Ni män gör dumma saker, men Lina Thomsgård kan hjälpa er!
avatar

Som feminist gläds jag dagligen åt att vi i Sverige har världens mest feministiska (dvs världens bästa och kunnigaste) journalister, som aldrig tar av sig sina genusglasögon och därför kan förklara för folket hur saker och ting egentligen är.

Som till exempel härom veckan, när Aftonbladet fick kritik för att ha publicerat och blåst upp en nyhet, som inte var en nyhet utan ett skämt. Orimliga och fullständigt vanvettiga krav – som t.ex. att Aftonbladet skulle använda sig av källkritik – fördes fram.

Aftonbladets glastakskrossande kulturchef Åsa Linderborg tvingades därför skriva en krönika och förklara hur det egentligen ligger till: det vill säga att det ju självfallet inte var Aftonbladets fel att Aftonbladet blåste upp ett skämt som en stor, seriös nyhet – utan mäns fel. Under rubriken ”Män gör dumma saker förklarar Åsa Linderborg träffsäkert att det givetvis är omöjligt för Åsa Lindeborg och andra duktiga svenska journalister att skilja på verklighet och fantasi, eftersom män (till skillnad från kvinnor) gör dumma saker. Jag citerar Åsa Linderborgs kloka ord:

Nu hånas medierna för att vi gick på den där bluffen, men det är väl inte konstigt att vi gjorde det? Historien är ju full av en massa män som med praktiska experiment försökt bevisa sina ideologiska teser eller fördomar.

Frågor på det? Nej, jag tänkte väl det.

Åsa Linderborg kan inte skilja på verkliga nyheter och fiktion - och det är mäns fel, eftersom män gör dumma saker. Källa: Åsa Linderborg.

Åsa Linderborg kan inte skilja på verkliga nyheter och fiktion – och det är mäns fel, eftersom män gör dumma saker. Källa: Åsa Linderborg.

Sedan blev en man dödad av en våldsam huligan i samband med en allsvensk match i Helsingborg. Många blev då väldigt upprörda över att en liten klick på några hundra individer sprider skräck och till och med död kring fotbollsevenemang och förstör för den stora majoriteten fotbollsälskare och fredliga samhällsmedborgare. Krav ställdes på att det svenska samhället måste bli bättre på att komma till rätta med de ca 0,04% av männen som är våldsbrottslingar.

Då blev vi feminister så klart rasande och våra duktiga feministiska journalister tvingades ännu en gång rycka ut och förklara hur det egentligen ligger till. Det vill säga att fotbollsvåld är mäns fel och ett manlighetsproblem. Så klart! Erika Hallhagen på SvD var en av dem som mest pedagogiskt förklarade varför ett par hundra huliganers våld bevisar att det är fel på Sveriges män.

Det handlar om att ta itu med de machoideal som fortfarande styr vårt samhälle.

Ja där hör ni! En vit kränkt man (Erik Helmerson) på Dagens Nyheter protesterade visserligen, eftersom han inte förstår varför ett par hundra individers beteende ska ses som normerande för Sveriges över 3 miljoner män. Men Erika Hallhagen var påpassligt framme igen och förklarade för Erik att hans protest mot att de 99,96% av Sveriges män som inte begår våldsbrott ska dömas efter de 0,04% som begår våldsbrott bara visar att han inte är jämställd. Så här skriver hon under rubriken ”Män måste sluta slå ifrån sig:

Erik Helmerson, jag övertygad om att du är snäll och solidarisk och betalar din skatt. Men för att räknas som jämställd måste du komma runt känslan av att bli påhoppad när statistiken tyvärr gång på gång visar att det är män som tar mest plats i samhället. Det är män som bråkar på herrfotbollsmatcher, det är män som är i absolut majoritet vad gäller våldsbrott, det är män som tjänar mest pengar och som i störst utsträckning har chefspositioner.

Ja då var det utrett. Frågor på det? Nej.

Erika Hallhagen, journalist på SvD och feministisk specialist på kollektiv skuldbeläggning av grupper på miljontals människor utifrån brott som begås av ett par hundra individer.

Erika Hallhagen, journalist på SvD och feministisk specialist på kollektiv skuldbeläggning av grupper på miljontals människor utifrån brott som begås av ett par hundra individer.

Vi feminister förstår att Sveriges män måste känna sig väldigt vilsna nu när ni måste sluta upp med er favorithobby fotbollshuliganism och våldsbrott. Men var inte oroliga! Aftonbladet har en ny briljant krönikör med oerhört djupa feministiska kunskaper: Lina Thomsgård. Lina är mest känd för att ha förbättrat värden genom att starta Rättviseförmedlingen (som arbetar med att få företag och organisationer att alltid anlita/anställa rättvist (det vill säga kvinnor) istället för orättvist (det vill säga män). Lina Thomsgård presenterar tydliga direktiv och ramar för hur män i Sverige ska vara och bete sig:

Ni ska ta jämställdhetspucken.

Ni börjar med att begära pappaledighet och skaffa er en god vän som inte är en man. Sluta genast slåss. Spänn av. Sluta snacka sexistisk goja och var inte tysta när andra gör det. Ge lika lön för lika jobb och drick inte så jävla mycket. Håll tyst och lyssna nån gång. Låt era barn gråta och fostra dem inte till våldsamma män. Krama dem, och lär dem att bete sig anständigt. Bete er anständ­igt själva.

Ja där hör ni alla män! Har ni slutat misshandla och våldta era flickvänner och fruar, eller ska Lina Thomsgård behöva befalla er till det också?

Och ja, det är just till dig – du man som läser detta – som Lina Thomsgård vänder sig. Det tror jag egentligen att alla förstår, men för säkerhets skull beskriver Lina Thomsgård den typiske svenske mannen och hans privilegier och varför han är perfekt lämpad för att lydigt sprida Lina Thomsgårds feministiska läror:

Men ni har tillträde till omklädningsrummen, mikro­fonerna, styrelseborden, 76 procent av medie­utrymmet och större delen av världens förmögenhet samt en påvehatt, så ni är perfekta för det här.

Ja precis som Thomsgård så känner i alla fall inte jag någon man som inte har tillträde till mikrofoner, styrelsebord, 76% av medieutrymmet och större delen av världens förmögenhet. Och är det verkligen för mycket begärt att du, svenske privilegierade man, delar med dig av din påvehatt till en duktig kvinna? Och när ska Sveriges kvinnor få tillgång till omklädningsrum?

Lina Thomsgård, expert på feministisk rättvisa, befaller dig (man) som läser detta att sluta slåss, ge upp några av dina styrelseplatser och dela med dig av din påvehatt. Och drick inte så jävla mycket!

Lina Thomsgård, expert på feministisk rättvisa, befaller dig (man) som läser detta att sluta slåss, ge upp några av dina styrelseplatser och dela med dig av din påvehatt. Och drick inte så jävla mycket!

 

Kommentarer

Ni män gör dumma saker, men Lina Thomsgård kan hjälpa er! — 23 kommentarer

 1. Men vem läser egentligen Aftonbladet? Eller kvällspressen överhuvudtaget?

 2. Jag håller självklart med denna briljanta artikel jag har alltid haft svårt för att identifiera det osynliga patriarkatet,men nu har jag fått vissa riktmärken att spana efter män som dricker för mycket iklädda påvehatt.
  Och självklart har Åsa Lindeborg rätt,att tro på en fördom och sprida en fördom kan aldrig vara fel om fördomen är rätt.

 3. Åsa, Erika och Lina: Förlåt oss män ty vi veta icke vad vi göra. Kan någon skicka saxen?

 4. @NP:

  Det är bra att vi har kvinnor som berättar för oss hur vi ska vara.

  Inte bara hur ni ska vara, de har även förklarat för er hur mansrollen och maskuliniteter är och vad ni har för könsliga problembilder. Och protesterar ni mot deras beskrivning av mansrollen så är det för att ni inte vill släppa ifrån er er makt. Så det så. Saken är klar.

 5. Julaftonen kommer tidigt i år när EN får en julklapp i form av ett inlägg av den duktiga feministen Jämställdhetsfeministern.

  Självklart är det rent kvinnohat att begära att en högt uppsatt journalist som Åsa Linderborg skall behöva göra en källkritisk undersökning innan hon publicerar en artikel.Om Åsa känner att hon har rätt så är det tillräckligt i sann postmodernistisk anda.

  Det är ju också underbart att den duktiga feministen Lina Thomsgård får publicera sina initierade tankar kring män och manlighet.Vem kan veta bättre än Lina hur det är att vara man ?? Självklart slår alla män de kvinnor de träffar på,super hela dagarna och drar sexistiska skämt medan de försöker undvika att vara med sina barn.
  Det vet ju alla..

 6. @Pelle2:

  ”Självklart slår alla män de kvinnor de träffar på,super hela dagarna och drar sexistiska skämt medan de försöker undvika att vara med sina barn.
  Det vet ju alla..”

  Det framgår på twitter att hon är medveten om att det bara är en minoritet som slåss. Dock menar hon att eftersom de flesta som slåss är män så är det ett mansproblem.

  Det förklarar ändå inte varför hon tycker att lösningen ska vara att de män som redan inte slåss ska, eh, sluta slåss… Eller skrev hon krönikan till de få män som slåss…??

  Feminilogik är inte min starka sida.

 7. @MK:

  Om majoriteten av män skall ta ansvar för vad en kriminell minoritet gör, utöver vad som är reglerat i lagen, så förutsätter jag att Lina T med vänner tar ett kollektivt ansvar för vad de kriminella kvinnorna gör. Konstigt nog har jag aldrig hört någon feminist säga sig vilja göra det..
  Och nej, det duger inte för feministerna att hänvisa till att det finns flera kriminella män än kvinnor.Skall majoriteten av män ta ansvar för vad en minoritet av männen gör så skall detsamma gälla för kvinnorna. Feminsiterna påstår ju att dom jobbar för jämställdhet och då måste väl det kollektiva ansvaret gälla även för kvinnor ??

 8. @Pelle2:

  Instämmer.

  Men om man nu anser att en grupp ska ta ansvar så får man precisera mer exakt vad som ska göras. Hälften av gångerna preciseras inte vad det är som ’män som grupp’ ska göra mer än på något abstrakt plan ”ta ansvar”. Resten av gångerna preciseras det faktiskt, men då är det sånt som de flesta män redan gör (eller inte gör) som att inte slåss osv.

  Jag skulle kunna ställa mig upp och säga ”Japp, bra rutet Lina, nu ska jag minsann ta ansvar! eller ”Jag håller med, bra att du säger ifrån till oss män!” (såsom vissa vita riddare gör), men jag förstår inte vad det innebär rent praktiskt utöver det jag redan gör (eller inte gör) i mitt vardagliga liv…?

  Om hon nu verkligen vill att vi män ska ta ansvar, och vi antar att jag skulle hålla med om att det funkar på det viset, så får hon helt enkelt vara tydligare med vad det är män ska göra.

  Jag förstår inte hur hon menar ens när jag låtsas att jag håller med henne…

 9. Pingback: Lina Thomsgård ger kloka och tydliga direktiv till Sveriges alla män | Jämställdhetsfeministerns blogg

 10. @MK:
  säkerligen skall vi ta ansvar genom att hjälpsa och stödja (gärna genom att betala särskild mansskatt) kvinnojourer, vi skall gå på snyftmöten och sitta och förnedra oss som 70-talets velourpapper och tala om våra känslor, vi ska framför allt se till att ploga till skolor och abortklniker på vintrarna, och stödja insamlingar till gratis mensskydd. Osv. osv.
  Vi ska ta allt det ansvar som den patetiska ursäkten till människa Lina Thomsgard själv inte pallar med att axla.

 11. @MK:
  Nej, det är bara ologiskt svammel hon sysslar med. Jag har aldrig slagit någon kvinna(ellerman),sysslar inte med sexistiskt snack,har kvinnliga vänner och om jag hade haft något barn så hade jag med alla säkerhet gjort min del även på det området. Men eftersom kollektiv skuldbeläggning är en oprecis metod så förväntas vi förändra något som vi inte ens gör idag.
  Om hon kunde ta in det så kanske hon kunde förändra dom som har något att förändra istället för att göra majoriteten av män förbannade för att dom får skulden för något som andra gör.
  Fast det är väl att hoppas för mycket att en extremfeminist skall lyckas tänka så logiskt….

 12. OMG! Jag är ledsen att säga det här, men förr eller senare måste jag ta mina kapitaltillgångar och lämna detta dårskapens rike. Det är riktigt illa ställt med både sunt förnuft och intellektuell hederlighet. Likaså maskulin handlingskraft. Ett land som förnekar sanningen kan aldrig överleva på sikt…

 13. Pingback: De rädda barnens ungdomsförbund igen | WTF?

 14. Mycket modigt av jämställdhetsfeministern att skriva här bland dödsknarkbreivikare och påvehattskramare.
  Krossa näthatarna!

 15. Åsa Lindeborg erkände alltså att hon har fördomar om män? Utan att haja det?