Internationella Mansdagen den 19 November – Konsten att hålla två tankar i huvudet samtidigt
avatar

Vi börjar med lite fakta från Temadagar.se Den Internationella mansdagen uppfanns 1999 och började firas 2009. Den instiftades av Jerome Teelucksingh och dess syfte skall bland annat vara att uppmärksamma pojkars och mäns hälsa, deras bidrag till samhället samt öka jämställdheten mellan könen. Observera: ”skall vara” för till och med på Temadagar kan man inte låta bli att även nämna den uppståndelse som skall finnas kring huruvida dagen bör existera, jag återkommer till den debatten. Temadagar länkar även till InternationalMensDay.com där vi upplyses om temat för 2017: ”Celebrate Men and Boys”

Det är bara det att de flesta människor inte har en aning om hur det skall gå till i ett samhälle vars ledare i de flesta fall uppvisar sådan bias att alla diskussioner om män i slutändan handlar om kvinnor och inte om män. Som konsekvens av detta så tvingas alla inklusive arrangörerna av internationella mansdagen att beskriva män i förhållande till kvinnor. Inte i förhållande till män. Å ena sidan förstår jag att det, å andra sidan måste jag påpeka absurditeten här. Vårt samhälle bryr sig alltså inte om mäns hälsa idag för att samhället bryr sig om män. Samhället bryr sig enbart om mäns hälsa för att den är så mycket värre än kvinnors.

 We know that Men’s health is worse than women’s in almost every part of the world. Recent World Health Organization (WHO) data shows that, globally, male life expectancy at birth in 2015 was 69 years; for females, it was 74 years. Women on a worldwide basis live 5 years longer than men.

Samma sak med självmord. Vårt samhälle kan möjligen tänka sig att bry sig om mäns hälsa på basis av att mäns data är tredubbelt värre jämfört med kvinnors. Jag säger ”möjligen” för personligen tror det är så illa ställt i Sverige att det är mer sannolikt vårt samhälle bryr sig om mäns mentala hälsa när jag presenterar data som visar kvinnor som råkar illa ut. För att citera Kriminologen Mikael Rying gällande de 16-17 kvinnor/år som dödas inom relation.

80 procent av gärningsmännen är att beteckna som psykiskt störda eller sjuka, antingen genom att de diagnostiserats psykiatriskt eller genom det självmord som en fjärdedel av dem begår i samband med det dödliga våldet.

Här ser ni också det massiva hyckleri som färgar debatten kring jämställdhet i allmänhet och den internationella mansdagen i synnerhet. I stort sett alla ledare, alla företag, alla organisationer och alla politiker låtsas att så fort något gäller män så befinner sig kvinnor i ett annat universum. Så fort något gäller kvinnor så finns däremot män i samma universum. Jag berättade ovan om debatten som finns kring huruvida den internationella mansdagen borde existera. Problemet med debatten är att jag inte sett ett enda koherent motargument. Det vanligaste är någon sorts varation av:

-Kvinnor har det värre/kvinnors behov är större

Här från 2014 har vi exempelvis Lars Jalmert som skall föreställa professor men låter precis som vilken byråkrat som helst som inte kan använda hjärnan i två steg. Han är tydligt utbildad i marxistisk anda. Trots att den marxistiska ideologin haft ihjäl över 100 miljoner människor världen över och inte har en enda lyckad samhällsbildning bakom sig så dyker dess signalord upp som gubben i lådan.

I dag firas Internationella mansdagen i olika delar av världen. En i grunden fullkomligt onödig företeelse, tycker mansforskaren Lars Jalmert. – Den behövs ju inte .Den är ett påfund av antifeminister som tycker att det är männen som är offer och de underprivilegierade, säger Jalmert, professor emeritus i pedagogik.

Händelsevis beter sig ProfessorJalmert precis som en viss annan betydligt mer internationellt känd professor förutsäger hans sort kommer att bete sig. Här är en kort video som beskriver den typiska marxistiska akademikerns sätt att hantera det uteblivna utopisamhället. ”You are not being oppressed because you are a member of the working class, you are being oppressed because you are a woman”

Utöver det faktum att den marxistiska andan inte har några positiva samhällsbildningar alls att visa upp i världen så det enda dess retorik representerar är intellektuellt haveri så har vi sedan argumentet ”Kvinnors behov är större”. Som jag demonstrerat med Mikael Ryings data så befinner sig kvinnor inte i ett annat universum gällande mäns hälsa (Medan män magiskt förflyttas till kvinnors i allt som rör kvinnors välmående) Att tro det kommer att bli en fördel för kvinnor att strunta i mäns hälsa den sortens argument är enbart korkat – ändå beter sig var och varannan debattör som om de tänkte:

– Men kvinnor är ju inte de förtryckta, jag har ju lärt mig man bara skall bry sig om de förtryckta, alla på mitt ämne är pseudokommunister, mansforskning kan inte vara neutral! Det går inte! Vi kan inte tänka så!

Då har jag bara nämnt ETT av alla de områden där detta absurda ”vårt jobb är att bara bry oss om de förtryckta/underpriviligerade/marginaliserade och det är inte vårt jobb att bry oss om någon annan” argument motbevisar sig självt. Forskningen från Mikael Ryinng visar att 4/5 män (80%) som mördade sin partner hade dålig mental hälsa och 1/5 av dem (25%) begick självmord direkt efteråt. Så för att summera två tankar i huvudet samtidigt.

 1. Män med dålig hälsa begår självmord tre gånger oftare än kvinnor
 2. Män som mördar sin partner består till 80% av män med dålig hälsa.

För att återkoppla till inläggets början så handlar Internationella Mansdagen bland annat om att uppmärksamma pojkars och mäns hälsa Okej. Så nu undrar jag om någon kan förklara Professor Jalmerts argument för mig på ett sätt som får det att låta vettigt. Hur är det på något sätt till nytta för de underförstått ”underpriviligerade” kvinnorna att lyssna på män som Jalmert som förespråkar att vi inte skall bry oss om mansdagen som handlar om mäns hälsa? Hur går det ihop?

Och det är bara ett av exemplen på hur absurd debatten varit om den Internationella Mansdagen. Jag kan nämna flera men den som inte lyssnar på det här kommer sannolikt inte att lyssna på annat heller då den personen redan förkastat allt som ens liknar logik och rationellt tänkande. Jag kan dock så här i kölvattnet av #MeToo passa på att påpeka vilken sorts man som dök upp i media ett år efter Jalmert och hade samma sorts åsikter om internationella mansdagen. Här från 2015 har vi; Kronér: ”Är självklart att alla är feminister”

På internationella mansdagen tog Lasse Kronér öppet ställning på Twitter när han påpekade att män redan tar för mycket plats. Nu berättar han varför han är feminist. – Det kan oftast ses som lite dumt och farligt, men jag tycker att det är en självklarhet att alla är feminister, säger han.

Så här i efterhand lär nog inte Lasse Kronér vara precis lika ivrig att gapa i Aftonbladet (som själva i efterhand har fått både journalisten Fredrik Virtanen och fd Sociala-medierchefen Ehsan Fadakar polisanmälda för våldtäkt ) om vilken fantastisk feminist han är. Lasse Kronér polisanmäldes för sexuella oegentligheter i kölvattnet av #MeToo och demonstrerar därför ypperligt det hyckleri som färgar debatten. Inte nog med att Kronér själv är anklagad för långt värre saker än ”inte god feminist”. Vad beträffar Lasse Kronérs självinsikt så verkar den vara lika med noll. Han tror fortfarande att han själv är ett speciellt fall som är oskyldig – det var ju de andra som det skulle handla om.

Han berättar att han upplever att det är sociala medier och svenska medier som har dömt ut honom för någonting han inte har gjort. – Det här samhället har blivit sjukt. Jag är en av de som tyckte att det här med MeToo var det bästa som hände världen, men nu använder man det här helt fel, säger han.

Lasse Kronér har rätt i en sak. Det här samhället har blivit sjukt. Det han inte verkar fatta är sin egen skuld i att ha gjort samhället sjukt. Han har själv varit delaktig. Det finns inget sorgligare och mer patetiskt än en man som efter att manat på en utveckling där kvinnor skall anmäla män – själv blir anmäld av en kvinna. Det är verkligen godafton yxskaft – kan det hända mig också?

Men allt det här är bullshit, jag har för fan varit tillsammans med den här tjejen, det kan inte bli något av detta.

Han var programledare med all makt. Hon var praktikant. Vad tror han den där feminismen han gapade om i Aftonbladet 2015 har att säga om den maktskillnaden nu igen? Eller trodde han reglerna bara gällde män som inte kallar sig feminister? Till saken hör att det spelar ingen roll hur det blir med detta. Han tvingas ju sluta jobbet av anklagelsen enbart – Processen i sig är bestraffning och det spelar därför ingen roll om man är skyldig eller oskyldig.

Kommentarer

Internationella Mansdagen den 19 November – Konsten att hålla två tankar i huvudet samtidigt — 24 kommentarer

 1. Män kan begå alla typer av brott, aldrig läsa en bok och behandla varje person de träffar som djur och ändå få makten att atombomba bort en hel kontinents population.

  Män. Klarar. Sig. Antingen tack vare vänsterns välfärdssystem som du försöker förinta, eller genom att leva på att stjäla och utnyttja sin omgivning.

  Mäns självmord kan man såklart skylla mycket på handeldvapen, något som män vill sprida så brett och lätt som möjligt. Bryr du dig om? Åk tillbaka i tiden och förhindra det andra tillägget.

  Män våldtas i fängelset? Män hamnar i fängelser? Det är vänsterpartier, som kvinnor röstar på, som vill ha bättre kriminalvård.

  Vore det upp till män skulle svenska fängelser se ut som Arpaios tortyrläger eller Sheriff Clarkes häkte där fångar törstar ihjäl. Och våran mentalsjukvård skulle se ut som Bedlam. Spendera pengar på att hjälpa pojkar med Aspergerdiagnos?! Det kostar pengar! Pengar som man kan köpa Audis för!!!!

  Män mår dåligt? Män far illa? Mäns fel. Högerns fel. Jag sparar min sympati och solidaritet till män som röstar vänster, som fördömer er fejkade, lismande ”mansvänner” som demoniserar icke-vita män, homosexuella män och transmän samtidigt som ni försöker göra livet sämre för fattiga män så att ni kan ge Flotthår DeBracka lägre arvsskatt och bankerna lägre företagsskatt.

  Mäns välmående och utsatta mäns framtid tillhör vänstern och enbart vänstern. Högern ser sura och utstötta män som valboskap och soldater som ska användas i putscher (i framtiden) och hatkampanjer på nätet (idag).

  Erik och ni andra kan inte peka på borgerlig politik som hjälper fattiga män. Det enda ni kan göra är att låtsas att #MeToo och dylikt skadar män och pojkar utan att peka på empiri och kausalitet.

  Vilket visar på hur ni innerst inne ser på män och pojkar – enligt er är en kampanj som ska beivra kvinnohat, sexbrott och trakasserier stick i stäv med mäns och pojkars natur…

  Mansdagen är för goda män som far illa. Onda eller förrädare ska lida ensamma.

 2. Påminnelse: alla politiker som antifeminister och MRApists gillar håller enbart två typer av män bakom ryggen – rika män och vita män som vill vara bigotter utan konsekvenser.

  Alla andra män skiter antifeminister och MRApists i. Någon som kan visa hur Orban, Le Pen, Trump, Gyllene Gryning eller andra MRApistfavoriter hjälpt utsatta män eller gjort något för att minska antalet män i fängelse/som dör av alkohol buhu buhu kommer imponera på mig.

  Och jag spottar på era fejkade känslor om vårdnadstvister. Ni vet lika bra som jag att statistiken ni hulkar om INTE tar i beaktning ifall föräldern som förlorat vårdnaden gav upp den frivilligt, visade på substansberoende, hade våld i det förflutna etc. Så håll käft om vårdnadstvister tills ni kan visa basal god tro och sluta komma med värdelös statistik.

 3. I USA torteras män, skjut framför sina barn eller får sina liv förstörda av poliser som placerar ut kokain på folk de arresterar, och när män protesterar mot detta fredligt och tyst så hatar högerns män det så mycket att de nästan kräks och börjar stampa i marken så deras övergödda äckliga ben dallrar i bitar.

  Vissa mäns liv får man inte ta ställning för. Då ska man hatas och hånas av högerns SJWs.

 4. @Axel Edgren: Hej.

  Vänstern i Sverige brukade sterilisera den som diagnostiserades med bland annat autism (och Aspergers syndrom, som inte sedan ett par år är en egen diagnos, faller inom ramen för detta).

  Vänstern i Sverige drev rasbiologiskt institut och lobotomerade människor. Vänstern i Sverige arbetade för att kvinnor som sökte ekonomiskt bistånd från samhället skulle tvingas till både abort om hon var gravid och sterilisering.

  Vänstern i Sverige har valt att prioritera massinvandring till en avsevärd kostnad, summor om över tvåtusen kronor per dygn per person är inte ovanliga. Vänstern kunde ha valt att prioritera sjuka, funktionshindrade, och andra hjälpbehövande människor i Sverige – exempelvis den kvarts miljon pensionärer som i princip svälter.

  Vänstern valde att prioritera invandring istället.

  För övrigt är du svaret skyldig, då du som alltid när du avkrävs minsta referens eller belägg står med byxorna nere och visar den avsaknad av kunskap som är ditt kännemärke. Stor i orden, Axel på jorden, skulle man kunna säga.

  Från förra tråden, där du stoltserade med att jag inte kunde lagen:

  Vilken lag var det jag inte kunde Axel? Kan du inte ens leta rätt på Brottsbalken via nätet?

  Du har fortfarande inte svarat på det. Vilken lag är det Axel? Och när jag ändå frågar: var är listan över de av dig godkända feministiska männen du påstod dig kunna skapa? Har du varit tvungen att stryka en del namn från den de senaste veckorna?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 5. ”Vänstern i Sverige brukade sterilisera den som diagnostiserades med bland annat autism”

  Det hade borgerligheten också gjort på den tiden om de haft makten.

  ”Vänstern i Sverige drev rasbiologiskt institut och lobotomerade människor.”

  Dito.

  ”Vänstern i Sverige arbetade för att kvinnor som sökte ekonomiskt bistånd från samhället skulle tvingas till både abort om hon var gravid och sterilisering.”

  Dito, utom KD.

  ”Vänstern i Sverige har valt att prioritera massinvandring till en avsevärd kostnad”

  Nuon, Postnord, Nya Karolinska, skatteflykten.

  ”Vänstern kunde ha valt att prioritera sjuka, funktionshindrade, och andra hjälpbehövande människor i Sverige”

  Du menar att Reinfeldt är vänster?

  ”exempelvis den kvarts miljon pensionärer som i princip svälter.”

  SD har förrått pensionärerna.

  ”Vilken lag var det jag inte kunde Axel?”

  Det är du som måste visa hur du kan hävda att sexuella trakasserier inte är sexuella trakasserier. Den som gapar efter mest är den som ska uppvisa något att stå på.

 6. @Axel Edgren: Hej.

  Axel, du har gjort ett påstående att jag inte kan lagen. Vilken lag, Axel? Vad heter den lag du anser att mitt uttalande demonstrerade okunnighet om?

  Nu vet ju både du och jag och alla andra här att du inte vet vilken lag det skulle röra sig om, och du verkar inte heller kunna leta fram något som ens är i närheten av att stämma.

  En chans till: vilken lag är det jag är okunnig om enligt dig? Kapitel, stycke och paragraf är vad du är skyldig att redovisa.

  Ang. ditt övriga svammel: fortsätt gärna demonstrera din totala okunnighet.
  1) Vad någon hade gjort är dina egna fantasier, men så kan du inget om hur ett argument eller ett resonemang byggs upp.
  2) Favorit i repris – Axel Edgren anför sina fantasier som argument utan att ens vara hederlig nog att resonera om varför han tänker som han gör.
  3) Och ett varv till på Axels ’jamen det hade ’de andra’ också gjort’. Jösses.
  4) Vad har någon av de kökkenmöddingarna med invandring att göra? Det verkar som du skyller dessa saker på invandrarna.
  5) Vem har talat om honom utom du? Massinvandringen grundlades långt tidigare – han snabbade på förfallet genom att bli mer socialdemokrat än socialdemokraterna själva. ”Det nya arbetarpartiet”, du vet.
  6) Vad har ditt parti med det här att göra? Att pensionerna inte kan kosta lika mycket som den dagliga kostnaden för så kallade ensamkommande barn kan du inte lasta ditt parti för, Axel.

  Om nu någon till äventyrs läser detta så har ovanstående varit en föreställning med namn: ”Herr Axel Edgren, riddare av den svenska vänstern, och hans trogna springare Logiska Felslutet samt hans evige vapendragare Ad Hominem”. Följ den tappre riddar Edgrens bravader i kommande trådar, där han varken redovisar källor, eller styrker påståenden, eller för ett logiskt resonemang – allt kan hända när riddar Edgren lägger an längs skranket!

  Förr eller senare lär väl polletten trilla ned hos dig Axel, att du är en sådan man egentligen inte talar med. Tala till dig, ja, och om dig definitivt, men inte med dig.

  När tänker du redovisa namnen på de feministiska männen du kände till?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 7. ”Axel, du har gjort ett påstående att jag inte kan lagen.”

  Du sade att sexuella trakasserier inte är sexuella trakasserier.

  Så från och med nu är du inte Rikard. Du är Håkan.

  ”Kapitel, stycke och paragraf är vad du är skyldig att redovisa.”

  Först behöver du visa att jag hävdat att det finns en lag du inte kan.

  ”Vad någon hade gjort är dina egna fantasier”

  Vilket parti var emot rasbiologi på 50-talet eller vad det nu är för årtionde ni snart döda människor gafflar om? Var det bara ”såssar” och ”pamparna på LO” som var för rasbiologi på den tiden?

  ”Och ett varv till på Axels ‘jamen det hade ‘de andra’ också gjort’2

  Vilka partier var emot sterilisering när farbror var ung, då? Vilka?

  ” Massinvandringen grundlades långt tidigare”

  Så länge sedan var det inte Sverige ratifierade FN:s konvolut/utfästelser/konventioner/vafan.

  ”Förr eller senare lär väl polletten trilla ned hos dig Axel, att du är en sådan man egentligen inte talar med. ”

  Detta är iofs ad hominem, förstår farbror.

  ”När tänker du redovisa namnen på de feministiska männen du kände till?”

  Vilket löfte pratar farbror om?

 8. @Axel Edgren:

  ”Män kan begå alla typer av brott, aldrig läsa en bok och behandla varje person de träffar som djur och ändå få makten att atombomba bort en hel kontinents population.”

  Skrattretande. Det är ingen liten avgränsad grupp du pratar om. Män utgör halva mänskligheten. Klart att halva mänskligheten kan göra precis vad som helst. Det mesta du nämner kan göras inom ett och samma land. Då räcker det med några miljoner för att göra allt du nämner. Du pratar om män som i antal är miljarder och beter dig som om det vore konstigt att de kan göra vad som helst. Du är korkad och oärlig.

  Vem tror du skapat lagböcker?
  Vem tror du uppfann tryckpressen?
  Vem tror du bestämt regler för att behandla människor?
  Vem tror du Karl Marx vars ideeer du är indoktrinerad med var?

  ”Vore det upp till män skulle svenska fängelser se ut som”

  Vem tror du byggt svenska fängelser?
  Det var upp till män hur svenska fängelser såg ut dumbom!

  ”Och våran mentalsjukvård skulle se ut som Bedlam.”

  Vem tror du byggde vår mentalsjukvård?
  Det var upp till män hur den såg ut också. Den största skillnaden är att på senare tid när kvinnor haft mer politisk makt så blev det populärt hos politiker att mentalsjuka skulle ut på gatorna, inte vara på mentalsjukhus. Händelsevis skedde detta i samband med att en fransk postmodernist som kritiserade mentalvården blev poppis på kvinnodominerade universitetslinjer.

  Ditt trams om hur bra vänstern skall vara för män har jag redan besvarat i inlägget med konstaterandet att din sort alltid skruvar på sig och försöker komma undan det faktum att

  ”den marxistiska ideologin haft ihjäl över 100 miljoner människor världen över och inte har en enda lyckad samhällsbildning bakom sig”

  Det hela är väldigt enkelt. Allt din sort har att erbjuda är tom retorik som låter bra men så fort man frågar er om exempel på var det blivit bra pga era förslag så blir det tyst i rummet. Socialdemokraterna kunde ha valt att stanna på sina värderingar men uppenbarligen klarade inte partiets ego av förödmjukelsen att förlora valet mot Nydemokrati för det var ju precis det som startade partiets förfall mot feministiskt initiativ mned sexism mot män, relativism och rasism mot vita.

 9. För det första så har väl marxister massor av positiva samhällsbildningar att visa upp? Nästan hela västeuropa efter andra världskriget byggdes upp av socialdemokrater, samma sak med t.ex. USA (fast de började på 10-talet) och Kanada. De samhällen som alla populister idag menar att de vill återgå till, fast med helt annan politik.

  För det andra så är det ett korkskalleargument. För vad säger Liberaler om de liberala regimerna i t.ex. Chile, Argentina och Kongo?
  – Det var inte riktig liberalism
  Eller vad säger demokrater om t.ex. Demokratiska folkrepubliken Korea eller Tyska Demokratiska Republiken?
  – Det var inte riktig demokrati.
  osv.

 10. @MJx:

  ”För det första så har väl marxister massor av positiva samhällsbildningar att visa upp? Nästan hela västeuropa efter andra världskriget byggdes upp av socialdemokrater”

  Socialdemokraterna var inte marxister på den tiden. De var arbetarpartier och dessutom i homogena länder med vit befolkning. Marxisterna var vänstern. läs Jan Guillous biografi ”Ordens makt och vanmakt”. Där framgår tydligt hur vänstern såg på socialdemokraterna som regelbundet kallades ”högern”

  ”För det andra så är det ett korkskalleargument. För vad säger Liberaler om de liberala regimerna i t.ex. Chile, Argentina och Kongo?”

  Fel! Det är inte alls det argument som du tycks tro. Du försöker blanda bort korten. Det är inga liberaler som använder dem som de mest lyckade exemplen. Jag frågade inte efter marxismens sämsta samhällen, jag frågade efter dess bästa samhällen.

  ”Eller vad säger demokrater om t.ex. Demokratiska folkrepubliken Korea eller Tyska Demokratiska Republiken?”

  Bortsett att demokrati är vilka värderingar man har och inte vilket namn man har så rör frågan åter vilka som är de lyckade exemplen, ingen använder dem som de mest lyckade exemplen på demokrati.

  Mitt argument var inte att marxismen hade dåliga samhällen, mitt argumemt var dess totala avsaknad av lyckade exempel som tvingat alla fd förespråkare av Sovjet/Kina/Kuba att gömma sig i de postmoderna disciplinerna varefter de flera år kommit ut med elever de lärt att mala om män och vita istället för att mala om kapitalister.

  ”You are not being oppressed because you are a member of the working class, you are being oppressed because you are a woman”
  – Professor Jordan B Peterson (beskriver marxismens ”sleight of hand”)

 11. @Erik:
  Socialdemokrati är i allra högsta grad marxism. På den tiden var socialdemokratiska partier också socialdemokrater.

  Socialdemokraterna var vänster. Men det fanns en stor motsättning mellan socialdemokrater och kommunister. Det är det många ungar inte fattar idag, att sossarna verkligen hatade sovjet och östblocket, medan avståndstagandet från höger var mer ljummet. Man kunde lätt ha en kommunist och en högerpartist i samma rum, men om en sosse och en kommunist skulle vara i samma rum så fick man plocka bort alla lösa föremål.
  Kommunisterna kallade socialdemokraterna för höger, det är riktigt.

  Vem är det som säger att sovjet inte var riktig kommunism och samtidigt hävdar att det var det bästa samhället?

  Är kommunism vilket namn man har då?

  Om de är förespråkare av Sovjet så behöver de väl inte gömma sig bakom något? Då tycker de väl att Sovjet var bra?

  Du märker hur du måste slingra dig för att kunna hålla fast vid korkskalleargumentet? Bättre då att lämna dumheten än att göra sig dum.

  Att säga att Marx hade fel och att det är tvärtom borde väl snarare vara antimarxism?
  Postmodernism är ju också egentligen antimodernism, och marxism är så modernistiskt som något kan bli. Marx var också utpräglad materialist, medan postmodernister är utpräglade idealister, även där motsatsen.

 12. ”Jag frågade inte efter marxismens sämsta samhällen, jag frågade efter dess bästa samhällen.”

  Det mesta av OECD. Det är skräcken för revolution och att tvingas ge arbetarnas skapade värde tillbaka till dem som skapat allt som gör oss till Europa och USA snarare än till Singapore eller länder där man måste vara lojal till sin klan eller folkgrupp för att vara trygg.

 13. ”Socialdemokraterna kunde ha valt att stanna på sina värderingar men uppenbarligen klarade inte partiets ego av förödmjukelsen att förlora valet mot Nydemokrati för det var ju precis det som startade partiets förfall mot feministiskt initiativ mned sexism mot män, relativism och rasism mot vita.”

  Man kan inte vina tillbaka väljare som kräver att man kröker rumtiden och gör en resa tillbaka i tiden.

  Män som kräver att man slutar prata om sexism, misogyni och rasism och som kräver etnisk och religiös homogenitet går inte att resonera med. Ny Demokrati förintade sig själv på grund av sin gubbighet, låga intelligens och fundamentala sociopati. Även SD är i flera kommuner, i riksdagen och på sina landsdagar inget annat än buskisunderhållning för andra svenskar.

 14. @Axel Edgren:
  ”Män som kräver att man slutar prata om sexism, misogyni och rasism och som kräver etnisk och religiös homogenitet går inte att resonera med.”

  Låter precis som de importerade moralpoliserna. Sådär brukar våra systrar i förorten beskriva sin vardag på ”hemmaplan”. Men på tuben in till stan kan de byta kläder och leva friare för några timmar. Undrar om det beror på de patriarkala svinen, dvs de vita medelålders männen som stan kryllar av…..?

 15. ”Låter precis som de importerade moralpoliserna. Sådär brukar våra systrar i förorten beskriva sin vardag på ”hemmaplan”. Men på tuben in till stan kan de byta kläder och leva friare för några timmar. Undrar om det beror på de patriarkala svinen, dvs de vita medelålders männen som stan kryllar av…..?”

  ”de patriarkala svinen, dvs de vita medelålders männen som stan kryllar av”

  Kanske inte stan, men rättsväsendet, otaliga andra arbetsplatser, Svenska Akademin, Vita Huset i USA och i princip alla andra gamla fina statliga byggnader här i ädla, vita, snälla och upplysta väst.

  Du kan skrika hur mycket du vill om ondskefulla muslimska män. Vi vet ändå att om samma ondskefulla muslimska män bar omkring på ett kors, rakade sig och blekte ansiktet men inte förändrade något annat så skulle du rösta in dem i riksdag och regering.

 16. @Axel Edgren:
  Vem har pratat om muslimska män (förutom du)? Är du rasist, Axel…..?

  Själv tror jag nog att det mer är ett kulturellt problem än ett religiöst. Men det var ju kul att just du skulle attackera muslimer….

 17. Alla vet att du enbart pratar om muslimer när du concern-trollar om förort och importerade moralpoliser.

  Vi kan deportera alla personer du hatar från förorterna. Så länge män finns och tillåts rösta i Sverige är inte kvinnor säkra. Inte socialt, inte ekonomiskt, inte personligt, inte politiskt.

 18. @Axel Edgren:
  Nu ”killgissar” du, Axel. Det är inte speciellt opatriarkalt. Nu får du skämmas lite, du vite man.
  Och jag hatar inte, Axel. Det är din paradgren.

  Och att du tror att det bara är muslimer i förorten som har taskig kvinnosyn avslöjar ju din okunskap direkt. Problemet är betydligt djupare än religion, och innefattar även taskig manssyn.

  Men fortsätt du att förolämpa alla med snopp, det kommer du säkert jättelångt med.

 19. När du ändå kör alla typer av skämt din sort kan prestera, kan du inte dra den om hur ”finska pinnar” också är fult att säga om ”negerboll” är det?

 20. @Axel Edgren:
  Är det verkligen fult att säga finska pinnar? Det tycker inte jag, Axel.
  Men om du kan hitta nånstans där jag skriver det, så varsågod. Jag väntar gärna.

  Men förklara gärna hur din rösträtt hotar kvinnors sociala, ekonomiska, personliga och politiska säkerhet? Jag har ju mina aningar (angående din rösträtt), men det vore kul att höra varför du tycker att du själv är en säkerhetsrisk. Du har ju iofs tidigare sagt att du inte kan gå ut ibland för att du är rädd att spontanvåldta första bästa kvinna, men det trodde jag bara var trams. Men se så fel man kan ha…..

 21. ”Men förklara gärna hur din rösträtt hotar kvinnors sociala, ekonomiska, personliga och politiska säkerhet? ”

  Därför att då kan andra män också rösta.

  ”Du har ju iofs tidigare sagt att du inte kan gå ut ibland för att du är rädd att spontanvåldta första bästa kvinna”

  Har jag? Citat tack.

 22. @Axel Edgren:
  Då kan du ju sluta att rösta till att börja med (om du blir utsläppt på den dagen).

  Det ironiska är at du är nog den största (enda?) kvinnohataren på den här bloggen. Såna som du som tror att kvinnor inte är starka nog att klara sig själva, utan behöver den glänsande riddaren Axel som kommer till undsättning. Det är det ultimata beviset på att du föraktar och infantiliserar kvinnor. ”Kaptenklänningar” har vi ju ganska bra bevis på nu hur de egentligen funkar (eller Virrar). Hoppas verkligen du inte hamnar i närheten av några kvinnor jag känner när du blir utsläppt.

 23. ”Då kan du ju sluta att rösta”

  Varför skulle jag det? Det tar ju inte bort andra mäns rösträtt via magi. Försök igen.

  ”Såna som du som tror att kvinnor inte är starka nog att klara sig själva”

  Ni som gnäller om mäns självmordsstatistik och alla hemlösa män hatar män. Jag vann argumentet!

 24. @Axel Edgren:
  Men om du slutar rösta så är det ju en man mindre som röstar, dessutom en som verkligen tror att kvinnor inte klarar sig utan att en riddare räddar dem. Vill man få en förändring, så ska den väl börja i spegeln? Eller är det bara andra som ska ändra på sig?

  Visa var jag gnäller om mäns självmord, så ska jag ge dig den. Annars är du bara en lögnare. Bättre kan du väl?