Hellre död än röd
avatar

Dolfs deadly logo

Eders Ödmjuke har passerat sitt ”bäst före”-datum

Det är ju populärt bland en del damer, särskild de med röda strumpor, att lyfta fram hur de arbetar gratis från 15.57. Och då menar de alltså inte att de arbetar gratis 3 minuter, utan det handlar om en arbetsdag som slutar klockan 17.00.

Samtidigt så brukar de hävda att de arbetar gratis från 12 november (eller det var i alla fall datumet för ett par år sedan), baserat på att kvinnor i snitt ”bara” tjänar 86 % av vad männen gör. Men som jag visade i ”Lite mer om kvinnor, städning, lön och arbetstider”, räknar man på samma sätt med faktiska arbetstider så slutar kvinnorna arbeta 9 september. De lata styckena har alltså över en hel månad extra betald semester medans männen sliter.

Man kan ta det här räknesättet ett steg till.

Kvinnors medellivslängd i sverige är 84 år, medan den för män är 80.5 år. Omräknat på samma sätt som med lönerna så får männen inte ut mer än 95.8 % av kvinnornas livslängd. De dör klockan 23.00.

Eller om man räknar om det i dagar på året:

Eders Ödmjuke och alla andra svenska män dog igår.

Ni får fira jul ensamma tjejer.

Döden löser alla problem. Ingen man, inget problem.

– Joseph Vissarionovich Dzhugashvili (a.k.a. Stalin)

Undrar om stalin var feminist? Tror han och Valerie Solanas skulle kommit bra överens.

Hoppas Schyman, Veronica Palm, Zara Larsson, Komockan och alla andra radikalfeminister njuter resten av året i sin mansfria värld.

Själv är jag hellre levande död än feministiskt röd.

Lugn, bara lugn, brudarna kommer de med vad tiden lider

Och nu skall jag ut och spöka för några ungdomligt frodiga kvinnor. Jag gillar särskilt att kittla deras rädslor i duschen.

[Tipstack till John Nilsson]

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Hellre död än röd — 13 kommentarer

 1. Kan du berätta var du fick tag på siffran 69% arbetstid för kvinnor. Jag har försökt verifiera den tiden för att smälla lite feminister på fingrarna.

  MVH

 2. Hej.

  Min fru, som är genusvetare bland annat, hälsar att hon anser att alla män bör stanna hemma från jobbet till efter nyårsafton, särskilt de som känner sig dödströtta Smile

  Själv applåderar jag initiativet, då jag alltid (sanning med modifikation, men i alla fall) beundrat skärningspunkten mellan retorik, judo och logik.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 3. @Genusföljaren:
  Gå till det länkande inlägget om städning och/eller inlägget några dagar före det om att Schyman städar gratis, så har du arbetstidssiffrorna jag använde där.

 4. @Rikard:
  Är hon genusvetare på riktigt? (I så fall förstår jag om du är dödstrött, men det låter snarare som det är läge för att fly hemmets otrygga vrå än att dra sig tillbaka dit)

 5. Hur långt in i december år 2060 får män hänga med?

  86,9 (”nästan 87” enligt SCB) / 89 = 356,38… dagar.

  365-356,38… = 8,61… dagar från årets slut

  Det vill säga att alla män dör den 23:e december år 2060 (på nuvarande drottnings födelsedag). Ingen julhelg, inga mellandagar eller nyårsaftonsfestiviteter för män år 2060 heller…

  Var är upprördheten? Var är kändisgalorna? Var är de politiska utspelen?

 6. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Jodå, hon är bland annat genusvetare. ”På riktigt” skulle hon väl instämma i, då hon inte har en marxistisk-radikal feministisk eller postmodern inriktning utan har studerat begreppen genus, biologiskt kön, identitetsskapande, transsexualitet och relaterade saker utifrån ett vetenskapligt perspektiv i syfte att undersöka ’tinget i sig’.

  Hon är betydligt skarp i tonen mot de kvinnor som idag kallar sig genusvetare då det för henne, när hon läste vid Centrum för Kvinnoforskning, redan för femton-tjugo år sedan stod klart att det rörde sig om en genompolitiserad verksamhet med samma halt av vetenskapligt tänkande som när man i DDR studerade marxism som ett forskningsämne (vilket t ex Tiina Rosenberg gjort).

  För att ett fält som genusvetenskap skall ha giltighet måste man närma sig det med samma frågeställningar som alltid: ’Hur, vad, vem, varför, när et c’. Exempel: min fru studerade vid ett tillfälle transsexuella, och bland det första hon insåg var att så fort man rör sig utanför de strikt biologiska definitionsparametrarna (kromosonala avvikelser, dysmorfism osv) så är det inte längre en homogen grupp man studerar, utan man blir tvungen att antingen lägga sig på en väldigt hög nivå av generalisering, eller göra fallstudier. Att applicera en på förväg bestämd mall om samhälleliga könsroller och attityder inom, utåt, och mot en grupp var det inte tal om i det stadiet, och än mindre att psykologisera dessa attityder.

  Hon är inte längre verksam inom genusfältet, annat än på hobbybas och av personligt intresse, då hon blev mycket illa bemött och behandlad vid universitetet – i synnerhet då hon reste frågan om falsifiering och bevisning. Det är tack vare henne jag har bildat mig inom fältet utan (hoppas jag – peppat, peppar) ideologiska skygglappar.

  Som det förhoppningsvis framgår av ovan hyser jag den yttersta respekt för min maka. Det var obehagligt och plågsamt att se hennes besvikelse över det förljugna svek kvinnorörelsen, sedermera feminismen och genusvetenskapen förvandlats till allteftersom de radikala och progressiva tagit allt mer makt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 7. @Rikard:
  Ah, något så sällsysnt som en genusvetare med huvudet påskruvat. Men inte helt oväntat då att hon blivit exil-genusvetare.
  Hon kanske uppskattar Ninnis skriverier då om genussystemet.Jag har själv också ett inlägg som ligger i pipeline om ett utkast till en axiomatisk genusvetenskap (utveckling från en kommentar jag skrev på Tanja Bergkvists blogg för flera år sedan)

 8. @John Nilsson:
  Hm, jag ser ett uppenbart problem där, männens levnadslängd ökar snabbare än kvinnornas. Väntar nu bara på att en ny myndighet instiftas för att råda bot på denna orättvisa.

 9. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Jag brukar be henne läsa just den här sidan ibland för att visa att det finns ett intresse utanför de ideologiska templen vid universitet och högskolor.

  Axiomatisk genusvetenskap ser jag fram emot att få läsa om.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 10. @Rikard:
  Second that, @Kollen.
  Sparkar mig själv för att jag inte tänkte så långt. Det vore ju nästan kriminellt och inte klämma ut ett (eller fler) gästinlägg ur tanten. Du får börja bearbeta henne Rikard, så hon fattar pennan och gör sin plikt.

 11. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson): Hej.

  Förslaget har framförts – vi får väl se om hon vill och om hon tycker det är relevant numera.

  Jag skall föreslå henne att hon återger några anekdoter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare