Kommentarer

Äpplen & Päron, nr. 10 — 7 kommentarer

 1. Här har jag faktiskt svårt att se om jag gör skillnad på man och kvinna. Jag har nog aldrig haft problem med kvinnliga chefer och så, men jag har däremot problem med dem som försöker köra med folk utan att kanske ha mera rätt än andra att görs så. Speciellt om dem kör med folk för att slippa själva av ren själviskhet.

  Vad jag vill ha sagt är att här precis som oftast när det kommer till feministiska frågor så ser jag inte att saken behöver ha med kön att göra. Jag ser däremot allt flera kvinnor som har sina män virade runt lillfingret. Mannen verkar oftare ge efter för husfridens skull, eller m.a.o. slippa soffan. Smile
  Det är väldigt sällan jag sett en man försöka ”köra” med sin fru. Allmänheten lägger väl sig nog i då och spöar mannen. Smile

 2. @PNy:

  När jag tänker på par i min bekantskapskrets så kan de delas in i två kategorier:

  – Ingen, varken mannen eller kvinnan, är särskilt bossig

  – Kvinnan är bossig

 3. Varför får man omedelbart en stor hög med PK- Mediafeminister i tanken angående bild 2?

  MVH

 4. ”Bossy” är i första hand en benämning på ett beteende där någon informellt försöker agera som ledare över någon annan eller en grupp som inte gett några indikationer på att acceptera denne som ledare. Det som skiljer är kanske framför allt att när en man gör samma sak så ber samma personer denne att fara och flyga och/eller blir direkt aggressiva, men när kvinnan gör det så skrattar de lite och kallar henne ”bossy” istället eftersom det inte är socialt accepterat att be kvinnor fara och flyga offentligt eller vara aggressiva mot dem.

 5. @En annan Andreas:

  Bossy är dåligt ledarskap helt enkelt. När man utövar bra ledarskap så följer andra människor efter. Det är det som är definitionen på ledare, att folk vill vara följare.

 6. @En annan Andreas:

  Nej och det gör man egentligen inte på engelska heller. Chefande utan ledarskap brukar kallas ”Management” medan ledarskap utan chefande kallas ”Leadership”. I Sverige verkar man däremot vilja slå ihop chef och ledare till ett och samma ord.