Början på slutet för EU?
avatar

Dolfs logo, munkavelversion

Eders Ödmjuke funderar på framtiden

Jag tänker börja med att vara småttig och svära i kyrkan. Jag tittade på den nästan 3 timmar långa filmen Cloud Atlas på SVT2 när jag fick veta på Skype från Ninni att det gått åt helvete i Paris. Så jag stoppade filmen temporärt (inspelningsbar box), konstaterade att skiten brutit lös på allvar, att det, allra först, rörde sig om 18 döda. Strax därpå var det minst tre olika attacker med över 20 döda, lite senare talades om över 40 döda, 60 offer, och hundra tagna som gisslan.

Ok, så jag har fått magnituden på händelserna något så när klara för mig, så jag återvänder till filmen, och fortsätter se den, med ungefär en timmes fördröjning. När det återstår ungefär 20 minuter på den nästan 3 timmar långa filmen, dvs. en kvart efter midnatt i programmet (en kvart över ett för mig, eftersom jag låg en timme efter) så bryter man sändningen för att informera om Paris.

SVT har tydligen fått kritik för att de inte var snabbare på bollen, men, whatever, gamarna har åter högtid. Visst, filmen är minst sagt oviktig i sammanhanget. (Jag laddar ner den från nätet via PirateBay, så spelar hur som helst ingen roll.) Men vad är det för poäng egentligen med att avbryta ordinarie sändningar en kvart efter midnatt för något som händer i Paris? Nu missade jag den första timmen av nyhetssändningen eftersom jag rätt och slätt spolade fram så att jag åter var i synk med realtid. Vilket jag i skrivande stund har varit i ungefär en timme. Vad mig anbelangar har det varit en helt meningslös nyhetssändning som inte tjänar något som helst syfte, förutom att skrämma upp en massa människor så de inte kan sova i natt.

Det enda som sagts av vikt har varit att det rör sig om ett flertal attacker, att döda nu i skrivande stund beräknas vara 140+ och att man har utlyst undantagstillstånd i hela Frankrike plus att man stänger gränserna. Information som tar ca 30 sekunder att förmedla. Resten är bara spekulationer.

För att sammanfatta: nyhetsförmedlingen är destruktiv. Det brukar sägas att syftet med terror är att terrorisera. Låt mig bara få påpeka att terrorister skulle aldrig kunna utöva terror om inte nyhetsförmedlarna vore deras lydiga hantlangare.

Det sagt, jag har ett par observationer att göra. Var och en får dra vilka slutsatser de vill, men jag ser mörkt på EU:s framtid.

Det rådande läget i koncentrat: Vi får dagligen rapporter om bränder och knivdåd. Migranter som kommer till sverige får nu sova utomhus. Gränskontroller infördes i sverige för inte mer än 48 timmar senare. Danmark skärper sina regler och direktiv för hantering av migranter. Nu har Frankrike stängt sina gränser och infört undantagstillstånd. Jag har också sett nämnas att Belgien skall stänga sina gränser.

Åsa Romson förnekar sig inte, en tweet som sedermera blivit borttagen:
asaromson tweet

Nåja, hon lyckades i alla falla avhålla sig från att nämna Auschwitz, fast det kanske var 140-teckensgränsen som var hennes räddning på den punkten.

Men tweeten väcker dock några frågor. Om det nu var en organiserad och koordinerad terroristattack (som i så fall måste ha var planerad en längre tid), varför i all världens värld väntade man inte till klimatmötet som går av stapeln om lite mer än två veckor? Är plats och tidpunkt en tillfällighet, eller handlar det om strategiska val? Är man konspiratoriskt lagd kan man misstänka (vilket onekligen en del kommer att göra) att tidpunkten är avsiktligt vald för att man skall ha en ursäkt för att slå ner på mänskliga fri- och rättigheter i samband med klimatmötet.

Jag säger inte att så är fallet, men utesluter det inte heller.

Något av det här slaget har väl legat i luften en längre tid. Jag är inte särskilt förvånad och tror att många andra känner likadant, ett uppgivet ”jaha, då var det dags då”.

Sentio kom ut med en ny opinionsundersökning om partisympatier häromdagen. Frågan är om den har någon som helst betydelse. Kommer det att bli några fler allmänna val i sverige? Jag ser det som långt ifrån självklart. Jag är rädd för att vi nu ser början till slutet för demokratin som vi tänker oss den. Den totalitära staten kommer att rycka fram med stormsteg.

©2015 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Början på slutet för EU? — 15 kommentarer

 1. Pingback: Minst 153 döda i fasansfulla Terroristattacker i Paris – Tydliga likheter med dåden I Mumbai 2008 | Aktivarum

 2. EdersÖdmjuke och 4e stycket räknat nedifrån,
  -”varför i all världens värld väntade man inte till klimatmötet ”

  Njaee det är nog mera tänkt som så att vi tillfälle visst såkallat klimatmöte är det förmodligen tätt mellan uniformerad och icke uniformerad konstapel militär personal med eller utan uniform.

  Vad man skaha i minnet angående kvalitet, i Svensk media benämnda, ehmm, krigare är det icke frågan om vad vi i väst kallar för soldater eller krigspersonal med viss utbildning angående krigföring utan dessa krigare krigar sett med vår sedvanliga referens egentligen icke utan ägnar sig mera åt att avliva civilpersoner i deras hem eller i offentligt rum villket pågått mycket framgångsrikt alltför länge.
  Därmed valet att avstå från avlivning av civilpersoner under aktuella pseudomöte är taktiskt riktigt, gäller, tänkt från aktuell krigares vy, att avliva så mycket som möjligt i lung och ro.

  Avslutningsvis GD-ämne Jasåharvi då lustigkurren Åsa Romson har svår att tänka mig en man i regering skapa ett sådant dokument, nu ärju iocförsig Åsa Romson feminist och det förutsätter förmodligen trögheten, så det är, oxå, förlåtet och välj självt av de två motiven.

 3. Hej igen blev nödd och tvungen
  Jajo ensaktill, sanna min ord om detta Paris-pinsamma för Liberal-Marxist vilket moste på något vis och sedvanligt komma ut ur målområdet och det ger att Liberal-Marxist reflektioner kommer att framföras i sitt media som såhär ungefär nåttsånt

  – Klimatmötet ville förhindras!(av väl valda infilka självt).
  Sidsteppandet kan väl jämföras med det rykande färska brottet vid IKEA och Skolan vilket stadsministern Löven orkestrerade.

 4. Det är så klart planerat sedan länge. Att de följer sina protokoll kan vi vara helt säkra på.
  Det var ju inte så länge sen t.o.m. CNN berättade och bekräftade att höga befäl inom ISIS som tillfångatagits är israeler. På nätet finns också klipp från amerikansk nationell tv från 80-90 talet då personer med kopplingar till CIA bekräftar att Mossad har en underavdelning med namnet Israeli Secret Intelligence Service som just är tänkt att skapa exakt såna här proxyorganisationer.

 5. Hej.

  Känns konstigt att komma till Romsons försvar. Troligen menade det arma livet bara att konstatera att klimatmötet vore ett mer strategiskt mål, utifrån hennes begränsade insyn i och förståelse av attentatsmännens världsbild och agenda. Jag ser hennes twit som ett utslag av detta, inget annat. Vad det säger om hennes kompetens är ju förstås beklagligt med tanke på vilken position hon nominellt iaf innehar.

  Angående attacken mot civila i Paris vill jag bara se ett svar från Hollande och hans kollegor: spåra upp vilken organisation som står bakom, vilket land som aktivt hjälpt till med finansiering, och genomför en samlad militär operation mot dessa. EU:s stater skall försvara varandra mot yttre fiender och detta är en krigshandling; svaret måste vara därefter. Identifiera, invadera, ockupera, exterminera. Salta jorden. Det är dags att inse att Europa är i krig med en fiende vars mål är vår undergång, både som folk, som individer och som kulturer.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare
  Ps Vive La France Ds

 6. @Rikard:

  Tyvärr är det inte riktigt så enkelt när man har med Islam att göra. Nazismen och fascistiska rörelser var kopplade till en nation och etnicitet, Islam är det inte.

 7. @Andreas:
  Socialism, det protokollet är kanske icke så mycket att orda om och att Nationalsocialism, ditt nämnda Natzi Party, med begränsade ambition icke faller Marxist på läppen handlar mera om Socialistinternational och saken om deras världsherravälde.
  Frågan är nedkokat och vad som händer när Socialistinternationalen och deras Kalifat-kamrater ska börja argumentera om vem som ska leda det gemensamma nu delvis uppnådda världsherraväldet.
  Delvis, kan ana visst gnissel ådå ede endast här på del av norra halvklotet jaja halva världherravälde dådå.
  Njaee menar vän av ordning, endast Kalifat i det sedan tidigare inringat och behärskade territorium, ehmm ungefär som Nationalsocialist då kanske?
  Tyvärr det ser mörkt ut för justnu aktuella vänskapen mellan Socialistinternational och Kalifat-kamraterna om man nu ska dra växel på ständigt aktuella närvarande gnagande avundsjukan mellan Marxist och Nationalsocialist.

  Hmm, Faschist- faschistoid njaee gäller väl mer generellt, oavsett, och identifieras somså, – det vi icke tycker om, ska bort.

  GD-aktuellt;
  Jagvill nog mena att när Svensk feminism helt styr norra halvklotet, angående del av världsherraväldet blir det –ordning och reda framförallt enligt dagens morgonsändning i SR-P1 med stadsminister Löven och nättupp 10-tal påpekanden, -demokrati.

 8. @MJ: Hej.
  Eftersom du verkar veta att det är ett krig som pågått länge kanske du vet när, hur och var det startade, och av vem det startades?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 9. @Rikard:
  Det är inte klara gränser mellan krigen eftersom de är delar i samma kampanj. Men just denna del/detta krig startade 2011 i Syrien genom att USA och EU skeppades över Jihadister från Libyen som förstärkte deras allierade i Irak och sedan attackerade Syrien. 2014 blev man dock osams med sina allierade över oljekällor i Irak (Hizbollahs attack hade tvingat islamisterna att ta mark i Irak, och USA och EU var för sena på bollen efter att man terrorstämplat Hizbollah för att de förklarat krig mot al Qaida). Det är dessa fd allierade som nu för propaganda för attacker i EU.

 10. @Andreas: Hej.

  Medges, men vi har möjlighet att med både mjuka och hårda medel bekämpa denna på hemmaplan såväl som på borta-dito. De stater som aktivt sponsrar terrorism kan krossas både militärt och ekonomiskt. De som vi låta bosätta sig här kan uppspåras och deporteras eller interneras.

  På något sätt är det som om västerlänningar tappar koncepterna bara för att det rör sig om människor med annan hudfärg och att dessas auktoritära, totalitära ideologi kallas religion. Än sen? Behandla människor lika betyder att gärningen och åsikten i sig beaktas, inte utföraren eller sagesmannen.

  Tänk den absurda tanken att en nationalsocialistisk grupp i Sverige samlade tillräckligt många medlemmar för att hävda att man är en organiserad religion, och att A-H med anhang var någon sorts profeter och apostlar. Blir det mindre fel helt plötsligt?

  Tänk såhär: hade man kunnat besegra nazi-Tyskland med de förvirrade metoder och den lika förvirrade begreppsapparaten som idag tillämpas på islam?

  Jag hoppas jag inte framstår som aggressiv, det är inte avsikten, men det är frustrerande att se hur rasistiska svenska media är när man infantiliserar och trivialiserar en ideologi/religion som är världens i princip mest dominanta, och vars efterföljare tar sin tro på största allvar. Islam måste, om den skall kunna tillåtas existera i Europa, genomgå kristendomens process av att tämjas, men på studs istället för under fyrahundra år. Jag är rädd för att våra folkvaldas agerande i framtiden kommer att betraktas som en sorts ’fred i vår tid’, med likartade eller värre konsekvenser.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 11. @MJ: Hej.

  Aha, jag förstår. Först läste jag din kommentar som det trötta gamla argumentet om korstågen. Mea culpa.

  Jag hoppas våra ledare klarar av detta. Med det sagt, tack för svar.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare