sossarna skulle i så fall innebära ett hopp ur askan rakt in i elden. Min ärliga och uppriktiga uppfattning är att det demokratiskt valda största partiet ensamt skall regera, vill sedan andra småpartier stötta dem i vissa frågor så låt gå för det, men inte sån kohandel som pågår i dagens moderna politik, det stinker och är ett svek mot väljarna.

 31. @Grodan Boll:

  ”Pascals wager är en väldigt gammal och död häst att börja piska på.”

  Wikipedia skriver ”Historically, Pascal’s Wager was groundbreaking because it charted new territory in probability theory”

  http://en.wikipedia.org/wiki/Pascal's_Wager

  Pascal levde under 1600 talet.

  Lustigt då att vi har hadither från 800 talet som använder sig av samma argument, vilket var det som inspirerade mitt svar.

  Men som du sa, det här är nog inte rätt forum för teologi.

 32. @barfota:

  ”Tips till troende… Skriv då naturen istället för Allah eller Gud, det skulle säkerligen ta bort många konflikter även mellan olika religioner.”

  Det är rimligt att endast använda termer som båda är överens om vid dialog. Däremot citerade du inte ett ateistisk-teistisk dialog, utan ett manifest för vad man står för. Och i ett sådant text vore det värdigt kritik att inte vara skarp med vad man står för, istället för att vara generell för att behaga folk.

 33. Barfota

  Precis. Jag håller med där. Det jag tycker är jobbigt med Islam är inte själva Islam eller vad Koranen påstår. Det jobbiga är att islam och icke-islam är två olika saker folk identifierar sig med. Det är vi och dom generellt sett. Jag lurade en gång en aggressiv pakistanier på ett utställe en gång att jag var muslim. Då blev han helt förbytt och trevlig mot mig och började dilla om att svenskar och pakistanier är samma ariska ras. Jag finner islam som en skiljevägg och jag är inte naiv.

  Den största frågan för mig i en globaliserad kontext är varför så många muslimska fädrar godkänner sina söners sexliv men förvägrar sina döttrar att ha svenska pojkvänner. Jag glädjer mig åt art bahare andersson tar tag i detta och hon har mitt fulla stöd.

 34. @JD:

  ”Är det bara jag som tror att det ligger till så här?”

  Jag är en fullblodad konspirationsteoretiker, men samtidigt har jag sett väldigt mycket bevis för mellannivåpolitikernas idioti och ignorans.

  Nä, jag tror inte att de har någon aning om vad de håller på med.

 35. @Torstensson:

  ”Den största frågan för mig i en globaliserad kontext är varför så många muslimska fädrar godkänner sina söners sexliv men förvägrar sina döttrar att ha svenska pojkvänner. Jag glädjer mig åt art bahare andersson tar tag i detta och hon har mitt fulla stöd.”

  Du har världens bästa chans att ställa den frågan till @Yaser som ju är man och muslim. Jag tror mig veta, men att tro är ju en sak och att veta är en annan, så ställ den frågan direkt till honom.

 36. Nej det är ingen konspiration.

  1. Sossarna i likhet med resten av pk-etablissemanget förstår inte att skilja på muslimer och muslimer. De tror att t.ex att man kan besöka södermalmsmosken och möta representanter för sveriges muslimer.

  2. Sossarna i likhet med resten av pk-etablissemanget tror på fullaste allvar att, bara för att SD bara har 10% väljarstöd, så är mångkultur och massinvandring populärt hos väljarna. De tror att det ger röster att angripa SD’s invandringspolitik och att okritiskt visa respekt för vilka muslimska yttringar som helst.

  http://www.newsmill.se/artikel/2013/04/14/imam-ntligen-har-s-f-rst-tt-att-islamiska-f-rbundet-r-fundamentalister

 37. @Nils:
  Helt säker på att om alla kostnader, brotts, våldtäktsstatistik och arbetslöshet redovisades helt ärligt och öppet så skulle inget parti få mandat för massinvandringen eller islamiseringen. Att begrava sanningar och förtiga en öppen debatt leder ingenvart för någon. Inte ens de mest rabiata hatarna av VITA män kunde fortsätta blunda.

 38. @Yaser och @JD:

  Om konspirationsteorier:
  Rent generellt (och antagligen alldeles för förenklat…) kan man väl fråga sig vem som vinner mest på att muslimer i förorten och svenska män i gamla bruksorter och på landsbygden, ser varandra som sina respektive fiender?

  Svenska statliga FOI ville samarbeta med Saudiarabiens kungahus och bygga en vapenfabrik åt dem, en diktatur som åtminstone till dels vilar på fundamentalistisk islam. Ledningen hos Sveriges största partier, socialdemokraterna och moderaterna, verkar ha en särskild dragning till de mest konservativa svenska, islamska institutionerna och de personer som representerar dem. Med dessa perspektiv i åtanke blir min fråga:

  Ligger det verkligen i gatans muslimske Achmeds eller sverigedemokratiske Kenneths intresse, att i första hand kämpa mot varandra, eller borde både Achmed och Kenneth försöka lägga sina skiljaktigheter åt sidan för en stund, och sätta sig ner och tillsammans fundera över hur de påverkas av de beslut som i dagsläget tas över deras huvuden, av en redan mera samordnad muslimsk och västlig överhet?

 39. @Dolf:

  ”Jag har till exempel väldigt svårt att förlika mig med att svenska kyrkan viger homosexuella, då jag uppfattar det kristna äktenskapet starkt kopplat till familjebildning och fortplantning.”

  Ska då endast personer med intyg på att de är fertila få gifta sig, eller ska man nöja oss med en åldergräns (för kvinnor) på 50 år? Wink

 40. ”Den största frågan för mig i en globaliserad kontext är varför så många muslimska fädrar godkänner sina söners sexliv men förvägrar sina döttrar att ha svenska pojkvänner. Jag glädjer mig åt art bahare andersson tar tag i detta och hon har mitt fulla stöd.”

  De flesta muslimer är sunnis, och de tror inte på tidsbestämda äktenskap.

  Hor är strikt förbjudet inom islam, så det muslimska horpojkar gör är förkastligt enligt islamisk norm och även straffbart enligt islamisk juridik.

  ”[24:2, koranensbudskap.se] STRAFFET för äktenskapsbryterskan och för äktenskapsbrytaren är hundra piskrapp för var och en; och låt inte medkänsla med dem avhålla er från att följa Guds lag, såvida ni tror på Gud och den Yttersta dagen. Och se till att några troende bevittnar bestraffningen.”

  Vidare diskvalificerar pojkarna sig från att äkta en kysk muslimsk dam.

  ”[24:3, koranensbudskap.se] Äktenskapsbrytaren tar inte någon annan än en äktenskapsbryterska eller en kvinna som dyrkar avgudar till hustru och ingen tar en äktenskapsbryterska till hustru utom en äktenskapsbrytare eller en avgudadyrkare. Sådana [förbindelser] är förbjudna för de troende.”

  Hade de varit shi’a hade de åtminstone kunnat behålla hedern genom att ingå tillfälligt äktenskap, men då är problemet att det är svårt att hitta kvinnor som inte har begått hor.

  Själv hade jag aldrig ”rört” en kvinna innan jag gifte mig tidsbestämt när jag var 24 år gammal (ursprungligen 6 månader, förlängd tills det tog slut efter 1 år totalt). Därefter följde 4 år av ingenting till jag gifte mig permanent vid 29 år ålder, då jag hade fullbordad sex första gången.

  Men uppenbart är det att många muslimer struntar i dessa regler när de kommer till ett sexuellt laglöst (”frigjord”) land. Om man skall resonera hur de tänker så är det förmodligen en undermedveten förståelse av följande:

  *sperma är billigt
  *ägg är dyrt
  *män är polygyna
  *kvinnor är hypergama
  *kvinnligt oskuld har ett egenvärde
  *Kvinnor tänder på män med erfarenhet
  *Mäns värde är baserad på hur många kvinnor som vill ha dem

  Man vill inte höja kvinnors hypergama instinkter genom att låta dem rida vad som vulgärt inom PUA kretsar kallas för kuk-karusellen. Plus att deras oskuld är värt en hel del i den fria marknaden, runt en miljon kronor sist jag kollade:

  http://y4ser.wordpress.com/2012/10/01/prostitution-och-oskuld/

  Man vill ju inte ge bort något som är värt en miljon kronor till vem som helst, vill man?

  Pojkarna å andra förlora inte så mycket på att bli av med sin säd. En mans oskuld är inte värdelös, men inte värd 1 000 000 heller (hör av mig till mig om ni känner någon som vill betala för manlig oskuld).

  Att kvinnor tänder på män med erfarenhet, samt män som andra kvinnor vill ha tappar lite av sin poäng i och med att en kysk kvinna som är oskuld generellt föredrar en make som också har väntat. Men å andra sidan kan kvinnor inte sätta sig in i hur mycket svårare det är för en man att kontrollera sin sexuallitet fram tills äktenskapet (15-20 gånger mer testosteron). Speciellt med tanken på att män generellt väntar runt fem år längre än kvinnor.

  Eller som Rollo skriver:

  The short version is that it’s not in women’s best sexual-strategy interests for a man to have sexual options. Women’s sexual strategy is very schizophrenic – ideally women want a Man that other women want to fuck, but in order to assess his sexual market value to other women he’s got to have exercisable options for her to compete against, or at least display indirect social proof to that effect. So, she needs to limit his options while simultaneously determining he has those options. Now add to this the hypergamous necessity of maintaining a reasonable pool of suitors suspended in doubt of her own SMV in order to determine the best one among them for short term sexual provisioning and long term security provisioning.

  http://rationalmale.wordpress.com/2012/02/07/three-strikes/

  Själv menar jag att en man bör akta sig för att bli porrberoende eller ha fått smak för kvinnor innan han gifter sig, då det gör det svårare att vara monogam.

  Vidare har vi att det är förbjudet för muslimska kvinnor att gifta sig med icke-muslimska män. Anledningen är att Gud har sagt så (ateister: läs ”naturen” istället för ”gud”).

  Det ligger i kvinnors natur att hitta en man deras hypergama instinkter är nöjd med, och därefter ge efter för den utvalda mannens världsbild och göra det sin egen.

  Om du inte har lyckats göra din världsbild till din kvinnas världsbild, då accepterar hon inte dig till fullo, och då är hennes hypergamiska drifter inte till fullo tillfredsställda.

 41. Barfota

  Jag har läst en imams ord om varför söner får vara ihop med svenska tjejer och varför muslimska kvinnor inte får det.

  Hans text gick ut på att kulturen sitter i männen som försvarar den och att kvinnor av naturen eller av Gud är mentalt svagare och lättare ger efter för mannens kultur. Därför får muslimska kvinnor inte gifta sig med kristna eftersom kvinnan med stor sannolikhet ger avkall på sin muslimska identitet.

  I det korta samt långa perspektivet blir detta ett hinder för kärlek över gränser och det är ingen verklighet jag vill ska drabba min son när han sen har färre kvinnor att dejta än vad hans muslimska motsvarighet hade haft.

  Som sagt Bahare Andersson rockar och jag gillar henne. Det är dags för muslimska män att inse att dom inte har är här för att leka harem. Ska dom låta Lasse och Ingrid se sin dotter gifta sig med muslim så ska dom fanemig också acceptera att deras egna dotter gifter sig med nån som heter Martin och är protestant.

  Håller inte yaser med mig så har jag inget att säga honom.

 42. @Dolf:
  ”Jag har inte gjort något djuplodande gräv här, och har inte heller några planer på att göra det.”

  Samma här. Min bild av Omar Mustafa baseras enbart på medias uppgifter och de uttalanden etc som han själv har gjort i media. Det är förstås en begränsning. I sammanhanget är det dock främst hans egna ord som fått mig att uttrycka mig så kritiskt, där jag tycker att han rätt konsekvent har försökt glida undan de väsentliga frågorna, och hellre etiketterar sina kritiker som ”islamofober”, snarare än att redogöra för var han själv står i olika frågor. Om den kritik som framförts mot honom av andra skulle vara helt tagen ur luften, skulle han antagligen ha bemött denna kritik på ett helt annat sätt, tänker jag.

  Vad det gäller detta med de traditionella familjevärderingarna orkar jag inte reda ut det, mer än att säga att jag inte vill att jag (eller någon annan) ska vara föreskriven något särskilt sätt att agera, bara utifrån min (eller den andres) könstillhörighet, pigmentering eller någon annan liknande kollektiv kategori.

 43. Först så anklagades han väll för att fiska i grumliga vatten med antisemitism och homofobi sedan såg feministerna i partiet och deras medsystrar i media till att slänga in artikel 7 så att bakvägen få in människor att även inkludera något som många inte tycker är fel i drevet.
  Alltså man vill låta påskina att feminism är något svenskt och modernt som står upp mot en gammal religion utan att få stämpeln att lida av islamofobi på ett lite fegt men ändå smart sätt självklart kan du vara muslim och socialdemokrat men då måste du vara det under feministisk flagg enligt dom.

 44. Yaser

  Enda anledningen att jag skulle gå med på de reglerna och ha nytta av dom är om jag själv blir muslim. Jag har inga sådana planer och därför är det självklart för mig att ogilla reglerna som finns i islam kring kvinnors sexualitet. Jag vill inte att en muslimsk man ger mig värde. Jag är västerlänning och försvarar min egna kultur och min egna identitet. Du och jag bråkar således inte om vem av Jesus eller Muhammed som sa klokast saker. Du och jag bråkar om chansen till att reproducera oss . Typ. Sen utan att vara muslim måste jag säga att även jag avskyr dekadent beteende hos män och kvinnor då det splittrar familjer.

 45. @Yaser:

  ”Vilket år som det nu råkar vara är irrelevant. Det relevanta är att vi saknar någon som kan på ett övertygande sätt identifieras som representant för Guds vilja. Då en sådan representant saknas så blir alla tolkningar subjektiva och ingen kan göra anspråk på gudomlig auktoritet över någon annan.”

  Ja precis, vi har inga inga brinnande buskar, desto fler brinnande bilar…. knappast ett tecken på att gud kommunicerar mer med vissa än andra.

  ”Om du behandlar muslimer som vilken särintresse som helst så faller det sig naturligt att de vill organisera sig. Jag menar, inte nekar du vetenskapsfientliga grupper som feminister ett syfte bakom att organisera sig, så varför nekar du muslimer ett syfte?”

  För det första nekar jag inte muslimer specifikt utan religioner i allmänhet och där ingår islam. Vissa Muslimer må se sig som ett särintresse jag ser muslimer på samma sätt som kristna m.fl. För det andra har den västerländska kulturen en lång historia av kamp just för att bli av med religiöst styre. Precis som vi haft en kamp för att bli av med kungastyre.

  Vi har kvar kungen såväl som religionen men de är separerade från politiken. Feminismen är ingen religion, den är ett slags underavdelning till marxismen som i praktiken blir som en religion när den – pga att vissa inte klarar av att skilja mellan feminist och kvinna – slippar följa de regler alla andra tvingas rätta sig efter.

  ”Sant enligt mig, då vi saknar en erkänd representant för Gud.”

  Enig, det är just det jag är inne på. Detta är nyckeln till allt.

  ”Men en organisation är inte begränsad till att medla i sådana frågor. Kolla bara på RFSL och andra hemska organisationer.”

  RFSL har samma problem som feminismen, en sammanblandning av sort (ex. bisexuell) och politisk ideologi (queerteori) där man förutsätter alla som föddes bisexuella skall höra samman politiskt och organisationen skall inte representera ideologin (som ex. socialdemokraterna) utan sorten i sig.

  ”Kontrollera, eller representera.”

  Kontrollera…. Islam kan inte representeras för ingen människa kan påstås vara mera ”enligt gud” än någon annan. Precis som vi bägge skriver ovan. Det handlar mer om politik och kultur som det handlar om religion. Religioner ser olika ut beroende på vilket land de kommer från. Se bara på nordirland där kristen-katolska kämpade mot kristen-protestantiska.

  ”De representerar inte mig. Jag är shi’a. Sveriges muslimska råd är en salafistisk organisation (såvida inte jag har fel!), även om de gärna vill framstå som representanter för alla muslimer.”

  Jag är ingen expert på islam så jag kan bara berätta hur det kan te sig för utomstående. Muslimska rådet är då i praktiken Islam blandat med delar av Egyptisk kultur. Shia är i själva verket Islam blandat med delar av Irans kultur..Både Egypten och iran är länder som drastiskt ändrades när islam fick politisk makt. På 70-talet hade få muslimska kvinnor slöja. Hur ser det ut där idag?

  ”Men även salafis skall har rätt att organisera sig och presentera sig.”

  Javisst, precis som nazister och andra stollar får starta politiska partier får salafister också göra det. Sverige som land tillåter de här förteelserna övertygade om att media granskar dem och folk i allmänhet röstar inte på dem. Frågan rör dock inte om de får organisera sig, frågan är om medlemmar i de organisationerna samtidigt kan vara medlemmar i partier som socialdemokraterna.

  Dvs fungerar det med två herrar?

 46. @Yaser:

  ”Det är så många frågor jag har fått omvärdera genom mitt liv, i så många ämnen har jag blivit tvungen att ta 180 graders vändningar när bevisningen blev överväldigande.”

  Samma här. Jag vet inte hur många gånger jag vänt ut och in på mig själv. Stundtals har jag varit totalt förvirrad och känt den där overklighetskänslan du vet. Det blir väl så när man tappar fotfästet för en stund. Det positiva som kommit ur detta är att jag inte längre är rädd för att tappa fotfästet och att jag blivit ödmjuk. Jag har antagligen fel om det mesta, men jag har iallafall hittat en väg som går att uthärda även om jag finslipar på den hela tiden.

  ”Men varför får jag inte hata dig? I tal?”

  Du får gärna hata mig på vilket sätt du vill och jag får hata dig. Hat är en underskattad drivkraft. Angående helvetet- de kristna missionärerna hade svårt för att skrämma vikingarna med helvetet. Varför? För att där är varmt och vikingarna var grymt trötta på kylan. Vilket jag också är. Lite eld och värme i tusen år för att mjuka upp lederna och sen paradiset med all den dekadens jag föreställer mig existerar där.

  För er muslimer väntar ju en massa oskulder och era fruar blir unga på nytt. Det hade jag också kunnat självmordsbomba mig för. Undrar dock hur många oskulder en muslimsk kvinna får ligga runt med i paradiset. Ska nog fråga en väldigt intellektuell imam om detta. Blir jag lovad en massa oskulder och att min man kommer att se ut som 25-30 igen, ja då är jag beredd att bli den bästa muslimen som någonsin funnits! Då är jag på punkt 4 innan du hinner blinka!

  ”4) Religiös verklighet, personen lever som religiös:
  Personen blev föga betungad, fick en del vinster av sina handlingar medan han levde
  Personen blir oerhört belönad för sina handlingar”

  Yes

 47. Jenny

  Om du är trött på kylan i Sverige varför flyttar du inte till Varmare länder? Nej just det, dom har ofta sämre ekonomi. Du bor i Sverige för att det är ett jävligt bra land. Sluta va så dissig mot en kultur som i många fall är helt överlägsen den outvecklade som finns i strikt religiösa länder.

 48. @Torstensson:

  ”Håller inte yaser med mig så har jag inget att säga honom.”

  Själv väntade jag så länge med att gifta mig just eftersom jag ville ha en shi’a-muslimsk kvinna. Jag nekade till och med en direkt relationsförfrågan från en gammal klasskamrat vid tioårs-återträffen då hon inte var muslim.

  Jag lyckades inte hitta någon. Vid 24 så träffade jag en kvinna som hade vuxit upp som ateist men själv valt kristendom. Vi var ett par i ett år, men då hon inte var redo att följa islam så funkade det inte, eftersom det skulle leda till problem med barnuppfostran. Detta var innan jag blev påläst om kön-och genusfrågor. Jag var beta på många plan, omedveten alpha på andra.

  Så jag gifte mig en muslimska från Iran. Det jag sökte efter fanns inte i Sverige. Hon tjatade på mig att bli en riktig man, så på den vägen började jag läsa på ämnet och blev införstådd med genusdynamiken.

  Enligt islamisk juridik så har kvinnans far veto-rätt när det kommer till hennes val av make. Missbrukar han sin veto-rätt så kan hon överklaga till domstol.

  Så om min son skulle bli förälskad i en kristen kvinna, men hennes far skulle inte ge sitt uttryckliga medgivande skulle jag tvinga min son att glömma henne. Ännu bättre, jag skulle lära honom detta innan hormonerna kommer igång.

  Jag är osäker på vad som gäller om man har att göra med en kysk muslimska som har en ovillig kristen far.

  Om jag skall vara hård och rak: antingen har ni koll på era kvinnor eller så har ni inte det.

  Om ni inte har det, eftersom ni som fädrar har avsagt er all faderligt ansvar så är det upp till eran döttrar att avgöra vad de vill göra. Och väljer de att vara flickvänner till en muskimsk horpojke i en ålder då ingen svensk man ändå har för avsikt att gifta sig med dem, vad spelar det då för roll då om den muslimska horpojken har samma ohederliga avsikter som de svenska männen?

  Att den muslimska horpojken vid 27 års ålder kommer att försöka lura i en kysk muslimsk kvinna att de kan gifta sig borde inte spela någon roll för den svenska kvinna han är med när han är 19 år. Alla vet att sådana förhållanden ändå inte är seriösa.

  Och vad spelar det för roll huruvida muslimen har varit kysk eller är en horpojke när han väljer en muslimska för äktenskap vid 27 års ålder?

  Så, om ni har blivit intalad till att abdikerat eran ansvar som fädrar och har lämnat era döttrar ”fria” att göra vad de vill, då får ni acceptera att de blir offer för de muslimska skitstövlar som finns, på samma sätt som ni väljer att acceptera att de blir offer för svenska skitstövlar.

  Själv skulle jag aldrig låta min dotter bli utsatt för en skitstövel, oavsett skitstövelns relation till Gud. En kvinna saknar maskulin agency, de har feminin agency. Och utan att bli informerade om det så kan en kvinna aldrig förstå sig på den manliga sexualiteten. Det är rent ut sagt ansvarslöst att låta sin dotter slösa bort sin mest dyrbara tillgång, för att komma på att hennes sexuella marknadsvärde är nästan helt förbrukad vid 30 års ålder.

  Angående aspekten ”muslim tar svenska, svenska tar inte muslimer”. Varför spelar det någon roll? Ur ett ateistisk synpunkt är ju islamisk teism och kristen teism irrelevanta kriterier för äktenskap, på samma sätt fotbollslagslojalitet är irrelevant. Så jag förstår inte varför det spelar någon roll ur ett ateistisk perspektiv. Ur ett muslimskt perspektiv så vill man låta sin barn få tillgång till efterlivets goda.

  Här är vars skon egentligen klämmer: stamtänk. Svenskar är en stam, och vi tillhör en annan stam. ”tribalism”, xenofobi och rasism är en sund och naturlig biologisk instinkt, oavsett vad socialisterna försöker inbilla er.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tribalism

  Man behöver inte vara ogästvänlig eller en skitstövel för det, men man får erkänna att man har ett ömmande hjärta för sin egen stam. Det är enbart den västliga makteliten som försöker få er att skämmas för eran instinktiva stolthet över er egen stam.

  Och det är först ur det perspektivet som argumentet ”min dotter för din dotter” börjar bli rimlig.

  Jag har kan tänkta mig att överlämna min dotter till en troende muslimsk välbärgad svensk man som är stol över sin svenska ursprung. Denna muslimska man kan få fira svenska högtider, på samma sätt som jag firar iranska nationella högtider. Min dotters barns uppfostran kommer att liga i den svenska muslimska mannens händer, i sådan fall. Hon kommer att ändra sin världsbild till att återspegla hans. Och jag kommer att noga undersöka hans lämplighet innan jag ger mitt medgivande.

  Och själv kommer jag att uppfostra min son till en troende muslimsk välbärgad iransk man som är stolt över sin iranska ursprung, och han får gifta sig med en abrahamisk kvinna vars far godkänner äktenskapet. Min son kommer att vara alpha nog att få henne att ändra sin världsbild efter hans egen.

  Men nej, jag överlämnar inte min dotter till någon kristen eller judisk man, oavsett om han är iranier, svensk eller född på mars. Inte heller till en muslimsk man som visar sig vara ovärdig. Hennes liv på jorden och efterliv hänger på det.

  Låter det orimligt? Om ja, peka ut mitt feltänk. Gör mig den tjänsten trotts att du skrev att du inte skulle ha något att säga mig.

 49. Yaser

  Jag sa inte alls det låter orimligt, det får andra bedöma. Jag har sedan länge förstått att riktigt troende muslimer inte kommer acceptera en kristen man. Just på grund av tribalismen du nämner, och eftersom jag inte tillhör islam så ligger det i mitt intresse och för min sons intresse att stödja muslimska feminister som vill luckra upp och försvåra för muslimska män att behålla sina döttrar. Trohet och kyskhet kan läras i andra kontexter än den muslimska. Det skulle ta mig för mycket tid och ork att bli troende muslim. Jag har förstått allt du säger och sett hatet i många invandrarkillars ögon när dom fått veta att jag haft sex med muslimska tjejer. (Två stycken).

  Det påverkar absolut svenska mäns chanser att hitta den han passar med, då kvinnors sexuella egenupplevda värde ökar när tillgången på män ökar. Så under tiden kan muslimska män alltid ha det enklare då de har tillgång att hitta en kvinna i båda världar . Svenska män har bara en värld och där har de ju inledningsvis fram till 30 års ålder konkurrens från killar. Ni ser till att västerländska kvinnors dejtingvärde ökar markant fram tills ni stadgar med en muslimsk kvinna. Då är den svenska kvinnan ni eventuellt var ihop med åldrrsmässigt inte intressant för den svenska mannen heller. Alternativt att hon riskerat vara så pass sexuellt frigjord under tiden att en svensk man riskerar skilsmässa då hon inte värdesätter förhållanden. I det systemet du tillhandahåller och stödjer är etniskt icke muslimska svenska män förlorare.

  Självklart är jag då tillfredsställd varje gång ni krockar med feminismen.

 50. @Torstensson:

  ”Om du är trött på kylan i Sverige varför flyttar du inte till Varmare länder? Nej just det, dom har ofta sämre ekonomi. Du bor i Sverige för att det är ett jävligt bra land. Sluta va så dissig mot en kultur som i många fall är helt överlägsen den outvecklade som finns i strikt religiösa länder.”

  Iran, Irak, Libyen och många andra mellanösterländer skulle ha varit långt rikare än Sverige är om det inte hade varit för västliga interventioner.

  Som medborgare i ett västligt land är det intellektuellt hederligt att veta varför man har det bättre än andra.

 51. @Yaser:

  Men nu känner jag att jag måste svara…

  Kolonialismen igen…

  Är det även västs fel att araberna har någon nytta av sin olja? Utan väst hade ju oljan bara varit något som förpestar vattenbrunnarna. Indien, Canada, USA, Brazilien, Australien, HongKong, Malaysia, Singapore osv, osv, osv, har också varit kolonier. Det har gått ganska bra för dom ändå. Vad har du för belägg ditt påstående att Libyen, Irak och Iran skulle ha varit långt rikare om det inte varit för västs interventioner?

 52. Yaser skriver: ”Iran, Irak, Libyen och många andra mellanösterländer skulle ha varit långt rikare än Sverige är om det inte hade varit för västliga interventioner.”

  Tja? Det är inte på något sätt unikt ibland människor att skylla sina egna tillkortakommanden på andra. Jag tror däremot inte att det du säger är med den faktiska verkligheten överrensstämmande. Men du kanske har en bra förklaring om vad jag har missat och på ett lättfattligt sätt övergripande kan leda ditt påstående i bevis?

 53. Det var de västerländska länderna som gjorde sådana uppfinningar så att dom kunde kollonisera andra länder på ett betydligt mer effektivt sätt än vad muslimerna kunde i sina försök. Ottomanska imperiet var helt beroende av västerländsk kunskap och förlorade hela sitt rike när folk med mer kunskap sa stopp. (Västvärlden)

 54. @Torstensson:
  Eftersom jag ändå kommer att bli beskylld för att vara Islamofob, rasist, främlingsfientlig så kan jag lika väl göra skäl för tillmälena.

  ”Jag har läst en imams ord om varför söner får vara ihop med svenska tjejer och varför muslimska kvinnor inte får det.”

  Jag har bara pratat med två muslimska kvinnor om detta och i båda fallen är det familjen som styr och kontrollerar dem. Sanningen är nog snarare att de flesta muslimer helt enkelt inte vill integreras eller assimileras och då tycker jag att de har bosatt sig i fel land, jag och många med mig vill inte Islamiseras heller eller stryka på foten för feminister (importörerna).

  Spelar det någon roll vad jag hade skrivit, helvetet brakar alltid löst så snart man säger sin ärliga och uppriktiga mening sen spelar det ingen roll om det är om muslimer, judar, kristna, feminister, HBTQ eller öht. vilken fråga som helst.

 55. @Yaser:

  ”Iran, Irak, Libyen och många andra mellanösterländer skulle ha varit långt rikare än Sverige är om det inte hade varit för västliga interventioner.”

  Nu har du dålig koll på begreppen. ”Väst” är inget land. Väst är ett paraplybegrepp för ett antal värderingar om humanism, liberalism och demokrati som delas av ett flertal länder. Kärnan i väst är debatter som hölls i England och Frankrike om människans individuella värde, dessa debatter som på den tiden bla påverkade USA:s utveckling hade sin kärna i forna Romarriket som i sin tur fick sin kärna från tänkare i Antikens Grekland.

  Du pratar om västlig intervention men det kan betyda vad som helst. Precis som Östlig intervention kan betyda allting från 9-11 terrordåden i nutid till den persiska dynastin akemenidernas försök att invadera Grekland 490 f.kr (Slaget vid Marathon) och 480 f.kr (slaget vid salamis, föregått av det historiska slaget vid Thermopyle där kung Leonidas om inte annat gav Hollywood en ursäkt att dataredigera 300 spartanska soldaters spjutkamp i filmen ”300”

  ”Som medborgare i ett västligt land är det intellektuellt hederligt att veta varför man har det bättre än andra.”

  Som medborgare i landet Sverige vet man att Sverige för bara några årtionden sedan var oerhört fattigt och den främsta orsaken Sverige inte är det är att vi började tillverka saker av värde, inte ens Hitler ville bomba sönder Sverige (och för honom var inte bombandet av länder en stor sak). Han ville ha våra produkter, man dödar inte gåsen som lägger guldägg.

  Iran och Irak är idag bland annat fattiga pga Iran-Irak-kriget som varade mellan 1980 och 1988. Under kriget dödades ca en halv miljon soldater på vardera sidan (något fler iranier, något färre irakier) vardera land åsamkades skador på ca 500 miljarder US dollar. Bland annat så attackerade de bägge länderna varandras oljketankers i persiska viken. De raketbombade även varandras städer.

 56. @Yaser:
  ”Angående aspekten ”muslim tar svenska, svenska tar inte muslimer”. Varför spelar det någon roll?”

  Varför skulle muslimska kvinnor och icke-muslimska män acceptera att ha färre potentiella partners att välja bland, än muslimska män och icke-muslimska kvinnor?

  Du behöver inte hänvisa till några som helst olika former av teism eller ateism alls, ej heller till ”islamofobi” av något slag. Det handlar om enkel matematik, där förutom det ovanstående, också möjligheten för muslimska män att ha flera partners blir ytterligare lök på laxen i denna ojämställda situation, mellan muslimska och icke-muslimska män och kvinnor.

  *

  Du skriver vidare:
  ”Och själv kommer jag att uppfostra min son till en troende muslimsk välbärgad iransk man som är stolt över sin iranska ursprung, och han får gifta sig med en abrahamisk kvinna vars far godkänner äktenskapet. Min son kommer att vara alpha nog att få henne att ändra sin världsbild efter hans egen.”

  En tolkning jag läst om detta när Gud begär att Abraham ska offra sin son Isak, är att det handlar om att Abraham måste ”ge upp” eller ”släppa taget om” sin son, helt och hållet, både för Guds skull och för sonen Isaks skull, för att han ska få vara fri från sin jordiske far. Kanske handlar det också om att Abraham ska få vara fri från sonen, och kunna lämna jordelivet med någon form av frid. Lite av samma anda som Khalil Gibrans ord i Profeten:

  ”Och han sade:
  Ert barn är inte era barn.
  De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv.
  De kommer genom er men är inte från er.
  Och fastän de lever hos er, tillhör de er ändå inte.”

 57. Personligen har jag inga som helst dubier. Mustafa Omar tillsammans med Anders Weiderud och Helle Klein m.fl. är lobbyister. Vad som förvånar mig är att våra demokratisk valda politiker lider av akut tunghäfta närhelst en stark demokratisk fråga skall avgöras. Stockholms arbetarkommun i.o.m. Veronica Palm,som röstade fram Omar, visar sig vara en rädd populist som sparkar frågan vidare uppåt i hierarkin.

  Det skvallrar om hur mycket makt lobbyister med odemokratiska åsikter faktiskt har, och det skvallrar-framför allt – om en enorm feghet. Det ligger just nu en hel radda politiker i kön att få en ny ryggradstransplantation.

 58. @Erik: Jag försvarar inte Yaser, men Västvärlden är ett historiskt begrepp som omfattar Västeuropa och de länder där majoriteten är ättlingar till västeuropéer. Humanism, liberalism och demokrati återfinns även i länder som Japan och Sydkorea, som på intet sätt tillhör Väst.

 59. @Torstensson & @barfota@Yaser:
  Jag har själv haft min beskärda del av upplevelser som får mig att förkasta materialistiska förklaringar till livet och medvetandet. De är bevis nog för mig att vi är medvetna oberoende av kroppen och kan existera utan en fysisk kropp, men jag är fullt medveten om de inte duger som bevis åt någonn annan, då jag inte kan vissa på dessa saker objektivt och inte heller kan reproducera dem viljemässigt. Jag undviker därför att ha detta som en premiss i mina diskussioner, men som den uppmärksamme kanske noterat undviker jag också i hög grad att gå in hjärn- och hormondiskussioner eftersom jag ser dessa saker mer som effekt än som den kausala orsaken till hur vi beter oss.
  Det sagt, jag har inte tagit ställning till om det finns någon gud eller inte, och öppen för bägge delarna (fast jag erkänner att jag gillar idén att det skulle finnas någon form av gudomdlig kraft, eller gud, fast knappast såsom den beskrivs i de västerländska religionerna).
  Det sagt, jag respekterar alla trosinriktningar, inklusive de materialistiska. Respekten vinns eller förloras på ett personligt plan beroende på hur agerar gentemot omvärlden och hur man bygger sin värdegrund utifrån sin religiösa (inkludernade materialistiska) syn på världen.

 60. Inte helt oväntat har diskussionerna i fältet i hög grad rört islam istället för det politiska agerande, vilket väl inte var helt oväntat, men inte heller min avsikt. Jag föredrar att hålla mig utanför den diskussionen (men försöker inte styra er bort från den).
  Har i övrigt lite tjockt just nu, jag har läst alla kommentarer, men inser att jag inte kommer att hinna med att besvara som jag borde.
  Men tack till alla som kommenterat.

 61. @Joakim:

  ”Jag försvarar inte Yaser, men Västvärlden är ett historiskt begrepp som omfattar Västeuropa och de länder där majoriteten är ättlingar till västeuropéer. Humanism, liberalism och demokrati återfinns även i länder som Japan och Sydkorea, som på intet sätt tillhör Väst.”

  Jag sade inte ”västvärlden” utan bara ”väst” för västvärlden som begrepp har trots vanlig användning ingen erkänd betydelse.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Western_world

  ”The Western world, also known as the West and the Occident (from Latin: occidens ”sunset, West”; as contrasted with the Orient), is a term referring to different nations depending on the context. There is no agreed upon definition about what all these nations have in common.”

  Länder som Japan och Sydkorea tillhör väst ur kulturellt konfliktperspektiv. Västs fiender betraktar Sydkorea som en lydstat till USA medan dagens Japan är följden av att ha varit militärt ockuperade av USA. Rent praktiskt är alla länder allierade med USA ”väst” och den stora hjälten i västkritiska narrativ är Vietnam.

  ”The term ”Western culture” is used very broadly to refer to a heritage of social norms, ethical values, traditional customs, religious beliefs, political systems, and specific artifacts and technologies.”

  USA anses idag vara själva kärnan av västvärlden och när man i västfientliga länder pratar om ”väst” menar man inte länder vars folk är biologiskt släkt (gener), man menar i själva verket länder som bygger på västerländska värderingar (memer), alltså politik, religion, kultur och synen på människan…

  Ta exempelvis terrorism. Det är inte bara länder med västeuropeiska ättlingar som har attackerats av islamister. Visst har attacker riktats mot USA och England men de har även bombat Madrid i Spanien, Mumbai i Indien samt måltavlor på Bali. Vi kan även se hur Nordkorea av idag betraktar Sydkorea som imperialisternas (USA:s) lydstat.

  Min poäng är att det enda gemensamma för väst är de saker jag räknade upp. När man pratar om väst idag menar man i regel kulturellt konliktperspektiv och i stort sett allt man säger färgas av Edward Said personligen.

 62. @Dolf:

  ”Jag föredrar att hålla mig utanför den diskussionen (men försöker inte styra er bort från den).”

  Inspirerad av Maria Sveland, ”vägra ta debatten” eller bara tidsbrist dolf? Grin
  Att islam och muslimer kommer upp i diskussionen är oundvikligt då det hela handlar om partiets värdegrunder som kolliderar eller inte kolliderar med Omars åsiker. Om hans åsikter kolliderar eller inte kolliderar är någonting som valberedningen borde undersöka innan de nominerar honom. Felet är helt och hållet valberedningen och ingen annans.

  Nåväl här kommer lite läsvärd ”rasistisk propaganda”
  Toleransparadoxen

 63. @barfota:
  Definitivt inte inspirerad av Sveland. Jag försöker väl inte tysta debatten. Jag känner bara att jag inte har tillräcklig kunskap i ämnet för att ge mig in och diskutera.
  Jag är inte främmande för att diskutera invandring och/eller kulturella konflikter utifrån generalla principer. Men jag avstår hellre från att kritisera specifika grupper som jag ärligt talat har en väldigt begränsad och ytlig kunskap om.

 64. @barfota:
  Jag har för övrig min egen toleransparadox, men jag brukar då mena motsatsen; äkta tolerans innebär också att man tolererar de intoleranta.
  (eller demokratiparadoxen, en äkta demokrati ger också utrymme åt demokratins motståndare).

 65. @barfota:
  Jo, jag tog väl i alla fall inte ”sveland” på allvar, men jag tycke frågan var värd att besvara ändå Smile

 66. Dolf

  Jag är själv kluven i tankebanor kring Islam. Muslimer har jag inget emot och till skillnad från många svenskar så är mina två bästa vänner två iranska bröder. Det finns inga jag litar mer på än dessa och mun kärlek till båda och min tacksamhet är enorm. Jag älskar alltså två muslimer. Samtidigt respekterar dom min identitet och förstår problematiken som jag påpekat. De får ha sex med ”våra” men dom vägrar ofta att vi har sex med ”deras”. Islam i sig hindrar inte kvinnor att ha sex, vad islam gör är att tvinga iranska, turkiska och arabiska kvinnor att ljuga övertygande för sina mödrar. För sex har dom och inte bara med en. Dom är lika kåta som västerländska tjejer men dom måste smussla med det.

  Det som hände mig i en skog kan jag berätta , jag vet att folk kan uppfatta det som lögn men det struntar jag i. Jag vet ett ställe i en skog jag alltid tyckt varit ”mörkt”. Fick alltid och fortfarande obehag kring ett ställe. Vid en joggningrunda där så kommer jag till ett knöligt fält med låga träd eller halvbuskar. På höger sida ekar o vänster sida det knöliga fältet. Jag hör och KÄNNER marken vibrera . Det lät som en häst galopperade mot mig och jag såg hur dessa halvbuskar svischade åt sidan . Det som jag då kände förutom att alla hårsäckar på benen fick ståpäls var att naturen sa till mig att jag inte var önskad där. Det kändes hotfullt . Jag blev rädd och sprang så fort jag kunde och då börjar ekarna till höger om mig tappa ekollon eller kvistar som följde mig kanske 100 meter. För varje ek jag sprang förbi så ramlade det ner ekollon eller småkvistar. När jag var förbi detta mörka område kom jag ut på en grusväg och då var känslan borta. Jag kände mig bortjagad . Samma saker har hänt en same som slog upp tält på gammal gravplats. För han var det högst verkligt och naturligt som ett glas mjölk. ”Jo där fick jag inte ha läger, så det var bara att packa ner sakerna”.

  Det är därför jag inte kan avfärda andra människors berättelser. Jag vet vad jag såg och hörde.

 67. @Dolf:

  ”Jag har för övrig min egen toleransparadox, men jag brukar då mena motsatsen; äkta tolerans innebär också att man tolererar de intoleranta.”

  Ja och Nej, men frågan är skall vi ha denna ”äkta tolerans” som kommer att förvandla ett demokratiskt och tolerant samhälle till ett odemokratiskt och intolerant sådant? Skall vi verkligen vara så toleranta och naiva?
  Helt ärligt dolf, jag tycker din ”demokratiparadox” är så pass intressant att jag ser fram emot att du gör ett helt eget inlägg om den om du får tid och vill förstås. Skall vi verkligen vara så demokratiska att man med hjälp av samma demokrati skapar förtryck, särlagstiftningar, utanförskap etc.
  Skräckexemplet är väl något i stil med detta…

  ”Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).”

  Svensk författningssamling 1974:152
  Borde det inte vara tvärtom, borde det inte stå ”Svenskars möjligheter att behålla och utveckla sin eget kultur- och samfundsliv ska främjas.” Mycket märkligt att vi i Sverige skall främja något som på sikt utplånar oss själva till förmån för minoriteter som på demokratisk väg vill begränsa yttrandefriheten, kvinnors rättigheter, inskränkningar i den personliga integriteten m.m. Rent hypotetiskt kommer troligen det mesta av vår fina demokrati och alla dessa ”fina” ord att värna om minoriteter att försvinna ut svensk författningssamling. Jag tycker det är bättre att vi som än så länge har makten avlägsnat minoritetsskyddet än att Islamister kanske kommer att göra det i en framtid. Islamofob, nej men realist och jag kan inte låta bli att dra på smilbanden när jag tänker på hur jag varnade för feminismen för snart 50 år sedan, de flesta (intellektuella) skrattade och högljutt förlöjligade mina varningar. Nu har vi fått allt det jag varnade för och litet till, så grattis alla korkade intellektuella som inte lyssnade. Tugga i er skiten nu när vi sitter med ett Sverige i totalt upplösningstillstånd. Ta vilken fråga som helst och visa mig någon fråga där politiker och tjänstemän kunnat hålla sina smetiga fingrar i styr. EU som ”bara” skulle handla om fri rörlighet för varor och tjänster har blivit en totalitär maktelefant och det EU vi ser i dag var inte det Svenskarna en gång i tiden sa ja till. Vi får inte tro att vi lugnt kan lämna över makten till politiker, de kan helt enkelt hantera den.

 68. Lägg då till att detta fältet var litet och mitt inne i en skog. Det var vindstilla . Så som dom buskarna rörde sig kan inte en vanlig vind skapa. Det var så specifikt just de buskar där ljudet kom ifrån.

 69. @barfota:

  Inte riktigt huvudet på spiken direkt den där redogörelsen. Toleransparadoxen, som jag ser det, är att ”den toleranta” förmätet påtar sig att deffiniera vad och vem som är tolerant. Intolerant är man sedan bara om man visar intolerans mot annat än det ”de toleranta” fastslagit är intolerans. Följdaktligen är det fritt fram att vara intolerant mot allt och alla man anser vara intoleranta. Det är däremot inte intolerans.

  Samma sak med ”Vi gillar olika”. Det syftar bara vissa olika. Andra olika, som tex olika politiska åsikter, VERKLIGT olika värderingar som tex radikalt olika kvinnosyn osv gillas naturligtvis inte däremot. Denna löjliga AB-kampanj vittnar bara om den okunnighet och inskränkthet som råder bland pk-journalisterna på södermalm. Man begriper helt enkelt inte vidden av hur oerhört avvikande de värderingar är som förekommer bland vissa subkulturer i våra segregerade utanförskapsområden. Jag satt och diskuterade multikulti med en journalist som både bor och jobbar på södermalm. Han förfasades över hur någon kan vara så inskränkt att den är emot mångkultur. Jag frågade när han var i någon av stockholms gettoområden eller ens utanför ”ön” (Södermalm) senast. Han svarade: ”-Vi har faktiskt mångkultur på Södermalm också.” *facepalm*
  …vilket VERKLIGEN förklarade varför vi pratade förbi varandra.

 70. @Nils:
  Klurigt det där med demokrati, tolerans och intolerans.
  Däremot är det så typiskt att de som aldrig varit i närheten av verkligheten är tvärsäkra på hur verkligheten ser ut. Jag är emot mångkultur därför att i min verklighet har jag inte kunnat se att den fungerar. Helt seriöst, och inte för att provocera. Finns det ett enda Europeiskt land där mångkultur med Islam inblandad kan sägas fungera, konfliktfritt och där mångkulturen faktiskt lett till en bättre levnadsstandard för alla, vet du något?

 71. @barfota:
  Det är inte det att vi skall ha denna ”äkta” tolerans eller demokrati som ett mål eller ideal, det är att vi måste ha det om vi skall ha någon tolerans/demokrati alls. Men … jag tar dig kanske på ordet och skriver ett inlägg.

 72. @Dolf:

  Frågan om tolerans och mångkultur är både väldigt enkel och väldigt komplicerad. Naturligtvis får folk från andra kulturer bejaka sin kultur… TILL EN VISS GRÄNS! PK-etablisemanget gör det alltför enkelt för sig när de säger att ”man ska vara tolerant” samt att ”mångkultur är något positivt”. Det visar bara hur oerhört naiva och okunniga de är. Kanske kan Mustafa-affären få upp ögonen för problematiken.

  I hate to say I told you so…

  Det här är ju EXAKT det jag och Sverigedemokraterna sagt hela tiden. Vi ska i Sverige inte tolerera vilka dumheter som helst. Det betyder inte att man ”är intolerant”.

 73. @Dolf:

  ”Men … jag tar dig kanske på ordet och skriver ett inlägg.”

  Skulle verkligen vara intressant för det handlar om hur vi vill att landet skall styras och hur vår värdegrunder skall se ut. Det handlar inte om judar, muslimer eller ens om religioner. Vad vill vi i Sverige och hur skall vi kunna hålla politiker och tjänstemän i öronen så att de i en framtid inte kör över folkviljan?
  Sug på den dolf, tag god tid på dig för detta är riktigt intressant.

  @Nils:

  ”Det här är ju EXAKT det jag och Sverigedemokraterna sagt hela tiden. Vi ska i Sverige inte tolerera vilka dumheter som helst. Det betyder inte att man ”är intolerant”.”

  Det är EXAKT vad många har sagt i många år och kanske t.o.m. skälet till att SD existerar som parti. Ingen annan ville ju lyssna på kritiken från folket. F.ö. så är väl alla partier från början någon slags ”missnöjesparti”, om man var nöjd så behöver man inte starta något parti, så det epitetet kan motståndare skrota.

 74. @Nils:
  Glömde säga att det snarare är Svenskarnas oerhört toleranta och naiva givmildhet som försatt oss i den situation vi nu har, att i det läget ens komma på tanken att kalla Svenskarna för rasister, främlingsfientliga eller andra tillmälen är bara så Aftonblads-löjligt och vänster-vridet patetiskt som någonting någonsin kan bli. Hade vi inte varit så djävla goda, tillmötesgående, överseende och förlåtande i alla avseenden så hade Sverige inte suttit i den sitsen de gör idag, varken med feminismen eller invandringsproblematiken.
  Alltså bort med skyddet för minoriteter och särintressen, genomför en helt neutral lagstiftning som alla (fullt friska människor) har att inordna sig under.
  Sluta ge bidrag (skattemedel) till särintressen. Hur fan kan man ens tillåta att ge bidrag till föreningar som direkt vill motarbeta Sverige och den lilla demokrati vi faktiskt har. Det är som att ge bort kassaskåpskoden till en tjuv.

 75. @Nils & @barfota:
  Jag får nog klargöra att jag när jag talar om tolerans- och demokratiparadoxen främst talr om åsikts- och yttrandefrihet. Inte att man skall tolerera vilka uttryck och yttringar som helst. Jag förespråkar inte att vi skall tolerera t.ex. omskärelse av barn, inte heller att vi skall servera 500 olika sorters mat i skolbespisningen för att tillmötesgå var och varenda persons olika kulturella, religiösa eller personliga nycker.
  Och jag är helt enig med barfota beträffande lagstiftningen, den skall vara neutral. Punkt slut.

 76. @Dolf:
  Tror jag har förstått ganska bra vad du menar och jag skulle önska att jag kunde övertyga fler att släppa begreppet ”könsneutral lagstiftning” och fokusera på ”helt neutral lagstiftning”, samla krafterna och fokusera på att få till stånd en sådan. Massor av de problem som diskuteras och debatteras skulle per automatik vara som bortblåsta och jag är inte så naiv att jag inbillar mig att det inte skulle uppstå nya problem eller frågeställningar. Det är ingen ”snabbfix” och genväg till evig lycka. Men som du säger dolf, yttrandefrihet, åsiks, tryckfrihet är definitivt vad vi måste slå vakt om. Det är ju för tusan så illa att man inom EU lobbar och på allvar diskuterar ett förbud att kritisera Islam. Vad är det för pantade tokstollar som hamnat i EU parlamentet?
  Här går min gräns. Jag kritiserar vem fan jag vill om jag så skall krypa i fängelse för mina åsikters skull!

 77. @barfota:

  Här går min gräns. Jag kritiserar vem fan jag vill om jag så skall krypa i fängelse för mina åsikters skull!

  Amen!

  (Anledningen till att jag slutat ha med mitt efternamn i signaturen är att jag numera innehar en ej obetydlig förtroendepost i ett politiskt parti och därmed annars i praktiken representerar partiet i allt jag skriver under mitt fullständiga namn.)

 78. @Nils:
  Allt det där tramset med att man inte skulle få vara anonym har bara ett enda syfte… att de med ”de enda och rätta åsikterna” skall kunna registrera och förfölja oliktänkande. Helt löjligt eftersom det alltid kommer att dyka upp någon form av underjordisk motståndsrörelse mot tokerierna. Jag är anonym eftersom jag har ett unikt namn och bor mitt i skiten jag kritiserar, vill inte ha min bil uppeldad eller familjen hotad, är heller inte så känd att jag kan förvänta mig något som helst skydd från samhällets sida.
  Men en åsikt blir inte mindre värd för att den framförs anonymt, snarare tvärtom, kanske den innehåller sanningar som man annars inte skulle våga framföra med tanken på risken för repressalier från goda PK-människor. AFA, EXPO, feminister, Islamister och Extremvänstern kan man aldrig lita på, aldrig någonsin!

 79. @barfota:

  Jag hyser både respekt och förståelse för att många tvingas vara anomyma. Tro mig!
  Jag har själv tillsammans med min allra närmaste familj ett helt unikt namn. Min egen far arbetar som lärare, är rabiat antifeminist sedan 70-talet såväl som nybliven SD-sympatisör. Min bror är fackligt förtroendevald och SD-sympatisör. Hans sambo är nån sorts chef på SCB och samtidigt SD-sympatisör. Hon skulle knappast anförtros det övergripande ansvaret för Statistiska centralbyråns stora partisympatiundersökning om det kom fram att hon var SD-are. Min egen flickvän är rabiat antifeminist, medlem i Sverigedemokraterna och medicinskt ansvarig chefssjuksköterska på ett vårdföretag med vårdcentraler i områden där det till och med finns heltidsanställda tolkar på både persiska och arabiska. Självklart kan inte heller hon skylta med sina politiska åsikter.

  Sverige är sjukt!

  Sverige har blivit en demokratur.

  Så… Nej. Det var inte menat som sublim kritik mot att du och andra är anonyma. Wink

 80. Pingback: Andar | Yasers hörna