Samhällsklimatet, Milo och Pride
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke tycker Pride är skämmigt

Det har varit en del väsen på sistone runt Milo Yiannopoulus, konservativ homosexuell man och provokatör. Han skulle komma och delta i Jan Sjunnessons alternativa prideparad i Järva (som går av stapeln imorgon om jag inte tar fel) och dessutom hade han blivit bokad av Öppna Moderater, någon slags moderat intresseklubb för homos.

Inte nog med att Milo stöder Trump, vilket givetvis är en dödssynd, han dristade sig också att skriva en negativ recension av den nya Ghostbuster-filmen, en annan dödssynd.

Och så råkade han tjafsa med någon av ”stjärnorna” från filmen, vilket ledde till att han blev permanent avstängd från twitter, detta samtidigt som de skyddar våldsamma Black Lives Matter- och ISIS-twittrare.

.

Milo har blivit beskylld för att vara rasist och hatare. Han är provokativ och en retsticka av stora mått, men jag har aldrig sett något med honom som jag skulle kalla hatiskt. Han är en oerhört skärpt kille med självdistans. Det värsta man kan säga om honom är att han clownar lite i mesta laget ibland. Man får trösta sig med att Wikileaks hotar twitter med att konkurrera med en alternativ plattform efter att ha uttryckt sitt stöd för Milo.

Men, eftersom vänstern fått för sig att han är hatare och rasist så började de givetvis att väsnas också här i sverige, och Öppna moderater visade sig vara allt annat än öppna och valde att högst ryggradslöst avboka Milo. I sverige är det extremvänstern som bestämmer i moderaterna.

Igår kom då nästa nyhet, Breitbart News (som Milo är redaktör för) avbokar nu Milo, mot hans vilja, från prideparaden i Järva på grund av säkerhetsskäl:

milo-canceledStephen K. Bannon, Executive Chairman of Breitbart News, commented: “After a briefing by our security team and a review of the situation in Sweden, Breitbart News has cancelled Milo’s appearance at the Pride Järva parade on Wednesday, July 27. Despite Milo’s request to honor his commitment, we are not confident that we could ensure his safety. His brand of unique cultural warfare is too valuable to risk it in potentially life-threatening situations. Milo receives dozens of death threats from Muslims, many of them in Arabic, every day across his various social media accounts. The frequency of these threats has been increasing recently.”

Jan Sjunnesson, the organizer of the pride parade, added “I regret Milo will not be appearing, but understand the circumstances. Last year we experienced yelling and rock throwing with a group of 20 marchers. The Muslim reaction to a larger group with a person like Milo involved would be more severe. I do feel conditions are largely due to the police’s strategies and policies within the Muslim neighborhoods.”

Milo also commented on the cancellation, saying: “Breitbart found out what I already suspected, that Sweden is no longer a safe place for a prominent gay man to speak out. In my opinion, the security assessment would be the same in Germany and almost as bad in France.

Med tanke på att Milo ofta är i hetluften och absolut inte en som backar för att det blir lite väsen, så är detta väldigt talande.

Ett bättre bevis för att det fria ordet är dött i sverige kan man knappast få.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Samhällsklimatet, Milo och Pride — 18 kommentarer

 1. Man undrar i och för sig om det är Milo eller hans ’NAVY SEAL’ security team som avbokat? Har de ens rekat platsen? Kanske var detta planen hela tiden? Luktar Drama Queen, lite Anita Sarkeesian copy-cat att avboka och tycka synd om sig.

 2. Han skulle antagligen blivit attackerad av svenska HBTQ Trans Femos Butch…..
  Slagen sönder och samman för sin åsikt skull.
  De här människorna är ”aktivister”.
  Det ger dem en fribiljett att misshandla alla som har en annan åsikt än dem.
  Demokrati?
  Det har de ingen aning om.
  De är ju aktivister för en sak de brinner för.
  Att de flesta andra inte bryr sig ett jota skiter de i.
  Demokrati är inget som aktivister bryr sig om.

 3. Allt var bara ett PR trick. Tror inte alls han tänkt komma. Han måste ju vetat att det är liten banal grej med fler poliser o journalister än faktiska deltagare. Även om man hoppades lite. Dock skrämmande att läsa alla idiotiska kommentarer om Sverige.

 4. @Bashflak:

  ”Man undrar i och för sig om det är Milo eller hans ‘NAVY SEAL’ security team som avbokat?”

  Det är Breitbart News som avbokar på inrådan av deras säkerhetsfolk. Han har inte ett Navy SEAL team, Han har en privat livvaktsfirma som anställer personer som är fd militärer och underättelseofficerare. Du kan se två av deras folk i videon från Orlando.

  ”Har de ens rekat platsen? Kanske var detta planen hela tiden? Luktar Drama Queen, lite Anita Sarkeesian copy-cat att avboka och tycka synd om sig.”

  Ärligt talat, det enda de behövde göra var ringa de norska och austaliensiska nyhetsteam som var där och blev attackerade. De behövde inte ens åka dit. Det om Anita är nonsens, Anita tillhör radikalvänstern. Det hon gjorde var ett stunt för ”gun control”. Hon försökte få specialtillstånd att bryta mot delstatens lagar, men det fick hon inte.

 5. Jag undrar om det uteblivna besöket verkligen beror vad man anför som skäl (dödshot från muslimer), eller om man insett att Milo Yiannopoulos är ungefär lika välkommen i Sverige, som ett glödande kol på en torr grässtäpp. Han är ju mot feminismen, bevars, vår nya statsreligion.

 6. @John Nilsson: Jag tror nog att det är äkta. Milo har ju gett sig in i getingboet förr, det är nästan hans signum. Jag hade ett samtal med Janet Blomfield (Judgy Bitch) på Facebook för ett par dagar sedan, alltså före avbokningen, just om att Breitbart var bekymrade över säkerhetsaspekterna inför sverigebesöket. Så min bedömning är att man verkligen bekymrat sig över säkerheten. Sen kan ju även andra faktorer ha spelat in.

 7. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson),

  Tack för info. Om den svenska polisen inte ställer upp /kan garantera säkerheten, blir ju beslutet rätt rimligt. Men det säger ju också något om hur det står till med ”moder Svea”.

 8. Alla som kallar sig ”provokatör” i CVt bör man ta med en nypa salt.
  Yttrandefriheten i den ”humanitära stormakten” fick sig nog en knäck.
  Vårt rykte utomlands blir mer skamfilat för var dag som går…..
  Det är inte roligt att vara svensk man idag.
  När blir vi så få så att vi på riktigt kan känna oss kränkta?
  När kan vi bilda Svensksvenskarnas förbund och finansiera dravlet med skattemedel?
  Jag kan bli ordförande om jag får 500 000 om året och en fet pension.
  Det räcker för mig.
  Mina krav är låga för att inte ”kränka” någon…….

 9. @Egon,

  Du kanske kan bli sponsrad av Milo Yiannopoulos? Han har ju någon sorts stiftelse för att stödja vita mäns utbildning, så han har nog förståelse för projektet. En svensksvensk kulturförening, eller ett svensk-svenskt kulturcentrum, vore kanske ingen dum idé? Det vore en slags logik i det, om den kom till. Jag skulle kunna vara med i ett sådant projekt.

 10. @Egon: Den dagen vi blir så få att vi kan känna oss kränkta på allvara är den dagen man slutar vurma för minoriteter.

 11. Hej.

  Fråga en feminist eller prominent bokstavsaktivist vad skillnaden är mellan följande:

  ”Ditt sätt att leva är äckligt och fel!”
  ”Jag tycker att ditt sätt att leva är äckligt och fel!”

  Jag skulle hävda att där finns en hårfin gräns mellan dessa. Den som värnar yttrandefrihet får tåla det nedre, men inte det övre.

  Det är alltid lika kul när kollegor och elever orerar om svensk yttrandefrihet och man kan säga: ”Nej, vi har inte yttrandefrihet. Vi har en lag som förbjuder framförandet av vissa åsikter.”

  Eleverna brukar bli upprörda, och kollegorna brukar försvara att vissa åsikter inte skall få framföras. Majoriteten elever (och det inkluderar drösvis med ny-svenskar eller vad det senaste ordet är) brukar anse att det är bra om den som har extrema åsikter tydligt och öppet framför dessa, så att de kan bemötas.

  Såg fö bilder från Tensta/Järva. Tydligen var det några från landsförrädarpartiet och folkmordsförsvararna (VpK) som protesterade mot att Pride-paraden fick hållas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 12. @Rikard: Jag tycker inte att det är en hårfin gräns. Jag tycker gränsen är lika markant som avgrundsdjupet mellan Tellus och Luna.
  Men exakt. Det första är ett faktapåstående. Det är visserligen inte falsifierbart utan att man först definierar ”äckligt” och ”fel” enligt någon form av objektiva kriterier. Men uttalandet i sig gör anspråk på en objektiv sanning.
  Det andra är en åsikt. Som sådant uttrycker det bara en subjektiv sanning. (Sjäva påståendet ”jag tycker” är i sig objektivt, men det som tycks är subjektivt.) Att säga vad man ser eller uppfattar som sanning kan aldrig vara otillåtet, eftersom det i princip innebär att man då förbjuder människor att själva iaktta och dra egna slutsatser.

 13. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson),

  Sant. Och det känns ”surrealistiskt” att det är så, som han sade, våran statsminister. Det är svårt att förstå. Talet om att vi är utsatta för psykologisk krigföring från yttre makter, senast idag i medierna, blir svårt att förhålla sig till, när samma mediekanaler öser ut egen propaganda, av postmodernistiskt, feministiskt intersektionellt och förment antirasistiskt slag. Det är svårt att navigera idag. För egen del känns det som jag mera söker efter personer att läsa, sådana man upplever som trovärdiga och med integritet, snarare än något specifikt parti, någon specifik tidning, tv-kanal eller organisation. Till sist är det personen det kommer an på, för min del i alla fall.

 14. @John Nilsson:
  Ja, media blir mer och mer absurt. Det är fasiken obegripligt att någon alls ser dem som trovärdiga. Men det är som du säger, det finns trovärdiga personer.