Usel journalistik, åsikter och fakta – Fallet Bucky Turco
avatar

När man skriver om och debatterar mansfrågor är ett återkommande tema vilken kvalitet massmedias rapportering kommer att hålla. Kommer journalister att vara objektiva eller färgas av sina personliga – i regel feministiska – åsikter? I och med konferensen #icmi14 vi nu fått bästa tänkbara exempel på hur imponerande usel journalism kan vara. Det börjar med Bucky Turcos artlkel för ANIMAL New York. Ursprungligen blev det inga reaktioner för det finns mycket sämre artiklar och han fick i alla fall citaten rätt även om de är ”out of context”.

Men sedan började Turco attackera konferensen och arrangörerna på twitter och där fick han rejäla mothugg. Inte för att någon brydde sig särskilt mycket. Twitter har ju blivit platsen där personer som annars har en städad persona börjar häva ur sig förolämpningar och svordomar. Saken är dock den att nu uppmärksammades ett antal felaktigheter i Turcos rapportering. Att få dessa felaktigheter förklarade gjorde Turco så förbannad att han ringde upp Dean Esmay (A Voice for Men) och det inspelade samtalet är mycket upplysande (såväl som underhållande)

Några uppenbara slutsatser av det inspelade samtalet:

* Bucky Turco var aldrig på själva konferensen, bara på presskonferensen som skedde dagen innan. Där fick han ett presspass för konferensen som han dock aldrig använde. Turco trodde det var samma sak trots att det är för konferensen som presspassen gäller.

* Bucky Turco påstod i sin artikel att inga hot fanns mot konferensen. Hans källa var poliser utanför konferensen, dessa kom dock från St Clair Shores polis. Hotelserna mot konferensen hamnade på Detroitpolisens bord. Polischefen i St Clair Shores var informerad om detta men Turco kontaktade aldrig polisen, han bara pratade med polis på gatan.

* Bucky Turco har förväxlat de personer han pratade med, han tror att han har citerat Dean Esmay när han i själva verket har citerat John Ribner, som i sin tur är utbildad journalist. Trots sin korta tid där måste Turco få förklarat för sig vem han pratat med. I ovan video förklarar Dean Esmay och John Ribner att de inte är samma person.

* När Esmay frågar Turco om det är okej att citera att han för sin artikel bara lyssnade i fem minuter blir svaret ”You can quote me on whatever fuck you want to quote me on”

* Bucky Turco har även hamnat i bråk med John Ribners fru Rosemary Kondraciuk-Ribner , som är exfru till Dean Esmay. Hon har två söner med Dean Esmay och en son med John Ribner. Efter att ha hört hans kommentarer så har hon följande att säga till Bucky Turco

I was there supporting my husband, my sons, my ex-husband and men’s rights. I have 3 children ALL BOYS. Where ELSE would I have been?

Vidare har hon följande att säga om Bucky Turco:

”Buckycunt is sneering little shit with the observational talents of Mr. Magoo and the integrity of Charles Ponzi. He can’t tell the difference between my husband and Dean…so, do all MRAs look alike now?”

Det visar sig att Bucky Turco uttalat sig nedsättande om hennes autistiska söner. Som avslutning vill jag påpeka en sak: Ni kanske tror att Bucky Turcos misstag och dumheter kan förklaras med att han är ung och oerfaren. Så här ser verklighetens Turco ut. En äldre man med grånat hår och förmodligen räknas han också som ”vit” av dem som bryr sig om sånt.

A Voice for Men – John Ribner – Fear and loathing in St Clair Shores
A Voice for Men – Dean Esmay – Portrait of agenda driven misleading modern journalist
A Voice for Men – Paul Elam – On journalism and Bucky Turco

Kommentarer

Usel journalistik, åsikter och fakta – Fallet Bucky Turco — 9 kommentarer

 1. Här är ett jobb som pressekreterare som du inte är behörig att söka Erik och inte jag heller därför att vi enligt dem tillhör en antifeministerrörelse.
  http://globalportalen.org/content/im-s-ker-pressekreterare-lund

  Att man tar avstånd från antifeminister har sin orsak i att feminismen har lyckats koppla antifeminism till främlingsfientlighet.
  Jag tror att dessa annonser kommer att bli vanligare.
  Vi har inte varit tillräckligt tydliga med att rasism och antifeminism är helt skilda saker.

 2. @JD:
  Kanske borde någon från GD skicka ett mail dit och ställa några frågor eller ringa upp och säga att man kommer från GD och spela in samtalet om denna statliga organisations formulering om antifeminism och vad den innebär.

 3. @JD:

  ”Här är ett jobb som pressekreterare som du inte är behörig att söka Erik och inte jag heller därför att vi enligt dem tillhör en antifeministerrörelse.”

  Nämen vad oväntat. Ännu en ”hjälporganisation” som håller sig med professionella PR-konsulter som skriver standardiserad floskelsvenska. Hur ser ställningen ut nu igen?

  Amnesty: Är inte längre en organisation som motsätter sig att stater har politiska fångar. Uttalade sig positivt om musliska hädelselagar.

  Rädda barnen: UG bevisar att de ljuger om fattigdom för att få mer pengar. Generalsek med 80.000+ i månadslön menar det handlar om relativ fattigdom.

  Rädda barnens ungdomsförbund: Förespråkar rasfixering som bärande ideologi, så extrema att Rädda Barnen tvingas ta avstånd från dem.

  Röda Korset: Anlitar personer som Donner och Westerberg, slänger sin egen 70-åriga volontär under bussen för att i samtal med grovt kriminellt belastad 23-åring tycka invandrare skall hjälpas i hemländerna.

  IM: Är nog bara en tidsfråga så visr de sig också vara skit.. Om man har behov att framställa sig på det här sättet har man sannolikt lik i garderoben. Det är ju för att dämpa stanken som man skriver dessa floskler.

  http://aktivarum.wordpress.com/2014/07/07/roda-korset-vande-ryggen-at-70-ariga-barbro-pa-grund-av-vardegrund-nu-ar-hon-dod/

 4. Michael
  Ja det vore intressant att höra deras definition av en person som inte är feminist.
  Hur bemöter man en ansökan från tex Reinfeldt som inte är feminist?

 5. @Pether:
  Glöm heller inte ActionAid som endast hade flickebarn till adoption, men som sedan ordnade så att man kunde adoptera pojkar, men inte hade några.

 6. Pingback: Rasfixerad twittrare gör montage av mina tweets – Ljuger sedan om innehållet | Aktivarum