Kvinnan, Gudinnan och det Brustna Hjärtats Bön
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke är i vanlig ordning osedvanligt hjärtlös

Det ryktas att den 14 februari skall vara någon slags kärleksdag. Nu har det där med kärlek aldrig varit något som legat mig särskilt varmt om hjärtat. Inte så konstigt med tanke på att mitt hjärta hör till den hårda typen av solid sten. Så jag fäller inga tårar över olycklig kärlek den 14 februari. Mina ögon är i vilket fall som helst inte de bästa, det är nästan som vore jag blind, så skulle jag slösa bort den begränsade syn jag har på tårar kunde man lika gärna ta ögonen från mig en gång för alla.

Men hur som helst, av en ren händelse råkade jag rota runt i allt skräp som dräller omkring här hemma och fyller upp tomrummen, och hittade då av en händelse följande banala trams, vilket kanske tilltalar en och annan menlöst mjäkig fåne vars tankar upptas i oroväckande grad av slikt romantiskt dravel därför att prioriteterna i livet ännu ej utvärderats och ordnats i proper följd efter värde och rang:

Mannens bön till kvinnan

 
 

Du kvinna, fullbordad i kropp och syfte
Givare av liv och skönhet oförfalskad
Barnaföderska och blomma
Dig åtrår jag, dig vill jag greppa och dig vill jag älska
Låt mig kyssa dina länder
Låt mig kyssa din mun, dina läppar och din hals
Dina bröst, din navel, dina lår och ditt sköte
Kyssa dig med all den kärlek jag mäktar
Och ära dig med passionens svallande brus
Att bli älskad en lycka
Att få älska en ynnest
Älskade jag inte, vore jag ej
Käresta, låten mig varda

Själv har jag bättre saker att göra än att fälla tårar på död kärlek. Ett ensamt hjärta av sten är ett starkt och motståndskraftigt hjärta.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Kvinnan, Gudinnan och det Brustna Hjärtats Bön — 13 kommentarer

 1. Trots risken att förstöra folks romantiska sinesstämning så kan jag inte låta bli att göra en kort reflektion över vad också denna dag är: Nämligen en sjujäkla kvinnopekoral. Hela begreppet kärlek har vulgäriserats och förvandlats till ett bottenlöst självförhärligande. Hur många unga kvinnor har inte uppfostrats av samhällsandan till att se sig själva som gränslöst berömvärda bara för sin existens skull! Den här dagen kunde kanske vara något om man återgick till bara lite, lite till traditionerna och insåg att det i regel krävs två för romantik.

 2. Ett starkt hjärta är att gå igenom livet utan kärlek och att det ändå inte förvandlas till sten Smile

 3. @Left wing:

  Ninni, Alla hjärtans dag i all ära, men det finns viktigare saker att ta itu med te x senaste tidens hyckleri om jämställdhet

  Ninni? Fick du för dig detta var mitt inlägg, eller hur kom mitt namn in i sammanhanget?

 4. Amazoner har rymliga hjärtan med plats för alla. De strider för både kvinnor och män och allas rätt till lika värde och kärlek.

  Amazoner anser att eftersom vi alla föddes nakna och kommer att dö nakna så har vi alla rätt att bli uppskattade och bekräftade för dem vi är.

  Genusdebattens allra egen Amazon vill härmed skicka massor av Heart till alla läsare oavsett kön.

  Ett alldeles eget Heart får Axel E för att han förmodligen behöver det extra mycket!

  Ha en väldigt fin Alla Hjärtans Dag alla människor!

 5. Doffedolf! Jag har också varit ensam under alla klåparnas dag den 14:e februari. Det blev en halv flaska Periquita hemma vid datorn spelandes strategispel.

  Ville höra med dig om det är några planer på att skriva något uttömmande om de nationella proven i svenska som var uppe på tal för ett bra tag sedan nu? Smile Eller är det redan skrivet någonstans, och jag missat det?

  Med lätt huvudvärk (har ännu inte hittat något vin man inte blir bakfull av, tips mottages varmt), ska jag nu tillägna dagen andra säsongen av House of Cards.

 6. @Kim Jong Skill:
  Det har inte blivit skrivet något om det nationella provet. Delvis beror det väl på att det dröjde ganska länge innan vi (eller jag rättare sagt) fick det, och sen tog det ett ganska bra tag innan jag fick det skannat så de andra kunde ta del av det också. Så det är väl delvis mitt fel.
  Jag hade väl mest räknat med att Ninni eller Erik skulle ge sig på det och plocka isär det, själv hade jag tankar på ett inlägg av det mer personliga slaget med utgångspunkt från provet. Och ajg får väl se om jag kan få till det. Ska försöka komma ihåg att höra med de andra också om någon vill ge sig på det.
  Vad fin beträffar, så lär det vara ett ganska vanligt fenomen att rött vin utlöser migrän hos fruntimmer (så min syster brukar bara dricka vitt) och jag antar att det också kan vara en faktor hos män.
  Annars är väl det klassiska knepet för att undvika bakfylla att helt enkelt dricka mindre Smile

 7. @Rick:
  En god poäng, inget fel i dagen som sådan eller tanken, men den har i mångt och mycket istället blivit en dag för att hylla och rättfärdiga kvinnors bekräftelsebehov och krav på män, sprunga ur en hög dåliga s.k. romantiska hollywood-filmer och tv-serier.

 8. @ Dolf

  Enligt feministisk logik borde det vara orättvist om någon får huvudvärk efter att ha druckit kvällen innan, medan en annan inte får det – i synnrhet en som inte druckit. Det är strukturerna som får folk att dricka, så man får helt enkelt inte skuldbelägga den som dricker, utan utfallet ska vara detsamma för alla, oberoende av mängden dryck…

  @ Kim Jong

  Drick vitt vin, lätt sådant. Man kan dricka massor utan att få huvudvärk Smile

 9. @Rick: Sant sant sant…kvinnor i dag vill bli ælskade som…barn. Grænsløst accepterade ..utan førbehåll.
  .
  Per hagman.
  .

 10. @Kim Jong Skill:

  Ville höra med dig om det är några planer på att skriva något uttömmande om de nationella proven i svenska som var uppe på tal för ett bra tag sedan nu? Eller är det redan skrivet någonstans, och jag missat det?

  Jag har planerat att ta det så fort jag är klar med Nils-rondernaSmile