Fittstimsfeminism
avatar

I kölvattnet av programmet fittstim så följer en gigantisk mängd tweets där en enorm majoritet klagade och gnällde på att det var några män med. Jag skrev ett inlägg där jag visade det som var riktat mot Pär Ström och det var inga snygga grejer från feministerna. Nu tänkte jag ta upp lite mer från twitter den kvällen som visar vilka fina människor de är.

Observera att tweetsen nedan bara är ett fåtal av alla som översvämmade #fittstim! Några är samma som i mitt inlägg men jag kör med recykling ibland.

Det började direkt med en klassisk härskarteknik för att försöka förlöjliga en man, mannen är liten, dvs inte en riktig man.

1

Dum i huvudet med versaler, inte illa!

2

Jomenvisst, så länge det är män som uttrycker något med känslor så skrattar man åt det. Vilken man påstår sig feminister vilja ha nu igen? Handling och prat matchar liksom inte så bra.

10

”Osäkra lilla människa”, återigen inte en riktig man alltså. Trevliga de är!

11

Gulle efter meningen ”Nu kom han också!” syftar bara till att förminska och försöka förlöjliga.

12

”Timid tekniker”, snack om kränkta män. Bra försök att förminska och trycka ner!

14

Intelligent med tanke på vilken man feminister SÄGER att de vill ha, eller hur?

17

Fräscht att försöka dissa någon med hjälp av hudfärgen och sexualiteten. Verkligen! Är du med i pastor Greens församling? Han håller ju på med sånt har jag förstått!

18

En riddare som dra sin lans och försöker förlöjliga med ord som ”snubbe” och ”kränkt”. Undrar om några feminister nappade eller blev det en ensam fredagskväll ändå?

20

Återigen försök att förlöjliga, nu kryddat men egna fantasier för att ytterligare spä på.

21

Den nedan alltså, jag vet inte riktigt … Jag nöjer mig med att det får tala för sig själv!

27

FiCarl spånar …

28

Patrik Lundberg spånar …

23

Nä vi vet redan att det enda som räknas är styrelseposter och andra statusfyllda jobb. För jag vågar sätta mitt liv på att hon inte menar att skitiga, tunga, farliga och statuslösa jobb är det som man ska offra flera minuter på!

26

Det är lätt att bli kvinnohatare i Sverige!

24

Jag har aldrig fått någon fråga om att medverka. Det är jättesynd om mig och jag måste omedelbart leta efter orsaker till det för det är väl en mänsklig rättighet att få frågor om att medverka i något? Och då är jag ändå man, vad är det för fel?

19

Äh, varför dra hit Kimmel när deras gamla expert åter är tillgänglig? De har ju samma syn på saker och ting när det gäller män och kvinnor.

16

Bra koll! Verkligen!

15

Var det verkligen ett problem enligt Belinda att tystade män inte vågade yttra kvinnoförakt?

13

Visst är de trevliga?

MVH

MiT

Kommentarer

Fittstimsfeminism — 36 kommentarer

 1. .
  Dældehøg ( her oven på tvitter ) ondgør hon sig æven øver mænnens kapacitet , på sin hjemmeside :
  .
  ”Vad är det som gör att män för det mesta hamnar i toppen och tar ledningen i företag och verksamheter? ”

  Kan det ha med deres… mænnens rætta kompetens…vilket gør dem till ett konstruktivt val før… føretaget.
  Ett førhållande som utvecklat værlden i stort.
  Att ni kvinnor ær underordnade kan int vi hjælpa.
  Ni kvinnor saknar de rætta førutsættningarna…så enkelt ær det.
  .
  Per Hagman.
  .
  .
  Till skillnad mot dig Dældehøg vilken av omgivningen ses som inkompetent før ett større ansvar.

 2. Tja, vad ska man säga? Det är kanske inte av en slump som Fi så grundligt ratas av hela befolkningen, ratas grundligt av både männen och kvinnorna, i de allmänna valen. Samt att ”feminist” i de breda folklagrena betraktas som någonting motbjudande och äckligt. Feminist har blivit ett skällsord helt enkelt.

  Detta är naturligtvis mycket gott.

 3. Bra skrivet! Intressant att en av twittrarna tar upp häxbränningarna. Det är ju just den sortens rättegångar vissa feminister vill ha tillbaka, med omvänd bevisbörda.

  En historisk ironi är att under samma period som häxbränningarna skedde, avrättades ändå flest män, flertalet för påstått tidelag. Rättssäkerheten och bevisbördan var liknande som i häxprocesserna. En sällan omtalad rättsskandal. Och den som talar om manliga offer på 1600-talet är ju kvinnohatare, som vi alla inser.

 4. @Ekvalist

  ”En historisk ironi är att under samma period som häxbränningarna skedde, avrättades ändå flest män, flertalet för påstått tidelag. Rättssäkerheten och bevisbördan var liknande som i häxprocesserna. En sällan omtalad rättsskandal. Och den som talar om manliga offer på 1600-talet är ju kvinnohatare, som vi alla inser.
  Svara”

  Ja feminister har väldigt sällan en utbildning som är högre än vanlig grundskola så kunskapsnivån är lägre än genomsnittet. Högskolestudier inom genusteori räknas inge som kunskapshöjande eftersom det är en pseudovetenskap. Tyvärr har genusinriktningen inom journalistutbildningen och medfört att diverse imbecilla typer kan slinka igenom med en högre examen men det korthuset kommer att falla sönder så småningom eftersom människor har högre krav på journalistik än vad man uppnår på många av redaktionerna på framförallt Aftonbladet, Svd, GP. Jag har ett par bekanta om jobbar inom media och missnöjet jäser bland många journalister som får stå tillbaka för dessa pseudojournalister.

 5. @Per Hagman:

  Kan det ha med deres… mænnens rætta kompetens…vilket gør dem till ett konstruktivt val før… føretaget.
  Ett førhållande som utvecklat værlden i stort.
  Att ni kvinnor ær underordnade kan int vi hjælpa.

  Det där är trams. De allra flesta män och de allra flesta kvinnor har inte rätt kompetens för den sortens jobb. Det är onekligen så att för olika jobb, så är antingen fler män eller fler kvinnor riktigt lämpade – och kanske än mer lockade att söka sig till jobbet.

  Men slutsatsen av det skall naturligtvis vara att vi bedömer varje individ utifrån deras egna möjligheter att göra jobbet. Ju mer vi dömer utifrån sekundära egenskaper som kön, härkomst, religion, ålder m.m., desto svårare kommer vi få att hitta den bästa personen för varje uppgift.

 6. @Ulf T: Ser att du hemfaller till renodlad svensk socialism med antagandet att alla individer ær lika værd etc.
  Du vet ex halta gør sig dåligt i ett 100 meters lopp och skall natuligtsvis tævla i en handikappgrupp…eller hur.
  Men hur ær det med kvinnor skall æven dessa underordnade underpresternade individer få tævla i ett reguljært 100 meters lopp , men då bara behøva springa 50 meter.
  Jag ær enig med tanken om att de mest læmpade skall føretræda verksamheten
  ( skicklighet o førtjænst heter det inom ex staten). Hær hamnar kvinnor i en egen handkappgrupp med sina låga medelværdes presationer både historiskt och i nulæget.
  Ex peka på hur många kvinnor som de senaste åren startat och drivit en framgångsrik firma.
  —-Ingen kvinna har startat / utvecklat något substansiellt på de senaste 2000 åren.
  Jæmliket …visst men på vilka grunder, utfrån vilka værdeomdæmen.
  Værdeomdæmen som ..kvinna har alltid varit underordnad , utgør enligt min mening , syn på rætt ,ingen anledning till kvinnlig kvotering.

  .
  Per Hagman.
  .

 7. ”Snubbe” är förlöjligande?

  Nåväl, vi får väl fråga Andrea Edwards om hur hemskt demoniserande det är att bli kallad ”vit cisman” eller ”snubbe”.

 8. @Per Hagman:

  @Ulf T: Ser att du hemfaller till renodlad svensk socialism med antagandet att alla individer ær lika værd etc.

  Hur kommer du fram till det? Skrev jag inte tydligt att majoriteten av män och kvinnor saknar lämplighet för höga chefsjobb?

  Du vet ex halta gør sig dåligt i ett 100 meters lopp och skall natuligtsvis tævla i en handikappgrupp…eller hur.
  Men hur ær det med kvinnor skall æven dessa underordnade underpresternade individer få tævla i ett reguljært 100 meters lopp , men då bara behøva springa 50 meter.

  Å andra sidan skulle 16-åriga Irene Ekelund möjligen kunna starta 20 meter bakom dig och ändå vinna 100-metersloppet. Wink

  Om uppgiften var att springa 100 meter, notera att min poäng var att du inte automatiskt skall anta att kvinnorna inte klarar att springa mer än 50 meter. Skulle det visa sig att de springer snabbast, vad har du för problem med det?

  Långt ifrån alla kvinnor underpresterar, och långt ifrån alla män har någon kompetens att skryta med. Du har ingen grund för att påstå att män alltid är bättre än kvinnor – det är helt enkelt inte sant. Vill du påstå att man skall undanhålla kvinnor vissa möjligheter bara för att man antar, på basis av deras kön, att de inte kan göra jobbet lika bra som någon godtycklig man, så är du ute och cyklar, och lär inte finna mycket stöd på den här sajten.

  Ex peka på hur många kvinnor som de senaste åren startat och drivit en framgångsrik firma.

  http://www.forbes.com/sites/meghancasserly/2013/05/22/the-worlds-most-powerful-female-entrepreneurs-2013/
  http://www.entrepreneur.com/article/217929

  —-Ingen kvinna har startat / utvecklat något substansiellt på de senaste 2000 åren.

  http://www.women-inventors.com/Mary-Anderson.asp (vindrutetorkare)
  http://www.women-inventors.com/Bette-Nesmith-Graham.asp (Tipp-Ex)
  http://www.women-inventors.com/Dr-Grace-Murray-Hopper.asp (COBOL)
  http://www.women-inventors.com/Margaret-Knight.asp (flatbottnade papperspåsar)
  http://www.women-inventors.com/Stephanie-Kwolek.asp (Kevlar)
  http://www.women-inventors.com/Hedy-Lammar.asp (Spread-Spectrum communication)
  http://www.women-inventors.com/Dr-Giuliana-Tesoro.asp (antistatisk syntet m.m.)

  Det är helt ok att säga att historien sett fler män än kvinnor bland uppfinnare och entreprenörer, men det är något helt annat än det du säger.

  Jag antar att du inte haft nöjet att träffa riktigt enastående kvinnor. Det har jag, några i absolut världsklass inom sitt gebit. Det är oftast ett rent nöje att träffa sådana personer, och det gäller kvinnorna i lika hög grad.

 9. @Per Hagman: Eftersom det inte är medelvärdet av kvinnor som startar eller leder firmor så saknar dina kommentarer relevans. Jag håller absolut med om att män ”i genomsnitt” har uppfunnit fler saker och startat fler företag. Men det betyder inte att vissa kvinnor inte kan. Tvärtom, ditt resonemang är exakt likadant som feministernas, fast åt andra hållet.

 10. Hmm, intressant jag tyckte att del 2 var lite missvisande även ur min synvinkel.
  Ex, Jag kritiserar inte att kvinnor väljer mansdominerade yrken utan jag är kritiskt till att man sänker kvallifikationerna för att få in flera kvinnor.
  Sen tycker jag man genomgående tar upp irrelevanta frågor.
  Vad som var bra dock var Andrea Edwards kommentar om de feminiserade männen. ”Dem vill man ju inte ligga med”. Det säger ju iaf lite om att feminismen inte är till för kvinnor heller.

 11. Det är ju faktiskt ganska roande att se reaktionerna på twitter och bloggar. Smile

  Jag höjde på ögonbrynen när Ebba Witt-Brattström dök upp i Fittstim. Hon sa något bra, i stil med ”dagens feminism vill ha en värld med bara ett kön”. Hon verkar inte tycke det är något bra.

 12. @PNy:

  FFE – Feministiska Fanklubben Eunuckerna. Nä, de får inte ligga, men de tror det själva.

 13. @Ulf T:

  Precis, det är skillnad på individnivå och på gruppnivå. Gör man en fördelning över t.ex. fysisk styrka så kommer man inte att få två spikar, en för kurvor och en för män, utan man kommer att få två Gausskurvor, där den kvinnliga har sin median på svagare fysisk styrka än den manliga. Det innebär inte att alla män är starkare än alla kvinnor, det innebär att given en viss fysisk styrka kommer det att finnas olika många kvinnor och män som klarar den. Ju högre fysisk styrka, desto färre kvinnor (och färre män) hittar man där. Ju högre styrka, desto färre kvinnor *i förhållande* till antal män också.

  Grundläggande statistik, gymnasiematte i åk1 på min tid.

  Du kan säkert hitta enstaka kvinnor som klarar Räddningsverkets krav på brandmän. De är förmodligen ganska få, men om de klarar kraven så är det väl helt OK att de blir brandmän. Det jag vänder mig emot är att ANPASSA KRAVEN så att det ska möjliggöra för fler kvinnor att bli brandmän. Varför det, vad är poängen?

 14. @Ulf T: ”Å andra sidan skulle 16-åriga Irene Ekelund möjligen kunna starta 20 meter bakom dig och ändå vinna 100-metersloppet. Wink”
  — Nope du Ulf , inte nær vi var i samma ålder…16 år.
  .
  . ”Det är helt ok att säga att historien sett fler män än kvinnor bland uppfinnare och entreprenörer, men det är något helt annat än det du säger.
  .
  — Tack før Ditt medgivande på oven førhållande. I det vi skall kvantificera volymen av inovativa mænn iht kvinnor så ær væl resp kohorter
  sa 1 000 000 000 mænn o dina exempel….1 000 000 000 / 10 vilket uppfattar jag sæger det mesta om kvinnans førmåga.
  .
  Inte sællan utvecklades vårt samtal på 90-talet att feministerna gav medhåll till min utsaga MEN hævade att kvinnan stod før de mjuka værdiena inom vård omsorg familj ( tjænsteproduktion ) etc…ett færhållande som ej kunde liknas med varuproduktion ( hus vægar månraketer medesiner etc .).
  .
  – Tja gå in i vilka kvinnliga organisationer så ser 200 % mer sjukskrivningar våld mobbing utanfærskap etc….allt detta med kvinnliga ledare.
  .
  .
  Per Hagman.
  .

 15. @Johan: Johan ”Men det betyder inte att vissa kvinnor inte kan.” (starta føretag)
  .
  Johan , jag har aldrig givit uttryck før att vissa kvinnor …ej…kan starta ett krævande visntdrivande føretag. Visst finns det ett …fåtal…av denna kvinnliga kohort.
  Dæremot har jag sett stat kommuner lænsstyrelser som formligen vræcker ut pengar på ..Kvinnor Kan Starta Føretag…utan några som helst resultat , i form av ex nyetableringar konsolderingar etc.
  Dæremot…har jag sett dessa kvinnliga ”mentorer” vilka gør grova pengar på att ”læra” kvinnor starta føretag ( med våra skattepengar som skall gå till vård skola omsorg).
  .
  Per Hagman.
  .
  PS.. Ulf T skriver om en kvinnlig uppfinning …Tippex…læs mer om denna kvinnliga uppfinning.

  -En nackdel med Tipp-Ex är att färgen inte alltid håller hur länge som helst, utan kan krackelera och lossna från underlaget med tiden, vilket gör att felet framstår på nytt. Därför lämpar sig inte Tipp-Ex-korrigering för dokument som är tänkta att arkiveras.
  Det organiska lösningsmedlet 1,1,1-Trikloretan användes som förtunnare i produkten. Detta lösningsmedel absorberas lätt via inhalation i lungorna.
  Det passerar lätt genom blod-hjärn barriären och kan vara dödlig vid akut exponering.
  .
  Hmmm Høg LD= giftigt , funkar ej …bra grejer.
  .

 16. @Per Hagman: Du skriver ovan: ”Ni kvinnor saknar de rätta förutsättningarna” och ”Ex peka på hur många kvinnor som de senaste åren startat och drivit en framgångsrik firma.
  —-Ingen kvinna har startat / utvecklat något substansiellt på de senaste 2000 åren.”

  Det är givetvis bara trams att hävda något så absurt. Bland fysiker har vi sådana illustra personer som Marie Curie, Lise Meitner och Emmy Noether, ingan av vilka du ens förtjänar att knyta deras skosnören. Du ger uttryck för precis samma tankegångar som feministerna och förtjänar ingen respekt för den typen av resonemang.

  Din senaste post gör ett visst avsteg från föregående påståenden, men jag rekommenderar dig att tänka efter innan du häver ur dig dylikt trams. Jag är sedan den första att hålla med om att männens bidrag till fysiken är mycket, mycket större och att kvinnligt starta-eget bidrag är idioti, men att avfärda någon enbart på grund av kön är Gudrun Schyman upp i dagen.

 17. @Johan: Hmmm. verkar som att du johan læser in litt mer æn vad jag eg skriver. jag har ej eller givit uttryck før att kvinnor skall avfærdas utifrån sitt kæn vilket du æven tillvitar mig av att ha gjort. Nock om det.
  Kvinnan ær enligt min mening rejælt underordnad mannen. Ej førtryckt.
  inte minst de senaste årens politiska kulturella diskusion kring jæmstælldhet och feministernas argument har visat att jag har rætt i min uppfattning om att kvinnfolk ej kan se skillnad på ex sak o person .
  .
  .
  ”Lotta Lundgren kænd feminist om … Lotta… Lundgren säger i intervjun med DN Lördag att hon helst arbetar med kvinnor, eftersom de bästa kvinnorna arbetar dubbelt så hårt som de bästa männen.”

  — ”Arbetar dubbelt så hårt.”
  .
  Tja ær man inkompetent så får man væl jobba ..”dubbelt så hårt ”
  Vad kvinns inte har i huvudet får de ha i benen.
  .
  Per Hagman.
  .
  .

 18. @Axel Edgren: Varför skulle just hon vara lämpad att tala om hur kränkande ett visst ord är mot män, när feminister säger att män ska inte diktera kvinnors känslor genom mansplaining. Det spelar visst ingen roll hur det var menat, om en kvinna uppfattar något som kränkande ska mannen enligt Vs internfeministiska stadgar be om ursäkt. Om hon uttalar sig å mäns vägnar blir det väl womansplaining och hon dikterar manliga känslor. Att kunna SCUM utantill säger inte så mycket om hur det är att vara man. Du borde dock lyssna på vad hon sa i Fittstim. Fina killar, men ingen att gå i säng med. När det är dags för lakanshambo är det just den maskulinitet ni tränats att hata som gäller. T o m för hardcorefeminister. Så j-vla blåsta. Och det sägs t o m rätt ut i SCUM om vilka nyttiga idioter den manliga jubelkören är. Satir?

 19. @Ekvalist:
  I vilken häxprocess tillämpades omvänd bevisbörda?
  Beviskraven var ju mycket högre än i dagens sexprocesser och de dödsdömda som inte hade erkänt motsades ju alla av många barnvittnen/offer.

 20. @Anders/AV:
  ”Och det sägs t o m rätt ut i SCUM om vilka nyttiga idioter den manliga jubelkören är. Satir?”

  Frågan blir ju då om den manliga feministen är en av Valeries nyttiga idioter, eller om han säger sig vara feminist pga den underligande marxistiska agendan? Axel misstänker jag starkt tillhör den sistnämnda skaran, då han ständigt har svårt att inte låta det poliska budskapet skina igenom.

  PS. Kvinnliga feminister som tror på att feminismen endast är till för kvinnan måste ju då bli motsvarigheten till Lenins/Stalins nyttiga idioter.

 21. @Per Hagman:

  Vad fick du en miljard innovativa män ifrån? (Det är DU som vill kvantifiera, så bevisbördan är din). 1 000 000 000 män är ungefär 25% av alla män som lever idag, eller 3% av alla människor som någonsin levt.
  Det finns definitivt inte så många innovativa män, om vi pratar innovationer som haft långvarig betydelse för andra. Att spika ihop sitt eget utedass är knappast en innovation som gör nåt som helst avtryck i historien.

  Miljarder?? Det handlar om några TUSEN män på sin höjd. Det vimlar inte precis av Platon, Descartes, Einstein, Watt, Leibniz, Flemming, McCormick eller Huygens därute…

 22. @PNy:

  Jo, jag hajade också till när Andrea Edwards sa rakt ut att feministmännen inte var några man vill ligga med. Jag upptäckte nåt liknande när jag var i 20-årsåldern, och det var långt före psykofeministerna hade twitter, bloggar m.m. att sprida sina lögner på.

  Nyttiga idioter är väl en utmärkt beskrivning (Lenin, inte Stalin, det är förövrigt en faktoid). Edwards träffade huvudet på spiken. Smack.
  Jag funderar på VAD som driver eunuckerna? Ingen verkar ju tycka om dem, mer än på avstånd.

 23. Pingback: Fröken Kränktsson på Södermalm | WTF?

 24. @Magnus:

  Jo, jag hajade också till när Andrea Edwards sa rakt ut att feministmännen inte var några man vill ligga med. Jag upptäckte nåt liknande när jag var i 20-årsåldern

  En av de titlar jag har att skriva om på GD handlar om det, att det inte är något nytt att kvinnor ofta inte vill ha den typen av män.

 25. @Magnus:
  Jag gissar att feministiska män känner att dom är omtyckta och därför är det så,visserligen visar verkligheten och fakta att så inte är fallet men inom feminismen är vad man känner viktigare än verkligheten.
  Därför får dom sätta sig i ring och ha ett akut krismöte efter den verbala spyan dom fått kastad i ansiktet och bortrationalisera verkligheten och komma fram till att hatet egentligen är humor.
  Så att dom tryckt kan gå hem i sin konstruerade verklighet,så att deras velourkalsonger inte skaver allt för mycket på färden mot hemmet.

 26. @MJ: MJ, det räckte i princip med en anklagelse från ett barnvittne på den tiden. Den enda källa jag har till det är tyvärr Jan Guillous ”Häxornas försvarare”. Han anger originalkällor, men jag har inte orkat kolla dem. Han beskriver många häxprocesser i detalj, och många tidelagsprocesser. Har inte sett att han har fått någon kritik för sin hantering av källmaterial i den boken. Svenska sexbrottsrättegångar var kanske jämförbara för ett antal år sedan, men sedan en HD-dom 2010 räcker inte ord-mot-ord längre. http://www.dagensjuridik.se/2012/03/efter-hds-nya-praxis-vart-tredje-valdtaktsatal-slutar-med-friande-dom

 27. Ninni !

  Du som läser mycket böcker och har koll på genusbiblioteket. Den där Ann-Sofie Däldehög har skrivit en bok tillsammans med en annan som heter Genusmedvetet ledarskap. Vore inte den intressant att gå igenom. Alla dessa tweetsen visar tydligt på ett enormt mansförakt. Män får inte vara svaga. Män får inte klaga.

  Är det genusmedvetenhet att bara vilja ha statusjobben?

 28. Jag är lite av åsikten att ska kvinnor kvoteras in på statusjobb så ska de bortkvoterade männen få en medborgarlön. Män måste få något tillbaka eftersom kvinnor varit med och format könen och eventuella fördommar om könen. Sen frågar jag mig, utan att ha läst boken, om det verkligen är fel av företag att välja som de väljer. Dom känner ju till marknaden och på vissa positioner gör sig en Gordon Ramsay betydligt bättre än en försiktig person. Nu råkar det vara så att män oftare har den personligheten och det får kvinnor acceptera och sluta vara så avundsjuka på.

  När Gordon Ramsay stod inför ett civilmål där han var på väg att förlora en miljon pund så lade han gasen i botten när han var som längst nere och startade en restaurang i sitt eget namn för att visa alla jävlar. Han lyckades. Hur många av de som gapar om kvotering hade gjort något liknande?

 29. Feminism har blivit ett sätt för vissa kvinnor att få terapi för sitt egna tillkortakommande. Hade dom varit lika tuffa som M. Thatcher (vilket få, mycket få män var) så hade dom kunnat gå lika långt. Det är dags att prata om vad som krävs för statusjobb. De som klagar har ofta något humaniorautbildning, eventuellt någon ekonomutbildning men där de helt enkelt inte var så pass fräcka att de kunde nå till toppen. Få män når dit dessutom, men fler män än kvinnor når dit. Absolut inga vacrka tweets det där, väldigt långt ifrån jämställdhet.

 30. Dolf

  Gordon är en man som får mig att känna mig väldigt ödmjuk. Hans alfa-stil gillar jag inte, men titta var den tog honom. Jag hade blivit väldigt liten i hans närvaro och ser jag honom på TV så blir jag 12 år. Han är så powerfull tycker jag. Om jag vore en karriärkvinna så skulle jag skylt på patriarkat gissar jag på. Det vore bekvämt att skylla det på något . Män som inte är som Gordon har dock inget att skylla på. Vissa saker måste man acceptera, man kan inte bli vad man vill. Jag kan inte bli en Gordon och ingen zlatan heller. Men jag tror inte de som gapar mest om kvoteringar fattar detta. Dom tror att anledningen dom inte är VD beror på att folk inte vill det.

 31. @Torstensson:
  Nu förknippar många honom med Hell’s Kitchen där han framställs som väldigt brutal. Men om man ser andra program med honom (det har ju varit en hel del, och jag gillar honom skarpt) så ser man att det där brutala där han skäller på folk inte är särskilt typiskt för honom. Han är ganska extrovert, och svär en hel del. Men han är också väldigt social. Hell’s Kitchen visar bara att han KAN vara hård i nyporna när det krävs.

 32. @Anders/AV: ”Varför skulle just hon vara lämpad att tala om hur kränkande ett visst ord är mot män”

  Därför hon utsattes för hot, vilket är vad som händer när Pär Ström eldar upp den bittra horden.

 33. @Torstensson:
  Den där Ann-Sofie Däldehög har skrivit en bok tillsammans med en annan som heter Genusmedvetet ledarskap. Vore inte den intressant att gå igenom.

  Jag har mycket framöver. För den nyfikne kan jag avslöja hur min preliminära plan ser ut:
  1. Nils-ronderna ska göras klart.
  2. Manlig sexualitet, ett inlägg som är i princip klart. Uppföljning av diskussionen i ditt kommentarsfält.
  3. Nationella provet
  4. Kvinnliga homosociala gemenskapen, tre titlar från kvinnoforskningen (genusvetenskapens föregångare). Blir många inlägg om detta. Ska försöka göra skillnaderna begripliga för ”båda sidor”. För jag menar att nyckeln till jämställdhet ligger i ömsesidig förståelse av detta.
  5. En ny bok från genusvetenskapen om hur kvinnor påverkar män
  6. En studie om unga mäns känslor. Den visar den sak som överraskade mig mest angående hur män ofta funkar.
  7. En genusvetenskaplig forskning om manlig homosocial gemenskap bland brandmän
  8. En titel från genusvetenskapen som jag läst tillföljd att jag blev arg av en vidrigt misandrisk tecknad historia som flyter runt på sociala medier nu som påstås grunda sig i denna ”forskning”.

  Sen har jag en lång läslista med titlar som hör till ”vårt” att läsa som säkert kommer leda till fler inlägg. Så nu blir inte av med mig än på ett tagWink

  Men jag lägger till ditt tips på ”att läsa-listan” för den låter som den borde läsas. Så tackSmile

 34. Pingback: Tweetar från 2014 del 1 | WTF?