Manshat uppmärksammas av journalisterna Carolin Dahlman och Niklas Svensson
avatar

Det är nog ingen underdrift att säga att Kristianstadsbladets ledare idag kommer att leda till reaktioner. Det är vänsterns manshat som tas upp till debatt. Carolin Dahlman skriver under rubriken ”Manshatarna är feminismens största fiender” att hon aldrig hört någon liberalfeminist sprida manshat då liberaler driver jämställdhetsfrågor för allas väl, inte för att komma åt ”dom andra”. Medan det hos vänstern idag tyvärr låter annorlunda:

Jag råkade läsa en vänsterpartists Twitterflöde och det var värre än jag trodde. ”MAN FÅR HATA MÄN.” ”Kränk ett manligt ego och wait for the shit storm”. ”Manshat är inte ett problem!!!!” ”Män missbrukar sin makt”.

Dahlman är inte den enda i reagerat på fenomenet som media sällan kallar manshat. Igår uppmärksammades det otyglade manshatet från vänster av Niklas Svensson, Politikreporter på Expressen. När han subtweetade hur journalistkollegan Lisa Andersson formulerade sina åsikter såg det ut sä här.

”Män är terrorister, Män mördar, Män hatar femåringar med hjärta för utsatta. Män våldtar. Män trakasserar. Män är en samhällsfara” (LIsa Andersson, Sveriges Radio – #Ommän)

Niklas Svensson RT1

Som ni kan se så var Niklas kommentar ”En journalistkollega tycker till”. Det enda han gjorde var uppmärksamma hennes tweet. Föga förvånande var det vissa som kritiserade Lisas manshat. Mer förvånande i alla fall för Niklas, var hur etablerad vänster både försvarade hennes manshat och gick till personangrepp mot honom. Vänsterpartiets riksdagsledamot Jenny Bengtson passade på att ge sin syn på både Niklas och #Ommän i allmänhet

”dryg, storhetsvansinne, testosteronstinn, dum i huvet, kräk” (Jenny Bengtsson, Riksdagsledamot för Vänsterpartiet – Om män)

Niklas Svensson RTT

Det är intressant det här hur vanligt det är med öppet manshat hos svensk vänster. I en genomgång konstatera Rebecka Weidmo-Uvell att för att vara så negativa mot män så har svenska vänstern anmärkningsvärt många män på sina egna toppositioner. På 19 av 24 toppar i svensk arbetarrörelse sitter det män ”Gubbvälde i svensk arbetarrörelse” löd rubriken i Aftonbladet. I sin ledare påpekar Carolin Dahlman att manssynen ovan även borde gälla de män som Jenny Bengtsson (V) arbetar med som exempelvis hennes egen partiledare.

Om hon tycker likadant om Jonas Sjöstedt eller Ali Esbati (som hon nu vikarierar för) framkom inte, men då de är män borde de väl rimligen falla inom samma bedömning. Vara dryga, ha storhetsvansinne och vara dumma i huvet. Kräk. Bara för att de inte är kvinnor. Om det var ett klumpigt misstag har hon i varje fall inte bett om ursäkt.

Under debatten som följde på twitter så cementerades positionerna. Den ena sidan ansåg det var fel av en riksdagsledamot att uttrycka sig så om en journalist. Den andra sidan ansåg det var fel av en journalist som Niklas Svensson att kritisera Lisa Andersson från första början eftersom hon har så mycket mindre makt. Maktskillnad är den återkommande ursäkten för de som försvarar näthat. Lisa själv menar att när man pratar om män generellt så berörs inte individer.

LisaA 1

Det här är ett minst sagt märkligt argument. Om män inte berörs som individer när man kritiserar män generellt varför har vi då lagen mot ”Hets mot folkgrupp” som säger att man inte får kritisera judar, muslimer, bögar etc. i generella ordalag då detta i förlängningen drabbar individer? Lisa till och med poängterar att hon anser det är MÄN som är en samhällsfara.

LisaA 2

Observera att Lisa Andersson inte är någon naiv tonåring. Hon beskriver sig själv som 35 år gammal och har pluggat statsvetenskap. Själv kan jag inte låta bli att undra vad det är för konstig statsvetenskap på högskolenivå som leder till studenter som tycker ”samhällets problem är män”. Sist jag kollade så var inte män ett problem för ”samhället” Män var en vilktig del av samhället. Åter till Dahlmans ledare.

Inte heller har den mycket inflytelserika artisten Zara Larsson tagit tillbaka sina verbala attacker; i stället återkommer de. ”Jag hatar killar. Hatar hatar hatar.” skrev hon efter att en tjej anmält en våldtäkt i publikhavet under hennes konsert. Detta fick hjärtan från Jenny Bengtsson som uppenbarligen höll med Larsson.

Det var i samband med den händelsen som jag skrev inlägget ”Journalister tycker till om Zara Larssons näthat efter våldtäkten i publiken”. Där ställdes frågan till journalister från Aftonbladet och Expressen om inte Zara Larssons uttalanden efter Bråvalla var näthat och om de verkligen okritiskt skulle sprida hennes uttalanden när tidningarna hade profilerat sig mot just näthat. Ingen av dem kunde säga varken ja eller nej till att vad Zara Larsson spred var näthat. Som svar på om det var manshat blev i bägge fallen

”Min åsikt är inte viktig, jag måste jobba nu *klick*”

Det tycks som om det råder stor osäkerhet i massmedia hur man skall hantera det faktum att man å ena sidan vill vara emot näthat – å andra sidan har man en stor grupp sympatisörer som är öppet för manshat. Personer som inte är anonyma troll utan sitter i Sveriges riksdag samtidigt som de tycker sig få bete sig hur som helst mot personer bara de är män. Det kommer att bli mer och mer omöjligt att ha en profil mot näthat samtidigt som man ursäktar manshat.

Män är inte någon liten begränsad grupp som kan avdelas rollen som ”samhällsproblem”. Män är en viktig del av samhället och en enorm tillgång. Att förespråka eller ursäkta manshat kommer att bli en mer och mer ohållbar situation. Särskilt när det kommer från samma personer vars sanna åsikter om mäns bidrag till samhället framgår bättre av hur de hycklande fyllt sina egna viktigaste positioner med män. När ett viktigt jobb skall utföras så tycks vänsterns manshat försvinna.

Idag sätter jag på prov ut kontaktinformation för frågor och tips.

Erik, aktivarum@gmail.com
Twitter @Aktivarum
Mobil 072-842 3665

Obs: Mobil endast för seriös användning. Frågor och viktig information. Numret kan försvinna vid missbruk.

Kommentarer

Manshat uppmärksammas av journalisterna Carolin Dahlman och Niklas Svensson — 36 kommentarer

 1. Jaha, och vilka är ”vi liberaler”?
  Alla utom vänsterpartiet?
  Vänstern = vänsterpartiet?

  Så det finns inga icke-vänster personer som är lika mycket manshatande?
  Manshat = vänster?

  Hon är smart, den där Carolin.

  Och så undrar folk varför vi fortfarande har feminism i det här landet.

  Ursäkta, men har media överhuvudtaget kritiserat Zara Larsson?

  SVD, DN, Expressen etc. som försvarade SCUM-manifestet, är de också vänster?
  Ja, i princip hela riksdagen med sitt rättsväsende, skolväsende, etc ? Vilka är i så fall liberaler?

  Så om kvinnor slutar ge uttryck åt sitt manshat, så är feminismen en JÄTTE BRA grej?
  Är det det du menar?

 2. Är det ett argument att kalla sig ”liberal”?
  Det finns ju de som kallar sig ”vänsterliberal” och de som kallar sig ”högerliberal”.
  Sen finns det ju de som försvarar incest och annat vidrigt (så pass att man undrar varför man ska undra över muslimers ”dekadenta” syn på västerlandet) som anser sig vara de äkta liberalerna (de är inräknade?).
  Tänk hur många av dina fula inlägg vi hade sluppit, om vänsterpartiet hette något annat som inte innehöll ordet ”vänster”.
  Och vad hände med alla nyliberaler? Är de inte liberaler längre eller har de blivit för utslitna för ”det nya arbetarpartiet” som behöver nya falsifierande hjärnceller för sitt jätteliberala arbete för den globala positivistiska uppbyggligheten (nej! hur skulle någon kunna begripa vad man ska ha en nation till förrän den omvandlas till en vara på samma marknad den var tänkt att sköta?).
  Kanhända någon kan övertyga mig om att ditt inlägg inte är så dåligt. Det är bara det att det saknar så många parenteser, anmärkningar, fotnoter som borde utgöra nio tiondelar av inlägget, att man undrar om det är du som har gett dig alla de femstjärniga betygen eller är folk så där smått korkade för ett självständigt tänkande.

 3. Verkar som att folk börjar förstå att män, alltså som inlärd roll som påtvingas människor med penis, gör folk mindre värda. Det är faktiskt på tiden att vi erkänner att om vi ska ha en grupp människor som i princip gör allt fult, vidrigt, destruktivt, oönskat och fegt i samhället så ska vi behandla dem därefter.

  (Eller så är män så här från födseln och då kan det vara idé att påtvinga väntande föräldrar straffavgift om de ska ha en pojke och inte vill ha abort, eftersom det är en kostnad som de påtvingar samhället. En flicka kan ju göra allt bra som en man kan göra när hon växer upp, men kommer inte hitta på sjuka, djuriska saker som att kalla en svart kinna för apa för att hon spelar Ghostbuster utan mäns godkännande, vilket är vad Gamergate gör just nu.)

  Eller skämma ut sig själv med patetiska MRApist-svador för att han inte kan få en kycklingburgare: http://boingboing.net/2016/07/18/mens-rights-meltdown-at-mcdo.html

  Kan vi inte erkänna att män är sämre människor när man slår ihop allt? Att allt vidrigt, fult, pinsamt, brottsligt, kostsamt, lögnaktigt, bigott, propagandistiskt, omoraliskt och idiotiskt som görs i världen troligen begås av en man, dvs. en människa med penis som förstörts av våran undermänskliga besatthet av konformism och normer?

 4. Att skriva att man hatar alla män och killar skadar ingen med penis.

  Försök att motbevisa mig.

 5. Erik är det du eller någon av dina vänner på Breitbart som varit framme nu och försöker få en svart kvinna utsatt för döds- och våldtäktshot med fabricerade tweets?

  https://twitter.com/Lesdoggg/status/755246358609727488

  Ni har verkligen gjort det klantigt dock. 143 tecken.

  https://twitter.com/randileeharper/status/755253299184480257

  Män tycker verkligen inte om att en riktig Ghostbustersfilm gjordes. Det ska censureras genom att trakassera en svart kvinna, kalla henne för apa och förtala henne.

  Det är yttrandefrihet när män och pojkar till höger får bestämma. Sköt dig annars ska du trakasseras och hotas. I frihetens och yttrandefrihetens namn måste alla med ”agendor” och lust till ”censur” skrämmas och hotas till tystnad.

 6. Självklart vill jag att du Erik först erkänner att ”människorna” som trakasserar Leslie är a) alla män b) alla motståndare till Hillary Clinton, västvärldens sista hopp, innan du svarar, för annars svarar inte jag dig. Jag pratar inte med folk som inte kan erkänna det mest basala.

 7. Vitingar är vitingar.

  Hej alla små svaga bleka icke-kvinnor: det här är hat.

  http://imgur.com/qco01rW

  Jag tror att Gamergateare och vita högermän faktiskt är beredda att begå våldsbrott som hämnd för att en riktig Ghostbustersfilm har gjorts. Fy fan. Det kanske var därför folk mobbade nördar förr i tiden – de visste vilka monster och djur som gömde sig på insidan.

 8. Högermän är en fara för yttrandefriheten. Deras anonymitet på internet måste tas bort.

 9. Allt koordinerades av fejkbögen och nazisten Milo såklart. Ett bevis för att ju mer man tjatar om yttrandefrihet desto mer vill man ta den från icke-vita, kvinnor och vänstern.

 10. @Axel Edgren: ”riktig Ghostbustersfilm”? Har du sett filmen, eller gör du ett av dina vanliga ogrundade antaganden?

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Filmen var rätt bra. Jag vet även att om högervita hatar filmen är den bra och samhällsbärande, eftersom högervita älskar allt som är fult, korrosivt och stereotypt och inte förstår hög konst, humor och komplicerade saker. Det finns ju inga högervita med humor. De är kvar på ”Måna Muslim”-stadiet där man gillar silikontuttar och Kalle Ankas Pocket typ.

 12. @Axel Edgren: ”var” rätt bra? Inte ”är”? Och du svarade inte på min fråga, har du sett den?

 13. Filmen, när jag gick och såg den, var rätt bra. Funderar på att se den en gång till för jag vill belöna filmer som tar unga vita högermän lite närmare stupet och psykbrytet.

 14. Ja det är klart – filmens modesta framgångar och uppföljare trots sabotaget från de vita djuren kommer tära på livslusten hos de svaga bleka nördäcklena och kvinnohatarna.

  Vi får vara glada att en vit högerman inte började döda folk som vid biografvisningar av Trainwreck. Så är det att leva i ett samhälle där man inte håller pli på pojkar – förr eller senare vill en av dem att någon ska dö över en småsak.

 15. @Axel Edgren:
  Vore bättre om du istället för att slänga ut pengar på en film som du redan sett återigen donerade till GenusDebatten där pengarna gör lite nytta. Du kommer väl ihåg PayPal-knappen uppe till höger?

 16. @Axel Edgren:

  Ghostbusters (2016) har svensk biopremiär den 27 Juli, inte ens de svenska recensenterna har sett filmen. Den enda recension som jag läst på svenska är inte bara uppenbar propaganda, jubelidioten som skrev den klagar på originalfilmen.

  Här är lite fakta: Ivan Reitmans Ghostbusters från 1984 hade en budget på 30 miljoner dollar och inkluderade Signourney Weaver som var en av sin tids största stjärnor efter att ha spelat Ripley i Alien, två år senare skulle hon nå ännu högre med Aliens återkomsten. Sammanlagt spelade Ghostbusters 1984 in $295,212,467

  Paul Feigs Ghostbusters från 2016 har en budget på 144 miljoner dollar, dess största stjärna är förmodligen fortfarande Signorney Weaver som denna gång gör en Cameo. Hittills har filmen spelat in $64,132,429. Det är inte ens en fajt i samma viktklass. Ghostbusters 2016 verkar inte ens vara en särskilt dålig film (dvs så dålig att den är rolig). Den verkar snarare vara medelmåttig till tusen.

  Lägg till detta att samma dumskallar på Sony som hånade fans av originalfilmerna beslutade att släppa filmen samtidigt som Universals animerade ”The secret life of pets” som har samma målgrupp och mosar konkurrensen.

  Här är lite fakta om varför Ghostbusters går dåligt. Svensk biopremiär 3 Augusti ”The Secret Life of Pets” Animerad, budget 70 miljoner dollar, Box office: $254,338,384

  HAHAHAHHAHAHA!

  HAHAHAHHAHA!

  AAHAHAHHA!

  Det kunde inte vara mer ironiskt. Paul Feigs Ghostbusters är körd, den tävlar med en mycket mer framgångsrik film om samma publik. Men Ghostbusters är inte körd pga männen som alla tidningars kritiker inbillat sig. Den är körd pga tjejerna som föredrar att titta på gulliga animerade sällskapsdjur.

  Det var en nyhet för er att sånt går hem hos verklighetens tjejer?
  Och ni skall kalla er feminister Axel?

  HAHAHAHAHAHA!

 17. @Axel Edgren:

  ”Filmen, när jag gick och såg den, var rätt bra. Funderar på att se den en gång till för jag vill belöna filmer som tar unga vita högermän lite närmare stupet och psykbrytet.”

  Det är nog bäst du ser den många gånger. Den kommer att bli mosad i Sverige av ”The secret life of pets” och att släppa den tidigare hade inte heller hjälpt för den hade blivit ännu värre mosad av Disneys ”Finding Dory” som med budget på 200 miljoner dollar hittills spelat in $721,945,629

  Det borde inte överraskat någon på Sony eller bland filmkritikerna att det för tillfället är animerade filmer som gäller. Zootopia som kom i mars var en ännu större succe. Hade 150 miljoner dollar i budget, har spelat in $1,021,741,156

  Även om Ghostbusters 2016 var en bra film och omtyckt av fans av tidigare filmer skulle den fått svårt den här sommaren. Den kostade för mycket att spela in och konkurrensen från animerade storfilmer är för svår.

 18. Hej.

  Av någon anledning får kommentarsfältet mig att tänka på barnkammarvisor.

  Bockarna Bruse närmare bestämt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 19. @ Axel
  Feminismen börjar dö den dag den inte har något högerextremistiskt att skylla på.
  Alltså är vänstern i själva verket feministens värsta fiende.
  Alltså är feminism själv en högerextremistisk rörelse till för att omvandla varje bit av vänster den för sin egen skull slaktar till högerextremism. Och därur kommer vänsterextremism.
  Du är en högerextremist, Axel.
  Och jag hoppas för din skull att du är avlönad.
  Inte för att ditt liv skulle ha en större mening, men hur, var och NÄR fan tänkte du annars köpa tillbaka alla de fullständigt oåterkalleliga timmarna du just har förintat här.
  Det är en del av din kropp, din själ, ett stycke av ditt liv som du just har matat det absoluta intet med.
  Grattis!
  Och tro nu inte att jag därför skulle rösta på SD som består av en massa individualistiska förrädare, som nu hahaha vill ha sin nation tillbaka. Jag sade till Erik att Popper inte var bra för hans hälsa, men han ville inte lyssna.

 20. @Erik: Så det verkar som att filmen är god nog att håva in men helt enkelt utsätt för för mycket konkurrens? Fair enough. hade nog inte hjälpt med ett gäng gubbar där en av originalgänget är död.

 21. Nu avlägsnades Milo från Twitter. Tycker du ska radera ditt Twitterkonto i solidaritet Erik.

 22. @Axel Edgren:

  ”Så det verkar som att filmen är god nog att håva in men helt enkelt utsätt för för mycket konkurrens? Fair enough.”

  Nej, filmen verkar enbart medelmåttig och är hur som helst respektlös mot varumärket så de får inte fansen med sig och nu när den ekonomiska förlusten står vid dörren hos Sony blir frågan Vad de alls skulle med varumärket till om de tänkte alienera fansen?

  Poängen var att även om filmen varit välgjord och blivit en riktig Ghostbusters 3 istället för en reboot så hade det varit dumt att låta den gå upp den här tiden, detta är den animerade storfilmens sommar. Finding Dory (Finding Nemo 2) har precis slagit rekordet som sattes av Shrek 2 för tio år sedan.

  ”hade nog inte hjälpt med ett gäng gubbar där en av originalgänget är död.”

  Det är ingen som efterfrågat en sådan film heller, poängen är att folk ville se en riktig uppföljare, inte en reboot. Folk är skittrötta på reboots. Folk hatar inte bara Ghostbusters utan även Robocop och Total Recall och vill du verkligen känna dig hatad så förespråka en reboot av Back To The Future och se vad som händer.

 23. @Erik: Jahadu här är mitt svar a la libertarianism: ”Haha, gå bara bort från skärmen LOL det är ju inte på riktigt LOL Feelz>Reelz LOL Regressiva högern som vill censurera kritik förnekar sig inte LOL första tillägget LOL det kommer alltid finnas troll på nätet inget att oroa sig över.”

  Ingen bryr sig. Hoppas du blir rädd dock.

 24. @Axel Edgren:

  ”Jahadu här är mitt svar a la libertarianism”

  Jag betvivlar att du vet någonting om ämnet men här är en bok du kan läsa om du med ordet ”libertarian” vill mena något annat än ”vad än du i brist på källor hittar på/ljuger ihop”

  Don’t Hurt People and Don’t Take Their Stuff is the first true manifesto of a new libertarian grassroots movement, in which Kibbe clearly articulates the case for freer people, more voluntary cooperation, and solving problems from the bottom up.

  Vad riktiga libertarianer sagt är att reglerna isåfall skall gälla alla. Dvs då skall man banna alla IS-apologeter och Black Lives Matter supporters från twitter.

 25. @ Erik
  Heidegger beskriver alienation som ”människans hemlöshet”. Ta och läs hans Brev om Humanism. Det är en bra bok.
  Redan Adam Smith berörde många gånger det här med ”alienationen” utifrån dess ekonomiska realitet. Större delen av den s.k. postmodernistiska tiden och litteraturen var i själva verket ett oskyldigt metafysiskt utrönande av alienationen såsom en existensiell realitet. Inte ens de nihilistiska slutsatserna som några drog ur dessa funderingar kan på allvar påstås vara orsaken till dagens problem. Nihilismens historia är flera tusen år gammal. Inte heller de som behandlade alienationens ekonomiska faktor som en prioriterad del hos den existensiella är att anklaga för dagens tillstånd.
  Nu kom det en jävla massa idioter och ville se könet som hela ursprunget till alienationen. Jag vore en lika stor idiot om jag anklagade Saussure för vad en obildad feminist gör med Newton. Kommer du att förbjuda folk att skriva i din nation?
  Det du har missat är att kapitalismen är en förskjutande process. Det handlar inte om ondska. Den behöver helt enkelt den sortens alienation för sin överlevnad. Feminismen var en gudagåva. Tror du på allvar att det var vänstern med sina falska intyg, skattefusk och annan korruption, som bytte ut klass mot kön och t.ex. inte moderaterna som lanserade sig som ”Det nya arbetarpartiet”, som resultatet av deras decenniumlånga projekt kring frågan om hur språklig förvanskning skulle leda till makt. Precis som feminister…
  Varför tror du annars Axel är överallt och odlar hat, vars frukter går till de feministiska herrarna och damerna för att göra dem ännu fetare. Det enda som har varit bra med feminism är att den har gett oss den sista viktiga jämställdheten: i ”äckel”, vars historiska bekräftelse ”Anden” behövde och har väntat på. Som ett sista tecken på att jämställdheten är uppnådd, ta bara alla de vidriga brott kvinnor har begått de senaste åren. Rena skräckfilmen.

 26. @Erik: ”Dvs då skall man banna alla IS-apologeter och Black Lives Matter supporters från twitter.”

  Nej, det är vad libertarianer SÄÄÄÄÄGGEEEEEERRR att de är för.

  Men de är för att tysta alla BLM-människor och låta Milo hållas. För att libertarianer är en grupp för vit manlig supremacism, inte en humanistisk lära eller rörelse.

 27. @panbaidu:

  ”Heidegger beskriver alienation som “människans hemlöshet”. Ta och läs hans Brev om Humanism. Det är en bra bok.”

  Den kan säkert vara välskriven på samma sätt som Sagan om Ringen men faktum kvarstår att ingenting Heidgegger påstår har någon bäring på verkligheten. Heidegger kan enklast sammanfattas som Patrick Swayzes karaktär i Point Break (originalet)

  ”Dude get high on transcending the social norms of whatever and pretend to be free spirit while in reality in absense of objective standards and truth the fuhrer decide what is right for you”.

  Du glömde nämna att Heideggers upplysta syn på människan ledde honom att gå med i nazistpartiet. Bra källor du har.

 28. @Axel Edgren:

  ”Nej, det är vad libertarianer SÄÄÄÄÄGGEEEEEERRR att de är för.”

  Nej, det är vad DU säger de är för.
  Det är alltså bara du som påstår det.

 29. @ Erik
  Sagan om Ringen? Idiot. Var det det enda du kunde komma med?
  Jag vet att han var medlem i nazistpartiet och har ytligt läst hans förklaring. Vad har det med saken eller poängen med mitt inlägg att göra?
  Vem har gjort dig till högsta domare? Är du så jävla helig själv då? Tvärtom! Du och Axel är ondskans verktyg. Ni är onda helt enkelt!
  Ja, vad var poängen med mitt inlägg? Kanske att Popper nu skrattar i sin grav medan du är tusen gånger mer förbannad än för tusen dagar sedan. Inte alls bra för hälsan.

 30. @panbaidu:

  ”@ Erik Sagan om Ringen? Idiot. Var det det enda du kunde komma med? Jag vet att han var medlem i nazistpartiet och har ytligt läst hans förklaring”

  Hans egen förklaring? Stackars naiva människa. Som de flesta tyskar från den tiden så ljög Heidegger, förmodligen även för sig själv. Efter hans död 1976 så gick man dock igenom hans svarta dagböcker och upptäckte material av den här sorten:

  ”“World Judaism, incited by the emigrés let go from Germany, is everywhere elusive and in the unfolding of its power it does not need to get involved in military action anywhere, whereas we are left to sacrifice the best blood of the best of our people.””

  http://www.telegraph.co.uk/culture/books/10739165/Martin-Heidegger-the-philosopher-who-fell-for-Hitler.html
  https://www.theguardian.com/books/2014/mar/13/martin-heidegger-black-notebooks-reveal-nazi-ideology-antisemitism

 31. @ Erik
  Jaha? Och? Är det hans ”det”, ”jag”, ”överjag” eller hans bok jag rekommenderade dig? Och det var inte ens mer än en parentes i hela inlägget.
  Så då kommer du att bränna alla hans böcker när du får makten!
  Bra. Tack för att du än en gång bekräftade min syn på dig.

 32. Pingback: Eders Ödmjuke propagandabuster sågar P1 Kulturs sågning av IMDb:s sågning av Ghostbuster | Genusdebatten