Dolfs kalender: Lucka 22
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke har redan fixat sina julklappar

Får du en klump i magen för att du måste ut och handla julklappar i sista sekund och inte står ut med trängseln?

En liten hemlis: Tricket är inte att vara ute i god tid.

Tricket är att ha rätt sällskap.

wiz xmas shopping 121224dc

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Dolfs kalender: Lucka 22 — 2 kommentarer

  1. Nu när knappt något skrivs här, passar jag på att länka till en artikel av intresse för denna sidas läsare:

    Till patriarkatets försvar; http://www.mises.se/2014/12/22/till-patriarkatets-forsvar/

    Skrivet med glimten i ögat, och avslutas med:

    Feministerna har dock rätt i en sak. Det är fantastiskt att vara en vit man. Vi har befriat mänskligheten från det agrara samhällets slit och byggt en värld där individuell frihet går före allt. Den patriarkala maskuliniteten som dagens feminister försöker att avlägsna ligger bakom de maskiner som fick ett slut på slitet i hemmet, de ekonomiska och filosofiska ramverk som ger kvinnor rätten att själva bestämma sina egne liv och det skapade P-pillret och befriade kvinnorna från naturens väg och från att hålla sin del av det patriarkala avtalet.

    Så, inte för att jag har rätt till det men: lite uppskattning vore trevligt.

  2. @Tålis: Dubbelt tack. Tack för att du skriver, och tack för länken. Ska definitivt kolla in den. Jag är inte så där jättebekant med Mises, men Mises institut verkar intressant rent generellt. Jag såg några några mycket intressanta föreläsningar på Vimeo av Klaus Bernpainter om Verklighetsekonomi för några år sedan, vilket gav mig mersmak för Mises.