Ledare: Hip Hip Hurra
avatar

Genusdebatten fyller två år idag. Den 8 november 2012 tillkännagav Pär Ström att han skulle dra sig tillbaka från debatten och han upphörde med GenusNytt, fast bloggen med alla inläggen ligger kvar på nätet, så materialet är finns fortfarande tillgängligt.

Dagen efter Pär Ströms tillkännagivande tog Erik initiativet till att starta GenusDebatten med inlägget »”Låt oss få dom som firar idag att sätta kaffet i halsen” – Ninni» (Titel på inlägget var alltså ett citat av Ninni med henne angiven som källa). Det ganska korta inlägget är också det som är det hittills mest välkommenterade med till dags dato 386 kommentarer.

Och GenusDebatten var igång, den ursprungliga kärnan bestod av Erik, som också är den som skrivit allra flest inlägg, 209 stycken; Ninni som är god tvåa med nästan 150 inlägg; UlfT, vår fantastiska faktagrävare; Anders (A/V) som fortfarande dyker upp med sin värdefulla vinkel lite då och då, om än alltför sällan; och sist men inte minst Mariel, som innan hon tyvärr lämnade oss för snart ett år sedan, inte bara var en flitig skribent, utan också tog hand om att administrera GenusDebatten och ge forumet sin utformning.

GD har växt till sig lite sen dess, 839 inlägg har hunnit publiceras, och vi har utökat skaran av skribenter, bara i år har vi fått flera tillskott: Amazon, Dick, Rick och Kollen plus en lång rad gästskribenter. Och förhoppningsvis kommer vi att bli fler som är aktiva på GD. Hur neutrala vi än önskar vara, kan vi inte hjäpa att vi gärna skulle se att vi fick in några fler kvinnor – det ligger liksom i GD:s natur att vi skulle vilja ha lite bättre balans mellan könen – och vi skulle gärna se någon som agerade ”nyhetsankare” och regelbundet uppmärksammade aktuella nyheter i lite kortare, snabba inlägg, ungefär så som Pär Ström mestadels gjorde på GenusNytt. Det är redan planerat att skapa en kategori för ”Dagens Dumhet” som skall fungera som GD:s lilla ”tidning” för dylika aktualiteter.

Hur som helst: GD fyller två idag. Förhoppningsvis en födelsedag i en lång rad som komma skall.

Hip, hip …

happy-birthday-cake-pictures-download

Kommentarer

Ledare: Hip Hip Hurra — 13 kommentarer

 1. Grattis på två-årsdagen och tack för ert hårda arbete med att debattera mot alla radikalfeminister därute !

 2. Fantastiskt jobb som görs på GD. Det är tragiskt att ni behövs mot idiotin men otroligt viktigt och värdefullt att ni faktiskt gör det!
  Tack för för tiden hittills och blir iaf lite optimistisk om en ljusnande framtid på grund av er!

 3. Är det bara jag som saknar ett namn som bidrar mkt? Dolf?

  Annars ett stort grattis och en önskan om fortsättning.

 4. Grattis!

  Två år av Genusdebatt, själv hoppas jag på att någon av er eldsjälar med engagemang och möjlighet kan dra det vidare, följande citat handlar i grund och botten om global uppvärmning, men med enkla ändringar (jag bytte bara ut orden vetenskap till feminism) så ser vi snart släktskapet och sammanhanget med feminismen:

  ”Under tiden vi kritiker av de politiska dragna slutsatserna av feminismen diskuterar feminismen, pratar politikerna pengar. De undviker elegant frågan om feminism genom att hänvisa till konsensus. Vi står där och argumenterar i sak medan de fortsätter med sitt politiska projekt.
  Ett politiskt projekt som är baserat på att mer makt och resurser ges åt politiker.”

  Dags att utveckla det till en politisk rörelse innan det är för sent.
  Förhoppningsvis kan man skriva detta meddelande till en politiker om några år då det är dags att fira femårs jubileet!

 5. @Maria:

  Kommentar till Arnstbergs artikel – europas två muslimska majoritetsbefolkningar, de i Albanien och västra Bosnien, når inte upp till de 2.1 barn/kvinna som krävs för att upprätthålla befolkningens storlek. Bosnien i helhet (hälften är muslimer, hälften serbisk-ortodoxt kristna/katoliker) hade bland de lägsta födelsetalen i hela Europa.
  Utanför Europa låg såväl Turkiet och Iran på samma låga födelsesiffror som Sverige, runt 1.7 barn/kvinna. (CIA Worls Factbook för ett par år sedan).

  Och då ska nämnas att Sveriges 1.7 barn är HÖGT med europeiska mått mätt. Syd- och östeuropéer har mer eller mindre slutat föröka sig.

 6. @Chr Ewrk:

  Så kan det nog vara. Tycker dock att det inte är mer än rätt att han inkluderas. Särskilt som texten är ”undertecknad” som Ledare.