TV och Våldtäkt
Statliga medias spridning av maskulinitet och kvinnoförnedrande kultur.
avatar

Eders Ödmjuke kastar en hastig blick på TV:s spridning av våldtäktskulturen

Om du någonsin tvivlat på feminismens vansinne så har du nu ett utmärkt tillfälle att få en direkt insikt i ett fall av akut feministiskt hjärnsläpp. En man som kallar sig Talgbollen tittade för ett litet tag sen på TV. ”En av de inledande scenerna var så fruktansvärd” att han inte bara blev gravt chockad och frågan är om hans mentala tillstånd kommer kunna återhämta sig. Om han nu någonsin haft ett mentalt tillstånd överhuvudtaget. Mig förefaller det som den gode bollen inte riktigt klarat av att differentiera mellan talg och kork. Eller så var det någon hackspett som trodde att det var gediget trä i bollen och gick lös på det för fulla muggar. Något måste ha orsakat grava neurologiska skador.

Men oavsett vad Talgbollens mentala tillstånd lämnar att önska i övrigt så visar han i alla fall att han är en ansvarsfull medborgare. Han darrade inte på manschetten utan kontaktade ansvariga och gjorde en anmälan för granskning till Myndigheten för radio och TV, där han då klart och tydligt deklarerar problemet med programmet:

En man som utför sexuella handlingar mot en sovande och försvarslös kvinna. En man som sexuellt trakasserar och antastar en kvinna mot hens [sic] vilja. Utan att fråga och utan medgivande. Det här är våldtäktskultur.

På Sveriges TV inser man förstås att detta är djupt problematiskt, så man svarar:

Hej Max!
Tack för ditt mejl.
Vi tar din kritik på största allvar och behöver diskutera det här ordentligt. Jag ber att få återkomma med ett svar.
Vänliga hälsningar
/Sara [Efternamn]

Tyvärr så var dock Talgbollen/Korkskallen ute i ogjort väder, för han fick senare ett meddelande från samma Sara att man på TV högtidligt sket i den patriarkala våldtäktskulturen och bara tyckte att det var kul att gå balansgång i gråzonen och att herr Talgbollen borde skaffa sig ett liv. Ja, det vill säga, så sa hon inte riktigt, men min gissning när jag läser mellan raderna är att det var vad hon tänkte. Hur som helst så släppte man saken på TV. Detta var ju förstås inte så bra. Så herr Korkboll, f’låt, Talgskalle eller vad sjutton det nu var, gav genast svar på tal:

Hej igen Sara!
Förlåt men förstår jag dig rätt om du menar att det är ok men att tvinga sig på andra sexuellt och paketera det som barnprogram bara för att man etiketterar det ”humor i en sagovärld”? Det här är ingen balansgång, det är att vänja barn vid en våldtäktskultur där fri vilja och medgivande suddas ut och den starkes rätt härskar.
Skulle du vilja vara vänlig att bifoga kontaktuppgifter till din närmsta chef.
Tack på förhand,
Max [Efternamn]

Våldtäkten är närapå ett ofrånkomligt faktum

Aj fan, inte bara sprider man våldtäktskultur på TV, man utsätter till på köpet barn för denna fruktansvärda propaganda. Jaha, det är väl ingen annan råd än att vi tillsätter en genusstyrelse som granskar alla kommande barnprogram och rensar ut övergreppen då. Utom då socialrealistiska scener där den alkoholiserade och grav kriminella fadern misshandlar den stackars modern (som tvingas prostituera sig för att försörja slashasen) innan han våldtar dottern, som dock socialtjänsten raskt räddar genom ingripa och omplacera den lilla stackaren hos ett lesbiskt par som framgångsrikt arbetar på Feministiskt pärspektiv och driver deras kampanj för att kvinnor skall få fulla lönen för halva arbetet och att män skall genomföra 12 års livplikt med dubbel skattetaxa.

För att du själv skall kunna övertyga dig om vilken fruktansvärd patriarkal indoktrinering barnen utsätts för så kan du se programmet här, själva våldtäktsscenen som föranledde anmälan är direkt efter förtexterna, dvs. den inleds efter cirka en minut:

Feminism är skadlig för din mentala hälsa

Inte nog med att SVT förmedlar våldtäktskultur genom barnprogram. Som en av kommentatorerna till Korkbollens inlägg mycket riktigt snuddar vid så propagerar TV också för tidelag (de sista två minuterna i programmet).
Läs gärna hela Korkbollens inlägg och hela kommentarsfältet (det är inte så mycket), om inte annat kommer du utan minsta tvekan att få ditt underhållningsbehov tillfredsställt. Risken är väl att feminismen vinner på walkover för att vi som är feminismkritiska avlider i akuta skrattparoxysmer.

[uppdatering 2013-09-26: Talgboll har uppdaterat inlägget på sin blogg efter att ha fått svar från granskningsnämnden på sin anmälan. Granskningsnämnden kommer inte att granska ärendet då det inte prioriteras. Samtidigt har tyvärr alla kommentarer till hans inlägg försvunnit. (Sparkar mig själv för att jag inte sparade ner en pdf av inlägg med kommentarer) Om det sen är avsiktligt eller en bieffekt av uppdateringen ska jag låta vara osagt. Det är vad jag kan se inte en wordpressblogg, så möjligheten finns att det är en ren bieffekt.

Tyvärr klantade jag mig också med undersökningen, jag har fått in massor med mail från de som röstat, men vad de röstade på har gått förlorat. I det fåtal fall där någon skrivit något i kommentarsrutan så har det varit med, men själva röstningen gick åt skogen. Jag fixade det i går kväll, så alla nya röster har med alla uppgifter som sig bör. Rösta gärna om ifall du röstat tidigare. ”Femnism i allmänhet” leder, ”Sveland i synnerhet” enda tvåa ännu så länge Smile ]

[contact-form]UNDERSÖKNING

Var med i min stora gallupundersökning för att utröna vad gemene man anser vara det främsta hotet mot vår civilisation

Vad anser du utgör störst hot mot samhället?[contact-field label=” type=’radio’ options=’Feminism i allmänhet,Sveland i synnerhet,Regeringen,Oppositionen,Talgbollar,Korkskallar,Talgskallar och korkbollar,Dolfs blogginlägg’/]

Kommentar/feedback[contact-field label=’ ’ type=’text’/][/contact-form]

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

TV och Våldtäkt
Statliga medias spridning av maskulinitet och kvinnoförnedrande kultur.
— 34 kommentarer

 1. Jag gillade inlägget Dolf men kan vi inte lämna namnkallandet åt feministerna? Hur galen Talgbollen än kan tänkas vara.

 2. Vad tänker du dolf och ni andra om att barn ser på hur själva pussandet-i-sömnen kan uppfattas olika av den som pussade och den som blev pussad? Alltså vad de kan komma att tänka av den debatten

 3. Fånigt. Sagan är urgammal och innehåller magiska komatillstånd etc.

  OK, nu är det såhär att det feminister borde kritisera är inte att prinsessan blir kysst mot sin vilja (med tanke på att hon i originalstoryn ligger och sover och inte får uppleva världen samtidigt som hennes slott tagits över av törnen och hennes folk sörjer henne blir hon nog bara tacksam) utan det faktum att hon inte får en chans att rädda sig själv och sedan automatiskt måste bli förälskad i mannen som räddat henne som tack (jag trodde det här med vita riddare var något ni ogillade?).

 4. @Axel Edgren: Om en kvinna hade kysst henne då för att rädda henne – hade det fortfarande varit ett problem att prinsessan inte kan rädda sig själv och sedan blir kär i sin nya flickvän?

  Eller är allt problematiskt just för att det är en man? Hmm

 5. Jag ser inget behov av att hoppa på dåraktiga privatpersoner, det finns tillräckligt av den varan bland journalister, forskare och makthavare.

 6. Chemtrails, strålkärringar, Krösa-Maja, David Icke, UFO-spanare, Jüri Linna, Skull and Bones kopplingar till Rotschild och Bilderberggruppens ödle-adel, Alf Enerström, anti-vaccare, femöreskemister som med darr på stämman förklarar att diväteoxid är ett av världens farligaste ämnen, bysnillen som tror att HAARPs 4MW kan orsaka jordbävningar och tycker termodynamik är ”naturvetenskapliga härskartekniker”.

  Och nu talgbollar.

  Jag tror personligen sådana här saker grundar sig i förhöjda halter av signalsubstansen dopamin (hyper-fantasi) kombinerat med låg grad av bildning.

 7. ” hade det fortfarande varit ett problem att prinsessan inte kan rädda sig själv”

  Jepp, OM killar och män i barnprogram överlag inte får vara lika passiva lika ofta.

  ”och sedan blir kär i sin nya flickvän?”

  Absolut. Kärlek fungerar inte så. Möjligen att man kan bjuda personen som räddar en på en trevlig dejt.

 8. Feminister har problem med så gott som alla äldre sagor där kvinnor är passiva enligt dom och blir räddade av prinsen eller framställs som onda styvmödrar häxor eller utför hushållsysslor och längtar till balen osv.
  I framtidens feministiska Sverige kommer dessa sagor vara märkta som farliga böcker där man måste fråga bibliotekspersonalen för att få låna dom för att sedan hämtas fram från ett låst utrymme som t.ex Mein Kampf idag.

 9. Är det sant? Finns han på riktigt? Är det inte bara nån som driver med svt och granskningnämnden?

 10. Som sagt var, hur ser Talgbollen på sagan om prinsessan som kysser grodor för att dom skall förvandlas till en prins ? Är det våldtäkt i kombination med tidelag ?

 11. Det riktigt lustiga i hela denna sak är inte pussens varande eller ickevarande.

  Kolla vad som händer när pussen blir känd för de kvinnliga skådespelarna. Båda kvinnorna visar med all önskvärd tydlighet ”Fel gjort! Fy dig!” och han förlorar deras respekt/vänskap/kärlek.

  Hur kan det vara uppmuntran till sådan kultur?
  Om där är något budskap till barnen så är det budskapet ”Man får inte pussa någon utan dennes samtycke”

  Det är patetiskt så det är roligt att anmäla det.

 12. Axel: ”Absolut. Kärlek fungerar inte så. Möjligen att man kan bjuda personen som räddar en på en trevlig dejt.”

  Ekonomisk ersättning för en sexuell handling?
  Det är ju olagligt (för den ena parten)!

 13. @pelle2
  Den prinsessan är egentligen en queer prins i rosa klänning och tiara. Det är bara när onda heteronormativa patriarker berättar sagan som det är en prinsessa.

 14. @Mariel:
  Vi får väl anta att Talgboll alltid frågar sina barn om hen får pussa på dem och respekterar deras ”nej” utan tjöt, krav eller tiggerier.

 15. @ Ninni

  Precis min tanke med…

  Riddaren skäms ju när han blir ifrågasatt. Men i sin iver att smöra för feministerna och visa sin ”godhet” så verkar mr Talgboll totalt missa poängen…

 16. @Plinkington & @Bashflak:
  Point taken. Det var egentligen inte min avsikt att racka ner på Talgbollen, jag ville bara ta upp saken som ett (kortfattat, några meningar) exempel på vansinnig feminism utan att gå in på skribenten i sig, men entusiasmen fick mig i sitt grepp när jag väl börjat skriva.

 17. ”våldtäkt”

  Jisses? jaha stackars prinsessan på ärten och de sju små femmefascisterna… och den stygge prinsen borde gå genuskurser och sen bli hemmafru på heltid istället, man kan börja fråga sig vem är överordnad resp underordnad vem egentligen? Rammstein har en intressant tolkning (som vanligt)

 18. @Axel Edgren: Så det handlar egentligen inte om att han kysste henne och det blev som det blev – utan om representationen av könen och att det ska vara 50 % representation av passiva och dominanta?

  Men om man ska visa tydligt vad som kan ske i verkligheten i sagor – hur ska man då kunna visa några sagor över huvud taget? Är hennes sömn över huvud taget bra att visa på tv då alls då undrar jag? Med tanke på att det _uppmuntrar_ till att söva ner andra mot deras vilja!??! (Spec kvinnor!!)

 19. Som sagt, riddaren blir rejält tillrättavisad för att han valt att rädda prinsessan med en kyss. Därmed faller ju Talgbollens invändningar iom att svt redan visar det han efterfrågar, dvs avståndstagande mot ofrivillig kroppskontakt.

  Det kanske är bra för Talgboll och hens vänner att enastående barnprogram som Tårtan, Skrotnisse, Sune och Fem myror inte visas längre. De programmen hade nog inte klarat granskningen från det pkstarriga genusögat

 20. .
  Som aviserat så var ju detta en… barnsaga.
  Rætt humoristisk enligt min mening.
  Tema i sagan var , syften och vår hållning till just syftena , inbillade eller verkiga.
  .
  Per Hagman
  .
  AntiMisandri = Antifeminism
  .

 21. White knight in shining armor… är ju faktiskt ett återkommande skällsord bland jämställdister, vilket i grunden detta är. Finns alltså även jämställdistisk problematik med denna saga.

  Därför är jag glatt förvånad att @Axel Edgren identifierar just den delen som det problematiska, även om slutsatserna kommer skilja sig åt en hel del. För visst finns det ett problem men framställandet av mannen som aktiv och kvinnan som passiv, men problemet med mannen som aktiv i detta fall är de krav som kommer med att han alltid förväntas komma till kvinnans räddning eller försvar. Att detta problem totalt osynliggörs* i resten av programmet är intressant – riddaren förväntas alltså inte bara rädda prinsessan, utan mer eller mindre alla kvinnor i hans närhet. När han inte agerar som de förväntar sig av honom blir han alltså helt utfryst.

  *”osynliggörs” läses med erforderlig ironisk underton

 22. Nja…jentan i slutet av sagan… kysste en groda.
  Vem vil kysse en frog.
  ho ho ho….vil du ?
  Per Hagman

 23. Försvarande av Julian Assange i inlägget ’Stöd min nya kampanj:
  Sy ihop fittan’ förra veckan och nu detta.

  Varför inte lära sig lite om samtycke och att lämna sovande kvinnor i fred?

 24. @Kim: Varför inte lära sig att inte anmäla folk för att man ångrar ett ligg för att man fått veta att han legat med andra?

 25. @Kim:
  Antar att du hört berättelsen om Törnrosa. Hur bär man sig åt för att få samtycke från en person som legat i koma i 100 år.

  Ursäkta fröken, jag vet att ni sover, skulle jag kunna få ert samtycke till att väcka er?

 26. @Ninni,

  Du har skrivit precis det jag tänkte redan. Man visar att det är fel att pussa på någon utan att ha personens samtycke. Kan inte se att detta på något sätt kan ses som ”uppmuntran”.

 27. Har uppdaterat inlägget:

  [uppdatering 2013-09-26: Talgboll har uppdaterat inlägget på sin blogg efter att ha fått svar från granskningsnämnden på sin anmälan. Granskningsnämnden kommer inte att granska ärendet då det inte prioriteras. Samtidigt har tyvärr alla kommentarer till hans inlägg försvunnit. (Sparkar mig själv för att jag inte sparade ner en pdf av inlägg med kommentarer) Om det sen är avsiktligt eller en bieffekt av uppdateringen ska jag låta vara osagt. Det är vad jag kan se inte en wordpressblogg, så möjligheten finns att det är en ren bieffekt.

  Tyvärr klantade jag mig också med undersökningen, jag har fått in massor med mail från de som röstat, men vad de röstade på har gått förlorat. I det fåtal fall där någon skrivit något i kommentarsrutan så har det varit med, men själva röstningen gick åt skogen. Jag fixade det i går kväll, så alla nya röster har med alla uppgifter som sig bör. Rösta gärna om ifall du röstat tidigare. ”Femnism i allmänhet” leder, ”Sveland i synnerhet” enda tvåa ännu så länge Smile ]

  Ledsen för att jag strulade till det med undersökningen, men som alla säkert förstår så var den mest menad som en ploj, och ett uttryck för min exprimentlusta. Nu vet jag i alla fall hur det fungerar om jag vill göra en seriös undersökning vid något tillfället. Men rösta gärna om, vore kul om det faktiskt gick att presentera ett resultat.

 28. Det finns mycket som talar för att en person som har sådana extrema åsikter är en bluff som försöker förneka sanningen om sina egna sidor.
  Med andra ord skulle jag kunna sätta en tusenlapp på att de allra flesta som uttrycker sig så här överdrivet själv har varit i rollen eller fantiserar om att ha rollen som förövare/våldtäktsman
  Creepy!
  Really Creepy!