Gästinlägg: Feminism
avatar

Dagens jästpaket kommer från en ung kille (han verkar ung i alla fall) som efter ett längre uppehåll har börjat blogga om jämställdhet och feminism igen. Han lät oss veta att vi gärna fick dela hans inlägg. Så här kommer det första som ett gästinlägg. Orginalet hittar ni här

Jag kommer börja gnälla om feminism igen. Det är över ett år sen senast jag gnällde om feminism. Trodde på fullt allvar att jag inte skulle skriva mer om ämnet. Men det var som om så fort jag la ner så blev idiotin bara värre och värre, och mer och mer upp i mitt face, och nu står jag fan inte ut längre.

Jag var 17 år gammaI första gången jag verkligen fick uppleva feminism. Det var i Svenska B på gymnasiet, vi skulle ha debatt och jag skulle debattera mot könskvotering. I förberedelserna inför debatten sökte jag upp en massa argument, både för och mot, för att kunna vara på ordentligt hugget. Men när det väl var dags att debattera var hela gruppen på 3 pers jag skulle debattera mot sjuka, även en från min grupp, så läraren sa att vi kunde få ta det en annan gång.
Men könsfrågan hade fångat mitt intresse, och jag föreslog att jag kunde debattera mot hela klassen istället.
Så blev det. Och jag körde över hela klassen.
Jag vann varenda argument bara genom att utgå ifrån att kompetens borde prioriteras före kön.
Men jag fick bara G i betyg. Min lärare var feminist. Hon tyckte att jag hade fel.

Så i mer än 5 år har jag frågat vilka rättigheter jag har, som min lillasyster eller min morsa inte har.
Aldrig har jag fått ett ordentligt svar. Aldrig nånsin.

Feminism-2-650Men men, till vad som händer nu för tiden. Dag ut och dag in är det feminism överallt. Schyman och Romsons idioti i valet förra året, och i år Nyheter24 och Zara jävla Larsson överallt.

”De som inte håller med, de förstår inte. Och det är jättesvårt att se om man inte väljer att vilja se att det faktiskt är ett problem.”
Zara Larsson

Det var det här citatet som fick mig att fatta varför jag ser modern feminism som ett skämt. Massa triviala ickefrågor som förvandlas till könsfrågor. ”Manspreading”, ”Manslamming”, ”Banbossy” med mera..

55465367Och ptja, med Zara Larssons inställning är det jävligt lätt att göra just det. Så jävla mycket skit saker som inte är problem, men som blir det för att någon valt att vilja se det som ett problem.
Så mycket manipulerad statistik, falska antaganden och ogiltig forskning som behandlas som fakta.
Och självklart den fina inställningen till att totalt ignorera hälften av befolkningens problem och frågor på grund av kön.

Men! Enligt vissa definitioner är jag feminist.

”Feminist: A person who believes in the social, political and economic equality of the sexes.”
-Chimamanda Ngozi Adichie

Men! Likt som fan kommer jag aldrig överens med andra som kallar sig feminister.

Det skär sig överallt bara av att prata om hur världen ser ut och problemen vi har.
För mig finns det två kön, och massor av könsidentiteter. Jag ser inget konstigt med att säga att det är skillnad på kvinnor och män. Vi är olika. Våra hjärnor och kroppar fungerar på olika sätt. För mig är biologiska fakta viktigare och trovärdigare än en feministisk åsikt om hur det borde vara. Men det betyder självklart inte att vi inte ska vara jämlika.
Som de allra flesta tycker även jag att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter oavsett kön. Men jag tycker även att det är minst lika viktigt med lika ansvar och skyldigheter också. Särskilt likhet inför lagen oavsett kön.End violence against everyoneJag tittar på västvärlden och ser hur feminism har fått ett starkt fäste i samhället, och att samhället drastiskt förändras mer och mer till kvinnors fördel på mäns bekostnad.
Tycker det är intressant med det här att feminister ser det som en myt att vi har kommit så långt med våran jämlikhet här i väst, när det enda verkligheten visar är att vi faktiskt har gjort det. Särskilt här i Sverige.
Att ogiltigförklara fakta enbart för att det går emot och inte passar in i feministiska ramar, är bara fel.
Jag undrar om feminister ens är medvetna om att framtidens ekonomiska situation är som klippt och skuren för att gynna kvinnor mer än män?


Titta iaf 3 minuter in i klippet innan du fortsätter läsa.
Feminismens mål redan uppnådda, både här i Sverige och i fler och fler länder i västvärlden. Att det tar tid för samhället att förändras är inget konstigt, det kan beskrivas som en ”efterkrigstid”, och den håller på att ta slut här.
Just nu skriker samhället och arbetsmarknaden efter kvinnor, och feminister vill(på gränsen till) tvinga in kvinnor i mansdominerade arbetsområden. Förutom de arbetsområden med lägre status, lägre lön och högre risk för skador eller dödsfall. Könskvotering är bara aktivt i bekvämare arbeten med högre lön, status och makt.
Kan det kanske vara därför folk säger att feminism börjar gå lite för långt?
När det inte längre handlar om mänskliga rättigheter, utan specialbehandling och särskilda privilegier för kvinnor.

11949450_1007326305952904_6439815151508883808_nDet stör mig hur dagens samhälle har blivit nästan på gränsen till fientligt mot män och maskulinitet. Det är som om män inte ens får snacka om jämlikhet eller kvinnofrågor, för att feminister verkar tycka sig ha ensamrätt till att diskutera ämnet.

”Män måste backa, ta ett steg åt sidan och hålla käften”
Irena Pozar

Men för mig är yttrandefrihet och rättvisa viktigare än politisk korrekthet och genustänk.
För mig är människors kön inte lika viktigt som det verkar vara för alla könsfixerade genusproffs.

Jag är rädd att om de får fortsätta härja fritt utan att ifrågasättas och kritiseras mer, kommer samhället bara gå ännu mer käpprätt åt helvete.

“My generation of boys is f**ked,” says Rupert, a young German video game enthusiast I’ve been getting to know over the past few months. “Marriage is dead. Divorce means you’re screwed for life. Women have given up on monogamy, which makes them uninteresting to us for any serious relationship or raising a family. That’s just the way it is. Even if we take the risk, chances are the kids won’t be ours. In France, we even have to pay for the kids a wife has through adulterous affairs.
Sexodus Part 1: Men giving up on women and checking out of society

Jag är rädd att vi kommer se flera generationer med socialt och sexuellt vilsna/förlorade/förstörda kvinnor och män överallt.
Ordet ”familj” kommer tappa sitt värde helt och hållet.

Kommentarer

Gästinlägg: Feminism — 24 kommentarer

 1. Jag liksom du fick genustramset nertryckt i halsen under gymnasiesvenskan. Jag liksom du gick från höga betyg i ämnet till G för att min lärare var feminist och jag ifrågasatte. De som inte höll med om feminismens förträfflighet kuvades och mobbades ut med läraren (!) som drivande aktör.

  När skiten spred sig till mitt andra favoritämne, samhällskunskap, så sa jag i stort sett ”fuck it”. Jag gick från högpresterande elev till en elev som aldrig var i skolan. Jag satt hemma å spela Counter Strike istället.

  Skolan hade blivit en religiös sekt.

 2. @Patrik:

  ”Jag gick från högpresterande elev till en elev som aldrig var i skolan.”

  Jo, den dynamik du beskriver utgör säkert en del av förklaringen till att pojkarna förefaller att underprestera relativt till flickorna.

  Rent allmänt förefaller man ha lämnat all anknytning till klassiska västerländska bildningsideal bakom sig och det hela påminner väl mest om en rejält fördummad kult där man lär sig att rabbla vissa utvalda mantran som ej får ifrågasättas.

  Samtidigt kan man konstatera att liknande fenomen dyker upp inom allt fler delar av samhället som, mer eller mindre, drivs och styrs av ”högutbildade” kvinnor. Media, rättsväsendet, kyrkan, polisen, osv, osv.

  Så frågan är om det verkligen ligger i samhällets intresse att kvinnor får tillgång till statligt finansierad högskoleutbildning. Blir utfallet av detta detsamma som när motsvarande förmån erbjuds till män? ¨

  Eller finns det en dynamik som:

  1. Tvingar fram anpassningar av utbildningarna för att passa kvinnor bättre.
  2. Leder till att de ”högutbildade” kvinnorna sen kommer att dominera utbildningarna
  3. Dessa tar sen kontrollen över främst olika statligt finansierade verksamheter
  4. Det som dessa verk och myndigheter urspungligen skulle utföra blir helt underordnat kvinnlig ”trivsel” samtidigt som man oblygt använder skattemedel för att driva en feministisk agenda.

  PS
  Ordet ”högutbildad” börjar att bli direkt vilseledande och i merparten av fallen borde man kanske byta detta mot något annat. Jag föreslår ”långtidsutbildad”.
  DS

 3. En sak feminismen borde tänka mer på är yin/yang principen, vårt liv är en cirkel som båda könen fyller och kompletterar varandra, vi kan inte ändra det ena könet utan att ändra det andra.
  T.ex:
  Jag påstod att för att förändra den skadliga machokulturen måste unga tjejer och killar få information om riskbeteende och tjejer måste sluta attraheras av killar med detta skadliga beteende.
  Feminist: Unga tjejer måste få lov att göra misstag, det är killarna som måste förändras.
  Jag: Status Quo

 4. En bekant man sade härom dagen att han inte störs av att samhället favoriserar kvinnor, eftersom han själv ha tre små döttrar. Jag svarade honom att det inte kommer att bli särskilt trevligt för dem när de blir lite äldre och upptäcker att det råder brist på ambitiösa unga män. Konkurrensen unga kvinnor emellan är redan blodig. Förresten inte bara ung kvinnor emellan, för bristen på (tänkbara) män gör att unga kvinnor också konkurrerar med lite äldre kvinnor om deras lite äldre män.

  Så vill man vara cynisk kan man konstatera att sötebrödsdagarna väntar den unga pojke som ser till att läsa sina läxor. Särskilt mycket mer krävs nämligen inte för att på läktarplats få beskåda kvinnornas kamp. Omvända könsroller, kort och gott. Att jag sedan tror att detta är mycket illa för samhällt är sedan en annan sak.

 5. skolan och vetenskapen håller på att förgöra sig själva som auktoriteter tack vare alla dumheter man sysslar med nuförtiden. Alla är ”högutbildade” men ingen kan något. Vetenskapen säger att saker är si. Verkligheten säger dock något helt annat. Att ideologi får gå före viljan att faktisk försöka förstå vår värld är rent ut sagt livsfarligt.

  När kredibiliteten för våra statliga institutioner är helt körd i botten, å det är inte långt kvar nu. Då är vi tillbaka i ett klansamhälle där människor endast lyssnar på sin egna ledare.

  Varför gör man så här? Är det inte uppenbart vad som kommer att hända om man fortsätter på inslaget spår?

 6. @Patrik:

  ”Varför gör man så här? Är det inte uppenbart vad som kommer att hända om man fortsätter på inslaget spår?”

  Hela västvärlden uppvisar varierande grad av självskadebeteende och även varierande grad av feminism. Sverige är det klart mest feminiserade landet och uppvisar även det mest uppenbara självskadebeteendet. I princip pågår ett avsiktligt nationellt självmordsförsök som har alla möjligheter att bli framgångsrikt.

  Så frågan är rimligen om det finns en direkt koppling mellan graden av feminism och sönderfall. Det förefaller ganska troligt men kan absolut debatteras. Men det är vid det här laget mest en akademisk fråga vad gäller Sverige, men av stor relevans för andra västländer, där det fortfarande finns realistiska möjligheter att stoppa utvecklingen.

 7. @Rick:

  ”Så vill man vara cynisk kan man konstatera att sötebrödsdagarna väntar den unga pojke som ser till att läsa sina läxor. Särskilt mycket mer krävs nämligen inte för att på läktarplats få beskåda kvinnornas kamp. Omvända könsroller, kort och gott. ”

  Det är väl för all del möjligt och skulle väl även vara rimligt i någon form av frisk värld. Men min gissning är dock att det statsfeminiserade Sverige kommer att förvandla alla skötsamma betapojkar till renodlade skatteslavar innan landet upphör helt. Kvinnorna kan då lugnt fortsätta att jaga ”bad boys” hela vägen in i kaklet.

  När landet sen bryter ihop lär kakan som alla ska dela på krympa radikalt och finns det väl knappast något som talar för att vattenkammade KTH studenter från svenska medelklasshem kommer att lyckas säkra en stor del av denna.

  Värdet av utbildning ligger snarare i att det ger en möjlighet att lämna Sverige. Men man bör skynda sig, ty feministerna lär nog snabbt införa spärregler (flyttskatt eller liknande) om slavarna börjar lämna plantagen.

 8. @utlandssvensk:

  Jag skulle säga att det handlar om kulturmarxism snarare än just feminism. Att feminismen är smittad och har använts som ett effektivt verktyg för kulturmarxismen är en annan femma.

 9. @Patrik:

  ”Jag skulle säga att det handlar om kulturmarxism snarare än just feminism.”

  Jag betraktar feminism som ett äldre fenomen än kulturmarxism och är mer inne på att det förstnämnda la grunden för framgången för det senare. Feminism, i lite olika varianter, verkar återkomma genom historien och leder ofelbart till sammanbrott för det drabbade samhället.

 10. Ja det är faktiskt intressant att se hur handlingsförlamade och bakbundna politikerna i Sverige är idag tyvärr alltför ofta självpåtaget,där massor av siffror pekar åt fel håll och Sverige börjat sin vandring mot en renodlad dystopi pga en inkompetent s.k elit,det är ju inte första gången det händer i historien.
  Det finns två rörelser som gått all in postmodernism feminism och antirasism,dessa båda har vulgariserat det politiska samtalet något enormt,så att vilja ha och driva en pragmatisk politik numer likställs med fascism,kvinnohat osv.
  Ibland undrar man om man inte är med i en remake av den danska filmen idioterna,fast i den här versionen talar idioterna svenska.

 11. Pissed Off
  Det är inte snällt att visa bilder av massakrerade barn bara så där… Och särskilt inte när inlägget inte ens handlar om dem. Det är ovärdigt att använda dem på det viset!

 12. @Alith:
  Det reflekterade jag över huvud taget inte över. Ska sägas att alla bilderna tillhör originalinlägget. Men jag tycker att det har en poäng genom sin kontrast till ”manslamming”, ”manspreading” och ”banbossy”. Det är enligt min mening befogat att använda bilden. Snarare än att se det som ovärdigt ser jag det som en uppmaning till omprioritering av vad man lägger ner sina krafter på.
  Jag har dock full förståelse för om du ogillar det.

 13. I den mån feminismen är en utlöpare av, eller ett ideologiskt ”barn” av, marxismen, och marxismen sedan predikar en nödvändig ”omstruktureringsfas” i form av ”proletariatets diktatur”, innan det kommunistiska lyckoriket kan realiseras… Vad är det då vi i första hand har att vänta oss framöver av feminismen? Är det ett jämställt lyckorike ”nu”, eller är kanske en ”gynokratisk diktatur” nu, i en föregiven strävan efter ett jämställt lyckorike ”sedan”?

  En tanke bara.

 14. @John Nilsson:

  Ja, man kan definitivt argumentera för att feminismen är ett ”ideologiskt “barn” av, marxismen”. Engels skrev ”The Origin of the Family, Private Property, and the State” redan 1884 och det är nog ingen tvekan om att rötterna till dagens feminism återfinns där.

  Slutmålet är, som jag förstår saken, inte jämställdhet utan att helt krossa familjen. Och det är väl svårt att säga annat än att de har kommit en bra bit på vägen.

  För övrigt var jag en vecka i gamla DDR innan muren föll och har även varit tillbaka några gånger senare. Det är nästan kusligt hur feministpropagandan där och i Sverige lät och såg helt identisk ut. Där var man också otroligt stolta över att man hade lyckats att trycka in alla ungarna på statliga institutioner från att de var spädbarn…….

 15. @Dolf (a.k.a. Anders Ericsson):
  Tycker fortfarande att det är ovärdigt att använda bilden för att uttrycka ironi, vilket jag uppfattar det som. (Även om jag också förstod vad han ville säga) Men jag hade uppskattat en varning för starka bilder.

 16. @Robbelibobban:
  Smile
  Jag vet att det är närliggande… Jag är helt klart mot varningar om ”farliga” åsikter. Men blir gärna varnad för starka bilder för de blir lätt kvar på näthinnan…

 17. Den stora orättvisan är
  att män lever kortare än
  kvinnor i genomsnitt.

  Dubbelt så många män tar
  livet av sig än kvinnor.