Manchesterbomben visar att Terroristerna nu har begripit hur Europas Genusordning ser ut.
avatar

Jag hade tänkt skriva om något annat idag men eftersom det enda som kommer att diskuteras är Islamiska Statens Terrordåd mot Ariana Grandes konsert i Manchester Arena igår kväll där en bomb exploderade vid utgången så är det bara att rätta sig efter det. Dödsssiffran har nu stigit till 22 och antalet skadade är öve 50 men dessa hemska siffror är långtifrån hela berättelsen. Det är nämligen inte bara hur många som dödas och skadas som har betydelse för hur ett terrordåd bedöms utan även vilka offren var. Vissa dödade tycker media är finare än andra, Terroristerna verkar nu nämligen begripa hur genusordningen i västvärlden fungerar. Mats Larsson gör följande påstående i Expressen:

Attacken i Manchester är den värsta Storbritannien upplevt sedan den 7 juli 2005 då fyra självmordsbombare sprängde sig på Londons tunnelbana och i en buss. 56 personer dödades, inklusive de fyra självmordsbombarna.

Jag vill mena att han på vissa sätt har fel. Attacken igår är inte nödvändigtvis den värsta sedan 7/7 2005. Attacken igår kan faktiskt beskrivas som värre än den 7/7 och här skall jag förklara varför.  Först en disclaimer. Den här texten är analytisk. Jag tycker det här terroristdådet är precis lika vidrigt som alla andra tycker men mitt syfte med att skriva om terrordådet är inte att delta i den emotionella gemenskap som vi redan sett hundra gånger tidigare vid andra vidriga massmord och som aldrig leder någonvart. Mitt syfte är att lägga fakta på bordet. Vi börjar med Expressens Frida Boisen

En attack mot det finast vi har: våra barn och unga tjejer. Mot lyckliga tjejer och pojkar som dansar, sjunger och hyllar livet på en Ariana Grande-konsert.

Det första jag tänkte när jag såg den här texten var: Undrar vilka Frida Boisen anser inte är de finaste vi har. Vad för någonting är de som inte är barn och unga tjejer? Det fulaste vi har eller? Fast så lät det inte tidigare 2015 när det gällde romska tiggare på gatorna. Och så lät det heller inte 2016 när det gällde vuxna män som migrerade hit från Mellanöstern och Nordafrika under det som missvisande kallats ”flyktingkrisen” trots att de flesta var migranter och inte alls flydde. Inte ens vid Nyårsnatten i Köln när hundratals tjejer utsattes för sexövergrepp så var argumentet att tjejer var det finaste vi har. Skall man få någon logik i reaktionerna så var tjejerna i Köln helt enkelt för gamla för att massövergreppen skulle leda till politiska konsekvenser. De var inte barn nog. Boisen igen:

En attack mot allt som är vackert. En attack mot allt som är fritt och bra och kul. En attack där våra barn är måltavlor.

Alternativt så var förklaringen till bristen på reaktioner på Köln att det var i Tyskland det hände. Mycket tyder nämligen på att dagens politiker i Tyskland bryr sig mer om sina egna skuldkänslor över nazismen än något annat. Å andra sidan om tyska politiker vill distansera sig från landets mörka förflutna så har de uppenbarligen missat hur illa symboliken går ihop. Vi har nämligen åter har en situation där Tyskland anser sig vara ideologiskt renlärigt att leda Europa för att sedan attackera Polen medan ett splittrat och svagt Frankrike ser på under tiden som Rysslands lojalitet är oklar och Storbritannien utgör det enda egentliga hindret. En position för vilken britterna behöver goda relationer med USA:s president. Och sämsta landet i hela Europa på att motstå Tysklands inflytande har åter varit Sverige som gått mycket längre än Danmark och Norge i att rätta sig efter tyska läran.

En attack där fler än 20 unga nu mördats i vad som verkar vara ett nytt terrordåd.

Vanligen när terrordåd, andra illdåd eller katastrofer inträffar så brukar massmedia efter dödssiffrorna lägga till ”kvinnor och barn”. Så kommer dock sannolikt inte att vara fallet vad gäller terroristdådet i Manchester igår kväll. Det finns bara en orsak att välja en Ariana Grandekonsert som måltavla. Den här gången var kvinnor och barn inte förbipasserande som hade oturen att dödas av närhet till måltavlan. Den här gånger var kvinnor och barn själva måltavlan! Det räcker med några sekunders bild och ljud från konserten för att konstatera att om man riktar en bomb mot den här publiken då kan den tänkta måltavlan bara vara en  Mängder av minderåriga flickor i publiken och många föräldrar utanför som väntade på sina barn. Då smäller bomben.

Och därefter paniken.

Och försöken av Arenan att lugna publiken.

Slutsatsen är enkel. Precis som Frida Boisen säger. Unga tjejer och barn är det finaste de har. Terrorism är sagt i enkla termer att med våld kapa åt sig uppmärksamhet i massmedia utan att behöva förtjäna den. Det faktum att bomben riktades mot en konsert med nästan bara unga tjejer i publiken innebär att terroristerna förstått precis vad Europeiska samhället värderar idag. Inte politiska måltavlor nej de har mer bevakning men det går snabbare att komma över. Terrorister har tidigare attackerat uniformerad militär och det har blåst över. De har attackerat uniformerade poliser och det har också blåst över. De har till och med mördat säkerhetsvakter på trapporna till Westminster och även då lyckades Europas styrande övertyga sig själva att någonannanism var den bästa lösningen.

Någonanannanism innebar såklart att det alltid var någonannan som drabbades, Aldrig dem själva så de styrande behövde aldrig reagera. Däremot kunde de glatt ta äran över att hantera terroristdåd efter att totalt ha misslyckats att hindra dem ske. Terroristerna körde in lastbilar in i folksamlingar i Nice och Berlin och i Stockholm. Döm deras förvåning när inte det heller gav den politiska reaktion de väntat sig. En folksamling kan vara vem som helst och Europas politiker skiter helt enkelt HELT i sina befolkningar. Politikerklassen kunde inte bry sig mindre om andra människor så länge det var vilka som helst . Politiker vid regeringsmakten kunde inte springa fortare från att ena veckan hålla allvarliga tal till att nästa vecka hitta sätt att kapitalisera på terrordåden de fördömt.

Det var bara en tidsfråga innan terroristerna skulle byta taktik. NÅGONTING måste det finnas som Europas politiker och journalister bryr sig om. De kan inte vara totalt likgiltiga för allt i hela världen det måste vara något som även tidningsskribenter bryr sig om förutom sin ideologi då för den kan terroristerna ju inte bomba. Det självklara svaret gällande vad tyckareliter bryr sig om idag är muslimer. Om terroristerna bombade en moské så skulle Europas samtliga politiker och skribenter skita knäck och dessutom skylla dådet på nazister. Men om terroristerna själva var islamister fanns det uppenbara orsaker för dem att inte välja en moské som måltavla. Vi vet att Europas politiker är hyperkänskliga gällande islam. Men om man inte kunde utnyttja det och måste ha en annan måltavla vad är det då som Europas tyckareliter värderar idag?

Lite kort historia: Europas styrande skiter i  poliser som dödas, de skiter i militärer som dödas, de skiter i präster som mördas inne i kyrkan, de skiter i folksamlingar som mejas ner av lastbilar. Europa bryr sig om EU men EU-byggnaderna är givetvis hårda mål med massiv säkerhet som inte terroristerna rår på. Det är ju denna säkerhet som är en av orsakerna de politiska ledarna så glatt förespråkar åtgärder som leder till minskad säkerhet i samhället. De har sitt på det torra. Terroristerna föredrar mjuka mål med obefintlig säkerhet. Sett från detta perspektiv är gårdagens terrordåd skrämmande logiskt. Det handlar om Genusordningen och Feminism. Det finaste Europas tyckare, politiker och journalister tycker sig ha och en av de få saker de bryr sig om.

Sina döttrar!

Så vad gjorde terroristerna? De valde ut exakt den sorts mål där största koncentrationen av medelklassens döttrar fanns. Exakt den sorts artist som är liberal och står för de fina vänsteråsikterna. Som grät när Hillary Clinton förlorade och avskyr stygga dumma Donald Trump. Jag behövde inte ens söka tre sekunder för att bekräfta vilken sorts artist Ariana Grande är. Utöver att vara den vanliga Britney Spears-sorten som drar storpublik av unga tjejer så är hon även den sorts artist som kort efter att Donald Trump vunnit valet i USA delade en karta som visade hur valet hade gått om enbart hennes generation (18-25) hade fått rösta. Dumma gamla människor som röstade på stora stygga Donald Trump. Men givetvis anser hon unga människor vet bäst och försäkrade att bättre tider kommer.

although i’ve been crying all night and morning…… It restores my hope a little bit that this is what our generation’s vote looked like. it says to me that better times are coming….. we just have to stick together right now.

För att undvika säkerheten (vilket visade sig onödigt för efter vad jag hört så var den otroligt nog obefintlig igår) så bombades inte själva konserten utan publiken när de lämnade utgången. Alla som någonsin lämnat en popkonsert vet vad som skulle hända om någon med en bomb gick in i folkmassan på väg ut. Terroristerna behövde alltså inte ens ta sig in på dessa evenemang. De listade ut att Ariana Grandes symbolvärde som amerikansk kändis även skulle gälla publiken vid utgången. Hon skulle uttala sig även om det inte var själva konserten som bombats. Till skillnad från med lastbilsdåden eller till och med 7/7 bomberna så var det heller ingen slumpvald folkmassa utan en specifikt utvald grupp.

Det är dock inte det värsta. Det värsta är att jag inte kan se hur politikerna den här gången skall kunna förhindra fler terrordåd av samma sort utan att ge upp den ideologi de driver. I Samband med terrordådet i Stockholm började man genast diskutera om hur skulle förbättra säkerheten kring lastbilar så de inte gick att vansinnessköra. I samband med terrorbomber mot olika evenemang så har man diskuterat hur man skulle förbättra säkerheten så obehöriga inte kom in. Men nu när terrorister listat ut att media och de drabbade kändisarna reagerar  även om det inte är evenemanget i sig som utsätts för terrordådet utan publiken när den lämnar platsen… vad blir nästa steg?

Vilken säkerhet kan en arena erbjuda folk som redan lämnat arenan? Vilken säkerhet kan en biograf erbjuda folk som är på gatan utanför när filmen är slut? När en hög politiker håller tal så finns massiv säkerhet men vad händer om folkmassan som lyssnat attackeras efteråt när de lämnar mötet? Hur hanterar vår demokrati den situationen? Kändisar är hårda mål, de har säkerhet men vad händer om deras publik attackeras? Vad jag kan se så finns det bara två alternativ. Man har fokusera på det tredje att försöka ha så bra säkerhet som möjligt men som vi kan se kommer det inte att fungera. Så vad finns då kvar

 1. Media och kändisar måste bojkotta rapportering om terrorism
 2. Galningar måste avlägsnas innan de hinner försöka begå illdåd.

Tyvärr får vi sluta där. Den efterföljande diskussionen får visa vilka lösningar som finns.

Kommentarer

Manchesterbomben visar att Terroristerna nu har begripit hur Europas Genusordning ser ut. — 240 kommentarer

 1. Tommy Robinson: (Fri översättning) ”Jag är i Manchester nu. Det finns en historia av extremism kring moskén bakom mig. Från den punkt där jag nu står i 3,2 kilometers radie har 16 män antingen dödats eller fängslats för att ha slagits för IS”

 2. ”Mycket tyder nämligen på att dagens politiker i Tyskland bryr sig mer om sina egna skuldkänslor över nazismen än något annat.”

  Jobbigt dårå för er sorg-iglar och gamar att tyska väljare inte vill byta politiker trots att de har varje möjlighet att göra det. Men de kanske är lika onda och hatar alla vita de också?

 3. ”Exakt den sorts artist som är liberal och står för de fina vänsteråsikterna.”

  Fina vänsteråsikter som ”fattiga och lågutbildade vita i hopplösa områden ska inte behöva dö i brist på sjukvård eller för att deras produkter och grundvatten förgiftas”?

  Allt Trump vill dödar och skadar hans väljare. Allt vänstern vill hjälper och räddar Trumps väljare. Vänstern är de enda som hjälper Trumps väljare. Alla som inte hatar Trump vill att fattiga och lågutbildade vita ska dö och lida. Ariana Grande vill hjälpa fattiga och lågutbildade vita. Erik Wedin och i princip alla på den här sajten vill döda och skada dem.

  Och den som säger att det inte är på det viset kan inte heller säga att islam skapar terrordåd, för kausalitetskopplingen är MINST lika direkt och klar mellan era politiska preferenser och död och lidande för fattiga, lågutbildade vita. Hela era liv går ut på att förneka motsägelsen i allt ni säger. Ni har inte en politisk filosofi eller ideologi. Ni har bara en sjukdom.

 4. Det är bara folk som röstar Labour som vill hjälpa Nigels supportrar, medan Nigel vill ha politik som ändar eller förstör deras liv. Det är bara de som röstar rödgröna som hjälper de förtappade på Flashback.

 5. En islamist dödar 50-talet på en gayklubb i Florida.

  Miljoner kristna röstar för en vicepresident som tror på att tortera homosexuella barn till heterosexualitet och startade en AIDS-epidemi av ren nid.

  En islamist dödar unga kvinnor.

  Miljoner kristna vita röstar för sjukvårdsförslag som innebär att kvinnor som blivit slagna eller våldtagna straffas med omöjliga försäkringspremier om de anmäler det till polisen. En slags hyllning till misogynt våld. Ett lagförslag nästan framtaget för att främja våldtäkt.

  Försöker du påpeka för dessa vita kristna att de och Trump alltså *inte* får kalla sig LGBT-amerikaners och unga kvinnors bästa vän, möts du av ett kompakt och religiöst förakt samt hån i bästa fall, doxxing, hot och överfall i sämsta.

  Kausalitetskopplingen, som jag nämnde. Folk vet vad de gör och röstar på. Det är när de försöker förneka vad de gjort och vill som de på allvar börjar äckla mig.

  Den som röstade på Trump ville att kvinnor som våldtagits inte ska kunna anmäla det till polisen. De som inte hatar Trump vill att kvinnor som blivit slagna ska misshandlas igen av sitt sjukförsäkringsbolag. Den som inte hatar Trump och alla hans anhängare, hatar kvinnor och vill skada och döda många fler kvinnor än kräket som attackerade konserten. För den kausaliteten är uppenbar.

  Jag är den enda här jag kan se som inte jublar när jag hör att våldtagna och misshandlade kvinnor inte ska kunna anmäla det till polisen utan att förlora möjligheten att betala för säkrad sjukvård. Jag är den enda här som inte hatar kvinnor​ lika mycket som gärningsmannen i Manchester. Den enda.

 6. @ Erik,

  ” Vi har nämligen åter har en situation där Tyskland anser sig vara ideologiskt renlärigt att leda Europa för att sedan attackera Polen medan ett splittrat och svagt Frankrike ser på under tiden som Rysslands lojalitet är oklar och Storbritannien utgör det enda egentliga hindret. En position för vilken britterna behöver goda relationer med USA:s president. Och sämsta landet i hela Europa på att motstå Tysklands inflytande har åter varit Sverige som gått mycket längre än Danmark och Norge i att rätta sig efter tyska läran.”

  Det där var riktigt, riktigt elegant! Bland det vassaste jag har läst!

  Men likväl har jag självklart något att tillägga:

  1. Det är nästan en förbannelse att all debatt ständigt ska gå i regress till WW2.

  2. Det går att argumentera för att Sverige var ledande ideologiskt både inför WW2 och nu och att tyskarna bara är större och mer handlingskraftiga.

 7. Jag skulle inte lita på kunskaperna när det gäller fracking och linkande tekniker från en uppenbart kolerisk humanist.

 8. Alltså seriöst VAD PÅGÅR? Det har gått mindre än 24 timmar och vi har redan en till patetisk vidrig terroristattack. Denna gång på Filippinerna, i staden Marawi så har det skett gatustrider mellan en IS-rebellgrupp och Filippinska armen.

 9. @Erik:

  ”Alltså seriöst VAD PÅGÅR?”

  Det är väl uppenbart? Under 1400 år har det varit krig, oroligheter och våld överallt där muslimer möter andra. Vi har nu sett till att just detta möte sker på så många platser som möjligt, så självklart får vi våld och terror överallt.

  Problemet är i grunden inte muslimerna. Det är vi som gör allt vi kan för att uppfylla den klassiska definitionen av vanvett, dvs. vi upprepar ständigt handlingar som empiriskt helt säkert leder till katastrof, men förväntar oss motsatt utfall…

 10. ”Alltså seriöst VAD PÅGÅR?”

  I Filippinerna? Tja, en seriemördande statsmakt som leds av en hjärnsjuk, sadistisk narr är i gatustrid med seriemördare som inte helgats av demokratiska val och därför *inte* har rätt att mörda folk.

  Det är självklart inte bra om IS skadar oskyldiga i Filippinerna, men jag undrar var din upprördhet var tidigare.

 11. De tar med sig religionen som förstörde deras hemland, vägrar minsta eftergift (istället är de vi som backar) och sen pålar de upp deras land in i vårat.

 12. Men terrorism mot flickor, unga kvinnor och kvinnor är vi väl ganska immuna mot vid detta laget?

  Jag menar rent statistiskt världen över hur många flickor/kvinnor som misshandlas, våldtas, mördas av män. Mäns brutalitet mot kvinnor världen över är ju ren terrorism.

  Se på länder som till exempel Italien och Guatemala. Jag känner mig inte så chockad över att ännu en ung störd man mördat och vars måltavla var unga kvinnor.

  Överlag verkar unga män lättpåverkade och destruktiva, både för sig själva och samhällena de bor i. Jag är trött på unga män. Är deras hjärnor defekta? Kan de inte länka samman tankar som i en kedja? Är de bortskämda och egoistiska? Jag undrar ofta vad som är problemet.

  Jag brukar inte skylla på feminismen eller något annat liknande. Jag brukar tänka att unga män är instabila och ansvarslösa. Överlag är mäns fåfänga och osäkerhet livsfarliga komponenter för alla samhällen förr och nu.

 13. @Jenny:

  ”Se på länder som till exempel Italien”

  Ja, huvaligen vad hemskt det är för kvinnorna i Italien. Något bättre är det kanske i det feministiska mönsterlandet Sverige? Här går kvinnorna tryggt på gator och torg vid dygnets alla timmar! Eller?

  Men de feministiska systrarna ger sig inte! Trots omfattande framgångar i Sverige fortsätter kampen för verklig jämställdhet! Och tydligen finner feministerna denna inom Islam! Överallt i västvärlden smälter nu feminismen ihop med islam och tydligast illustreras detta möjligen av F!, som nu i princip är en del av Muslimska Brödraskapet.

  Kvinnokampens slutpunkt är uppenbarligen burqan…..

 14. @Jenny:

  Jag menar rent statistiskt världen över hur många flickor/kvinnor som misshandlas, våldtas, mördas av män. Mäns brutalitet mot kvinnor världen över är ju ren terrorism.

  När det gäller misshandel och mord torde väl de allra flesta offer vara män? Vad gäller våldtäkt kan det nog vara tvärtom, även om våldtäkter mot pojkar och män inte är så ovanliga som många tror.

  Överlag verkar unga män lättpåverkade och destruktiva, både för sig själva och samhällena de bor i.

  Kan du påvisa att unga män skulle vara mer lättpåverkade än unga kvinnor? Unga kvinnor tycks vara tämligen självdestruktiva också, exempelvis med sin faiblesse för våldskapabla alfahannar.

  Kvinnor är dessutom minst lika destruktiva för samhället, inte främst genom aktiva handlingar utan genom att beklaga sig tills män utför saker åt dem.

 15. @Tommy: @Jenny:

  ”More men are raped in the U.S. than woman, according to figures that include sexual abuse in prisons.

  In 2008, it was estimated 216,000 inmates were sexually assaulted while serving time, according to the Department of Justice figures.

  That is compared to 90,479 rape cases outside of prison.”

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2449454/More-men-raped-US-women-including-prison-sexual-abuse.html

  Man kan även tillägga att i MENA är det mycket vanligt med våldtäkter med män som offer, något som självklart även sprider sig till Sverige, i takt med den demografiska förändringen.

  Om jag minns rätt, står manliga offer för cirka 5% av de anmälda våldtäkterna i Sverige. Men samtidigt vet vi att en stor andel av de kvinnliga anmälningarna är falska och kan även rimligen anta att en ytterst liten andel av de män som utsätts faktiskt anmäler. Så rimligen är andelen manliga offer mycket högre än vad den verkar, men det blir en gissningslek att försöka sätta en siffra på det.

 16. Apropå Tommy Robinson.

  Vad hade hänt om bombarna siktade in sig på fotboll och de stora lagen med flest supportrar i undre medelklassen och arbetarklassen? Vill man mucka gräl borde man väl gå på de med kortast stubin och störst chans till momentana, organiserade och urskiljningslösa vedergällningar.

  En lynchmobb med vita förortskillar som pucklar på var och varannan arab de möter borde väl vara fantastisk propaganda?

 17. @Tommy:

  ”När det gäller misshandel och mord torde väl de allra flesta offer vara män?”

  Diskontera alla brottslingar som själva är kapabla till misshandel och mord.

  Diskontera även alla män som hatar kvinnor, icke-vita, judar och LGBT-människor.

 18. @Axel Edgren:

  ”Diskontera alla brottslingar som själva är kapabla till misshandel och mord.
  Diskontera även alla män som hatar kvinnor, icke-vita, judar och LGBT-människor.”

  Tja Axel, nu är det så att det råder nollräntor, så diskonteringar ger ingen effekt Smile

 19. @utlandssvensk: 07.21

  Lägg skulden där den hör hemma. Sverige hade inte haft så många invandrare från Mellanöstern om USA och Saudiarabien inte hade varit sådana absoluta kukfittor.

 20. @Jenny:

  ”Sverige hade inte haft så många invandrare från Mellanöstern om USA och Saudiarabien inte hade varit sådana absoluta kukfittor.”

  Det har ingenting att göra med USA, Saudiarabien eller något annat land. Det är helt, 100%, vårt eget fel. Det finns gott om EU länder som har haft nästan noll asylimmigration, t.ex Portugal, och de flesta har haft en mycket liten bråkdel av vårt inflöde per capita. T.ex tog vi emot 30 gånger fler asylanter än UK år 2015, justerat för folkmängd.

 21. @Tommy:

  ”När det gäller misshandel och mord torde väl de allra flesta offer vara män?”

  Nu var det ju våld mot kvinnor som diskuterades. Men ja, din kommentar bekräftar egentligen bara det jag skrev, män är destruktiva.

  ”Kan du påvisa att unga män skulle vara mer lättpåverkade än unga kvinnor?”

  Mördar kvinnor lika ofta som män?

  ”Unga kvinnor tycks vara tämligen självdestruktiva också, exempelvis med sin faiblesse för våldskapabla alfahannar.”

  Ja en del kvinnor har dålig smak när det gäller män. Men ansvaret ligger ändå på gärningsmannen.

  ”Kvinnor är dessutom minst lika destruktiva för samhället, inte främst genom aktiva handlingar utan genom att beklaga sig tills män utför saker åt dem.”

  Kan du påvisa detta? (Dra nu inte upp Arbogakvinnan).

 22. @utlandssvensk:

  Näähä är män som sitter inne destruktiva och våldtar varandra?!! Det hade jag ingen aning om. Och jag som trodde att amerikanska fängelser var välskötta och progressiva.

  ”Men samtidigt vet vi att en stor andel av de kvinnliga anmälningarna är falska……”

  Nej den andelen är inte så stor.

 23. @utlandssvensk: 09.37

  Ahh du talar om våra bröder och systrar i öst som är med i EU? Som har fått mycket hjälp av EU, men som skiter i EU om de inte tjänar på det?

 24. @Jenny:

  ”Ahh du talar om våra bröder och systrar i öst som är med i EU? ”

  Inte direkt. Alla EU länder har tagit emot mycket färre asylanter än Sverige per capita, de flesta dramatiskt så.

  UK var för övrigt länge en av de största nettobidragsgivarna till EU och de tog i princip emot nästan inga asylanter alls, jämfört med Sverige.

 25. @Jenny: Ja, vi vet ju vilka feministiska paradis Japan och Polen är. Noll islamistiska terrordåd i de länderna.

 26. @utlandssvensk:

  Man kan även tillägga att i MENA är det mycket vanligt med våldtäkter med män som offer, något som självklart även sprider sig till Sverige, i takt med den demografiska förändringen.

  GP: ”Gür: Nya brott i Sverige”
  http://www.gp.se/ledare/g%C3%BCr-nya-brott-i-sverige-1.4233102

  – Hedersförtryck, hedersvåld och hedersmord
  – Organiserat och planlagt våld mot räddningspersonal
  – Klanbaserad eller släktbandsbaserad kriminalitet och rättsskipning
  – Gruppbaserat sexuellt våld på offentlig plats mot flickor och kvinnor
  – Gruppvåldtäkter av pojkar eller unga män

 27. @utlandssvensk: 10.19

  Storbritannien har en väldigt hög andel invandrare redan. Från Indien, Pakistan, Polen osv. Jag förstår att de inte ville ta emot fler.

 28. @Jenny:

  ”Men samtidigt vet vi att en stor andel av de kvinnliga anmälningarna är falska……”
  Nej den andelen är inte så stor.”

  Vad jag vet, finns det bara en seriös vetenskaplig studie av detta. Den är från USA 1994 och kom fram till:

  ”With the cooperation of the police agency of a small metropolitan community, 45 consecutive, disposed, false rape allegations covering a 9 year period were studied. These false rape allegations constitute 41% the total forcible rape cases (n = 109) reported during this period. These false allegations appear to serve three major functions for the complainants: providing an alibi, seeking revenge, and obtaining sympathy and attention. False rape allegations are not the consequence of a gender-linked aberration, as frequently claimed, but reflect impulsive and desperate efforts to cope with personal and social stress situations.”

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8135653

  Rimligen bör andelen vara ännu högre i Sverige, eftersom riskerna för kvinnorna som ljuger är lägre än i USA, där det faktiskt förekommer att de åker dit.

 29. @Jenny:

  ”Varken Japan eller Polen är paradis för kvinnor.”

  Ok, så ser du det. Kanske kan du då även berätta var paradiset för kvinnorna finns? Är det Sverige?

 30. @Jenny:

  ”Storbritannien har en väldigt hög andel invandrare redan. Från Indien, Pakistan, Polen osv. Jag förstår att de inte ville ta emot fler.”

  Sverige har en MYCKET högre andel muslimer än UK. Så varför skulle vi ha mer vilja än dem att ta in fler?

 31. Men om vi nu går tillbaka till blogginlägget. Det handlar alltså om att terroristerna nu har luskat ut vilka vi här i väst värderar högst. Vilket då tydligen blir flickor.

  Så hädanefter kommer alltså ställen med många flickor att bombas mest?

 32. @utlandssvensk:

  ”Ok, så ser du det. Kanske kan du då även berätta var paradiset för kvinnorna finns? Är det Sverige”

  För det första så svarade jag på Kristians kommentar, så det enda rätta är väl egentligen att fråga honom vad han egentligen menade?

  Enligt mig finns inga paradis på jorden. (ingen annanstans heller).

 33. @Jenny:

  ”Så hädanefter kommer alltså ställen med många flickor att bombas mest?”

  I filmen ”The red pill” tar Karen Straughan upp den här utvecklingen inom Boko Haram, en muslimsk rörelse i Nigeria. De har länge drivit krig och terrorkampanjer och under en period mördade de unga pojkar i väldigt stor skala. De gick in i skolor eller liknande och letade aktivt upp alla pojkar och dödade dem, samtidigt som de helt lämnade flickorna i fred. Detta pågick länge och ledde till noll komma noll reaktioner i västvärlden.

  Men sen gick Boko Haram och kidnappade en grupp flickor och hela västvärldens politikerelit blev synnerligen upprörda. Det fanns ingen hejd på alla initiativ, manifestationer, uttalanden, osv.

  Så slutsatsen är helt uppenbar, västvärlden bryr sig enbart om flickor. En kidnappad flicka är värd mer än tusentals mördade pojkar.

  Om de olika våldsbenägna muslimska grupperna nu börjar inse detta, är det väl rimligt att de kommer att fokusera på att angripa flickor och kvinnor. Men normalt är de mer inriktade på att ta dessa som slavar än att mörda dem, fast det kanske är praktiskt lättare att mörda i väst.

 34. @utlandssvensk:

  Du är ju rasist, låt oss bara vara pragmatiska, du är rasist. Inget ont i det om man står för det. Jag är också rasist, främst när det gäller män från Mellanöstern och män från vissa länder i Afrika.

  Men rent allmänt ändrar jag mig ibland när jag får nya intryck och lärdomar.

  Jag läste om en ensamkommande från Afghanistan. Han var 16 år och analfabet när han kom hit. Han lärde sig svenska och läste in hela grundskolan på två år.

  Sen läste jag på Billy Fagerströms (han som antas ha mördat Tova Moberg) facebook. Han har en öppen profil och har inte lyckats få den nedstängd. Hatet väller in, det är över 2000 kommentarer där nu. Folk kräker ur sitt hat mot honom och hans anhöriga. Det är som det är. Sociala medier och allt det där.

  Men det jag reagerade över är hur folk stavar, bygger upp meningar och uttrycker sig. Framförallt hur de stavar. Människor med svenska namn som med stor sannolikhet gått minimum 9 år i svensk skola stavar som jag gjorde när jag gick på lågstadiet. Hur fan är det möjligt? Är de undermänniskor?

  Hur klarar de sig? Hur skriver de ett CV? Många av dem verkar vara SD anhängare också. Och det var/är Billy också.

  Kort sagt, hellre EN ambitiös kille från Afghanistan än 10 sådana ”svenskar”.

 35. @Jenny: ”Det är det här vi kommer att diskutera när mullorna släpper atombomber.”

  Bezmenov hade konstaterat att demoraliseringen av stora delar av samhället är fullständigt genomförd. Feminister och andra vill inte försvara väst.

 36. @Jenny: Ja, här har man länge sett det ”multikulturella” samhället på ett sätt som Sverige nyss upptäckt. Det vill säga etniska och religiösa enklaver.

 37. @Jenny:

  För det första så svarade jag på Kristians kommentar, så det enda rätta är väl egentligen att fråga honom vad han egentligen menade?

  Sitter du och antar mitt kön utifrån namn? Smile

  Du skrev ”terrorism” och kopplade detta till manlighet. Jag gav exempel på länder som är mycket mera maskulina än Sverige, och som har mindre terrorism. Du hade ingen koppling till islamisk terrorism i din kommentar ser jag när jag läser noggrant, så kopplingen var mindre uppenbar en jag tyckte.

 38. @Jenny: Jag är helt med på det, vi bör testa alla som vill komma till landet för att välja ut de bästa.

 39. @Jenny:

  ”Kort sagt, hellre EN ambitiös kille från Afghanistan än 10 sådana ”svenskar”.”

  Ja, men då så! Då borde du ju vara ganska nöjd med utvecklingen!

  Nu är de som har kommit från Afghanistan på senare år främst hazarer från läger i Iran och den mest utmärkande egenskapen för denna grupp verkar vara en helt extremt hög andel heroinmissbrukare. Vidare utmärker de sig inom det vi pratar om ovan, nämligen våldtäkter med pojkar som offer. Detta är en mycket väl etablerad sedvänja i Afghanistan och det förekommer även storskalig handel med småpojkar som sexslavar. Du kan googla Bacha bazi om du vill veta mer.

  Men likväl kommer det säkert en del Afghaner som är duktiga och skötsamma, så allt är väl frid och fröjd. Eller?

  PS.
  Organiserad och storskalig handel med barn som sexslavar verkar redan förekomma i Sverige och lär öka dramatiskt framöver, om inget oväntat inträffar.

  ”Flyktingbarn misstänks bli sålda som sexslavar i lägenheter i Malmö. Men polisen utreder inte brotten. Fall efter fall läggs ner. ”

  https://www.sydsvenskan.se/2016-08-06/polisen-prioriterar-bort-de-salda-flyktingbarnen
  DS

 40. @Kristian:

  ”Sitter du och antar mitt kön utifrån namn? ”

  Ja, mycket får man stå ut med!

  Vi kanske borde göra som Lauren Southern och gå och registrera önskad könsidentitet. Jag funderar på att bli en 18 årig svart kvinna. Men jag har inte riktigt bestämt mig. Kanske homosexuell arab är bättre?

  Här är filmen där Lauren registrerar sig som man:

  https://www.youtube.com/watch?v=gGpZSefYvwM

  Sen finns det ett hysteriskt roligt klipp där hon plattar till en feminst/SJW tant:

 41. Intressant att det är just unga män som hatar och förstör samhället så mycket som möjligt och njuter av att skada utsatta grupper och skapa kaos plötsligt chockas när samhället värderar unga kvinnor mer än män.

  Liksom, vill ni vara ”enfants terribles” och verkligen köra hårt på den här ”Jag ska trigga hela världen som hämnd för att jag inte får ligga”-linjen så ska ni väl inte bli bestörta utan snarare nöjda när ni värderas lägre?

 42. @utlandssvensk: @Kristian:

  Vi bör nog göra något för att motverka den inavel som verkar ha skett bland svenskar på landsbygden. Dessa såkallade svenskar kommer annars att dra ner hela landet i becksvart medeltid.

 43. @Jenny:

  ”Vi bör nog göra något för att motverka den inavel som verkar ha skett bland svenskar på landsbygden. Dessa såkallade svenskar kommer annars att dra ner hela landet i becksvart medeltid.”

  Återigen borde det finnas alla skäl för dig att vara nöjd. Svenskarna kommer snart att vara en ganska obetydlig minoritet bland de nyfödda i Sverige, så eventuella genetiska defekter hos oss kommer inte längre att spela någon roll.

 44. @Jenny:

  Nu var det ju våld mot kvinnor som diskuterades. Men ja, din kommentar bekräftar egentligen bara det jag skrev, män är destruktiva.

  Är vi? Det kanske bara är ytterligare en indikation på det jag skrev: att män gör saker (på gott och ont) medan kvinnor hellre förmår någon man att göra saker åt dem.

  Män gör saker, medan kvinnor pratar om saker, för att hårdra det. Det gäller både bra och dåliga saker. Män står således för majoriteten av destruktiva dåd, men män står också för en klar majoritet av konstruktiva och positiva åtgärder. Glöm inte bort det. Tyvärr är det samma biologiska drivkraft bakom båda, och vi kan inte ta bort bara ena sidan av ett mynt.

  Mördar kvinnor lika ofta som män?

  Betyder ”lättpåverkad” att man mördar människor? Se annars ovan.

  Kvinnliga mördare och våldsverkare är inte så ovanliga som du tycks tro, men de kommer ofta lindrigare undan än män som begår samma brott (därav begreppet pussy pass).

  Ja en del kvinnor har dålig smak när det gäller män. Men ansvaret ligger ändå på gärningsmannen.

  Självklart gör det det. Men kvinnor har ändå en del i det moraliska ansvaret eftersom de premierar aggressivt och våldsamt beteende hos män, i och med att de föredrar sådana män vid fortplantning (dvs aggressions- och våldsgenerna sprids vidare). Snälla betamän får inte ligga lika ofta, så deras gener sprids inte på samma sätt.

  Kan du påvisa detta? (Dra nu inte upp Arbogakvinnan).

  Varför inte? Är hon inte kvinna? Är hon helt unik? (Det sistnämnda var en retorisk fråga; nej, det är hon inte!) Ann-Mari’s Blogg visar upp massor av exempel på kvinnor som antingen själva är våldsamma och destruktiva eller förmår män att vara det åt dem.

  Annars är väl feminismen och intersektionalismen bra exempel på hur kvinnor via passiv aggressivitet (gnäll) fördärvar samhället med sina krav på ”safe spaces”, inskränkningar i yttrandefriheten (censur), gynocentrisk lagstiftning (t.ex. kvinnofridskränkning) osv.

  För att vara tydlig: jag hävdar inte att det ena könet är ”bättre” än det andra eller att alla kvinnor bara gnäller. Jag säger bara att vi är ungefär lika goda kålsupare när det gäller att fördärva samhället, även om tillvägagångssätten skiljer sig åt en del.

  @utlandssvensk:
  Jag vet att det blir andra siffror om man räknar in fängelser, men det är ju en lite speciell miljö eftersom praktiskt taget alla inblandade de facto är kriminella. Även i det vanliga samhället tror jag män och pojkar utsätts för våldtäkt i betydligt större utsträckning än gemene man tror. Problemet är bara att när en kvinna tvingar en man att ha sex med henne räknas det sällan som våldtäkt – ens av offret.

 45. ”Annars är väl feminismen och intersektionalismen bra exempel på hur kvinnor via passiv aggressivitet (gnäll) fördärvar samhället med sina krav på ”safe spaces”, inskränkningar i yttrandefriheten (censur), gynocentrisk lagstiftning (t.ex. kvinnofridskränkning) osv.”

  Vita högermän: ”Muslimer måste hjälpa till med att stöta ut och stoppa radikaler och hatiska i deras områden och grupper.”

  Icke-högern: ”Vad ska ni göra med alla vita människor som premierar nazism, fascism, bigotteri, våld och hat?”

  Vita högermän: ”Vi tänker inte göra ett skit åt dem men om ni försöker göra något åt dem så kommer vi göra allt för att hjälpa dem och hata livet ur er.”

  Med andra ord så är det bara vänstern som har rätt att kritisera muslimer som inte är tillräckligt fientliga till islamister.

 46. @Axel Edgren:

  ”Med andra ord så är det bara vänstern som har rätt att kritisera muslimer som inte är tillräckligt fientliga till islamister.”

  Jaha, det är så det ligger till! Det låter ju inte så dumt, för det är en farlig och otacksam uppgift att kritisera Islam.

  Hur hade du tänkt att genomföra detta, Axel? Torgmöten i Rinkeby och Rosengård?

  Sen har vi det här med ”vita högermän”. Vore det möjligen bättre om vi alla omdefinierade oss till svarta kvinnor? Skulle vi få vara med då?

 47. @Jenny: Stockholmare är smartare än lantisar, menar du?
  Jag ser det tvärtom, storstäderna är befolkade av androgyna eunucker som vill begå kollektivt självmord, resten av landet bebos fortfarande av människor.

 48. @Kristian:

  ”Jag ser det tvärtom, storstäderna är befolkade av androgyna eunucker som vill begå kollektivt självmord, resten av landet bebos fortfarande av människor.”

  Ja, så är det!

  En ordningsfråga: Är ”androgyn eunuck” en binär eller icke-binär identitet?

 49. @Jenny:

  ”Men terrorism mot flickor, unga kvinnor och kvinnor är vi väl ganska immuna mot vid detta laget?”

  Med ett ord: NEJ. Enbart exemplet #Bringbackourgirls med Boko Haram i Nigeria där till och med Michelle Obama engagerade sig demonstrerar effektivt skillnaden mellan vad västvärlden på teoretisk nivå inlärt på universiteten vill vara och vad verkligheten i sjäöva verket ÄR. Man kommer inte bort från grundläggande psykologi med fina ord och löjliga teorier. Psykologi ligger långt djupare än så

  ”Jag menar rent statistiskt världen över hur många flickor/kvinnor som misshandlas, våldtas, mördas av män.”

  Kvinnor mördas inte av män i allmänhet. De skyddas av män i allmänhet mot undantagen. Jag förstår seriöst inte hur det kan komma sig ni som tar upp det här går på samma genusvetenskapliga fultrick hela tiden. Vad är det som ni tycker är så IMPONERANDE med den låtsasfilosofi hela resonemanget bygger på? VAD i deras tomma i huvuden är det som ni imponeras av?

  Om inga män fanns så fanns inga människor alls så det alternativet är bara korkad flumsmörja från verklighetsfrånvända människor. Om inte ”era” män fanns så var det fritt fram för andras män att göra vad de ville. På vilket sätt är det ett bättre liv för er?

  ”Mäns brutalitet mot kvinnor världen över är ju ren terrorism.”

  Redan besvarat i förra stycket.

  ”Se på länder som till exempel Italien och Guatemala.”

  Jag känner till både länderna Vi kan ta dem i tur och ordning. ITALIEN jämfört med vilka länder då? Jämfört med vad är Italien så hemskt? Jag har varit i Italien och det är knappast helvetet på jorden. Men låt mig gissa. Jämfört med ett påhittat fantasiland som inte finns bebott av karaktärer som heller inte existerar men som blivit ideal för unga människor antingen genom

  1) att upprepas som mantra på universiteten eller
  2) genom att visas i Hollywoodfilmer

  Varefter publiken bara ”åhhh så hemskt mitt liv, om det bara vore mer som jag såg på film/hörde läraren beskriva idealsamhället.

  Här i första klippet på 30 sekunder är Tucker Carlson när han frågar vilket annat land en student som hatar orättvisorna i USA skulle vilja bli åtalad för allvarligt brott i. Se och lär hur vår tids studentklass besvarar den frågan:

  Guatemala är som de flesta andra länder i Sydamerika fortfarande en spillra av kalla kriget där ingen får göra de uppoffringar som krävs för att förbättra situationen för så fort någon försöker kommer det att skrikas ”förtryck”. Det enda du egentligen behöver veta om Guatemala är att landet ligger Söder om Mexiko och här är för dem som inte vet hur Mexiko hanterar flyktingsituationen.

  ”Jag känner mig inte så chockad över att ännu en ung störd man mördat och vars måltavla var unga kvinnor.”

  Hans måltavla var inte utvald pga hat. Hans måltavla var unga kvinnor eftersom våra samhällen nu är så sjuka att även om han mördat 20 poliser hade de flesta inte brytt sig. De styrande och media bryr sig inte om folk, inte om poliser, inte om militärer, inte om mordan på Charlie Hebdo heller (tvärtom så var ju lösningen att Charlie Hebdo skulle tänka på vad de skrev mer). En av de MYCKET FÅ saker de kan attackera (som inte skyddas av massiv säkerhet) som inte störda värdegrundsreligiösa människors kan ignorera… är deras döttrar.

  Feminister kan inte låta sina döttrar mördas, annars FÖR VEMS SKULL är feminismen tänkt att vara nu igen? Det här är så enkelt jag inte begriper jag behöver förklara det. Terroristerna har attackerat mängder av andra mål FÖRE så hur inbillar ni er plötsligt att det är just kvinnor som de hatar? hur kommer ni fram till det efter att de valt både poliser, militärer och rockklubbsbesökare FÖRE popkonserter?

  ”Överlag verkar unga män lättpåverkade och destruktiva, både för sig själva och samhällena de bor i.”

  Nej, nej, nej och nej. Samma genusvetartrick igen. Samma idiotiska ide att män inte skulle finnas alls skulle kvinnor vara så säkra. NEWSFLASH om män inte fanns så FANNS ni inte alls heller så vad håller ni på med? Det enda som händer om era män inte finns är att ni är helt utlämnade till andras män. Det är lika hög grad av tomhet som att studera hur ett samhälle som saknar LUFT ser ut. Utan luft dör ni så antingen finns ni inte alls ELLER så får ni förlita er på att andra samhällen delar med av sin luft och i utbyte får ni ge dem vad än de begär.

  Enkelt!

  ”Jag är trött på unga män. Är deras hjärnor defekta? Kan de inte länka samman tankar som i en kedja? Är de bortskämda och egoistiska? Jag undrar ofta vad som är problemet.”

  Det är just att du undrar över ”män” som är problemet. Varför väljer du en undran som så uppenbart har två alternativ. Det ena att du inte existerar alls, det andra att du är slav till vad än andra samhällen vill du skall vara för inte tusan tänker de ifrågasätta sina män.

  Tvärtom ditt samhälle låter deras unga män trampa över dig så något rätt måste ju DERAS unga män göra.

  ”Jag brukar inte skylla på feminismen eller något annat liknande. Jag brukar tänka att unga män är instabila och ansvarslösa. Överlag är mäns fåfänga och osäkerhet livsfarliga komponenter för alla samhällen förr och nu.”

  Förstår du inte hur skrattretande det påståendet är? Unga män är inte farliga för samhällen, de är nödvändiga för samhällen.

  Utan dem du klagar på FANNS Inga samhällen att prata om. Det är just de ”skadliga” hemskheter du klagar över som BYGGDE samhällen.

  Som sagt, att analysera hur det vore utam män är ungefär lika intelligent som att ananlysera hur det vore utan LUFT. Varför någon slösar tid på detta är över mig men beteendet är imponerande och blatant självdestruktivitet.

  Inget gott kan någonsin komma ur det här för vårat samhälle. Andra samhällen däremot ja hur behandlas deras män nu igen? De uga männen får allt gratis i ett land som styrs av en feministisk regeringen så något rätt måste ju DE UNGA MÄNNEN göra

  Eller hur?

 50. @utlandssvensk: Hmm. Smile
  Androgyn torde vara väldefinierat så eunuck gör nog varken till eller ifrån.

  skulle inte ha läst vidare i wikipedia. Jag ändrar mig, icke-binärt får det bli.

 51. @Grodan Boll:

  ”Apropå Tommy Robinson. Vad hade hänt om bombarna siktade in sig på fotboll och de stora lagen med flest supportrar i undre medelklassen och arbetarklassen?”

  Det hade hänt ingenting gällande själva dådet. Politiskt och polisiärt efteråt hade mer resurser lagts på att anklaga supportrar för islamofobi och förhindra supportrarna från lägre klasser att demonstrera mot islamism än på terroristerna som begick terrordådet. Terroristerna hade förmodligen slitit sitt hår i frustration över den för dem totalt obegripliga reaktionen från de länder de terroriserat.

  ”Vill man mucka gräl borde man väl gå på de med kortast stubin och störst chans till momentana, organiserade och urskiljningslösa vedergällningar.”

  Terroristerna vill inte mucka gräl. De vill ha en RÖST. Terrorism är att kapa åt sig uppmärksamhet utan att förtjäna det. Om de dödar personer som ingen bryr sig om så får de ingen röst. Det optimala vad gäller fotboll vore att bomba ett premier-league lag men till skillnad från publiken så har lagen massiv säkerhet. Se bara vilken stridsvagn till buss som Dortmund Borussia färdades i när de utsattes för bombattentat.

  ”En lynchmobb med vita förortskillar som pucklar på var och varannan arab de möter borde väl vara fantastisk propaganda?”

  BARA om polisen var på lynchmobbens sida och så har det uppenbarligen inte varit i England: Tvärtom här är Tommy Robinson när han berättar om den brittiska polisstaten. Efter att han försökt hålla den här föreläsningen fem gånger och stoppats alla fem gångerna så spelades den in och lades den upp på Rebel Media.

  Här framgår tydligt hur brittiska polisen är mer orolig för vad britterna gör än de är för vad terrorister och kriminella muslimer (inte samma sak och förklaras i talet) gör. Vilket också framgick tydligt i efterspelet efter massvåldtäkterna i Rotterham.

 52. @Erik:

  Men oj. Där finns ingen röd tråd i din kommentar. Så mycket i din kommentar som jag inte ens har nämnt. Och jag är inte ”ni”. Jag är jag. Jenny du vet, from the block…..

 53. @Jenny:

  ”Varken Japan eller Polen är paradis för kvinnor. Och det har inte med invandring att göra.”

  Givetvis inte, det har att göra med det faktum att paradis för kvinnor inte existerar alls någonstans i världen så antingen vill kvinnor inte bo i paradis för kvinnor (mer än kommunister vill flytta till kommunistländer). Eller så är kvinnors teoretiska tanke om paradis inte ett dugg mer genomförbar eller realistisk än Lenins paradis för kommunister.

 54. @Kristian:

  Eunuck var under väldigt lång tid ett mycket väl definierat begrepp och även, i högsta grad, en permanent identitet.

  Men i vår sköna nya värld, kanske det mer kan betraktas som någon form av övergångsfas, typ första steget för en transa att bli kvinna? Eller en kvinna som ska bli man, går väl rimligen också vägen via någonting liknade en eunuck? Eller inte?

  Att vara en androgyn eunuck kanske helt enkelt ska betraktas ungefär som en insekt i en puppa. Man vet vad som gick in i puppan, men vad som helst kan komma ut.

  Jag känner att jag måste grubbla över dessa frågor innan jag tar beslutet att bli en svart kvinna. Fast å andra sidan verkar det även möjligt att genomgå metamorfosen enbart via proklamation, så jag kanske inte ens behöver krypa in i puppan.

  Knepigt, det här….

 55. @Jenny:

  ”Men oj. Där finns ingen röd tråd i din kommentar. Så mycket i din kommentar som jag inte ens har nämnt. Och jag är inte ”ni”. Jag är jag. Jenny du vet, from the block…..”

  Här är den röda tråden:

  Jenny: ”Jag menar rent statistiskt världen över hur många flickor/kvinnor som misshandlas, våldtas, mördas av män. Mäns brutalitet mot kvinnor världen över är ju ren terrorism.”

  Det är inga flickor/kvinnor som mördas av ”män” i generell betydelse. Det är bara ett trick med språket. Ett trick, det är allt det är. Den funktion ”män” i generell betydelse har för kvinnor är tvärtom att förhindra att de misshandlas, våldtas, mördas av INDIVIDER som det är fel på.

  Männen hjälper kvinnor
  Individer skadar kvinnor

  Att sålunda uttrycka sig exempelvis i termer som att ””Mäns brutalitet mot kvinnor världen över är ju ren terrorism.”… att uttrycka det så är bara missvisande. Rent undanhållande av information. Vad är poängen egentligen?

 56. @Erik:

  Unga män är inte farliga för samhällen, de är nödvändiga för samhällen.

  Utan dem du klagar på FANNS Inga samhällen att prata om. Det är just de ”skadliga” hemskheter du klagar över som BYGGDE samhällen.

  Du kan de där siffrorna med att 80% av kvinnor och 40% av män har fått barn, historiskt sett.

  Det är inte konstigt att kvinnor i allmänhet och feminister i synnerhet inte ser mäns problem. De flesta män är helt enkelt osynliga för dem.

 57. Vi behöver lätta upp stämningen. Här är filmkritikern Mark Kermodes bedömning av Sex & The City 2. Bedöm det absurda i att den här filmen dragit in 288 miljoner dollar (varav 200 mijoner dollar spelades in utanför USA)

 58. Pingback: Apropå | WTF?

 59. Från WTF-länken ovan

  ”The Sun can reveal Abedi had secret jihadi training during family trips to Syria and spooks fear he was not acting alone when he carried out the atrocity that ISIS has claimed responsibility for.”

  Detta är så skrattretande som det någonsin kan bli.

 60. @Erik:

  ”Detta är så skrattretande som det någonsin kan bli.”

  Ja, när man har slut på tårar återstår det endast att skratta år eländet.

 61. Sverige har nu, med all sannolikhet, EUs högsta andel muslimer. Vidare har vi, utan tvekan, den högsta tillväxten inom den gruppen. Därav följer, att vi bör förvänta oss fler terrordåd per capita i Sverige än i övriga västländer.

  Hittills har vi klarat oss mycket bättre än man rimligen kunde vänta sig. Om man bortser från förklaringar centrerade kring kärlek, blommor och gosedjur, är det ganska uppenbart vad detta beror på:

  1. Sverige har varit ett safe haven för jihadister. Här har de lämnats ifred och dessutom fått både bostäder och pengar.

  2. Sverige har beviljat en mycket hög andel av asylansökningar och dessutom knappast vidtagit några tvångsåtgärder mot de som stannar trots avslag.

  Men efter Drottninggatan sker det en ganska snabb förändring. Sverige har sannolikt redan sen en tid tillbaka kommit under ganska hårt tryck från andra västländer vad gäller safe haven aspekten. Nu tillkommer även, för första gången i modern tid, en inhemsk vilja att jaga jihadister.

  Vidare lär vi nu få se någon form av åtgärder mot de som uppehåller sig illegalt i landet. Begreppet ”papperslösa” uppkom i princip 2006 och var en del av det totala vanvett som präglade landet under reinfeldtåren. Sannolikt kommer det nu att fasas ut.

  I huvudsak är detta en väldigt positiv utveckling. Men dessvärre är det nästan säkert att den kommer att leda till många fler terrordåd. Om vi hade förmågan att fullt ut erkänna att hela multikultitanken var fel, skulle vi kunna vidta åtgärder för att eliminera problemet, t.ex via storskaliga repatrieringar. Men det som kommer att ske nu är mindre åtgärder inom ett system som fortfarande strävar efter att upprätthålla mångkultur.

  Återigen är facit för denna utveckling redan tillgängligt från andra västländer. Vi kommer, nästan säkert, att få se både fler och större terrordåd. Vidare bör vi förvänta oss att det blir MYCKET värre i Sverige än vad vi har sett i t.ex Frankrike och UK, eftersom de länderna har mycket bättre säkerhets- och våldsapparater. Min gissning är att både polisen och SÄPO i Sverige främst är inriktade på att jaga icke-existerande nazister.

 62. @Erik: ”Om inga män fanns så fanns inga människor alls”

  Vänta lite till.

  ”Här i första klippet på 30 sekunder är Tucker Carlson när han frågar vilket annat land en student som hatar orättvisorna i USA skulle vilja bli åtalad för allvarligt brott i.”

  Nästan alla OECD-länder utom USA, såklart.

  ”NEWSFLASH om män inte fanns så FANNS ni inte alls heller så vad håller ni på med?”

  Väntar på att män blir överflödiga.

  ”Det enda som händer om era män inte finns är att ni är helt utlämnade till andras män.”

  Skillnaden mellan de två grupperna av män blir allt mindre.

  ”Unga män är inte farliga för samhällen, de är nödvändiga för samhällen.”

  Antalet nödvändiga blir allt mindre, är jag rädd.

  ”Männen hjälper kvinnor
  Individer skadar kvinnor”

  ’Jag ber juryn att titta på hur män röstat eller ämnar rösta i USA och flera andra länder.’

 63. För hundratusentals unga män så är inte muslimer/mångkultur/arbetslöshet/fruntimmer-Ghostbusters *anledningen* till högerextremism, identitära rörelserer, fascism, vit nationalism eller kvinnohat. Utan en *ursäkt*. En intention som väntat på ett skynke. En ingrodd, obotlig personlighetsstörning som försöker motiveras ”rationellt”.

 64. @Axel Edgren:

  ”Nästan alla OECD-länder utom USA, såklart.”

  Uppenbarligen inte vad han svarade. För övrigt om brottet är sexuellt övergrepp vill du knappast åtalas i ett OECD-land heller eftersom du befinns skyldig i efterhand även om du frikänns. Spelar ingen roll hur det går för dig, det är själva processen som är straffet.

  ”Väntar på att män blir överflödiga.”

  Ja det visar ju vad du lärt dig om världen, absolut ingenting!
  Män kommer aldrig att bli överflödiga den som väntar sig annat är korkad bortom förståelse. Ju mer överflödiga vissa män blir ju mindre överflödiga blir andra män AUTOMATISKT AV NATUREN.

  När kvinnor blivit 80% på högskolan (som de blivit på vissa ställen i USA) kommer de 20% av männen som motsvarar 4 kvinnor var att vara mindre överflödiga än någonsin och kvinnornas press att vara smala, sexiga och perfekta på alla sätt kommer aldrig att ha varit värre eftersom bara 25% kan vinna tävlingen oavsett hur bra de andra är.

  ”Skillnaden mellan de två grupperna av män blir allt mindre.”

  Vad det nu har med saken att göra. Alla andra grupper förutom vår bryr sig generellt om sina EGNA kvinnor, inte andras så det gör sak samma för våra kvinnor hur stor likheten blir eftersom de andra männens syn på hur kvinnor skall behandlas inte gäller dem. Ingen annan grupp anser att andra grupper skall behandlas jämlikt du är visst en rasist som tar för givet hela världen tycker lika som de vita män vars flum du har blivit en anhängare av.

  ”Antalet nödvändiga blir allt mindre, är jag rädd.”

  Skrattretande. Tror inte för en sekund du ens kan inbilla dig något så idiotiskt i samma tidslinje då unga män som kan färdas till Europa och ta för sig aldrig varit mer nödvändiga för främst muslimska länder. Unga män är idag mer viktiga än någonsin, om Turkiet har tillräckligt många unga män i Sverige så kan de lamslå hela landet och dessutom fysiskt dominera gatorna precis som Erdogan gjorde i Holland när landets minister hindrades kampanja där.

  Sanningen är att unga män aldrig varit mer nödvändiga. Du låtsas antagligen tro på motsatsen för du vill att dina fiender skall ha så få unga män som möjligt. Det är enda logiska förklaringen. Det är helt omöjligt att få din åsikt ”unga män öveflödiga” att gå ihop med nuvarande situation,

  Om ditt samhälle saknar unga män är det bara för andras unga män att trampa över dig precis som de vill.

  Dina tankar är obeskriviligt tomma.

 65. @Axel Edgren:

  ”För hundratusentals unga män så är inte muslimer/mångkultur/arbetslöshet/fruntimmer-Ghostbusters *anledningen* till högerextremism, identitära rörelserer, fascism, vit nationalism eller kvinnohat. Utan en *ursäkt*. En intention som väntat på ett skynke. En ingrodd, obotlig personlighetsstörning som försöker motiveras ”rationellt”.”

  Det där är precis den ursäkt man skulle vänta sig från en äkta sexist och manshatare. Den är tom, tramsig, totalt kontrafaktisk och har inte den minsta trovärdighet.

  Gratulerar! Du har nu suddat bort alla skillnader mellan dig själv och hur KKK skulle inbilla sig svartas situation inte har något med svartas beteende att göra. Anledningen svarta män är i fängelse i USA eller skjuts oftare av polisen är inte att systemet favoriserar vita och diskriminerar svarta. Anledningen svarta män är i fängelse är en (dina egna ord) ”ingrodd obotlig personlighetsstörning”. Det är fascinerande hur lätt det är att använda vad du säger som studie i hur Ku Klux Klan och liknande grupper kan ha sådan till imponerande grad idiotisk världsbild.

 66. ”om brottet är sexuellt övergrepp vill du knappast åtalas i ett OECD-land heller eftersom du befinns skyldig i efterhand även om du frikänns.”

  Jag kanske gagnas i slutändan av att bo i ett land där män som ligger med mycket druckna kvinnor kan få sina liv förstörda? Det tror jag. Jag tycker att det är bra för min art och min framtid att män måste akta sig lika mycket som kvinnor.

  Försök inte skrämmas.

  ”Män kommer aldrig att bli överflödiga”

  Detta sades även om kol, hästar, bly och tegel.

  ”Ingen annan grupp anser att andra grupper skall behandlas jämlikt”

  Men dessa ’annan grupp’ers liv suger valrossping med u, n’est-ce pas?

  ”Turkiet har tillräckligt många unga män i Sverige så kan de lamslå hela landet”

  ’DEEP STATE PIZZAGATE CHARTER 21!’

  Skriver du för Newsvoice också, Erik?

  ”Sanningen är att unga män aldrig varit mer nödvändiga.”

  Som om den typen av vita unga män du älskar och avgudar är mentalt och intellektuellt annorlunda än den typ av bruna unga män som kostar sina systrar från balkonger…

 67. Nej, där har du fel. Alla fakta visar att lågutbildade vita män i USA ceteris paribus har det bättre men ständigt letar ursäkter för att bete sig som insekter, politiskt och socialt.

  KKK hade en världsbild som var anti-empirisk, medan min är empirisk. Ondskan fanns alltid där, men den väntade på en bortförklaring i stil med ’En journalist hånade mina dataspel’ eller ’Ett fruntimmer och en mörkhyad fick för mycket screentime i en rymdkrigs-franchise som jag bestämt tillhör mig’.

  Vissa män är helt enkelt mindre värda. Jag var en nörd som hade det svårt och fattigt men jag lärde mig att tycka synd om andra i trångmål. Det är för att jag har en mer utvecklad hjärna och föräldrar som inte är White trash. Jag föddes annorlunda än GooberGoff-insekterna. Så är det bara.

 68. @Axel Edgren:

  ”Det är för att jag har en mer utvecklad hjärna och föräldrar som inte är White trash. Jag föddes annorlunda än GooberGoff-insekterna”

  Du är lika underhållande som vanligt, Axel! Tokroligt, helt enkelt! Sen har jag inte en aning om vad en GooberGoff-insekt är, men det låter kul!

 69. @Erik: 15.45

  För fan Erik, läser du överhuvudtaget det jag skriver här?

  Jag svarade på en kommentar som Kristian skrev. Jag själv, alltså jag Jenny skrev då:
  ”För det första så svarade jag på Kristians kommentar, så det enda rätta är väl egentligen att fråga honom vad han egentligen menade?

  Enligt mig finns inga paradis på jorden. (ingen annanstans heller).”

 70. Vi tar en till Mark Kermode-rant för att liva upp tråden. Förra gången var det en tjejfilm så den här gången tar vi den manliga motsvarigheten så får vi jämställdhet.

 71. @Axel Edgren:
  Om vita män har det bättre är det ologiskt att de agerar som bittra förlorare.
  Tror du på handling och konsekvens eller är allt kaosartat? I min värld har de med mer utvecklad hjärna förståelse för de med mindre (utvecklad hjärna) av den enkla anledningen att de gått samma väg men en bit längre.

 72. Tänk. Muslimer i Storbrittanien anmälde kräket till myndigheterna fem gånger, men efter Mays evinnerliga nedskärningar på polis och underrättelsetjänst (det säger en del om hur extrema neoliberalerna har blivit när de vågar dra ner på resurser till den annars helgade polisen) så ledde inte det till något.

  Vilket bra meddelande att skicka till muslimer – vi kommer fördöma er hela tiden för att ni inte stöter ut extremisterna men när ni försöker bete er som rättrådiga medborgare tänker vi skita i det ändå för det kostar pengar.

 73. Tror att IS skiter i Europas genusordning, de ser det som ett angrepp på västvärldens dekadens.

 74. Jennys.
  Kukfitta
  Långt tillbaks i tråden.
  Säger väl allt.
  Svenska feministers penisavund.
  De kan inte för allt i världen få en pick.
  Därför skall alla män straffas.
  Solklart.
  Feminister hatar män.

 75. @Nilsson:

  Ja det tror jag också. Sen knarkar de lite till, kastar ner några bögar och våldtar någon stackars flicka. Dekadens, fåfänga, osäkerhet och stora egon. Låter som unga bortskämda män som anser sig ha rätt till allt. Och så ser de ner på oss. Avskum.

 76. @Jenny: Hej.

  Troende eller ej tenderar vi västerlänningar att applicera kristendomens tankesätt på islam, vilket leder en fel.

  Där en kristen, som super, frossar, knarkar, bedriver hor, stjäl och på annat sätt i sitt dagliga leverne bryter mot både Mose bud och Jesus predikan blir kallad hycklare och inte kan kalla sig kristen, är en muslim som beter sig på samma sätt visserligen en dålig muslim men är lika fullt fortfarande en muslim i guds och samfundets ögon (även om han eller hon måste stå till svars inför gud efter döden).

  Detta, samt att den som inte är rätt-trogen, eller ens av bokens folk, eller än värre är gudsförnekare saknar varje form att rättighet, värde eller ens kan betraktas som människa (vilket samma uppräkning kan inom kristendomen) gör att islam är betydligt mer oförsonlig.

  Den sämste, mest utsvävande muslim man kan tänka sig är fortfarande bättre och mer värd oavsett vad den begår för gärningar än vilken otrogen som helst om än aldrig så gudfruktig i sitt leverne – så länge shahada inte uttalats och sharia efterlevs så räknas man inte.

  Så enkel, och ändå så fundamental är skillnaden.

  Lägg till detta en knippe dolkstötslegender om hur araberna (och i förlängningen muslimerna) förråddes av judarna så att korsfararna kunde besegra de rätt-trogna och stjäla deras land samt den västerländska postmoderna feminismen i dess mesallians med folkmordsvänstern, och vi är där vi är – splittrade, rädda, och oförmögna till enighet ty vad finns att enas kring?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 77. @Jenny:

  ”Låter som unga bortskämda män som anser sig ha rätt till allt.”

  Bortskämda? De krigar på flera fronter mot motståndare med långt bättre utrustning och massiv numerär överlägsenhet. De har inga flygplan, men deras motståndare bombar dem närmast oavbrutet. Likväl håller de ut helt förbluffande bra.

  Mycket kan man säga om ISIS, men knappast att de är bortskämda. Däremot är de en av vår tids absolut bästa lätta infanteri.

 78. @Jenny:
  Nja, de här männen är säkert djupt troende och fokuserade, inga missbrukare.
  De är säkert övertygade om att de ”räddar” dessa unga tjejer från ett liv i synd och en säker plats i helvetet.
  Med tanke på attentatet mot gayklubben i Orlando så tror jag detta är något som kommer att bli vanligare.

 79. @Egon:

  Det är kommentarer som din som faktiskt får mig att känna hat. På ett icke ödmjukt sätt klistrar du en massa projiceringar på mig. Rannsaka dig själv. Försök att inte leva i bitterhet.

 80. @Nilsson:

  ”Nja, de här männen är säkert djupt troende och fokuserade, inga missbrukare.”

  Nej de är inte djupt troende, de flesta hade inga djupare kunskaper om islam eller lärdomar om koranen innan de blev bearbetade och hjärntvättade. Och det de kan nu är bara fragment. Tillräckligt för att de ska vara villiga att offra sig, men de flesta strider bara för pengarna och för att de blivit lovade ett liv i lyx i kalifatet. Där ska de leva som hjältar med fri tillgång till kvinnor osv. 23åringen som skar huvudet av amerikanen var rappare från England, en nobody som ville bli stor, bli beryktad. Det är bottenskrapet som strider för IS. Kriminella killar, wannabe gangsters som langat knark och misshandlat hemma i Sverige, Tyskland osv. Människor med stora egon som tycker synd om sig själva.

  De har knarkat och knarkar fortfarande. De tillverkar själva en drog som gör dem orädda och okänsliga för smärta. Amerikaner har vittnat om att de reser sig upp trots att de blivit skjutna. De är som sagt bottenskrapet, inget heligt över dem.

  ”De är säkert övertygade om att de ”räddar” dessa unga tjejer från ett liv i synd och en säker plats i helvetet.”

  Nej de behandlar dem som slavar, de vill inte rädda dem. Bruka dem och sedan göra sig av med dem. För IS är dessa tjejer smutsen under deras skor.

 81. @utlandssvensk:

  De har knarkat och knarkar fortfarande. De tillverkar själva en drog som gör dem orädda och okänsliga för smärta. Amerikaner har vittnat om att de reser sig upp trots att de blivit skjutna. De är som sagt bottenskrapet, inget heligt över dem.

  Läs gärna min kommentar till ”Nilsson”.

 82. En kille från Sverige åkte ner för att strida för IS. När han kom ner ångrade han sig nästan genast. Han stod med de andra nykomlingarna, de allra flesta var runt 17-20 år gamla. De som var villiga självmordsbombare skiljdes ut direkt och höjdes till skyarna. Tonåringar som bott hemma hos mamma tills nyligen. Totalt hjärntvättade. Billig kanonmat. Lite droger på det och vips har man en helig krigare som gör nästan vad som helst för sin övertygelse. Barnsoldater är ju populära av en anledning.

 83. @Jenny:
  Verkar som jag uttryckte mig oklart, jag pratar om självmordsbombare, du om IS-krigare, jag pratar om offren i Manchester, du om ?, eller menar du att de ska vara slavar i dödsriket? Påfyllning av oskulder?

 84. @Kristian:

  ”Du kan de där siffrorna med att 80% av kvinnor och 40% av män har fått barn, historiskt sett.”

  Var kan man läsa om det?

 85. @Axel Edgren:

  ”Alla fakta visar att lågutbildade vita män i USA ceteris paribus har det bättre…”

  Var kan man läsa om det?

 86. @Nilsson:

  Ok my bad. Fast det ändrar inte så mycket.

  Och ang. tjejerna på konserten. Jag tror säkerheten var låg, speciellt när konserten var över och folk var på väg därifrån. Ganska genomgående väljer de mål med låg säkerhet.

 87. Det är samma värdering utanför EU, flickor och kvinnor anses mer värda och värre att attackera. Varför tror du t.ex. att Charlie Hebdo-terroristerna pratade föraktfullt om Frankrikes attacker mot just kvinnor och barn?

  Sen finns det faktiskt en fjärde väg. Man skulle kunna sluta upp med att bomba kvinnor och barn i andra delar av världen, så att andelen personer som kunde tänka sig att spränga sig själva i luften för att ge igen minskade.

 88. @MJ:

  Man skulle kunna sluta upp med att bomba kvinnor och barn i andra delar av världen …

  Som vanligt – källor på hur demokratiska nationer medvetet och avsiktligt bombar kvinnor och barn i andra delar av världen?

 89. @Jenny:

  ”De har knarkat och knarkar fortfarande”

  Du verkar ha hängt upp dig på detta knarkande! Jag bestrider inte att ISIS knarkar, men det är väl helt normalt att soldater i krig knarkar. Eller super. Eller både och….

 90. @Jenny: Hej.

  Hehe, hoppas du inte tar det som ’mansplaining’ Smile

  Jag har själv ofta gjort det tankefelet att jag ser alla andra kulturer och folk som att de egentligen är svenskar, innerst inne på riktigt, och att de bara behöver hjälp med upplysning och information så kommer de omedelbums att avsäga sig allt tidigare de tyckt, tänkt och gjort.

  Lömskt är det, och smyger sig på en.

  Att våga anse, inse och uttrycka att den andre är inte bara annorlunda, utan även trivs med sitt sätt att vara och finner det som det självklart rätta sättet att vara, och att den andre anser att var och ett folk både gör och bör göra så att det sätter sig själv främst kan vara svårt för oss som är stöpta i socialmoderaternas form för Homo Novus Sovjeticus (Cosmopolitae).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 91. @Rikard:

  ”kan vara svårt för oss som är stöpta i socialmoderaternas form för Homo Novus Sovjeticus (Cosmopolitae).”

  Ja, det blir lättare om man är omgiven av Homo Veteratus Helveticus (Rusticus)

 92. @Rikard:

  Jag har inget emot ’mansplaining’ om ämnet är intressant. (Vilket det är).

  Ja jag förstår precis vad du menar. Det är först nu på senare tid som jag börjat inse hur mycket jag själv och andra projicerar. Jag tycker livet i Sverige är bekvämt och bra. Jag trodde också detta levnadssättet var det bästa för alla.

  Sen lyssnade jag på en intervju med en fransk(?) journalist som jobbat väldigt många år i Mellanöstern. Den enda slutsatsen han kunde dra någorlunda säkert var att många människor där vill leva i klaner, i ett klansamhälle så att säga.

  Jag började fundera mycket på det. Och återigen kom jag fram till hur oerhört lite jag vet.

  Afrika är också otroligt intressant där hundratusentals olika stammar, med egna språk och historia, buntades ihop av västerlänningarna som hade noll kunskap och välvilja mot afrikanerna. Och nu ska de leva i samma land sida vid sida. Och vissa av de länderna har lyckats hyfsat bra och är ljusår före oss när det gäller integration och tolerans.

  Men vi svenskar vill ha mycket livsutrymme. Vi vill inte gärna blanda oss med andra. Det kommer ta tid för oss. Men man ska inte vara hård mot sig själv. Antingen blir vi bra på integration eller inte.

  Jag funderar också på det här med biologi. Hur mycket präglas man av landet och naturen flera av sina tidigare generationer vuxit upp i. Som inuiter som biologiskt kan äta rått kött utan problem och uteslutande det. Alltså hur mycket sätter sig i generna. Har man bott i Sverige i flera generationer är man präglad på ett visst sätt, verkar det som.

  Samtidigt som grundkänslorna för alla människor världen över är desamma, jag tror det finns sju eller åtta. Vackert Smile

 93. @Jenny:

  ”Afrika är också otroligt intressant där hundratusentals olika stammar, med egna språk och historia, buntades ihop av västerlänningarna som hade noll kunskap och välvilja mot afrikanerna. Och nu ska de leva i samma land sida vid sida. Och vissa av de länderna har lyckats hyfsat bra och är ljusår före oss när det gäller integration och tolerans.”

  Integration och tolerans! I Afrika! Var då?????

 94. @Ulf T:
  Mitt första svar kom inte fram.
  Senast idag dödade USA 80 civila varav 33 barn när de bombade en civil byggnad i Syrien som användes som skyddsrum.
  Igår var det 37 civila varav 13 barn som dog i ett annat amerikanskt flyganfall mot en civil byggnad.
  I förrgår mördade de också barn.

  Varför tror du att det BARA är NATO-länder som är så fruktansvärt usla på att bomba att de hela tiden mördar flest civila av alla stridande?

 95. @Gigas:

  ””Du kan de där siffrorna med att 80% av kvinnor och 40% av män har fått barn, historiskt sett.”

  Var kan man läsa om det?”

  Det tas upp här:

 96. Muslimska terrorister måste se det som en win win deal att utföra terrordåd i västvärlden,för det första får man döda och lemlästa en massa otrogna,för det andra så omfamnas och kärleksbombas islam av samhället efter varje terrordåd så det blir lättare att sprida den.
  När det gäller terrordåd för att skapa uppmärksamhet för muslimska terrorister i västvärlden,gissar jag att förskolor och barnsjukhus har hamnat högt upp på listan över intressanta mål för dessa.

 97. @utlandssvensk:

  ”Integration och tolerans! I Afrika! Var då?????”

  Typiskt svennesvar. Gör om gör rätt svenne. (Har druckit några groggar, men ändå, ditt svar är lite vääl….)

 98. @utlandssvensk:

  Intressant video men jag är ute efter ursprungskällan till siffrorna för att kunna se hur man kom fram till de.

  Jag googlade lite och hittade det här.

  ”There’s an idea I’ve seen a number of times that 80% of women have had descendants, but only 40% of men. A little research tracked it back to this, but the speech doesn’t have a cite and I haven’t found a source.”

 99. @Jenny:

  ”Typiskt svennesvar. Gör om gör rätt svenne. (Har druckit några groggar, men ändå, ditt svar är lite vääl….)”

  Det är nog lika bra att du fortsätter med groggarna. Afrika vet du uppenbarligen ingenting om, men desto mer du dricker, desto lättare blir det säkert att upprätthålla fantasibilden om ”integration och tolerans”. Du kanske kan lägga in några regnbågar och enhörningar i bilden också, när du ändå håller på.

 100. @Gigas:

  ”Intressant video men jag är ute efter ursprungskällan till siffrorna för att kunna se hur man kom fram till de.”

  Här är källan som Baumeister använder:

  Jason A. Wilder, Zahra Mobasher, och Michael F. Hammer, University of Arizona 9 Juli 2009. Genetic Evidence for Unequal Effective Population Sizes of Human Females and Males (Molecular Biology and Evolution)

  Och ett citat från artikeln:

  ”As an explanation for the observed differences in the genealogies of the human NRY and mtDNA, we favor a model in which the human effective population size is skewed toward an excess of females by sex-biased demographic processes.”

  Roy Baumeisters bok ”Is there anything good about men” är inte egen forskning. Precis som är fallet med Tino Sanandaji så är det en välutbildad forskare som sammanställt andras forskning (förmodligen för att slippa risken att anklagas för egen bias)

 101. @MJx:

  Varför tror du att det BARA är NATO-länder som är så fruktansvärt usla på att bomba att de hela tiden mördar flest civila av alla stridande?

  Det fina med att faktiskt leta rätt på källor är att man faktiskt får en chans att testa om man möjligen är ute och cyklar.

  Airwars.org: A Reckless Disregard for Civilian Lives

  Russia and the Coalition report carrying out a similar number of armed sorties. Yet civilian fatalities from Russian strikes were six times higher.

  The newly published Airwars database indicates that Russia has systematically targeted civilian neighbourhoods and civilian infrastructure – including water plants, wells, marketplaces, bakeries, food depots and aid convoys.

  Airwars.org: Cause for Concern

  Between August 8 th 2014 and June 30 th 2015, the United States and its eleven Coalition allies had already carried out 4,924 airstrikes against Islamic State/ Daesh across both Iraq and Syria. Almost 17,000 munitions were released, with CENTCOM estimating that more than 2,000 buildings had been destroyed alongside hundreds of enemy vehicles, checkpoints and fighting positions. Official estimates of the number of Daesh fighters killed in this period ranged from 10,000 to 13,000.

  Even so, Airwars has identified 52 incidents of significant concern across both Iraq and Syria in which the level of public reporting appears reasonable, and where Coalition airstrikes are confirmed in the near vicinity for that date. Between 459 and 591 non-combatants are re ported killed in these events.

  Despite significant efforts to reduce those risks, independent monitoring by the United Nations found that even in 2014, one civilian was killed for every eleven airstrikes in that conflict. 8 With almost 5,000 anti-Daesh airstrikes across Iraq and Syria to June 30th, estimates of 500 or more civilian deaths from Coalition actions should not come as a surprise. US and allied claims of almost zero civilian deaths are, in our view, untenable.

 102. @Axel Edgren:

  ”Jag kanske gagnas i slutändan av att bo i ett land där män som ligger med mycket druckna kvinnor kan få sina liv förstörda? Det tror jag. Jag tycker att det är bra för min art och min framtid att män måste akta sig lika mycket som kvinnor.”

  1. Vet du vad ordet kanske betyder? Om du köper en lott då kanske du vinner. Det är vad det betyder. I övrigt så gangnar det dig om du aldrig gör en kvinna missnöjd men det gangar dig inte om det är du som anmäls och det finns inget sätt du kan undvika risken att göra en kvinna missnöjd.

  2. Eftersom processen är straffet även för oskyldiga män så hjälper det inte för män att akta sig heller så det drabbar dig precis lika mycket som de män som är måltavlan för ditt ”resentment”

  3. Dina uttalanden om ”arter” är ren nazism.

  ”Detta sades även om kol, hästar, bly och tegel.”

  Hästar är inte i närheten av onödiga idag, de är tvärtom högt värderade lyxkompanjoner och inga tjejer har högre status som unga än dem som har egna hästar. Däremot behöver hästar numera inte slita ihjäl sig eller dö på slagfält lika ofta så den där liknelsen du gjorde med MÄN var inte helt felaktig – bara inte som du tänkt dig. Bly och Tegel är inte levande varelser och helt irrelevanta för ämnet.

  ”Men dessa ‘annan grupp’ers liv suger valrossping med u, n’est-ce pas?”

  Lär dig svenska eller engelska. Det spelar i vilket fall som helst ingen roll eftersom deras syn på sig själva inte är synen de har på dig och heller inte synen du har på dig.

  ‘DEEP STATE PIZZAGATE CHARTER 21!’ Skriver du för Newsvoice också, Erik?

  Varför frågar du MIG? Dont shoot the messenger grabben. Om du undrar så fråga turkiets regimmedia istället. Var ju de som skrev och publicerade artiklar med det innehållet – inte jag. Jag bara rapporterade eländet medan du är oärlig och pratar som om det var mitt påhitt.
  http://www.veteranstoday.com/wp-content/uploads/2017/03/Turk-Tweet-2.jpg

  ”Som om den typen av vita unga män du älskar och avgudar är mentalt och intellektuellt annorlunda än den typ av bruna unga män som kostar sina systrar från balkonger…”

  Är du dum i hela huvudet? Det spelar ingen roll för dig eller mig om de är annorlunda eftersom deras ”likhet” bara gäller dem själva medan den inte gäller mig eller dig. De ENDA i världen som generellt försöker behandla alla lika är VITA MÄN dumskalle. Skillnaden är att de män som du påstår jag avgudar (vilket jag inte gör, jag bara anser dem bättre än alternativet) inte föraktar mig.

  De män vars talan du för bryr sig enbart om sig själva (vilket alla i världen gör som inte har vår utbildning, det har de inte så den värdering du har skiter de fullkoligt i) och de föraktar DIG för du är inte en del av dem. Du är vad som på japanska kallas ”Gaijin”

  Läs på vad resten av världen tycker om dig och din sort innan du försöker läxa upp mig i vilka delar av världen jag ”avgudar”

 103. @Erik:

  Saxat ur sid 286-287 i boken, som brukar gå att hitta som pdf på nätet för den som inte vill köpa.

  The DNA studies on how today’s human population is descended from twice as many women as men have been the most requested sources from my earlier talks on this. The work is by Jason Wilder and his colleagues. I list here some sources in the mass media, which may be more accessible to laypersons than the highly technical journal articles, but for the specialists I list those also.

  For a highly readable introduction, you can Google the article “Ancient Man Spread the Love Around,” which was published September, 20, 2004 and is still available (last I checked) online. There were plenty of other stories in the media at about this time, when the research findings first came out. In “Medical News Today,” (www.medicalnewstoday.com), on the same date in 2004, a story under “Genes expose secrets of sex on the side” covered much the same material.

  If you want the original sources, read Wilder, J. A., Mobasher, Z., & Hammer, M. F. (2004). Genetic evidence for unequal effective population sizes of human females and males. Molecular Biology and Evolution, 21, 2047 – 2057. If that went down well, you might try Wilder, J. A., Kingan, S. B., Mobasher, Z., Pilkington, M. M., & Hammer, M. F. (2004). Global patterns of human mitochondrial DNA and Y-chromosome structure are not influenced by higher migration rates of females versus males. Nature Genetics, 36 , 1122 – 1125. That one was over my head, I admit. A more readable source on these is Shriver, M. D. (2005), Female migration rate might not be greater than male rate. European Journal of Human Genetics, 13, 131 – 132. Shriver raises another intriguing hypothesis that could have contributed to the greater preponderance of females in our ancestors: Because couples mate such that the man is older, the generational intervals are smaller for females (i.e., baby’s age is closer to mother’s than to father’s). As for the 90 % to 20 % differential in other species, that I believe is standard information in biology, which I first heard in one of the lectures on testosterone by the late James Dabbs, whose book Heroes, Rogues, and Lovers remains an authoritative source on the topic.

  On Genghis Khan, see Weatherford, J. (2004) Genghis Khan and the making of the modern world. New York: Three Rivers Press/Random House.

  The many modern descendants were mentioned by Wilder, J. A., Mobasher, Z., & Hammer, M. F. (2004). Genetic evidence for unequal effective population sizes of human females and males. Molecular Biology and Evolution, 21 , 2047 – 2057.

 104. @Axel Edgren:

  ”Tänk. Muslimer i Storbrittanien anmälde kräket till myndigheterna fem gånger, men efter Mays evinnerliga nedskärningar på polis och underrättelsetjänst”

  Skrattretande. May har haft makten hur lång tid nu igen? Statliga system tar hur lång tid att bygga nu igen? Massvåldtäkterna som pakistanska ligor utförde på 1000+ barn pågick hur lång tid nu igen? När de avslöjades angavs av polisen för att inte ha agerat tidigare vilken orsak nu igen?

  ”At least 1,400 children were subjected to appalling sexual exploitation in Rotherham between 1997 and 2013” ”Children as young as 11 were raped by multiple perpetrators, abducted, trafficked to other cities in England, beaten and intimidated”

  ”Councillors and council staff in particular were criticised for ”avoiding public discussion”; some through fear of being thought racist, and some through ”wholesale denial” of the problem.”

  http://www.bbc.com/news/uk-england-south-yorkshire-28951612

  När det gäller ansvaret för rädslan att kallas rasist och daltandet med andra kulturer i England så pratar vi inte om May. Då pratar vi om välkända problem som observerats så långt tillbaka som 1997, då pratar vi inte ens om David Cameron, utan om Tony Blair. Hur du inbillar dig det skulle vara Theresa Mays ansvar efter att ha blvit PM i Juni 2016 är ungefär lika intelligent som när republikaner attackerade Obama för dålig ekonomi efter bolånekrisen vars beslut togs när Bush var president.

 105. @utlandssvensk:

  Jag vet mer om Afrika än vad du gör hör jag. Och återigen säger vi ’Afrika’ om en gigantisk kontinent med miljontals olika folk. Varför läser du inte på mer? Är du inte intresserad? ’Afrika’ är otroligt intressant. Och prata gärna med svenskar som vuxit upp både i ’Afrika’ och i Sverige. Du kanske lär dig något.

 106. @Jenny:

  ” Och återigen säger vi ‘Afrika’ om en gigantisk kontinent med miljontals olika folk.”

  Ja, visst är det konstigt! Sätta namn på kontinenter, vilket påfund!

  ”Och prata gärna med svenskar som vuxit upp både i ‘Afrika’ och i Sverige. Du kanske lär dig något.”

  Jag har redan tidigare berättat för dig att jag en gång i tiden var ansvarig för en ganska stor verksamhet i Afrika. Det var i och för sig inga andra svenskar inblandade, men många afrikaner. Och jag pratade med dem! En hel del.

 107. @Axel Edgren:

  ”Nej, där har du fel. Alla fakta visar att lågutbildade vita män i USA ceteris paribus har det bättre”

  Det där påståendet betyder absolut ingenting. Ordet bättre är en associering till relativa förutsättningar. Bättre JÄMFÖRT MED… I ditt fall så är ordet ”bättre” totalt meningslöst. Vi har redan klargjort att jag sade du anser endast makt (materialism) är viktigt i livet och inte kan förstå personer som inte höll med.

  DU SVARADE: Men det är ju inget annat som är viktigt. Så du har bekräftat att högern kan bedöma vänstern korrekt men vänstern kan bara projicera sig själv på högern och ger däreför i högra grad felaktiga svar.

  På detta följer att alla dina påståenden av när folk har det BRA (enligt dig alltså, inget förutom din EGEN lilla åsikt) utgår från din föreställning att ingen har andra åsikter än dig av vad som ÄR bra att ha. Så du gör en totalt egoistisk egotrippad egocentriskk bedömning av när andra har det bra

  Denna bedömning utgår antingen från dig själv – eller från teori (vilket innebär det inte ens är garanterat det är sant sett på ditt eget liv)

 108. @Nilsson:

  ”Nja, de här männen är säkert djupt troende och fokuserade, inga missbrukare.”

  Nej, så är det inte alls. Felet du (och flera andra gör) är att ni bor i en demokrati och ni tar automatiskt ”demokrati” som det normala även när ni pratar om andra. Jag kan se ovan hur man beskriver allt som görs som om de som gjorde det var självbestämmande goda demokratiska röstberättigade.

  De är ”bortskämda” de ”Beter sig” osv NI HAR INTE FATTAT ALLS HUR ISIS FUNGERAR! Ni har inte fattat vad ni pratar om.

  Med samma logik applicerad på en europeisk diktatur som exempelvis Nazityskland skulle ni inte prata om ADOLF HITLER alls utan om hur bortskämda hans soldater är och hur välutbildade nazister de är. Ingetdera är sant och ni vet själva hur mycket ni och era lärare pratat om hur Hitler tänkte och hur litet ni pratat om hur lägsta tänkbara soldat i hans militärmakt tänkte.

  De mest välutbildade nazisterna var inte soldater. De djupast troende muslimerna är INTE IS-terrorister. IS är soldater, inte präster. De är inte mer troende än de flesta, de är i de flesta fall USLA på koranen.

  Om du tittar på islamstater så inser du att man slösar inte utbildning på lägre klasser där. De blir tillsagda vad de skall göra, de får en lön, de straffas om de inte lyder PUNKT!

  Det är så livet i en icke-demokrati är. Det är inte att man kan förklara vad andra gör med att de är bortskämda. Det är att man kan förklara vad de gör med att dem med HÖGST STATUS sagt åt de andra vad som gäller.

  ”De är säkert övertygade om att de ”räddar” dessa unga tjejer från ett liv i synd och en säker plats i helvetet.”

  NEJ, däremot är säkert deras imam övertygad om det och har sagt åt dem att så är det men de har INGEN RÄTT ATT HA ÖVERTYGELSER, det är inte en demokrati med ”makt utgår från folket” ni pratar om

  ”Med tanke på attentatet mot gayklubben i Orlando så tror jag detta är något som kommer att bli vanligare.”

  Samma sak där, han var inte mer troende än de flesta. Förmodligen kunde han mindre om islam än svenska kyrkan kan om islam. Soldater gör som de blir tillsagda. ISIS säger åt sina soldater att mörda oskyldiga.

  Mångkultur och ”tolerans” innebär att de ickedemokratiska länderna får ha kvar sin makt över sina undersåtar och deras barn även när de bytt plats att bo i.

  Det här har de ansvariga VALT att ha.

 109. @MJ:

  ”Sen finns det faktiskt en fjärde väg. Man skulle kunna sluta upp med att bomba kvinnor och barn i andra delar av världen, så att andelen personer som kunde tänka sig att spränga sig själva i luften för att ge igen minskade.”

  Så kunde man tänkt 6 Juni 1944 också. USA skulle alltså inte ha invaderat Normandie eftersom bomberna de skickade mot tyska trupper i Frankrike skulle döda kvinnor och barn. Det spelar ingen roll att man skulle stoppa en ond diktator, nejdå. Kan ni inte föra krig på det låtsasätt som vissa förespråkar så låt den onda sidan vinna. Upplysningsvis har USA bombat egna trupper mängder av gånger. Bomber går inte att styra med millimeterprecision.

 110. @Erik:
  Men bomberna de släppte över Frankrike orsakade inte i närheten av så stor andel civila dödsoffer som de bombningar de sysslar med idag.
  Men så kunde de ha tänkt med terrorbombingarna av Tyskland och därmed förkortat kriget och dragit järnridån längre västerut.

 111. @Ulf T:
  Fast om man letar upp uppenbart och larvigt partiska källor så blir det ju bara humor.

  ENBART i Manbij dödades över 500 civila under ca två veckor.

  Men det vet du ju, du tror inte på de där dumheterna. Du vill bara försvara folkmördarna.

 112. @Erik: ” Vi har redan klargjort att jag sade du anser endast makt (materialism) är viktigt i livet och inte kan förstå personer som inte höll med.”

  Om det är något som dessa ’jag inte förstår’ bryr sig om så är det makt. Om inte makt i form av egna pengar så makten att vara den socialt och kulturellt mest uppskattade rasen som har rätt att försämra livet för ’fel’ sort.

  Och att May inte haft makten länge gör ingen skillnad – hon var ledande i partiet som skadade polisen och anti-terrormyndigheter.

 113. @utlandssvensk:

  Jag menar såklart att vi vår vana trogen buntar ihop vitt skilda länder och vitt skilda befolkningar till ’Afrika’. Och du jobbade i Sydafrika. Så du vet en del om Sydafrika. Sydafrika som har 11 olika officiella språk…….

 114. När jag pratar om IS så delar jag ofta upp dem i utländska krigare och inhemska krigare.

  De utländska krigarna har högre status, högre lön (i alla fall under IS första år), de har överlag bättre villkor. Dessa utländska krigare kommer från Tyskland, Frankrike, Beligen, Sverige osv.

  Samma pack av unga lättkränkta män som skjuter ihjäl varandra i tex. Malmö över inbillad heder och knarkhandel. Från deras led kommer de utländska krigarna som strider för IS.

  De går runt som bortskämda snorungar i tex. Malmö sen åker de ner och begraver människor levande eller håller fast någon som ska få huvudet avskuret.

  Det är samma pack som kröp fram för att tortera judarna i lägren, samma pack som kröp fram och plågade oskyldiga människor i Gulaglägren.

  Och ibland iakttar jag arabiska familjer och är barnen överviktiga så är det sönerna som är det för de är så jäkla bortskämda och uppfostras på ett helt annat sätt jämfört med döttrarna. Tjejerna är ödmjuka och intelligenta medan killarna är egotrippade mähän.

  Och det riktigt komiska är att de kräver respekt.

 115. @Jenny:

  Så för att sammanfatta, är de svenska ISIS krigarna bortskämda, egotrippade och korkade fetknoppar. Deras systrar som sitter kvar hemma, är däremot ödmjuka små begåvade dygdemönster.

  Det låter ju som att det är upplagt för ytterligare ett framgångsrikt feministiskt korståg! Förutsättningarna är perfekta! Efter att ha gjort absolut allt för att se till att de inhemska männen helt ska tappa intresset att strida för dem, har de svenska kvinnorna nu den perfekta fienden.

  Likt forna tiders amazoner, kan de svenska feministerna nu befria sina muslimska systrar och samtidigt krossa deras feta, odrägliga bröder och män! Kvinnor kan! Segern är nära! Den totala jämställdheten är inom räckhåll!

  Inom bara några år kommer imamerna i Malmö att stolt vandra runt med fittmössor samtidigt som de lydigt puttar barnvagnen. De unga MENA männen kommer att lägga ner sina vapen och istället spänna på sig nappflaskor så att könsnormen som dikterar kvinnlig amning slutligen bryts. De frigjorda kvinnorna från Somalia och Afghanistan kan då fokusera på att bygga världsledande, högteknologiska företag!

  Fast först blir det nog några hundra år i burqa. För i verkligheten kommer kvinnorna bara att göra samma sak som de alltid har gjort, dvs. underkasta sig de starkaste och mest aggressiva männen.

 116. @Jenny:
  Dumheter.
  Krigarna kommer främst från Libyen, Tjetjenien, Iraq m.m. Väldigt väldigt få är Syrier och Européerna utgör bara några procent.

  Samma sorts pack har skickat dit dem som det pack som styrde koncentratiinslägren och Gulaglägren, och ni som röstade på dem är samma pack nu som då.

  Det är med dem precis som med oss att de skämmer bort sina döttrar.

 117. @MJx:

  ”Men bomberna de släppte över Frankrike orsakade inte i närheten av så stor andel civila dödsoffer som de bombningar de sysslar med idag.”

  Nej, men du verkar inte förstått ORSAKEN till det. Hade tyskarna betett sig som fienderna som USA har idag hade valet varit mellan att orsaka så många civila dödsoffer – och låta Hitler vara kvar vid makten. Så jag upprepar: tänkte man så hade man tvingats avstå från att bekämpa nazisterna bara de hade tillämpat samma taktiker som de fiender som du pratar om gör idag.

  Det enda den sortens tankegångar gör är belönar fiender efter vem som är VÄRST. Ju ondare ju bättre blir det. Ju mindre hemsk en fiende är och ju mer genevekonventionen respekteras ju färre civila dör. Så ju ondare diktator som bryter mot genevekonventionen ju mer sannolkt att du vill denne skall lämnas i fred.

  Vidare så skickar du budskapet till alla diltatorer hur de skall bli kvar vid makten. Bara de ser till civila dör så låter vi dem vinna. Vi BELÖNAR alltså dem om de är värre, vi bestraffar dem om de är mindre onda.

  Vansinne.

 118. @MJx:

  ”Men så kunde de ha tänkt med terrorbombingarna av Tyskland och därmed förkortat kriget och dragit järnridån längre västerut.”

  På vilket sätt skulle att inte bomba Tysklands städer ha förkortat kriget? Tyskland hade flera år på sig när de inte bombades att avsluta kriget. Samma sak för Japan. De hade flera år på sig när de inte bombades. Japan hade befälhavare som visste de skulle förlora samma sekund de missade hangarfartygen i Pearl Harbor. Tyskland hade befälhavare som visste de skulle förlora när de tappade oljereserverna i Nordafrika.

  Det är inte direkt så att någon bombade dem på fem sekunder innan de hade tid att avsluta kriget. Befolkningen var till stor del fanatiska militarister uppfödda på propaganda. Vad både Tyskland och Japan använde tiden till var att försöka utveckla nya tekniker som kunde användas i kriget. Framför allt då jetflygplan och raketer – eftersom de inte längre hade många bra nog soldater kvar.

  Japan utförde också vidriga experiment med kemiska och biologiska krigsmedel i Kina i den topphemliga Unit 731-anläggning som utåt låtsades vara ett sågverk till den grad att mänskliga försökskaniner kallades stockar.

  Västmakternas fiender var alltså total ondska under WWII men vem är det som kritiseras? Givetvis inte fienderna. Det här är ju just vad jag sagt om den vänsterideologi debatten handlar om.- Det spelar ingen roll hur onda västvärldens fiender var. Det är ändå västvärlden de kommer att kritisera. Precis som Michel Foucault som var homosexuell stöttade Iran, oavsett hur tolerant mot homosexuella västvärlden var och oavsett hur böghatande Iran var.

 119. @Jenny:

  ”När jag pratar om IS så delar jag ofta upp dem i utländska krigare och inhemska krigare.”

  Det är inte så det fungerar. Du kan inte dela upp IS i utländska krigare när vad du kallar ”utländska” är samma länders folk bara boende på geografiskt annan plats i länder där man tillåts vara i enklaver och skita helt i det nya landet och bry sig enbar om det förra till den grad att no-go zoner bildas. Varefter det enda politiker vill göra åt det är säga åt folk att inte kalla det ”no-go zoner”.

  Du måste förstå skillnaden mellan hur du ser på ”folk” och hur DE ser på folk. Vi är det enda samhälle i världen som på något sätt betraktar andra folk som ”lika” eller ”likvärdiga”. De personer du pratar om gör samma skillnad på dig och på de sina vare sig de bor i Sverige eller i Syrien.

  De enda riktigt utländska krigare från Sverige eller liknande ländr som förekommer i sammanhanget är de mycket få personer som Skråmo och den där brittiska Jihad Jane fd punkrockaren. De flesta av ”svenskarna” är bara medborgare i Sverige geografiskt. Inte på något sätt svenska. De anser inte ens det område de bor i är Sverige och våra politiker kan inte se till lagen följs i de områdena. Istället för att stoppa brott säger polisen åt utländska journalister som Tim Pool att ”inte provocera”

  ”De utländska krigarna har högre status, högre lön (i alla fall under IS första år), de har överlag bättre villkor. Dessa utländska krigare kommer från Tyskland, Frankrike, Beligen, Sverige osv.”

  Deras lön har inget med status att göra. Den har att göra med den relativa skillnaden mellan vad 100 kronor är värt i Sverige och vad 100 kronor är värt i Thailand. Exakt samma skillnad som anförs av SD som orsak att ”hjälpa på plats” och av ekonomer för att inte ta folk till välfärdsländer utan flytta dem till billigare säkra länder.

  Det är av samma orsak terrordåden i Europa ökar, precis som Sverige inte har råd att flytta hur många som helst från tredje världen till välfärd har inte IS råd att betala hur många som helst välfärd för att kriga i länder vars normala lön ingen kan leva på i Sverige.

  ”Samma pack av unga lättkränkta män som skjuter ihjäl varandra i tex. Malmö över inbillad heder och knarkhandel. Från deras led kommer de utländska krigarna som strider för IS.”

  IS betraktar sig själv som ett land i krig och sina terrorister (de är terrorister, inte krigare) som soldater. Det är givetvis fullt normalt för att inte säga nödvändigt att ett land i krig har unga maskulina män som soldater och det är fullt normalt att kriminella ingår i de väpnade styrkorna. Att bli soldat och riskera livet är ett hasardspel för överflödiga unga män och i samhällen/kulturer där man tillämpar månggifte finns fler överflödiga unga än än någon annanstans.

  Jordan B Peterson tar upp just det här i sitt senaste tal. Män behöver status eftersom kvinnor gillar män som har status. Status inkluderar allt från beundran till rädsla.

  ”De går runt som bortskämda snorungar i tex. Malmö sen åker de ner och begraver människor levande eller håller fast någon som ska få huvudet avskuret.”

  Precis, just vad Jordan Peterson tar upp, de som överlever vågar ingen bråka med. De får status och kvinnor gillar status så män behöver status.

  ”Det är samma pack som kröp fram för att tortera judarna i lägren, samma pack som kröp fram och plågade oskyldiga människor i Gulaglägren.”

  Javisst, vad gäller Sovjetunionen så var de etniska tendenserna en medveten strategi som stämmer ännu bättre på vad jag skriver ovan. När ryssar skulle torteras var det bara för Stalin att sätta Tjetjener som fångvaktare. När ukrainare skulle torteras lät man ryssar sköta det. Eftersom fångvaktarna inte ansåg fångarna var deras ”folk” blev det lättare att ta till brutaliteter. Kommunisterna hade tänkt ut allt.

  Vad gäller judarna så var taktiken annorlunda. Den taktiken liknade i högre grad hur SJW-sekten talar om vita män. Judarna hade det helt enkelt för bra, de hade för mycket pengar, de ägde banker, de hade titlar på universitetet de utlånades i åratal ut som mer priviligerade än tyskarna och sedan skulle minsann deras privilegier tas ifrån dem och ges till tyska ”folket”

  ”Och ibland iakttar jag arabiska familjer och är barnen överviktiga så är det sönerna som är det för de är så jäkla bortskämda och uppfostras på ett helt annat sätt jämfört med döttrarna. Tjejerna är ödmjuka och intelligenta medan killarna är egotrippade mähän.”

  Umm nej, arabiska tjejer må vara artiga framför allt mot manliga familjemedlemmar och sådana de känner men intelligenta är de generellt inte iaf inte enligt den definition vi kallar en person intelligent i den här delen av världen där intelligens är förenat med handling. Vad har arabiska kvinnor gjort som är intelligent?

  ”Och det riktigt komiska är att de kräver respekt.”

  Det är inget komiskt med det, de måste ha respekt. Det tragikomiska är snarare hur det kan finnas så många vita vänsterkvinnor som förespråkat att det här ”mångkulturella” systemet flyttar in i deras länder utan att fatta att i den kultur vi pratar om MÅSTE män ha respekt så antingen förtrycker man den kulturen eller så ger man mänenn respekt eller så kommer männen att bli aggressiva.

  Det har ju kvinnorna själva i Sverige valt. Men det är som jag skrev ovan. Foucault (en av de högst rankade tänkarna hos västvänstern) stöttade Iran. Det spelade ingen roll hur tolerant mot homosexuella västvärlden var. Det spelade ingen roll hur böghatande Iran var.

  Det var en tvångstanke hos homosexuella Foucault att vara motståndare till västvärlden oavsett vad alternativet var.

 120. På samma sätt som fattiga vita män röstar på nationalister oavsett hur mycket nationalister hatar fattiga och social mobilitet?

 121. @Erik:

  ”Det tragikomiska är snarare hur det kan finnas så många vita vänsterkvinnor som förespråkat att det här ”mångkulturella” systemet flyttar in i deras länder”

  ”Män behöver status eftersom kvinnor gillar män som har status. Status inkluderar allt från beundran till rädsla.”

  Hårda, våldsbenägna män som fruktas av andra är vad många kvinnor vill ha. Om de inhemska männen blir mjäkiga och feminiserade, vill de ha andra män.

  De aktiva feministerna söker sig nu uppenbart till den enda tillgängliga grupp som är villiga att hårt kontrollera dem, dvs. muslimerna. Alla andra män har varit villiga att ge dem allt de pekar på och har därmed bevisat sin egen värdelöshet, i kvinnornas ögon. Dessa män förtjänar endast att utnyttjas och föraktas, från deras perspektiv.

 122. @Erik:
  Terrorbombingarna ökade motståndsviljan och Tyskland lät bli att ge upp till västmakterna som var planerat. Istället slogs de tills Berlin föll.

  Tyskland och Japan var inte mer ondska än fienden är, eller vad du är. Precis som att du skiter i att Syriska barn slits i stycken av amerikanska terrorbombingar så sket de i Kineser och Judar. Precis som du gör skulle de också försvara det med att det inte var meningen.
  (De fångläger med högst dödlighet under kriget var för övrigt amerikanska läger med tyska fångar.)

  Du ser skillnaden mellan gott och ont som vem som gör det och vem som drabbas, precis som postmoderna på andra sidan gör. Jag tycker att det är ont oavsett.

 123. @Erik:

  Eller så slutar man slåss som kärringar och tar lite egna förluster. Varför skulle man vara tvungen att bomba civila bara för att man tycker att fienden är värre? Varför slåss mindre effektivt och med fler civila dödsoffer för att fienden är värre???

  Sen kunde man ju bara ha låtit bli att skapa de där fienderna från början, eller hur?
  Idioterna trodde att de där galningarna de gav vapen, pengar och träning skulle låta bli deras obevakade tillgångar i grannlandet, men att vara en idiot är ingen ursäkt.

 124. @MJx:

  Så människor från Libyen och Tjetjenien är inte utlänningar för irakierna och syrierna?

  Många kommer från Irak, alltså inhemska krigare (för irakierna).

  Och väldigt många kommer från Saudiarabien. Så med andra ord dräller det runt många utländska IS krigare.

  Jag röstar på vänsterpartiet. Och försöker leva minimalistiskt så ja, jag står ju säkert för allt någon annan hatar.

 125. Behovet av feminismen i världens jämställdaste land är konstruerat, saknar legitim grund och handlar idag enbart om excesser. Avundsjukan riktad mot vita män är fortfarande intakt.

  För att upprätthålla alla påhittade genusdiskurser om könsmaktsordningar, CIS-män, strukturellt förtryck, kollektiv skuld etc inlemmas andra grupper som man kan klä i offerkofta. Vad de tycker är oväsentligt, viktigast är den gemensamma hatet mot vita män (och väst) så ”kampen” kan fortsätta.

 126. @Erik: @utlandssvensk:

  Jag börjar bli trött på det här. Ungefär: det är de svenska kvinnornas fel att arabvärlden störtar samman och det är de svenska kvinnornas fel att manliga araber beter sig som rövhål.

  Så med risk för att låta som Ulf T, jag kommer snart att börja begära siffror (källor).

  Hur många svenska kvinnor flyttar ihop med, (gifter sig) och skaffar barn med män från Mellanöstern? Alltså bara etniskt svenska kvinnor nu. Eftersom, enligt er, svenska kvinnor har röstat för detta för att få tillgång till ”riktiga män”.

 127. Jag är sambo med en snäll serb som jobbar för kommunen och adopterar katter från katthärbärgen. Kallar ni honom kärring? Kvinnor jag känner gör det inte. Men ni gör det indirekt för ni tror att feministerna gör det. Feministerna som inte ens är en enhetlig grupp.

  Det finns ett judiskt ordspråk. Det går ungefär ut på att man till slut blir det man avskyr.

 128. @MJx:

  ”Eller så slutar man slåss som kärringar och tar lite egna förluster.”

  Eller så slutar man slåss som kukfittor och tar lite egna förluster.

  Kukfittor är mer jämställt.

 129. @Erik:

  ”Det är inte så det fungerar.”

  Jo det är så det fungerar.

  ”Vad har arabiska kvinnor gjort som är intelligent?”

  Överlevt (överlever) i en värld omgivna av rövhål?

  Unga muslimska tjejer utbildar sig (om de får chansen) och är bättre på att anpassa sig. Det framstår som intelligent.

 130. @Jenny:

  ”Hur många svenska kvinnor flyttar ihop med, (gifter sig) och skaffar barn med män från Mellanöstern?”

  Det skulle jag också vilja veta! Men vad jag vet, finns det inga siffror. Saken kompliceras även kraftigt av att det knappast finns något behov för kvinnan att gifta sig eller flytta ihop, för att skaffa barn. Staten ställer upp med försörjningen! Sen kan hon ju ange vad hon har lust med (vad gäller vem som är pappa) på födelsecertifikatet.

  Vidare kan kvinnor som är gifta eller sambo med svenska män föda barn som har andra pappor. Det är väldigt svårt att uppskatta hur många som gör detta, men helt klart är det första gången i historien som detta kan ske utan meningsfull risk för kvinnan.

  Enligt uppgifter från MENA män, förefaller det inte finnas någon brist på villiga svenskor. Här är en gammal DN artikel där några av dem uttalar sig om saken:

  ” Det är alldeles för lätt att få en svensk hora… tjej, menar jag, säger Hamid och ler generat över sitt ordval.

  – Jag håller med om att många svenska tjejer är för lätta att få, säger Richard. De är godtrogna, och de blir utnyttjade.

  – De ger för mycket, fortsätter Hamid. Det är bara billiga tjejer som har sex med killar innan de gifter sig.”

  ”Många invandrarkillar är ju med svenska tjejer när de är tonåringar. Men sen när de ska gifta sig tar de en riktig kvinna från sin egen kultur som inte har varit med någon kille. Så ska jag göra. Jag har inte så mycket respekt för svenska tjejer. Man kan säga att de blir sönderknullade.”

  http://www.dn.se/arkiv/insidan/det-kan-handa-den-snallaste-kille/

 131. @Jenny:

  ”Kallar ni honom kärring? Kvinnor jag känner gör det inte.”

  Ok, vilka kallar då dina väninnor för kärring?

 132. @MJx:

  Fast om man letar upp uppenbart och larvigt partiska källor så blir det ju bara humor.

  Ok? Och vad kallar du i så fall absolut inga källor alls?

  Airwars är en ideell organisation som arbetar med samma källor som alla andra. De refereras bl.a. av Amnesty och Syrian Observatory for Human Rights.

  ENBART i Manbij dödades över 500 civila under ca två veckor.

  Återigen, det vore bra med källor …

  De källor jag kan hitta nämner 160-200 civila dödade av SDF-trupper under de två månader som kampanjen pågick. Det gällde alltså ett intensivt markkrig mot några tusen IS-krigare som höll staten. Enligt personer som deltog försvårades operationen kraftigt av att IS vägrade låta civila lämna staden, och använde dem som mänskliga sköldar.

  Det enda jag lyckats hitta om 500 dödade i Manbij på två veckor var denna:

  Fars News – EXCLUSIVE: Over 500 ISIL Terrorists Killed in Manbij Operations

  Men det vet du ju, du tror inte på de där dumheterna. Du vill bara försvara folkmördarna.

  Jaså? Jag bad dig om källor, och tillhandahöll några själv för att illustrera hur källor kan se ut. Du svarar med förolämpningar och fler påståenden utan någon källhänvisning.

  Du får gärna kritisera mina källor, men gör det i så fall med bättre källor.

 133. @Jenny:

  Så med risk för att låta som Ulf T, jag kommer snart att börja begära siffror (källor).

  Du har min tillåtelse att låta som mig. Wink

 134. @Ulf T:

  Så vad är din teori om varför folk flyr i så stora mängder just när dina älskade folkmördare börjar föra krig där de befinner sig?

  Varför flydde inte afghaner före 2001?
  Varför flydde inte irakier på 80-talet men på 90-talet och efter 2003?

  Är anledningen att de tycker att krigföringen är så mild jämfört med vad de är vana vid?

 135. @Jenny:

  Man kan för övrigt notera att allt fler börjar fundera över kopplingen mellan kvinnlig rösträtt och det förfall vi bevittnar. Detta fanns nästan inte alls för bara några år sen. Nu ser man det ständigt i t.ex amerikansk debatt och faktiskt även en hel del i Sverige.

  T.ex såg jag nyss denna kommentar på DGS:

  ”Det finns inte på kartan att männen som gav kvinnor rösträtt skulle gjort det om kvinnorna nämnt att deras röst skulle leda till att de importerade horder av män från nordafrika och mellanöstern för att sex med dem mer eller mindre framför de inhemska männen.

  Redan där hade det tagit tvärstopp.

  Lägg då till om de vetat att de inhemska männen skulle behöva finansiera det hela samtidigt som de möttes av mer eller mindre öppet förakt från samtliga inblandade.

  Lägg dessutom till att de vetat att kvinnorna tänkte sig kärnfission av kärnfamiljen, sluta ta hand om sina egna barn, låta kvinnlig personal på dagis och skola skamma våra pojkar till den grad att de tillslut skämdes för att vara just pojkar.”

  https://detgodasamhallet.com/2017/05/28/en-radd/

 136. @Jenny:

  Nej, det är inte många saudier. Men det kommer mycket pengar från Saudiarabien och vapnen som USA skickar dit kommer via Saudiarabien. Saudierna är ju upptagna med att slåss på ISIS sida i Jemen.

  Men din teori om att de är bortskämda kommer på skam. Det är också helt och hållet tvärtom, 99% av jihadisterna åker dit för att de inte har något att förlora. Människor som inte har något att förlora är oerhört farliga. Det är därför både diktaturer och ”demokratier” ser till att hålla viss levnadsstandard, annars finns det ju risk för revolution.

 137. @utlandssvensk:

  Kvinnlig rösträtt har ju kommit ungefär samtidigt som manlig rösträtt i de allra flesta länder. I Sverige fick kvinnorna allmän rösträtt före männen. I t.ex. Finland (1906), Norge (1914), Danmark (1915) samtidigt men oftast med korta mellanrum som i Nederländerna (2 år).
  I Sverige hade förövrigt män och kvinnor lika rösträtt under hela frihetstiden.

  I Sverige startade ju massinvandringen med regeringen Bildt 1991 och det var en majoritet män som röstade på borgarna då, precis som nu. Så det hade inte heller gjort skillnad. I resten av Europa är det samma samband, alltså nyliberalismens (postmodernism till höger) intåg i borgerligheten leder till det förfall som vi ser nu.

 138. @Jenny:

  ”Jag börjar bli trött på det här. Ungefär: det är de svenska kvinnornas fel att arabvärlden störtar samman och det är de svenska kvinnornas fel att manliga araber beter sig som rövhål.”

  Du adresserar ditt svar till både mig och Utlandssvensk men det där stämmer inte alls med vad jag sagt. Vad jag sagt är typ: de flesta svenska kvinnor röstar på partier som stödjer mångkultur (främst vänster). I den här specifika kulturen som vi pratar om är respekt inget fritt val, det är något männen måste ha.

  Det är inte svenska kvinnors fel de männen betedde sig så från början, men att männen fortsätter bete sig så här i Sverige och i andra västländer är en direkt konsekvens av den ideologi vi kallar mångkultur och den stödjer kvinnor mer än män. Kvinnor vill tvinga på oss det här. Huruvida det är pga de orsaker utlandssvensk anger eller inte har jag inte kommenterat.

  ”Så med risk för att låta som Ulf T, jag kommer snart att börja begära siffror (källor).”

  På vadå? Bristen på kvinnor i samtliga partier som säger minsta lilla negativt om mångkultur? Det räckte att M ändrade åsikt i mångkultur så började en kvinnodominerad grupp byta från Moderaterna till Centern och trots att de skall föreställa ”allianskvinnor” så öppnar de för fyra år till med Löfven. Varsågod här kommer källor:

  Framför allt kvinnor som straffar M
  ”En annan dimension som kan utläsas av dagens mätning är att det framför allt är kvinnorna som nu lämnar Moderaterna.”

  Blondinbella lämnar M för att de inte längre vill ”öppna våra hjärtan”
  Samma sak Blondinbella som Överger moderaterna? Orsak, har övergett Reinfeldts ”öppna våra hjärtan” (Tvinga vårt lands arbetare att i ännu högre grad försörja andra länder)

  ”Hur många svenska kvinnor flyttar ihop med, (gifter sig) och skaffar barn med män från Mellanöstern?”

  Ingen aning men väldigt många svenska kvinnor tycks rösta för att män från mellanöstern kommer hit. Det spelar ingen roll om det är för att de undermedvetet vill gifta sig med dem (som Utlandssvensk verkar tro) eller om det är av andra orsaker med samma praktiska effekt som exempelvis att tvinga in svenska män i kollektiva statusstrider.

  Effekten och konsekvenserna blir lika oavsett.

  ”Alltså bara etniskt svenska kvinnor nu. Eftersom, enligt er, svenska kvinnor har röstat för detta för att få tillgång till ”riktiga män”.”

  Nej, inte enligt ”er”. Möjligen enligt utlandssvensk man JAG har inte sagt så. Personligen har jag inte lagt energi på orsakerna för jag har insett att motivationen inte kommer att göra minsta lilla DRITT skillnad.

  Vad jag gjort är beskrivit konsekvenserna och sagt att kvinnor valt att ha det så genom att så massivt straffa alla som försöker minsta lilla ifrågasätta mångkultur som ideologi. Jag har INTE sagt att kvinnorna vill gifta sig med de männen. Jag har inte sagt någit annat heller men ovan anger jag som möjlig orsak att kvinnorna helt enkelt vill tvinga in svenska män i statusstrider.

 139. @Jenny:

  ”Jo det är så det fungerar.”

  Inte när det gäller vad som i praktiken är utländska enklaver i Sverige. Man måste skilja på svenska medborgare/asylsökare vars enda intresse av Sverige är pengar. Och på dem som faktiskt är en del av landet Sverige. Det är bara att se hur många som skiter i Sverige som har levt av svensk välfärd medan de ägnat sig åt terrorism i utlandet. Våra bidrag har finansierat terroristaktivitet så illa är det.

  ”Överlevt (överlever) i en värld omgivna av rövhål?”

  Sedan när är överlevnad ett tecken på intelligens? Att överleva omgiven av rövhål är ett tecken på konformism. Att vara stilla och inte skapa vågor i vattnet. Det krävs det inte intelligens för. Däremot argeebleness” vilket som sagt (källa) kvinnor har en standardavvikelse högre än män. Vidare så verkar du glömt bort alla äldre arabiska kvinnor som har status som husmor och behandlar yngre kvinnor illa.

  ”Unga muslimska tjejer utbildar sig (om de får chansen) och är bättre på att anpassa sig. Det framstår som intelligent.”

  Må så vara men det ÄR inte intelligent. Om det framstår som så så är det alltså en förväxling mellan agreebleness (ett av de fem stora personlighetsdragen i BIG 5) och intelligens. Att uppföra sig och inte skapa vågor är inte ett tecken på intelligens. För övrigt i den mån intelligens förekommer så ökar den med åren. Om arabiska kvinnor hade intelligens över genomsnittet är det hos de äldre kvinnorna den skulle komma till uttryck.

 140. @Erik:

  ”Om arabiska kvinnor hade intelligens över genomsnittet är det hos de äldre kvinnorna den skulle komma till uttryck.”

  Jag påstod aldrig att arabiska kvinnor var intelligentare än genomsnittet.

 141. @utlandssvensk:

  ”Det finns inte på kartan att männen som gav kvinnor rösträtt skulle gjort det om kvinnorna nämnt att deras röst skulle leda till att de importerade horder av män från nordafrika och mellanöstern för att sex med dem mer eller mindre framför de inhemska männen.”

  När jag hör folk uttrycka sig så tänker jag på Tomelilla och epa- traktorer.

 142. @Erik:
  ”Det är bara att se hur många som skiter i Sverige som har levt av svensk välfärd medan de ägnat sig åt terrorism i utlandet.”
  – Ja hur många är det? 10 stycken?
  – För du menar väl inte de tusentals som åkt till Afghanistan och deltagit i ockupationen där, som driver afghaner på flykt till bland annat Sverige?

  ”För övrigt i den mån intelligens förekommer så ökar den med åren.”
  – Nej, tvärtom. Intelligensen är högst omkring 25-årsåldern och sedan minskar den.

 143. @Jenny:

  ”Jag påstod aldrig att arabiska kvinnor var intelligentare än genomsnittet”

  Då har vi ett missförstånd. Skall vi titta på hur det uppstått? Du påstod de var intelligenta och du jämförde med männen hur tror du genomsnitt beräknas? Generellt när man påstår att en människa är intelligent är det högre intelligens som åsyftas. Alternativet som jag kan se är att du påstår arabiska män har låg intelligens. Om så är fallet skulle jag påpeka att haft intelligens nog att få mer makt och mer inflytande för varje år som går i flertalet länder inklusive mitt och det är som sagt viktigt för dem att få respekt och status så något gör de nog rätt i sina egna ögon.

  Uppenbarligen gör de också något rätt i Regeringarna Löfvens och Reinfeldts ögon för även de belönade just det här beteeendet. Därav orsaken ”skrattretande” inte är något jag skulle kalla det.

 144. @MJ:

  ”– Ja hur många är det? 10 stycken?”

  Hur många de är totalt som är/var med i IS vet vi inte. Bara idag finns 150 terrorister i Sverige som myndigheterna känner till, och ett okänt antal som myndigheterna inte känner till. Sedan finns också ett stort antal ”svenska” terrorister som dödats i IS-tjänst i Syrien vissa har dödats vid IS-aktioner i Europa.

  ”IS säger nu till sina krigare i de här länderna att de ska stanna kvar och slåss till sista blodsdroppen eller stanna i sina hemländer och göra något. Men fortfarande har vi över 150 som återvänt till Sverige. Alla hålla koll på dem som kommit tillbaka är en stor del av vårt arbete.” Säpo-chef Anders Tornberg.

  ”– För du menar väl inte de tusentals som åkt till Afghanistan och deltagit i ockupationen där, som driver afghaner på flykt till bland annat Sverige?”

  Nej, jag tycker inte att när vi skall prata om personer som slåss i terroristorganisationer är det svenska armen. NATO, ISAF Och FN som är viktiga att prata om. Men det är som jag redan sagt. Foucault var homosexuell, och stöttade Irans västat – trots att Iran avrättar homosexuella män.

  ”– Nej, tvärtom. Intelligensen är högst omkring 25-årsåldern och sedan minskar den.”

  Är du säker på det?

  ”Its not all downhill once you hit your 20s — at least as far as some markers of intelligence are concerned / Not only do we get wiser with age, new research suggests that in several ways we may also actually get smarter. / some skills, like our ability to think quickly and recall information, follow the familiar pattern: peaking at about 18 and falling over the rest of our lives. But our other abilities, from reading others’ emotions to recalling events that have just happened, continue to improve until we turn 30. And other skills, including our ability to do basic math (black line) and use a larger vocabulary (yellow line), rise even later, in most cases not reaching their apex until age 50:”

  http://www.businessinsider.com/how-intelligence-changes-as-we-age-2015-3?r=US&IR=T&IR=T

  I skottland tog alla 11-åringar ett IQ-test 1932. Vid 80-årsåldern spårade forskare upp 500 av dem och gjorde om testet.

  ”On average, people’s individual (or absolute) scores on the test taken again at age 80 was much higher (over one standard deviation) than their scores had been at age 11, even though the rank ordering among people stayed roughly the same.”

  http://www.creativitypost.com/psychology/why_iq_fluctuates_over_your_lifespan

  Verkar inte vara i närheten av hur du beskriver det. Vidare så fungerar det inte att enbart jämföra siffrorna för där har vi Flynn-effekten som spökar också.

 145. @Erik:

  Så varför är det inte 150 fällande domar för terrorbrott?
  Kanske för att myndigheterna inte alls känner till 150 terrorister. Sen är det klart att alla jihadister som rest till Syrien inte är terrorister.
  Men visst, hur stor andel är det då, 150 per av, vad, en halv miljon?

  Ja IS annonserar ju alla sina döda och det rör sig om uppåt ett 30-tal från Sverige.

  Nu avrättar ju inte Iran homosexuella FÖR ATT de är homosexuella. Men även om det var så så skulle det ju inte vara så konstigt, t.ex. Fredrik Federley, och andra homosexuella till höger stöttar ju Saudiarabien trots att de avrättar homosexuella för att de är homosexuella.

  Ja, kolla på Jordan Petersons videor om IQ (den första man får upp på youtube). När folk håller på och mäter ”olika intelligenser” så är det bara sämre IQ-mått än vad IQ är.
  Att kunskaper och färdigheter fortsätter att utvecklas är inte samma sak som att intelligensen ökar. (Men de utvecklas inte lika snabbt när man blir gammal).

 146. @Erik:

  ”Det spelar ingen roll om det är för att de undermedvetet vill gifta sig med dem (som Utlandssvensk verkar tro)”

  Det är rimligt att sammanfatta det jag skriver så. Men jag vill betona att det, från mitt perspektiv, är en hypotes. Dvs. jag tycker att det verkar troligt att det är så, men letar bevis för att bekräfta eller falsifiera.

  ”Eftersom, enligt er, svenska kvinnor har röstat för detta för att få tillgång till ”riktiga män”.”
  Nej, inte enligt ”er”. Möjligen enligt utlandssvensk man JAG har inte sagt så. Personligen har jag inte lagt energi på orsakerna för jag har insett att motivationen inte kommer att göra minsta lilla DRITT skillnad.”

  Jag har varit aktiv i invandringsdebatten väldigt länge och fram till ganska nyligen var jag också ointresserad av motivationen bakom immigrationen.

  Men det har nu gått så långt att Sverige framstår som ett nästan fullbordat nationellt självmord. Detta är något unikt i världshistorien och det går inte att undvika att spekulera kring vad det är som har fått det att gå så oerhört snett. Vidare verkar de flesta andra västländer röra sig i ungefär samma riktning som Sverige, fast med olika grad av eftersläpning.

  Jag flyttade till Schweiz för att det landet i princip var Sveriges motpol i västvärlden, vad gäller ”progressiv” utveckling. Och det är det fortfarande, men jag kan nu se klara tecken på att en ”svensk” utveckling ligger runt hörnet här också. Givet detta, är det nästan omöjligt att inte börja fundera över dels vad det är som driver detta självmordsbeteende dels varför det kom först i Sverige men sist i Schweiz, två länder som annars är väldigt lika på många sätt.

  Skillnader i när kvinnlig rösträtt infördes utgör, enligt mig, den klart mest troliga förklaringen. Men säker är jag absolut inte.

 147. @MJ:

  ”Så varför är det inte 150 fällande domar för terrorbrott?”

  TID! Vi har inte hunnit än eftersom Sverige är ett PK-land. När något går emot PK så tar det massor av tid för det finns alldeles för många som gör inget annat än slänger grus i maskineriet. Det är det absolut enda dessa vidriga människor gör. De försenar allting till elfte timmen.

  Först var svenska politiker livrädda att bli kallade rasister, sedan ville SD ha fällande domar då ville andra partier tycka vad än som var emot SD för så beter sig bäbisar, sedan körde IS ihjäl 5st personer på Drottninggatan och bombade 100 tjejer med föräldrar som sett Ariana Grande och nu slutligen dras även svenska politiker som småbarn skrikande och spretande mot beslut.

  ”Justitieminister Morgan Johansson (S) vill titta närmare på den norska modellen, där det är olagligt att delta i en terrorlistad organisation.”

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/justitieministern-delta-i-terrorganisation-kan-bli-brottsligt

  ”Kanske för att myndigheterna inte alls känner till 150 terrorister.”

  De känner till över 150 terrorister. De är alltså fler än 150 och det är bara de kända som återvänt. Vi har sedan alla okända. Det är bara att se på Machestermördaren vars familj fjantar med semester i Syrien.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/3alkq/for-en-svensk-ar-det-ok-att-vara-terroristmedlem

  Gällande den terrorgrupp som färgade drottninggatan blodröd när de trasade sönder en 11-årig tjej med lastbil så lär det dock inte bli lila lätt att ha den åsikten längre. Särskilt inte efter mordförsöket på 100 tjejer m föräldrar i Manchester.

  ”Sen är det klart att alla jihadister som rest till Syrien inte är terrorister.”

  Nej, det är 100% solklart att alla jihadister helt utan undantag är terrorister. Jihadism är att med våld sprida islamism, se Majid Nawaz. Det ord du tänker på är antingen ”muslim” eller ”islamist”. Jihadist är per definition en specificerad form av terrorism. ALLA jihadister är terrorister. Vilken del av ”KILL INFIDELS” är det som du inte tror är terrorism förresten?

  ”Men visst, hur stor andel är det då, 150 per av, vad, en halv miljon?”

  Hur många är det räknat i brutal beväpnad personal benägen att döda?

  Jo ungefär lika många som den yrkeskriminella grupp som begått majoriteten av all grov våldsbrottslighet i Sverige de senaste 40 åren. 150 personer det är ungefär lika många som Sverige har framgångsrika yrkeskriminella. Och då pratar vi om proffs som är ute etfer pengarna. De du pratar om är LÅNGT VÄRRE för vårt samhälle än transportrånare kom ihåg det.

  Lite mer jämförelse: De är också en tiondel av vad som krävdes för att mörda över 100 personer på cafeer i Paris, på rockkonsert i Paris och på flygplatsen i Bryssel. De är en 150-del av vad som krävdes för att bomba 100 människor i Manchester varav 20 personer till döds. Andel? Vadå andel?

  Inte en enda av dessa hör hemma i vårt samhälle. De har gjort sitt val, landsförräderi. de har gått med i terrorgruppen som mördade 11-åringar på drottninggatan och bombade 8-åring i Manchester. De har betett sig som nazister, de kan möta nazisternas slut också.

  ”Ja IS annonserar ju alla sina döda och det rör sig om uppåt ett 30-tal från Sverige.”

  IS är som fiendemakt inte trovärdig källa. Japan annonserade också alla sina döda under kriget deras siffror stämde inte en stavelse. Japan ansåg att om man säger sanningen så slåss inte resten lika ivrigt. Vad IS själva säger kan ingen lita på, inte ens IS själva.

  ”Nu avrättar ju inte Iran homosexuella FÖR ATT de är homosexuella.”

  Vad trevligt. Själv struntar jag fullkomligt i varför Iran påstår de avrättar homosexuella precis som jag struntar i angivna motivationer i allmänhet (inklusive den utlandssvensk angett för kvinnor). Det är ATT DE GÖR DET och konsekvenserna därav (död) jag pratar om.

  ”Men även om det var så så skulle det ju inte vara så konstigt, t.ex. Fredrik Federley, och andra homosexuella till höger stöttar ju Saudiarabien trots att de avrättar homosexuella för att de är homosexuella.”

  De stöttar inte Sáudiarabien mot USA, inte mot Sverige, inte mot Storbritannien, inte mot Italien eller mot NÅGOT ANNAT VÄSTLAND alls. Du pratar inte om något de gör mot västländer som Foucault och hans franska psykon. Du pratar om att de föredrar Saudiska Kungafamiljen framför alternativet.

  Saudiarabiens kungafamilj är inte i krig med oss. IS är i krig med oss. Så ja vi stöttar Saudiske kungen mot IS, enkelt val. Det är inga IS-terrorister som använder helikoptrarna eller F-16 planen vi säljer till Saudierna för att spränga globen. De använder dem mot upprorsmakare – dessa är i sin tur islamister som är värre än kungafamiljen i ALLA DE FRÅGORNA.

  Men du tycker synd om dem helt enkelt för att de har sämre vapen än Saudierna. För dig är det som fotboll med ojämna lag.

  ”Ja, kolla på Jordan Petersons videor om IQ (den första man får upp på youtube). När folk håller på och mäter ”olika intelligenser” så är det bara sämre IQ-mått än vad IQ är.”

  Jag kan den där debatten. Jordan Peterson pratar inte om ”folk” i allmänhet han pratar om Howard Gardner.

  ”Att kunskaper och färdigheter fortsätter att utvecklas är inte samma sak som att intelligensen ökar. (Men de utvecklas inte lika snabbt när man blir gammal).”

  Du har fel. Kunskaper och färdigheter är direkt länkade till IQ via det faktum att de används för att genomföra de tester där man mäter IQ. Det var därför de där ”rasisterna” som pratar ”BELL CURVE” som reste tilL Sydafrika för att testa teorin inte gjorde det på befolkningen i allmänhet utan valde ut studenter på sydafrikanska universitet och särskilt valde ut de tester påverkades minimalt av språkkunskaper och liknande.. De tester som gjordes i Sydafrika hade optimala förutsättningar.

 148. @Erik:

  Du blir en sådan rabiat extremist i de här frågorna.

  1. Det är inte politikerna som fäller terrorister. Om myndigheterna nu känner till 150 pers som begått terrorbrott så är det ju bara att polisanmäla dem och lämna över bevisen, precis som myndigheten är SKYLDIG att göra.
  Det finns inget LAGLIGT som folkvalda kan göra mot det.

  2. Eftersom du konsekvent vägrar att definiera vad du menar med terrorism så kan det såklart vara sant för DIG, alltså i en postmodern mening. Men det finns ingen objektiv definition av terrorism där alla jihadister skulle vara terrorister (utan att t.ex. alla amerikanska soldater blir terrorister, och det VILL du ju inte, eller hur?)

  3. Sen med terrorbrott så menar jag inte de där olika ”thoughtcrime” som man inför i brist på att kunna definiera terrorism. Att en organisation är listad som terrororganisation säger ju ingenting. När USA och EU var allierade med IS så hamnade ju Hezballah på terrorlistan för att de förklarade krig mot IS. Men när USA förklarade krig mot IS så hamnade inte de på terrorlistan.

  4. Så alla de där terroristspökena är beväpnade också? Och myndigheterna gör ÄNDÅ INGENTING!? Trots att de har skyldighet att agera vid betydligt mindre hot.

  5. Men ingen har berättat för de här 150 beväpnade terroristerna att de kan begå terrordåd eller? Är det därför de inte har dödat 1000 pers på caféer och rockkonserter eller bombat 15 000 pers? Eller varför sker aldrig alla de här terrordåden? Är det inte kanske för att de 150 spökena inte finns på riktigt?
  För du vet, de där 150 grovt kriminella, de begår brott hela tiden.

  6. Skillnaden är att IS-skryter med de döda. De döda ÄR propaganda. Jag kan tänka mig att de tonar ned t.ex. tjetjener och libyer eftersom det dött många tusen därifrån. Det är på samma sätt som Iran gör med afghaner som dör i Syrien, de får stora pampiga hjältebegravningar och sina porträtt i tidningar, TV och på officiella anslagstavlor. De döda hjältarna ska locka andra att åka för att dö.

  7. USA avrättar också homosexuella. Har du samma inställning till det?

  8. Vad yrar du om nu? Vad har Iran någonsin gjort mot något västland? Du kanske menar att Iran försvarade sig mot USA:s proxykrig på 80-talet? Eller att Iran stödde motståndet mot Talibanerna som stöddes av väst? Eller vad?

  9. Klart att Saudiarabien inte är i krig med sina allierade. Men varken Saudiarabien eller väst är i krig mot ”IS”. Väst är i krig mot IS i Syrien och Irak, där man stödjer andra jihadister. Men i Jemen och Libyen så är både Saudiarabien och väst fortfarande på IS sida.

  10. IS är inte värre än Saudiarabien, det är EXAKT samma ideologi med EXAKT samma urkunder, Wahhabism.

  11. Jag tycker synd om Jemeniterna som till stora delar lider under wahhabistiskt förtryck från IS och Saudiarabien som båda får hjälp från USA att göra det. Det beror inte på att de har sämre vapen utan för att IS, USA och Saudiarabien gör deras liv fulla av lidande.

  12. I verkliga IQ-test så brukar man använda symboler som testpersonen är obekant med, just för att språkförståelse m.m. inte ska spela in. Men det finns såklart mätfel och osäkerheter. T.ex. är det ju så att IQ-test konstruerade i Tanzania ger östafrikaner högre IQ än européer och tvärtom.

 149. @MJ:

  1. Politiker är lagstiftare. De bestämmer vad som fäller terrorister i domstol. Att det inte är ett terrorbrott att vara terrorist (medlem) får du fråga lagstiftarna om. Lämpligen kan du även fråga lagstiftarna i Norge där det ÄR ett terrorbrott att vara medlem.

  2. För det första är postmodern mening vad än som är negativt mot väst så nej det är ingen postmodern mening. För det andra är det en barnlek att definiera terrorism objektivt. Det är bara att säga precis som staten säger om polisen. Terrorism är då när personer som inte tillhör väpnade styrkorna beter sig som om de gjorde det. Du får varken leka polis eller militär men det betyder inte att DE inte får göra det

  Vad är ditt svar på det? Att det är orättvist mot barungar som vill leka poliser utan träninge och ansvaret som följer med? Jan Eliasson som vill leka med pickan?

  ”Men det finns ingen objektiv definition av terrorism där alla jihadister skulle vara terrorister (utan att t.ex. alla amerikanska soldater blir terrorister, och det VILL du ju inte, eller hur?)”

  Amerikanska soldater ingår i väpnade styrkorna. Soldater blir inte terrorister för att de beter sig som soldater. Personer som INTE är soldater som beter sig som om de vore det däremot blir terrorister. Gäller inte bara alla jihadister (dvs islamister som går från ord till handling) utan även alla väpnade wannabeemiliser.

  3. Inte jag heller. Däremot de som är medlemmar av de organisationer som för krig mot civila i väst. För att ta en enkel liknelse: Det är alltså inte bara SS-soldaterna som mördar som skall vara olagligt, att vara Hitler skall också förbjudas även om det inte är han som är på fältet och skjuter folk.

  3B Nu pratar du byråkrati, jag pratar verkligheten.. Det är bara två organisationer VI har problem med. Vi behöver faktiskt inte prata om något annat. Så ursäkta om vi hanterar problem vi har istället för hypotetiska tanke-problem vi INTE har.

  4. De är beväpnade i den meningen de via nätverk har tillgång till vapen, inte i den meningen att de går runt och BÄR på vapen. Ordet du letar efter heter ”Våldskapital”. För en medlem exempelvis i Hells Angels är medlemskapet i sig ett hot om våld för dem som hamnar i deras närhet. Skillnaden mellan Hells Angels och IS är att IS hot gäller alla, inte bara dem som de har ekonomiska intressen av.

  5. Vad pratar du om? Menar du att inga terrordåd har begåtts alls? Eller menar du att det finns visst antal terrordåd och siffran har inte uppfyllts än? Har du svårt att fatta? Dem som INTE begår terrordåd KAPITALISERAR på våldet som de som begått terrordåd utfört.

  ”Är det därför de inte har dödat 1000 pers på caféer och rockkonserter eller bombat 15 000 pers?”

  Vad sjutton är din poäng? Menar du på allvar att vi skall vänta till 1000 personer dödats? Menar du att om 500 mördas är det okej för det är inte 1000? Var får du siffran 1000 från? Den låter helt tagen ur luften. Terroristerna skiter väl i hur många som dödas det är bara ett verktyg för att pressa folk att psykologiskt hitta sätt att vända ryggen för vad de gör och ge dem mer makt.

  Du har ju tappat insikten att terrorismen är till för att uppnå makt. Du tror att syftet med terrorism är terrorism. När terroristerna redan begått terrordåd så frågar du varför de inte begår ett till.

  ”Eller varför sker aldrig alla de här terrordåden? Är det inte kanske för att de 150 spökena inte finns på riktigt?”

  Det är för att deras MÅL inte är terrorism. Deras verktyg är terrorism. Deras mål är exakt vad du gör nu. Sitter och letar den ena efter andra invändningen att de skall ges mer rättigheter och mindre hinder.

  ”För du vet, de där 150 grovt kriminella, de begår brott hela tiden.”

  Jovisst men…

  A. De går inte ner till närmast ICA och mördar så många de kan ur personalen och kunderna för att andra medlemmar skall få makt pga hotet att det händer igen: Det är dock exakt vad som hände med Charlie Hebdo.

  B. De kriminella har varken gemensam ideologi eller organisation. Inte ens den traditionella äkta italienska maffian hade den sorts fanatisk kollektivism som IS har.

  Så IS är värre än kriminella. Mycket värre.

  6: Att IS blåser upp enstaka medlemmar begravningar för att framstå som imponerande betyder inte de dödssiffror de anger är sanna. Även utan Taqquia skulle jag säga att det är helt absurt du försöker inbilla mig IS har trovärdighet. DE är inte trovärdiga, de är asen som bränt folk levande och filmat det och puckona som inte ens brydde sig om att radera filmen av när de hugger huvuden av folk innan de sökte asyl

  7. Nej USA avrättar inte homosexuella närheten av vad Iran gör. Det där är enbart
  false equivalence:

  8. Vad yrar du om nu? Vad har Iran någonsin gjort mot något västland?

  Det kallas ”Gisslankrisen” Revolutionens Iran kidnappade 55 Amerikaner i 444 dagar och höll dem som mänskliga sköldar Hade det inte varit för slump och otur så var USA:s President Jimmy Carters respons att Delta Force skulle sättas in för fritagning i Teheran. Operationen misslyckades vid inledningesstadiet pga haverier.

  Iranierna ockuperade också USA:s ambassad men det vet du ju redan, du har väl sett ”Argo”?

  ”Du kanske menar att Iran försvarade sig mot USA:s proxykrig på 80-talet?”

  Nej, det finns regler för att försvara sig och kidnappning och mänskliga sköldar ingår inte i vad man får göra.

  På tal om ingenting när Sovjetisk personal råkade ut för samma sorts beteende från shia-jihadister i libanon (”Islamic Liberation Organization”) som för att visa de menade allvar dumpade en av ryssarna pepprad med kulor så gick KGG till Ayatollahn och krävde sitt folk tillbaka. De berättade även att en av Sovjets raketer kunde få tekniskt problem och råka hamna på shiiternas heliga stad Qom som ju låg rätt när gränsen till Sovjet. Även Teheran nämndes.

  När det inte gick fort nog högg de en Hezbollah-ledares nära släkting. Kastrerade honom, skickade delarna till Hezbollah och dumpade personen ifråga med kula i huvudet. KGG-chefen upplyste lite snällt ledaren att de kände till fler av dennes släktingar och fler paket av samma sort kunde väntas om inte de tre i gisslan återbördades illa kvickt.

  ”Eller att Iran stödde motståndet mot Talibanerna som stöddes av väst? Eller vad?”

  Talibanerna är en Pakistansk sekt vad har de med någonting att göra?

  9. IS har bombat och på andra sätt attackerat civilpersoner i väst. Klart västländerna är i krig med IS. Det behövs inte två sidor för att det skall bli krig. Det räcker med en för att det skall bli krig. IS ville ha krig och har begått krigshandlingar så krig råder. Frankrike har till och med formellt deklarerat sig vara i krig och Sverige är ett av de EU-länder de begärde hjälp av i kriget så Sverige är en del av kriget efter terrordåden i Paris.

  Sedan verkar du glömt att IS inte är ett land. IS är en global jihadistisk insurgency. Vi är inte i krig mot IS i syrien vi är i krig mot IS i alla länder de attackerat. Det är alltså i stort sett bara enstaka länder som Polen som inte är indragna.

  ”Men i Jemen och Libyen så är både Saudiarabien och väst fortfarande på IS sida.”

  Nej, i Jemen så är Saudiarabien på regeringens sida mot bägge de terrorgrupper som slåss där. IS är den ena, Jemens rebeller är den andra.

  10: Saudiska kungafamiljens flygvapen, markstyrkor eller pansar har inte attackerat Paris, Stockholm, Berlin eller Manchester så varför slösar du min tid med dem?

  11. ”Jag tycker synd om Jemeniterna som till stora delar lider under wahhabistiskt förtryck från IS och Saudiarabien som båda får hjälp från USA att göra det.”

  Och VILKA tror du jemenitiska rebellerna är? Vilka värderingar tror du de har? Jag såg med egna ögon vilka as de där ”förtryckta” är. Så fort det kom svåra frågor om islam kröp sanningen fram.

  ”Det beror inte på att de har sämre vapen utan för att IS, USA och Saudiarabien gör deras liv fulla av lidande.”

  Precis som de skulle göra om de hade bättre vapen. Med skillnaden att Saudierna vill ha stabilitet och försvara monarkin. Rebellerna vill ha kaos.

  12 ”T.ex. är det ju så att IQ-test konstruerade i Tanzania ger östafrikaner högre IQ än européer och tvärtom.”

  Med tanke på Tanzanias egen IQ som bedöms som 34:e lägsta i världen är det inte konstigt deras tester ger oanvändbar information. Saken är dock den att tester är till för att mäta vad som redan är där. De kan inte trolla fram vad som inte är där. Folk är inte inte intelligenta bara en test säger det.

  Det är verkligheten som styr tester- inte tester som styr verkligheten.

 150. @Erik: ”De har betett sig som nazister”

  …Så du vill nu bjuda in de till Bokmässan och Almedalen och tycker personer som vill stoppa dem förjänar döds- och våldtäktshot för de är ”emot yttrandefrihet”?

  För det är ju så du gör med vita högerextremister, teokrater samt våldsbenägna kvinnohatare och antidemokrater.

  ” Så ja vi stöttar Saudiske kungen mot IS, enkelt val.”

  På samma sätt som folk som är emot invandring stöttar andra partier än M, SD eller KD för att de inte gillar RESTEN av deras politik.

 151. @Erik:

  1. Så de här 150 ”terroristerna” har alltså inte begått några brott?
  Utan du menar att politikerna borde införa nya thoughtcrimes så att de 150 ”terroristerna” blev brottslingar?

  2. Nej, det finns flera postmoderna ideologier. Nyliberalism är t.ex. postmodernism på högerkanten, och de är tvärtom för allt som väst är för, t.ex. nykolonialismen.

  Så då var franska motståndsrörelsen, Norska motståndsrörelsen, Bielski partisanerna, Warszawa upproret m.m. under andra världskriget terrorister? De olika högermiliserna i Ukraina före 2016? Islamistiska fronten i Afghanistan före 2002? I Syrien idag t.ex. YPG, ”Fria syriska armén” m.fl.?
  Om Sverige skulle kapitulera mot t.ex. en rysk invasion så skulle vi som fortsatte motståndet vara terrorister?

  Vilken fullkomligt horribel definition. Men menar du då också att det alltid är fel med terrorism (som du definierar det)?

  3. Så det ska bara vara olagligt att vara associerad med terrorister som för krig mot civila i väst? Fast SS var ju inte terrorister enligt din definition, de var ju en stats väpnade styrkor.
  Organisationer som för krig mot civila i andra delar av världen då? Om t.ex. amerikanska flygvapnet spränger civila i Syrien, ska det då vara brottsligt att vara en del av amerikanska flygvapnet?
  Eller när amerikanska flygvapnet förde krig mot Tysklands civilbefolkning (alltså i väst), skulle det då ha varit olagligt att vara en del av amerikanska flygvapnet?

  4. Med den definitionen så är ju alla beväpnade.

  5. Jag menar att om det finns 150 pers som när som helst kommer att begå terrordåd mot Sverige så är det jäkligt konstigt att vi har så ont om terrordåd. Det är jävligt lata terrorister. De två muslimer som begått terrordåd i Sverige tillhör dessutom inte ens den gruppen eftersom de inte ens varit i Syrien.

  6. De brände fler levande än den jordanske piloten, som för övrigt dömdes för att ha bränt flera barn levande. Men jag vet inte om man är mer ett as för att man filmar när man bränner folk till döds eller om man gör det utan att filma.
  Hur som helst så är ingen trovärdig i de här sammanhangen. Men man kan räkna ut vad som går att lita på efter vilka intressen de har. IS har intresse av att annonsera varenda västerlänning som dör i Syrien, eftersom det är en del av deras rekryteringspropaganda.

  7. Vadå inte i närheten? De homosexuella som avrättas i USA blir lika döda efteråt som de som avrättas i Iran.

  8. Så det Iran har gjort är att islamistiska studenter utan stöd av regimen ockuperade USA:s ambassad för 38 år sedan? Där ingen ens dödades?
  Men när USA för ett proxykrig mot Iran som dödar ETT PAR HUNDRATUSEN Iranier, då är det Iran som är elaka mot väst?
  Pakistan är en nära allierad till USA och de två länderna stödde Talibanerna medan Iran stödde Islamistiska fronten.

  9. Så varför slåss NATO på IS sida i både Jemen och Libyen då? Om det nu är krig mot IS i allmänhet och inte bara mot IS i Syrien och Irak?

  Nej, Saudiarabien stödjer den TIDIGARE regeringen som har AVGÅTT. Den regeringen satt mellan islamistrevolten 2011 som stöddes av Saudiarabien och USA (del av den islamistiska våren) och februari 2015.
  Det finns en ny interimsregering som skulle ha hållit VAL i år om det inte var för Saudiarabien, IS och USA:s krig mot dem. De har dock hållit regionala val, där rebellerna själva inte ens ställer upp utan lämnar över makten till civila valda ledare.
  Saudiarabien slåss INTE mot IS i Jemen. IS i Jemen är allierade med Saudiarabien och USA, precis som IS i Syrien var 2011-2014.

  10. Det hade inte IS heller innan USA och EU bröt sin allians med dem och började angripa dem.

  11. Rebellerna är en samling grupper som motsätter sig islamistiskt styre i Jemen. Det militära ledarskapet domineras av Houtirebellerna som till större delen består av Shiamuslimer men som är för en sekulär stat. Rebellerna vill nu återinsätta president Saleh (sunnimuslim, sekulär politiker), som före 2011 hade goda förbindelser med USA.

  Såååå…. Saudiarabien och USA störtade regimen i det stabila Jemen och införde islamistiskt styre, mot folkviljan, som ledde till inbördeskrig där USA och Saudiarabien gick in på islamisternas sida, för att de ville ha stabilitet???
  Låter jävligt långsökt. Annars kan det ju ha varit som med de andra islamistiska revolterna i andra stabila stater, att USA helt enkelt ville att islamister allierade med Saudiarabien skulle få makten i alla stater i regioner, eller?

  12. Med vissa IQ-tester designade i stater som då hamnar högt på listan ja. Men det som gör mest skillnad är hur tidigt man börjar med mattematik i skolan och hur mycket energi som läggs på det.

 152. @Axel Edgren:

  ”Så du vill nu bjuda in de till Bokmässan och Almedalen och tycker personer som vill stoppa dem förjänar döds- och våldtäktshot för de är ”emot yttrandefrihet”?”

  1. Nej jag vill inte bjuda in personer som dödat folk på gatorna, slagit sönder affärsverksamheter, satt politiska motståndare i koncentrationsläger, gasat judar till döds eller för den delen invaderat Polen eller Frankrike. POÄNGEN ÄR ATT DET ÄR INTE VAD DU PRATAR OM HELLER. Din användning av ordet nazist beskriver inte på något sätt vem som objektivt är nazist. Din användning av ordet är bara den moderna motsvarigheten till häxa. Något vem som helst kan kallas, vad det visar är att ”rasist” är så urvattnat det inte duger längre.

  Saken är dock den att vad som är värre och äldre än nazist i modern historia är kommunist (dominerat/förstört fler länder, satt fler i dödsläger, utplånat fler raser, mördat judar i mängder, utsatt oss alla för risk för kärnvapenkrig j-a galningar). Kommunister var så mordiska att kommunister själva började separera olika kommuniströrelser bakåt i tiden. När Stalin mördade lite väl mycket började kommunister kalla sig ”leninister”.

  Vad som är värre än nazist i äldre historia är islamist (dominerat/förstört fler länder, trafikerat dubbelt så många svarta som slavar, rasistiska dödsmarscher av svarta i Afrika, kastrerade svarta män, invaderade Europa på två olika platser, ockuperat Spanien i fler år än moderna krigen varat sammanlagt och drivs av precis samma syn på judarna trots att det är de själva som antisemitismen drabbar värst.

  2. De som är emot yttrandefrihet förespråkar automatiskt våld och har ingen som helst rätt att klaga om de själva utsätts för hot och våld. Det är så det funkar i ett samhälle utan yttrandefrihet och det är vad ni sagt ni vill ha så VAD KLAGAR NI PÅ?

  ”För det är ju så du gör med vita högerextremister, teokrater samt våldsbenägna kvinnohatare och antidemokrater.”

  Personer som varken har invaderat Polen eller gasat judarna alltså. Tack då vet vi. Vita högerextremister i den löjliga betydelse du använder skulle inkludera de personer besegrade verklighetens riktiga nazister. Alltså personer som Winston Churchill och flera av de viktigaste amerikanska militära befälen. Personer som till skillnad från er har BESEGRAT nazister.

  ”På samma sätt som folk som är emot invandring stöttar andra partier än M, SD eller KD för att de inte gillar RESTEN av deras politik.”

  Nej, inte alls på samma sätt. De partier folk som är emot invandring stöttar är de som blir makthavare där de själva bor. Newsflash: VI BOR INTE I SAUDIARABIEN. När jag röstar för riksdagen röstar jag givetvis varken på Saudiske kungen eller på dennes fiender. Ingen av de två sidorna vi stöttar blir kung eller statsminister av Sverige. Det är detta kommunister aldrig förstått. När man röstar på kommunister så förstör man sitt eget land.

 153. @MJ:

  ”1. Så de här 150 ”terroristerna” har alltså inte begått några brott?
  Utan du menar att politikerna borde införa nya thoughtcrimes så att de 150 ”terroristerna” blev brottslingar?”

  Nej, det du sysslar med nu antivetenskaplig relativism. Att påstå något så löjligt som att de här över 150 st IS-terroristerna inte har begått brott är bara ”sant” på samma sätt som att säga militärmakten i ett land aldrig någonsin varit i krig och de politiska partierna aldrig har sysslat med politik.

  Det är ”sant” i den mening att du menar att de enda medlemmar som gjort vad dessa organisationer är till för att göra är den lilla minoritet individer som faktiskt utfört handlingarna. I annan betydelse så spelar det inte den minsta roll om du är radaroperatör eller frontsoldat du är precis lika mycket i krig. Så du är precis lika mycket terrorist oavsett vilken uppgift du utför åt IS.

  Vill du inte begå brott finns ett mycket enkelt sätt. Gå inte med i IS alls. För varje potatis du skalar åt IS är det en till mördare som kan skjuta på folk och du är ansvarig och hela syftet med att gå med där är att se till det händer.

  Det har heller inget med ”thoughcrime” att göra. Det ärfalse equivalence igen. Medlemskap är en handling, inte en tanke.

  ”2. Nej, det finns flera postmoderna ideologier. Nyliberalism är t.ex. postmodernism på högerkanten, och de är tvärtom för allt som väst är för, t.ex. nykolonialismen.”

  Det där är bara trams. Vi kan ta vilken lista som helst av alla de kända postmoderna tänkare och Lo and behold, inte en enda av namnen är nyliberal. Jag har läst ämnet på universitetsnivå man läser inte en enda individ som är nyliberal. Du förväxlar hela den fysiska verkligheten med saker som har inget med verkligheten att göra. Du tycker man borde kunna bla bla…ja fine men det ÄR inte så i verkligheten.

  ”Så då var franska motståndsrörelsen, Norska motståndsrörelsen, Bielski partisanerna, Warszawa upproret m.m. under andra världskriget terrorister?”

  Nej, nu pratar du om länder som var ockuperade av fientlig makt. Det är inte terrorism att motstå fiendesoldater. Som du oundvikligen måste känna till är orsaken att inte alla betraktar palestinier som terrorister just anförandet att Israel ockuperar deras mark. Detta är visserligen tekniskt LJUG eftersom marken från början inte kontrollerades av palestinier utan DE FACTO var en del av Turkiet, togs av Storbritannien/Frankrike och blev till en del av Jordanien men likväl är det ett utmärkt exempel på hur det inte är terrorism att attackera krigsmakt som tillhör ockupanter.

  Vad som däremot är en gränsfråga är huruvida det är terrorism att attackera främmande länder som deltar på fel sida i inbördeskrig. Gissningsvis skulle det juridiskt hamna i att det ÄR terrorism eftersom det vore helt absurt att förespråka koreanska civilpersoners rätt att bomba FN-styrkor som stöttade Sydkoreanska militären i kriget mot Nordkorea. Och likadant med att hävda civila koreaners rätt att självmordsbomba kinesiska ”frivilliga” i samma krig.

  ”De olika högermiliserna i Ukraina före 2016?”

  Se ovan

  ”Islamistiska fronten i Afghanistan före 2002?”

  Se ovan

  ”I Syrien idag t.ex. YPG, ”Fria syriska armén” m.fl.?”

  Se ovan

  ”Om Sverige skulle kapitulera mot t.ex. en rysk invasion så skulle vi som fortsatte motståndet vara terrorister?”

  Nej, däremot skulle det vara terrorism om det blev inbördeskrig mot Skåne, ryska soldater kom hit för att slåss på den gulblåa sidan och du som civilperson sprängde dem i luften. Däremot så får du göra motstånd mot ryssarna genom att gå med i den röd-gula sidans styrkor. Enkelt eller hur?

  ”Vilken fullkomligt horribel definition. Men menar du då också att det alltid är fel med terrorism (som du definierar det)?”

  Nej, jag menar det redan finns tydliga regler för när det är terrorism och när det inte är det. Det enda jag gör är definierar för dig hur de ser ut eftersom du tror att ”jag förstår inte” är samma sak som ”det finns inte”

  ”3. Så det ska bara vara olagligt att vara associerad med terrorister som för krig mot civila i väst?”

  Jag vet inte vad du menar så jag förtydligar: Det skall vara olagligt i väst att vara medlem i organisationer som för krig mot väst. Det skall inte bara vara olagligt att mörda folk med bomber det skall också vara olagligt att delta med support. Vad gäller de som för krig mot andra länder än väst så är det upp till DE länderna att lagstifta den saken och av vad jag sett verkar de flesta redan ha sådana lagar och långt hårdare än dem jag beskriver.

  ”Fast SS var ju inte terrorister enligt din definition, de var ju en stats väpnade styrkor.”

  NÄPP. SS ingick inte alls i Tysklands väpnade styrkor. SS bildades 1925 och var en privat säkerhetsstyrka som tillhörde Nazistpartiet. SS betyder ”Skydds Skvadron”. 1933 efter att Hitler kommit till makten så blev SS en separat statlig organisation med polisuppgifter. 1934 så frigjorde Hitler SS från SA för att sedan vid kristallnatten upplösa SA och mörda dess ledare. SS var uppdelat i tre olika grenar. Allgemeine, Totenkopf och Waffen-SS. Vad du tänker på är förmodligen Waffen-SS då de ofta slogs tillsammans med Tyska krigsmakten. Men trots att man kan tro det var varken före eller efter kriget Waffen-SS någonsin en del av krigsmakten. De var helt oberoende och stod inte under OKW (Överkommandots) kontroll.

  Vid krigsrätten i Nurnberg kategoriserades Waffen-SS som en KRIMINELL organisation. Med undantag för personal tvångsvärvad efter 1943 så förvägrades Waffen-SS medlemmar de rättigheter som tyska krigsveteraner hade. De var inte soldater i Tysklands tjänst. De var en beväpnad gren av nazistpartiet.,

  SS och IS har alltså mer gemensamt än många tror.

 154. ”Nej jag vill inte bjuda in personer som dödat folk på gatorna, slagit sönder affärsverksamheter, satt politiska motståndare i koncentrationsläger, gasat judar till döds eller för den delen invaderat Polen eller Frankrike. ”

  Jahaaaa så vi ska VÄNTA tills de gör det igen! DÅ kan vi porta de från Bokmässan utan att du och de andra töntarna kissar på er och börjar skrika om SJWs!

  ”Din användning av ordet nazist beskriver inte på något sätt vem som objektivt är nazist”

  ’De kallar sig inte för nazister och skriker inte Seig Heil så de är faktiskt inte riktiga skotta- nazister!’

  ”Saken är dock den att vad som är värre och äldre än nazist i modern historia är kommunist”

  Haha, nä. Utan kommunister hade vi kanske pratat tyska nu. Och till skillnad från nazisterna så har inte kommunisterna efterträdare i riksdagen eller i Vita Huset.

  Vita supremacister är ett allvarligare hot idag än på decennier och de har fullt av anhängare i media och inom politiken som trots detta inte kan se skillnad på nazister/fascister/rasister och Antifa och gör allt för att propagera för att båda sidor är minst lika illa och farliga. Kommunister är en icke-faktor.

  ”Vad som är värre än nazist i äldre historia är islamist”

  Och? Finns inga islamister i riksdagen. Inga islamister försvaras av ”fina” högern. Inga islamister bjuds in på att prata på universitet. Inga islamister blir invalda efter att ha attackerat journalister. Inga islamistiska politiker arbetar för att förstöra aborträtten eller låtsas att samhället förstörs av att transpersoner får gå på toaletten ifred.

  Genghis Khan var megaläskig så nu måste vi förbjuda folk från Mongoliet att ta sig till Sverige.

  ”De som är emot yttrandefrihet förespråkar automatiskt våld och har ingen som helst rätt att klaga om de själva utsätts för hot och våld”

  Yttrandefrihet är till för människor, inte nazister, fascister, homofober, transfober, antisemiter, våldtäktsförespråkare med mera.

  ”Det är så det funkar i ett samhälle utan yttrandefrihet och det är vad ni sagt ni vill ha så VAD KLAGAR NI PÅ?”

  Den obegränsade anonyma yttrandefriheten. Den orsakar våld, dumhet, ignorans och terrorism.

  ”Vita högerextremister i den löjliga betydelse du använder”

  Du menar folk som inte kallar sig för högerextrema utan ”libertarianer”, ”centrister” eller ”fritänkare”? Ja jösses, varför ska jag vara så skeptisk inför deras självbeskrivningar?

  ”Alltså personer som Winston Churchill och flera av de viktigaste amerikanska militära befälen”

  Det är riktigt – Churchill och otaliga ansvariga för kolonialismen borde definitivt ha mött samma öde som de nazistiska befälhavarna. Det hade varit mer nobelt av dem om de accepterade detta straff efter att ha tagit hand om nazisterna.

  ”Nej, inte alls på samma sätt. ”

  Jo, fullständigt. Man accepterar något man inte är helt för därför att alternativet har en sak man tycker är bra men mer man inte gillar.

 155. @Erik:

  1. Då är vi tillbaka på frågan varför vi inte har 150 fällande domar för terrorbrott mot dem. För om de har begått brott så är det ju inget som politikerna har något att göra med.

  2. Du tror att postmodernism är en ideologi, det är fel.

  Då får du utveckla det nya kriteriet i din definition, alltså ”inte i länder ockuperade av fientlig makt”.
  Innebär det att motståndsrörelserna i Afghanistan och Irak inte kan vara terrorister?
  Då innebär väl det också att IS i Irak inte är terrorister?

  Juridiskt så existerar inte din hemsnickrade definition alls. Terrorism brukar definieras ungefär så här: ”Att attackera illegitima mål i syfte att sprida skräck bland civilbefolkningen”
  POLITISKT brukar man i postmodern anda göra som du gör däremot, det vill säga kalla alla som strider för någon annan för terrorister.

  Högermiliserna i Ukraina före 2016, Islamistiska fronten i Afghanistan före 2002, YPG och ”Fria Syriska armén” kommer du inte undan med ditt nya kriterium, Ingen av dem opererade/opererar i länder under utländsk ockupation.

  Nej, inte alls enkelt. Vad yrar du ens om. Varför skulle det vara terrorism att i ett krig spränga soldater i luften?

  Det finns inte alls tydliga regler för när det är terrorism och när det inte är det, och inte en enda erkänd definition av terrorism bär ens likheter med den du har hittat på.
  Det är inte heller så konstigt eftersom alla som sysslar med terrorism vill ha definitioner som exkluderar dem själva men inte är riktigt lika oblyga med att visa det som du är.

  3. Så det ska vara olagligt att delta i krig mot vissa stater?
  Är det i sin ordning då om t.ex. Asiens länder förbjuder krig mot asiatiska länder och straffar alla som är associerade med organisationer som deltar i sådana krig?

  Att SS organisatoriskt var skilt från resten av krigsmakten innebär ju inte att det inte var en stats väpnade styrka. T.ex. har polisen i Sverige stridande uppgifter i händelse av krig men står inte under försvarsmaktens befäl.
  MEN i din definition nu så menar du alltså att även staters väpnade förband kan vara terrorister om de inte ingår i EN enda organisation av väpnade förband, eller?

  Att segrarmakter straffar de besegrades soldater och befäl har inte så mycket med objektiva definitioner att göra.

 156. Yttrandefrihet i sig räddar inga liv och gör inte samhället bättre. Yttrandefrihet kan man ha ett tag så att de som ska i fängelse eller bötfällas för hatbrott avslöjar sig själva. Filosofiskt eller metafysiskt kan man tycka att det är motsägelsefullt att säga att begränsad yttrandefrihet är bra bra för yttrandefrihet och dialog, men den empiriska verkligheten har också en röst, och den säger att vi ska använda nazisters, identitäras, reaktionäras, fascisters och islamisters metoder emot dem i den utsträckning vi kan. Det innebär våld, fängelse, förtryck, hot och räder, samt böter och utfrysning av deras sympatisörer.

  Hade argument och liberalism fungerat hade de inte funnits. Attacken i Portland är väldigt symbolisk – den antirasistiska högern och vänstern kan välja mellan att krossa den rasistiska högern tillsammans eller dö båda två.

 157. @MJx:
  Hittade ett i skräpfoldern. Vet inte varför det hamnade där. Är i alla fall släppt nu.

 158. @utlandssvensk:

  Klockren timing. Jag har sett filmen nyligen. Det blev dock inga nyheter för mig och jag måste säga att det förvånar mig hur man mer eller mindre mörkat filmens bakgrund. Det handlar nämligen om riktiga människors berättelser, både vad gäller huvudpersonerna och författaren. Att det saknades ”based on a real story” i början är mycket märkligt.

  Berättelsen kommer från boken ”The Operators: The Wild and Terrifying Inside Story of America’s War in Afghanistan” som jag läste när den kom 2012. Jag har även sett författaren intervjuas av Bill Maher angående den boken.

  Bokens författare var journalisten Michael Hastings som dog i en bilkrash 2013. När Wikileaks nyligen läckte CIA-hackerprylar inklusive ett verktyg för att hacka bilar så spekulerades huruvida Michael Hastings hade mördats av CIA eftersom han var en stark kritiker av Obama och Övervakningssamhället. Några dagar innan han dog publicerades artikeln: ”Why democrats love to spy on Americans”

  General Glenn McMahon i filmen heter i verkligheten General Stanley McChrystal och var verkligen lika stenhård som han framställdes i filmen om inte hårdare. Han hade märken för Jägarförbanden, Fallskärmsförbanden och Specialstyrkorna. Verklighetens McChrystal var för övrigt nio år äldre än skådespelaren Brad Pitt.

  Det fanns dock ett problem. Han hade inte rätt sorts politisk kompetens för att leda ISAF. Anledningen han tillsattes var troligen att han tillhörde det i stort sett enda vapenslag i USA som ser ”action” under fredstid: Specialstyrkorna. Befäl i andra förband kan inte få utmärkelser eftersom det inte pågår några operationer. Specialstyrkorna däremot är i strid även under fredstid. För en militär karriär i USA är det alltså en klar bonus att ha varit några år i specialstyrkorna.

  Denna information kom jag händelsevis i kontakt i samband med genusfrågor. Feminister argumenterade för att öppna jägarförbanden och specialstyrkorna för kvinnliga medlemmar just för att tid i specialstyrkorna krävs för att ha ”action” och det är en bonus för en karriär i det militära. Saken är dock den att utbildning och uttagning är fysiskt stenhårda. Nästan inga kvinnor klarar den inledande rangerskolan.

  Som berättarrösten säger i början av filmen om Generalens högra hand (Cory Staggart) ”Hur han klarade rangermärket begriper jag inte”

  Avslutningsvis: Talande att den här filmen gjordes praktiskt taget samma sekund som Barack Obama upphörde att vara president men ingen vågade att göra den när Obama var president.

 159. @Erik:
  Fast McChrystal deltog ju aldrig i strid. Ett problem överhuvudtaget med amerikanska officerare under de senaste förlorade krigen är ju att de var utbildade för att slåss mot Sovjetunionen. Det är därför de förlorade krigen i Irak och Afghanistan mot extremt underlägsna motståndare. De borde ha läst på.

 160. @Erik:

  Tack för bakgrund till filmen!

  ”Saken är dock den att utbildning och uttagning är fysiskt stenhårda. Nästan inga kvinnor klarar den inledande rangerskolan.”

  Den sannolika lösningen är att man sänker kraven. Om man läser lite på amerikanska MGTOW sajter, är det proppfullt med fd. soldater som är nästan vansinniga på alla sätt som kvinnor kvoteras in och sen skapar problem. De verkar även vara duktiga på att slippa verklig strid genom vältajmade graviditeter och liknande.

  Men samtidigt kan man notera att kurderna har stora kvinnliga förband i strid i Syrien. En del hävdar att det bara är en gimmick för att lättare få sympati och pengar från väst, andra att det är fråga om effektiva förband. Jag vet inte vad som är sant.

 161. @Axel Edgren:

  ”Jahaaaa så vi ska VÄNTA tills de gör det igen!”

  Vilka ”DE”? Du har inte med en stavelse styrkt att det existerar något avgränsat ”de”. Om man pratar om alla så pratar man de facto om ingen. Vår verklighet skapas av det specifika. Det specifika skapas av avgränsning. Det som hände igår skapas av att inte inkludera något annat än det som hände igår.

  ”DÅ kan vi porta de från Bokmässan utan att du och de andra töntarna kissar på er och börjar skrika om SJWs!”

  Vilka ”DE”?

  ”‘De kallar sig inte för nazister och skriker inte Seig Heil så de är faktiskt inte riktiga skotta- nazister!’”

  Åter VILKA DE?? Och nu börjar jag bli riktigt förbannad.

  ”Haha, nä. Utan kommunister hade vi kanske pratat tyska nu.”

  RENT NONSENS. Du förväxlar ”kommunister” med ”ryssar”. Ryssland behöver inte kommunister för att vinna krig med geografi. Det var inte kommunister som besegrade Napoleons armé. Stalin misskötte tvärtom massivt rysslands försvar mot nazisterna. Mängder av ryska förluster hade kunnat undvikits med kompetentare ledning men kommunister låter ingen annan än dem själva leda militären – precis som Hitler låter de glatt tusentals egna soldater dö för ingen vågar säga emot ”store ledaren”

  ”Och till skillnad från nazisterna så har inte kommunisterna efterträdare i riksdagen eller i Vita Huset.”

  Det har inte nazisterna heller Einstein. BÄGGE de stora partierna i USA har TILL SKILLNAD FRÅN DIG och från ledande tyskar och fransoser framgångsrikt bekämpat nazister. Alla som framgångsrikt bekämpat nazister hatar ni för ni ser er själva som dem världen skall tacka – inte de som gjorde jobbet.

  ”Vita supremacister är ett allvarligare hot idag än på decennier och de har fullt av anhängare i media och inom politiken”

  JA! Äntligen säger du något som jag kan hålla med om som inte är helt idiotiskt. Du kan ju när du försöker Bravo. Helt riktigt. Precis som svarta supremacister (BLM) och latino-supremacister (LA RAZA-idioter) på SJW-sidan är värre än på decennier så har Vita Supremacister blivit det.

  När riktiga liberalers färgblinda ideologi gällde så var vita supremacister inget hot alls. Men sedan ganska precis den tidpunkt då Peggy McIntosh och hennes gäng infiltratörer lade grunden för det vi kallar SJW så har de blivit större och större. De blev inte större när vi hade makten men så snart ni tog över så ökade vita supremacister i takt med att ni uppmuntrade till BLM, LA RAZA och så givetvis har ni lyckats inbilla er islamister är en ras.

  ”…som trots detta inte kan se skillnad på nazister/fascister/rasister och Antifa och gör allt för att propagera för att båda sidor är minst lika illa och farliga. Kommunister är en icke-faktor.”

  Jag skall ta detta mycket långsamt: Skillnaden….. SPELAR….. INGEN….. ROLL, vi får automatiskt det ena när vi har det andra era spån. Det är nästan som det är först nu ni fattat att om ni gör något så korkat som att uppmuntra till raskrig så GIVETVIS ökar bägge sidorna. Suck!

  ”Och? Finns inga islamister i riksdagen.”

  Inga riktiga nazister heller med samma definition

  ”Inga islamister försvaras av ”fina” högern.”

  Inga nazister heller.

  ”Inga islamister bjuds in på att prata på universitet.”

  Inga nazister heller iaf inte i Sverige. I USA kan du såklart nämna Richard Spencer om du vill då vissa kallar honom nazist men i USA är det mängder av islamister som bjudit att tala på universitet. Exempelvis här bildbevis från Columbia University:

  ”Inga islamister blir invalda efter att ha attackerat journalister. Inga islamistiska politiker arbetar för att förstöra aborträtten eller låtsas att samhället förstörs av att transpersoner får gå på toaletten ifred.”

  Det beror på att islamister väntar med sånt tills de styr länder. Nazister styr inga länder för vi vet hur man besegrar dem. Islamister styr SHITLOAD av länder idag för dem har vi svårare att besegra. Islamister är alltså ett mycket värre hot och hur islamister behandlar journalister, aborter och transpersoner i sina egna länder visar hur lite ni bryr er om journalister, aborter och transpersoner annat än som ursäkt att attackera inbillad nazism.

  ”Genghis Khan var megaläskig så nu måste vi förbjuda folk från Mongoliet att ta sig till Sverige.”

  Kan du räkna enkel matte? Hur många länder har mongolerna makten över? Hur många länder har islamisterna makten över? Hur behandlar mongolerna dem de har makten över? Hur behandlar islamisterna dem de har makten över? Osv…

  ”De som är emot yttrandefrihet förespråkar automatiskt våld och har ingen som helst rätt att klaga om de själva utsätts för hot och våld”

  Yttrandefrihet är till för människor, inte nazister, fascister, homofober, transfober, antisemiter, våldtäktsförespråkare med mera.

  Enda det där visar är att du inte fattat vad ordet ”människa” betyder och skulle få IG både i svenska och medicin om du skrev sådan smörja.

  ”Den obegränsade anonyma yttrandefriheten. Den orsakar våld, dumhet, ignorans och terrorism.”

  Det finns ingen som helst empirisk korrelation mellan att länder har yttrandefrihet och ökat våld eller brist på intelligens. Snarare är det precis tvärtom. DU kan ta varenda land i världen och brutalitet, anfalfabetism etc korrelerar alltid massivt med brist på yttrandefrihet. Kina exempelvis har sedan de lättade på yttrandefriheten fått en fungerande ekonomi, välmående överklass och kan för första gången någonsin visa sina filmer för Hollywoodpublik.

  Som vanligt när ni pratar är det teoretiska fantasiländer ni pratar om. Ni pratar inte om de riktiga länder som finns i riktiga världen.

  ”Du menar folk som inte kallar sig för högerextrema utan ”libertarianer”, ”centrister” eller ”fritänkare”? Ja jösses, varför ska jag vara så skeptisk inför deras självbeskrivningar?”

  Det har inget med skeptism att göra. Du är inte en del av skeptism. Jag är det däremot. Skeptism är att granska källor för att få fram sanningen, du är en del av den rörelse som inte tror på sanningen. inte ens Thunderf00t kom undan när han slirade på sanningen om vad Sargon gjorde och inte gjorde.

  ”Det är riktigt – Churchill och otaliga ansvariga för kolonialismen borde definitivt ha mött samma öde som de nazistiska befälhavarna. Det hade varit mer nobelt av dem om de accepterade detta straff efter att ha tagit hand om nazisterna.”

  Accepterade vadå? Vad skulle de bry om dina önskemål för? Nobelt? De har EGNA åsikter om vad som är nobelt inte fan anser de något är nobelt bara för att du säger det. Du är ingen ledare. Vill du de skall göra det så tvinga dem – om du är stark nog?

  Och misslyckas du är de i sin fulla rätt att utsätta dig för vad du försökte göra mot dem det verkar vara där skon klämmer.

  ”Nej, inte alls på samma sätt. ”

  ”Jo, fullständigt. Man accepterar något man inte är helt för”

  I ett annat land så väljer man den samarbetspartner som står närmast en själv (att själv ta över fungerar inte, vilket USA-Irak utmärkt demonstrerar). Det betyder dock inte att den personen har kompetens att vara nånting i ditt eget land.

  ”därför att alternativet har en sak man tycker är bra men mer man inte gillar.”

  ”Gillar” är en lyx man har när man pratar om andra länder och samhällen. Gällande sitt eget samhälle spelar det ingen roll vad man gillar – det är vad som FUNGERAR som är viktigt och det som inte fungerar är helt oviktigt, och vi har praktiskt taget hela kommunismens historia som bevis. Spelar ingen roll om vi tar dagens Venezuela eller kommunisterna i spanska inbördeskriget – det gick lika överallt!

 162. @utlandssvensk:
  Kurderna har ju marknadsfört sina kvinnliga soldater i över 30 år, alltså sedan innan feministerna kom på att det var orättvist att kvinnor inte fick vara med och leka krig. Men det finns många exempel på kvinnliga förband som gjort bra ifrån sig i strid, t.ex.från Sovjet och Israel.
  Det är inte heller den fysiska förmågan som är problemet, annat än i specialförband som ställer höga fysiska krav. De flesta uppgifter för soldater kan utföras av personer med högst normal fysik. Problemen är att kvinnor är mer utsatta vid skador och sociala problem. T.ex. upptäckte israelerna att andra soldater (både män och kvinnor) tog större risker för att undsätta kvinnliga soldater än vad som var påkallat.

 163. I USA, utgör kvinnor cirka 15 % av militären, men står bara för två procent av förlusterna. Om vi tänker oss att andelen kvinnor dubblas (inte omöjligt) och att andelen förluster är konstant, skulle vi ha 30% kvinnor som står för 4% av förlusterna. Samtidig prioriteras kvinnorna stenhårt för t.ex befordringar.

  Om man drar ut den här trenden, inser man att män gradvis kommer att vägra delta. Det verkar redan ha börjat.

 164. @MJx:

  ”T.ex. upptäckte israelerna att andra soldater (både män och kvinnor) tog större risker för att undsätta kvinnliga soldater än vad som var påkallat.”

  Jo, det har jag också läst om.

  I debatten i USA ligger tonvikten ofta på att kvinnorna förstör enheterna inifrån. De manipulerar, använder sex för att komma fram, använder falska anmälningar osv, osv.

 165. ”Precis som svarta supremacister (BLM) och latino-supremacister (LA RAZA-idioter) på SJW-sidan är värre än på decennier”

  Ingen av dessa grupper är farliga eller dåliga. Det kan man bara tycka om man bestämt sig för att icke-vita är djur.

  ”så snart ni tog över så ökade vita supremacister i takt med att ni uppmuntrade till BLM, LA RAZA”

  Nej, många vita bär på en sjukdom som aktiveras när en icke-vit blir president och LGBT-människor och kvinnor vägrar böna om ynnesten att leva fritt. Identitetspolitiken är vita mäns uppfinning och dessa icke-vita grupper du vill eliminera är icke-faktorer. Vit supremacism har alltid hållit USA i ett järngrepp.

  ”Nazister styr inga länder för vi vet hur man besegrar dem”

  Haha du kan ju inte ens identifiera dem. Det är din naivitet de lever på.

  ”Islamister är alltså ett mycket värre hot”

  Personerna i din blogroll på Aktivarum är ett värre hot än vad de är.

  ”Thunderf00t kom undan när han slirade på sanningen om vad Sargon gjorde och inte gjorde.”

  Sargon är en sjukdom som inte tror på något alls.

 166. A defiant Jeremy Christian yells, ”Death to Antifa” & ”Free speech or die” in courtroom #portlandstabbing

  Yttrandefrihet och liv är nollsummespel för den idag dominerande gruppen inom högern. De kan inte känna sig fria och lyckliga förrän vi andra är förslavade eller döda. Du såg själv hyllningarna på pol. De är nazister.

 167. ”Vilka ”DE”?”

  De som vi båda två vet kommer göra samma sak som de gjorde tidigare om vi inte tar bort eller stympar deras friheter.

 168. White Man Kills Two Tribal Members – ”The driver was screaming racial slurs and war whoops when he ran [them over].”

  Säkert BLMs fel.

 169. @utlandssvensk:
  Fast det är nog mindre bland just de kvinnorna. I tre kända undersökningar visade Kanin att andelen falska våldtäktsanklagelser i amerikanska flygvapnet bara var 26% jämfört med det normala i USA på drygt 50%.

 170. @MJx:

  ”Fast McChrystal deltog ju aldrig i strid.”

  Vad pratar du om? För ett befäl att deltaga i strid är inte att springa runt med gevär i handen. Den tanken lämnade vi när Kungar sprang och blev skjutna i spetsen för sina armeer. För ett modernt befäl att deltaga i strid är att leda trupper i strid. När hans trupper framgångsrikt skjuter terrorister kunde det givetvis inte vara mer ”deltaga i strid”. Närvaron till själva striderna avgörs av rang. Gränsen för fysisk närvaro brukar gå vid Kompanibefäl (Kaptens rang) i McChrystals fall inföll den rangen redan 1980. Efter det var han för värdefull för att få riskera livet i onödan. Observera ”i onödan”.

  ”Ett problem överhuvudtaget med amerikanska officerare under de senaste förlorade krigen är ju att de var utbildade för att slåss mot Sovjetunionen.”

  Men vad pratar du om? Att slåss skiljer sig inte efter vilken fiende du har. Det finns inget problem med amerikanska militärens förmåga att slåss. Har sedan 1945-2017 varit överlägsen alla andras. Problemet de haft har varit politiskt och underrättelsebetonat. Politiskt i det att antingen får de inte slåss, eller så skickas de ut för att inte slåss alls, media motarbetar dem och hjälper deras feinder. Underrättelsebetonat i att fram till den sekund då McChrystal tog över så fanns inget samarbete mellan de olika organisationerna. Han uppfann sätt för CIA att samarbeta med militären. hans protege från SEAL Admiral McRaven (1 år yngre) lyckades med vad ingen annan lyckats med… trupper under hans befäl dödade Al Qaidas ledare Usama Bin Laden.

  ”Det är därför de förlorade krigen i Irak och Afghanistan mot extremt underlägsna motståndare. De borde ha läst på.”

  Läst på vad då? Nu är vi inne på kommunismens ”ni är dåliga jämfört med våra fantasiserade utopier” igen. Det är ingen annan som vunnit krig i Irak eller Afghanistan heller. Däremot så besegrade amerikanska militären både Irakiska krigsmakten och Talibanerna i Afghanistan. Vad skulle de läst på om? Vems böcker skulle de ha läst?

  Det där andra du pratar om är som att säga att Frankrike inte besegrades av Nazityskland för fransmännen fortsatte att motsätta sig ockupationsmakten år efter år. Det är såklart totalt nonsens att påstå Frankrike vann över Tyskland och enda viktiga skillnaden i frågan är att en diktatur som Nazityskland inte lät tidningarna diktera att militären när den vunnit hade ”förlorat”. Så ditt argument är precis som var fallet med Ghandi beroend av att det var västdemokrati som var fienden.

 171. Måste berömma Erik för sitt närmast oändliga tålamod. Saklig, pedagogisk och sänker sig i princip aldrig till vare sig lågnivån (eller infantilnivån när curlingpojken Edgren viftar med sin lilla hummerkniv).

  Tar sig alltid tid och styrker resonemangen med källor. Föredömligt faktiskt. Funderat på att bli lärare?

 172. @Axel Edgren:

  ”Ingen av dessa grupper är farliga eller dåliga. Det kan man bara tycka om man bestämt sig för att icke-vita är djur.”

  Har du svårt att fatta? Det – spelar – ingen – som – helst roll.. Detta av den här enkla anledningen.
  1. Du tycker vita supremacister är farliga och…
  2. Du får AUTOMATISKT vita supremacister av att ha BLM och La Raza så…
  3. De skapar fara även om du påstår de inte är farliga

  ”Nej, många vita bär på en sjukdom som aktiveras när en icke-vit blir president och LGBT-människor och kvinnor vägrar böna om ynnesten att leva fritt.”

  Ja men då så. Då finns bara idiotiska alternativ som raskrig kvar men kom inte och klaga om/när vita vinner då. Det är ju bevisligen så att nu vill ni ha mer rasism, inte mindre. Fine! Ha gärna er lilla revolution, samma trams som i Palestina. Visst, skjut din raket du som du tycker är ”ofarlig” men klaga inte om dem du skjuter mot 1. Inte håller med och 2. jämnar hela huset med marken med dig inuti.

  Vi andra kan titta på. Vi som begriper att demokratiska fundament som religionsfrihet bara jag upprepar BARA fungerar när ingen religion har rättigheter medan ni verkar hjärnvättat er att tro att det fungerar att dem ni tycker är ofarliga har särskilda rättigheter.

  ”Identitetspolitiken är vita mäns uppfinning och dessa icke-vita grupper du vill eliminera är icke-faktorer. Vit supremacism har alltid hållit USA i ett järngrepp.”

  Vit supremacism är farlig därför beter du dig på ett sätt som ökar vit supremacism? Jättesmart grabben.

  ”Haha du kan ju inte ens identifiera dem. Det är din naivitet de lever på.”

  Bla bla ljug lite mer. Det finns inga ”dem”. Du har inte med en stavelse bevisat du kan göra en riktig identifikation. Här är lite historielektion: När ”dem” fanns på riktigt med makt över länder på riktigt så besegrade VI dem medan. Ni fegade och ingick avtal med ”dem”. När era spioner varnade er för ”dem” så lyssnade er store ledare inte alls för han kunde inte föreställa sig han haft så fel. Först när ”dem” bröt avtalen först då lyfta ni på röven så var lite mindre högljudd gällande ERT bidrag tack.

  Ni gjorde inte ett jävla skit mot dem förrän ni var tvingade.

  ”Personerna i din blogroll på Aktivarum är ett värre hot än vad de är.”

  Inte i riktiga världen, bara i totala fantasier som störda människor skyddar sig från verkligheten med.

  ”Sargon är en sjukdom som inte tror på något alls.”

  Vann likförbannat överlägset när bevisen synades.

 173. @Axel Edgren:

  Ett hemskt brott har begåtts men givetvis skall du komma dragande med en löjlig agenda.

  I de rapporter jag sett var det en dödad och en allvarligt skadad. Den dödade hette James-Smith Kramer och såg ut så här: Av bilden och namnet så är det svårt att kalla honom annat än vit man.
  http://static.deathandtaxesmag.com/uploads/2017/05/Screen-Shot-2017-05-30-at-11.50.25-AM-1496159672-compressed.png

  Varefter jag för vilken gång i ordningen åter undrar hur det här vithet fungerar? Hur bedömer man vithet? Är det som med forna rasister att man skall bedöma mängden vitt blod? Är Portugiser vita? Är Greker vita? Är Argentinare vita?

 174. @utlandssvensk:

  ”I debatten i USA ligger tonvikten ofta på att kvinnorna förstör enheterna inifrån.”

  Jag gissar på att lägga ut tusentals nakenbilder på sina medsoldater på nätet också förstör enheterna inifrån. Inte bra för sammanhållningen när man inte kan lita på soldaten bredvid sig.

 175. @Axel Edgren:

  ”A defiant Jeremy Christian yells, ”Death to Antifa” & ”Free speech or die” in courtroom #portlandstabbing”

  Precis som jag sagt hela tiden, det ena leder automatiskt till det andra. Mitt svar är därför att lösningen är att förbjuda bägge. Du inbillar dig hela tiden du kan göra skillnad mellan dem. Det går inte!

  ”Yttrandefrihet och liv är nollsummespel för den idag dominerande gruppen inom högern.”

  Bernie Sanders-supportrar??? Sedan när är de den dominerande gruppen inom högern nu igen?

  ”De kan inte känna sig fria och lyckliga förrän vi andra är förslavade eller döda. Du såg själv hyllningarna på pol. De är nazister.”

  För femtielfte gången Vilka ”DE”? Faktum är att Pol är ett utmärkt exempel på vad du pratar om. Precis som med vad du säger i allmänhet så kan vem som helst skriva på pol. Så den hänvisningen bevisar att du har noll identifikation.

 176. @Jenny:

  ”Jag gissar på att lägga ut tusentals nakenbilder på sina medsoldater på nätet också förstör enheterna inifrån.”

  Nej. Skulle för övrigt säga att om det var manliga soldater som andra soldater hade bilder av skulle reaktionen bli att kritikerna anklagades för homofobi. Så här beter man sig i regel bara gällande pinsamma nakenbilder av kvinnor, inte av män.

  ”Inte bra för sammanhållningen när man inte kan lita på soldaten bredvid sig.”

  Tror du att manliga soldater kan lita på att andra manliga soldater inte tar pinsamma foton eller liknande? Så är det inte alls. Manlig sammanhållning bygger på ”Banter” Man pikar alltså ständigt sina medsoldater för deras tillkortakommanden och uppnår på så sätt förmågan att inte bry sig och fokusera på uppgiften istället för att slösa energi på ovidkommande saker.

  I specialstyrkorna är det ännu värre. Där ingår det i utbildningen att lista ut vilka svagheter som soldaterna har och utsätta dem för dem på värsta tänkbara sätt. Filosofin är väldigt enkel: Om soldaterna kan knäckas är det bättre det sker under utbildning, än på slagfältet.

  Avslutningsvis undrar jag vad du vill säga till de tusentals kvinliga medsoldater som avsiktligt fotat sig nakna? Skall du först säga det är fritt fram för kvinnliga soldater att uttrycka sin sexualitet, sedan vända 180 grader och säga åt manliga soldater de inte skall titta på de bilderna?

  För majoriteten av de tusentals bilderna var inte tagna i smyg.

 177. ”sedan vända 180 grader och säga åt manliga soldater de inte skall titta på de bilderna?”

  Jepp. Kallas disciplin och det är viktigare för soldater än ”banter” eller vad töntiga MÖPs som du nu pratar om. Man får ha lite förväntningar på folk.

 178. @Erik:

  Kungar som sprang i spetsen på sina arméer är några av historiens främsta militära ledare. Att de blev så duktiga på att leda berodde på att de kände till hantverket från botten upp.
  Att inte delta i strid blir inte mindre att inte delta bara för att man har skäl att slippa. Jag arbetade på ett tvätteri en gång och högste chefen på plats hade aldrig använt maskinerna och visste inte hur de fungerade. Bara för att hans arbetsuppgifter fanns på hans kontor så innebar ju inte det att han tvättade kläder, eller hur?

  Jo, det är extrema skillnader beroende på vad målet är, vilken typ av fiende det är m.m. Att två konventionella arméer brakar ihop är något helt annat än att försöka besegra en gerilla. USA spöade ju Saddams lilla rostiga krigsmakt som ingenting, de gjorde det de kunde och var utrustade för. Men sen har de själva fått stryk av getaherdar med musköter. Under tiden i Irak och Afghanistan så har jänkarna inte bara försökt utveckla nya taktiker, nya strategier (och nya operativa färdigheter, de har till och med ändrat skjutställningarna för skytte på kortare håll) de har också börjat byta ut utrustningen.

  Skillnaden är att t.ex. Ryssarna redan kan det där. Ryssarna vinner sina motsvarande krig.

  Jo, man hör ofta de där fattiga ursäkterna: ”Vi är egentligen bäst men det är alla andras fel att vi alltid förlorar och att alla snöflingorna får PTSD”.

  Döda bin Laden när han sitter i Pakistansk husarrest är ju inte så svårt. Det kunde ju vem som helst ha gjort under hela tiden han var där. Att de skickade in soldater att skjuta några obeväpnade människor i ett hus och utan att fråga fångvaktarna var ju av rent politiska skäl.

  Som sagt, Ryssarna vinner sådana krig och det finns det andra som gjort också. Det gör man genom att läsa på om hur andra har gjort och vad som inte har fungerat och vad som har fungerat. Det var t.ex. så som Hezballah kunde piska upp IDF 2006, de läste på om hur andra framgångsrika gerillor hanterat att möta moderna och överlägsna arméer. De skickade till och med officerare till Vietnam för att studera gerillakrigföring.
  Att slå ut Saddams gamla rostiga skorvar var ju inte målet med kriget i Irak. Att de skulle lyckas med det var ju ingen överraskad över. Saddam hade ju till och med offentligt pratat om det kommande gerillakriget och Irakiska armén hade också förberett det.

  Skillnaden är att Nazityskland uppnådde sina mål i Frankrike. Franska motståndsrörelsen var ett irritationsmoment men aldrig ett hinder.

 179. Icke-vita: Vore kul om poliser som torterar oss eller skjuter oss för att vi går mot rött fick sparken.

  Förment icke-rasistisk höger: Ni skulle lika gärna kunna vifta med AK-47or i ansiktet på oss era superonda jävlar, fattar ni inte att ni är precis lika illa som KKK?

  Rasistisk höger: Tack för att ni legitimerade våra hatkampanjer och graderar våra handlingar och aktioner på en helt annan skala än för icke-vita.

  Det är ingen naturlag att fullt förståelig, berättigad och modig identitetspolitik ska resultera i irrationell, oberättigad och feg identitetspolitik från en vit pojkhöger. Det är inte dialektik, utan tvärtom ett resultat av liberalers, libertarianers och borgerligas konsekventa demonisering av feminism och antirasism samt konstanta ursäktande och bortförklarande av reaktionärt och revanschistiskt hat.

  Det är ingen som tvingar den ”fina” högern att älska och omhulda Nyheter Idag, Motgift och Dispatch International eller tvingar dem att hata rasisters, nazisters och fascisters främsta fiender. Det är enbart deras fel och allt ansvar ligger på dem.

 180. @Erik:

  Bilderna blev utlagda på en sida med flera tusentals medlemmar. De blev utlagda där för att förminska och förolämpa kvinnliga soldater.

  Alltså, du och jag pratar om helt olika saker. Jag pratar inte om det vanliga gnabbet mellan soldater, ”tonen är hård men hjärtlig”.

 181. @Jenny: En man som hatar kvinnor kan bortförklara vad som helst. Om du tror sådana som Erik är upprörd av islamisters misogyni så tror du fel. Det är rivalitet det handlar om där.

  Feminister: ”Klipp kuken.”

  Erik: ”Detta är helt på allvar och är därför lika illa som att propagera för folkmord.”

  ”Fritänkare”: ”Heil Trump. Day of the rope.”

  Erik: ”Bara lite ironisk nazism. Du är inte cool som jag så du fattar inte jargongen på nätet. Sluta hata dessa stackars unga män som tvingades till detta av kvinnliga Ghostbusters.”

 182. ”Precis som jag sagt hela tiden, det ena leder automatiskt till det andra.”

  Det enda som är automatiskt är ditt propagandaarbete för högerextrema där varje hostande från högerextremas fiender jämställs med och ursäktar/förklarar högerextremas hatkampanjer, illdåd, eskalerande retorik samt attacker mot samhällets normer och institutioner.

  Pissa inte på våra ben och säg att regnet kommer automatiskt.

 183. @MJx:

  ”Kungar som sprang i spetsen på sina arméer är några av historiens främsta militära ledare. Att de blev så duktiga på att leda berodde på att de kände till hantverket från botten upp.”

  Det finns hur många personer som helst som ”kände till hantverket” som inte blev stora militära ledare så bevisligen finns noll korrelation såvida inte du menar man mystiskt måste ha blått blod för att effekten skall uppstå.

  ”Att inte delta i strid blir inte mindre att inte delta bara för att man har skäl att slippa.”

  Så inga överstar deltar i strid och alla meniga gör det enligt dig? Fina men ingen militär i världen lyssnar på dig och sätter sina överstar på slagfältet. Anledningen till det är att krig är lika mycket pengar och logistik som det är taktik. Enda som skulle hända om de lyssnade på dig är att pengarna skulle ta slut.

  ”Jag arbetade på ett tvätteri en gång och högste chefen på plats hade aldrig använt maskinerna och visste inte hur de fungerade. Bara för att hans arbetsuppgifter fanns på hans kontor så innebar ju inte det att han tvättade kläder, eller hur?”

  Vad har det med någonting att göra? Du nämner inga som helst problem i din historia. Min högste chef hade flera tusen anställda och var knappast kvalificerad för att köra valsverken eller liknande.

  ”Jo, det är extrema skillnader beroende på vad målet är, vilken typ av fiende det är m.m. Att två konventionella arméer brakar ihop är något helt annat än att försöka besegra en gerilla.”

  Inte det minsta. Man pekar mot måltavlan och trycker av. Enda skillnaderna har med politik att göra. Vem som helst kan besegra en gerilla om de har tillräckligt mycket trupper och inte behöver bry sig om egna folket, pressen eller oskyldiga.

  ”USA spöade ju Saddams lilla rostiga krigsmakt som ingenting, de gjorde det de kunde och var utrustade för. Men sen har de själva fått stryk av getaherdar med musköter.”

  1. Fienden har Kalashnikov Automatkarbiner och sprängladdningar, inte musköter.
  2. När de gjorde vadå? Stod och tittade på? Var poliser? Lekte levande måltavla? Delade ut godis till barn? Grävde brunnar? Dirigerade trafik på vägarna? Berätta vilken politiskt definierad uppgift man gav amerikanska militären som du anser de inte lyckats med, som framgår i filmen ”War Machine” fattade inte heller soldaterna vad de gjorde där för att göra vad de inte var tränade för.

  ”Under tiden i Irak och Afghanistan så har jänkarna inte bara försökt utveckla nya taktiker, nya strategier (och nya operativa färdigheter, de har till och med ändrat skjutställningarna för skytte på kortare håll) de har också börjat byta ut utrustningen.”

  Trams och politik. Sedan 2008 när Obama blev president så har ledarskapet inte brytt sig ett dugg om trupperna. Deras officerar gör saker bara för att göra saker, det viktiga ordet är ”försökt”. Obama visste man blir impopulär när amerikaner kommer hem i kistor så han byggde strategin på att sitta varje Tisdag i godan ro och peka ut mål för Drone-strikes, Kryssningsrobotar och så givetvis JSOC-specialoperationer som hade utvecklats av Stanley McChrystal (Armen, TF Green) och William McRaven (Flottan, TF Blue). För skyddsuppdrag föredrog Obama ”Contractors” så trupperna kunde tredubbla sin lön genom att sluta slåss för sitt land.

  ”Skillnaden är att t.ex. Ryssarna redan kan det där. Ryssarna vinner sina motsvarande krig.”

  Ryssarna kan det där…. Skall man skratta eller gråta?

  Förlorade även i Afghanista, kunde inte ge araberna en seger mot Israel om det så gällde livet och har fortfarande inte fått stopp på problemen i Ukraina trots att halva landet består av ryssar.

  ”Jo, man hör ofta de där fattiga ursäkterna: ”Vi är egentligen bäst men det är alla andras fel att vi alltid förlorar och att alla snöflingorna får PTSD”.”

  Du menar ”förlorar” enligt en defintition du hittat på som ingen motsvarar allra minst ryssarna där det enda de är bra på är att du inte vet någonting när de klantar sig men när USA klantar sig slåss media om att få rapportera det?

  ”Döda bin Laden när han sitter i Pakistansk husarrest är ju inte så svårt. Det kunde ju vem som helst ha gjort under hela tiden han var där. Att de skickade in soldater att skjuta några obeväpnade människor i ett hus och utan att fråga fångvaktarna var ju av rent politiska skäl.”

  Nej det kunde inte vem som helst gjort eftersom

  1. Pakistanska militären är full av terrorister. Pakistanska militären är förmodligen den värsta terroristbasen i världen. Mångdubbelt värre än Saudiarabiens militär. Killarna som skulle halshugga Jyllandsposten tränades av pakistansk militär. Samma med mordkommandot i Mumbai 2008.
  2. Han var skyddad av militären. Det var därför Stealthhawk-helikoptrar användes. Deras syfte var att ungå upptäckt.
  3. Han var inte obeväpnad, hade alltid en Kalashnikov inom handslängds avstånd när han sov och även hans högre man var beväpnad.
  4. Vem som helst hade inte vetat var han var någonstans. Enda orsaken de visste var han befann sig var att McChrystal nätverkade med CIA. Hade hans nätverk funnits 2000 så hade 9-11 stoppats eftersom de facto CIA och FBI tillsammans hade all information som behövdes tack vare en husbrand på Filippinerna.

  ”Som sagt, Ryssarna vinner sådana krig och det finns det andra som gjort också.”

  Vilka krig har ryssarna vunnit? Du har inte nämnt ett enda.

  ”Det var t.ex. så som Hezballah kunde piska upp IDF 2006”

  Vad babblar du om? 2006 var andra Libanon-kriget där IDF förlorade totalt 121 man och Israel förlorade exakt INGEN mark. Hezbollah förlorade (enligt dem själva) 250 man dvs dubbelt så många. Enligt inte bara IDF utan precis alla andra aktörer så ljög Hezbollah och förlorade minst 500 man. Stora förloraren var dock Libanon, ett fattigt arabland som inte hade råd med de kostnader de pga Hezbollah fick.

  ”de läste på om hur andra framgångsrika gerillor hanterat att möta moderna och överlägsna arméer. De skickade till och med officerare till Vietnam för att studera gerillakrigföring.”

  Vietnams hemliga vapen var New York Times som förrådde egna landets trupper och beskrev en massiv amerikansk seger som en förlust och ett vietnameiskst totalt fiasko som en seger. Hezbollah kunde av naturliga orsaker inte använda samma strategi för som jag visat är det bara i USA som judar vill ha ”inklusion”. De vill inte ha en miljon arabiska flyktingar i Tel Aviv.

  ”Att slå ut Saddams gamla rostiga skorvar var ju inte målet med kriget i Irak.”

  Det var det militära målet. Den som hade andra mål skulle ha använt andra verktyg för som poängterats är det precis vad trupperna har som uppgift och det är precis vad de tränas att göra.

  Den som skickar dem för saker de inte tränats att göra och klagar på resultatet bör undersöka huvudet.

  ”Att de skulle lyckas med det var ju ingen överraskad över. Saddam hade ju till och med offentligt pratat om det kommande gerillakriget och Irakiska armén hade också förberett det.”

  Som sagt, politik och jänkarna lyckades bättre i Irak än ryssarna gjorde i sina krig.

  ”Skillnaden är att Nazityskland uppnådde sina mål i Frankrike.”

  Ingen skillnad alls förutom politik. Nazisterna var en diktatur. Att ”uppnå” mål inkluderade att totalt strunta i de saker som bara diktaturer kan strunta i. Så att vinna ett krig med din definition det är att vara en diktatur för i alla andra statsskick som beter sig som nazister så ryker regeringen.

  ”Franska motståndsrörelsen var ett irritationsmoment men aldrig ett hinder.”

  Franska motståndsrörelsen opererade kriget ut trots att tyskarna kunde göra vad fan de ville och utan att regering, press eller högre befäl straffade dem. USA har efter de omständigheter de opererat ( i hög grad självpåtagna ) varit totalt överlägsna.

  Som sagt din definition av att ”uppnå mål” innebär att vara en diktatur.

 184. @Axel Edgren:

  ”Det är ingen naturlag att fullt förståelig, berättigad och modig identitetspolitik ska resultera i irrationell, oberättigad och feg identitetspolitik från en vit pojkhöger.”

  Är du dum i hela huvudet? Om du slår på dem så slår de tillbaka. Det ÄR en naturlag du är enbart korkad som säger annat. Finns inget du kan göra eller säga som förhindrar att det är så. Slå dem och tyck gärna de inte skall slå tillbaka men de behöver inte bry sig om ditt tyckande…. Du – är – ingen – gud!

  ”Det är inte dialektik, utan tvärtom ett resultat av liberalers, libertarianers och borgerligas konsekventa demonisering av feminism och antirasism samt konstanta ursäktande och bortförklarande av reaktionärt och revanschistiskt hat.”

  Precis, det är ett resultat av ORD, (Buhuuu they are saying mean things) ni har sjuklig besatthet. Ni gillar inte ORD så ni inbillar er ni får ta till fysiskt våld som svar. Men när ni tar till fysiskt våld inbillar ni er ni skall komma undan med det utan att andra slår tillbaka. Det är då ni spelar OFFER.

  Det komiska är att du inte fattar att när våld börjar så ignoreras era ORD i precis lika hög grad. Lyssna på dig själv

  ”Förment icke-rasistisk höger: Ni skulle lika gärna kunna”

  Det där är bara ORD från dig. De upphör att räknas när ni själva inte respekterar ord. Om du inte respekterar ord kan du inte använda egna ord heller dumskalle. Förbjuder du allt du ogillar så förbjuder jag allt jag ogillar. Skillanade kan du inte gnälla om för att gnälla om skillnaden är OCKSÅ bara ORD.

  Du fattar inte spelreglerna det är helt uppenbart.

  ”Det är ingen som tvingar den ”fina” högern att älska och omhulda Nyheter Idag, Motgift och Dispatch International eller tvingar dem att hata rasisters, nazisters och fascisters främsta fiender.

  Precis, ingen tvingar oss att respektera demokratiska rättigheter. Ingen tvingar oss att stödja yttrandefrihet eller tryckfrihet. Personer med hjärna behöver inte tvingas de gör de valen frivilligt.

  ”Det är enbart deras fel och allt ansvar ligger på dem.”

  Det är vårt ”fel” vi har demokrati istället för diktatur, javisst. helt riktigt. Å andra sidan är det ert fel att ni lever i vår demokrati. Ni kan flytta när ni vill då världen är full av den sorts länder vi pratar om. Det är vår sorts länder som är en bristvara.

 185. ”Om du slår på dem så slår de tillbaka.”

  Mer propaganda medvetet utformad att hjälpa högerextrema. Hade du varit normal och brytt dig om sanningen hade du sagt ”Om du INTE LÅTER DEM SLÅ DIG SÅ FÖRSÖKER DE DÖDA DIG.”

  Precis som den sjuka insekten dödade två modiga män för att de inte lät honom avhumanisera en muslim i fred. Snöflingan måste få göra vad han vill och bjudas in till Bokmässan och få tala hos SVT, annars…

  ” Det ÄR en naturlag du är enbart korkad som säger annat. ”

  Du skriker att de små stackarna blir slagna när deras våldtäktshot får konsekvenser. Ordet ”slå” och ”slag” har ingen betydelse när propagandister som du använder dem.

  ”Ni gillar inte ORD så ni inbillar er ni får ta till fysiskt våld som svar.”

  Orden är till för att skapa våld. Det är en naturlag. Allt Breitbart, Sargon och du säger är till för att skapa och sedan ursäkta eller relativisera våld, död, ondska och sabotage av samhället. Fröet skapar frukt, oavsett hur man behandlar fröet. DÄR har du en naturlag. Men frön är enklare att utrota än plantor. Om man inte är feg nog att tvivla på att fröet blir en planta som ger frukt.

  ”Men när ni tar till fysiskt våld inbillar ni er ni skall komma undan med det utan att andra slår tillbaka”

  Nej, de förväntar sig bara som minst att den ”fina” högern inte ska uppröras mer av våld som är till för att kväsa högerextrema än våld som är till för att främja högerextrema. Men så är inte fallet. Den ”fina” ”liberala” högern är tydligt mer upprörd över folk som säger att nazister inte ska få leta offer i Almedalen än av nazisters dåd. De är uppenbart mer upprörda över kamelfarmer än av rasistiska mord och hot. Detta är antingen ett resultat av undermedveten rasism, eller taktiskt planerande att samarbeta med högerextrema oavsett ens snyftiga retorik om upplysning, principer och demokrati. Oavsett så är det medlöperi som tydligt illustrerar för våldsvänstern att även den ”fina” högern omfamnat nihilism och materialism och enbart talar storvulet om principer i hopp om att få det tilltänkta offret att släppa alla vapen som kan användas i självförsvar.

  ”Precis, ingen tvingar oss att respektera demokratiska rättigheter”

  Propaganda. Du har en måttstock för högerextrema, en annan för personer högerextrema vill utrota. Det är medlöperi, inte humanistisk liberalism.

  ”. Ingen tvingar oss att stödja yttrandefrihet eller tryckfrihet. ”

  Nej, men eran medfödda eller inlärda feghet tvingar er att beskriva ”yttrandefrihet” som ”Rätten att bli inbjuden på Bokmässan.” Medlöperi. Medveten ondska.

  ”Det är vår sorts länder som är en bristvara.”

  Jepp, och alla de ni bryr er om och älskar kommer göra de ännu bristfälligare, och det fortare än vad islamisterna kan hoppas på.

 186. @Erik:
  Bland världens bästa härförare i historien så har en majoritet erfarenhet från soldatgolvet och de flesta fortsatte att delta i strid. Sambandet är att både kunna hantverket och att bli härförare.

  Om jag var överste under ett krig så skulle jag såklart hålla mig längst fram och i kontakt med soldaterna så att jag visste vad som hände och vad soldaterna tyckte och tänkte. Om jag var en menig i kokgruppen skulle jag hålla mig borta från alla farliga områden som jag kunde.

  Min historia handlade om att man inte tvättar kläder om ens uppgift på tvätteriet inte är att tvätta kläder. Nu märkte jag inte av några problem med detta, men om jag var chef på ett tvätteri så skulle jag testa de olika maskinerna och lyssna på arbetarnas åsikter om dem.

  Om man inte bryr sig om oskyldiga så besegrar man aldrig en gerilla med mindre än att utplåna hela befolkningen, vilket sällan är lönsamt. Det är ju det USA får känna på, deras barbariska krigföring ger gerillan ständiga tillskott av nya rekryter som vill hämnas sina oskyldiga släktingars död och lidande.

  Målet var att ta över länderna, tillsätta lydregimer, stabilisera staten och sedan tjäna pengar på kalaset. De lyckades inte ens kontrollera terrängen.

  Ja, om militären internt sysslar med trams och politik så är det inte konstigt att de förlorar. Att de utvecklat sin materiel och sina färdigheter för att kunna slåss mot gerillor är annars något som har förbättrat deras möjligheter på marken.

  Sovjet förlorade i Afghanistan av samma skäl som USA gör det. Ryssarna förlorade också första kriget mot Tjetjenien av samma skäl, de trodde att de kunde vinna genom att inta huvudstaden. Men så vinner man inte mot en gerilla. Skillnaden är att ryssarna har fattat det och vunnit alla krig sen dess.
  Ryssland är inte med i inbördeskriget i Ukraina. Men de antifascistiska trupperna kontrollerar ju de delar av landet som de gör anspråk på, medan nazisterna med stöd av NATO inte lyckas ta tillbaka något alls.

  Nej, jag menar förlorar enligt den klassiska betydelsen. Inte uppnå sina mål och åka hem med svansen mellan benen.

  1. Det gör det knappast svårare.
  2. Självfallet, han hade ju varit deras fånge under ca 10 år och skulle ju plockas fram när det fanns skäl till det. Pakistan blev bara sura över att USA valde att enbart skaffa egna fördelar istället för att följa avtalet.
  3. Nej, ingen i huset var beväpnad. Soldaterna som var med har hittat på lite olika saker, men alla andra som överlevde och undersökningen efteråt visar att ingen var det. Dessutom gör man inte en sådan inbrytning mot beväpnade motståndare utan förluster.
  4. Nej, det var nog bara Pakistan och USA som visste var han var. Men det gör det inte svårt att vara den som får uppdraget att avrätta honom.

  Ryssarna har vunnit andra kriget mot Tjetjenien, Kriget i Dagestan, Kriget i Sydossetien, Kriget i Abchazien och de håller på att vinna kriget i Syrien (men det är ju inte främst de som slåss i Syrien).

  Det var Israel som attackerade Libanon så det är klart att Israel inte förlorade mark. Men de fick åka hem med svansen mellan benen och uppenbart skakade över att ha förlorat.

  Vietnams hemliga vapen var att lära sig att slåss och spöa stormakter på löpande band. Hade Kina också problem med sin media?

  Om man bara tränar trupper i att slå ut konventionella arméer så har man kassa trupper sen.

  Nej, att förlora är inte att lyckas bättre än de som vinner.

  Vad var det nazityskland kunde strunta i?

 187. https://pbs.twimg.com/media/DBJtnmyXYAAISVU.jpg

  ”Fina” högern tycker att man ska hata och jämra sig mer över elaka collegestudenter än en rasistisk terrorattack som tagit två amerikaners liv.

  HELA den amerikanska högern är mer arg på Kathy Griffin än över att Donald Trump bjöd in Ted ”Döda Obama” Nugent till Ovala rummet. Deras HANDLINGAR talar för sig själva. Deras HANDLINGAR bevisar att den ”fina” högern inte har en måttstock, utan en måttstock på högerextremas och vitas våld, en annan för alla andra. Den ”fina” högern har inget på fötterna när det gäller Antifa eller yttrandefrihet.

 188. @Jenny:

  ”Bilderna blev utlagda på en sida med flera tusentals medlemmar. De blev utlagda där för att förminska och förolämpa kvinnliga soldater.”

  Nej inte det minsta. De blev utlagda där för syftet vuxen underhållning. Killar gillar att se snygga tjejer nakna. Tjejer lägger ut saker på nätet åt tjejer av precis samma orsak fast tjejer föredrar text, inte bild och tjejers fantasier inkluderar i högre grad kändisar, rockstjärnor och liknande. Så den kvinnliga motsvarigheten ser ut så här.

  ”Alltså, du och jag pratar om helt olika saker. Jag pratar inte om det vanliga gnabbet mellan soldater, ”tonen är hård men hjärtlig”.”

  Nej, jag pratar inte om hård men hjärtlig. Jag pratar om att testa människor för svagheter som annars inte visar sig förrän i strid. Det viktiga för en soldat är att soldaten denne har brevid sig inte bryter ihop. Så vad gör man? Jo man pikar, man hånar, man gör allt det där som kallas ”hat” när det sker mot okända.

 189. För det första är det fel att lägga ut bilder på någon annan eller sprida de utanför tilltänkta begränsade sajter.

  För det andra så är inte sexualiserade kvinnor säkra eller respekterade. Män behandlar sexualiserade kvinnor sämre. De flesta män ser ner på och har lägre aktning för sexualiserade kvinnor.

  ”Jag pratar om att testa människor för svagheter som annars inte visar sig förrän i strid”

  Nej, det handlar om att stöta ut oönskade oavsett deras meriter och patriotism, precis som man försökte göra med judiska eller svarta soldater.

 190. @Axel Edgren:
  Dom enda som pissar på era ben är ni själva och ni är så förvirrade att ni inte förstår det.
  Socialister påminner om dementa släktingar där man hela tiden måste upprepa att något är rätt och annat är fel,där denna hela tiden gör fel och den inte förstår vad som är fel fast man påtalar det om och om igen.

 191. Erik kan inte ett dugg om vad soldater bör eller behöver göra. Han bara kör direkt på killgissning.

  ”Korkade tjejer fattar inte hur man överlever när det blir Skarpt Läge. Man MÅSTE få avhumanisera och mobba ut kollegor baserat på deras kön, annars kanske man dör när det blir Skarpt Läge. Om inte pojkarna får göra som de vill så dör de när det blir Skarpt Läge.”

 192. @Erik:

  Jo Erik, bilderna las ut i syftet att håna och förolämpa de kvinnliga soldaterna.

  Enligt en anonym veteran som var medlem på sidan var det en ”kloak” av “stalker-like” photography, revenge porn and hate speech”. (Stalker-lika foton, hämndporr och hatiskt tal).

  Dessutom skrevs kvinnornas fulla namn, rank och militära titel ut. Inte så jäkla smart.

 193. @Jenny:

  ”Jo Erik, bilderna las ut i syftet att håna och förolämpa de kvinnliga soldaterna.”

  För att kunna besvara det här måste vi gå ner på detaljnivå.

  Hur menar du det skall fungera praktiskt? Om mitt syfte hypotetiskt är att håna dig, på vilket sätt skulle att prata med någon helt annan innebära att DU blir hånad? Det jag säger till andra känner du inte ens till. Så på vilket sätt uppnås att håna dig att person A säger något till person B om dig som du inte ens behöver veta om? Om syftet är att personen skall hånas hur uppnås det när personen inte vet det sker?

  Om du skickar en bild och jag visar den för en kompis på vilket sätt hånas du? Du vet inte ens om det om inte bilden hamnar nånstans där du ser den varefter den påstådda förolämpningen då blir retro-aktiv? ”Hade jag vetat så hade jag känt mig förolämpad… nu kunde jag inte bli förolämpad för jag visste inte”

  Om jag säger något mindre smickrande om Zlatan till en kompis har jag knappast förolämpat eller hånat Zlatan. Det krävs att vad som sägs når fram till Zlatan för att han skall kunna påverkas. Uppenbarligen är dessa begrepp skapade innan internet och extremt illa lämpade att hantera det faktum att sociala medier och hemsidor inte är masskommunikation på samma sätt som en dagstidning eller nyhets-TV

  Min facebook är inte samma sak som Aftonbladets hemsida. Om de sprider vad jag skrev på facebook orsakas spridningen av DEM, inte av mig.

  Håna/föreolämpa dig betyder rikta hån/förolämpning mot dig. Håna/förolämpa dig betyder inte prata privat med 100 andra personer om dig. Att göra det kallas inte hån. Vi har upplysningsvis ett ord som beskriver den sortens beteende: Nämligen Skvaller/Ryktsspridning. Det är inte bara fullt tillåtet, vi har en hel konsumtionsindustri av tjejer, för tjejer.

  Så nej de förolämpade inte kvinnorna. De tilltalade dem inte alls
  De hånade inte kvinnorna . De tilltalade dem inte alls

  Vad de gjorde var att skvallra om kvinnorna på sociala medier. Könsskillnaden i de här sammanhanget är extremt tydlig. Killar går igång på bilder, Tjejer går igång på berättelser. Tjejer går igång på att höra andra tjejer berätta om vad andra män gör privat.

  Det här är anledingen alla försök att skapa ”feministisk porr” för kvinnor (som inte utgår från manlig blick) varit totala fiaskon av värsta sort. Det finns redan feministisk porr. Den heter ”Fifty Shades of Grey”, ”Twilight” och ”Nicholas Sparks”

  Hur vet vi allt det här med sådan säkerhet? Jo ett par datatekniker hoppade över det här krångliga med att fråga folk vad de tycker. Folk vill inte vara ärliga med sina fantasier så de sammanställde sökinformationen direkt från Google istället.

  These searches reveal people’s private fantasies in a totally open and unguarded fashion, and soon patters begin to emerge. Men prefer images, and are aroused on a mostly physical basis. Women prefer stories they need to think about, and must be aroused psychologically.

  A billion wicked thoughts – What the internet reveals about our sexual relations.

  Så nej, killars syfte med bilder av kvinnor är inte att håna/förolämpa de kvinnorna. Killars syfte med bilder av kvinnor är samma underhållning som när groupis-sajter sprider sina upplevelser av manliga kändisar.

  ”Enligt en anonym veteran som var medlem på sidan var det en ”kloak” av “stalker-like” photography, revenge porn and hate speech”. (Stalker-lika foton, hämndporr och hatiskt tal).”

  En enda persons subjektiva uppfattning? Ja där har du den ultimata ironin.

  Vad den anonyma veteranen gjorde var precis samma sak som killarna gjorde. Spred utan lov till andra vad folk gjorde privat. Som jag förklarat och som ”Billion wicked things visade” om det skvallras om kvinor till män så vad vill män ha? Jo bilder av nakna kvinnor – internet är fullt av sånt.

  Om det skvallras om kvinnor till män vad vill kvinnorna ha?
  Jo smaskiga berättelser

  Internet är fullt av sånt också.

  ”Dessutom skrevs kvinnornas fulla namn, rank och militära titel ut. Inte så jäkla smart.”

  Tja låt säga att du som 19-åring legat med George Clooney. Vad händer med underhållningsvärdet om att berätta om det mötet inkluderar att du inte får berätta det är George Clooney som förekommer i din berättelse? kan du fortfarande sälja berättelsen till Media om det inte framgår vem skvallret handlar om?

 194. @Erik:

  Oj oj oj. Du är hal och helt ute och cyklar. Du förstår helt enkelt inte. Och jag vet inte hur jag ska få dig att förstå. Vi är helt enkelt inte överens och vi får nog nöja oss med det.

  (Det var banalt att blanda in Zlatan och Fifty shades of grey i denna diskussionen, där är absolut ingen som helst logik i det).

  Och sen att inte förstå allvaret i att skriva ut och namn, rang och titel på de som fortfarande är aktiva….. Oj.

 195. @Jenny:

  Jag tror att anledningen till att du inte förstår Eriks poäng är att du tänker så här:
  Du: Stackars objektifierade kvinnor, det är ju förnedrande att framställas som sexuellt åtråvärd.
  Erik: Män ser inte ned på vackra kvinnor, de ser upp till dem. På samma sätt som kvinnor ser upp till åtråvärda män, som filmstjärnor t.ex.
  Du: Nej det är inte samma sak, kvinnor ser ju inte ned på åtråvärda män.

 196. @MJx:

  Nej det var inte av respekt för de kvinnliga soldaterna som bilderna las ut. Det var för att de skulle bli förolämpade och förnedrade av de manliga soldaterna. Enligt källor var många av kommentarerna ”sexuellt aggressiva”.

  För det andra som jag tidigare skrivit, skrevs namn, rang och tjänstgöringsstation ut på en del av de kvinnliga soldaterna som fortfarande var aktiva. Om du inte förstår det så är det ett jättestort säkerhetsproblem. Vilket också uttrycktes av högre befäl som fick kännedom om sidan/sidorna.

  Dessutom är det USA:s marinkår, flotta och flygvapen vi pratar om. De säger sig stå för vissa saker. Som ett befäl uttryckte det:

  ”Sergeant Major Ronald Green told The Center for Investigative Reporting the actions of those involved contradict the “core values” of the military and impede their ability to “perform [their] mission.”

  “We need to be brutally honest with ourselves and each other: This behavior hurts fellow Marines, family members, and civilians. It is a direct attack on our ethos and legacy,” he added.”

 197. ”Sergeant Major Ronald Green told The Center for Investigative Reporting the actions of those involved contradict the “core values” of the military and impede their ability to “perform [their] mission.”

  Erik kommer antingen säga:

  ”Han är indoktrinerad av kulturmarxism.”
  ”Han måste säga att det ät dåligt fast det egentligen är bra.”
  ”Han förstår inte militära angelägenheter lika väl som Erik, Killgissaren.”

 198. @Jenny:

  ”Oj oj oj. Du är hal och helt ute och cyklar. Du förstår helt enkelt inte. Och jag vet inte hur jag ska få dig att förstå. Vi är helt enkelt inte överens och vi får nog nöja oss med det.”

  Det där är inget svar. Jag gjorde flera påståenden. I vilket/vilka är jag ute och cyklar?

  * Knappast i att ”män går igång på bilder men kvinnor går igång på berättelser” där hade jag tekniker som plockade data direkt från google som källa medan ingen, absolut ingen demonstrerat en källa som tyder på att könsskillnaden inte ser ut så.

  * Hur blir en person hånad? Jo genom att antingen direkt kommuniceras hån eller bli kommunicerad hån via massmedia. Här har du ett exempel på bägge. En person inte bara direkt hånade Samir, massmedia spridde ”hånet” till allt och alla för 1. de tyckte ”Samirs svar var så bra” 2. de tjänar pengar på att sprida berättelser. Testa att googla ”hånades” och se hur många fall av proxy-hån du får upp.

  * Vad kallas det att sprida information om en person bakom dennes rygg? Jo det kallas skvaller/ryktesspridning.

  ”(Det var banalt att blanda in Zlatan och Fifty shades of grey i denna diskussionen, där är absolut ingen som helst logik i det).”

  * Vad Zlatan demonstrerade var att om mitt syfte är att håna Zlatan så uppnås inte det av att skvallra med andra personer bakom hans rygg. Enda sättet det uppnås är om massmedia sprider skvallret vidare till Zlatan så de kan rapportera han svar. Jag upprepar: GOOGLA HÅNADE och räkna antal ”berättelser” där media gör det.

  * Vad Fifty Shades of Grey demonstrerade var att porr för kvinnor är berättelser. Anledningen det är Fifty Shades vi pratar om är att kvinnor lagt mer pengar på den än att läsa något annat i världen.

  ”Och sen att inte förstå allvaret i att skriva ut och namn, rang och titel på de som fortfarande är aktiva….. Oj”

  * När man skvallrar så berättar man alltid vem skvallret gäller. Jag har inte uttalat mig om allvar åt endera hållet. Vad jag sade var att män inte sprider bilder på det sättet för att håna/förolämpa kvinnor. Jag sade att syftet för män att sprida bilder är samma som syftet för kvinnor att prata om eller sprida vidare hur det var att träffa och ligga med den och den kändiskillen.

  * Gällande den enda person som kallade det ”en kloak” är det precis samma sak som att männen skulle kallade bilderna ”en kloak”. Män går igång på spridandet av bilder, kvinnor går igång på spridandet av berättelser. Att kalla män som sprider bilder ”en kloak” ÄR just att sprida en berättelse enligt kvinnlig norm.

 199. @Jenny:

  Kanske inte respekt, men av högaktning. Män ser inte ned på vackra kvinnor. Det är andra kvinnor som ser ned på vackra kvinnor, det är andra kvinnor som anser att det är förnedrande med att kvinnor som män åtrår visas upp.

  Ja det kan möjligen vara ett säkerhetsproblem att man sprider militära uppgifter i social medier. När jag gjorde lumpen så skrev man på ett sekretessavtal (en ganska rättsvidrig grej där man tvingades att vara tyst om saker i en situation som man tvingats in i) och det innebar att det t.ex. var straffbart att berätta för andra om hur många cyklar som stod i cykelstället utanför soldathemmet. Men det är ju en helt annan fråga.

  Ja, det skulle även bryta mot svenska militärens värdegrund, även som den var förr. Att sprida en bild av en kamrat utan tillåtelse, när sådant kan antas behövas, skulle nämligen anses bryta mot kamratandan. Känner till flera sådana incidenter, t.ex. där en värnpliktig fotograferades när han hade skitit på golvet bredvid toaletten efter en blöt utekväll och fotografiet sattes upp på en anslagstavla (det här var före sociala medier). Men det är också en annan fråga.

 200. @Jenny:

  ”Nej det var inte av respekt för de kvinnliga soldaterna som bilderna las ut. Det var för att de skulle bli förolämpade och förnedrade av de manliga soldaterna.

  * Om Rerspekt. Det är heller inte av respekt för manliga kändisar som kvinnor/groupies hänger ut varenda detalj de minns från att träffa och ligga med manliga kändisar så varför skulle vi förvänta oss män respekterar objekten för sina fantasier? Varför har vi en en standard på hur män skall prata om kvinnor de legat med eller vill ligga med och en helt annan standard på hur kvinnor skall göra det?

  ”Enligt källor var många av kommentarerna ”sexuellt aggressiva”.”

  Ja de påstår det men vad betyder det? Sexuellt aggressiva? Låt mig berätta vad och vilka det låter som så kanske du förstår min invändning lite bättre: Jo det låter som:

  * enligt källor är våldsamma dataspel farliga för de leder till våld
  * enligt källor är aggressiv hårdrock farlig och leder till dåliga saker
  * enligt källor är karatefilmer obehagliga för de leder till våld
  * enligt källor är porrfilmer förnedrande för de leder till våldtäkter

  Osv… vad är skillnaden mellan dessa ”källor” och den rörelse av först tradcon (kristen höger) och sedan feministisk manshatarvänster som pratar exakt likadant oavsett VAD det är de pratar om (OBS; om de inte gjorde det skulle jag lyssna betydligt mer i det här specifika fallet men nu råder en slippery slope situation).

  Min invänding bygger på att det för dessa människor visat sig inte spela någon roll om det är män som sprider bilder av kvinnor i militära eller män som sprider bilder av kvinnliga mångmiljonärer och superkändisar. Det har heller inte spelat någon roll om bilderna var smygtagna. För att citera Joe Miller:

  most of the other photos in this case were uploaded and shared by women themselves on social media. Then a few men copied and re-shared them. In other cases women shared private photos by phone with boyfriends who later exploited them. “Sexting” is now prevalent from the halls of Congress (thank you Anthony Weiner) to our college campuses.”

  Låt mig påminna om vilken grad av obehag som idag krävs för att få ”källor” att tycka något ger känslomässigt obehag.
  Are you beach body ready?

  ”För det andra som jag tidigare skrivit, skrevs namn, rang och tjänstgöringsstation ut på en del av de kvinnliga soldaterna som fortfarande var aktiva. Om du inte förstår det så är det ett jättestort säkerhetsproblem. Vilket också uttrycktes av högre befäl som fick kännedom om sidan/sidorna.”

  Ja men för att citera Professor Jordan B Peterson. Jag tror inte för en sekund att det här gäller säkerhetsproblemen. Uppenbarligen har ”de pratade sexuellt aggressivt” inte ett dugg med säkerhet att göra. Vi såg samma beteende när kändiskvinnors telefoner hackades. Några av de rikaste mest priviligerade personerna på jorden betedde sig som om deras liv var jättehemska.

  ”Dessutom är det USA:s marinkår, flotta och flygvapen vi pratar om. De säger sig stå för vissa saker.”

  1. Det var alla delar av militären inblandade, feminister i media pekade falskeligen ut marinkåren för de behövde en måltavla och de har en agenda där.
  2. Militären sade också att Saddam Hussen hade massförstörelsevapen. Militären på högsta nivå är inte militär utan politik och politiker ljuger.

  ”Som ett befäl uttryckte det: ”Sergeant Major Ronald Green told The Center for Investigative Reporting the actions of those involved contradict the “core values” of the military and impede their ability to “perform [their] mission.”

  HÄR ÄR FAKTA

  3. Sergeant Major Ronald Greens högsta chef är President Donald Trump. Tycker Sergeant Major Green att Donald Trump motsvarar dessa ”Core values”. Tidigare högsta chef var Bill Clinton hur bra går hans beteende ihop med dessa ”core values”? Det stannar inte vid höga politiker…

  “We need to be brutally honest with ourselves and each other: This behavior hurts fellow Marines, family members, and civilians. It is a direct attack on our ethos and legacy,” he added.”

  4. Jaså??? och hur bra är verklighetens amerikanska befäl själva på att motsvara dessa påstådda värden? Hmmm skall vi se efter.

  A. Först tvingades ISAF högsta chef GENERAL McChrystal från specialstyrkorna avgå för att hans stab uttalade sig nedsättande om Vice President Biden och andra höga politiker. Som ersättare utnämnde President Obama GENERAL Petraeus Juni 2010

  B. GENERAL Petraeus lämnnade sedan militären och utnämndes till CIA chef i Juni 2011) sparkades när det kom fram han var otrogen mot sin fru och låg med sin biograf den 20 år yngre Major Paula Broadwell (även hon var gift och otrogen mot sin man). Han inte bara låg med sin biograf istället för att jobba. Han skrev så mycket sexpost utan kryptering att deras affär hamnade på FBI:s radar. Det hjälpte alls inte att han var både Fyrstjärnig General och CIA-chef utnämnd av Obama. När det gällde knullaffärer var han lika som alla andra.

  On April 23, 2015, Petraeus pleaded guilty to a misdemeanor charge of mishandling classified materials. He was given a two-year probationary period and a fine of $100,000

  Sergeant Major Greens påståenden är alltså totalt nonsens! Men det är klart att det är lättare för en Sergeant Major att ge sig på lågt rankade soldater som sexskvallrar om tjejer än att prata om det faktum att inte en utan TVÅ Fyrstjärniga Generalers beteende totalt motsäger det han säger om egna militärens värderingar.

  Vilket i sin tur kan lägga till värderingen att Sergeant Majorer ljuger. När de beskriver militären säger de vad som låter bra, inte vad som är sant.

 201. @Erik: 10.37

  Absolut. Hade vi pratat om skvaller så ja absolut, då hade du haft rätt.

  Men det har fortfarande inget att göra med det jag skrev om. Inte ens i närheten.

  (o.b.s. ingen kallade männen för ”kloak”, sidan beskrevs som en ”kloak”)

 202. @MJx:

  ”Kanske inte respekt, men av högaktning. Män ser inte ned på vackra kvinnor. Det är andra kvinnor som ser ned på vackra kvinnor, det är andra kvinnor som anser att det är förnedrande med att kvinnor som män åtrår visas upp.”

  Ahh fast nu var det ju inte fula(?) kvinnor som la upp bilder på nakna kvinnor, på halvnakna kvinnor, på kvinnor som har sex med sina pojkvänner osv. På en sida där kvinnorna blir förnedrade och förolämpade. Det var män som la ut bilderna för att de själva och andra män skulle kunna sitta och förminska och förnedra sina kollegor i det militära. Män, jag upprepar, män. Inte av respekt, av illvilja.

  Och angående resten du skrev. Halleluja det är ju det jag har försökt få fram! Och det är ju ännu viktigare nu när vi har sociala medier!

 203. @Erik: 12.18

  Så många ord för att beskriva att militärer och politiker är ljugande rövhål. Vilket jag redan visste Smile

  Inte konstigt då att de kvinnliga soldaternas privata bilder hamnade så snett och utnyttjades när de är omgivna av rövhål. Jag försökte ju säga det här hela tiden, men jag antar att det blir mer övertygande när det kommer från en man. Du hade bara kunnat hålla med så hade vi sparat lite tid eller hur?

 204. @Jenny:

  Nej. Men OM det hade varit kvinnor som gjorde det så kanske det hade varit för att förnedra och förminska. Män delar inte bilder på vackra kvinnor av sådana skäl.
  Precis som att kvinnor inte tittar läser skvallerreportage om George Clooney i förnedrande och förminskande syfte.

 205. @Axel Edgren: 10.29

  Bra antaganden!
  Det blev lite av varje. Ungefär, kvinnor lägger minsann ut berättelser efter att ha haft sex med kändismän och förresten så är ALLA svin så om manliga militärer är svin så är det för att Trump och alla deras andra befäl är svin. Och alla ljuger…..

  Så bebisen manlig soldat är ursäktad för pappa soldat är också ett svin. Och stackars lilla flicksoldat att ha med såna svin att göra. Men egentligen är det hennes eget fel för hon skickade faktiskt en nakenbild till sin pojkvän som hon litade på och älskade. FRIVILLIGT!

  Haha

 206. ”et är heller inte av respekt för manliga kändisar som kvinnor/groupies hänger ut varenda detalj de minns från att träffa och ligga med manliga kändisar så varför skulle vi förvänta oss män respekterar objekten för sina fantasier?”

  För att de är soldater som inte ska förstöra tillvaron för sina kollegor. Äpplen och päron.

  ”Varför har vi en en standard på hur män skall prata om kvinnor de legat med eller vill ligga med och en helt annan standard på hur kvinnor skall göra det?”

  Därför att kvinnors åtrå till män inte förstör för män, medan mäns åtrå till kvinnor är farlig för kvinnor.

  ”Men det är klart att det är lättare för en Sergeant Major att ge sig på lågt rankade soldater som sexskvallrar om tjejer än att prata om det faktum att inte en utan TVÅ Fyrstjärniga Generalers beteende totalt motsäger det han säger om egna militärens värderingar.”

  Ja – lagar, regler och normer kan ibland inte plocka högt hängande frukt men alla gagnas av att även lågt hängande frukt plockas bort.

  ”Men egentligen är det hennes eget fel för hon skickade faktiskt en nakenbild till sin pojkvän som hon litade på och älskade. FRIVILLIGT!”

  Precis Jenny, Erik Killgissaren vill ena stunden säga att kvinnor får skylla sig själva och i nästa stund säga att det är synd om män för de ses i så dåligt ljus.

  Att det finns åtskilliga män som ser onda och illvilliga män som den främsta orsaken till skador på mäns PR och anseende och gärna ser dessa män straffas för sina handlingar både för offrens upprättelse och för andra mäns bästa bryr sig Erik inte om.

 207. @Jenny:

  ”Så många ord för att beskriva att militärer och politiker är ljugande rövhål. Vilket jag redan visste Smile”

  Det där stämmer inte alls. Först och främst så var de militärer som delade bilder av tjejer som alltihop handlade om inte ljugande rövhål. De knullade inte andra kvinnor bakom ryggen på sin fru som Bill Clinton gjorde. De spred inte strategiskt viktig topphemlig information till obehöriga som General Petraeus gjorde utöver att vara otrogen mot sin fru, med en lägre rankad 20 år yngre kvinnlig militär. Huruvida deras påstådda kloak till ”sexuell aggressivitet” var värre än deras högsta befälhavares ”Grab her pussy” är en annan fråga.

  Den enkla sanningen är att de rövhål som ljuger är samma höga befäl som ”upprörs” över facebookgruppens delande av bilder och kommentarer. Det är de höga befälen och politikerna som ljuger, inte killarna som delade tjejbilder. De var tvärtom alldeles för ärliga med hur sexfantasier ser ut (OBS, Fantasier!!!!!!) och det får man minsann inte vara idag för folk högre upp blir numera totalt vansinniga om kvinnorna på bilderna har annat än den sorts kläder talibaner skulle godkända.

  ”Inte konstigt då att de kvinnliga soldaternas privata bilder hamnade så snett och utnyttjades när de är omgivna av rövhål.”

  Det där är ju nonsens. Det var inte privata bilder. Den absoluta majoriteten av bilderna låg öppet på internet. Det är heller inte smygtagna bilder det är delning av bilder som denna där kvinnan helt uppenbart VILL fotas och poserar i militärmundering. När Israel hade en skandal i IDF med samma sorts händelser så straffade man de kvinnliga soldaterna i bilderna för ”conduct unbecoming”.. Logiken är rätt enkel: Vill en kvinna inte män skall dela bilder av henne är det bara att inte ta sådana bilder. Eller ha dem som privata bilder vilket innebär de skall förvaras hemma, inte på internet.

  ”Jag försökte ju säga det här hela tiden, men jag antar att det blir mer övertygande när det kommer från en man. Du hade bara kunnat hålla med så hade vi sparat lite tid eller hur?”

  Jag har inte alls hållt med. Tvärtom har jag visat att de som verkligen varit rövhål inte var de vanliga killarna i ”kloaken” som betedde sig grabbigt och fick fick stackars journalister och ders utvalda vittnen ”upprörd” utan just de totalt opålitliga och hycklande officerare höga politiker och feministiska journalister som är de första att attackera andra män med lägre status för grabbiga beteenden som att dela och kommenteras bilder av tjejer. För att citera Gatewaypundit

  Isn’t it strange that all of the liberal women who cheer ‘female power!’ are always the ones who date and or marry men like Anthony Weiner and Bill Clinton?

  Kom också ihåg hur vänsterkvinnor betett sig när den som anklagades för att ha taskig kvinnosyn inte var vanlig soldat i det militära utan Kongressledamot i det Demokratiska partiet. Här är Rachel Maddows när hon berättar alla hypoteser om varför Anthoy Weiner råkat ut för en komplott.

  Observera att de här postmoderna CNN-babblarna inte kan ändra sanningen. Allt de kan är sabotera processen så det tar längre tid för sanningen att hinna ikapp. Här är vad som hände den 19 Maj 2017

  Det är inte män i allmänhet som har taskig kvinnosyn. Det är inte militärer i allmänhet som har det. Det är de högstatusmän som utåt är mycket vänster och mycket feministiska som har det, gång på gång avslöjas samma sorts människa med samma sorts dubbelliv. Det är inte facebooksidor med porrbilder som är kloaker, det är Demokratiska partiledningen och deras medhjälpare som är ett träsk.

 208. @Axel Edgren:

  ”HELA den amerikanska högern är mer arg på Kathy Griffin än över att Donald Trump bjöd in Ted ”Döda Obama” Nugent till Ovala rummet.”

  Nu valde du allt fel exempel. Inte bara hela högern utan praktiskt taget varenda vänstermänniska med mikrofon är arg på Kathy Griffin. Som Phil DeFranco påpekas i sitt miljonvisade inlägg ”Bara Pepsi har enat så många tidigare”

  Anderson-Cooper (CNN) ”I am appalled”
  Chelsea Clinton (Clintons) ”It is vile and wrong”

  Så det där med att tro bara högern reagerar på en bild av USA:s president med blodigt avhugget huvud som mest ger intrycket att vara ett ISIS-påhitt så, sorry. Till och med CNN har dumpat Griffin från sin Nyårsshow. Inte ens Toalettillverkare vill ha med skiten att göra.

 209. @Erik: 16.27

  Jo militärerna (grabbarna som du kallar dem) som delade de privata bilderna var (är) rövhål. De gjorde det för att förminska och förnedra sina kvinnliga kollegor. Du har fel oavsett hur mycket annat du blandar in som inte har med detta att göra.

 210. @Jenny:

  ”Det blev lite av varje. Ungefär, kvinnor lägger minsann ut berättelser efter att ha haft sex med kändismän”

  Nej, Kvinnor lägger inte bara ut egna berättelser efter att ha haft sex, de lägger ut andra kvinnors berättelser efter att ha hört dem också. En kvinna behöver inte själv ha legat med Justin Bieber för att prata om hur ”han är”. Det räcker med att en annan kvinna gjort det och hon fått höra det så kan hon sprida det vidare.

  Exempelvis en kvinna som berättar att hennes kompis från Sverige för ett år sedan knullade med Justin Bieber, hon fick skriva på en NDA, hon beskrev honom som superlat i sängen, och hade medelmåttig storlek på könsorganet.

  TILLÄGG 1: Flera har påpekat svenskan bryter sin NDA och berättelsen är olaglig. Hennes kompis viftar bort med att ”äsch” Enligt mig så gäller NDA bara dem som försöker tjäna pengar på att publicera.

  TILLÄGG 2: Någon har postat bolagets NDA, hon säger nu att hon hade fel. Svenskans berättelse bryter mot NDA och är olaglig. Hon är nu jätteförvånad över att så många vill skicka hennes kompis i fängelse.

  http://images.complex.com/complex/image/upload/c_limit,w_680/fl_lossy,pg_1,q_auto/ikbcnxxdqwgc8mb19cgd.jpg

  ”…och förresten så är ALLA svin så om manliga militärer är svin så är det för att Trump och alla deras andra befäl är svin. Och alla ljuger…..”

  Alla är svin jämfört med vem då? Perfekta rymdvarelser?

  Nämen vilken trevlig resa bakåt i tiden. Så var vi tillbaka vid kristna medeltida statskyrkans perfekta bild av världen. Alla är svin (dvs syndare), förutom då egna prästerna som före Luther var snälla nog att mot rejäl betalning ge syndernas förlåtelse till vem än som betalade.

  Det är inte direkt svårt att inse varför personer som Dave Rubin kallar dagens nymoralistiska rörelse Regressive left. PS: Google-studien visade att homosexuella män hade samma bildintresse som heterosexuella män. Vad som skiljer sig är vad man vill ha på bilden.

 211. ”Det är inte män i allmänhet som har taskig kvinnosyn.”

  Säger du efter att du sagt att kvinnor som ger en man privata bilder får skylla sig själv eftersom alla män har så lite respekt att de sprider bilderna.

  Lite svårt att sammanfoga ditt hat mot kvinnor med dina besatta försök att beskriva män som förtalade.

  Om det är en naturlag att ingen kvinna kan lita på att en man ska respektera hennes välbefinnande och privatliv till den grad att han inte sprider privata bilder som skickats utav kärlek eller erotiskt ömsesidigt samspel så finns inte längre män som förtjänar respekt och medmänsklighet.

 212. ” it strange that all of the liberal women who cheer ‘female power!’ are always the ones who date and or marry men like Anthony Weiner and Bill Clinton?”

  Så det är därför högerkvinnor brukar vara i närheten av Roger Ailes eller Newt Gingrich. Dessa kvinnor tycker kvinnor är mindre värda och ska behandlas som smuts. Leva som man lär.

 213. @Erik:

  Ah nä, jag lägger ner nu. Vi kommer ingenvart. Du fortsätter att misstolka med vilje och skriva om en massa trams. Jag har tappat lusten att bemöta detta beteende.

 214. Jaha, och hur ska vi nu, med den senaste lastbilsattacken i London, rädda denna vår hemgjorda teori med rubriken ”Manchesterbomben visar att Terroristerna nu har begripit hur Europas Genusordning ser ut”? Dags för ett nytt någotannatistiskt påhitt? Varför inte något om ett säkert samband mellan att köra mot röd gubbe, feminism och terrorism…? Man måste ju vara totalt flexibel. Och det kumulerar upp till svindlande höjder av våra dagliga fantasier här. Det gör oss till vetenskapsmän. För även vetenskapen är ju kumulativ. De som tjafsar emot oss kallar vi även i fortsättningen ”rättshaverister”. Dessutom har vi en sak de inte har och den heter ”avsaknad av åsikter”.