Roosh håller presskonferens om legalisering av våldtäkter
avatar

Dolfs logo

Eders Ödmjuke låter Roosh tala i egen sak

Både jag och Knasen har skrivit om uppståndelsen med anledning av Rooshs artikel om att legalisera våldtäkter. I mitt inlägg ingår en svensk översättning av Roosh våldtäkts­artikel för den som behöver det. Knasen gör också en utmärkt analys analys för dem som inte kan tänka själva.

Den 6 februari, alltså samma dag som Knasens inlägg, men ett par dagar efter mitt, gav Roosh en presskonferens i Washington, D.C.

Jag ser därmed ingen anledning till att inte låta Roosh själv få ge sina synpunkter på artikeln och uppståndelsen som den gett upphov till:

RooshV möter pressen

Roosh 08.30: Jag beklagar att folk är så korkade att jag var tvungen att lägga till det [att det är ett satiriskt tankeexperiment] i artikeln. Jag kunde aldrig föreställa mig att folk skulle ta det bokstavligt för att ljuga som en del av sin eländiga politiska agenda. Jag trodde aldrig att ni skulle ljuga om det. Men eftersom massorna nu tror på tramset som ni skriver, måste jag behandla alla som 8-åriga barn och säga att detta var ett tanke-experiment, trots att det borde vara uppenbart för var och varenda en som inte är idiot.
Reporter 09.00: Så varför skrev du den ursprungligen?
Roosh 09.02: För jag är en skribent, och jag skriver saker för att jag vill göra en poäng. Den där artikeln hade en poäng om personligt ansvar. Kvinnors säkerhet ligger inte bara i männens händer, utan ligger också i deras egna händer.

Det sammanfattar väl ganska bra också hur jag bedömde hans artikel i mitt eget inlägg.

Presskonferensen är väl värd att se. Jag noterar att han verkar ganska avslappnad, och även om han egentligen läser lusen av journalisterna, upprepade gånger ställer dem mot väggen för att ljuga och håller dem ansvariga för den hotbild de skapat mot hans familj, så är han inte på något vis otrevlig utan uppträder väldigt sakligt och städat. Lite obegripligt för mig, själv hade jag i den situationen nog gett dem en försmak av de svavelosande flammorna som väntar dem i de nedre regionerna (och med ”nedre regionerna” avser jag tillvaron efter detta, inte genitalierna.) En sak som återkommer flera gånger under presskonferensen är att han uppmanar journalisterna att faktiskt göra sitt hemarbete och läsa vad han skriver. När en av journalisterna ifrågasätter vad som står på hans hemsida så påpekar han att det enda journalisten gör är att läsa en lista av titlar till artiklar han (Roosh) har skrivit, men att han (journalisten) uppenbarligen inte läst någon av de faktiska artiklarna.

Värt att nämna, för dem som inte tittar på videon eller som har svårt för engelskan, är också att han avfärdar påståenden om att han bor i källaren hos mamma. Han uppger att han bor i Europa, av naturliga skäl vill han inte ange mer precist var, och att han brukar besöka sin mor en månad om året ungefär.

En kvinnlig reporter tar upp att vad han skriver kan uppfattas som stötande, på vilket han i princip svarar: ”Än sen? Yttrandefrihet!”, och menar på att om folk tar illa vid sig på grund av vad han skriver så innebär det bara att han på något vis har lyckats nå dem.

Han framhåller också att han aldrig blivit anklagad för våldtäkt, än mindre dömd, och att han inte heller hört talas om några fall av att hans följare skulle ha skadat kvinnor, vilket säkerligen hade slagits upp i nyheterna om det hade förekommit. (Enligt min mening utmanar han ödet lite, skulle inte förvåna mig om någon nu när han blivit världskändis får för sig att anmäla honom.)

Han konstaterar att han tack vare tidningsskriverierna har blivit världens, för ögonblicket, mest hatade man, helt baserat på journalisternas lögner, men att han gillar läget och tänker dra nytta av publiciteten, förutsatt att han överlever (han nämner livvakter ett par gånger, och om jag förstår det rätt så har han faktiskt livvakter).

Träffarna som Roosh hade arrangerat runt om i världen den 6 februari ställdes in av säkerhetsskäl. (När skriverierna drog igång här missförstod jag det som att han skulle komma till sverige, det var uppenbarligen inte alls avsikten.) Han visar också på medias dubbelmoral, de blir helt till sig it trasorna över en fredlig social tillställning han försökt arrangera samtidigt som de lade locket på ifråga om nyårshändelserna i Köln.

Return of Kings meetup

Det är väl, utan någon kronologisk ordning, huvudpunkterna i presskonferensen.

Sist men inte minst, min mening är att Roosh på presskonferensen ger ett trovärdigt och sanningsenligt intryck. Vad nu det är värt.

©2016 Anders ”Dolf” Ericsson. Alla rättigheter förbehållna.

Om Dolf (a.k.a. Anders Ericsson)

Hjärtlös filantrop och altruistisk cyniker                                                                                  Minimal moderering begränsad till rena nödvändigheter.                                                         Skitstövlar åker ut permanent med en fet spark i ändalykten.                                                   e-mail: dolf.gd@hotmail.com

Kommentarer

Roosh håller presskonferens om legalisering av våldtäkter — 17 kommentarer

 1. En helt allvarlig fundering:

  Det är faktiskt så att Roosh förslag i hans satir inte ligger så långt ifrån vad många feminister förespråkar. Dessa vill ofta ha någon form av samtyckeslagstiftning, även om de är väldigt luddiga med hur en sådan ska se ut.

  Långsiktigt samtycke säger de absolut nej till, så vi måste förmoda att det de vill ha är en kortsiktig variant. Detta finns implementerat endast i Iran vad jag vet, där man går och registrerar sig med en imam för valfri tidsperiod.

  Man skulle kunna göra något liknande i västvärlden, dvs. ett kort möte med en domare eller liknande som utfärdar ett intyg att båda parter har samtyckt till sex under en dag eller vecka. Men ett alternativ vore att ha ”samtyckes zoner” där man deklarerar sitt samtycke bara genom att gå in. Detta kunde ske t.ex med tydlig varningstext på dörren eller liknande.

  Sen får man väl även införa någon form av maximal tidsgräns, eftersom alla verkar vara överens om att kvinnor inte har förmågan att ge långsiktigt samtycke. Par i fasta förhållanden kanske kan lösa detta praktiskt genom att man har ett ”samtyckesrum” vid varje givet tillfälle och sen byter man när man har nått tidsgränsen.

 2. Hej.

  En reflektion eller så:

  Jag har inbillat mig att huvudskälet till den generellt sett usla standarden och tillika kollegiala inaveln hos den svenska mediala kåren stod att finna hos journalisthögskolan. Den illusionen krackelerade inte så lite nu.

  Överlag belyser den affären något mycket värre hos hela den västerländska civilisationen: dels finns ingen ork till faktagranskning, analys av källor eller ens vilja att göra detta, dels finns en allt tydligare föreställning om att verkligheten är demokratisk. Med det menar jag att om tillräckligt många tycker samma sak så är det därför sant, och eventuellt tal om empiri, bevis eller liknande är förtryckande maktspråk. Är det pöbelväldets triumf vi bevittnar?

  Hur många gånger hör jag inte varje vecka kollegor (!) orera om en eller annan sak, där motargumentet (om man ifrågasätter deras lyriska skildringar) är antingen ”Dom säger ju att…” eller ”Man måste inte tro på vetenskapen. Alla har sin egen sanning…”.

  ”Hörde du om han som vill legalisera våldtäkt?”
  ”Menar du Rush eller Roosh, eller hur det nu skall uttalas?”
  ”Ja, heter han så? Usch vad hemskt. Tänk att han får sprida sådana åsikter!”
  ”Men det var ju inte det han sa. Har du läst vad han sa?”
  ”Va? Nej, men dom säger ju att…, jaja, han är obehaglig i alla fall.”

  Återgivet ur minnet, så citaten är inte citat egentligen. Går vi som civilisation mot en ny tid av ledarkult?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 3. @Rikard:

  ” Är det pöbelväldets triumf vi bevittnar?”

  Ja, sannolikt! Det är väl kanske inte direkt en överraskning om man läser om demokratins historia, men likväl djupt störande när man befinner sig mitt i det och dessutom inser att det troligen inte går att stoppa. Jefferson var ytterst medveten om dessa faror och försökte skapa ett system som skulle undvika dem. Det gick ganska bra, men med tiden blev det urholkat.

  Kanske är det endast direktdemokrati som fungerar? Men det är också möjligt att Schweiz har klarat sig så bra pga. att kvinnorna fick rösträtt mycket senare.

  Hur som helst är det alltid en fröjd att läsa dina kommentarer, Rikard. Du skriver otroligt bra svenska!

 4. @Rikard, @utlandssvensk:
  Vi har länge haft en åsiktskorridor. Nu kom ju i veckan utredningen om integritetsbrott där man föreslår lagstiftning som skall börja dra åt snaran på det fria ordet.
  Kvällens uppdrag granskning fick gör mig illamående. Programmet som skulle handla om näthat hade kunnat kallas ”män som näthatar kvinnor del 2” eller mer rättvisande ”sverigedemokratiska män som näthatar ädla vänsterfeministiska kvinnor i samhällstoppen som är politiskt aktiva.” Offren som presenteras är 1. Rossanna Dinamarca, 2. Åsa Linderborg, 3. Pluskeluskan, 4. folkpartisten (Britta Olsson) 5. Åsa Stahlin, givetvis får vi se SMS som ”vi är några kåta sverigedemokrater som vill knulla dig i analrosen din jävla fitta”. Alla SMS råkar ha sänts av samma person som blir gripen och åtalas, och för att riktigt gnida salt i såren så är Claes Borgström med på ett hörn också i rättegången, och ställer frågan till den åtalade (som har surfat på Nordfronts hemsida) ”Vad står Nordfront för?”, på vilket vi får svaret att ”ja det är som sverigedemokraterna fast mer …”

  Uppdrag granskning har nått lågvattenmärket alla kategorier.

  Det är fantastiskt att de lyckas sänka nivån gång på gång, man trodde ju att det vore omöjligt att sjunka lägre.

 5. Hej.

  @utlandssvensk: tack för berömmet!

  Om ämnet: jag försöker ta mig igen den där förbenade utredningen:
  [http://www.regeringen.se/contentassets/207048837827439b9d1dce919d0dd6f9/integritet-och-straffskydd-sou-20167]
  Eländet är över sexhundra sidor kombinerad byråkratsvenska och vaga semantiska och definitionsmässiga ordkonstruktioner. En känsla av att pga tråkslag vilja gnaga armen av sig infinner sig fort, tillsammans med ett djupt obehag över hur vag man är över vad som blir straffbart. Juridisk språklig relativism skulle man kunna säga. Etablerade journalister och dessas arbetsgivare är tydligen undantagna. Susanna Varis håller på med en genomläsning och har lagt upp en del synpunkter på sin blogg [susannavaris.com/blogg/].

  En tanke jag lekt med är val till ämbeten och befattningar istället för politiskt utsedda tjänstemän. ”Rösta på Gösta” men fullt ut: vem blir kommunens skolchef för de kommande fem åren? Bara att ställa upp och försöka övertyga väljarna. Med det kommer ett större medborgerligt ansvar och förhoppningsvis insikten att rösta är att utöva makt.

  Jag, och ni och flera andra, har många både realistiska och utopiska såväl som mer eller mindre genomförbara tankar om att skapa demokrati i Sverige. Vad jag tror vi saknar, både i analys och diskussion (i det vidare offentliga samtalet som det brukar kallas) är en plan hur detta skall kunna genomföras via det nuvarande partisystemet; det är ju knappast intresserat av att begränsa sin makt, och som alla slutna system utan konkurrens släpper man bara fram människor som dels är minst tio procent dummare och mindre kompetenta än en själv (enligt sig själv), dels sådana som visar att de följer spelreglerna. Att vara lojal mot ’knapptryckarkompaniet’ är viktigare än om du är [X]-partist.

  Troligen får vi väl se i realtid hur ett repressivt system skapar förutsättningarna för sin egen existens. Frågan jag ställer mig är hur länge det kan hålla utan en massiv upprustning av våldsapparaten; mångkultur förutsätter en militariserad polis för att kunna existera.

  Angående valstugereportaget: vad som verkligen saknades där var lika behandling av alla partier. Om tidningen Neo:s artiklar om media är något att gå efter har Josefsson så smått kommit till sans genom åren. En kommentar han fällde i Neo i samband med visandet av inslagen om höger- respektive vänsterextremt våld var att han motarbetats inifrån SVT med bland annat kommentarer på temat: ”Varför gör du ett program om dom? [vänsterextremister, min anmärkning] Dom är ju på vår sida!”, samt att han aldrig fått göra det inslaget överhuvudtaget om hans status utåt varit lägre. Vem vet, han kanske börjar bli gammal nog att bry sig om journalistiska ideal, eller så känner han att han börjar bli utmanövrerad? När f*n blir gammal…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

 6. @Rikard:

  ”jag försöker ta mig igen den där förbenade utredningen”

  Bra att någon gör det!

  ”Etablerade journalister och dessas arbetsgivare är tydligen undantagna.”

  Jaha, då tar de steget fullt ut. Vad gäller HMF har den gällt alla lika på pappret, men i praktiken aldrig tillämpats mot de ”goda”.

  ”är en plan hur detta skall kunna genomföras via det nuvarande partisystemet”

  Min uppfattning är att det tåget har gått.

  ”mångkultur förutsätter en militariserad polis för att kunna existera”

  Ja, absolut! Men man verkar vara mycket ovilliga att erkänna detta och frågan är om svenska staten har förmågan att sätta upp och driva den typ av tungt beväpnad och öppet brutal styrka som krävs. Väldigt osannolikt, enligt mig.

  Alternativet är etniska/religiösa miliser och som jag ser det har utvecklingen mot något sådant redan inletts.

 7. Hur hade ni tänkt att sådana som Roosh ska hanteras? Låta de hållas?

  Tycker även det är rätt äckligt att vissa här verkar ha attityden ”Asså det är ju bra att han tycker kvinnor är vuxna om man säger emot honom så infantiliserar man ju kvinnor!”

  hHn säger att man får våldta personer på sin egendom och inom äktenskapet. Han är ingen satiriker. Han är en våldsverkare, våldtäktsman och extremist. Jag fattar inte hur ni kan tro att feminister överdriver när eran sajt har så många sjuka, västerländska högerindivider.

 8. @Axel Edgren:

  ”Hur hade ni tänkt att sådana som Roosh ska hanteras? Låta de hållas?”

  Ja, det tycker jag! Vad tycker du, Axel? Hur vill du ”hantera” Roosh?

  ”Jag fattar inte hur ni kan tro att feminister överdriver när eran sajt har så många sjuka, västerländska högerindivider.

  Ja, fy så otrevligt! Men oroa dig inte Axel, vi sjunger på sista versen i Sverige! Den nya majoritetsbefolkningen kommer säkert att passa dig mycket bättre. Fast de lär få Roosh V att framstå som en riktig mjukisfeminist….

 9. @Axel Edgren: Hej.

  Du skriver att han är våldtäktsman. Är han alltså dömd för våldtäkt i något land? Våldsverkare reser också frågan om vad som avses, och med vad du jämför. Extremist kan däremot vara korrekt, om du använder betydelsen där extremist syftar på en person vars åsikter inte är i överensstämmelse med en större grupp, oftast ett lands befolkning. Den siffran jag minns är i regionen fem till tio procent, men jag saknar källa på det.

  Västerländsk stämmer åtminstone på mig, fast jag undrar vad din definition av västerländsk är förstås. Sjuk? Hur menar du? Höger är jag inte, och inte vänster heller, då den skalan är en medial illusion.

  Vilka åsikter anser du skall förbjudas? Jag frågar eftersom du inleder med att fråga hur man skall hantera den här personen. Mitt svar är förutsägbart nog att du skall debattera och argumentera bättre än honom för dina ståndpunkter och övertyga oss om att du erbjuder något bättre.

  Kamratliga hälsningar,

  Rikard, lärare

 10. Roosh V är ju ett troll, som kör ett P.R. stunt för att få fart på försäljningen i bokutgivningen.

  Han har lyckats rätt bra. Nästan halva mänskligheten hatar honom (Enligt Roosh egen logik) Och många kommer att köpa böckerna för att ta reda på varför. Han får gratis reklamtid i etern som är värt miljoner $. Journalister,feminister, belackare, försvarare bara hjälper till. Hej Axel Edgren . ja, du är en av dem. Och hej alla andra som kämpar hårt för att hitta körsbären i skithinken av ”sanning” i Roosh påståenden.

 11. @utlandssvensk:

  Jäkligt intressant att du skriver det. Möjligt att jag just nu inte kan skilja på satir och satir. På något sätt har ju Feminazis lyckats med sitt uppsåt : Plantera tvivel och få ”Fienden” att kompromissa med sin agenda och till slut dra ut en låtsaskonflikt in i absurdum.

  Är det måhända en propagandaseger för Feminazis ?

  Man drar fram en publikations nolla som Roosh, som helt plötsligt får agera som agent för en reaktionär maskulin motkraft.
  Det här skulle ju bara ske. Man laddar sitt vapen med samma kaliber som sina motståndare. En krigsförklaring och en konfrontativ agenda som jag, som man, tar totalt avstånd ifrån.

  Roosh är en lurig smurf, som vill profitera. Inte avancera.

 12. @Dreadlock:

  ”Möjligt att jag just nu inte kan skilja på satir och satir.”

  Det blir allt svårare i denna värld! Men det jag skrev i den första kommentaren i denna tråd var inte satir.

  Per definition skulle någon form av samtyckeslagstiftning innebära att man delvis ”legaliserade våldtäkt”, eftersom vissa gärningar som tidigare var straffbara inte längre skulle vara det.

  Därför är Rooshs förslag i hans satir i grunden väldigt likartat det som många feminister påstår sig vilja ha.

  Fast feministerna lär knappast någonsin presentera ett konkret förslag på en verklig samtyckeslag eftersom de fundamentalt inte anser att kvinnor är kapabla att ge samtycke för en period längre än en nanosekund.

  Detta leder sen vidare till något vi har pratat om här tidigare, nämligen att det inte är ett hållbart system att kvinnor anses helt sakna förmåga att ingå bindande kontrakt i vissa sammanhang men samtidigt ska behandlas som fullt myndiga personer.

 13. (+) För att han retat upp det inpyrda feminist-etablissemanget som avskyr yttrandefrihet.

  (-) För att han är så outsägligt trist, självhävdande och enkelspårig.

 14. Manosfären representeras väl av Roosh. Han är pro-våldtäkt. Mansrättare, incels, PUAs och hathögern är anti-anti-våldtäkt.

  Reelt sätt samma sak.